Jump to content
sarmelion

Πιστεύετε ότι κάποιος μπορεί να καβαλήσει μεγάλη μηχανή χωρίς εμπειρία;

Πιστεύεται ότι κάποιος μπορεί να καβαλήσει μεγάλη μηχανή χωρίς εμπειρία;  

205 ψήφοι

1. 1. Πιστεύεται ότι κάποιος μπορεί να καβαλήσει μεγάλη μηχανή χωρίς εμπειρία;

• Ναι, αρκεί να έχει την ωριμότητα
    • Ποτέ δεν θα μάθει να την οδηγάει σωστά, εκτός και αν είναι η εξαίρεση του κανόνα

Recommended Posts

Έρχομαι στο δια ταύτα μετά από πολλές διαφορετικές απόψεις και γνώμες, έρχομαι να κάνω αυτό το δημοψήφισμα. Πιστεύετε ότι κάποιος μπορεί να καβαλήσει μεγάλη μηχανή χωρίς εμπειρία και κάποια στιγμή να την οδηγάει σωστά και ωραία χωρίς φόβο και χωρίς να μετράει τούμπες. Άμα γράψετε σχόλια θα ήθελα να επιχειρηματολογήσετε και όχι π.χ. επειδή δεν ξέρω κανένα, επειδή το έκανα εγώ κλπ.

Τροποποιήθηκε από τον sarmelion

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Υπαρχουν και καποια σχολεια για οδηγηση μεγαλης μηχανης που προτιθεμαι να παρακολουθησω ενα απο αυτα στα Μεγαρα διοτι προς το παρον οδηγω σκουτερ 300cc.Πηγαινοντας λοιπον σε μεγαλη μηχανη κρινω οτι θα χρειαστω βοηθεια για την δοηγηση της χωρις αυτο να σημανινει οτι ειμαι ανικανος και αχρηστος να την οδηγησω χωρις το σχολειο αυτο.Απλα ενδεχωμενως να υπαρχουν ορισμενα "κολπα" τα οποια θα μου χρειαστουν σε εκτακτες και μη πειρπτωσεις στην οδηγηση!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

κατ'αρχην,τι οριζεις ως μεγαλη μηχανη?παντως πιστευω οτι με αρκετη ωριμοτητα και βοηθεια απο καποιον πιο εμπειροολα γινονται

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι μπορεί με ιδιαίτερη προσοχη με την προϋπόθεση να το έχει.

Θα κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου. Είπα να μιλήσουμε με επιχειρήματα. Δηλαδή να το έχει; Κοινός να μη είναι κουλάδι και αν δεν έχει οδηγήσει τίποτα άλλο πως θα το ξέρει αν είναι κουλάδι ή όχι;

Εσύ πιστεύεις ότι το έχεις;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Tι εννοεις "μεγαλη μηχανη" ?Αν ειναι 600αρι ss oxi αν ειναι το rgv 250 banana παλι οχι...ενω δεν εχει κυβικα..ειναι αο τα δυστροπα..

Τροποποιήθηκε από τον Granazis

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

κατ'αρχην,τι οριζεις ως μεγαλη μηχανη?παντως πιστευω οτι με αρκετη ωριμοτητα και βοηθεια απο καποιον πιο εμπειροολα γινονται

Έχεις δίκιο λοιπόν μεγάλη μηχανή ορίζω μηχανή ανεξαρτήτως κυβικών που έχει πάνω από 80 άλογα και πάει άνετα 200+.

Και εάν έχει και νευρικό κινητήρα ακόμα χειρότερα (βλέπε 4κύλινδρα).

Αυτό που λες το δέχομαι με την προϋπόθεση ότι θα έχει κάποιον με εμπειρία να του κάνει μπέιμπι σιττινκ μέχρι να μάθει και να του δείχνει συνέχεια.

Tι εννοεις "μεγαλη μηχανη" ?Αν ειναι 600αρι ss oxi αν ειναι το rgv 250 banana παλι οχι...

Επείσης όλα τα 250+ δίχρονα τα οποία είναι πολύ πιο δύσκολα στην οδήγηση από άλλα τετράχρονα με περισσότερα άλογα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πέρα από το "μεγάλη" πρέπει να ορίσετε και το "καβαλάει". Ναι φυσικά και εγώ τρι-νιτρο Busa το πάω μέχρι την γωνία και πίσω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πέρα από το "μεγάλη" πρέπει να ορίσετε και το "καβαλάει". Ναι φυσικά και εγώ τρι-νιτρο Busa το πάω μέχρι την γωνία και πίσω.

Καβαλάω, εννοώ να το πηγαίνει άνετα και να το ανοίγει και να το στρίβει. Γενικά να την ελένχει την μηχανή και να μην την πηγαίνει με 50 ή κάτι άλλοι που έχουν φάει τα λάστιχα από τελικές και φρεναρίσματα και δεν μπορούν να πάρουν μια στροφή σαν άνθρωποι. Βέβαια μην πάμε και στην άλλη άκρη δεν λέω να ξύνει μαρσαπιέδες και να γονάτο σε κάθε στροφή.

Τροποποιήθηκε από τον sarmelion

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εχει τσακιστει κοσμος.......... εχω δει και κομμενα χερια.........

η οδηγικη εμπειρια δεν αποκταται........ και δεν μιλαμε απλα για οδηγημαγια μεσα στην πολη!!! (που ειναι ηλιθιο και σπαταλο μεγαλη μοτο στην Αθηνα)

Το γκαζι ειναι ''γλυκο'' σε σχεση με την απειρια για πλακα τσακιζεσαι........

ΟΤΑΝ ΚΟΛΥΜΠΗΣΕΣ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΗΓΕΣ 300 ΜΕΤΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ θΑΛΑΣΣΑ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

φίλε, διόρθωσις, για την σωστή βάση της ερώτησης σου να καβαλήσουν ίσως μπορούν

δεν μπορούν να συμβιώσουν, να μάθουν (skills), να ταξιδέψουν με ασφάλεια, να στρίψουν γνωρίζοντας ποια είναι τα όρια της μοτο που καβαλάνε, να διασκεδάσουν σε κλειστά ορεινά κομμάτια, να πραγματοποιούν διελεύσεις με αποφασιστικότητα, να αποτρέψουν την "αθώα" βούτα(από δική τους απροσεξία-δεξιότητα)οδηγήσουν οριακά σε πίστα με ασφάλεια και άνεση..να κάνουν 2 πράγματα παράλληλα με την οδήγηση(πχ χειρισμός multi media, satnav, clocks).

και όλα αυτά γιατί δεν έχουν τον "αέρα" ή αλλιώς το πάνω χέρι, εννοείται ότι κανένας δεν είναι θεός να γνωρίζει.. Όλα αυτά απαιτούν συνεχόμενη εκπαίδευση και χιλιομετρική εμπειρία

Ξεκινάω κάνοντας την αυτοκριτική μου κατόπιν 21ετη συμβίωση με μοτοσυκλέτες γυρίζοντας την μισή Ευρώπη σχεδόν όλη την ελλάδα, έχοντας γράψει αρκετά χωματοχιλιόμετρα(ερασιτεχνικά) σε εντουράδες

είμαι ανεκπαίδευτος να καβαλήσω ασφάλτινα >130HP και πάνω όπως και χωμάτινα >40HP αντιστοίχως

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

φίλε, διόρθωσις, για την σωστή βάση της ερώτησης σου να καβαλήσουν ίσως μπορούν

δεν μπορούν να συμβιώσουν, να μάθουν (skills), να ταξιδέψουν με ασφάλεια, να στρίψουν γνωρίζοντας ποια είναι τα όρια της μοτο που καβαλάνε, να διασκεδάσουν σε κλειστά ορεινά κομμάτια, να πραγματοποιούν διελεύσεις με αποφασιστικότητα, να αποτρέψουν την "αθώα" βούτα(από δική τους απροσεξία-δεξιότητα)οδηγήσουν οριακά σε πίστα με ασφάλεια και άνεση..να κάνουν 2 πράγματα παράλληλα με την οδήγηση(πχ χειρισμός multi media, satnav, clocks).

και όλα αυτά γιατί δεν έχουν τον "αέρα" ή αλλιώς το πάνω χέρι, εννοείται ότι κανένας δεν είναι θεός να γνωρίζει.. Όλα αυτά απαιτούν συνεχόμενη εκπαίδευση και χιλιομετρική εμπειρία

Ξεκινάω κάνοντας την αυτοκριτική μου κατόπιν 21ετη συμβίωση με μοτοσυκλέτες γυρίζοντας την μισή Ευρώπη σχεδόν όλη την ελλάδα, έχοντας γράψει αρκετά χωματοχιλιόμετρα(ερασιτεχνικά) σε εντουράδες

είμαι ανεκπαίδευτος να καβαλήσω ασφάλτινα >130HP και πάνω όπως και χωμάτινα >40HP αντιστοίχως

Έχεις απόλυτο δίκιο, αυτό εννοούσα αλλά δεν εκφράστηκα σωστά!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πολλές φορές μικρότερου κυβισμού μοτοσικλέτες π.χ. 600ςς είναι δυσκολότερες από 1000-άρια.

Ένα σχολείο όμως σε κάνει να χειριστείς καλύτερα καταστάσεις.

Οπότε ψηφίζω 1.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θα κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου. Είπα να μιλήσουμε με επιχειρήματα. Δηλαδή να το έχει; Κοινός να μη είναι κουλάδι και αν δεν έχει οδηγήσει τίποτα άλλο πως θα το ξέρει αν είναι κουλάδι ή όχι;

Εσύ πιστεύεις ότι το έχεις;

Κατ' εμε πρεπει να το αγαπας, να εχεις πεδία (οχι καγκουρας) να μην βλέπεις την μοτοσυκλέτα σαν παιχνίδι.

Τωρα να το εχεις σημαίνει αυτο ακριβως να μην είσαι κουλαδι, πως θα το ξερεις?

Καποιος που δεν εχει αναιβει ποτε σε μοτο καλο ειναι να δοκιμασει με ενος φιλου (ολοι το καναμε) να δει του παει, να κανει καποια χλμ δικαβαλο με αλλον οδηγο να δει του αρεσει και αν ειναι δυνατόν να παρει καποια μαθήματα απο καποια σχολη, εκει θα δει αν πραγματικά μπορεί ή οχι.

Αυτα αν θελει καποιος να ειναι συνετός και μετρημένος, υπαρχει ομως και η αλλη σχολη που καβάλας απο μικρος δεν ρωτας κανεναν, φεύγεις και οι αλλοι τρωνε την σκόνη σου αυτο είναι ταλέντο :mB_kalo_e:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κατ'αρχην να δηλώσω πως συμφωνώ στο γεγονός ότι δεν νομίζω πως μπορούν ολοι να ανταπεξέλθουν σε αυτά που μπορεί να προσφέρει μία μηχανή πολλών κυβικών. Σε γενικές γραμμές δηλαδή πιστεύω πως δεν είναι σε καμία περίπτωση σωστό να παροτρύνουμε τον καθένα να ξεκινάει με μία 750άρα με 100++ άλογα κτλ κτλ.. Παρόλα αυτά δεν αμβισβητώ το γεγονός ότι όλο και πιο συχνά ακούω τελευταία σε συζητήσεις μου : "ελα μωρέ και εγώ μετά το 50άρι πήρα το TDM" και πως οι περισσότεροι από αυτούς το πάνε καλά. Άρα απλά πιστεύω πως ναι κάποιος αν έχει μυαλό στο κεφάλι του μπορεί να οδηγήσει μία μηχανή έως 60-70 άλογα χωρίς εμπειρία και πολλές φορές και περισσότερα αρκεί να ξέρει γιατί τα χρησιμοποιεί.

Στο σημείο που θα διαφωνήσω είναι το γεγονός ότι επειδή βλέπουμε κάποιοι από εμάς ως σωστό έναν συγκεκριμένο τρόπο οδήγησης δεν πρέπει να απαξιώνουμε και εκείνους που δεν θέλουν να φτάσουν εκεί ή που θα αργήσουν να φτάσουν επειδή επέλεξαν ένα μηχανάκι πέραν των αναγκών τους. Γνώμη μου είναι να πάρει ο καθένας αυτό που νομίζει ότι του κάνει και από εκεί και πέρα απλά να μην είναι δημόσιος κίνδυνος. Αυτό με απασχολεί. Το να μάθει κανείς να το πηγαίνει στα όρια του οποιοδήποτε μηχάνημα περισσότερο κίνδυνος μου μοιάζει παρά εμπειρία. Αν ήταν απλά να βλέπαμε ποιο μηχανάκι μας καλύπτει στην καθημερινότητα, ποιο είναι πιο οικονομικό, ποιο είναι λιγότερο επικίνδυνο, ποιο μπορουμε να ελέγξουμε και όχι και ποιο μας αρέσει όλοι παπάκια θα έπρεπε να έχουμε ή τετράχρονα εντούρο μέχρι 250 κυβικά.

Τέλος πιστεύω πως κανένας δεν εκπαιδεύεται ποτέ στο να χαλιναγωγεί πολλά άλογα σε δημόσιους δρόμους και ειδικά στην Ελλάδα. Όσοι το πιστεύουν εγώ πιστεύω ότι είναι πολλοί τυχεροί και να πάνε να παίξουν κ ένα τζοκερ και να μου φέρουν και ποσοστά επειδή τους έδωσα την ιδέα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πιστεύω ότι μπορεί!

Βέβαια δε φτάνει μόνο η ωριμότητα, πρέπει και να είναι κάποιος που γενικά μαθαίνει γρήγορα καινούρια πράγματα αλλά και τα πάει καλά με την ισορροπία!

Εγώ πήρα πρώτη μηχανή hornet 600! Στην αρχή τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα. Όχι από θέμα γκαζιού. Ποτέ δεν κατάλαβα το "αυτή έχει 101 άλογα, πώς θα την κουμαντάρεις;". Ποιός είπε πως πρέπει με το ζόρι να χρησιμοποιήσω όλο το γκάζι; Το πιο σημαντικό πρόβλημα είναι το βάρος που έχουν οι μεγάλες μηχανές για κάποιον που οδηγεί πρώτη φορά. Τουλάχιστον έτσι μου λέει η προσωπική μου εμπειρία.

Μετά από περίπου 1.5 χρόνο έχω ξεκινήσει να συνηθίζω πραγματικά το βάρος της μηχανής και να μπορώ να κάνω αυτά που θέλω χωρίς να φοβάμαι. Μπορώ να στρίβω αξιοπρεπώς και να ανοίγω το γκάζι ανάλογα με την πρόσφυση του δρόμου. Καθε μέρα δοκιμάζω και διάφορα πράγματα από μόνος μου έτσι ώστε όταν τύχει κάτι να μπορώ να αντιδράσω όσο καλύτερα γίνεται!

Σίγουρα δε μπορεί το 100% των ώριμων ανθρώπων να πάνε κατευθείαν σε μια μεγάλη μηχανή αλλά πιστεύω το μεγαλύτερο ποσοστό δε θα είχε πρόβλημα.

Τροποποιήθηκε από τον greekarmy

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ο οποιοσδηποτε μπορει να οδηγησει μια μεγαλη μηχανη σε οποιαδηποτε ηλικια αρκει να εχει αντιληψη, ειναι οπως ακριβως και το αυτοκινητο, αν δεν εχεις σωστη αντιληψη οποιο μεσο και να οδηγεις θα σε δυσκολεψει, καθημερινα στους δρομους συνανταμε οδηγους-αναβατες που οδηγουν πιεσμενοι και φοβισμενοι. Εγω προσωπικα καβαλησα μηχανακι στα 12, απεκτησα μια σχετικη εμπειρια στα διτροχα οταν ομως πηρα το αμαξι μου στα 24 ενιωθα οτι δεν μπορω να το οδηγησω, μετα ομως απο πολυ λιγο καιρο που το συνηθησα το πηγαινα αερας, ο γειτονας μου απο πιτσιρικος που ειχε ποδηλατο μεχρι που πηρε μηχανη και τωρα αμαξι οδηγαει το ιδιο, ατζαμιδικα.. Εχω καταληξει στο εξης.. Η το 'χεις η οχι.. δεν σημαινει οτι δεν μπορεις να οδηγησεις, οδηγας αλλα οχι στο 100%.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πώς γίνεται να έχει κανείς ωριμότητα χωρίς να έχει εμπειρία;

Τι είναι η ωριμότητα; Δεν είναι η συσσωρευμένη - κατασταλαγμένη εμπειρία?

Ετσι όπως τίθεται το ζήτημα...

πιστεύω ότι δεν μπορεί, ειδάλλως διακινδυνεύει πάρα πολλά...

Και μια πιο πρακτική σκέψη, πάνω στο ίδιο ερώτημα («ώριμος χωρίς εμπειρία»)

Θες «χιλιάρα». Γιατί?

Για να φτάνεις πιο γρήγορα? (ανωριμότητα φίλε μου)

Θες να σε προσέχουν οι γκόμενες? (ανωριμότητα)

Αν μπορείς να μου πεις τους λόγους που τη θες, τότε έχεις περάσει από κάποια βασικά στάδια του μοτοσικλετισμού και ΕΧΕΙΣ εμπειρία.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι... Χωρίς σεμηνάρια, σχολεία κτλ. πες το ανωριμότητα, πες το βλακεία, πες το ό,τι θες, εγώ μόνο οδηγώντας 3 μήνες ένα Innova στα 20 μου συγκεκριμένα και κανά 6άμηνο στα 16 μου άλλο ένα, πήγα στο R6, μπήκα και πίστα με αυτό και πήγαινα βόλτες σε στροφιλίκια και τέτοιες διαδρομές, σιγά σιγά γίνονται όλα. Το καβαλάς το θέμα είναι να το στρίβεις... και γενικά να μην το φοβάσαι το μηχανάκι, να το βλέπεις σαν να βλέπεις τον εαυτό σου, εάν φοβάσαι αυτόν θα φοβάσε και το μηχανάκι σου. Όπως λένε πολλοί και ΙΣΧΥΕΙ δεν υπάρχει δε μπορώ, υπάρχει δε θέλω να προσπαθήσω και φυσικά να πετύχω το στόχο μου. Δεν είχα ατύχηματα, από λάθοι μου ή ανωριμότητες, μόνο μία πόρτα με χτύπησε, ενός γέρου που την ανοίξε απότομα, ούτε εκεί όμως επέσα, απλά ένα ράγισμα έκανε στο φανάρι μου. Κατά τ' άλλα ΟΛΑ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ήταν, ειλικρινά από μέρους μου. Και να προσθέσω κάτι σημαντικό πιστεύω, το είχα πάρει για ΕΜΕΝΑ, ούτε γκόμενες, ούτε μόστρες όπως κάνουν πολλοί, για καφέ αυτό το μηχανάκι δεν είχε πάει ποτέ, γκόμενα επάνω δεν ανέβαινε, δούλεψα σκληρά το πήρα, μου έδωσε τεράστια οδηγική εμπειρία και το χάρηκα.

Τροποποιήθηκε από τον R6άκιας

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επίσης καλύτερα πάρε κάτι μικρό για αρχή σαν συμβουλή, δε θα σε νοιάζει να πέσεις, ούτε εάν κάνεις μια βλακεία, συγχωρήται τις περισσότερες φορές, σε κάτι μεγάλο που πιάνει ταχύτητες άνω των 200 χλμ. δε συγχωρεί εύκολα. Στο λέω εγώ που είχα πάρει κατευθείαν μεγάλο και ευτυχώς ήμουν μια χαρά αλλά από επιλογή μου να οδηγώ και όχι να καγκουριάζω. Να ξέρεις ότι πριν περπατήσεις, πρέπει να μάθεις να μπουσουλάς πρώτα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι... Χωρίς σεμηνάρια, σχολεία κτλ. πες το ανωριμότητα, πες το βλακεία, πες το ό,τι θες, εγώ μόνο οδηγώντας 3 μήνες ένα Innova στα 20 μου συγκεκριμένα και κανά 6άμηνο στα 16 μου άλλο ένα, πήγα στο R6, μπήκα και πίστα με αυτό και πήγαινα βόλτες σε στροφιλίκια και τέτοιες διαδρομές, σιγά σιγά γίνονται όλα. Το καβαλάς το θέμα είναι να το στρίβεις... και γενικά να μην το φοβάσαι το μηχανάκι, να το βλέπεις σαν να βλέπεις τον εαυτό σου, εάν φοβάσαι αυτόν θα φοβάσε και το μηχανάκι σου. Όπως λένε πολλοί και ΙΣΧΥΕΙ δεν υπάρχει δε μπορώ, υπάρχει δε θέλω να προσπαθήσω και φυσικά να πετύχω το στόχο μου. Δεν είχα ατύχηματα, από λάθοι μου ή ανωριμότητες, μόνο μία πόρτα με χτύπησε, ενός γέρου που την ανοίξε απότομα, ούτε εκεί όμως επέσα, απλά ένα ράγισμα έκανε στο φανάρι μου. Κατά τ' άλλα ΟΛΑ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ήταν, ειλικρινά από μέρους μου. Και να προσθέσω κάτι σημαντικό πιστεύω, το είχα πάρει για ΕΜΕΝΑ, ούτε γκόμενες, ούτε μόστρες όπως κάνουν πολλοί, για καφέ αυτό το μηχανάκι δεν είχε πάει ποτέ, γκόμενα επάνω δεν ανέβαινε, δούλεψα σκληρά το πήρα, μου έδωσε τεράστια οδηγική εμπειρία και το χάρηκα.

Θα διαφωνήσω, υπάρχει δεν μπορω και δεν ειναι κακο να το συνειδητοποίηση καποιος πριν ειναι αργα, μπορουν δλδ ολοι να γινουν καθηγητές πανεπιστήμιου?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θα διαφωνήσω, υπάρχει δεν μπορω και δεν ειναι κακο να το συνειδητοποίηση καποιος πριν ειναι αργα, μπορουν δλδ ολοι να γινουν καθηγητές πανεπιστήμιου?

Δεν μπορούν όσοι δεν τους ενδιαφέρει αυτό και δεν τους αρέσει, όσοι το ήθελαν και τους άρεσε πραγματικά το πέτυχαν οι υπόλοιποι δεν το κατάφεραν γιατί νόμιζαν ότι το ήθελαν. Προφανώς, χωρίς παρεξήγηση, φιλικά, δε γνωρίζεις φίλε μου τι σημαίνει η λέξη θέληση και τη δύναμη έχει. :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν μπορούν όσοι δεν τους ενδιαφέρει αυτό και δεν τους αρέσει, όσοι το ήθελαν και τους άρεσε πραγματικά το πέτυχαν οι υπόλοιποι δεν το κατάφεραν γιατί νόμιζαν ότι το ήθελαν. Προφανώς, χωρίς παρεξήγηση, φιλικά, δε γνωρίζεις φίλε μου τι σημαίνει η λέξη θέληση και τη δύναμη έχει. :)

Πολύ σωστό αυτό φίλε μου ! Like!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα