Jump to content
slaine

Triumph Sprint 1050 ST

Recommended Posts

Μετά από πολυυυύ καιρό που έψαχνα, ανέλυα, ξαναέψαχνα, ξανανέλυα, ρώταγα από'δω, ρώταγα από'κει, άνοιγα θρεντ, ξέθαβα θρεντ κλπ κλπ... την πήρα!!!!

Triumph sprint st 1050 abs του 2005 με σχεδόν 14.000 χλμ και αρκετά έξτρα.

Ιδού οι πρώτες φωτογραφίες:

600235_423105144388437_100000668643033_1360618_843516192_n.jpg538081_423105944388357_292348095_n.jpg

Πέμπτη λέω σε ένα φίλο που είχε ανέβει θεσσαλονίκη να την ελέγξει, μου δίνει το οκ, το σκέφτομαι λίγο και παρασκευή βράδυ φεύγω από Ναύπλιο με κτελ.

Στο δρόμο είχαμε τρεχάματα γιατί ο ιδιοκτήτης της τελικά μπορούσε απόγευμα όπου επειδή ήταν σάββατο και μάλιστα σε τριήμερο λόγω αγίου πνεύματος, με πολλούς μάστορες να είναι ήδη εκτός πόλης (έπαιζε και η πανελλήνια) άρχισε το ψάξιμο για συνεργείο μέσω τηλεφώνου.

Στο σημείο αυτό να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τον klab. Γιώργο σε ευχαριστώ πολύ για όλα! μου χε δώσει ο άνθρωπος το τηλέφωνό του για να κανονίσουμε να συναντηθούμε την κυριακή στη λίμνη πλαστήρα και τον πήρα να τον ρωτήσω αν ξέρει κανέναν μάστορα στη σαλόνικα. μου έδωσε πολλά τηλέφωνα και μάλιστα ένας από αυτούς ήταν και ο μάστορας που την είδε.

(ντριν ντριν:

-ναι, ποιός είναι;

-έλα κλαμπ, εδώ σλέιν το και το.

-άμα σου πω που με πετυχαίνεις... κρατάω ένα μωρομάντηλο στο χέρι και σκουπίζομαι... :huh: γουάτ δα φακ;;; οκ θα ψάξω και θα σου πω

-οκ θενξ, ββ.

κάπως έτσι ο διάλογος χεχε. τελικά είχε θέμα με το μηχανάκι ο άνθρωπας και καθόταν και το έφτιαχνε για την επόμενη μέρα. με πήρε τηλ 2-3 φορές και μου έδωσε 3-4 τηλέφωνα συνεργείων και διευθύνσεις! άψογος! θενξ αγκαίν!)

ξέρω ότι απαγορεύεται η διαφήμιση όμως το παιδί που την τσέκαρε ήταν εξαιρετικός και θα ήθελα να τον ευχαριστήσω κι αυτόν:

BIKE THERAPY στη Θεσσαλονίκη στην Κωνσταντίνου Καραμανλή. Έμεινε να μας περιμένει αν και γενικά αργεί απ'ό,τι κατάλαβα, το μαγαζί ασχολείται κυρίως με ντουκάτι αλλά ήξερε καλά το συγκεκριμένο μοντέλο ευτυχώς. Τέλος ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΛΕΦΤΑ!!!! φάνηκε πολύ οκ τύπος!

Έφτασα ξημερώματα Σάββατο κομμάτια αλλά ποιος κοιμόταν με τo ST στο μυαλό;;;

τεσπα αφού το απόγευμα έγινε ο έλγχος και τα χαρτιά κλπ, έκανα τις βόλτες μου και κυριακή πρωί ξεκίνησα με άλλα 3 παιδιά από θεσσαλονίκη να πάμε λίμνη πλαστήρα. πήγαμε από όλυμπο, πολύ ωραία διαδρομή αν και κουραστική για τέτοια μηχανή κάπως, ωστόσο δεν είχαμε προβλήματα. φωτογραφίες επειδή ψιλοβιαζόμασταν δεν βγάλαμε και μλκ μας.

μετά την καρδίτσα συναντήσαμε και κάποιους μαιμπακίτες με κάποια άλλα παιδιά. πολύ χάρηκα που σας γνώρισα παίδες έστω και τόσο λίγο (itom, nsr, naftilos, manosamos+γυναίκα, klab δε νομίζω να ξέχασα κάποιον, αν ναι ας με συγχωρέσει)

αράξαμε λίγο τα είπαμε και μετά εγώ με την παρέα μου εκ θεσσαλονίκης (cbr600f4i -Δημήτρης, vfr800fi-Παντελής, f800gs-Τάσος) προχωρήσαμε να αράξουμε κάπου για μάσα και ξεκούραση.

Φτάσαμε στον κακό χαμό με τα κοντοσούβλια αλλά την κάναμε για κάπου πιο ήσυχα. Επικές κουβέντες για μπάλα-κρίση-πολιτική-φουτάνες κλπ με έναν καπετάνιο που πετύχαμε στην ταβέρνα ο οποίος οδηγούσε την carreras που λιγουρευτόταν ο manosamos :crazy: πιο πριν.

αφού φάγαμε αποχαίρετησα τα παιδιά και την έκανα με 2 χλμ/ω ταχύτητα για ήμουν ήδη στη ρεζέρβα κάμποσα χλμ και από στιγμή σε στιγμή θα έμενα... οπότε σταμάτησα, τράβηξα ένα μίνι βιντεάκι και με φόβο μη μείνω προχώρησα για βενζίνη.

τα κατάφερα βρήκα ανοιχτό βενζινάδικο έγκαιρα, φούλαρα και την έκανα για καρδίτσα. εκεί ρώτησα πως συμφέρει να πάω, από πάτρα ή από εθνική για αθήνα και ο καθένας μου λεγε ό,τι να'ναι. τελικά προχώρησα (στην τύχη) για λαμία και βγήκα εθνική... κι εκεί άρχισαν τα ωραία

έχουμε και λέμε:

Με το τριβάλιτσο χθες πάνω αν και ελαφριότατα φορτωμένο (δηλαδή οι βαλίτσες έπαιζαν από τον αέρα πολύ εύκολα) έπιασα μέγιστη 240 χωρίς να του πίνω το αίμα. μέχρι τα 220 ήταν αρκετά σταθερό, μετά έπαιζε λίγο ανάλογα και με τον αέρα. Στην εθνική απολαυστικότατο με αρκετό γκάζι στα 200 για προσπεράσεις, πολύ καλά κρατήματα, πλάγιαζα με το τριβάλιτσο άνετα, ανεμοκάλυψη απλά άψογη, ξεκούραστο και φαν του ράιντ να ούμε όταν έμπαινα σε τούνελ τα όργανα ήταν ευανάγνωστα.

6τάχυτο σασμάν. έχει δείκτη βενζίνης, όπου νομίζω ότι δεν είναι τελικά και τόσο αξιόπιστος. ίσως πάλι να έφταιγε η φαγούρα που είχα στο δεξί μου χέρι

από θεσσαλονίκη μέχρι καρδίτσα είχα βάλει να μου δείχνει τη στιγμιαία κατανάλωση όπου σε προσπεράσεις έφτασε να δείχνει και 14λ/100χλμ!!!! οπότε το έβγαλα στην εθνική και πλέον χωρίς φόβο και πάθος προχώρησα.... στο τέλος είδα τη μέση κατανάλωση και ήταν στο 7.1. όμως δεν έχω ασχοληθεί ακόμα με το βιβλίο σέρβις κλπ να δω τι και πως για να πατήσω τα κουμπάκια κατάλληλα και να υπολογίζω σωστά, αν και ο σωστός υπολογισμός θα γίνει ανάλογα με τα λίτρα που βάζω και όχι με τις ενδείξεις.

χμμμ τι άλλο;;; α ναι, στις εναλλαγές πορείας σε ευθεία αλλά και στροφές ήταν πολύ εύκολο και δεν έλεγε όχι, σε αντίθεση πχ με ένα ληστή 1250 που είχα οδηγήσει ο οποίος μου είχε φανεί πολύ κουμούτσα. επίσης να πω ότι τα φρένα του είναι εξαιρετικά και σε 1-2 απότομα φρεναρίσματα δε φοβήθηκα καθόλου και δε μπήκε καν το abs σε λειτουργεία. εδώ να πω ότι έχει βελτιωμένα φρένα με τρομπα R1 ακτινική και δαγκάνες Hayabusa. το γκάζι επίσης δε με τρόμαξε. δεν είναι άγριο. βέβαια κι εγώ ήμουν πολύ προσεκτικός. και στην εθνική που την άνοιξα δεν έκανα απότομες επιταχύνσεις, σφήνες, φρεναρίσματα κλπ

κατέληξα σε αυτή λόγω τιμής, έξτρα, εμφάνισης, ήχου, αξιοπιστίας (με μόνο πρόβλημα ίσως μίζα απ'ό,τι λένε στα φόρουμ) κλπ, σε σχέση με τα υπόλοιπα που γλυκοκοίταζα είχε/έχει ένα πολύ καλό πακέτο ενώ τα υπόλοιπα κάπου υστερούσαν (κατ'εμέ πάντα και στα λεφτά που διέθετα).

Αυτά για αρχή και τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν περισσότερες φωτογραφίες, βίντεο, πληροφορίες κλπ.

Άντε πού θα πάμε το επόμενο σκ;;;;

υγ1: σόρι για το μεγάλο ποστ με τα άσχετα με τη μηχανή αλλά ήταν η πρώτη μέρα που την είχα και ήθελα να τα πω όλα!!! :P

υγ2:πάρτε και λίγο ήχο από τη μηχανή στο τέλος του βίντεο:

th_DSCI1055.jpg

(βιαζόμουν για να μη μείνω από βενζίνη γι'αυτό και τόσο σύντομο)

DSCI1054.jpg

Τροποποιήθηκε από τον slaine

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

;

πήγαμε από όλυμπο, πολύ ωραία διαδρομή αν και κουραστική για τέτοια μηχανή κάπως,

Γατακι........καλως ηρθες στον κοσμο των ''βαρεων'' μηχανηματων......

Ειχες καλομαθει με το καρυδοτσουφλο το BMW ετσι ??????

ο οποίος οδηγούσε την carreras που λιγουρευτόταν ο manosamos :crazy: πιο πριν.

....θα μεινει με την ορεξη ο τρελο καβασακιας.....

από θεσσαλονίκη μέχρι καρδίτσα είχα βάλει να μου δείχνει τη στιγμιαία κατανάλωση όπου σε προσπεράσεις έφτασε να δείχνει και 14λ/100χλμ!!!!

....ή ελαφρυ χερι εχεις,ή δεν καιει τιποτα ο τρικυλινδρος..... :pray:

χμμμ τι άλλο;;; α ναι, στις εναλλαγές πορείας σε ευθεία αλλά και στροφές ήταν πολύ εύκολο και δεν έλεγε όχι, σε αντίθεση πχ με ένα ληστή 1250 που είχα οδηγήσει ο οποίος μου είχε φανεί πολύ κουμούτσα. επίσης να πω ότι τα φρένα του είναι εξαιρετικά και σε 1-2 απότομα φρεναρίσματα δε φοβήθηκα καθόλου και δε μπήκε καν το abs σε λειτουργεία. εδώ να πω ότι έχει βελτιωμένα φρένα με τρομπα R1 ακτινική και δαγκάνες Hayabusa.

.....μετραει τελικα η μοντιφα και η μεταμοσχευση απο το busa....

κατέληξα σε αυτή λόγω τιμής, έξτρα, εμφάνισης, ήχου, αξιοπιστίας (με μόνο πρόβλημα ίσως μίζα απ'ό,τι λένε στα φόρουμ) κλπ, σε σχέση με τα υπόλοιπα που γλυκοκοίταζα είχε/έχει ένα πολύ καλό πακέτο ενώ τα υπόλοιπα κάπου υστερούσαν (κατ'εμέ πάντα και στα λεφτά που διέθετα).

.....μην αγχωνεσαι ρε,ειπαμε φαινοταν πενα το εργαλειο απο την αγγελια,και οντως ηταν πενα.......

υγ2:πάρτε και λίγο ήχο από τη μηχανή στο τέλος του βίντεο:

.....αυτο με τον ηχο τι το ΄θελες ρε καθαρμα,μας εφτιαξες τωρα....... :wallbash:

Καλοριζικο,καλοταξιδο,να το φροντιζεις σε καλο μαστορα με στοργη και προδερμ......

Βρες ενα και για εμενα,και το κερατωνω το ΧΧ χωρις τυψεις.....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Νομιζω οτι οι φωτο αδικουν την πραγματικη εικονα.

Κανουμε ανασυνταξη καποια στιγμη και βλεπω μηχανες μαζεμενες κατω απο τα πλατανια.

Πρωτη μουρη το Triumph γυαλιζε σαν να ηταν απο ζελατινα.Εμεινε το ματι μου εκει για αρκετα σεκόντ γιατι φανταστικα οτι ηταν ολοκαινουριο.

Αφου ειδα μερικες νεες αγνωστες φατσες και μπλα-μπλα εδω-εκει με τα 400αρακια,ερχετε ενα παλλικαρι και μου λεει ''εισαι ο manosamos''?

-Ναι εγω ειμαι.

-Γιεα,ειμαι ο Slaine.

-Χαρηκα ρε συ,που ειναι το καινουριο μοτορι που ελεγες?

-Να'το και μου δειχνει το Triumph.

Ισως φανει υπερβολη το να πω οτι η μοτο ειναι σε κατασταση βιτρινας.Σε αυτη δε την τιμη με εργοστασιακα 3βαλιτσα κλπ,μιλαμε για πραγματικη ευκαιρια.

Σου ευχωμε καλοριζικο,να εχεις καλα χιλιομετρα και μια καλη συμβιωση με την αγγλιδα σου. :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επιτελους εκανες παρα πολυ καλη επιλογη!!!!!!! Κουκλαρα και ολα τα αρα φιλε..........να τσεκαρεις τον δεικτη βενζινης ειναι λιγο τεμπελης μπορει δλδ να βαλεις βενζινη και να ανεβει η σταθμη του σε 5 χλμ μετα .......καλοριζικο και καλοβολτο .οτι θες εδω ειμαι..

Τροποποιήθηκε από τον vagelis-

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλοριζικο,καλοταξιδο,να το φροντιζεις σε καλο μαστορα με στοργη και προδερμ......

Βρες ενα και για εμενα,και το κερατωνω το ΧΧ χωρις τυψεις.....

χεχε υπάρχει και με εξίσου πολλά έξτρα και επίσης παρόμοια βελτιωμένα φρένα αν θες. δεν το ξέρω το μηχανάκι, αλλά φαίνεται τζιτζί και αυτό

χεχε ευχαριστώ παιδιά και στα δικά σας!!! :mB_kalo_e::crazy:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ο οποίος οδηγούσε την carreras που λιγουρευτόταν ο manosamos :crazy: πιο πριν.

....θα μεινει με την ορεξη ο τρελο καβασακιας.....

Οπως παμε με την κριση,Κωστα πολλυ φοβαμε οτι θα σκοτωσω και το Σουζουκακι....................... :tooth:

Φιλε την λατρευω την Καρρερα και μου δωθηκε η ευκαιρια εστω και για λιγες μερες να την εχω δανεική και να την μαστιγωνω :whip: στην αουτομπαν της βαυαριας.................. :spiteful:

Κουκλαρα :wub:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟ.... και οτι χρειαστεις εδω ημαστε?

Παιζει να ειναι και το επομενο μου μηχανακι κατι τετοιο. Παρα πολυ ωραιο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

θενξ μπόιζ εντ γκέρλζ!

πατάπιε τώρα τι έχεις; τίγρη; ε άμα είναι να συναντηθούμε για καμία βόλτα, να τα ανταλλάξουμε κιόλας γιατί και ο τίγρης είναι :afro:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

θενξ μπόιζ εντ γκέρλζ!

πατάπιε τώρα τι έχεις; τίγρη; ε άμα είναι να συναντηθούμε για καμία βόλτα, να τα ανταλλάξουμε κιόλας γιατί και ο τίγρης είναι :afro:

Μεσα γιατι θελω πολυ να το καβαλησω αυτο το μηχανακι για να δω αν 'κουμπωνω" πανω του

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πωωωωω!!!! :worshippy: Καλορίζικη η κούκλα!!!

Τώρα με τέτοιο μοτόρι για να σε δω να ανηφορίζεις πολύ βόρεια....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πωωωωω!!!! :worshippy: Καλορίζικη η κούκλα!!!

Τώρα με τέτοιο μοτόρι για να σε δω να ανηφορίζεις πολύ βόρεια....

το ψήνω πολύ άγρια αν και δεν έχω παρέα να ακολουθήσει. παίζει να κάνω ένα μεγάλο ταξίδι ιούλιο ή αλλιώς σεπτέμβρη-οκτώβρη. ή γύρος των βαλκάνιων ή αλλιώς ιταλία και φύγαμε βόρεια... είδωμεν...

Μεσα γιατι θελω πολυ να το καβαλησω αυτο το μηχανακι για να δω αν 'κουμπωνω" πανω του

το κανονίζουμε :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πωωω... ΚΟΥΚΛΑ είναι ρε!!!

Καλορίζικη και αγρατζούνιστη σου εύχομαι με πολλά πολλά στριφτερά χιλιόμετρα!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εξαιρετική επιλογή μπράβο παίκτη!

καλορίζικος καλοτάξιδος εντός και εκτός συνόρων!

πόσο το αγόρασες τελικά?

Τροποποιήθηκε από τον doctoras9

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλορίζικο και καλοτάξιδο φίλε μου, να το χαρείς όσο δεν πάει

Ωραία τα τρικύλινδρα :wub:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Kαλοριζικο!! Απο τις καλυτερες επιλογες τουρινγκ και το σημαντικοτερο δεν το χουν παρει πολλοι. Εχω την εντυπωση οι ελληναρες εχουν σνομπισμο για το συγκεκριμενο μοντελο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλοριζικο και καλως ηρθες στο ΄΄αντρικο΄΄ κλαμπ της Triumph...Να ξερεις πως δεν εχει γυρισμο οσον αφορα την μαρκα!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα