Raven FR 110 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5 , 2012 Απορώ γιατί μπερδεύεστε έτσι και νομίζω ότι σκιαγραφείς και τον ευατό σου. Γιατί συγκρίνεις ανόμοια πράγματα και γιατί βάζεις ταμπέλες. Η εμπειρία είναι κάτι απόλυτα σχετικό και υποκειμενικό. Δεν ξέρω να υπάρχει επίσημη επιστημονική κλίμακα μέτρησης εμπειρίας στην οδήγηση ή και αλλού. Φια να μπω όμως κάπως στό ερώτημα σου, αν οδηγείς νταλίκα και γυρίζεις όλο τον κόσμο είσαι ένας έμπειρος οδηγός νταλίκας με πολύ καλή γενική εμπειρία της οδικής κυκλοφορίας κλπ. Σαν οδηγός δικύκλου όμως αν έχεις μόνο εμπειρία παπιού δεν μπορείς να χαρακτηρισθείς έμπειρος όσον αφορά τα δίκυκλα και οι απολύτως σχετικές με οδήγηση δικύκλου ικανότητες πιθανότατα θα είναι ελλειπής. Φυσικά και μπορείς να μάθεις πολλά από ένα παπί και φυσικά οδηγός από οδηγός παπιού διαφέρει. Για να σου πω πιο συγκεκριμένα, θυμάμαι ένα σχόλιο σου σχετικά με τα φρένα του κινητήρα που στο φορτηγό μάλλον χρειάζονται ενώ σε αγωνιστική οδήγηση μηχανής είναι θέμα.Συνοψίζω λέγοντας ότι γενικά είσαι έμπειρος σε γενικά θέματα που αφορούν την οδική κυκλοφορία και μάλλον άπειρος σε ειδικά θέματα δικύκλου. Άποψη μου βεβαίως μην προσβληθείς κιόλας. δεν τιθεται θεμα παρεξηγησης μιας και οταν απευθυνομαστε σε ηπιο τονο ο ενας στον αλλο δε θα υπαρξει και διαμαχη...το εχω ξαναπει πολλακις οτι ναι εχω σχετικη εμπειρια απο διαφορες μηχανες πολυετη εμπειρια σε παπακια και σχεδον δεκαετια σε φορτηγο και αυτοκινητο...εδω ειμαι για να μαθω και να μου δειξουν πραγματα πανω σε αυτο που ενδιαφερομαι να αγορασω..το αν ειναι σωστο η οχι η συγκεκριμενη αγορα μηχανης που εχω κατα νου λεω να το κρινω εγω βλεπωντας (οχι υποθετωντας,αλλα οδηγωντας) τις δυνατοτητες μου τα ορια μου και κατα ποσο νιωθω δυνατος και ετοιμος να ανεβω τοσο πολυ σε κατηγορια...ειναι πολυ δυσκολο μεσα απο ενα φορουμ να προσπαθησω να πεισω οτι δεν ειμαι γαδαρος και να αποδειξω οτι υπαρχουν ατομα που οι ικανοτητες τους ειναι μεγαλυτερες απ'οσο πολλοι θα περιμεναν... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
makisp 1.735 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5 , 2012 Εσύ έκανες ένα γενικό ερώτημα και εγώ απάντησα επίσης γενικά. Σαφέστατα δεν σε ξέρω και σαφέστατα υπάρχουν εξαιρέσεις στους κανόνες/γενικεύσεις. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
c.l.a.b. 1.084 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5 , 2012 (τροποποιήθηκε) Το άμα είμαι άμαγκος είναι άλλο θέμα που έχει άλλες προεκτάσεις. Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι ο καθένας ανάλογα την προετοιμασία του πρέπει να είναι και στην αντίστοιχη κατηγορία. Δεν πας εξαρχής να χτυπήσεις αλλά είναι δεδομένο ότι θα γίνει κάποτε και είτε φτες είτε όχι θα χτυπήσεις αν δεν είσαι προετοιμασμένος κακός την καβαλάς. Απλά άμα είσαι γνώστης μπορεί και να την γλιτώσεις ή να πάθεις κανένα μικροτραυματισμό άμα είσαι ποζερο κουλάδι ζωή σε μας. η καταλληλη προετοιμασια που ακριβως κολλαει σε εναν αγωνα μεταξυ αγωνιζομενων διαφορετικων κατηγοριων???ο ενας φτερου κ ο αλλος βαρεων βαρων???γιαυτο κ ξαναλεω,ΑΚΥΡΟ Κ ΑΣΤΟΧΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ. αν ηθελες να το πας ετσι,ας ελεγες χωρις καθολου προπονηση,να παλεψεις με καποιον στην ιδια κατηγορια κιλων,αλλα επαγγελματια αθλητη κ προπονημενο.που κ παλι ειναι ΑΚΥΡΟ κ ΑΣΤΟΧΟ,επειδη με την μοτοσυκλετα δεν παλευουμε.η για μιλω ορθοτερα,τουλαχιστον εγω δεν παλευω. κ επειδη μιλαμε για γρηγορη οδηγηση,εκει ειναι που η παλη με τα χειριστηρια,σε κανει χειροτερο οδηγο.οταν οδηγεις με ηρεμες κ αρμονικες κινησεις,τοτε πετυχαινεις καλυτερους χρονους,ελεγχο κ ισορροπια στην αποδοση σου.στην ιταλια οι εκπαιδευτες μου σε 2 σχολες αυτο μου εμαθαν.αλλα οποιος θελει,δικαιουται να διαφωνησει. Τροποποιήθηκε Ιανουάριος 5 , 2012 από τον c.l.a.b. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Aerobitch 182 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5 , 2012 Πολύ καλό ερώτημ και πού τροφή για σκέψη... Εγώ είχα να κανώ ποδηλατό απο τα 16. Μηχανη-μηχανάκι δεν οδηγησα ποτέ γιατι δεν με ενδιεφέραν τότε οι μηχανές. Στα 23 η πρώτη μηχανη που καβάλησα ήταν ενώς φίλου μια ΧΤ650 και εκει έμαθα ( σε παρκινγκ μπλα μπλα μπλα...) και Επαιρνα και μια Bros 650 ενώς αλλού φίλου όταν εβγαλά δίπλωμα. Συνολικές φορες και οι 2 μαζι σκαρτες 30. Η πρώτη μου μήχανη ήταν μια 749S με την οποία είχα ενα αρκετα σοβαρό ατύχημα (ΠΑΝΤΑ ΦΟΡΑΓΑ ΚΡΑΝΟΣ και αυτο με έσωσε!!!!!!) στο οποίο ναι μεν δεν εφταιγα (officialy τουλάχιστον) αλλα άν είχα λιγη περισσότερη πείρα ισως και να το απεφευγά ( λεω ίσως γιατι οταν πισω απο λεωφορείο + stop πεταγεται μπροστα σου στα 5 μετρα αμαξι και σου κόβει τον δρόμο και εσυ πας με 70 δεν ξερω αν μπορεις να κάνεις κατι). Μετά απο αυτο πήρα το μυγάκι μου (Street Triple R) και όλα κυλάνε ύσηχα και όποτε εχει χρειαστει να φρενάρω να ναι καλα τα φρενα του! 2 φορες εχω πάρει ένα αυτόματο 50ακι και τις 2 πήγα να σκοτοθώ ( και δεν το ξαναπήρα ποτε μα ποτε. Καγκουριλίκια δεν έχω κάνει ποτέ επειδη δεν ξέρω! σουζα δεν μπορώ να κάνω ούτε σε ποδήλατο... Ο κολλήτος μου απο την άλλη έχει μια Varadero 125 εδω και 8 χρονια και μου λεεί οτι ψιλόφοβάται να παρει κάτι μεγαλύτερο και οδηγάει απο 5 δημοτικου Για μένα ούτε ευώ είμαι νορμάλ ούτε αυτός. Και ούτε σημαινει οτι επειδη το έκανα εγώ ειμαι σωστός/λάθος... απλα Εγώ το έκανα και έχω να πώ τα εξής: -Είναι σύσκολο εγχείρημα γιατι το γκαζι είναι γλυκό! -Αν θες την μήχανή για μουρη-σουζες-καγκουρηλίκια ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ!! (μου λεγε ένας φίλος μου " να πάρω το R6 να μάθω edo!!!!!! αν είναι δυνατόν) -Αν δεν κάνεις τον δρόμο πίστα και δεν δίνεις σήμασία σε τυπαδες που νομίζουν ότι αν δεν πας με γόνατο είσαι φλώρος καντο. -Αν δεν θέλεις ύπερβεις τις δυνατοτητές για χάρη γκόμενας/φίλων και φοβάσει σε λογικά πλαίσια να κάνεις κατι πέραν των ορίων σου και ξέρεις τα όρια σου ΚΑΝΤΟ -Επείδη πολλά λέγονται για την εμπειρία καλή είναι αλλά παρα πολλές φορές αυτή οδηγεί σε υπερεκτίμιση των δυνατοτήτων με ολέθρια αποτελέσματα... -Αν φοβάσαι υπερβολικά την μηχανη που οδηγείς ΠΟΥΛΑ ΤΗΝ ΘΑ ΠΕΣΕΙΣ! ( στροφή με 10χλμ δεν πηρε ποτέ κανεις μιλάω απο προσωπική εμπειρία) Και κατι τελευταιο; οταν έκανα skate οι σανιδες εγραφάν πάνω ''Always skate according to your abilities, Skating beyond your abilities may cause injury or death'' Αυτό νομίζω ισχύει και στις μήχανές ειτε είσαι με 50 ακι ειτε με 1000ss. 4 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
c.l.a.b. 1.084 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5 , 2012 αερομπιτς ορθοτατη η παραθεση σου.μακαρι να μπορουσα να βαλω περισσοτερα λαηκ, οπως ειπε κ ο γκουρμουλ,το θεμα δεν ειναι η μοτοσυκλετα κ τα κυβικα της,αλλα τα μυαλα που κουβαλαει αυτος που την καβαλαει.οταν το καταλαβουμε ολοι,θα ερθουμε πιο κοντα. με το σκεπτικο σας,ενα μαχαιρι μπορεις να το χρησιμοποιεις για να κοβεις την μπριζολα σου.αν εισαι ποζερος μακακας,μπορεις να κοπεις ο ιδιος η να μαχαιρωσεις κ καποιον αλλο.οποτε καλυτερα ας μη χρησιμοποιουν ολοι μαχαιρια.. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Xlitos 120 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5 , 2012 Να ρωτήσω δηλαδή κάτι. Χωρίς κανένα ίχνος ειρωνίας ειλικρινά. Δηλαδή αν θεωρήσουμε πως κάποιος έχει μία Α εμπειρία στις μηχανές και οδηγάει ένα δυνατό εντούρο(μιλαμε ντουμπανο και το παίζει στα δάχτυλα) μπορεί να μεταβεί από αυτό σε ένα ss 180 άλογα και να θεωρούμε ότι το κατέχει; Δηλαδή θέλω να πω πως άλλη οδηγηση θα κανει με το εντουρο και αλλη με το ss και πως οτι εμπειρια και να εχει και ωριμοτητα δεν θα το γνωριζει το μηχανακι για αρκετο καιρο. Και αν δεν εχει ξανακαβαλησει ss χεσμενος θα το πηγαινει και αυτος νομιζω.. Σε αυτή την περιπτωση τι πρεπει να κανει ? να ξεκινησει και να αλλαξει 2-3 ss πριν το χιλιαρι όλων των κατηγοριων και να τους πιει το αιμα μεχρι να πει οτι το κατεω ή να παει κατευθειαν εκει που πιστεύει και για ενα διαστημα να τον κραζουν ως κουλαδι που πηγαινει σιγα σιγα με το ss ? το καθε μηχανακι σου δινει και κατι...οποιος ξεκινησε και οδηγαγε καθαροαιμα χωμα 125 μετα 250 400 και παει λεγοντας χωρις εμπειρια στο δρομο...οσο γαματος και να ηταν στο χωμα...στο δρομο μ ενα ss θα τσακιστει αν νομιζει οτι ειναι χερας και το χει...το χωμα του εδωσε ικανοτητες να σωζει καταστασεις λογο γαματων αντανακλαστικων αυτο δε σημαινει ομως οτι ξερει πως να στριψει τα κλιπ ον...και να μαθει γρηγορα πως στριβουν τα κλιπ ον δε ξερει να φρεναρει πως να παρει τη στροφη πως να βαλει σωμα και καποια στιγμη λογω το οτι εχει σε μεγαλη εκτιμηση τις ικανοτητες του θα μπει με τοσα χιλιομετρα που ολη η εμπειρια του κοσμου σε χωμα δεν αρκει για να γλυτωσεις.Τα ss θελουν δουλεια,πιστα και χιλιομετρα.ειδικα τα σχολεια οδηγησεις ειναι must. και γενικα:το ολο θεμα δεν ειναι να πεις ''ωραια μου ειπαν να παρω 250 εντουρο το πηρα; τωρα ειμαι ετοιμος για 600αρια''...ποτε δεν εισαι ετοιμος πραγματικα και παντα μαθαινεις απλα οτι και να εχεις 125 250 cc ΛΙΩΣΤΟ στα χιλιομετρα...εχεις εντουρακι πηγαινε χωμα ΚΑΙ δρομο ΚΑΙ πιστα καρτ διασκεδασε μαζι του.....γραψε χιλιομετρα μη περιμενεις να παρεις 600αρα για να πας Β.Ευβοια πηγαινε με το μικρο να παρεις μια πρωτη γευση και να χαρεις οδηγηση....η καυλα των 2 τροχων ειναι καυλα οτι και να οδηγεις...η ανταμοιβη θα ειναι ασφαλη χιλιομετρα εμπειριας + καποια σκηνικα που θα σου μεινουν αξεχαστα(ακομα και με σαραβαλιασμενο Ax-1 μπορεις να ''προβληματισεις'' πολυ κοσμο σε συγκεκριμενες διαδρομες-δεν ειναι αυτοσκοπος αλλα οταν συμβαινει εχεις ενα χαζο χαμογελο μεσα απο το κρανος) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5 , 2012 To ότι οδηγώ πια 25 χρόνια κι ακόμα βόλτα στη βόλτα, ταξίδι στο ταξίδι, μαθαίνω και κάτι περισσότερο... τι σας λέει? Δεν το νιώθετε κι άλλοι αυτό? Κανένας μας δεν είναι φτασμένος μοτοσυκλετιστικά. Ούτε καν ο παλιότερος αναβάτης εδώ μέσα. Ακόμα κι αυτός έχει να μάθει (αν θέλει να μάθει βέβαια, γιατί κάποιοι άνθρωποι, δεν προσπαθούν να μάθουν. Σαν το παλικάρι που αναφέρθηκε παραπάνω που οδηγάει 8 χρόνια varadero 125 και φοβάται να πάει σε μεγαλύτερο) Μερικοί είναι επίσης και ανεπίδεκτοι μαθήσεως! :lol: Όσα χρόνια και να οδηγούν, όσο κι αν τους έχει δείξει κάποιος πιο έμπειρος, αυτοί "αρνούνται" πεισματικά να μάθουν και παραμένουν απελπιστικά κουλοί. Το μόνο που ξέρουν και μπορούν να κάνουν, είναι να πάνε από το Α σημείο στο Β σημείο. Συνήθως αργά και ακόμα πιο συνήθως, απροβλημάτιστα. Διότι έχουν εμπειρία όλα αυτά τα χρόνια που οδηγούν ώστε να αποφεύγουν άσχημες καταστάσεις, αλλά τους λείπει η τεχνική. Τα χιλιόμετρα που γράφουμε καθημερινά, βάζουν ένα ακόμα λιθαράκι στην εμπειρία μας. Την τεχνική μας κατάρτιση την οικοδομούμε, είτε σε σχολές οδήγησης που γίνονται κατά καιρούς, είτε μόνοι μας. (αν θέλουμε βέβαια να μάθουμε κάτι παραπάνω) Αν μέσα σε όλα αυτά βάλουμε και τις ικανότητες (ταλέντο πείτε το) που έχει ο κάθε άνθρωπος να μαθαίνει εύκολα και γρήγορα, φτιάχνουμε ένα ωραίο σύνολο. Δηλαδή.... εμπειρία + τεχνική κατάρτιση + ταλέντο = ο τέλειος συνδυασμός! Οι άλλοι συνδυασμοί έχουν τα προβλήματά τους. Πχ... άπειρος, χωρίς τεχνική κατάρτιση και χωρίς "ταλέντο" = ο χειρότερος συνδυασμός. Αυτός θα τσακιστεί και με velosolex. Άπειρος με ταλέντο και ανερχόμενη τεχνική κατάρτιση = ένας μελλοντικός πολύ καλός αναβάτης όταν αποκτήσει και πείρα με την προϋπόθεση να είναι μυαλωμένος στην αρχή και να μην πέσει σε σφάλματα λόγω απειρίας. Να μην στηριχτεί μόνο στο ταλέντο του και στην όποια τεχνική κατάρτιση έχει αποκτήσει ως εκείνη τη στιγμή. Άπειρος μόνο με ταλέντο, χωρίς να ψάχνεται για τεχνική κατάρτιση= άσχημος συνδυασμός. Θα φάει τα μούτρα του γιατί θα υπερκτιμήσει τις δυνατότητές του. Άπειρος με ανερχόμενη τεχνική κατάρτιση, αλλά χωρίς ιδιαίτερο ταλέντο = ένας μελλοντικά καλός αναβάτης. Έμπειρος χωρίς τεχνική κατάρτιση αλλά με ταλέντο = ένας αναβάτης επιρρεπής στο ατύχημα αν προσπαθήσει να κάνει παραπάνω πράγματα και στηριχτεί μόνο στην εμπειρία του και στο ταλέντο του. Οι άλλοι συνδυασμοί προκύπτουν από τους παραπάνω άπειρους όταν γίνουν έμπειροι. Το πήγα το θέμα αλλού βέβαια, αλλά νομίζω άξιζε τον κόπο. 3 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Raven FR 110 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5 , 2012 με αυτη σου την απαντηση alx πιστευω οτι το τοπικ εχει απαντηθει υπο προυποθεσεις!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
originalksd 1.995 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5 , 2012 δηλαδη εσυ θεωρεις οτι ο τυπος στο πρωτο βιντεο που παρεθεσες ειναι ωριμος?χωρις κρανος,με αμανικο κ βερμουδα?ο οποιος λογικα δεν εχει καν διπλωμα? φαση δλδ μαλλι,γυαλι κ παντελονι lee που λενε κ οι φιλοι μας στην αθηνα? απλά έδωσα σαν παράδειγμα 2 είδη "ωριμότητας": _________________ στο 1ο ποστ στο ένα βίντεο, ο αναβάτης (είναι αυτός που λες κι εσύ και ο οποίος για αυτές ακριβώς τις "ώριμες" επιλογές και κινήσεις του επιλέχτηκε ) (εδώ να επισημάνω πως μιλάω ειρωνικά - αν δεν το έχεις καταλάβει ακόμα) χωρίς τα στοιχειώδη, "ώριμα" ξεκινάει σιγά-σιγά (ο γνωστός ως "αφού προσέχω", "δεν κάνω μ@λ@κίες" και άλλα πολλά) και στο τέλος τρώει τα μούτρα του (για το δίπλωμα δεν μπορώ να ξέρω - ούτε κι εσύ φαντάζομαι) και στο 2ο βίντεο είναι όλοι οι "επαγγελματίες" αλλά και οι επαγγελματίες με πείρα στα λάστιχά τους, που και πάλι ενώ ξέρουν και "το έχουν" τελικά κάπου - κάπως......"το χάνουν" _________________ στο 2ο ποστ βλέπουμε ένα άλλο είδος ωριμότητας: του επαγγελματία που "το έχει" μετά από πολύ κόπο και παρόλο το ρίσκο και την "ανωριμότητα" του να ανέβει στην ταράτσα και να κάνει κόλπα εκεί, κινδυνεύοντας να σκοτωθεί ή / και να σκοτώσει κανέναν από κάτω, καταφέρνει να τελειώσει το "έργο" του χωρίς προβλήματα, δείχνοντας τι πάει να πει το "το έχω"..... ο ίδιος, φαντάζομαι, έχει πέσει και έχει χτυπήσει και αυτός, αρκετές φορές μέχρι να φτάσει σε αυτό το επίπεδο, ΑΛΛΑ και πάλι αυτό το είδος τις οδήγησης δεν χωράει στους δρόμους μα σε ελεγχόμενους χώρους / περιβάλλοντα.... καλό (για εμένα πάντα) είναι να "το έχεις" όπως ο ακροβάτης του 2ου ποστ ώστε να μπορείς να το χρησιμοποιείς μόνο αν είναι απαραίτητο στους δρόμους και εννοώ σε ακραίες περιπτώσεις, π.χ. : να έρχεται ο "χάρος" να σε πάρει στο δρόμο και να μπορείς να τη σκαπουλάρεις - χωρίς βέβαια να προκαλέσεις ταυτόχρονα εσύ κάτι χειρότερο σε κάποιον άλλο.... και όχι απλά να οδηγάς βάση των ικανοτήτων σου... αλλά και με γνώμονα το ότι: ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ και σίγουρα ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ όσο καλός και να είσαι, αν σου πέσει πάνω σου ένα "κουλάδι" ή ένα "απρόοπτο" (π.χ. μηχανική βλάβη - δες "χαλασμένα φρένα")........... ελπίζω να έγινα κατανοητός καθώς, στη προσπάθειά μου να το ξεκαθαρίσω, έχω γράψει ολόκληρο σεντόνι... 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
c.l.a.b. 1.084 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5 , 2012 απλά έδωσα σαν παράδειγμα 2 είδη "ωριμότητας": _________________ στο 1ο ποστ στο ένα βίντεο, ο αναβάτης (είναι αυτός που λες κι εσύ και ο οποίος για αυτές ακριβώς τις "ώριμες" επιλογές και κινήσεις του επιλέχτηκε ) (εδώ να επισημάνω πως μιλάω ειρωνικά - αν δεν το έχεις καταλάβει ακόμα) χωρίς τα στοιχειώδη, "ώριμα" ξεκινάει σιγά-σιγά (ο γνωστός ως "αφού προσέχω", "δεν κάνω μ@λ@κίες" και άλλα πολλά) και στο τέλος τρώει τα μούτρα του (για το δίπλωμα δεν μπορώ να ξέρω - ούτε κι εσύ φαντάζομαι) και στο 2ο βίντεο είναι όλοι οι "επαγγελματίες" αλλά και οι επαγγελματίες με πείρα στα λάστιχά τους, που και πάλι ενώ ξέρουν και "το έχουν" τελικά κάπου - κάπως......"το χάνουν" _________________ στο 2ο ποστ βλέπουμε ένα άλλο είδος ωριμότητας: του επαγγελματία που "το έχει" μετά από πολύ κόπο και παρόλο το ρίσκο και την "ανωριμότητα" του να ανέβει στην ταράτσα και να κάνει κόλπα εκεί, κινδυνεύοντας να σκοτωθεί ή / και να σκοτώσει κανέναν από κάτω, καταφέρνει να τελειώσει το "έργο" του χωρίς προβλήματα, δείχνοντας τι πάει να πει το "το έχω"..... ο ίδιος, φαντάζομαι, έχει πέσει και έχει χτυπήσει και αυτός, αρκετές φορές μέχρι να φτάσει σε αυτό το επίπεδο, ΑΛΛΑ και πάλι αυτό το είδος τις οδήγησης δεν χωράει στους δρόμους μα σε ελεγχόμενους χώρους / περιβάλλοντα.... καλό (για εμένα πάντα) είναι να "το έχεις" όπως ο ακροβάτης του 2ου ποστ ώστε να μπορείς να το χρησιμοποιείς μόνο αν είναι απαραίτητο στους δρόμους και εννοώ σε ακραίες περιπτώσεις, π.χ. : να έρχεται ο "χάρος" να σε πάρει στο δρόμο και να μπορείς να τη σκαπουλάρεις - χωρίς βέβαια να προκαλέσεις ταυτόχρονα εσύ κάτι χειρότερο σε κάποιον άλλο.... και όχι απλά να οδηγάς βάση των ικανοτήτων σου... αλλά και με γνώμονα το ότι: ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ και σίγουρα ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ όσο καλός και να είσαι, αν σου πέσει πάνω σου ένα "κουλάδι" ή ένα "απρόοπτο" (π.χ. μηχανική βλάβη - δες "χαλασμένα φρένα")........... ελπίζω να έγινα κατανοητός καθώς, στη προσπάθειά μου να το ξεκαθαρίσω, έχω γράψει ολόκληρο σεντόνι... με συγχωρεις φιλε μου για τον τονο μου.απλως πολλες φορες ο γραπτος λογος ειναι ευκολως παρεξηγησιμος.. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
originalksd 1.995 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5 , 2012 το αντελήφθην........ Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
jimmakos 234 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5 , 2012 Ρε σεις ειναι σαν το sex.Οταν εισαι ξεπαρθενευτεις νοιωθες αντρας και Τεος ναουμ.Μετα τσακιζεις τα πιπινακια και λες ειμαι και ο πρωτος,ο τεραστιος,ο γ@μιας της γειτονιας!!Αν σου κατσει ομως μια 30 γυναικα και οχι πομολο τοτε παλι θα σκισεις αλλα την 30ρα την ρωτησες αν καταλαβε τιποτις???Αν εχεις μυαλο και εχεις ορεξη σου μαθαινει τα κολπακια και ζεις ονειρικες στιγμες-μη με ξυπνατε-ομορφαντρα μου!!! Γινεσαι καλυτερος και τα εφαρμοζεις και στα πιπινακια και εισαι οντως Τεος.Αν παλι ορμηξεις σαν μπουλτογκ αταιστο μια εβδομαδα που βλεπει μπριζολα,η 30 ρα θα πει οκ καναμε την ξεπετα με τον μικρο αλλα μικρος,οχι αντρας.Εσυ μετα παλι Τεος θα νοιωθεις αλλα δεν θα χεις παρει πρεφα τι εγινε. Οποτε αν εχεις ορεξη και μυαλο ολα γινονται.Αλλα ενα ειναι το δογμα το παναρχαιο με τα δικυκλα.Δεν υπαρχει καποιος μοτοσυκλετιστης που θα γλυτωσει την σαβουρδα.Μικρη μεγαλη δεν εχει σημασια αρκει να γινεις καλυτερος και να διορθωνεσαι.Το χειροτερο σημειο απο τη οδηγηση με μοτο δεν ειναι οι πρωτες εμπειριες και τα πρωτα χλμ αλλα μετα απο ενα διαστημα που ΝΟΜΙΖΕΙΣ οτι την εχεις αλλα δεν.... 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
originalksd 1.995 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5 , 2012 (τροποποιήθηκε) μόνο που κατά το σεξ με μια κοπέλα ή γυναίκα στο κρεβάτι δεν σκοτώνεις και άλλους 40, όπως αν πέσεις με τη μοτό στο λεωφορείο του ΚΤΕΛ όταν μπεις αντίθετο ρεύμα γιατί ακόμα μαθαίνεις ή νομίζεις ότι ξέρεις ή ξέρεις αλλά ο γ@#ημένος ο Ελληνικός ασυντήριτος δρόμος........ (και μην "ακούσω" για αφροδίσια και aids κ.λ.π.) Τροποποιήθηκε Ιανουάριος 5 , 2012 από τον originalksd Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
AlexOne 445 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5 , 2012 όπως αν πέσεις με τη μοτό στο λεωφορείο του ΚΤΕΛ όταν μπεις αντίθετο ρεύμα Δεν νομιζω το ΚΤΕΛ να παθει τιποτα.. ο μοτοσυκλετιστης θα εχει το προβλημα.. αντε και ο οδηγος του λεωφοριου... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
jimmakos 234 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5 , 2012 Δεν βρηκες τοι βαθυτερο νοημα ναουμ... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
makisp 1.735 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5 , 2012 Η 30αρα για να καταλάβω και εγώ είναι μεγάλη,ώριμη, έμπειρη και τα συναφή? Μάλλον γερνάμε... Πάντως αυτό με την ηλικία είναι λίγο μύθος...πιο πολύ είναι να το έχεις Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
originalksd 1.995 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5 , 2012 Δεν νομιζω το ΚΤΕΛ να παθει τιποτα.. ο μοτοσυκλετιστης θα εχει το προβλημα.. αντε και ο οδηγος του λεωφοριου... βάλε όλες τις στραβές (ως δικηγόρος του διαβόλου μιλάω τώρα) : νύχτα, βρεγμένο οδόστρωμα, κρύο, στην "Κατάρα" ή στα "Τέμπη" (Ελληνικός δρόμος / οδόστρωμα με τυφλές στροφές, ίσως και με γκρεμό) και το λεωφορείο με το ανώτατο για αυτό προβλεπόμενο (αν θυμάμαι σωστά 80χλμ/ώρα)... πιθανό ??? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
adel 445 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5 , 2012 Η 30αρα για να καταλάβω και εγώ είναι μεγάλη,ώριμη, έμπειρη και τα συναφή? Μάλλον γερνάμε... Πάντως αυτό με την ηλικία είναι λίγο μύθος...πιο πολύ είναι να το έχεις Οχι παλιιιιιιιιιιιιιι! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5 , 2012 Ξεφύγαμε πολύ νομίζω... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
doctoras9 1.755 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5 , 2012 Ρε σεις ειναι σαν το sex.Οταν εισαι ξεπαρθενευτεις νοιωθες αντρας και Τεος ναουμ.Μετα τσακιζεις τα πιπινακια και λες ειμαι και ο πρωτος,ο τεραστιος,ο γ@μιας της γειτονιας!!Αν σου κατσει ομως μια 30 γυναικα και οχι πομολο τοτε παλι θα σκισεις αλλα την 30ρα την ρωτησες αν καταλαβε τιποτις???Αν εχεις μυαλο και εχεις ορεξη σου μαθαινει τα κολπακια και ζεις ονειρικες στιγμες-μη με ξυπνατε-ομορφαντρα μου!!! Γινεσαι καλυτερος και τα εφαρμοζεις και στα πιπινακια και εισαι οντως Τεος.Αν παλι ορμηξεις σαν μπουλτογκ αταιστο μια εβδομαδα που βλεπει μπριζολα,η 30 ρα θα πει οκ καναμε την ξεπετα με τον μικρο αλλα μικρος,οχι αντρας.Εσυ μετα παλι Τεος θα νοιωθεις αλλα δεν θα χεις παρει πρεφα τι εγινε. Οποτε αν εχεις ορεξη και μυαλο ολα γινονται.Αλλα ενα ειναι το δογμα το παναρχαιο με τα δικυκλα.Δεν υπαρχει καποιος μοτοσυκλετιστης που θα γλυτωσει την σαβουρδα.Μικρη μεγαλη δεν εχει σημασια αρκει να γινεις καλυτερος και να διορθωνεσαι.Το χειροτερο σημειο απο τη οδηγηση με μοτο δεν ειναι οι πρωτες εμπειριες και τα πρωτα χλμ αλλα μετα απο ενα διαστημα που ΝΟΜΙΖΕΙΣ οτι την εχεις αλλα δεν.... Άψογος +1000. Όσο για την πραγματικότητα της μεταφοράς σου ...φίλε την είχα πάθει (τότες ) και νομίζω τα περισσότερα(αν όχι όλα) μοσχάρια εε άντρες..! μεταααα κατάλαβα... εργαλείο όμως..! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Toni Shark 1.300 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6 , 2012 Όπως και να χει πάντως η εμπειρία είναι εμπειρία... σώζει ζωές Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
jimmakos 234 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6 , 2012 Η 30αρα για να καταλάβω και εγώ είναι μεγάλη,ώριμη, έμπειρη και τα συναφή? Μάλλον γερνάμε... Πάντως αυτό με την ηλικία είναι λίγο μύθος...πιο πολύ είναι να το έχεις Οκ ρε συ Μακης για ενα πχ 18ρη ειναι ωριμη.Τεσπα πλακιτσα κανουμε.Βαλε αντι για 30 .....45??? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
sarmelion 76 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6 , 2012 Οκ ρε συ Μακης για ενα πχ 18ρη ειναι ωριμη.Τεσπα πλακιτσα κανουμε.Βαλε αντι για 30 .....45??? και αντί για 45 η μιλφάρα για να καταλαβαινόμαστε 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
isidiropoylos 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6 , 2012 εγω καβαλησα πρωτη φορα μηχανη οταν αγορασα το χορνετακι μου!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
kosths 794 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 7 , 2012 (τροποποιήθηκε) Eνας απειρος μπορει πιστευω να καβαλησει μεγαλη μοτο χωρις ιδιαιτερη δυσκολια εκτος κι αν ειναι Goldwing λογω βαρους. Το προβλημα ομως ειναι αλλου και εξηγουμαι. ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ. Ενας πιτσιρικας λογω απειριας, ανωριμοτητας και αυξημενης τεστοστερονης μπορει πολυ πιο ευκολα να κανει την υπερβαση με το γκαζι σε συνδυασμο με τα παραπανω και να συμβει οτιδηποτε κακο. Η σταδιακη ανελιξη κατηγοριας ειναι κατα κανονα το πρεπον. Τροποποιήθηκε Ιανουάριος 7 , 2012 από τον kosths Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες