Jump to content
zorz59

Piaggio Beverly 350 ABS vs Honda SH300 ABS

Recommended Posts

Καλημερα στο φορουμ

Ειμαι σε διαδικασια αγορας ενος καινουργιου σκουτερ για καθημερινη μετακινηση στη Κερκυρα. Τα χιλιομετρα παιζουν καθε μερα απο 10 μεχρι 50.

Ψαχνοντας τις κατηγοριες των σκουτερ 150-200cc, 300cc, Mega scooter

Κατεληξα σε αυτα τα 2 που πιστευω οτι θα κανουν τις μετακινησεις μου με την καλυτερη αποδοση-οικονομια-ασφαλεια.

Μεταξυ τους τωρα, το Beverly ειναι πανεμορφο αλλα δε ξερω αν υπαρχει θεμα αξιοπιστειας.

Το Honda εχει 16 τροχους, ειναι σκυλι απο οτι εχω ακουσει και εχει φρεναρες.

Γνωμες απο τους κατοχους? Αν ειναι ευχαριστημενοι?

Μεταξυ των 2 υπαρχει μεγαλη διαφορα ποιοτικα?

Θα προσοαθησω να τα κανω και test drive... να παρω μια γευση πριν επενδυσω

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

το sh είναι δοκιμασμένο και άριστο εργαλείο

(αν πάρεις το beverly το θέλω βόλτα για την σημαντικότατη συμβολή μου στον προβληματισμό σου :P)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν θα αγοραζα το Χοντα αφου απλα δεν μου αρεσει.

Ψηφιζω Beverly.

Προσωπικα δεν θα ξαναγωρασω σκουτερ,λογο αυξημενου κοστους συντηρησης και καταναλωσης.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν θα αγοραζα το Χοντα αφου απλα δεν μου αρεσει. Όταν μας ρωτάνε όμως, πρέπει να βάζουμε στην άκρη τα προσωπικά μας κριτήρια ομορφιάς, ειδικά εφόσον δεν τέθηκε τέτοιο θέμα απ' τον γράφοντα. Αφού δηλαδή έχει καταλήξει σ' ένα απ' τα 2, σημαίνει ότι κανένα δεν του φέρνει εμετό.

Ψηφιζω Beverly.

Προσωπικα δεν θα ξαναγωρασω σκουτερ,λογο αυξημενου κοστους συντηρησης και καταναλωσης.

Φίλε Zorz, αν δεν έχουν τεράστια διαφορά τιμής υπέρ του Ιταλικού (που νομίζω ότι είναι ούτως ή άλλως παραπλήσια σε τιμή), θεωρώ ότι το δίλημμα είναι απ' τα εύκολα.

Προσωπικά θα σε συμβούλευα να μην πας για Beverly, καθότι οι κάτοχοι αναπτύσσουν στενή σχέση με την αντιπροσωπεία και τους μαστόρους (ανταλλακτικά-ζημιές), ενώ το Hondaki είναι τζιτζί.

Επιπρόσθετα, το SH έχει και επίπεδο πάτωμα, που σημαίνει ότι μπορείς να το φορτώνεις με ψώνια και ό,τι άλλο (σχεδόν) μπορείς να φανταστείς, πράγμα που με το Beverly δεν.

Αν είναι να μην το φορτώνεις, πάρε ένα παπί, θα έχεις απίστευτη οικονομία και σε βενζίνη και σε μαστοριές.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επειδή έχω κάνει κάποια χιλιόμετρα και με τα δύο, συνιστώ το Χόνδα :lipssealed: ... καμία σχέση σε φρένα, κράτημα κλπ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

SH βεβαια το καρυφαιο σκουτερ

αλλα εγω δεν θα επερνα σκουτερ καλυτερα ενα παπακι

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

To sh ηταν το κορυφαιο,μεχρι το νεο φρεσκο ιταλικο.

κατα παραδοση το μπεβερλυ εχει εναν πολυ αξιοπιστο κινητηρα και πλεον στα 350 κ.ε. αναμενεται να ειναι πιο δυνατο απο το χοντα στην ιδια περιπου καταναλωση.

Απο την αλλη το 300αρι εξ Ιαπωνιας εχει πολυ καλυτερα φρενα,μεχρι που και το ιταλικο εβαλε-ενα πολυ καλο οπως λενε τα ριβιους- abs +ενα ηλεκτρονικο συστημα ελεγχου προσφυσης αν καταλαβα καλα του πισω τροχου.

βεβαια το sh κατεχει ακομη την πατεντα με τα συνδυασμενα φρενα με τριπιστονη δαγκανα(οπως και το ιταλικο στην εκδοση με abs,αλλιως ειναι διπιστονη νισσιν αν θυμαμαι καλα).

Συνοψιζοντας κανεις δεν μπορει να σου πει για το ιταλικο.Ειναι φρεσκο,ανανεομενο,πιο δυνατο απο ολα της κατηγοριας,απο τα πιο οικονομικα σε καυσιμο,με βελτιωμενα φρενα,οχι πιθανοτατα στις αποδοσεις του sh,αλλα μαλλον αρκετα για το σκουτερακι.

Επιπλεον κρυβει ηλεκτρονικες αμαρτιες προηγουμενων μοντελων,οχι σοβαρες ζημειες,αλλα βλαβες ξενερωματος του κατοχου. τελος,δεν εχει δοκιμαστει στον χρονο,οπως το sh,που οσοι εχουμε δει τα παιδια που το εχουν,ειναι οχημα αξιο αναφορας.

Εν κατακλειδει,εγω θα ριψοκινδυνευα με το ιταλικο. Το παραπανω γκαζι ποτε δεν με χαλουσε,ενω οσοι το εχουν δει απο κοντα μιλανε για αναβαθμισμενη εργονομια,οποτε θα περιμενα και καλυτερα δουλεια στα ηλεκτρικα.

Απο την αλλη αν επιζητας μια πιο σιγουρη λυση,μεγεια το καινουριο σου sh. :mB_kalo_e:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όταν μας ρωτάνε όμως, πρέπει να βάζουμε στην άκρη τα προσωπικά μας κριτήρια ομορφιάς, ειδικά εφόσον δεν τέθηκε τέτοιο θέμα απ' τον γράφοντα. Αφού δηλαδή έχει καταλήξει σ' ένα απ' τα 2, σημαίνει ότι κανένα δεν του φέρνει εμετό.

Μαλιστα.

Απ ότι καταλαβα σπαμαρισα ελαφρως,αλλα νομιζω οτι κανεις δεν μπορει να απαντησει αντικειμενικα σε οποιδηποτε τετοιο διλημμα.

Τι εννωω.

Αν καποιος θεσει ερωτημα ''να παρω Βαραντερο'',οι 99 θα απαντησουν με τα καλυτερα λογια(εγω οχι).Κατι τετοια ακουσα και εγω ομως στο παρελθον και την πατησα φιλαρακι.

Αν σε ρωτησει καποιος ''να παρω Agility''θα πεις ναι με κλειστα ματια,ενω εγω θα πω οχι.

Που κρυβετε η αντικειμενικοτητα και το αλαθητο των απαντησεων στο ερωτημα του φίλου εδω?

Θα βγει ο κατοχος SH και θα πει ΄΄παρτο μεγαλε,μιλαμε για επενδυση'',αλλα μαλλον δεν θα του πει για τα πανακριβα ανταλλακτικα,ουτε οτι το μηχανακι.............σβηνει.

Λοιπον,τι λες?

Και κατι αλλο.

Ξερει ο φιλος το τι εξοδα εχει ενα σκουτερ,ή απλά του γυαλιζουν στο ματι και αργοτερα οταν αντιμετωπισει την αληθεια το μετανιωσει?

??? :pimp:

Τροποποιήθηκε από τον manosamos

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το μεν μπεβερλυ ειναι 330 κ οχι 350 το δε ση ειναι 280 κ οχι 300.στα θετικα του ιταλικου βαζω το αντισπιν,στα θετικα του ιαπωνικου,το συστημα πεδησης.

εμφανησιακα κ υποκειμενικα,μου αρεσει σαφως το ιταλικο,ειδικα το λευκο με κοκκινη σελα,ενω το ση μου φαινεται υπερβολικα συντηρητικο.

δεν μπορω να μιλησω για την αξιοπιστια του ιταλικου,καθοτι φερει νεο κινητηρα κ δεν ξερω τι γινεται με τα ηλεκτρολογικα του.

ειναι πραγματι πολυ δυσκολο διλλημα για τους εξης 2 λογους(κατ εμε),το ενα εχει μολις παρουσιαστει στην αγορα οποτε δε γνωριζουμε περι αξιοπιστιας,επιδοσεων κ οικονομιας,το αλλο ηδη καποια χρονια στην αγορα κ δεν γνωριζω αν εχουν ηδη στα σχεδια τους νεο μοντελο.

οποτε η λυση για μενα ειναι μεταχειρισμενο ση,που αν δεν λανθανω ειναι κ σημαντικα ελαφρυτερο με οτι αυτο συνεπαγεται σε θεματα οικονομιας,συμπεριφορας κ επιδοσεων.

αλλιως..προτεινω λιγο καιρο αναμονη.

ελπιζω να βοηθησα απο τη μερια μου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

SH φρενάρες, σκυλί. Πολύ φθηνότερα service από τη π....να τη Piaggio.

Και επίσης -βασικότατο για μένα- πάτωμα στα πόδια. Μπορείς να μεταφέρεις τα πάντα όταν το σκούτερ έχει μεγάλο πάτωμα, όπως το SH!

ΥΓ: Είναι και κουκλι :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Απο οτι βλεπω τo Beverly καθοτι καινουργιο δεν το εχει δικιμασει κανεις.

Οπως ειπε παραπανω ο φιλος για το κοστος συντηρησης των σκουτερ ξερω οτι ειναι λιγο ανεβασμενο αλλα γουσταρω σκουτερια...

Και οχι παπι για την πολη που για μενα ειναι αντιαισθητικα.. ολα ειναι γουστα.

Μονο μια δοκιμη θα μας λυσει το θεμα με το piaggio

Τοση μεγαλη διαφορα εχει η piaggio απο τη Honda στο σερβις??

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φίλε Zorz, αν δεν έχουν τεράστια διαφορά τιμής υπέρ του Ιταλικού (που νομίζω ότι είναι ούτως ή άλλως παραπλήσια σε τιμή), θεωρώ ότι το δίλημμα είναι απ' τα εύκολα.

Προσωπικά θα σε συμβούλευα να μην πας για Beverly, καθότι οι κάτοχοι αναπτύσσουν στενή σχέση με την αντιπροσωπεία και τους μαστόρους (ανταλλακτικά-ζημιές), ενώ το Hondaki είναι τζιτζί.

Επιπρόσθετα, το SH έχει και επίπεδο πάτωμα, που σημαίνει ότι μπορείς να το φορτώνεις με ψώνια και ό,τι άλλο (σχεδόν) μπορείς να φανταστείς, πράγμα που με το Beverly δεν.

Αν είναι να μην το φορτώνεις, πάρε ένα παπί, θα έχεις απίστευτη οικονομία και σε βενζίνη και σε μαστοριές.

Ο κολητός μου έχει ένα beverly 500 και ο πατέρας μου x9 500 και τα 2 του 2003. Ο πατέρας έχει βρει την άκρη και κάνει τα σέρβις οικονομικότατα κανά 80ευρω το μικρό και 200 ευρώ με ιμαντα κίνησης και τακάκια πίσω. Η μόνη βλάβη που έχει βγάλει είναι το τσιπακι της δεύτερης οθόνης που έχει που κόστισε κανά 300ευρω. 60.000 χιλιόμετρα και δεν έχει κάψει σταγόνα λάδι ποτέ του. Ο φιλος με το beverly πληρώνει κάπως ακριβά τα σερβις του αλλά απο βλάβες τίποτα σοβαρό. Για τα 250 έχω ακούσει κάτι παράπονα ότι όταν ζεσταθεί ο ιμάντας πατινάρει και κάνει θόρυβο αλλά είναι απλά κακός σχεδιασμός χωρίς άλλες παρενέργειες. Επίσης θείος με peugeot 400cc satelis με κινητήρα piaggio και αυτό δεν έχει βγάλει τίποτα. Τα μοτερ παίδες είναι αθάνατα. Από ότι είδα και του Σάββα έχει βγάλει κάποια ψιλά.

Από αισθητική και μένα το SH μου φάινεται κάπως. Σκούτερ δεν έχω οδηγήσει, ούτε του πατέρα.

Τροποποιήθηκε από τον makisp

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

παιδιαααα ο ΣΑΒΒΑΣ που ειναι....

Εδώ είμαι Αλέξανδρε απλά δεν είχα δεί το θέμα να βοηθήσω τον φίλο.

Λοιπόν, κατ' αρχάς η δική μου επιλογή φαίνεται στο νυν κατεχόμενο και όταν αποφάσισα ότι πλέον λόγω συμπληρώσεως ηλικίας -ήντα δεν θα ήταν φρόνιμο να πάρω μηχανή. Έτσι λοιπόν αποφάσισα να ασχοληθώ με την παρεξηγημένη κατηγορία των σκούτερ.

Άς ξεκινήσουμε με την νέα Ιταλίδα και για αυτά που ξέρουμε :

-Επί χρόνια η μαμά PIAGGIO υστερούσε σε επιδόσεις έναντι των ανταγωνιστών της και δεν είχε να προβάλει κάτι αντάξιο του εξ ανατολών ανταγωνισμού. Πλέον εμφανίζεται με κινητήρα 350 (330 πραγματικά) κυβικών στην προσφιλή κατηγορία των 300 κυβικών. Ο κινητήρας είναι μοντέρνος δεν έχει να ζηλέψει κάτι από τον ανταγωνισμό και τα επιπλέον κυβικά του εξασφαλίζουν και ιπποδύναμη αξιοπρεπή 33,3 ίππων. Το πλαίσιό του όμως παραμένει προφανώς για λόγους οικονομίας το ίδιο. Βάρος στα 177 κιλά περίπου. Η τελική του ταχύτητα ανέρχεται στα 146 πραγματικά χλμ (ένδειξη

Στους κινητήρες η μαμά PIAGGIO δεν έχει εμφανίσει προβλήματα και είναι ιδιαίτερα αξιόπιστοι. Προσωπικά βέβαια δεν έχω δεί κανένα να γράφει το μαγικό νούμερο των 100.000 χλμ +

-Πλέον μεγάλες καινοτομίες είναι το νέο αντιμπλόκ σύστημα με αντίστοιχο αντισπιναρίσματος στον κινητήρα που δεν είναι κάτι εξωτικό απλά όταν από τους αισθητήρες του ABS διαπιστωθεί ολίσθηση τροχού περιορίζεται ηλεκτρονικά η απόδοση του κινητήρα. Επίσης μεγάλη καινοτομία είναι και ο υγρός πολύδισκος συμπλέκτης πούναι κάτι νέο στα σκούτερ.

-Μόνα εμφανή μειονεκτήματα που προσωπικά μπορώ να αναφέρω είναι ότι όλα τα καινούργια καλούδια είναι αδοκίμαστα. Προσωπικά θα περίμενα 2 χρόνια να βγούν τα προβλήματα <<βρεφικής ηλικίας>> και μετά θα το επέλεγα αν μου έκανε.

Περισσότερα για αυτό μπορείς να πληροφορηθείς εδώ : http://scooternet.gr/?p=11074

Πάμε τώρα στο SH 300 R SPORT ABS/CBS που το έχω στην κατοχή μου ακριβώς 1,5 χρόνο και έχω διανύσει με αυτό 16.200 χλμ περίπου.

Γράφω επιγραμματικά τα πλεονεκτήματα - μειονεκτήματά του καθώς και τις βλάβες που παρουσίασε - λύσεις που δόθηκαν (ελπίζω να τα θυμηθώ όλα) :

Μειονεκτήματα :

-Μικρός χώρος κάτω από τη σέλα που δεν χωρά ούτε τζέτ κράνος (αντιμετωπίσθηκε με την τοποθέτηση 47άρας top case).

-Ντουλαπάκι που δεν κλειδώνει

-Δεν έχει μικρό πίσω φτεράκι και λερώνεται σε αντίθεση με το 150άρι που έχει

-Το εμπρός φτερό του είναι κοντό σχετικά και λερώνεται η μεριά του ψυγείου

-Το κάλυμμα του ψυγείου είναι βαμμένο στο χρώμα του υπολοίπου σκούτερ με κίνδυνο τα διάφορα που πετάγονται από τον δρόμο να το γρατζουνίζουν

-Η πίσω ανάρτησή του είναι σχετικά σκληρή

-Δεν διαθέτει ανεμοκάλυψη με αποτέλεσμα μετά τα 100-110 χλμ να νιώθει ο αναβάτης ένα χέρι στο στήθος να τον σπρώχνει ούτως ώστε να τον πετάξει κάτω από το μηχανάκι (αντιμετωπίσθηκε με τοποθέτηση ζελατίνας ρυθμιζόμενης GIVI-KAPPA).

Πλεονεκτήματα :

-Κινητήρας πρόθυμος σε όλο το φάσμα των στροφών προερχόμενος από το CRF με ξηρό κάρτερ και λίπανση του στροφάλου με ψεκασμό λαδιού. Δεν εμφανίζει πουθενά απολύτως υστέρηση - κόμπιασμα και όταν αφήνει ο αναβάτης το γκάζι φρενάρει με μηχανόφρενο.

-Πλαίσιο στιβαρό που σε συνδυασμό με τους 16άρηδες μπρός πίσω τροχούς του επιτρέπουν να στρίβει κατά τέτοιο τρόπο που μόνο όσοι το έχουν δεί πιστεύουν.

-Φρένα και σύστημα αντιμπλόκ που δεν έχουν κουραστεί πουθενά και έχουν απόδοση άριστη. Ειδικά το ABS μπαίνει μόνο όταν απαιτείται και όχι να χαζομπαίνει όπου τύχει και όποτε θέλει. Δεν λειτουργεί δε σε ταχύτητες κάτω των 10 χλμ.

Προσωπικά το έχω στρίψει με το ABS σε λειτουργία και μούχει σώσει την ζωή από αυτοκίνητο που δεν μπορούσε να σταματήσει πίσω μου.Οι γνώστες καταλαβαίνουν τι σημαίνουν αυτά.

-Ταξιδεύει άνετα με 120-130 χλμ έχοντας απόθεμα δυνάμεως μιας και η τελική του είναι 151 πραγματικά μετρημένα με GPS χλμ με ένδειξη στο κοντέρ 155.

-Καταναλώνει μέσο όρο 3,5 λίτρα στα 100. Κυμαίνεται από 2,82 λίτρα στα 100 και φτάνει τα 4,5 λίτρα στα 100 με το γκάζι τέρμα συνεχώς.

-Η συντήρησή του είναι πανεύκολη από τον χρήστη και χρειάζεται να πάει συνεργείο για ελάχιστα πράγματα.

-Τα αναλώσιμά του είναι επίσης φθηνά εκτός από το μπουζί που ανέβηκε πρόσφατα στα 20 ευρώ και το φίλτρο αέρος που ανέβηκε στα 14 αν θυμάμαι καλά αλλά βρέθηκαν στο e bay μπουζί με 9,20 ευρώ με μεταφορικά και σε μαγαζί στην Αθήνα με 13,50 ευρώ. Το φίλτρο αντικαταστάθηκε με DNA καθαριζόμενο και δεν θα αντικατασταθεί πλέον ποτέ.

-Έχει μεγάλα διαστήματα σέρβις με μικρό κάθε 6.000 χλμ και μεγάλο κάθε 18.000 χλμ.

-Η εγγύησή του είναι πραγματική και αντιμετωπίζουν οποιοδήποτε πρόβλημα τυχόν παρουσιασθεί χωρίς χρέωση του πελάτη (όσοι την έχουν πατήσει ξέρουν γιατί το αναφέρω ειδικά).

Βλάβες - Αποκατάσταση :

-Παρουσίασε σποραδικά σβησίματα στην εμπλοκή - απεμπλοκή του συμπλέκτη κάτω από τα 20 χλμ. Αντιμετωπίσθηκε με αντικατάσταση εγκεφάλου - κλειδιών στα πλαίσια της εγγύησης χωρίς καμμία χρέωση.

-Μετά την αλλαγή εγκεφάλου εμφάνισε νέου τύπου σβήσιμο στο ρελαντί. Αντιμετωπίσθηκε με αλλαγή βαλβίδας ελέγχου αέρα ρελαντί (Idle Air Control Valve) και σώματος γκαζιού χωρίς καμμία χρέωση και τελείωσαν ταπροβλήματα σβησιμάτων.

-Παρουσίασε στραβή πίσω δισκόπλακα. Αλλάχθηε στα πλαίσια της εγγύησης χωρίς χρέωση.

-Παρουσίασε διαρροή στην τσιμούχα του συμπλέκτη η οποία επίσης αλλάχθηκε στην εγγύηση χωρίς χρέωση.

Σχόλια γενικά - συμπεράσματα :

-Το συγκεκριμένο σκούτερ χρησιμοποιείται από το να πάω στις δουλειές μου, την λαική, το σούπερ μάρκετ, μέχρι ταξιδάκια με την παλιοπαρέα των 450+ χλμ αυθημερόν. Δεν έχει καμμιά ιδιαίτερη μεταχείριση ούτε κάθεται δευτερόλεπτο. Τα κάνει όλα αδιαμαρτύρητα.

-Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από αυτό και δεν το αλλάζω με τίποτα παρά μόνο όταν σκορπίσει.

Ελπίζω να βοήθησα τον φίλο και του εύχομαι η επιλογή του να του χαρίσει τόσα χαμόγελα όσα εχω εγώ όταν καβαλάω το δικό μου ταπεινό σκουτεράκι!

Ελπίζω να μην ξέχασα να γράψω κάτι. Άν τόκανα δεν έγινε σκόπιμα αλλά <<....ούκ έρχεται μόνον>>.

Άν χρειαστεί κάποια διευκρίνηση σε αυτά που γνωρίζω ευχαρίστως να βοηθήσω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το beverly 350 ειναι φρεσκο,οποτε δε θα ακουσεις πολλες αποψεις.Οσο αφορα την αξιοπιστια της εταιρειας,δε νομιζω οτι ειναι τυχαιο να κυκλοφορουν χιλιαδες Piaggio στην Ελλαδα.Τωρα οι κατοχοι εκατεροθεν θα σου πουν καλυτερα.Το Beverly ειναι το Νο 1 σε πωλησεις,Τυχαιο??Δε νομιζω!!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στην Ελλάδα είναι πρώτο σε πωλήσεις φίλε μου.

Στην Ιταλία είναι το HONDA SH 300 ( http://scooternet.gr/?p=10508 )

Απλή διευκρίνηση για χάρη της αλήθειας και για κανέναν άλλο λόγο.

Τροποποιήθηκε από τον ΣΑΒΒΑΣ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βλάβες - Αποκατάσταση :

-Παρουσίασε σποραδικά σβησίματα στην εμπλοκή - απεμπλοκή του συμπλέκτη κάτω από τα 20 χλμ. Αντιμετωπίσθηκε με αντικατάσταση εγκεφάλου - κλειδιών στα πλαίσια της εγγύησης χωρίς καμμία χρέωση.

-Μετά την αλλαγή εγκεφάλου εμφάνισε νέου τύπου σβήσιμο στο ρελαντί. Αντιμετωπίσθηκε με αλλαγή βαλβίδας ελέγχου αέρα ρελαντί (Idle Air Control Valve) και σώματος γκαζιού χωρίς καμμία χρέωση και τελείωσαν ταπροβλήματα σβησιμάτων.

-Παρουσίασε στραβή πίσω δισκόπλακα. Αλλάχθηε στα πλαίσια της εγγύησης χωρίς χρέωση.

-Παρουσίασε διαρροή στην τσιμούχα του συμπλέκτη η οποία επίσης αλλάχθηκε στην εγγύηση χωρίς χρέωση.

Παντως τεσσερα προβληματα σε μηχανακι με μολις 16000χλμ,δεν προιδεαζουν για λαμπρο μελλον.

Το δε σβησιμο λαμβανει χωρα και στο εξωτερικο και μαλλον μιλαμε για παγιωμένη βλαβη.

http://www.reviewcentre.com/reviews136479.html

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για να μην γραφουμε οτι να΄ναι.

A great scooter if you don't use it too much! Bought it almost new in 2008. 3 years and 25000 miles later, the engine broke down on the motorway at 75 mph. As a result, a new engine was needed (the engine rod were damaged). The bike has been serviced every 4000 miles and slept indoor. As I was just 1 year out of warranty, I contacted Honda to see if they were happy to replace the engine as I believe it is a defect. The only response was a NO and that it was quite a high mileage for a scooter! So a great scooter if you don't drive it often, especially on the motorway at full speed (max 80 mph)

I was unlucky enough to buy a sh300i in 2009. Soon afterwards the bike starting stalling, putting me in danger on several occasions. HONDA first told me that it was a problem with the air intake control valve, after several attempts to solve it I was given a 2009 model in December 2009 because they admitted they had had several reported faults with the 2008 and didnot know how to sorted. In February 2010 i was given some money back when the new bike with 480 miles almost killed me again. Honda admitted not knowing what the problem was once again. On September 2011 I got my answer: honda uk wrote to me to inform that they have discovered that the sh300i between 2007 and 2010 potentially stalls the when idling or during low throttle opening operation when the centrifugal clutch has disengaged at low speeds. Don't ask me what that means but it basically almost caused me my life several times and put me and my love ones under a great deal of stress. The worst is that even after admitting the fault Honda will not give me the compensation that I feel i deserve. They said that I had 4500 miles of use from the two bikes and that together with the £3000 they refunded me they are not ready to make any further contribution. And insult! No regard for human life and zero willingness to put things right in my opinion. Trust me, don't risk it. If it has taken them 4 years to admit to this technical fault, who is to say it's solved? Maybe the 2011 has it too. Are you willing to risk your life and £4700 on it? Remember you heard it from me first. Nayra P. Lorenzo

http://www.reviewcentre.com/reviews136479.html

Τροποποιήθηκε από τον manosamos

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και το SH Ιταλία δε μοντάρεται/σχεδιάστηκε?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κατοχος κι εγω ενος SH300i ABS Sport ιδιου με του Σαββα.

Ο,τι ειπε ο Σαββας ισχυει.Δεν θα πω κατι περισοτερο γιατι δεν μ'αρεσει να λενε "α αυτος εχει το συγκεκριμενο και το υπερασπιζεται".

Εγω θα πω ομως τα εξης.

Στην αρχη οταν το ειδα στο μαγαζι απ οπου το αγορασα δεν μ'αρεσε καθολου σαν σχεδιο αλλα για καποιο λογο ισως απο ενστικτο πηρα το συγκεκριμενο μεταξυ ενος KYMCO DT300 ABS,KYMCO People 300,YAMAHA XMAX 300,PIAGIO X7 EVO.

Το συγκεκριμενο λοιπον το εχω απο τις 24/09/2010 (καινουριο) και μεχρι τωρα εχει στο κοντερ του περι τα 35250 χλμ.Το "πολυ ευχαριστημενος" ειναι παρα πολυ λιγο για να πω πως αισθανομαι.Στην κυριολεξια πινω το αιμα του σκουτερ χωρις αυτο να παραπονεθει η να παραπονιεται ουτε στιγμη.

Το μονο που υπαρχει σαν θεμα ειναι το σβησιμο που ανεφερε ο Σαββας σε παρα πολυ μικρα διαστηματα εως μηδαμινες φορες!Εγω ομως θα προσθεσω οτι ατα περισοτερα σκουτερ συμβαινει αυτο απ οσο εχω ακουσει!

Βεβαια υπαρχει σκουτερ στο ιδιο μοντελο φιλου του οποιου δεν του εχει σβησει στην εμπλοκη-απεμπλοκη ουτε μια φορα απο τοτε που το αγορασε!

Το ιδιο ακριβως φιλτρο που εβαλε ο Σαββας (DNA) εχω και εγω οπως και αλλαχθηκε η μεταδοση (βαριατορ) σε JCOSTA και το ελατηριο συμπλεκτη σε MALOSSI για λογους καθαρα ενεργητικης ασφαλειας στο δρομο και οχι επειδη παρουσιαζαν προβληματα τα συγκεκριμενα μαμα τμηματα του σκουτερ.

Βεβαιως και εμενα τα φρενα του με εχουν σωσει 3 γερες φορες απο σιγουρη προσκρουση σε ΙΧ και ειλικρινα ωφειλω την σωματικη μου ακεραιοτητα στο σκουτερ.Δεν θελω να πω τα ιδια με του Σαββα αφου με καλυψε στο ακεραιο οπως ειπα και πιο πανω!

Το σκουτερ οπως και ο Σαββας θα το αλλαξω μονο αν αρχισει να διαλυεται.Κοινως το "παντρευτηκα" φιλοι μου και χαιρομαι γι αυτο!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έχω αρχίζει να αλλάζω γνώμη για τα scooter, μετά από αυτά που ακούω από Σάββα και Κώστα! Σας εμπιστεύομαι και τους δύο πάνω σε αυτό το θέμα. προχθές και εγώ οδήγησα το Kymco xciting (του δασκάλου μου είναι) το οποίο μου έδωσε άλλη εντύπωση από αυτό που περίμενα για scooter.

Γενικά ανάμεσα σε αυτά τα δύο, θα έπερνα το Honda, μιας και -νομίζω- ότι είναι σε καλύτερη τιμή..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Απο εμένα,μεταξύ των δύο που αναφέρεις ΗΟΝDA και............. καλορίζικο.0248.gif

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

και τα δυο μοτό είναι ακριβά. αν τα οικονομικά δεν είναι πρόβλημα, για σένα τότε το πιάτζιο είναι μονόδρομος. πιο πολύ μηχανάκι, πολύ καλό σύστημα πέδησης, αξιολογότατος κινητήρας, μακράν πιο όμορφο.

ο μόνος λόγος για να πάρεις το χόντα έιναι ο επίσης πολύ καλός κινητήρας αλλά αυτό έχει σημασία να ξέρεις αν το μηχανάκι σκοπέυεις να το κρατήσεις μέχρι τα βαθειά σου γεράματα,,,,σε χρόνια που βγαίνουν ανανεωμένα - αντικαταστάτες μοτό κάθε εφταετία (περίπου) πιο όμρφα και με ένα σωρό τεχνολογικά καλούδια....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φίλε μου Μάνο θα σε ρώταγα εντελώς φιλικά γιατί <<λέμε ότι νάναι>> ?

Μήπως έχουμε κάποιο συμφέρον να υποστηρίξουμε την εν λόγω εταιρεία ?

Μήπως δεν γνωρίζουμε το σκούτερ που οδηγούμε καθημερινά παντού?

Δεν νομίζω να συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Απλοί καταναλωτές - χρήστες είμαστε και όσο νάναι γνωρίζουμε το εν λόγο σκούτερ αν μη τι άλλο πάρα πολύ καλά και εμείς και οι σύντροφοι των ταξιδιών μου τουλάχιστον που μέσα σε αυτούς είσαι και εσύ.

Αλήθεια έχεις δεί πολλά σκούτερ να συμμετέχουν στα ταξιδάκια, να κάνουν 450 χλμ αυθημερόν αγόγγυστα και με ρυθμούς που δεν προκαλούν βαρεμάρα στους λοιπούς συνταξιδιώτες?

Άν μη τι άλλο το δικό μου τουλάχιστον έπρεπε εδώ και καιρό νάχε χτυπήσει μπιέλα από το βασάνισμα που του ρίχνω.

Δύο γράψαμε εδώ. Κάτοχοι και οι δύο, ο ενας με 16.200 χλμ σε ταξίδια τα περισσότερα και ο άλλος με κοντά 36.000 χλμ μικτά.

Σε τι διαφέρει αυτό πούγραψα από το παραπάνω που παρέθεσες στην Αγγλική γλώσσα ? Έχεις υπόψη σου δε ότι όπως και εδώ γράφει ο οιοσδήποτε την γνώμη του, έτσι και στην πηγή που παρέθεσες γράφει ο οιοσδήποτε?

Η διαφορά είναι ότι εδώ βλέπεις με τα ίδια σου τα μάτια το σκούτερ να ταξιδεύει στην εθνική με ικανοποιητικές ταχύτητες, να στρίβει, να φρενάρει και γενικά γνωρίζεις προσωπικά τους κατόχους. Άρα ποιά θεωρείς αξιόπιστη πηγή?

Χτύπησε μπιέλα λέει ο χρήστης στην παραπομπή του Μάνου. Κάτω από ποίες συνθήκες ? Ξέρει κανείς αν το σκούτερ είχε λάδι μέσα για παράδειγμα?

Τώρα αν αυτά απευθύνονται στους γράφοντες όπως ο γνωστός Ιταλόφιλος Λεμονίτας παραπάνω που μόλις δεί οτιδήποτε Ιταλικό ή DERBI πούχει και αυτός το παινεύει, τότε έχεις δίκιο, είναι γνωστός από σκουτεροκλάμπ ότι γράφει ότι νάναι.

Για απάντησέ μου Λεμονάκη πού ξέρεις αυτό << ...πολύ καλό σύστημα πέδησης, αξιολογότατος κινητήρας...>>, τόχεις οδηγήσει και έχεις ιδία αντίληψη?

Και γενικά για να μην λέμε ότι νάναι δείτε παρακάτω φωτό κατόχου, αδιάφορου στην συντήρηση που άλλαζε λάδια αντί για κάθε 6.000 που προβλέπεται, όποτε το θυμόταν από την πίεση της δουλειάς :

SH300125000KM.jpg

Τα υπόλοιπα είναι απλά λόγια.

Επειδή βαριέμαι τις αντιπαραθέσεις και δεν έχω να αποδείξω και τίποτα σε κανέναν, δεν θα ξανααπαντήσω.

Θα συμβούλευα τον φίλο που ψάχνεται να τα οδηγήσει και τα δύο και όποιο του αρέσει να πάρει.Επίσης να έχει υπόψη του ότι στα φόρουμ ο καθείς λέει το μακρύ και το κοντό του. Άς βασιστεί σε μαρτυρίες ανθρώπων που ξέρει για συμβουλές και που εμπιστεύεται.

Του εύχομαι ολόψυχα ότι και να επιλέξει να του αφήνει το ίδιο χαμόγελο που αφήνει το SH σε μένα κάθε φορά που το οδηγώ.

Καλή επιλογή από μένα και καλορίζικο καλοτάξιδο από τώρα ότι και αν επιλέξεις.

Υ.Γ. Τα σβησίματα είναι κοινό φαινόμενο σε πάρα πολλά σκούτερ. Λεπτομέρειες ψάξε στα σκουτεροκλάμπ και ειδικά στα προβλήματα. Π.χ, στα BEVERLY του 2010 έσβηναν λόγο αντλίας βενζίνης που αλλάχθηκε εντός της εγγύησης.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα