Jump to content
geovai

Το V-stromακι μου ...χάλασε :(

Recommended Posts

πως θα μπεί εγγύηση ρε παιδια αφού έχει λήξη εδώ και τόσους μήνες!!!!!!

Όλα γίνονται αν αναγνωρίσει ευθύνη ο κατασκευαστής. B)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Όλα γίνονται αν αναγνωρίσει ευθύνη ο κατασκευαστής. B)

ναι....καλα.....το άλλο με τον Τοτό????

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μολις ειδα το θεμα με τις αλλες περιπτωσεις και με επιασε η ψυχη μου!!

ΜΕ δικηγορους δεν νομιζω να βγαλω ακρη. Δεν υπαρχουν που να αναφερουν οτι τους το ειχα αναφερει παραμονο οι αποδειξεις απο τα sevice οπυ ολα λενε οτι εγιναν σωστα (το οποιο μπορει να μην ισχυει) αλλα αυτοι ειναι καλυμενοι.

Δεν ξερω ρε παιδια τι θα γινει. Δευτερα θα παω στην αντιπροσωπεια και απο κει και περα θα δειξει αν θα φυγω με χαμογελο ή με μαυρισμενο ματι γιατι θα πεσουν μπουνιες αν πανε να μου το πεξουν κινεζοι!!

Η ειρωνια ειναι οτι το μηχανακι το αγορασα απο αντιπρωσοπο Suzuki αλλα δεν ειχε service ο συγκεκριμενος και οποτε πηγα σε αντιπροσοπο με σερβις.

Ειπα να παω σε αυτον που το αγορασα γιατι ηταν ενταξει το ατομο, για να ρωτησω τι να κανω, αλλα ΕΚΛΕΙΣΕ #$%^&%%#!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να πληρωσει καποιος αλλος τα δικα σου σπασμενα... Χλωμο. Ουτε εταιρεια ουτε συνεργειο ουτε κανεις. Στα στρωμ δεν υπαρχει... "ιστορικο" ALX απλα επειδη... εσυ τυχαινει να ξερεις μια περιπτωση στα χιλιαδες στρωμ που κυκλοφορουν.

Κατα τα αλλα... προσπαθω πολυ ειλικρινα να μην γινω εριστικος αλλα φιλε μου... Οταν με κρυο μοτερ πας και μου δουλευεις ψηλες στροφες... Τι αλλο περιμενες να συμβει απο το να το παρεις σε τευχη οπως ηδη συνεβει; Και μαλιστα ψαχνεις να φορτωσεις την δικια σου μ@@λακια στην εταιρια η σε κανα συνεργειο! Ελεος!

Και στην τελικη... θα βγει ο καθενας και θα λεει "οριστε, μεχρι και τα στρωμ ειναι ζημιαρικα!" επειδη διαβασε το θεμα αυτο!!!!Προσωπικα λιγο με ενδιαφερει αλλα θελω να τονισω ποση παραπληροφορηση μπορει να παιξει στα φορουμ. Τα νορμαλ μηχανακια δεν βγαζουν τοσο σοβαρη βλαβη στα καλα καθουμενα. Η κακη συντηρηση η κακη χρηση οπως στη προκειμενη περιπτωση θα παιζει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ο άνθρωπας ειναι ειλικρινής, παραδέχτηκε τον τρόπο χρήσεις που του κάνει. Θα μπορούσε να παριστάνει εξαρχής τη "κυρία" αν ήθελε να κάνει την εξυπνάδα του...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ναι....καλα.....το άλλο με τον Τοτό????

Γίνεται Κλεάνθη, μιλάμε όμως για τους όξω απ' την Ελλάδα.

Μολις ειδα το θεμα με τις αλλες περιπτωσεις και με επιασε η ψυχη μου!!

ΜΕ δικηγορους δεν νομιζω να βγαλω ακρη. Δεν υπαρχουν που να αναφερουν οτι τους το ειχα αναφερει παραμονο οι αποδειξεις απο τα sevice οπυ ολα λενε οτι εγιναν σωστα (το οποιο μπορει να μην ισχυει) αλλα αυτοι ειναι καλυμενοι. Έτσι ακριβώς είναι δυστυχώς. Η μόνη περίπτωση να μπορούσες να τους κάνεις ιστορία είναι να είχες απαιτήσει να γραφτούν στο βιβλίο συντήρησης οι παρατηρήσεις σου και να απαντούσαν ότι όλα είναι οκ. Δεν πιστεύω ότι κάτι τέτοιο θα έχει γίνει ποτέ, για Ελλαδιστάν σίγουρα.

.......................

Να πληρωσει καποιος αλλος τα δικα σου σπασμενα... Χλωμο. Ουτε εταιρεια ουτε συνεργειο ουτε κανεις. Στα στρωμ δεν υπαρχει... "ιστορικο" ALX απλα επειδη... εσυ τυχαινει να ξερεις μια περιπτωση στα χιλιαδες στρωμ που κυκλοφορουν.

Κατα τα αλλα... προσπαθω πολυ ειλικρινα να μην γινω εριστικος αλλα φιλε μου... Οταν με κρυο μοτερ πας και μου δουλευεις ψηλες στροφες... Τι αλλο περιμενες να συμβει απο το να το παρεις σε τευχη οπως ηδη συνεβει; Και μαλιστα ψαχνεις να φορτωσεις την δικια σου μ@@λακια στην εταιρια η σε κανα συνεργειο! Ελεος!

Και στην τελικη... θα βγει ο καθενας και θα λεει "οριστε, μεχρι και τα στρωμ ειναι ζημιαρικα!" επειδη διαβασε το θεμα αυτο!!!!Προσωπικα λιγο με ενδιαφερει αλλα θελω να τονισω ποση παραπληροφορηση μπορει να παιξει στα φορουμ. Τα νορμαλ μηχανακια δεν βγαζουν τοσο σοβαρη βλαβη στα καλα καθουμενα. Η κακη συντηρηση η κακη χρηση οπως στη προκειμενη περιπτωση θα παιζει.

Ο MultiΓιάννης :P ίσως έχει δίκιο φίλε μου...... σε όλα. Υπάρχει και κακή χρήση και ίσως ήταν θέμα χρόνου να γίνει. Κανένα μηχάνημα δεν είναι άσπαστο αν το σπας καθημερινά.

Εύχομαι να λυθεί το θέμα όσο πιο ανέξοδα γίνεται. :)

Ο άνθρωπας ειναι ειλικρινής, παραδέχτηκε τον τρόπο χρήσεις που του κάνει. Θα μπορούσε να παριστάνει εξαρχής τη "κυρία" αν ήθελε να κάνει την εξυπνάδα του...

Αυτό τον τιμάει και κανείς δεν είπε ή υπονόησε ότι κάνει καμμιά εξυπνάδα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το μηχανάκι μια χαρά ζεστό ήταν. Από ταξιδι είχε γυρίσει.

Και δεν είναι μόνο μία περίπτωση...

Είχα δει και κάποιες ακόμα στο νετ.

Κανείς βέβαια δεν λέει το Vstrom προβληματικό επειδή συνέβη σε μερικά μηχανάκια. (μήπως το είπα εγώ προβληματικό? Είπα απλά ότι έχει συμβεί και σε άλλους)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

geovai δεν εχω διαβασει ποτε το εγχειριδιο της μοτοσυκλετας σου,οποτε δεν γνωριζω αν στον συγκεκριμενο κινητηρα που φοραει το β-στρομ,μπορεις με το καλημερα,μολις πεσει το ρελαντι,να πηγαινεις με υψηλες στροφες

Σε κανενα κινητηρα εσωτερικης καυσης δεν ισχύει κατι αντιθετο απο αυτο που λες.

Βαζουμε μπροστα,δεν μενουμε 4-5 λεπτα(οπως το γειτονακι μου με το Τζιξερ) και σε ενα λεπτακι φευγουμε,οδηγωντας με χαμηλες σαλ.

Εγω που ειμαι προνομοιουχος,μεχρι να βγω στον κεντρικο διανυω 1χλμ κατηφορα,οποτε βαζω μπρος και φευγω...........

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το μηχανάκι μια χαρά ζεστό ήταν. Από ταξιδι είχε γυρίσει.

Και δεν είναι μόνο μία περίπτωση...

Είχα δει και κάποιες ακόμα στο νετ.

Κανείς βέβαια δεν λέει το Vstrom προβληματικό επειδή συνέβη σε μερικά μηχανάκια. (μήπως το είπα εγώ προβληματικό? Είπα απλά ότι έχει συμβεί και σε άλλους)

Κάτι που σκέφτηκα αμέσως είναι ότι συνέβη σε μοντέλα του 2010, τα τελευταία πριν την κατάργησή τους και τον ερχομό του "νέου". :rolleyes:

Τυχαίο? :lipssealed:

Ρίξανε την ποιότητα αφού ήταν απερχόμενο?....... Αν ισχύει κάτι τέτοιο, θα είναι για πολλά χαρακίρια εκεί πέρα στην Ανατολή. :katana:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδια και να οφειλεται στο τροπο χρησης ο ανθρωπος το ειχε παρατηρησει στις 5000.εκει δηλαδη που υποτιθεται οτι πλεον εχει ανοιξει το μοτερ και ναι μεν αλλαζει ο ηχος αλλα ανεβαινει η αποδοση.και του ελεγαν κουραφεξαλα.ναι μπορει να εχει μεριδιο ευθυνης αλλα σημασια εχει οτι απο τις 5000 μεχρι τις 23000 ο ανθρωπος λεει οτι μετα απο καθε σερβις τους το ελεγε και αυτοι καναν τους κινεζους.μονο και μονο αυτο αρκει κατ εμε!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

φιλε μου ισωσ εχεις δικιο εν μερη αλλα ολοι που οδηγοθμε μηχανη ή αυτοκινητο δεν σημαινει οτι ειμαστε ειδικοι στην μηχανολογια.

Οταν εγω πηγα σαν πελατης που δεν γνωριζει πολλα αλλα καταλαβενει πολλα, και λεω 1 κ 2 κ 3 φορες δεν μου αρεσει κατι στην συμπεριφορα της μηχανης δεν πρεπι να το ελεξουν ωστε να ειμαστε ολοι καλυμενοι? Η να με συμβουλεψουν στο πως να τησ συμπεριφερομαι και οχι να μου λενε δεν ειναι τπτ ετσι ακουγεται το μηχανακι μετα απο καποια χλμ. Ειμαι ''ψηρας'' με τετοια πραγματα και ποσο μαλιστα οταν κατι δεν το γνωριζω. (Ο φοβος φιλαει τα ερμια) και ετσι ειμαι. Οταν ομως οι ειδκικοι με καθυσυχαζουν εχω λογο να ανυσιχω πια?

Δεν το επαθε ετσι ξαφνικα!

Τεσπα, θα δω τι θα γινει την δευτερα κ θα σας ενημερωσω.

Διαβασα και κατι αλλο τωρα αλλα δεν ξερω κατα ποσο μπορει να ισχυει σε εμενα. Παρομοιο ηχο και συμπεριφορα μπορει να παρουσιαστει και στην περιπτωση χαλαρων

κουζινετων. Υπαρχει περιπτωση να συμβαινει κατι τετοιο? ΜΕτα το στρωσιμο να ηθελαν σφυξιμο τα κουζινετα και σε αυτο να οφειλεται ο σταδιακη κακη συμπεριφορα της μηχανης?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΜΕτα το στρωσιμο να ηθελαν σφυξιμο τα κουζινετα και σε αυτο να οφειλεται ο σταδιακη κακη συμπεριφορα της μηχανης?

No way..............

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

φιλε μου ισωσ εχεις δικιο εν μερη αλλα ολοι που οδηγοθμε μηχανη ή αυτοκινητο δεν σημαινει οτι ειμαστε ειδικοι στην μηχανολογια.

Οταν εγω πηγα σαν πελατης που δεν γνωριζει πολλα αλλα καταλαβενει πολλα, και λεω 1 κ 2 κ 3 φορες δεν μου αρεσει κατι στην συμπεριφορα της μηχανης δεν πρεπι να το ελεξουν ωστε να ειμαστε ολοι καλυμενοι? Η να με συμβουλεψουν στο πως να τησ συμπεριφερομαι και οχι να μου λενε δεν ειναι τπτ ετσι ακουγεται το μηχανακι μετα απο καποια χλμ. Ειμαι ''ψηρας'' με τετοια πραγματα και ποσο μαλιστα οταν κατι δεν το γνωριζω. (Ο φοβος φιλαει τα ερμια) και ετσι ειμαι. Οταν ομως οι ειδκικοι με καθυσυχαζουν εχω λογο να ανυσιχω πια?

Δεν το επαθε ετσι ξαφνικα!

Τεσπα, θα δω τι θα γινει την δευτερα κ θα σας ενημερωσω.

Διαβασα και κατι αλλο τωρα αλλα δεν ξερω κατα ποσο μπορει να ισχυει σε εμενα. Παρομοιο ηχο και συμπεριφορα μπορει να παρουσιαστει και στην περιπτωση χαλαρων

κουζινετων. Υπαρχει περιπτωση να συμβαινει κατι τετοιο? ΜΕτα το στρωσιμο να ηθελαν σφυξιμο τα κουζινετα και σε αυτο να οφειλεται ο σταδιακη κακη συμπεριφορα της μηχανης?

Χμ... Τωρα που το επανελαβες, η αληθεια ειναι οτι εχεις δικιο σχετικα με το οτι το ανεφερες και δεν καναν τιποτα.

Απο τη στιγμη που στις 5000 χλμ. εμφανισε τον ηχο αυτο σημαινει οτι η μπιελα ειχε αρπαξει απο εκεινα κιολλας τα χιλιομετρα. Και για να προσεχει καποιος να μη πινει τον κινητηρα οταν ειναι κρυος... δε χρειαζεται πτυχιο μηχανολογιας δα!

Να τονισω εδω σε καμμια περιπτωση δεν σου την λεω ουτε σου επιτιθεμαι. Απλα ολη η ιστορια πηγαινε στο οτι τα στρωμ χαλανε ενω απλα δεν ισχυει αυτο. Ειναι μοτοσυκλετες διαμαντια και χρηστικες.

Γνωμη μου ειμαι να μην αλλαξεις μοτερ γιατι απλα δε θα ξερεις τι εχεις παλι κατω απο τα ποδια σου εκτος κι αν ειναι του κουτιου. Η πιο συμφερουσα λυση ειναι να μη το μετακινησεις μεχρι την ημερα που θα το βαλεις συνεργειο για επισκευη και να τα αλλαξεις ολα μεσα στο μοτερ. Ετσι θα ξερεις οτι εισαι καινουριος και με πιο προσεκτικη χρηση θα συνεχισεις να την γουσταρεις η στη χειροτερη αν δεν εχεις εμπιστοσυνη στο στρωμ μετα.την... Μεταμοσχευση πουλα την και παρε κατι αλλο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

multijhon το χερω οτι δεν γινεσαι επιθετικος! ολοι εχετε την καλυτερη προθεση και το εκτιμω πολυ και σα ευχαριστω!

Απλα πρωτα κοιταξα ολα τα ενδεχομενα μηπως φταιω εξολοκληρου μονο εγω, πριν αρχιζω να κατεβαζω καντιλια για τον αντιπροσωπο!

Οσο για τα vstrom to ξερω οτι ειναι αξιοποιστα και οι εξαιρεσεις δεν αναιρουν τον κανονα. Αλλωστε ειχα κανει ερευνα αγορας και 2

εργαλεια μου αρεσαν (vstrom k varadero) τα οποια ηταν για αυτο που ηθελα και στισ δυνατοτητες μου. Απλα δεν επελεξα την δευτερη γιατι εκουγα προβληματακια για τα ηλεκτρικα ενω για την vstrom αυτα που ακουγα ηταν πταισματα και τπτ σημαντικο! οπωσ ο ατερμονας ο οποιοσ δεν ηταν κατι σοβαρο αλλα συνηθισμενο.

Να ομως και κατι που δεν ηξερα η δεν του εδωσα σημασια αλλα μου το ειπατε εσεις. Περι ζεστεματος στην αρχη εννοω. Μ***ια μου και ισως να επιδινωσα το προβλημα ετσι. Αν και το χειμωνα παντα περιμενα 3 λεπτακια, το καλοκαιρι με το που εβαζα μπροστα κατευθειαν βουυυυυυμμμμ!!!

Αλλα λες καλυτερα να το επισκευασω απο το να το παρω καινουργιο μοτερ (ουτε μεταχειρισμενο)?. Προυποθεση οτι θα το εγκαταστησει ο δικος μου μηχανικος!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και κατι αλλο ακομα που ξεχασα!

Στο τελυταιο service τους το ξαναανεφερα περι αποδοσης, καθησανε και κοιταξανε (μπροστα μου) την αντλια βενζινης, μηπως δεν δινει καλη τροφοδοσια, και τα σχετικα. Αλλα η αντλια φυσουσε. Το αναφερω γιατι οταν την αγορασα μου ειπε ο πωλητης οτι

τα vstrom κυριως τα μοντελα πριν την δικια μου βγαλανε προβληματα στην αντλια βενζινης, αλλα στο δικο μου μοντελο το εχουν φτιαξει. Δεν ξερω αν ισχυει αυτο, αλλα το ιδιο μου ειπαν τοτε και στο service Να εχω το νου μου, οπως να μην το αφηνω να αδειαζει το ντεποζιτο και να περιμενω να τραβηξει η αντλια πριν πατησω την μιζα. Και παντα το προσεχω αυτο!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπερα φιλοι αναβατες!

Εδω και 3 μερες τρεχω απο μηχανικο σε μηχανικο για να ακουσει την μηχανη και ολοι μου λενε το ιδιο (ΜΠΙΕΛΑ).

Εχω χασει τον υπνο μου απο τοτε και ειμαι απελπισμενος διοτι δεν υπαρχει σαλιο για να το επισκευασω ή για καινουργιο μοτερακι.

Απο βδομαδα θα παω στην αντιπροσωπεια της Suzuki οπου εχω ολα τα service

και μονο εκεινοι εχουν αγγιξει την μηχανη.

Θα σας δωσω τα στοιχεια της μηχανης και το ιστορικο της,

μηπως ετυχε και σε κανεναν αλλο το ιδιο ή να μου δωσε καποιες πληροφοριες που μπορει να γνωριζετε!

Στοιχεια

Μηχανη: V-Strom DL650

Κυβικα: 650cc

Μοντελο: 2010

Αγορα: Καινουργια απο Suzuki

Χιλιομετρα: 23000χλμ

Συμπτωματα

1) Διαφορετικος ηχος στον κινητηρα, σαν ελαφρια μεταλικα χτυπηματα που ακογονται σε απολυτη ησυχια

2) Μεγαλη μειωση αποδοσης (δεν αγγιζει τα 140, παραμονο σε μεγαλη κατηφορα και χωρισ φορτιο)

Κατασταση

1) Ολα τα service γινανε στην ωρα τους

2) Δεν καιει ουτε μια σταγονα λαδι (Το οποιο ειναι το πιο περιεργο και ολοι οι μηχανικοι αναρωτιουνται πωσ βαρεσε η μπιελα)

3) Καταναλωση βενζινης φυσιολογικη

Ιστορικο Επισκευων

1) Αλλαγη ατερμονα στα 15000χλμ

Θα ηθελα να μαθω αν ειχε κανεισ το ιδιο προβλημα με το συγκεκριμενο μοντελο εκεινης της χρονιας

γιατι 2 μηχανικοι μου ειπαν μπορει να ηταν ελαττωματικη παρτιδα!

Και οποια αλλη πληροφορια και συμβουλη μου δωσετε θα το εκτιμουσα, γιατι η μηχανη δεν εχει εγγυηση και επειδη οταν παω στην αντιπροσωπεια δεν ξερω τι παραμυθια θα μου πλασαρουν!

Ευχαριστω Πολυ!

Ισως υπηρχε αστοχια υλικου απο το οποιο νομιζω μπορει να εξακριβωθει απο την suzuki

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και γω σε αυτο πονταρω περισσοτερο, συμφωνα με τα στοιχεια που εχω αναφερει εκει καταληγω κρατωντασ μια πισινη λογω της χρησιμοποιησης που εκανα, η οποια δεν ειναι και υπερβολικα βαναυση αλλα ποτε δεν ξερεις. Γιατι ουτε speedakias ειμαι ουτε κοντρεσ κανω!

Αυτο που σκεφτομαι ομως ειναι πως να τους μιλησω στην αντιπροσωπεια για να κιλισουν πιο ομαλα τα πραγματα και να βρεθει

μια λυση. Να τους αναφερω απλα τα συμτωματα ξανα και να δω τι θα μου πουνε ή να τους πω οτι την ακουσαν και αλλοι την μηχανη και μου ειπαν ολοι μπιελα?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κάτι που σκέφτηκα αμέσως είναι ότι συνέβη σε μοντέλα του 2010, τα τελευταία πριν την κατάργησή τους και τον ερχομό του "νέου". :rolleyes:

Τυχαίο? :lipssealed:

Ρίξανε την ποιότητα αφού ήταν απερχόμενο?....... Αν ισχύει κάτι τέτοιο, θα είναι για πολλά χαρακίρια εκεί πέρα στην Ανατολή. :katana:

Χλωμό το κόβω αυτό το σενάριο. Δεν πιστεύω ότι θα χαλούσαν την γραμμή παραγωγής και θα άλλαζαν τις χημικές συστάσεις των μετάλλων ή την κατεργασία αυτών.

Να διακινδινεύσω να ρωτήσω και αν τα νέα v-strom έχουν τα ίδια σωθηκά, με το απερχόμενο ;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αστοχίες υλικού συμβαίνουν και στα καλύτερα πράγματα.

Έτσι λοιπόν, αστοχίες υλικών συναντάμε από τα πιο αναξιόπιστα πράγματα, μέχρι τα πιο αξιόπιστα. Το θέμα είναι ότι στα αναξιόπιστα, τα 40 στα 100 εμφανίζουν αστοχία, ενώ στα αξιόπιστα το εμφανίζουν τα 5 στα 100!

Προϊόν με 0% αστοχίες υλικού, δεν πρέπει να έχει φτιαχτεί ακόμα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εχω την ιδια ακριβως εμπειρια με << ναυαρχιδα >> ιαπωνικου εργοστασιου με κτυπο μπιελας στα 18000 χλμ. Μετα απο πολυ σου,πα-μου,πες και αφου η διαγνωση ειχε αποδοθει λαθος σε τεντωτηρα ο οποιος ταυτοχρονα επασχε και αυτος ,βρεθηκα εκτος εγγυησεως περιπου ενα πενταμηνο.Απλα ,δεν μπορεσα να βγαλω ακρη και η μονη παραχωρηση που καταφερα (δεδομενου των εντος χρονοδιαγραμματος σερβις σε εξουσιοδοτημενο συνεργειο -τρομαρα του- για συνεργειο) ηταν εκπτωση 40% στην τιμη των ανταλακτικων.Κανενα ρολο δεν παιζει στην υποθεση σου αυτα που γραφωνται περι χρησεως του κινητηρα κρυου κτλ,γιατι ειναι στοιχειο που δεν μπορει αφ,ενος να ταυτοποιηθει αντικειμενικα ,αφ,εταιρου η αντιπροσωπια η το συνεργειο θα σου προβαλουν μονο το προβλημα που πραγματικα εχεις και αυτο ειναι το το θεμα της εγγυησεως.Ουτε καν η εγγυηση καλης θελησεως που ισχυει σε καποια ευρωπαικα εργοστασια δεν εφαρμοστηκε.Το μηχανακι το εδωσα με μεγαλη χασουρα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εχω την ιδια ακριβως εμπειρια με << ναυαρχιδα >> ιαπωνικου εργοστασιου με κτυπο μπιελας στα 18000 χλμ. Μετα απο πολυ σου,πα-μου,πες και αφου η διαγνωση ειχε αποδοθει λαθος σε τεντωτηρα ο οποιος ταυτοχρονα επασχε και αυτος ,βρεθηκα εκτος εγγυησεως περιπου ενα πενταμηνο.Απλα ,δεν μπορεσα να βγαλω ακρη και η μονη παραχωρηση που καταφερα (δεδομενου των εντος χρονοδιαγραμματος σερβις σε εξουσιοδοτημενο συνεργειο -τρομαρα του- για συνεργειο) ηταν εκπτωση 40% στην τιμη των ανταλακτικων.Κανενα ρολο δεν παιζει στην υποθεση σου αυτα που γραφωνται περι χρησεως του κινητηρα κρυου κτλ,γιατι ειναι στοιχειο που δεν μπορει αφ,ενος να ταυτοποιηθει αντικειμενικα ,αφ,εταιρου η αντιπροσωπια η το συνεργειο θα σου προβαλουν μονο το προβλημα που πραγματικα εχεις και αυτο ειναι το το θεμα της εγγυησεως.Ουτε καν η εγγυηση καλης θελησεως που ισχυει σε καποια ευρωπαικα εργοστασια δεν εφαρμοστηκε.Το μηχανακι το εδωσα με μεγαλη χασουρα.

Τώρα εμένα αυτό γιατί μου θύμισε ZZR 1400...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τώρα εμένα αυτό γιατί μου θύμισε ZZR 1400...

δεν εχει αξια να σχολιασω την ταυτοτητα της μηχανης γιατι πολλοι περισσοτεροι σιγουρα εχουν καλυτερες εμπειριες απο την δικια μου για αυτο το μηχανακι

Αυτο ομως που θα ειχε πραγματικη αξια να σχολιαστει σαν μεγα θεμα ,ειναι τα λαθη και οι παραλειψεις των συνεργειων που μας οδηγουν πολλες φορες σε προβληματα που δεν εχουν λυση καθως ο λογος τους εχει βαρυτερη σημασια ιδιαιτερα εαν εχουν τον τιτλο του εξουσιοδοτημενου.Παρα πανω ελεχτηκε κατι πολυ σπουδαιο.Να γινεται καταγραφη των οποιων παρατηρησεων του οδηγου στο βιβλιο των σερβις και να περιγραφεται η δοθεισα λυση Εν προκειμενω ο μηχανικος που εκαψε εμενα αφηνωντας μου τις χειριστες των εντυπωσεων στην διαχειρηση του δικου μου προβληματος με την επιπολαιοτητα του,χαιρει ακρας εκτιμησεως σε αλλα μοτοφορα καθως διαφημιζεται σαν σπονσορας ,γραφει σαν ενεργο μελος και συμετεχει σε μοτοβολτες εχωντας βεβαια τον σκοπο του.Εκανε τον κινεζο ομως οταν η μηχανη ανοιχτηκε στο κεντρικο συνεργειο της αντιπροσωπειας και μεσα τα ειχε κανει π@υτανα η μπιελα.Εγω το δικιο μου δεν το βρηκα γιατι δικαστικα δεν υπηρχε ερισμα για να τον κοπανισω απο την στιγμη που δεν υπηρχαν καταγεγραμμενα στοιχεια ( scripta manent )

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

κατα την γνωμη μου τα τελευταια χρονια

εκτος του οτι οι κατσκευαστες φτιαχνουν τις μοτοσυκλετες οπου νανε

με οτι εχει αυτο να κανει με την ποιοτητα

οι ιδιοκτητες πλεον δεν ειναι και τοσο "δεμενοι" με την μοτο

οποτε τα φαινομενα "κουφης" βλαβης να ειναι πιο συχνα

επισης υπαρχουν και μαστορες "τσακαλακιια" που βλεπουν τον πελατη σαν ορθιο πενηνταευρω

δεν το αναφερω αυτο για το συγκεκριμενο μονο θεμα αλλα γενικα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να χτυπήσει μπιέλα ο κινητήρας είναι σοβαρότατη βλάβη και δεν δικαιολογείται σε σύγχρονη μοτοσυκλέτα με τόσα χιλιόμετρα, ακόμα και με κάποια κακή χρήση. Δηλαδή ρε παίδες με τα νοικιάρικα τι γίνεται? Λέτε ο μέσος ενοικιαστής να περιμένει να φτάσει ο κινητήρας σε θερμοκρασία λειτουργίας πριν τα χώσει? Με τα τούρμπο αυτοκίνητα, που οι τουρμπίνες μπορεί να δουλεύουν σε μερικές 100αδες χιλιάδες στροφές? Ένας γείτονας με τούρμπο, κατεβαίνει και το ανάβει κανά 10λεπτο να ζεσταθεί και έχει βάλει και τάιμερ να κλείνει μερικά λεπτά μετά που το παρκάρει. Στα νοικιάρικα πως δεν διαλύεται το σύμπαν? Είναι σίγουρα εγκληματικό να ζορίζεις κρύο κινητήρα αλλά ο τύπος δεν ζει και νευροκόπι και έχει κάποια λογική αυτό που λέει, ότι πρέπει να προβλέπεται στην κατασκευή και η άγνοια των οδηγών. Και επιπλέον αν έκανε τέτοια κακή χρήση μόνο η μπιέλα θα χτυπούσε? Δεν θα είχαν φθαρεί πρώτα οι κύλινδροι, τα ελατήρια και τα πιστόνια. Κινητήρας κρύος κάνει το λεγόμενο πιστον σλαππινγ, κάνει γραμμές στον κύλινδρο και στα πιστόνια κλπ, οπότε κάποια κατανάλωση λαδιού θα την είχε. Παρεπιμπτόντως και τα χτυπημένα ελατήρια πιστονιού κάνουν θόρυβο.

Η εγγύηση καλύπτει μηχανικές βλάβες για 2 έτη αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αν ανατιναχτεί ο κινητήρας στα 2,5 ο κατασκευαστής δεν φέρει καμία ευθύνη. Να απαιτήσεις αποζημείωση, απαίτησε να μιλήσεις με κάποιον υπεύθυνο πωλήσεων, στείλε επιστολές εδώ και έξω. Πιστεύω ότι πιθανόν είχε κάποια ευαισθησία ο συγκεκριμένος κινητήρας οπότε πρέπει τουλάχιστον να συνεισφέρει και η αντιπροσωπία. Καταρχάς όταν αγοράζεις μοτοσυκλέτα από την αντιπροσωπεία ή από εξουσιοδοτημένο, ωφείλουν οι πωλητές να σου πουν και 5 βασικά πράγματα, όπως ότι πρέπει να περιμένεις να φτάσει σε θερμοκρασία λειτουργίας ο κινητήρας.

Επίσης αμφιβάλω ότι οδηγός που δεν ξέρει τα αυτονόητα έχει τόσο βαρύ χέρι. Δηλαδή όταν λες ότι του τα έδινες, μέχρι τι στροφές εννοείς? Μιζιά και 11.000 στροφές ή 6.000-7.000? Γιατί έχει διαφορά.

Τροποποιήθηκε από τον makisp

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα