Jump to content
mpota

super sport vs on/off

Recommended Posts

Καλησπέρα θα ήθελα την γνώμη σας θέλω να πάρω μια super sport αλλα σκέπτομαι τα ταξίδια και αν θα έχω θέμα σε μεγάλες απόστασης πέρνα απο το μυαλό μου και κάτι

σε on/off ταξιδεύω και μόνος και 2καβαλο εχω 1 hornet 600 2007 και σε 500+ χιλιόμετρα ειχα κούραση αλλα οχι ιδιαίτερο η χρίση ειναι για ολο το χρόνο μοναδικό μέσο μεταφοράς

δουλειά βόλτα ταξιδάκι ( εχω κάνη αθήνα θεσσαλονίκη με το cbf 600 2010 αν δεν κανώ λάθος του πατέρα μου και ήταν πολύ άνετο αλλα δεν εχω δυνατότητα να το κανο και με cbr1000 που θέλω για να δω διαφορές ) .

Οσοι super sport και on/off αναβάτες πείτε εμπειρίες σε πολη και σε μεγάλα ταξίδια αν έχετε και με συνεπιβάτη ακόμα καλύτερα .

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

ταξιδι με supersport και 2 ατομα το ξεχνας εκτος αν πας σε hayabusa-cbr xx... οχι οτι τα οn-off ειναι πολυ καλυτερα εχω ταξιδεψει αθηνα-πρεβεζα(380κm) με v-strom καθομουν πισω και πριν κλεισουμε 30' ηθελα να πηδηξω απο τη σελα...

τωρα στην πολη ενοειται πως τα on-off ειναι πιο ευκολα λογω του τιμονιου και της θεσης οδηγησης..

δεν θα παιρνα ποτε supersport και να το εχω σαν 1ο μεσα στην πολη,ειναι μεγαλη ταλαιπωρια και δεν συμφερει!

Τροποποιήθηκε από τον dim_RR

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δεν συμφέρει λογο κατανάλωσης υποθετω και το hornet καιει αρκετά αλλα αν εχει μεγάλη διαφορα ειναι 1 θεμα

αν και σε 2 χρονια που εχω το hornet εχω 30000 χιλιομετρα δεν εχω μαθη και πολλα ολοι οι φιλη ειναι του αυτοκινητου

γιαυτο πηρα την αποφαση και γραφτηκα σε σας μπας και μαθω κατι

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αφου θες κατι σε ταξιδιαρικο θα προτιμησεις να εχεις ανεμοκαλυψη

αρα κοιτας μηχανες στρητ οπως fazer, diversion,bandit

σε ψηλοτερες v strom, versys κλπ

δηλ κατι ανετο και με ανεμοκαλυψη

Τροποποιήθηκε από τον yamahito

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

οπως λες cbr 1000 αθηνα θεσσαλονικη καλυτερα μην το κανεις ειδικα δικαβαλος δεν ειναι για δικαβαλιες και μεγαλα ταξιδια τα super sport καλυτερα ενα on-off π.χ crossrunner 800 η ακομα καλυτερα crosstourer 1200 η κατι αναλογο με αρκετα κυβικα για να πηγαινεις χαλαρα με ανεση

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ταξιδι με supersport και 2 ατομα το ξεχνας εκτος αν πας σε hayabusa-cbr xx... οχι οτι τα οn-off ειναι πολυ καλυτερα εχω ταξιδεψει αθηνα-πρεβεζα(380κm) με v-strom καθομουν πισω και πριν κλεισουμε 30' ηθελα να πηδηξω απο τη σελα...

Τι σε προβλημάτισε ακριβώς? Μιλάμε για μια από τις καλύτερες σέλες της αγοράς και για τον συνεπιβάτη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

για μηχανάκι που να τα κάνει όλα καλά δε θα στο πρότεινα το σούπερ σπορτ αλλά δεν είναι και απαγορευτικό. έχω φιλο με gsxr 750 σαν μοναδικό μεταφορικό μέσο, τι κίνηση, τι επαρχιακά στροφιλίκια, τι εθνική δεν μασάει. είναι καυλωμένος αλλά και αρκετά μικροκαμωμένος που παίζει το ρόλο του. αν ήταν ψηλέας θα ζοριζόταν πιστεύω περισσότερο. αλήθεια εσύ τι διαστάσεις/ηλικία έχεις; και πόσα διαθέτεις;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για μένα τα μόνα μειονέκτηματα των SS είναι η αυτονομία και ο συνεπιβάτης. Τα SS, για πολλούς και διάφορους λόγους φωνάζουν οτι δεν είναι για συνεπιβάτη και η αυτονομία τους βάζει έναν έξτρα πονοκέφαλο. Αν ξεπεράσει κανείς αυτά τα δύο, συν την πολεμική θέση οδήγησης, τότε έχει την καλύτερη μηχανή ταξιδίου. Θέλω να πω, ο καθένας όπως το σκέφτεται τι προτεραιότητες έχει και τι είναι διατεθημένος να θυσιάσει. Αν η προτεραιότητα σου είναι τα ταξίδια θα χρειαστούν θυσίες, αν είναι κιόλας δικάβαλα, άστο (εκτός αν η κοπέλα σου είναι μικροκαμωμένη και 45 κιλά). Η λύση για σένα είναι μηχανή σπορ τουρισμού μεσαίου κυβισμού

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

23 χρονών ειμαι 1,75 και 85 κιλά περίπου μαχ σε χρήματα ειμαι καπου στα 5,500 χιλιαρικα

τσιμπα ενα xx1100 και θα εισαι αψογος ξερω ενα που μαλλον πωλητε ακομα στν Μπαξεβάνη στην Καλλιρόης περιπου 4400 ευρο το εχει αν θυμαμαι καλα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τσιμπα ενα xx1100 και θα εισαι αψογος ξερω ενα που μαλλον πωλητε ακομα στν Μπαξεβάνη στην Καλλιρόης περιπου 4400 ευρο το εχει αν θυμαμαι καλα

θα τον παιδεύει στην κίνηση κλπ. χώρια την κατανάλωση σε τέτοιες συνθήκες. θα πρότεινα να δει κανα ον/οφ ή street και όχι super sport ή sport touring.

από κει και πέρα αυτός αποφασίζει :)

Τροποποιήθηκε από τον slaine

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

σουπερσπορτ κ δικαβαλος αστο. εχω αρκετες χιλιαδες χλμ με σουπερσπορτ κ ταξιδια αλλα παντα μονοκαβαλος. δικαβαλος δεν την παλευω ουτε εγω οταν οδηγαω. Μηχανες που χωντανευουν και σε ευχαριστουν οταν το στροφομετρο δειχνει σταθερα πενταψηφιο νουμερο. παρε κανα β στρομακι να σε αρχοντας

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το xx1100 δεν το είχα σκεφτεί να πω την αλήθεια και ακούγετε καλή φάση την τετάρτη θα πάω να κάνω test drive και σε ss και σε on/off και στο xx1100

Η ταλαιπώρια στην κίνηση με το ss που είπατε με προβλημάτισε

απο on/off κάτι σε varadero κλίνω θα δήξει το test drive

και μια και δεν έχουμε πολύ χρήμα και χρόνο για πολύ μεγάλα ταξίδια ισως ψήσω τον πατερα μου αν εχω 2ρο ατομο να μου δίνη το cbf του

2 χρονια και εχει κανι μονο 3500-4000 χιλίομετρα ( αμαρτία )

αν καταλήξω σε ss τελικά

Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας .

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Απαντησες μονο σου στο ερωτημα σου. Δικαβαλος η και μονοκαβαλος σε SS δεν κανεις ανετα ταξιδια.

Αλλα το να πας ταξιδι δεν ειναι απαραιτητο να ειναι με On/off , μπορεις να εχεις το γκαζακι σου,να εισαι στριφτερος, να εισαι ανετος ακομα και δικαβαλος.

VFR800 :_thumbsup:

Οτνα υπαρχει η λεξη "Ταξιδι" , τα SS τα ξεχναμε

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγω παντως στη θεση θα επαιρνα ss και αυτο επραξα κιολας πριν ενα χρονο κ ο λογος ειναι οτι ειναι αλλο πραμα να εχεις ss το νιωθεις οταν το καβαλας απο την πολεμικη θεση του οταν ανεβαινεις καπου στις 9000σαλ κ σ λεει ελα δωσε τωρα αρχιζουν ται οταν οταν οταν λοιπον οδηγησεις κ τις 2 κατηγοριες θα καταλαβεις αμεσως το χασμα που τις χωριζει...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγω παντως στη θεση θα επαιρνα ss και αυτο επραξα κιολας πριν ενα χρονο κ ο λογος ειναι οτι ειναι αλλο πραμα να εχεις ss το νιωθεις οταν το καβαλας απο την πολεμικη θεση του οταν ανεβαινεις καπου στις 9000σαλ κ σ λεει ελα δωσε τωρα αρχιζουν ται οταν οταν οταν λοιπον οδηγησεις κ τις 2 κατηγοριες θα καταλαβεις αμεσως το χασμα που τις χωριζει...

Και καπου στα 400χλμ πιο περα, λες ρε πουστη μου δεν νοιωθω τα χερια μου γαμω το SS :crazy:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το θεμα ειναι εσυ τι θες.. εαν εχεις απωθημενο ενα SS παρτο και μην σκεφτεσαι τα οποια αρνητικα μπορει να εχει!! στο κατω κατω εαν το γουσταρεις οταν το καβαλας ουτε που θα ξερεις εαν εχει αρνητικα :tooth:

Εαν ηταν να διαλεγαμε ολοι μηχανη με βαση τη λογικη τοτε στην Ελλαδα μονο On-off θα υπηρχαν.

Απο SS κοιτα CBR 600 ευκολα στην οδηγηση και θα σε μαθει πολλα!

Test drive λοιπον και πιστευω θα καταλαβεις τι θες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ επειδή λατρεύω τα SS αλλά θέλω που και που να κάνω και κάνα ταξιδάκι,θα πάρω το CBR 600F 2012 !!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ επειδή λατρεύω τα SS αλλά θέλω που και που να κάνω και κάνα ταξιδάκι,θα πάρω το CBR 600F 2012 !!

Συμφωνώ, αν σ'αρέσουν τα SS αλλά θέλεις να κάνεις και ταξιδάκια, υπάρχουν λύσεις με μικρότερες θυσίες που θα έκανες με ένα απόλυτο SS (GSXR) ή ένα απόλυτο ταξιδιάρικο on/off (V-Strom).

Τέτοιες λύσεις είναι το CBR...F, το GSX-F κλπ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

για το οτι δεν κανεις ταξιδια με ss (μονος) που ειπωθηκε δεν θα συμφωνησω καθολου εγω εχω κανει 400χλμ και εφτασα ακουραστος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ο Alarm που το εγραψε αυτο, εχει κανει τον γυρο της Ελλαδας με SS και μαλιστα φορτωμενο οσο δεν φανταζεσαι. Το οτι γινεται, δεν σημαινει οτι βολευει, ουτε οτι εχουν φτιαχτει για αυτο. Προφανως αν παρεις Εθνικη να πας Βολο ή Θεσσαλονικη, δεν εχεις προβλημα, αλλα αν αρχισει το επαρχιακο κλειστο στροφιλικι, ή η χαλια ασφαλτος, οι χαμηλες ταχυτητες και οι 40 βαθμοι στην πλατη σου, τοτε θα προτιμουσες να πηγαινεις με την Ανεση ενος Ον-οφφ παρα με το SS! :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

παρε ενα τετοιο.....

για SPORT-touring

146_1008_04_z+great_sportbikes+honda_CBR1100XX_right_side.jpg

ή παρε ενα τετοιο ......

για sport-TOURING

fjr-1300-rear.jpg

Δεν χρειαζετε να ειναι ειτε ss ειτε on-off, ειναι ακραιες λυσεις και τα δυο.

Το ss αν δεν το "εξαργυρωσεις" μεσα σε καμμια πιστα αρκετα ,τσαμπα θα ταλαιπωριεσαι στο δημοσιο.

Το on-off παλι αν δεν εχεις σκοπο να το λασπωσεις ,παλι τσαμπα θα καβαλας κατι τοσο ακαταλληλο, μονο στην ασφαλτο.

Τα παραπανω τα εβαλα με γνωμονα τα πολλα γκαζια που φανταζομαι οτι ψαχνεις γιατι αλλιως δεν θα ελεγες για ss, υπαρχουν και ακομα πιο ηρεμα μηχανακια και εξισου ικανα για μεγαλες ξεκουραστες και οικονομικες αποστασεις.(πχ το CBF 1000)

Τροποποιήθηκε από τον pantheman

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα