agrotis11 22 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10 , 2011 1) Ταχυτητα χαμηλη και σταθερη (<90χλμ/ω) Βαρος οχηματος - Δεν μετραει στην καταναλωση Στροφες/ισχυς κινητηρα - Μετραει στην καταναλωση Αεροδυναμικη οχηματος - Δεν μετραει στην καταναλωση 2) Ταχυτητα υψηλη και σταθερη (>90χλμ/ω) Βαρος οχηματος - Δεν μετραει στην καταναλωση Στροφες/ισχυς κινητηρα - Μετραει στην καταναλωση Αεροδυναμικη οχηματος - Μετραει στην καταλανωση 3) Ταχυτητα μεταβλητη και χαμηλη (σταματα/ξεκινα μεσα στην πολη) Βαρος οχηματος - Μετραει στην καταναλωση (για να σταματησει και να ξεκινησει ενας τονος, θελει πολυ περισσοτερη βενζινη απο τα 300 κιλα της μηχανης) Στροφες/ισχυς κινητηρα - Μετραει στην καταναλωση Αεροδυναμικη οχηματος - Δεν μετραει στην καταναλωση (σε ταχυτητες χαμηλες η αντισταση του αερα ειναι πολυ μικρη, και δε παιζει ρολο η αεροδυναμικη) 4) Ταχυτητα μεταβλητη και υψηλη (προσπεράσεις/επιταχύνσεις με ταχύτητα >90χλμ/ω) Βαρος οχηματος - Μετραει στην καταναλωση Στροφες/ισχυς κινητηρα - Μετραει στην καταναλωση Αεροδυναμικη οχηματος - Μετραει στην καταναλωση Παραδειγμα: Αθηνα- Πατρα Beverly 300 vs Citroen C1 (1000cc) 2) Ταχυτητα υψηλη και σταθερη - Αμα παρουμε την περιπτωση που και οι δυο πανε ηρεμα και ωραια με 120χλμ/ω, χωρις προσπερασεις και φρενα Βαρος οχηματος - Σε αυτη την περιπτωση το βαρος του citroen εναντια στο βαρος του beverly δε μας ενδιαφερει, αρα το πλεονεκτημα του beverly χανεται! (αμα ειχε ανηφορες θα μας ενδιεφερε ομως) Στροφες /ισχυ κινητηρα - Στο citroen θα βαλεις μια 5η και θα πηγαινεις με 3000-4000 στροφες και 120 χλμ/ω. Με το beverly θα δουλευεις στα κοκκινα, με πολλες στροφες, και θα καιει πολυ Αεροδυναμικη οχηματος - To citroen εχει πολυ καλυτερο συντελεστη απο το beverly αρα η αντισταση απο τον αερα ειναι λιγοτερη απο αυτη του beverly στα 120χλμ/ω Βλεπουμε λοιπον οτι το beverly θα δουλευει στα κοκκινα, και θα καιει. επισης το beverly θα εχει μεγαλη αντισταση αερα αρα θα καιει και απο εκει παραπανω. Μην εκπλαγειτε λοιπον αν κανετε το Αθηνα - Πατρα με beverly 300 και με C1 και καψετε την ιδια βενζινη ''αρα η αντισταση απο τον αερα ειναι λιγοτερη απο αυτη του beverly'' Μπερδεύετε το συντελεστη αντιστασης με την αντισταση... Εννοείται πως μεγαλύτερη αντισταση θα έχει το Σιτροεν...δεν τίθεται θεμα αμφισβήτησης, , , είναι μπαούλο. Θυμάμαι πως όταν βγήκαν οι πρώτες S500 του 2000 είχαν συντελεστή γύρω στο 0,29 νομίζω, αλλά κ πάλι είχαν τεράστια μετωπιαία επιφάνεια, Δεν είχαν λιγότερη αντίσταση από το σκούτερ. Τρόπος κατανόησης της συνολικής αντίστασης είναι να κάτσουμε (σα μαλ@κες) στην άκρη ενός αυτοκινητόδρομου. Τίνος ο αέρας θα μας κουνήσει περισσότερο? Του Citroen ή του scooter? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
johnnyestia 118 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10 , 2011 Πως τον αποδειξε ο γιαννης τον μυθο αυτο ρε μακη? Με απόλυτα μηχανακια που ουτε το 10% των μοτο δεν αντιπροσωπευουν?Τι λες τωρα............ Για όλες τις μοτοσυκλέτες ισχύει αυτό. Σύγκρινε τελικές αυτοκινήτου και μοτοσυκλέτας με ίδια ιπποδύναμη. Η διαφορά σε τελική υπέρ της μοτοσυκλέτας πάντα θα είναι 25-30% πάνω. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Thruxton 87 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10 , 2011 Βαλε ομως και τον επιβατη πανω στο beverly να καθεται ορθιος καμαρωτος, σαν αλεξιπτωτο ειναι στον αερα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
dirty harry 197 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10 , 2011 (τροποποιήθηκε) Εγώ συμφωνώ πως μετράμε ανόμοια οχήματα και οι συγκρίσεις είναι μάλλον άτοπες... Δεν κοιτάς εάν καίει το 990 Αdventure παραπάνω από ένα Yaris, πρέπει να το συγκρίνεις με Porsche Cayenne, γιατί αυτό σου προσφέρει τα ίδια σε μορφή αυτοκινήτου... ...μην ακούσω πως καίει πολύ το ΚΤΜ σε σχέση με το άλλο θηρίο! Οπως αντίστοιχα θα συγκρίνεις το 1199 με ένα από τα τοπ Ferarri.... Εάν λοιπόν μιλάμε για αυτοκίνητο πόλης με σκούτερ ή παπί, μην τα συγκρίνουμε στην εθνική, αλλά στο κέντρο της πόλης για το οποίο είναι φτιαγμένα και τα δύο και εκεί κανείς δεν διαφωνεί για το τι συμβαίνει... Μην ξεχνάμε επίσης πως όπως και να το κάνουμε ένας κινητήρας που λειτουργεί τον μισό χρόνο, από έναν αλλό πρέπει να καίει πολύ πάνω από το διπλάσιο για να είναι πιό βενζινοφάγος, και στην πόλη οι χρόνοι του σκούτερ-παπιού είναι πολύ μικρότεροι του μισού από ένα αυτοκίνητο.... Τροποποιήθηκε Δεκέμβριος 10 , 2011 από τον dirty harry Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ironMANos® 1.794 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10 , 2011 (τροποποιήθηκε) Γιατί το varadero σου με 85 άλογα τροχό δεν έχει 210 πραγματική τελική? Με 85 άλογα τροχό το αμάξι άντε να έχει πραγματική τελική 185-190. Η διαφορά είναι η αεροδυναμική αντίσταση. Oχι μονο.Η αναλογια κιλων/ιππο ειναι βασικοτερος παραγωντας Το αρχικο ερωτημα ειναι αλλο και ο καθε ενας το παει εκει που θελει,για να αποδειξει τι? Το 150αρι σκουτερ μου καιει 4,2 λιτρα/100 με οδηγηση στην εθνικη τερμα γκαζι. 4,5 ΛΙΤΡΑ/100 καιει και το κουτι μου που ειναι 800 κιλα,1000κυβικα 58 αλογα,με το ιδιο στυλ οδηγησης. Πως γινετε αυτο? Μηπως επειδη το ενα εχει ανυπαρκτο αεροδυναμικο συντελεστη? Για όλες τις μοτοσυκλέτες ισχύει αυτό. Σύγκρινε τελικές αυτοκινήτου και μοτοσυκλέτας με ίδια ιπποδύναμη. Η διαφορά σε τελική υπέρ της μοτοσυκλέτας πάντα θα είναι 25-30% πάνω. Ναι και αυτο οφειλετε στην τελεια αεροδυναμικη της μοτο ή η χαοτικη διαφορα κιλων/ιππο? Τροποποιήθηκε Δεκέμβριος 10 , 2011 από τον manosamos Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
johnnyestia 118 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10 , 2011 Το αρχικο ερωτημα ειναι αλλο και ο καθε ενας το παει εκει που θελει,για να αποδειξει τι? Το 150αρι σκουτερ μου καιει 4,2 λιτρα/100 με οδηγηση στην εθνικη τερμα γκαζι. 4,5 ΛΙΤΡΑ/100 καιει και το κουτι μου που ειναι 800 κιλα,1000κυβικα 58 αλογα,με το ιδιο στυλ οδηγησης. Πως γινετε αυτο? Μηπως επειδη το ενα εχει ανυπαρκτο αεροδυναμικο συντελεστη? Ναι και αυτο οφειλετε στην τελεια αεροδυναμικη της μοτο ή η χασματικη διαφορα κιλων/ιππο? 1.Το σκούτερ σου με τέρμα γκάζι όπως λες είναι πολύ μακριά από την ωφέλιμη περιοχή λειτουργίας του κινητήρα του, γιαυτό με τέρμα γκάζι πίνει τον άμπακο. 2.Το βάρος παίζει σημαίνοντα ρόλο στην επιτάχυνση αλλά δεν παίζει κανένα ρόλο στην τελική ταχύτητα. Όταν ένα όχημα διατηρεί σταθερή ταχύτητα, ο κινητήρας παράγει έργο μόνο για να αντισταθμίσει τις όποιες απώλειες από τις τριβές. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
TC-drift 3.473 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10 , 2011 (τροποποιήθηκε) Εγώ ξέρω πως αν ξεκινήσω τώρα απο το σπίτι μου με το κουτί μου και πάω μια κόρινθο απο τον παλιό με ρυθμούς 70% της δυμανικότητας του μοτέρ και επίσης ξεκινήσω με το σκουτερ μου και πάω με ρυθμούς 70% την ίδια διαδρομή το ένα θα κάψει 5,5lt/100km και το άλλο 3,5lt/100km. Το ένα είναι αυτοκίνητο των 1000κιλών και 100 αλόγων και το άλλο μηχανάκι των 140 κιλών και 16,5 αλόγων Το ένα είναι αυτοκίνητο του 2011 με όλη την σύγχρονη τεχνολογία και το άλλο εξίσου ένα τελευταίων ετών σκούτερ. Άμα σε κάποιους φαίνεται φυσιολογικό αυτό, τότε πάω πάσο. Εγώ αυτό που ξέρω είναι οτι απο την δεκαετία του 90 το όνειρο των κατασκευαστών αυτοκινήτων ήταν πώς θα φτιάξουν το αυτοκίνητο που θα έκαιγε 3lt/100km. Όποιος μελετούσε απο τότε περιοδικά ειδικού τύπου θα το θυμάται. Εταιρείες κολοσσοί ασχολήθηκαν να μειώσουν τις καταναλώσεις στα κουτιά επενδύοντας δισεκκατομύρια στην εξέλιξη σε αεροδυναμικές σύραγγες, με τεχνολογία κινητήρων, ψεκασμού, αισθητήρες παντού, μπεκ τελευταίας γενιάς κλπ.. ΣΗΜΕΡΑ λοιπόν αγοράζεις ένα αυτοκίνητο που κουβαλάει την εξέλιξη 20 ετών σε αυτό το θέμα και τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά. Στον αντίποδα στον χωρο των ΦΤΗΝΩΝ μηχανών τί έχει γίνει? Απολύτως ΤΙΠΟΤΑ. Το Honda Dream που αγόραζες πριν 15 χρόνια εχει ίδια κατανάλωση με το innova σήμερα. Δεν έχουν πέσει λεφτά στην εξέλιξη εκεί πιστεύω γιατί λένε, εντάξει καλά είναι και 3lt/100km. Εγώ πιστεύω άνετα ένα παπάκι ή ένα σκουτεράκι σήμερα θα μπορούσε να καταναλώνει 1,5-2lt/100km. Την αρχή την έκανε η HONDA με το PCX 125 και βρήκε μεγάλη αποδοχή απο το κοινό αλλά νομίζω μπορούν να γίνουν ΠΟΛΛΑ περισσότερα προς αυτήν την κατευθυνση αρκέι να περάσει το μήνυμα στις εταιρείες πως μας νοιάζει πολύ αυτό το θέμα και θα προτιμήσουμε για κάθε μέρα το μηχανάκι που καίει το λιγότερο. Ακόμα και 3λίτρα είναι πολλά για ένα σύγχρονο ΜΙΚΡΟ μηχανάκι.. Όταν η τεχνολογία στα αυτοκίνητα έχει φτάσει σε σημείο που ένα Toyota Prius καίει όσο ένα σκουτεράκι.. Τροποποιήθηκε Δεκέμβριος 10 , 2011 από τον TC-drift 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Honda C 50 8 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10 , 2011 (τροποποιήθηκε) Εγώ ξέρω πως αν ξεκινήσω τώρα απο το σπίτι μου με το κουτί μου και πάω μια κόρινθο απο τον παλιό με ρυθμούς 70% της δυμανικότητας του μοτέρ και επίσης ξεκινήσω με το σκουτερ μου και πάω με ρυθμούς 70% την ίδια διαδρομή το ένα θα κάψει 5,5lt/100km και το άλλο 3,5lt/100km. Το ένα είναι αυτοκίνητο των 1000κιλών και 100 αλόγων και το άλλο μηχανάκι των 140 κιλών και 16,5 αλόγων Το ένα είναι αυτοκίνητο του 2011 με όλη την σύγχρονη τεχνολογία και το άλλο εξίσου ένα τελευταίων ετών σκούτερ. Άμα σε κάποιους φαίνεται φυσιολογικό αυτό, τότε πάω πάσο. Εγώ αυτό που ξέρω είναι οτι απο την δεκαετία του 90 το όνειρο των κατασκευαστών αυτοκινήτων ήταν πώς θα φτιάξουν το αυτοκίνητο που θα έκαιγε 3lt/100km. Όποιος μελετούσε απο τότε περιοδικά ειδικού τύπου θα το θυμάται. Εταιρείες κολοσσοί ασχολήθηκαν να μειώσουν τις καταναλώσεις στα κουτιά επενδύοντας δισεκκατομύρια στην εξέλιξη σε αεροδυναμικές σύραγγες, με τεχνολογία κινητήρων, ψεκασμού, αισθητήρες παντού, μπεκ τελευταίας γενιάς κλπ.. ΣΗΜΕΡΑ λοιπόν αγοράζεις ένα αυτοκίνητο που κουβαλάει την εξέλιξη 20 ετών σε αυτό το θέμα και τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά. Στον αντίποδα στον χωρο των ΦΤΗΝΩΝ μηχανών τί έχει γίνει? Απολύτως ΤΙΠΟΤΑ. Το Honda Dream που αγόραζες πριν 15 χρόνια εχει ίδια κατανάλωση με το innova σήμερα. Δεν έχουν πέσει λεφτά στην εξέλιξη εκεί πιστεύω γιατί λένε, εντάξει καλά είναι και 3lt/100km. Εγώ πιστεύω άνετα ένα παπάκι ή ένα σκουτεράκι σήμερα θα μπορούσε να καταναλώνει 1,5-2lt/100km. Την αρχή την έκανε η HONDA με το PCX 125 και βρήκε μεγάλη αποδοχή απο το κοινό αλλά νομίζω μπορούν να γίνουν ΠΟΛΛΑ περισσότερα προς αυτήν την κατευθυνση αρκέι να περάσει το μήνυμα στις εταιρείες πως μας νοιάζει πολύ αυτό το θέμα και θα προτιμήσουμε για κάθε μέρα το μηχανάκι που καίει το λιγότερο. Ακόμα και 3λίτρα είναι πολλά για ένα σύγχρονο ΜΙΚΡΟ μηχανάκι.. Όταν η τεχνολογία στα αυτοκίνητα έχει φτάσει σε σημείο που ένα Toyota Prius καίει όσο ένα σκουτεράκι.. like απο μενα φιλε μου.. ετσι ακριβως ειναι τα πραγματα.. Επισης θα ηθελα να προσθεσω οτι θα πρεπει να συγκρινονται τα 2 οχηματα στο ειδος για το οποιο ειναι φταγμενα.. π.χ ενα σκουτερ πολης 150cc με ενα αυτοκινητο πολης. ετσι ειναι δικαιη η συγκριση. Γιατι στην εθνικη το καημενο το σκουτερ παει τερμα ενω το αυτοκινητο ψιλοχαλαρα.. Εκει εγκειται η διαφορα.. Υ.Γ Επειδη γραφονται τοσα πολλα για καταναλωσεις σημερα γεμισα το μηχανακι 100αρα και θα το πηγαινω κανονικα σαν ανθρωπος για να δω στα αληθεια ποσο οικονομικο μπορει να ειναι.. Λιγο υπομονη για τα αποτελεσματα.. Τροποποιήθηκε Δεκέμβριος 10 , 2011 από τον Honda C 50 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ironMANos® 1.794 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10 , 2011 π.χ ενα σκουτερ πολης 150cc με ενα αυτοκινητο πολης. ετσι ειναι δικαιη η συγκριση. Γιατι στην εθνικη το καημενο το σκουτερ παει τερμα ενω το αυτοκινητο ψιλοχαλαρα.. Εκει εγκειται η διαφορα.. Eπειδη μαλλον μιλας για την δικη μου περιπτωση,να σε ενημερωσω οτι αυτοκινητο πολης εχω. 110 τελικη το σκουτερ,140 το κουτι,τερμα γκαζι,μετρημενα με GPS και τα δυο. Τελος παντων επειδη η συζητηση ειναι ατοπη,καθ ενας και οι γνωσεις του,καθενας και η γνωμη του,εγω παίρνω ρεπό απο το τοπικ. B) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
innova 04 7.945 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10 , 2011 (τροποποιήθηκε) Απο την αρχή.... Γιατί το αυτοκίνητο μου να καταναλώνει μόλις 30% παραπάνω απο το σκουτεράκι μου? Έχει τον 7-πλάσιο κυβισμό και το 7-πλάσιο βάρος. Και τα 2 μετακινούν ένα τομάρι απο το ένα μέρος στο άλλο, το δικό μου.. Εν ολίγοις, τεχνολογικώς φαίνεται να έχουν μείνει πολύ πίσω τα μηχανάκια, τουλάχιστον στις οικονομικές κατηγορίες. Θα μπορούσαν να εξελίξουν οι εταιρείες σαφώς πιο σύγχρονα μοτέρ και πιστεύω θα μπορούσαμε να δούμε παπιά και σκουτεράκια που θα ήθελαν 1-1,5 lt/100km και ας είχαν και 500€ παραπάνω. Θα έκανες απόσβεση αστραπή. Δεν ξέρω γιατί δεν το κάνουν και γεμίζουν ακόμα τον κόσμο με ρυπογόνα και διψασμένα δίκυκλα.. Η απορία του Βαγγέλη, είναι η εφαρμογή της τεχνολογίας, αν το μυρίζομαι σωστά... Και γιατί αυτη αργεί σε εμας, τους δίτροχους.... Με μια πρώτη προσέγγιση, θα έλεγα ότι υπάρχουν -υπήρχαν ? - σημαντικά προβλήματα στην εφαρμογή τέτοιων συστημάτων. Όλοι θυμόμαστε την Κ1 της Bmw. Ψεκασμός + 16 Bit αν θυμάμαι καλά. Τότε.... Άλλα ? Η έλλειψη χώρου στις μοτό. Η ανυπαρξία στεγανών μερών -όπως ο χώρος κατω απο τα καπω των αυτ/των - για την προστασία τους. Η απαίτηση ισχυρότερων ηλεκτρικων φορτίων (αντλίες κλπ) = δυνατότερη γεννήτρια. Όχι όμως βαρύτερη... Ο σχεδιασμός απο λευκό χαρτί του ηλεκτρικού συστήματος. Η σχεδίαση / δοκιμή / εφαρμογή όλων αυτων σε μοτό. Ακριβό σπόρ + το αποφεύγουν οι εταιρείες... Ο έλεγχος αξιοπιστίας των προμηθευτών όλων αυτών. Πόσο εύκολα μπορεί να ''αμαυρωθεί'' το όνομα μια ς μοτό.... Το κόστος παραγωγής και εξέλιξης. Κάτι το οποίο ''κρύβεται'' μεσα στην τιμη αγοράς. Έχοντας στην κατοχή μου.....3 παπιά (Innova '04, Innova '10, Astrea Prima '91 ) όλοι καταλαβαίνουμε πιο είναι το φαγανό.... Δεν μου προκάλεσε καμμία απορία το γεγονός ότι η Honda επέλεξε να βγάλει ψεκαστό παπί το....2007. Πάντα απέφευγε τις βιαστικές κινήσεις, κι εγω απέφευγα να αγοράσω κάτι....αδοκίμαστο, οπότε πάρθηκε πλέον το 2010. Καίει 1 τεπόζιτο = 3.7 λτ. σε 196 χλμ. Μετρημένα. Το άλλο του '04 έκαιγε μαμίσιο - προ ζιγκλεροκαγκουροεξατμισό - με ίδιο ΑΚΡΙΒΩΣ τεπόζιτο=3.7 λτ σε 128 χλμ. Το Πρίμα με τεπόζιτο 4.2 τα καίει σε 110 χλμ.... Το Κλιό 1.2 '93 του φάδερ είναι με ψεκασμό μονού σημείου....απο τότε + με 200Κ και σταθερή κατανάλωση 14χλμ/λίτρο. Γιατί όμως βγήκε το Innova i το 2007 ? Πόσο κόστισε η όλη εφαρμογή στην Honda ? Έκαναν σωστά την κίνηση ? υγ. Η τιμή αγοράς του '04 και του '10 είναι......ίδια ! 2000 ευρώ ! άντε βγάλε άκρη... Και 2200 να'χε το Ιννόβα του '10, πάλι θα πούλαγε ! εντιτ. καλά τον μυρίστηκα. Πόσταρε, όσο....έτρωγα ! Τροποποιήθηκε Δεκέμβριος 10 , 2011 από τον innova 04 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Thruxton 87 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10 , 2011 το honda pcx μου καιει 2,5lt/100km μετρημενα πολλες φορες :D Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Honda C 50 8 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10 , 2011 Eπειδη μαλλον μιλας για την δικη μου περιπτωση,να σε ενημερωσω οτι αυτοκινητο πολης εχω. 110 τελικη το σκουτερ,140 το κουτι,τερμα γκαζι,μετρημενα με GPS και τα δυο. Τελος παντων επειδη η συζητηση ειναι ατοπη,καθ ενας και οι γνωσεις του,καθενας και η γνωμη του,εγω παίρνω ρεπό απο το τοπικ. B) Οχι δεν αναφερομουν προσωπικα σε σενα.. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
HLIAS 7.581 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10 , 2011 Όλοι θυμόμαστε την Κ1 της Bmw. Ψεκασμός + 16 Bit αν θυμάμαι καλά. Τότε.... K100 ωπα λαθος μου... Κ1, δικιο εχεις και 10κιλη μοναδα abs. Σημερα ειδα μια μπλε/κιτρινη ( απο τοτε που το ειδα απο κοντα αυτο το μηχανακι (Κ75) το αγαπησα ) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
JimKarvo 593 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10 , 2011 Εγώ ένα ξέρω. Πείτε με άκυρο, πείτε με ότι θέλετε, αλλά αν τα πάμε αναλογίκα τότε με βάση το 125 μου που καίει 2.7/100 km, το 1400αρι αμάξι μου θα έκαιγε ~ 30L/100... ΣΙΓΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΜΑΞΙ ΤΟΤΕ! Αλλά και αντίστροφα: 10/100km το αμάξι μας κάνουν 0.89l/100km το παπάκι... Και ερωτώ.. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΓΟΡΑΖΕ ΑΜΑΞΙ??? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
mantras 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10 , 2011 Εγώ παντος εχω τη ιδια καταναλωση και στα δυο εχω αμαξι καρμπυρατερ 1200κ.ε και μηψανη 600κ.ε επισης καρμπυρατερ και πανω καταω εχουν την ιδια καταναλωση με την διαφορα ομως οτι το αμαξι το παω νορμαλ και την μηχανη τις περισοτερες φορες στα κοκκινα!! οποτε ουσιαστικα δεν ειναι οτι τα αμαξια καινε λιγο εμεις τα κανουμε να καινε λιγο γιατι αν πηγενα και την μηχανη οπως το αμαξι δηλαη να αλαζα στις 2500-3000 σ.α.λ ταχυτητα δεν θα εκεγαι τιποτα!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες