Jump to content
Konangera

Πισω αναρτηση σε Er 06-08

Recommended Posts

Μετα απο πολλα,κυριωςαναποδιες των πλανων που ειχα,αποφασισα να βαλω ενα πισω αμορτισερ.

Για πειτε καμια ιδεα,γιατι σαν πολλα μου τα λεν οι πωλητες και τα παρουσιαζουν ''λιγο κατωτερα απο ολινς''...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Θα σε συμβούλευα να βάλεις Hyperpro ή White Power. Τα δεύτερα είναι λίγο καλύτερα από τα πρώτα, αλλά δεν παίζει να καταλάβεις εσύ ή εγώ διαφορά στις συνθήκες και τον τρόπο που οδηγούμε.

Τις ohlins να τις βάλεις αν μπαίνεις φουλ πίστα ή την οδηγείς τελείως αγωνιστικά συνέχεια την μηχανή σου.

Διαφορετικά και τις άλλες να βάλεις θα δεις τεράστια θετική βελτίωση από τις μαμά!!! Από τις δύο που σου προτεινα οι WP είναι κάπως καλύτερες αλλά και ελαφρώς ακριβότερες. Εγώ αυτές έβαλα μπροστά, στο GSR μου και είδα θεαματική βελτίωση!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

να το βαψεις το ιδιο χρωμα με το δικο μου και να το ριξεις μακροβουτι μιας και εισαι εκει κοντα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Χεχε...Θα το αφησω περτικαλι που ειναι και γρηγορο..

Φιλε Μιχαλη,για αυτες εχω ακουσει πολυ καλα λογια και κλεινω σε μια wp.

Σε αυτο ομως που δεν εχω καταληξει,ειναι αν θα ειναι φουλ ρυθμισεων η οχι. Για παραδειγμα βλεπω ''προφορτιση ελατηριου,ρυθμιση επαναφορας'' σε αλλα βλεπω και ''ρυθμιση συμπιεσης'' και τελος υπαρχουν αλλα που λενε οτι ειναι υδραυλικα. Αυτα πανε γυρω στα 1300 ευρω σε τιμες Ελλαδος.

Υπαρχει τοσο μεγαλη διαφορα,η μπορω να παω σε μια απλη emc η μια matris που βλεπω οτι πολλοι προτιμουν..?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γκουχου γκουχου,930 δολλαρια χωρις τα μεταφορικα και χωρις τοποθετηση δοκιμες ρυθμιση.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με τα μισα παω σε καμια γειτονικη χωρα και σου φερνω ολο το πισω απο versys!

τι λες?

τρελες τιμες ρε συ,τι ειναι αυτα?με 2 χιλιαρικα παιρνεις ερ και με τα μισα παιρνεις πισω αμορτισερ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κ παλι το ψαλιδακι με το μαμα αμορτισερ δεν θα ειναι οπως το θελω. ασε που θελω και αλλα γραναζια+αλυσιδα,αλλο χαγκερ,οποτε με τα κοστη της μοντας θα ξεκινησω απο ενα μπατζετ και θα φτασω το ελληνικο χρεος.

Δεστο και αλλιως. με 2000,παιρνεις ενα ερ. Με 1000,παιρνεις κατι καλυτερο απο ενα απλο ερ,ε?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπερα συντροχε. Επειδης και εγω ψαχνομαι για αλλαγη θα σου πω τι εχω εως τωρα.

Λεπον, αρχικα να εκφρασω τα παραπονα μου για τους Ιαπωνες. Νταξει σχιστοματηδες μηχανικοι ξερετε να φτιαχνεται αξιοπιστα μοτορια αλλα ΓΙΑΤΙ τετοια προχειροτητα στα περιφερειακα? Ειπαμε value for money αλλα πραγματικα η αναρτηση στο Er ειναι τρισαθλια.....

Τεσπα, απο το ψαξιμο που εχω ριξει εγω εχω καταληξει σε καποια μοντελα. Αρχικα βεβαια πρεπει να μας πεις ποσα διαθετεις. Παραυτα εχουμε και λεμε, με σειρα ποιοτητας. Φυσικα οτι και να βαλεις θα ειναι παραδεισος μπροστα στου σουμιε μας.

-Ohlins: απλα κορυφη, πληρως ρυθμιζομενη με δοχειο αζωτου απο 1000 ευρα

-Matris: επισης πληρως ρυθμιζομενη με δοχειο αζωτου ισαξια της ohlins στα 900+

-Bitubo: ρυθμιζομενη ως προς αποσβεση και επαναφορα, με κοκκινο ελατηριο στα 450 ευρω

-Hyperpro: τα ιδια με την απο πανω με μωβ η μαυρο ελατηριο, την χτυπας και με 400-420

-YSS: Επισης αξιολογη προταση με τις 2 προηγουμενες, ελατηριο με κοκκινο χρωμα και τιμη μια φορα που πετυχα στα 390.

Αναρτηση WP για το er δεν εχει τυχει να βρω. Αν ημουν στην θεση σου και ειχα φραγκα θα χτυπαγα matris (εχει κ περτικαλι ελατηριο!) και θα σαρωνα.

Υ.Γ. Το μπροστινο απο zx636 του 10' ειναι ? Ποσο πηγε το μαλλι αν επιτρεπετε? Ειδεςτεραστια διαφορα φανταζομαι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν το ξερω αδερφε,παντως πολλα σαιτ το γραφουν ετσι αν και νομιζω οτι ειναι ακριβως το ιδιο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγω θα σου ελεγα να μην παρεις παντως και το τοπ πραμα.θα δεις διαφορα και με κατι μετριο με την σουπα που εχει απο μονο του.βαλε και την φθορα,μια χαρα θα ειναι για τα παντιλικια και τις καγκουριες που κανεις :crazy:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η wp που βρηκα ειναι πληρως ρυθμιζομενη με δοχειο αζωτου,ειναι στα 930 δολλαρια εξ αμερικης,και εχει ενα κουπονι ενας ξαδερφος που μενει μονιμα εκει για αυτο το μαγαζι με εκπτωση 30%,οποτε υπολογιζω ενα 600αρι χοντρικα με τα εξοδα,δηλαδη 500 ευρω πανω κατω. Το μονο κακο ειναι οτι ειναι λευκο το ελατηριο.

Οντως το ερ δεν φημιζεται για τα περιφερειακα του,αλλα εχει δυνατοτητες το καημενο..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν θα αλλαξω μοτερ ρε συ,αλλα εχω διαβασει κατι τιπς για να παρει λιγο τα πανω του.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Χεχε...Θα το αφησω περτικαλι που ειναι και γρηγορο..

Φιλε Μιχαλη,για αυτες εχω ακουσει πολυ καλα λογια και κλεινω σε μια wp.

Σε αυτο ομως που δεν εχω καταληξει,ειναι αν θα ειναι φουλ ρυθμισεων η οχι. Για παραδειγμα βλεπω ''προφορτιση ελατηριου,ρυθμιση επαναφορας'' σε αλλα βλεπω και ''ρυθμιση συμπιεσης'' και τελος υπαρχουν αλλα που λενε οτι ειναι υδραυλικα. Αυτα πανε γυρω στα 1300 ευρω σε τιμες Ελλαδος.

Υπαρχει τοσο μεγαλη διαφορα,η μπορω να παω σε μια απλη emc η μια matris που βλεπω οτι πολλοι προτιμουν..?

Για την χρήση που προωρίζουμε εσύ και εγώ τις μηχανές μας είναι τελείως βλακεία και άχρηστο να δώσεις 1300 ευρώ για μια ανάρτηση...

Ούτως ή άλλως περιμένεις να κάνεις συχνά ρύθμιση στις αναρτήσεις σου; Πάρε ένα σετάκι μπρος-πίσω της wp και θα είσαι αρχηγόπουλο!!! Σε καμία περίπτωση μην δώσεις τόσα λεφτά!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για την χρήση που προωρίζουμε εσύ και εγώ τις μηχανές μας είναι τελείως βλακεία και άχρηστο να δώσεις 1300 ευρώ για μια ανάρτηση...

Ούτως ή άλλως περιμένεις να κάνεις συχνά ρύθμιση στις αναρτήσεις σου; Πάρε ένα σετάκι μπρος-πίσω της wp και θα είσαι αρχηγόπουλο!!! Σε καμία περίπτωση μην δώσεις τόσα λεφτά!

Μην μπερδεύεις τα ελατήρια με τις αναρτήσεις, δε είναι το ίδιο. Και τα ελατήρια τα αλλάζεις μόνο αν δεν είναι κατάλληλα για το βάρος σου.

Στο θέμα,

δες και για wilbers τι παίζει για το μηχανάκι σου, το μόνο σίγουρο είναι ότι πεταμένα λεφτά ΔΕΝ είναι. Δεν χρειάζεται να έχει υδραυλική προφόρτιση.

Με μια πολύ πρόχειρη ματιά

http://global.ebay.com/Hyperpro-Emulsion-Rear-Shock-Absorber-Kawasaki-ER6-06-2011-ER6F-ER6N/150827854551/item

http://global.ebay.com/Mono-Ammortizzatore-Ohlins-S46-Shock-Absorber-Kawasaki-ER-6N-ER-6F-2006-06-08/140744634871/item

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για το Er 06-08 υπαρχει απο την wilbers

το 640 ρυθμιζομενο, με μαυρο η μπλε ελατηριο στα 480 €

το 642 με δοχειο αζωτου στα 760 €.

ολες οι αναρτησεις ειναι κατασκευασμενες με βαση τις απαιτησεις του πελατη, βαρος μονος η διπλος, κινηση στην πολη η σε εθνικη κλπ.

οτι αλλο θελεις να ρωτησεις στειλε μου μειλ στο dimis.sidi@gmail.com

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γνωμη μου δεν αξιζει να ριχνεις τοσα λεφτα στο ER.... Δεν το λεω υποτιμητικα, απλα ειναι ενα Low Budget Μηχανακι!

Δεν θα σ πω να αλλαξεις μονο ελατηριο, γιατι βλεπω πως εχεις διαθεση για παραπανω, θα σου πω να βρεις μια απλη αναρτηση είτε HyperPro είτε WP με προφορτιση και αποσβεση επαναφορας και θα εισαι αρχοντας!!

Εχεις ριξει ηδη τοσα λεφτα στο μηχανακι, αν ριξεις αλλο ενα χιλιαρικο, ξερεις οτι θα μπορουσες να ειχες δωσει το ER 2.5-3κ και με τα αλλα 2 να παρεις ΜΗΧΑΝΑΡΑ!!!

Επισης, αν φτασεις σε τρελο επιπεδο τις αναρτησεις σου και μπροστα και πισω, οταν θα αρχισεις να πιεζεις θα σου την δινει το πλαισιο... Και τοτε εκει θα δεις οτι οντως μεχρι ενα σημειο ειναι σοφο να πειραζεις ενα μηχανακι.. Αν παλι, ΔΕΝ πιεζεις τοσο, και δεν εισαι μονιμως στην τιγκα στριφτερη βολτα, του τυπου ζω-πεθαινω, ή δεν πηγαινεις στα track day, δεν θα δεις ποτε στην πραξη γιατι αξιζει τα 1000 ευρω η αναρτηση, σε σχεση με μια που εχει 300-400! :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και εγώ θα θελα μια πίσω αναρτησούλα για το μοτοσακό μου...αλλά τα 600+ για μια φουλ ρυθμιζόμενη είναι πολλά....και μάλλον δεν θα την εκμεταλευτώ ποτέ στο 100%....με ένα ελλατηριάκι (όταν έρθει η ώρα του) θα είμαι καλυμένος.

Ο ρενεΓΚΕΙς έχει ένα point...........δεν είναι μηχανάκι το er που θα το στήσεις για να πηγαίνει ταπα....αν το θες για αυτό το λόγο, δωσε το και πάρε ένα έτοιμο που είναι φτιαγμένο για αυτή την δουλειά.

Όπως σωστά είπε μετά θα αρχίσει να σου την δίνει το πλαίσιο...μετά η ιπποδύναμη (που δεν θα μπορεί να την διαχειριστεί σωστά το πλαίσιο) και και και δώσε χρήμα....πάρε ένα Tuono και γίχααααααααααααααααααα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ειμαι υπερ της αλλαγης του αμορτισερ, με το πλαισιο ΔΕΝ προκειται να εχει προβλημα εκτος και αν παει για μεγαλη αυξηση της ιπποδυναμης και συνοδευτει απο πανισχυρα φρενα ενω αρχιζει να το πινει σε πιστες και ανελεητες στριφτερες διαδρομες. Για το πρωτο λιγο δυσκολο μιας και δεν εχουμε πιστες στην Ελλαδα, για το δευτερο επισης δυσκολο μιας και ενω εχουμε διαδρομες δεν εχουμε ασφαλτο οποτε τα ορια θα τα θεσει η διαδρομη πολυ πριν εξαντληθουν τα ορια του Er. Απο κει και περα θα κερδισει σε ποιοτητα κυλισης και συμπεριφορα στις ανωμαλιες, ειδικα για το δευτερο εχουν γινει πολλες αμφιλεγομενες συζητησεις επειδη το ER δεν εχει μοχλικο. Αρα μια αναρτησουλα επωνυμη ποιοτικη και Value 4 money οπως της Wilbers που προταθηκε ποιο πανω, ειναι σουπερ λυση και δεν χρειαζεται να πας στην ακριβη επιλογη με το ξεχωριστο δοχειο αζωτου και τις 214 ρυθμισεις. Επισης και η επιλογη της WP ειναι καταπληκτικη εφοσον εχεις εκεινο το κουπονι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ειμαι υπερ της αλλαγης του αμορτισερ, με το πλαισιο ΔΕΝ προκειται να εχει προβλημα εκτος και αν παει για μεγαλη αυξηση της ιπποδυναμης και συνοδευτει απο πανισχυρα φρενα ενω αρχιζει να το πινει σε πιστες και ανελεητες στριφτερες διαδρομες. Για το πρωτο λιγο δυσκολο μιας και δεν εχουμε πιστες στην Ελλαδα, για το δευτερο επισης δυσκολο μιας και ενω εχουμε διαδρομες δεν εχουμε ασφαλτο οποτε τα ορια θα τα θεσει η διαδρομη πολυ πριν εξαντληθουν τα ορια του Er. Απο κει και περα θα κερδισει σε ποιοτητα κυλισης και συμπεριφορα στις ανωμαλιες, ειδικα για το δευτερο εχουν γινει πολλες αμφιλεγομενες συζητησεις επειδη το ER δεν εχει μοχλικο. Αρα μια αναρτησουλα επωνυμη ποιοτικη και Value 4 money οπως της Wilbers που προταθηκε ποιο πανω, ειναι σουπερ λυση και δεν χρειαζεται να πας στην ακριβη επιλογη με το ξεχωριστο δοχειο αζωτου και τις 214 ρυθμισεις. Επισης και η επιλογη της WP ειναι καταπληκτικη εφοσον εχεις εκεινο το κουπονι.

Χμ... σκέφτομαι και εγώ σε κανά 10άρι χιλιάδες χλμ να την κάνω τη βελτίωση μπρος πίσω. Πόσο πάει το μαλλί για ελατήρια μπρος πίσω? Εσύ τι επέλεξες? Για δώσε πληροφορίες!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα