Jump to content
Ladau

Με ποιο τροπο σβηνετε τη μηχανη σας ?

Recommended Posts

Πάντα με το κλειδί όλα αυτά τα χρόνια και κανένα μηχανάκι δεν έπαθε τίποτα,το kill switch είναι για ώρα ανάγκης όπως έχουν πεί και πιο πάνω σε περίπτωση πεσίματος.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

kill switch απλά απο βαρεμάρα.ποτέ δεν χάλασε κάτι. γουστάρω ατελείωτο θέμα , μακάρι να φτάσει τα 1000

:victory:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ το σβηνω με το κλειδι διοτι δεν εχω kill switch....

:offtopic: Ρε παιδια μπορει καποιος να μου εξηγησει τι ειναι αυτο? και γιατι πριν βαλουμε μπρος το παταμε?Το ξερω ειναι πολυ ηλιθιες οι ερωτησεις αλλα δεν το εχω συναντησει μεχρι στιγμης :offtopic:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Kill switch είναι το -συνήθως- κόκκινο κουμπί στο δεξί χειριστήριο που έχουν οι μοτοσυκλέτες.

Έχει δύο θέσεις, ας τις πούμε stop και run.

Στην θέση STOP διακόπτεται το ηλεκτρικό ρεύμα που πάει για την λειτουργία του κινητήρα, δλδ κύκλωμα ανάφλεξης και αν υπάρχει κύκλωμα ψεκασμού, και ο κινητήρας είναι ''νεκρός'', ούτε να πάρει μπροστά μπορεί (αν είναι ήδη σβηστός) ούτε να συνεχίσει να λειτουργεί (αν είναι σε λειτουργία μόλις πατήσεις την θέση stop)

Στην θέση RUN τα κυκλώματα αυτά, τροφοδοτούνται κανονικά με ρεύμα και ο κινητήρας μπορει να λειτουργήσει κανονικά.

Φωτό

11-Honda-CBR250R-r-grip.jpg

Στις περισσότερες μοτό, το kill switch επιδράει και στην λειτουργία της μίζας: Στην θέση STOP, και να πατήσεις το κουμπί εκκίνησης της μίζας, η μίζα δεν κάνει τίποτα απολύτως. Δεν είναι απόλυτο αυτό όμως, σε κάποιες μοτοσυκλέτες, το κουμπί της εκκίνησης της μίζας, λειτουργεί κανονικά και με το kill switch στην θέση STOP και γυρνάει τον ''νεκρό'' κινητήρα, σε μία περίπτωση αυτό χρειάζεται.

Είτε κλείσεις τον κινητήρα με το kill switch είτε κλείσεις με το γενικό διακόπτη (κλειδί), το αποτέλεσμα είναι ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο για τον κινητήρα και τα ηλεκτρικά-ηλεκτρονικά του συστήματα.

Λίγη προσοχή χρειάζεται μόνο στους ξεχασιάρηδες, που κλείνουν με το kill switch σε σενάρια όπως το παρακάτω: Χτυπάει το κινητό, σταματάς στην άκρη, κλείνεις με kill switch αλλά τα φώτα και τα υπόλοιπα ηλεκτρικά μένουν αναμένα, μιλάς και λύνεις το Κυπριακό ζήτημα στο τηλέφωνο, κλείνεις μετά από ώρα το τηλέφωνο, πας να βάλεις μπροστά να φύγεις και.... η μπαταρία έχει αδειάσει από τα φώτα που ξέχασες.

Σε στάση που ξέρουμε ότι θα είναι παραπάνω από μερικά δευτερόλεπτα, καλόν είναι να κλείνουμε από το κλειδί, για να γλυτώσουμε από τέτοιες παρενέργειες. Σε σύντομες στάσεις όμως, π.χ. για να μην ζεσταίνεται το μοτέρ στο φανάρι όσο περιμένουμε να πρασινίσει, μπορείς άφοβα να κλείνεις και με το kill switch.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με το κλειδί και ποτέ με το kill switch.

Αρκετές φορές απλά κατεβάζω το πλευρικό σταντ, και κανα δυο φορές την ρίχνω κάτω (δεν το συνιστώ) και σβήνει μονάχη της......

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Νομίζετε τυχαία το λένε :hunter: KILL :hunter: switch.

Την τελευταία φορά που το πάτησα σκότωσα 3 γριές στην στάση του λεοφρείου και μάλιστα η μία κρατούσε μισό κιλό φέτα.

Έχω και βίντεο με τον εμπνευστή του :tooth:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Kill switch είναι το -συνήθως- κόκκινο κουμπί στο δεξί χειριστήριο που έχουν οι μοτοσυκλέτες.

Έχει δύο θέσεις, ας τις πούμε stop και run.

Στην θέση STOP διακόπτεται το ηλεκτρικό ρεύμα που πάει για την λειτουργία του κινητήρα, δλδ κύκλωμα ανάφλεξης και αν υπάρχει κύκλωμα ψεκασμού, και ο κινητήρας είναι ''νεκρός'', ούτε να πάρει μπροστά μπορεί (αν είναι ήδη σβηστός) ούτε να συνεχίσει να λειτουργεί (αν είναι σε λειτουργία μόλις πατήσεις την θέση stop)

Στην θέση RUN τα κυκλώματα αυτά, τροφοδοτούνται κανονικά με ρεύμα και ο κινητήρας μπορει να λειτουργήσει κανονικά.

Φωτό

11-Honda-CBR250R-r-grip.jpg

Στις περισσότερες μοτό, το kill switch επιδράει και στην λειτουργία της μίζας: Στην θέση STOP, και να πατήσεις το κουμπί εκκίνησης της μίζας, η μίζα δεν κάνει τίποτα απολύτως. Δεν είναι απόλυτο αυτό όμως, σε κάποιες μοτοσυκλέτες, το κουμπί της εκκίνησης της μίζας, λειτουργεί κανονικά και με το kill switch στην θέση STOP και γυρνάει τον ''νεκρό'' κινητήρα, σε μία περίπτωση αυτό χρειάζεται.

Είτε κλείσεις τον κινητήρα με το kill switch είτε κλείσεις με το γενικό διακόπτη (κλειδί), το αποτέλεσμα είναι ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο για τον κινητήρα και τα ηλεκτρικά-ηλεκτρονικά του συστήματα.

Λίγη προσοχή χρειάζεται μόνο στους ξεχασιάρηδες, που κλείνουν με το kill switch σε σενάρια όπως το παρακάτω: Χτυπάει το κινητό, σταματάς στην άκρη, κλείνεις με kill switch αλλά τα φώτα και τα υπόλοιπα ηλεκτρικά μένουν αναμένα, μιλάς και λύνεις το Κυπριακό ζήτημα στο τηλέφωνο, κλείνεις μετά από ώρα το τηλέφωνο, πας να βάλεις μπροστά να φύγεις και.... η μπαταρία έχει αδειάσει από τα φώτα που ξέχασες.

Σε στάση που ξέρουμε ότι θα είναι παραπάνω από μερικά δευτερόλεπτα, καλόν είναι να κλείνουμε από το κλειδί, για να γλυτώσουμε από τέτοιες παρενέργειες. Σε σύντομες στάσεις όμως, π.χ. για να μην ζεσταίνεται το μοτέρ στο φανάρι όσο περιμένουμε να πρασινίσει, μπορείς άφοβα να κλείνεις και με το kill switch.

+1000 Ευχαριστώ ρε flying

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κλειδί: Δεν θα έχεις θέμα με τα ηλεκτρικά (όπως πχ ο φίλος μου που είχε κλείσει από Kill, Και είχε ξεχάσει φώτα ανοιχτά, κλειδιά απάνω στην μηχανή)

Kill Switch: Η εταιρία λέει ότι είναι για έκτακτη ανάγκη. Φυσικά. Διότι μπορεί εσύ να το χρησιμοποιείς κάθε μέρα, και στην έκτακτη ανάγκη να μην δουλεύει από την φθορά. Βέβαια μπορεί επίσης στην έκτακτη ανάγκη να μην δουλέψει επειδή δεν το έχεις ακουμπήσει ποτέ, και έχει σκουριάσει.

Stand: Ίδιο κύκλωμα με το Kill Switch.

Εγώ πάντα είμαι σε Stand / Kill Switch (ειδικά σε φανάρια το kill βοηθάει τρελά), και όταν παρκάρω, Kill Switch, Stand, κλειδί.

Για προβλήματα σε ηλεκτρονικές, καλώδια, ηλεκτρικά και γενικά προβλήματα, απλά σκεφτείτε ότι το Kill Switch κάνει ΑΚΡΙΒΩΣ ότι και το κλειδί, ΕΚΤΟΣ του να κλείσει την παροχή της μπαταρίας (φώτα πχ).

το μόνο αρνητικό, είναι ότι ενδέχεται να χαλάσει η μπαταρία πρόωρα.. (Το πόσο πρόωρα μπορεί να χαλάσει με 1s τα φώτα αναμμένα, δεν το γνωρίζω...)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Killswitch, δεν έχω δοκιμάσει ποτέ με κλειδί και stand.

Δεν πιστεύω να υπάρχει και διαφορά, αφού και τα 3 σβήνουν τον κινητήρα....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

A! βρε άσχετοι που είσαστε...! :afro:

Μην τα σβήνετε ρε παιδιά τα μηχανάκια και έτσι ούτε γάτα ούτε ζημιά! :P

P.S.

μετά από 28 σελίδες έπρεπε να έρθω εγώ να σας ανοίξω τα μάτια?? :mB_kalo_e:

Τροποποιήθηκε από τον NIK68

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μου θυμίσατε εκείνο το επεισόδιο του top gear που ο Clarkson πέταγε την vespa κάτω κάθε φορά που σταματούσε. :lol:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

.

Μιας και επαναφερθηκε το θεμα, να σε ρωτησω, απο οσο ξερω τα κυκλωματα και τα λοιπα, δεν βλεπω να υπαρχει καποια διαφορα στο απο που θα τη σβησουμε. Ομως, σαν σκεψη και παρομοιωση: Αν θελω να σβησω ενα λαμπατερ στο σπιτι, θα παω να κλεισω τον γενικο απο τον πινακα? Πως το εννοω: Δεν θα ειναι καλυτερα για την μικροτερη επιβαρυνση του κυκλωματος να πατησω το kill switch και μετα να γυρισω τον διακοπτη? Εγω παντως ετσι το κανω (οχι παντα βεβαια, ουτε δινω σημασια) ωστε να μην μηδενιζεται η ταση αποτομα σε ολο το κυκλωμα αλλα σταδιακα. Ισχυει κατι τετοιο οπως το σκεφτομαι?

ΕΝΤΙΤ: Γενικα δεν ξερω απο θεωρια ρευματων ιδιαιτερα πραγματα.. Μονο τα στανταρ σε μια μοτο μιας και (δυστυχως) εχω ασχοληθει κυριως με τα μηχανικα μερη..

Τροποποιήθηκε από τον Technician

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι και το κιλ σουιτς έχει και μια χρήση ως ''δικλείδα ασφαλείας''. Είναι μια τελευταία πόρτα, μέχρι το ηλεκτρικό ρεύμα φτάσει στα ηλεκτρονικά της μοτοσυκλέτας. Κάποιες φορές, αυτό μπορεί να είναι σωτήριο.

Παράδειγμα: Αλλάζουμε μπαταρία, και λόγω αφηρημάδας-βιασύνης-μαλακίας-λάθος μοντέλου μπαταρίας, έχουμε βάλει τους πόλους ανάποδα. Με το κιλ σουιτς στο stop, θα γυρίσουμε κλειδί, και ΤΣΑΦ η ανάποδη πολυκότητα θα κάνει τον ανορθωτή βραχυκύκλωμα, οπότε θα κάψει πράγματα, π.χ. κεντρική ασφάλεια αλλά στα ηλεκτρονικά ΔΕΝ θα φτάσει. Με το που θα κάψουμε κάτι, θα δούμε το λάθος και θα το διορθώσουμε. Θα αλλάξουμε και ότι κάηκε και είμαστε κομπλέ με μικρό κόστος.

Σκέψου τώρα το ίδιο σενάριο, μπαταρία ανάποδα οι πόλοι, και γυρνάμε κλειδί, με το κιλ σουιτς στο run. Μάντεψε τι θα καεί...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι και το κιλ σουιτς έχει και μια χρήση ως ''δικλείδα ασφαλείας''. Είναι μια τελευταία πόρτα, μέχρι το ηλεκτρικό ρεύμα φτάσει στα ηλεκτρονικά της μοτοσυκλέτας. Κάποιες φορές, αυτό μπορεί να είναι σωτήριο.

Παράδειγμα: Αλλάζουμε μπαταρία, και λόγω αφηρημάδας-βιασύνης-μαλακίας-λάθος μοντέλου μπαταρίας, έχουμε βάλει τους πόλους ανάποδα. Με το κιλ σουιτς στο stop, θα γυρίσουμε κλειδί, και ΤΣΑΦ η ανάποδη πολυκότητα θα κάνει τον ανορθωτή βραχυκύκλωμα, οπότε θα κάψει πράγματα, π.χ. κεντρική ασφάλεια αλλά στα ηλεκτρονικά ΔΕΝ θα φτάσει. Με το που θα κάψουμε κάτι, θα δούμε το λάθος και θα το διορθώσουμε. Θα αλλάξουμε και ότι κάηκε και είμαστε κομπλέ με μικρό κόστος.

Σκέψου τώρα το ίδιο σενάριο, μπαταρία ανάποδα οι πόλοι, και γυρνάμε κλειδί, με το κιλ σουιτς στο run. Μάντεψε τι θα καεί...

Μ'αρέσεις! :lipssealed:Φιλικα εεεε!

Τροποποιήθηκε από τον Technician

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λοιπόν, πήγα στο επίσημο της καβασο(ατελιέ)ήθελε ο αγοραστής να ελέγξει μηχανικός της εταιρίας το μηχανάκι πριν το αγοράσει,

και όπως είμαστε εκεί έκανα την ερώτηση σε 3 μηχανικούς, ο πρώτος είπε μόνο από το κλειδί, ο δεύτερος μόνο από το κουμπί

και ο τρίτος από όπου θέλετε παιδιά το ίδιο είναι!

Τα συμπεράσματα δικά σας!

Τελικά πως να την σβήσω;

Περιμένω από το 2005 ρε μάγκες!

Έλα και εσύ βιαστικό σε βλέπω χαλάρωσε λίγο άλλοι περιμένουν πιο πολύ από σένα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα φαναρια μου αναβουν μονο οταν παρει μπρος ο κινητηρας... Και οχι με το γυρισμα του κλειδιου.. Τα φαναρια μου κλεινουν μονο με το κλειδι και οχι με το κκιλ σουιτς... Αρα θεωρω το κλειδι καλυτερα στην δικια μου... σκεφτείτε να ειχα xenon..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στο xt οι μισοί μου λέγανε ποτέ από το κλειδί και οι άλλη μισοί μου λέγανε ποτέ από τον διακόπτη γιατί καίει ηλεκτρονική

εγω στις αρχες θεωρούσα σωστό οτι επειδή υπάρχει το ''engine stop'' καλό είναι να το σβήνω από εκεί (όπως κάνουν και οι περισσότεροι στα xt)

Να όμως που ενα βράδυ σε μια ερημιά μου έσπασε ο διακόπτης ''engine stop'' με αποτέλεσμα να μείνει μονίμως πατημένος και δεν έπαιρνε μπρος με τίποτα (τον έσπασα με πέτρα για να ξεκολλήσει)

απο τότε πάντα απο το κλειδί, εχω κάνει 150.000χλμ απο τότε και δεν εχω θέμα με ηλεκτρονική

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Kill switch και μετα γυρισμα του κλειδιου -VS- γυρισμα του κλειδιου κατευθείαν.

Εξηγηστε μου λιγο, για ποιο λόγο να κανεις δύο κινησεις αντί για μία :wallbash:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα