Jump to content
Αήρ

Προβληματάκι με το GT (το MODENAS εννοώ)...

Recommended Posts

Λοιπόν το πρόβλημα έχει ως εξής, τώρα τελευταία ότν βγαίνω σε ανοικτό δρόμο (εθνική ή αττική οδό) και πηγένω με 80, 90, 100 συνέχεια για καμιά 10αριά χλμτράκια μόλις σταματήσω κάπου το μηχανάκι σταματάει να ανεβάζει στροφές (όπως όταν είναι νοθευμένη η βενζίνη) και δουλεύει μόνο στο ρελαντί.

Αν πάω να ανεβάσω στροφές, ακόμα και με νεκρά, τότε σβήνει.

Το αφήνω να δουλέψει ρελαντί 2-3 λεπτά και μετά όλα καλά.

Το μόνο που σκεύτομαι είναι ότι στεγνώνει από μίγμα το καρμπρατέρ (φοράει 24άρι από τη μάνα του).

Δεν έχω πειράξει καθόλου μίγματα κλπ το μηχανάκι είναι όπως το πήρα και έχει 3000χλμ.

Ακούω γνώμες πριν το πάω στο μάστορα, μην μου πει καμιά π@παριά, είναι ακόμα στην εγγύηση...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Όχι ρε φίλε.. Μαλακία! Περιμένω το πόρισμα του γιατρού γιατί ενδιαφέρομαι και εγώ για παπάκι (αν και όποτε φύγει το Versάκι).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θα το πάω στον εξουσιοδοτημένο να το δει αλλά θα ήθελα να ακούσω καμιά ιδέα του τι μπορεί να έχει...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τρομπα βενζινης εχει? αν ναι μαλλον αυτο...

τσεκαρε μηπως τσακιζει κανενα σωλινακι και δεν αφηνει τη τζινα να παει απο το ντεποζιτο στη τροφοδοσια και ειναι οριακα μια αφηνει μια οχι

βασικα πηγαινε εξουσιοδοτημενο τσαμπα ειναι

το να ειναι η βενζινη οντως παιζει η εχεις γεμισει απο τοτε που στο εκανε και το ξανακανε?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

χμ...

Αυτό που παίζει σε πρώτη φάση είναι καθάρισμα καρμπυρατέρ και τεπόζιτου. Πιθανόν να έβαλες απο καμιά δεξαμενή στα τελειώματα και να σου έβαλε την μούργα. Και όταν γκαζώνεις παρατεταμένα να μαζεύεται στο καρμπυρατέρ μεγάλη ποσότητα βρώμας και να το μπουκώνει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

χμ...

Αυτό που παίζει σε πρώτη φάση είναι καθάρισμα καρμπυρατέρ και τεπόζιτου. Πιθανόν να έβαλες απο καμιά δεξαμενή στα τελειώματα και να σου έβαλε την μούργα. Και όταν γκαζώνεις παρατεταμένα να μαζεύεται στο καρμπυρατέρ μεγάλη ποσότητα βρώμας και να το μπουκώνει.

Και το φίλτρο βενζίνης τι κάνει;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αφού είναι στην εγγύηση, σφαίρα στο εξουσιοδοτημένο.

Όντως στεγνώνει για να το κάνει αυτό γιατί ?

Περίεργο μου ακούγεται αφού το κάνει όταν ζεσταθεί αρκετά και όχι πρίν.

Αντλία βενζίνης έχει σίγουρα απλά όχι ηλεκτρική οπότε αυτή νάναι το αίτιο λίγο δύσκολο.

Από κεί και πέρα όπως είπαν και οι παραπάνω φίλοι έχουμε έλεγχο του σωλήνα τροφοδοσίας μην είναι τσακισμένος κάπου, ο σωλήνας αερισμού του τεπόζιτου, ζιγκλέρ επιταχύνσεως στο καρμπυρατέρ και τέλος κλειστή βαλβίδα εισαγωγής περισσότερο από ότι πρέπει.

Αυτά σκεφτομαι επί του παρόντος, αν σκεφτώ κάτι άλλο θα το γράψω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λοιπόν το πρόβλημα έχει ως εξής, τώρα τελευταία............

Κρύος καιρός.

Πολυ κρύος, και μάλλον θα πάρει καμμιά ρύθμιση το μίγμα. Ανέβασε και λίγο το ρελαντί αν χρειαστεί.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και το φίλτρο βενζίνης τι κάνει;

Αν έχει φίλτρο βενζίνης (δεν έχουν όλα τα παπιά) τότε θα είναι αυτά τα μικρά πλαστικά φιλτράκια, δεν είναι δύσκολο να μπουκώσουν απο βρώμα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λοιπόν ο πάπιος πήγε μάστορα και το πόρισμα έδειξε βουλομένο ζιγκλέρ, μάλλον από κακή βενζίνη, καθαρίστηκε και πιστεύω όλα καλά, το απόγευμα θα δούμε που θα βγω ΑΟ...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν σου ξαναβγαλει προβλημα πες το, εγω το ειχα λυσει με διαφορετικο τροπο....ο οποιος ειναι συνηθισμενο φαινομενο στα kawa/modenas

Εσενα μπορει να ετυχε και να ηταν το ζιγκλερ.

Αφου εσβηνε, επαιρνε αμεσως μετα την μιζια;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λοιπόν ο πάπιος πήγε μάστορα και το πόρισμα έδειξε βουλομένο ζιγκλέρ, μάλλον από κακή βενζίνη, καθαρίστηκε και πιστεύω όλα καλά, το απόγευμα θα δούμε που θα βγω ΑΟ...

Ζιγκλέρ επιταχύνσεως λοιπόν.

Όλα καλά, ρίχτου τώρα στα αυτιά ! :_thumbsup:

Δεν ξέρω αν δοκίμαζες καμμιά φορά να βάζεις αυτό : http://www.trade-wind.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=939&category_id=55&option=com_virtuemart&Itemid=57&lang=el

Κάθε 5.000 χλμ στο τεποζιτάκι του παπιού κανά 20άρι ml θα σου φτάσει ένα μπουκάλι για 23 φορές ήτοι 115.000 χλμ με 15 ευρώ και θάναι τα πάντα καθαρά.

Σκέψου το, εγώ πάντως το βάζω κάθε 5.000 σε όλα τα εργαλεία μου. :winking:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν σου ξαναβγαλει προβλημα πες το, εγω το ειχα λυσει με διαφορετικο τροπο....ο οποιος ειναι συνηθισμενο φαινομενο στα kawa/modenas

Εσενα μπορει να ετυχε και να ηταν το ζιγκλερ.

Αφου εσβηνε, επαιρνε αμεσως μετα την μιζια;

Ναι ΄έπερνε αμέσως αλλά κράταγε μόνο ρελαντί, το άφηνα να δουλέψει 2-3 λεπτά στο ρελαντί και μετά όλα καλά.

Φανταστήτε ότι μου έδειξε το μπουζί και ήταν σαν καινούριο δεν φαινόταν καθόλου κάπνα από την καύση.

Δεν ξέρω αν δοκίμαζες καμμιά φορά να βάζεις αυτό : http://www.trade-win...emid=57&lang=el

Κάθε 5.000 χλμ στο τεποζιτάκι του παπιού κανά 20άρι ml θα σου φτάσει ένα μπουκάλι για 23 φορές ήτοι 115.000 χλμ με 15 ευρώ και θάναι τα πάντα καθαρά.

Thank you ΣΑΒΒΑ...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δηλαδή να φανταστώ δεν έχει φίλτρο βενζίνης τελικά?

Αν δεν έχει βάλε ένα πριν απο το καρμπυρατέρ δεν είναι τίποτα σε ΄κόστος και θα ησυχάσεις

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δηλαδή να φανταστώ δεν έχει φίλτρο βενζίνης τελικά?

Αν δεν έχει βάλε ένα πριν απο το καρμπυρατέρ δεν είναι τίποτα σε ΄κόστος και θα ησυχάσεις

εχει ενα μικρο μεσα στο ντεποζιτο.. αυτο ειναι που πρεπει να καταργηθει.

Το φιλτρο που λεει ο Βαγγος να μην ειναι πολυ μικρο σε μεγεθος.....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μόλις ζεστάνει ο καιρός θα ασχοληθώ κάποια στιγμή, όχι τίποτε άλλο αλλά δεν έχω βάλει και τα αυτοκόλητα mybike ακόμα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το ίδιο πρόβλημα έχω σε ένα X-cite εδώ κι ένα χρόνο. Από την περιγραφή νομίζω ότι είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα. Δεν έχω καταφέρει να το λύσω ακόμη. Έχω ρυθμίσει το μίγμα, έχω καθαρίσει φίλτρο, έχω αλλάξει φίλτρο βενζίνης, βενζίνη 95 ως 100 οκτάνια κτλ. Μόνο με καρμπυρατέρ δεν έχω ασχοληθεί ακόμη. Θα το δοκιμάσω να δω μήπως καταφέρω κάτι. Στα εξουσιοδοτημένα πάντως δεν καταφέρανε κάτι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στο κατω μερος του ντεποζιτου ειναι το ρουμπινετο.

Αν το ξεβιδωσεις απο το ντεποζιτο θα δεις οτι εχει ενα μικρο φιλτρακι.. Βγαλτο. Ξαναβιδωσε το πανω.

Τοποθετησε ενα εξωτερικο φιλτρο βενζινης και εισαι ετοιμος.

Αυτο εκανα εγω και ησυχασα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
snapback.pngΤο μέλος Air είπε την 20 Ιανουάριος 2012 - 13:47:

Δεν ξέρω αν δοκίμαζες καμμιά φορά να βάζεις αυτό : http://www.trade-win...emid=57&lang=el

Αυτό φίλε πού μπορώ να το βρω; Σ' ένα απλό βενζινάδικο το βρίσκω; Καλή πληροφορία πάντως.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτό φίλε πού μπορώ να το βρω; Σ' ένα απλό βενζινάδικο το βρίσκω; Καλή πληροφορία πάντως.

Εγώ το παίρνω από τον Λαμπριανίδη στο λίνκ που σούβαλα παραπάνω.

Υπάρχει παντού απλά αλλάζει η μάρκα. Και στο πράκτικερ τόχει σε STP αλλά 28 ευρώ το ένα μπουκάλι νομίζω. Απίστευτα ακριβά. Έτσι δεν συμφέρει, το πάς στον μάστορα του δίνεις το 30άρι και σου κάνει λαμπίκο τα πάντα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλά πως είναι δυνατό να είναι βουλωμένο το ζιγκλερ και να δουλεύει το μηχανάκι ψηλά. Αν ήταν έτσι δεν θα κατέβαζε αρκετή βενζίνα και δεν θα ανέβαζε χιλιόμετρα. Εγώ νομίζω το αντίθετο, ότι δηλαδή μετά από παρατεταμένο άνοιγμα, μωλις ανοίγεις το γκάζι από το ρελαντί κατεβάζει πλούσιο μίγμα και μπουκώνει, για αυτό παει να σβήσει. Ξερύθμιστο καρμπυρατερ μου λεει εμένα. Άσε που το ζιγκλερ νομίζω κατεβαζει βενζίνα μετα τα 3/4 του γκαζιού ή κάτι τέτοιο. Χαμηλά νομίζω κατεβάζει το pilot.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Άνοιξα και καθάρισα το καρμπυρατέρ. Μέσα ήταν μωβ!!! Από τη βενζίνη είναι αυτό; Το ελαστικό διάφραγμα που έχει πάνω από το ζιγκλέρ ήταν λίγο χαλαρό και δεν καθόταν σωστά στη θέση του. Με παίδεψε να το τοποθετήσω. Τι προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει αυτό το χαλαρό λαστιχάκι πάνω από το ζιγκλέρ;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα