Jump to content
janabetis

Πρόστιμο από τον ΟΑΣΘ

Recommended Posts

Να μην έχω μια αδερφή να στη δώσω ρε μπαγάσα Λιάκοοο:biggrin:

Συμφωνώ στα περισσότερα εκτός από το κομμάτι της βίας...αν παίζουμε ξύλο για ένα εισιτήριο ή επειδή κάποιος άγνωστος μιλάει απότομα σε κάποιον/α άλλο άγνωστο,τότε δε θέλω να φαντάζομαι τι θα γίνεται σε άλλες περιπτώσεις.Δέχομαι βέβαια ότι αν δεις κάποιον να θέλει να βγάλει τα απωθημένα του ή τέλος πάντων να συμπεριφέρεται άσχημα χωρίς σημαντικό λόγο σ'ένα ανυπεράσπιστο κορίτσι ή σε κάποιον ανήλικο ή σε μια γιαγιά,μπορεί πάνω στην ένταση της στιγμής να εξοργιστείς και να δημιουργηθεί θέμα. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Να μην έχω μια αδερφή να στη δώσω ρε μπαγάσα Λιάκοοο:biggrin:

Συμφωνώ στα περισσότερα εκτός από το κομμάτι της βίας...αν παίζουμε ξύλο για ένα εισιτήριο ή επειδή κάποιος άγνωστος μιλάει απότομα σε κάποιον/α άλλο άγνωστο,τότε δε θέλω να φαντάζομαι τι θα γίνεται σε άλλες περιπτώσεις.Δέχομαι βέβαια ότι αν δεις κάποιον να θέλει να βγάλει τα απωθημένα του ή τέλος πάντων να συμπεριφέρεται άσχημα χωρίς σημαντικό λόγο σ'ένα ανυπεράσπιστο κορίτσι ή σε κάποιον ανήλικο ή σε μια γιαγιά,μπορεί πάνω στην ένταση της στιγμής να εξοργιστείς και να δημιουργηθεί θέμα. 

Καμια ξαδερφη?:mB_kalo_e:

Ρε φιλε δεν ειπα να παιζεις ξυλο με την πρωτη ευκαιρια.  Και εγω ειμαι κατα και γενικα δεν θελω να μπλεκω σε καβγαδες. Για την κοπελα που σου λεω κλωτσια στα μουτρα... ε ναι ρε φιλε, την εχει πιασει σαν κατσικι.

Και στην δικια μου περιπτωση, ο τυπας αρχισε τα σπρωξιδια, εγω απλα τον εκοβα. Το πρασσινο φως (round 1 .. fight) μου το ειχε δωσει , αλλα οπως σου ειπα δεν τα θελω αυτα τα πραγματα. 

Τροποποιήθηκε από τον HLIAS

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Είναι δεσμευμένες οι περισσότερες, σκληρό αγόρι...και οι υπόλοιπες σίτεψαν,δε σου κάνουν:biggrin:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

To λοιπόν, επειδή είδα κι εγώ το βίντεο ,  σε αυτές τις περιπτώσεις τίθεται πάντα το ερώτημα: Τι κάνουμε αν μας πιάσει ο ελεγκτής στα Μ.Μ.Μ χωρίς εισιτήριο;

Απάντηση:

1 Αν δεν θέλω να δώσω τα στοιχεία μου στους ελεγκτές, είναι νόμιμο δικαίωμα μου και δεν διαπράττω κανένα ποινικό αδίκημα

2. Οι ελεγκτές δεν έχουν δικαίωμα να με συλλάβουν.

3. Αν μου ζητήσει τα στοιχεία μου οποιοσδήποτε αστυνομικός (ακόμα και εκτός υπηρεσίας), τα δίνω γιατί είμαι υποχρεωμένος, προκειμένου να μην έχει δικαίωμα να με κρατήσει.

4.Δεν είμαι υποχρεωμένος να περιμένω την άφιξη της αστυνομίας.

5.Ζητάω από τον οδηγό ν' ανοίξει την πόρτα στην επόμενη στάση κι από τους ελεγκτές να με αφήσουν να κατέβω και τους δηλώνω ρητά, ότι δεν θέλω να παραμείνω στο λεωφορείο.

6.Δεν πηγαίνω σε καμία περίπτωση, με την θέλησή μου, στο αστυνομικό τμήμα, μαζί με τους ελεγκτές, ούτε δέχομαι να με οδηγήσουν με το λεωφορείο, εκεί που θέλουν αυτοί.

7.Αν μου κλείσουν την πόρτα και μου περιορίσουν την έξοδο, καλώ αμέσως το 100, καταγγέλλοντας, ότι κρατούμαι παράνομα, χωρίς την θέληση μου και ζητάω την άμεση επέμβαση της αστυνομίας, γιατί διαπράττεται αυτόφωτο αδίκημα σε βάρος μου.

8.Ζητώ ονόματα και τηλέφωνα συνεπιβατών μου, για να έχω μάρτυρες.

9.Καλώ αμέσως στα τηλέφωνα των «ΕΠΙΒΑΤΩΝ» ζητώντας νομική βοήθεια και αλληλεγγύη.

10.Όταν έρθουν οι αστυνομικοί, απαιτώ να συλλάβουν αμέσως, τους ελεγκτές ή και τον οδηγό, γιατί με κράτησαν παράνομα και χωρίς την θέληση μου και ζητώ να κρατήσουν τα στοιχεία όλων των μαρτύρων συνεπιβατών μου.

11. Στην ερώτηση των αστυνομικών «αν θέλω να καταθέσω μήνυση», απαντώ, ότι δεν είμαι υποχρεωμένος να το κάνω, αντίθετα αυτοί, είναι υποχρεωμένοι να ενημερώσουν αμέσως τον Εισαγγελέα και να συντάξουν έκθεση σύλληψης και βεβαίωσης του αδικήματος, γιατί το αδίκημα της παράνομης κατακράτησης, είναι αυτόφωρο πλημμέλημα και διώκεται αυτεπάγγελτα, αλλιώς κάνουν παράβαση καθήκοντος.

12. Αν οι αστυνομικοί δεν ενεργούν τα νόμιμα, τους υπενθυμίζω ότι διαπράττουν παράβαση καθήκοντος, γι' αυτό ζητάω τα στοιχεία τους, προκειμένου να τους αναφέρω.

Το πιο απλό βέβαια είναι να δεχτείς ότι έχεις κάνει παράβαση και να δεχτείς σαν κύριος/κυρία το πρόστιμο σου. Αλλά κάποιος να πει στους ελεγκτές ότι δεν είναι όργανα της τάξης! Ουτε ότι υπάρχει κάτι που να δικαιολογεί αυτό το υφάκι!

1-Ντρεπόμαστε...

Ποιό απλό ε; Και πιο τίμιο ίσως; Ξέρω γω...

Τροποποιήθηκε από τον FlyingInADream

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πουθενα στον κοσμο δε μπαινεις στο λεωφορειο, μετρο κλπ αν δε τσεκαρουν το εισητηριο στη μπροστινη πορτα (συνηθως με μπαρα).

Επειδη τελευταια πεταγα αρκετα απο ελ βενιζελος, αν δειτε ολοι οι τουριστες οταν μπουν στο λεωφορειο του οασα ψαχνουν το ακυρωτικο μπροστα εκει που ειναι ο οδηγος.

Αυτες οι ελληνικες βλακειες, να μπαινει ο επιβατης μεσα και μετα να ψαχνουμε αν εχει εισητηριο, μεχρι ποτε θα συνεχιστουν? Δε μπορει επι δεκαετιες να πληρωνουν αυτοι που κοβουν εισητηριο για τους αλλους που δεν κοβουν, και τα εισητηρια συνεχως να αυξανουν.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πουθενα στον κοσμο δε μπαινεις στο λεωφορειο, μετρο κλπ αν δε τσεκαρουν το εισητηριο στη μπροστινη πορτα (συνηθως με μπαρα).

Επειδη τελευταια πεταγα αρκετα απο ελ βενιζελος, αν δειτε ολοι οι τουριστες οταν μπουν στο λεωφορειο του οασα ψαχνουν το ακυρωτικο μπροστα εκει που ειναι ο οδηγος.

Αυτες οι ελληνικες βλακειες, να μπαινει ο επιβατης μεσα και μετα να ψαχνουμε αν εχει εισητηριο, μεχρι ποτε θα συνεχιστουν? Δε μπορει επι δεκαετιες να πληρωνουν αυτοι που κοβουν εισητηριο για τους αλλους που δεν κοβουν, και τα εισητηρια συνεχως να αυξανουν.

Εχεις δικιο,αλλα οταν το λεωφορειο πλεον το χρησιμοποιουν κατα 50% ξενοι(η πραγματικοτητα ειναι,δε το λεω ρατσιστικα.και οταν λεω ξενοι εννοω τους γνωστους μεταναστες) και δε πληρωνουν ποτε εισιτηριο και εαν τους πιασουν ,δεν τους κανουν και τιποτα γιατι ουτε εφορια,ουτε εχουν να πληρωσουν κτλ.

Δυο μετρα,δυο σταθμα δηλαδη.

Αν ειναι να εφαρμοστει,να εφαρμοστει μαχαιρι σε ολους.

Γιατι την εχω πετυχει τη φαση αυτη και τη λεω,ε και νιωθεις μλκας να εισαι κυριος εσυ και οι αλλοι να κανουν τη δουλιτσα τους ωραια και τσαμπα και να μη φοβουνται και τιποτα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στην Γερμανία (σε Ρηνανία-Παλατινάτο και Βάδη-Βυρτεμβέργη, γοογλε τρανσλατε :laugh:) μπαίνεις από οποια πόρτα θες χωρίς έλεγχο μέχρι τις 20:00. Μετά μόνο από μπροστά και δείχνεις το εισιτήριο στον οδηγό. Στα τραμ μπαίνεις χωρίς έλεγχο 24/7.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

To λοιπόν, επειδή είδα κι εγώ το βίντεο ,  σε αυτές τις περιπτώσεις τίθεται πάντα το ερώτημα: Τι κάνουμε αν μας πιάσει ο ελεγκτής στα Μ.Μ.Μ χωρίς εισιτήριο;

Απάντηση:

1 Αν δεν θέλω να δώσω τα στοιχεία μου στους ελεγκτές, είναι νόμιμο δικαίωμα μου και δεν διαπράττω κανένα ποινικό αδίκημα - Πήγαινε με τα πόδια και άσε τις μαγκιές

2. Οι ελεγκτές δεν έχουν δικαίωμα να με συλλάβουν. - Πήγαινε με τα πόδια και άσε τις μαγκιές

3. Αν μου ζητήσει τα στοιχεία μου οποιοσδήποτε αστυνομικός (ακόμα και εκτός υπηρεσίας), τα δίνω γιατί είμαι υποχρεωμένος, προκειμένου να μην έχει δικαίωμα να με κρατήσει. - Πήγαινε με τα πόδια και άσε τις μαγκιές

4.Δεν είμαι υποχρεωμένος να περιμένω την άφιξη της αστυνομίας. - Πήγαινε με τα πόδια και άσε τις μαγκιές

5.Ζητάω από τον οδηγό ν' ανοίξει την πόρτα στην επόμενη στάση κι από τους ελεγκτές να με αφήσουν να κατέβω και τους δηλώνω ρητά, ότι δεν θέλω να παραμείνω στο λεωφορείο. - Για να μπεις στο λεωφορείο γνωρίζεις ότι θέλει εισητήριο, εάν δεν θες δεν μπαίνεις, εάν μπεις είναι υπεύθυνος και υπόλογος άλλος και ακολουθείς την διαδικασία που αναφέρει.

6.Δεν πηγαίνω σε καμία περίπτωση, με την θέλησή μου, στο αστυνομικό τμήμα, μαζί με τους ελεγκτές, ούτε δέχομαι να με οδηγήσουν με το λεωφορείο, εκεί που θέλουν αυτοί. - Πήγαινε με τα πόδια και άσε τις μαγκιές αφού στο τέλος ότι θέλουν οι αστυνομικοί θα κάνεις..

7.Αν μου κλείσουν την πόρτα και μου περιορίσουν την έξοδο, καλώ αμέσως το 100, καταγγέλλοντας, ότι κρατούμαι παράνομα, χωρίς την θέληση μου και ζητάω την άμεση επέμβαση της αστυνομίας, γιατί διαπράττεται αυτόφωτο αδίκημα σε βάρος μου. - Και οι υπόλοιποι επιβάτες περιμένουν ένα βλήμα που δεν είναι ικανό να αναλάβει τις ευθύνες του..

8.Ζητώ ονόματα και τηλέφωνα συνεπιβατών μου, για να έχω μάρτυρες. - Τι πιθανότητες έχεις να επιλέξει κάποιος να μπλέξει σε μία παλαβη διαδικασία με παλαβό υπεύθυνο

9.Καλώ αμέσως στα τηλέφωνα των «ΕΠΙΒΑΤΩΝ» ζητώντας νομική βοήθεια και αλληλεγγύη. - Μην πάρεις θα μιλάνε με άλλον σνεύθυνο σαν εσένα αν κάνουν όλοι το ίδιο

10.Όταν έρθουν οι αστυνομικοί, απαιτώ να συλλάβουν αμέσως, τους ελεγκτές ή και τον οδηγό, γιατί με κράτησαν παράνομα και χωρίς την θέληση μου και ζητώ να κρατήσουν τα στοιχεία όλων των μαρτύρων συνεπιβατών μου. - Από πότε η αστυνομία εκτελεί διαταγές από απλούς πολίτες με τον λόγο τους και μόνο;;;

11. Στην ερώτηση των αστυνομικών «αν θέλω να καταθέσω μήνυση», απαντώ, ότι δεν είμαι υποχρεωμένος να το κάνω, αντίθετα αυτοί, είναι υποχρεωμένοι να ενημερώσουν αμέσως τον Εισαγγελέα και να συντάξουν έκθεση σύλληψης και βεβαίωσης του αδικήματος, γιατί το αδίκημα της παράνομης κατακράτησης, είναι αυτόφωρο πλημμέλημα και διώκεται αυτεπάγγελτα, αλλιώς κάνουν παράβαση καθήκοντος. - Κάνε ότι σε φωτίσει ο Θεός

12. Αν οι αστυνομικοί δεν ενεργούν τα νόμιμα, τους υπενθυμίζω ότι διαπράττουν παράβαση καθήκοντος, γι' αυτό ζητάω τα στοιχεία τους, προκειμένου να τους αναφέρω. - Και μετά δεν θα πάρουν καφέ από την στεναχώρια τους

Το πιο απλό βέβαια είναι να δεχτείς ότι έχεις κάνει παράβαση και να δεχτείς σαν κύριος/κυρία το πρόστιμο σου. Αλλά κάποιος να πει στους ελεγκτές ότι δεν είναι όργανα της τάξης! Ουτε ότι υπάρχει κάτι που να δικαιολογεί αυτό το υφάκι!

Το λοιπόν.

Για τα περισσότερα πράγματα στην ζωή υπάρχουν κανόνες και αφού συμμετέχεις σε αυτό πρέπει να τους ακολουθείς.. Επίλέγεις να χρησιμοποιήσεις ένα μέσο για το οποίο γνωρίζεις εξ'αρχής πως πρέπεις να εισέλθεις. Παράλληλα επιλέγεις ως άλλος ΤΣΕ (επαναστάτης) να μπεις θεωρώντας εξ'αρχής το εαυτό σου πιο έξυπνο από τους υπόλοιπους που μάλλον έχουν εισητήριο. Και έρχεται εκείνη η ώρα που μπαίνει  ο ελεγκτής και εσύ ξαφνικά χέζεσαι, αλλάζεις χρώμα και συνειδητοποιείς ότι ο ΤΣΕ πέθανε. Αρχικά τρέχεις όπως η κοπέλα (σύμφωνα με το ρεπορτάζ) να βγεις από το παράθυρο που αν πάθεις κάτι θα κλείσεις κάμποσα σπίτια με την μαλάκυνση εγκεφάλου που σε δέρνει γιατί θα πρέπει ο άλλος να αποδείξει ότι δεν σε πέταξε ο ίδιος(όπως θα ισχυριστούν όλοι οι δικοί σου) και μετά ουρλιάζεις σαν γουρούνι που το σφάζουν .. ΌΧΙ αγαπητέ- τη, κάθεσαι λες το ποιήμα σου παίρνεις το πρόστιμο σου και συνεχίζεις με τα πόδια όπως από την άρχη έπρεπε να κάνεις..

• Οι υπόλοιποι επιβάτες που άλλος πάει σπίτι του, άλλος πάει για δουλειά , άλλος πάει στο νοσοκομείο να δει - χαιρετήσει κάποιον δικό του ή γενικώς πάει να κάνει ότι γουστάρει δεν σου χρωστάνε τίποτα επειδή εσύ θέλεις να ζήσεις την παρωδία σου και γνώμη μου θα έπρεπε όλοι οι επιβάτες να σε πετάξουν με τις κλωτσιές έξω για να συνεχίσουν το δρομολογίο τους για το οποίο έχουν πληρώσει, σε σχέση με εσένα που τους καθυστερείς με τα καμώματα σου..
  • Παίζει σε άλλη χώρα να έφευγες με το κάθισμα μαζί με μελανιές και με το δικαίωμα να μην μιλήσεις (έτσι γίνεται από την αστυνομία της Αμερικής και το έχω διαπιστώστει ο ίδιος και όχι διαβάσει στις είδήσεις) που εδώ νομίζεις ότι θα πιάσεις και κουβέντα με τους μπάτσους και θα τους υποδείξεις και ποιον να συλλάβουν..

Για αυτό λοιπόν ή πήγαινε με τα πόδια ή όταν θα μπαίνεις σε ένα μέσο θα μπαίνεις όπως πρέπει και όχι όπως θα ήθελες γιατί όλοι οι υπόλοιποι δεν χρωστάνε τίποτα από όλο αυτό που θέλεις να στήσεις..

Απλά και κατανοητά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Johnjohn  , δεν ξέρω αν ανφαρέσαι και σε εμένα προσωπικά.    Οπως και να χει, αυτά που παρέθεσα παραπάνω δεν είναι δικά συμπεράσματα αλλά νομικές συμβουλές.

Για περιπτώσεις που τυχαίνεις σε ελεγκτες οι οποίοι την έχουν δει σερίφηδες και όργανα της τάξης! Δεν είναι κακό να ξέρεις τα δικαιώματα σου. 

Την δική μου άποψη την γράφω στο τέλος, η οποία μάλιστα δεν διαφέρει από τη δική σου,  αλλά αυτό βλέπω ότι παραλείπεις να το σχολιάσεις!  Εν πάσει περιπτωση, αν δεν το χεις δει εχω γράψει:

"Το πιο απλό βέβαια είναι να δεχτείς ότι έχεις κάνει παράβαση και να δεχτείς σαν κύριος/κυρία το πρόστιμο σου. Αλλά κάποιος να πει στους ελεγκτές ότι δεν είναι όργανα της τάξης! Ουτε ότι υπάρχει κάτι που να δικαιολογεί αυτό το υφάκι! "

Πιστεύω τώρα να ειναι κάπως πιο ξεκάθαρα...

Εννοείται πως γενικά μιλάω.. Σιγά μην παρεξηγηθούμε κιόλας σε δημόσιες συζητήσεις!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πριν χρονια παιρνω το λεωφορειο απο κηφισια, ανεβαινοντας απο ηλεκτρικο. Με το που παω προς τη σταση, βλεπω το λεωφορειο εκει και μπουκαρω χωρις εισιτηριο για να μη το χασω και γιατι ειχε καθε 50 λεπτα. (δεν υπηρχαν ενιαια τοτε)

Λιγες στασεις παρακατω μπαινει ελεγκτης. Αρκετοι λαθρεπιβατες, σαν και μενα. Επικρατησε καραγκιοζιλικι αφθονο. Οταν ηρθε η σειρα μου, απλα πληρωσα το προστιμο. (18€) Σε ολα τα συμφωνω με το Τζων-τζων.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρε δεν πάμε καλά, καθόμαστε και συζητάμε για τους ΤΣΕ του γλυκού νερού, μαΝγκιά μου που δεν πληρώνω, κίνημα δεν πληρώνω, μαγκιά κλανιά κι εξάτμιση. Κοινώς τζαμπατζήδες με μια ιδεολογική εσάνς, να είναι λίγο πιό εξωτικό. Αν και εδώ δεν καβαλάω ΜΜΜ, στο εξωτερικό δεν διανοείσαι ΚΑΝ να κάνεις καμιά εξυπνάδα όπως να καβαλήσεις λεωφορείο/μετρό τζαμπέ. 

Ουφ, δεν μπορώ να ασχολούμαι άλλο, ο καθείς θεωρεί δικαίωμά του να καβαλάει τζάμπα ΜΜΜ (κοινωνικό αγαθό κιετς), αλλά μπορεί να παρεξηγηθεί όταν παρκάρεις νόμιμα το μηχανάκι μπροστά στο σπίτι ΤΟΥ και του πάρεις τη θέση ΤΟΥ.

Κοινώς ιδεολογία όπου μας συμφέρει. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ολλανδία παίζει κάρτα με RFID, (που την βγάζεις με χαρτιά) σε κάθε πόρτα έχει μηχάνημα, περνάς την κάρτα από δίπλα και κάνει μπίπ, πριν κατέβεις ξανά-περνάς την κάρτα, ξανακάνει μπίπ και χρεώνεσαι ανάλογά με το πόσο χρησιμοποίησες το μέσω (οχι Ελληνικά ενιαία εισιτήρια (τα στάζω) και παπάτζες), άμα ξεχάσεις να βαρέσεις καθώς βγαίνεις χρεώνεστε το max της συγκεκριμένης διαδρομής. Αν "ξεχάσεις" να βαρέσεις καθώς μπαίνεις ρχεται ο κύριος ελεγκτής μετά βάζει την κάρτα σου στο μηχανηματάκι του και αυτόματα εκτυπώνετε η κλίση στα στοιχεία τις κάρτας.
Δεν υποχρεούστε να πληρώσεις και δεν έχεις κανένα κέρδος (εκπτώσεις)  επιτόπου (φυσικά). Άμα δεν πληρώσεις διαδικτυακά στην αντίστοιχη υπηρεσία μέχρι το τέλος του χρόνου πάει κρατικά και πληρώνεις μία η άλλη.
(Και για αυτό λέμε ότι έχουν πολιτισμό)
Σε περίπτωση που δεν έχεις κάρτα (δεν μπαίνεις μέσα) κατεβαίνεις επιτόπου στην επόμενη στάση και περιμένεις την αστυνομία που θα σε πάει στο τμήμα για ταυτοποίηση στοιχείον (πιάνεις και τους παράνομους μετανάστες) και πιο τσουχτερό πρόστιμο επειδή δεν είχες κάρτα (οπότε και ήταν η παράβαση σου σίγουρα εσκεμμένη).

Και για να μάς πάω πιο μακριά στην υπέροχη Σιγκαπούρη που στο Μετρό πας σε μηχάνημα και με 6 Σιγκαπουριανά δολάρια βγάζεις κάρτα, που χτυπάς για να ανοίξει το πορτάκι για να μπεις στις αποβάθρες, και ξαναχτυπάς για να ανοίξει καθώς βγαίνεις (δεν παίζει να το ξεχάσεις) αμα ξαναγεμίσεις λεφτά την κάρτα σου σου κάνει και έκπτωση επειδή δεν ξαναβγάζεις καινούργιο πλαστικό.

-------------------------

Από πρώτη λυκείου μέχρι και τα 20κάτι μου δεν χτύπησα ποτέ εισιτήριο και δεν με πιάσανε ποτέ, άμα με πιάνανε θα πλήρωνα το πρόστιμο χωρίς πολλά πολλά (πάλι κερδισμένος)
Η μεγαλύτερη μαλακία είναι να πηγαίνεις στην δουλειά σου το πρωί χάραμα και να σου καθυστερεί το λεωφορείο, ψευτό χίπις που δεν χτύπησε εισιτήριο και δεν δέχεται να κατέβει από το λεωφορείο βάσει κάποιας νομοθετικής παπάτζας. Ο ελεγκτής είναι τόσο παράνομος να σε κατεβάζει από το λεωφορείο όσο και ο καταστηματάρχης όταν σε πετάει έξω από το μαγαζί επειδή ήσουν μεθυσμένος και θεώρησες πως ήταν cool  να χουφτώσεις την Μαρία την μουvάρα την σερβιτόρα (Συγνώμη για τον χαρακτηρισμό αλλά δεν έχετε δει την Μαρία)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Νέα καταγγελία για τον ελεγκτή του ΟΑΣΘ...είχαν και θέμα πριν από λίγο στις ειδήσεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ενταξει προφανως απαραδεκτο να μη πληρωνεις εισιτηριο και να κανεις ιστορια.

Αλλα παλια,οταν δεν υπηρχε η μοδα αυτη,τα δρομολογια ηταν συχνα,πιο πολλα κτλ.

Πλεον ο αλλος σου λεει,περιμενω 1 ωρα ,το λεωφορειο σπανια ξεκιναει απο την αφετηρια στην ωρα του,σιγα μη πληρωνω.

Εν μερη ισως εχει δικιο,αλλα στο τελος καταληγει η κατασταση ετσι βεβαια...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πλεον ο αλλος σου λεει,περιμενω 1 ωρα ,το λεωφορειο σπανια ξεκιναει απο την αφετηρια στην ωρα του,σιγα μη πληρωνω.

Εν μερη ισως εχει δικιο,αλλα στο τελος καταληγει η κατασταση ετσι βεβαια...

Γεώργιε αυτό που περιγράφεις με τις 2 όψεις του νομίσματος κυριαρχεί παντού στη σύγχρονη Ελλάδα και είναι ένας από τους λόγους της κακής λειτουργίας πολλών τομέων...ο επιβάτης δεν ακυρώνει εισιτήριο επειδή κάποια ΜΜΜ στην Ελλάδα είναι απαράδεκτα ενώ παράλληλα ο ελεγκτής οφείλει να κάνει τη δουλειά του...ο νοσηλευτής στο τάδε νοσοκομείο σου λέει σιγά μη γίνω εγώ χίλια κομμάτια για 700€ την ώρα που ο ασθενής υποφέρει ή χρειάζεται βοήθεια...ο οδηγός στα διόδια σου λέει σιγά μη δώσω εγώ 3-4€ νταβατζιλίκι για ένα δρόμο της συμφοράς ενώ παράλληλα η χώρα έχει μεγάλη ανάγκη τα ευρώ όλων μας...ο τάδε μαγαζάτορας δεν κόβει αποδείξεις επειδή ο ΦΠΑ του πίνει το αίμα ενώ παράλληλα όσοι δε γλιτώνουμε μια δεκάρα από φόρους τον κατηγορούμε ότι φοροδιαφεύγει κ.ο.κ.,πολλά τα αντίστοιχα παραδείγματα από την καθημερινότητα όλων μας.

Άκρη εύκολα δε βγαίνει...το κράτος εδώ και χρόνια κάνει αφαίμαξη στους πολίτες και εκείνοι πλέον αντιδρούν με θεμιτούς και αθέμιτους τρόπους,ακόμα και αν δεν είναι στη φύση τους η παρανομία ή η αντίδραση.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Χαίρομαι που αντιλαμβανόμαστε τόσο καλά την έννοια του νόμου και της υποχρέωσης.

Υπάρχουν όμως και κάποιες λεξούλες όπως δίκαιο, δικαιοσύνη, ανθρωπιά, ηθική κλπ. Γκουγκλάρετε λιγάκι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η μεγαλύτερη μαλακία είναι να πηγαίνεις στην δουλειά σου το πρωί χάραμα και να σου καθυστερεί το λεωφορείο, ψευτό χίπις που δεν χτύπησε εισιτήριο και δεν δέχεται να κατέβει από το λεωφορείο βάσει κάποιας νομοθετικής παπάτζας. Ο ελεγκτής είναι τόσο παράνομος να σε κατεβάζει από το λεωφορείο όσο και ο καταστηματάρχης όταν σε πετάει έξω από το μαγαζί επειδή ήσουν μεθυσμένος και θεώρησες πως ήταν cool  να χουφτώσεις την Μαρία την μουvάρα την σερβιτόρα (Συγνώμη για τον χαρακτηρισμό αλλά δεν έχετε δει την Μαρία)

Η μεγαλύτερη μαλακία είναι ότι δε γίνεται έτσι συνήθως. Οι ελεγκτές κρατούν μέσα στο λεωφορείο όσους δεν έκοψαν εισιτήριο περιμένοντας να έρθει η αστυνομία. Άρα η καθυστέρηση που υφίστανται οι υπόλοιποι επιβάτες εντοπίζεται στον τρόπο που εφαρμόζεται ο νόμος. Και είναι ευνόητο γιατί το κάνουν. Γιατί αν κατεβούν κάτω, μην τον είδατε τον επιβάτη. Έτσι επιλέγουν να τον κλείσουν μέσα στο λεωφορείο, καθυστερώντας όλους τους υπόλοιπους και στρέφοντάς τους εναντίον του επιβάτη γιατί αυτός τους καθυστερεί, ασκώντας έτσι επιπλέον πίεση στον επιβάτη να κάνει αυτό που θέλουν. 

Αλήθεια, στο σύστημα της Ολλανδίας που αναφέρεται ως πρότυπο, στο οποίο τον κατεβάζουν κάτω και περιμένουν την αστυνομία, πως εξασφαλίζουν ότι ο επιβάτης δε θα φύγει;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η μεγαλύτερη μαλακία είναι ότι δε γίνεται έτσι συνήθως. Οι ελεγκτές κρατούν μέσα στο λεωφορείο όσους δεν έκοψαν εισιτήριο περιμένοντας να έρθει η αστυνομία. Άρα η καθυστέρηση που υφίστανται οι υπόλοιποι επιβάτες εντοπίζεται στον τρόπο που εφαρμόζεται ο νόμος. Και είναι ευνόητο γιατί το κάνουν. Γιατί αν κατεβούν κάτω, μην τον είδατε τον επιβάτη. Έτσι επιλέγουν να τον κλείσουν μέσα στο λεωφορείο, καθυστερώντας όλους τους υπόλοιπους και στρέφοντάς τους εναντίον του επιβάτη γιατί αυτός τους καθυστερεί, ασκώντας έτσι επιπλέον πίεση στον επιβάτη να κάνει αυτό που θέλουν.

Έχεις δίκαιο, αυτό γίνετε πλέον και για τους λόγους που είπες. Όταν ήμουν μικρός στην Πατησίων που πάντα ήτανε τπτ πιτσιρικάδες που δεν χτυπούσαν (μεγαλύτεροι μου τότε αλλά χωρίς ταυτότητες) τους κατέβαζε ο ελεγκτής κάτω και καλά να έρθει η αστυνομία (και σχεδόν πάντα τους άφηνε να φύγουν)

Αλήθεια, στο σύστημα της Ολλανδίας που αναφέρεται ως πρότυπο, στο οποίο τον κατεβάζουν κάτω και περιμένουν την αστυνομία, πως εξασφαλίζουν ότι ο επιβάτης δε θα φύγει;

Ο επιβάτης μένει και η αστυνομία έρχεται άμεσα (και με άλογο και με ποδήλατο) Σού είπα τι κάνουν, όχι ότι μπορεί να εφαρμοστεί εδώ :Ρ

Και τώρα που το θυμήθηκα, η μόνη φορά που έχω κάνει τσαμπουκά με ελεγκτές, πήγα στο Μετρό να παραλάβω έναν φύλο και έκανα το λάθος να κατέβω και να τον περιμένω στην αποβάθρα, πέρναγαν τα μετρό το ένα μετά το άλλο και περίμενα εγώ, κατεβαίνουν τις κυλιόμενες δυο ελεγκτές και έρχονται σε εμένα (μόνος μου σε όλη την αποβάθρα) και μου ζητάνε εισιτήριο, τους ρωτάω αν με δουλεύουν γιατί δεν είμαι σε βαγόνι και μου λένε ότι άμα περάσεις τα μηχανήματα πρέπει να έχεις χτυπημένο εισιτήριο (είχαν δίκαιο) και πλέρωνε και τους έλεγα ότι δεν θέλω να πάρω καν το Μετρό και απλά περιμένω έναν φίλο, τους φωνάζω και λίγο επειδή με τσάντισαν και φωνάζουν τον αστυνομικό που ήταν από πάνω, κατεβαίνει ένα καλό παλικαράκι νέο, ο οποίος κατάλαβε ότι δεν λέω μπαρούφες και είμαι εκεί κανα 20λεπτο χωρίς να έχω επιβιβαστεί και στα καπάκια κατεβαίνει και ο φίλος μου από το Μετρό και επαληθεύει. Με αφήσαν αφού ελέγξανε τον φίλο μου για εισιτήριο και καθώς φεύγαμε κατά πάνω ο άντρας ελεγκτής  με κοίταγε με μισό μάτι λες και του έφαγα το μεροκάματο.

Τροποποιήθηκε από τον Fenrir

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Χαίρομαι που αντιλαμβανόμαστε τόσο καλά την έννοια του νόμου και της υποχρέωσης.

Υπάρχουν όμως και κάποιες λεξούλες όπως δίκαιο, δικαιοσύνη, ανθρωπιά, ηθική κλπ. Γκουγκλάρετε λιγάκι.

Δικαιο: ενω χτυπουν ολοι γυρω μου εισιτηριο, εγω οχι.

Δικαιοσυνη: επειδη ειμαι σκατοκεφαλος, στηνω φασαρια στον ελεγκτη που με τσακωσε χωρις εισιτηριο και γλιτωνω την παραβαση χωρις να βεβαιωθει προστιμο.

Ανθρωπια: δε σεβομαι φυσικα ουτε τους συνανθρωπους που καθυστερουν εξαιτιας μου απο τις δουλειες τους γιατι ο ελεγκτης, που θελει να κανει το καθηκον του, εχει ειδοποιησει την αστυνομια κι εχει σταματησει το λεωφορειο. 

Ηθικη: οταν τελικα με τσαμπουκαδες του στυλ πηδαω απο το παραθυρο, ανοιγω την πορτα απο το κουμπι κινδυνου και γινομαι λουης κλπ τη γλιτωνω, καυχιεμαι στους ομοιους μου τι γαματος ειμαι και ποσο μαλακες οι υπολοιποι. 

Ωραιο παιχνιδι, πειτε μερικες λεξουλες και αλλοι να συμπληρωσουμε! :tooth:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δικαιο: ενω χτυπουν ολοι γυρω μου εισιτηριο, εγω οχι.

Δικαιοσυνη: επειδη ειμαι σκατοκεφαλος, στηνω φασαρια στον ελεγκτη που με τσακωσε χωρις εισιτηριο και γλιτωνω την παραβαση χωρις να βεβαιωθει προστιμο.

Ανθρωπια: δε σεβομαι φυσικα ουτε τους συνανθρωπους που καθυστερουν εξαιτιας μου απο τις δουλειες τους γιατι ο ελεγκτης, που θελει να κανει το καθηκον του, εχει ειδοποιησει την αστυνομια κι εχει σταματησει το λεωφορειο. 

Ηθικη: οταν τελικα με τσαμπουκαδες του στυλ πηδαω απο το παραθυρο, ανοιγω την πορτα απο το κουμπι κινδυνου και γινομαι λουης κλπ τη γλιτωνω, καυχιεμαι στους ομοιους μου τι γαματος ειμαι και ποσο μαλακες οι υπολοιποι. 

Ωραιο παιχνιδι, πειτε μερικες λεξουλες και αλλοι να συμπληρωσουμε! :tooth:

Εναλλακτικά:

Δίκαιο: τα ΜΜΜ είναι δωρεάν, διότι τα έχουμε πληρώσει και είναι κοινωνικό αγαθό

Δικαιοσύνη: Μιάς και δεν είναι δωρεάν, ως όφειλαν, τουλάχιστον θα έπρεπε να πληρούν τις προδιαγραφές για το οποίες πληρώνονται. Το να σου φέρουν σουβλάκι όταν έχεις ζητήσει μπόν φιλέ είναι λόγος για να μην το πληρώσεις. Εκτός αν το πληρώσεις με την είσοδο στο εστιατόριο, ο νοών νοείτω.

Ηθική: Να ενδιαφέρομαι για τους γύρω μου, ειδικά για αυτούς που δεν έχουν να πληρώσουν 1,40 για μια μετακίνηση, οι οποίοι δεν είναι a priori σκουλίκια.

Εντυπωσιακό πως ερμηνεύει ο καθείς τα πράγματα, ε?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εναλλακτικά:

Δίκαιο: τα ΜΜΜ είναι δωρεάν, διότι τα έχουμε πληρώσει και είναι κοινωνικό αγαθό

Και τους δρομους τους πληρωσαμε, αλλα τους πληρωνουμε ακομα. (διοδια) Βεβαια δε μας νοιαζει οτι απο τα εισιτηρια βγαινουν καποιοι μισθοι καθως και η συντηρηση αυτων των οχηματων.\

Δικαιοσύνη: Μιάς και δεν είναι δωρεάν, ως όφειλαν, τουλάχιστον θα έπρεπε να πληρούν τις προδιαγραφές για το οποίες πληρώνονται. Το να σου φέρουν σουβλάκι όταν έχεις ζητήσει μπόν φιλέ είναι λόγος για να μην το πληρώσεις. Εκτός αν το πληρώσεις με την είσοδο στο εστιατόριο, ο νοών νοείτω.

Σωστα, οι προδιαγραφες θα επρεπε να ειναι και μια τσαμπα πιπα στον καθε τσαμπατζη που μπαινει. Για ποιο λογο (ακριβως παρακαλω) δεν πληρουν τις προδιαγραφες τα ΜΜΜ? Τα λεωφορεια φυσικου αεριο, το τραμ, το μετρο? Εκτος αν εννοεις οτι λογω των βανδαλισμων που εχουν υποστει απο διαφορους "επαναστατες" ειναι εκτος προδιαγραφων.

Ηθική: Να ενδιαφέρομαι για τους γύρω μου, ειδικά για αυτούς που δεν έχουν να πληρώσουν 1,40 για μια μετακίνηση, οι οποίοι δεν είναι a priori σκουλίκια.

Εντυπωσιακό πως ερμηνεύει ο καθείς τα πράγματα, ε?

Αυτο που περιγραφεις λεγεται ανθρωπια. Ασχετο με την ηθικη δηλαδη.

Η διαφωνια μου ειναι οτι δε θες να καταλαβεις οτι οι περισσοτεροι το τσαμπα το εχουν τροπο ζωης κι οχι λογω δυσχαιρων οικονομικων. Αυτοι εχουν ονομα εδω και πολλα χρονια και τους λενε παρασιτα, αφου ζουν εις βαρος των αλλων και αισθανονται κι ωραιοι. ΓΙα το τελευταιο δες τους λες και καρδιοληδες ή τυπικους μαλακες νεοελληνες.

Οσο για το πώς ερμηνευει καθενας τα πραγματα ειναι απορια του χρωματος που θελει να δωσει. Απλα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και τους δρομους τους πληρωσαμε, αλλα τους πληρωνουμε ακομα. (διοδια) Βεβαια δε μας νοιαζει οτι απο τα εισιτηρια βγαινουν καποιοι μισθοι καθως και η συντηρηση αυτων των οχηματων.\

Είπε κάποιος οτι τα διόδια είναι δίκαια? Ή οτι το πιο άδικο κάνει το λιγότερο άδικο δίκαιο? Δεν καταλαβαίνω..

Σωστα, οι προδιαγραφες θα επρεπε να ειναι και μια τσαμπα πιπα στον καθε τσαμπατζη που μπαινει. Για ποιο λογο (ακριβως παρακαλω) δεν πληρουν τις προδιαγραφες τα ΜΜΜ? Τα λεωφορεια φυσικου αεριο, το τραμ, το μετρο? Εκτος αν εννοεις οτι λογω των βανδαλισμων που εχουν υποστει απο διαφορους "επαναστατες" ειναι εκτος προδιαγραφων.

Την πίπα προφανώς και δε τη σχολιάζω. Να πληρούν λοιπόν τις προδιαγραφές εννοώ να είναι προφανώς στην ώρα τους, σε εύλογο χρόνο, με οδηγό που δεν καπνίζει-πίνει-μιλάει στο κινητό κλπ. Τον ίδιο οδηγό, για το μισθό του οποίου κόπτεσαι..

Αυτο που περιγραφεις λεγεται ανθρωπια. Ασχετο με την ηθικη δηλαδη.

Η ηθική είναι ο κώδικας εκείνος που σε κάνει να έχεις ανθρωπιά. Καμία αντίρρηση πάντων, νομίζω καταλαβαινόμαστε.

Η διαφωνια μου ειναι οτι δε θες να καταλαβεις οτι οι περισσοτεροι το τσαμπα το εχουν τροπο ζωης κι οχι λογω δυσχαιρων οικονομικων. Αυτοι εχουν ονομα εδω και πολλα χρονια και τους λενε παρασιτα, αφου ζουν εις βαρος των αλλων και αισθανονται κι ωραιοι. ΓΙα το τελευταιο δες τους λες και καρδιοληδες ή τυπικους μαλακες νεοελληνες.

Δεκτή η διαφωνία σου, χωρίς να γνωρίζω το δείγμα που σου επέτρεψε να βγάλεις το συμπέρασμα που δε θέλω να καταλάβω. Μια παλιά ρήση πάντως, μιας και με το "περισσότεροι" άφησες κάποιους απέξω, λέει οτι η αθώωση ενόχου είναι δικαστική πλάνη ενώ η καταδίκη αθώου είναι έγκλημα.

Οσο για το πώς ερμηνευει καθενας τα πραγματα ειναι απορια του χρωματος που θελει να δωσει. Απλα.

Δε θα μπορούσα να συμφωνήσω πιο πολύ :_thumbsup:

Τροποποιήθηκε από τον nuntius

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δίκαιο και ηθική : δίνουμε μονοπώλιο τις μετακινήσεις στον ΟΑΣΘ, οι ίδιο μέτοχοι νοικιάζουν στον ΟΑΣΘ εγκαταστάσεις, και επιπλέον με κρατική επιχορήγηση ΚΑΘΕ χρόνο τους εξασφαλίζουμε πάντα κέρδη με κρατικό χρήμα που πληρώνουν όλοι οι πολίτες! live your myth in greece!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Είπε κάποιος οτι τα διόδια είναι δίκαια? Ή οτι το πιο άδικο κάνει το λιγότερο άδικο δίκαιο? Δεν καταλαβαίνω..

ΕΙναι λαθος να νομιζουμε οτι με την αγορα πχ των λεωφορειων τελειωσαν τα εξοδα των ΜΜΜ. Οπως ειναι λαθος να νομιζουμε οτι επειδη φορολογηθηκαμε για το δρομο δεν πρεπει να πληρωνουμε για τη συντηρηση του. (διοδια) 

ΕΙναι συγχρονως αλλη συζητηση βεβαια να πουμε για τα κοστη των διοδιων και των σκατοδρομων, οποτε ας την αφησουμε.

Την πίπα προφανώς και δε τη σχολιάζω. Να πληρούν λοιπόν τις προδιαγραφές εννοώ να είναι προφανώς στην ώρα τους, σε εύλογο χρόνο, με οδηγό που δεν καπνίζει-πίνει-μιλάει στο κινητό κλπ. Τον ίδιο οδηγό, για το μισθό του οποίου κόπτεσαι..

Η εμπειρια μου στο ΕΜΠ που πηγαινοερχομουν με το θρυλικο 222 λεει οτι το λεωφορειο ηταν στην ωρα του, ο οδηγος δεν καπνιζε-επινε-μιλουσε στο κινητο κι εργαζοταν κατω απο αρκετα δυσκολες συνθηκες. Απο τοτε δε θυμαμαι ποτε χρησιμοποιησα παλι λεωφορειο, αλλα θυμαμαι πολυ καλα οτι ημασταν "ωραιοι" που μπαιναμε τσαμπα κι αν καποιος ηταν "αρκετα φλωρος" και χτυπαγε εισιτηριο, τον δουλευαμε.

Οχι οτι δεν υπαρχουν περιπτωσεις τετοιες που περιγραφεις, αλλα σαν απο θαυμα τις μεμονωμενες περιπτωσεις τις αναγεις ως παγια τακτικη ολων. 

Ανεφερες οτι τα ΜΜΜ δεν πληρουν τις προδιαγραφες αλλα θεωρεις οτι ο λογος που ειναι εκτος προδιαγραφων ειναι γιατι δεν ειναι στην ωρα τους. Δεν ειναι ελβετικο ρολοι σιγουρα, αλλα στη δουλεια που χρησιμοποιουν αρκετοι τα τρολει βγαινουν στην ωρα τους για να μην το χασουν για 3-4 λεπτα. Αρα, οι γραμμες αυτες τουλαχιστον, ειναι συνεπεστατες. 

Πολυ ευκολος εισαι στο να χαρακτηρισεις παντως κατι οτι ειναι εκτος προδιαγραφων, με οχι και τοσο αντικειμενικα κριτηρια. 

Η ηθική είναι ο κώδικας εκείνος που σε κάνει να έχεις ανθρωπιά. Καμία αντίρρηση πάντων, νομίζω καταλαβαινόμαστε.

Δεκτή η διαφωνία σου, χωρίς να γνωρίζω το δείγμα που σου επέτρεψε να βγάλεις το συμπέρασμα που δε θέλω να καταλάβω. Μια παλιά ρήση πάντως, μιας και με το "περισσότεροι" άφησες κάποιους απέξω, λέει οτι η αθώωση ενόχου είναι δικαστική πλάνη ενώ η καταδίκη αθώου είναι έγκλημα.

Μπαινεις και υπερασπιζεσαι τους τζαμπατζηδες, εμμεσα τη λες σε καποιους που δεν ειπαμε "αχου την καημενη την κοπελα" με χαριτωμενες λεξουλες (ανθρωπια ηθικη κλπ), αλλα κανεις οτι δεν καταλαβαινεις τι θελω να σου πω. 

Οι ανθρωποι αυτοι εχουν ηδη "καταδικαστει" απο τη στιγμη που πιαστηκαν χωρις εισιτηριο, για να μην μπλεκομαστε. Πιαστηκαν επ αυτοφορω να "εγκληματουν". Και ειναι αισχροι, κατα την γνωμη μου, γιατι ειναι τζαμπατζηδες εκ πεποιθησεως. 

Α, κι επειδη οι περισσοτεροι κατασσονται στην κατηγορια των παρασιτων και με τη βουλα, βασει νομου οι ανεργοι εγγεγραμενοι στον οαεδ δικαιουνται τη χρηση ΜΜΜ χωρις εισιτηριο. Αν τωρα δουλευεις, παιρνεις εστω αυτο το μισθο πεινας που μας καταντησαν, αλλα δεν μπορεις να δωσεις 25€ για μηνιαια καρτα, στραβα αρμενιζεις, δεν ειναι στραβος ο γιαλος. Για να ξερουμε και τι λεμε δηλαδη.....

Δε θα μπορούσα να συμφωνήσω πιο πολύ :_thumbsup:

Ευτυχως καπου τα βρηκαμε. :tooth:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παντως εγω θυμαμαι πριν πολλα χρονια οτι ο οασθ ειχε ενα ατομο ακομα πισω που εκοβε εισητηρια θυμαμαι τοτε σαν μαθητης ηταν 10 δραχμες.Απο τοτε που τους βγαλανε και βαλανε μηχανηματα αρχισε ο κοσμος να μην πληρωνει εισητηριο και να εχει χρεη ο οασθ,και φανταζομαι οταν φτιαχτει και το μετρο,ας γελασουμε,θα χρεοκοπησει τελειως.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα