Jump to content
Παναγιώτης Κ.

Οδηγός Αγορών Ελληνικών Προϊόντων

Recommended Posts

Έλαβα το παρακάτω e-mail και το παραθέτω αυτούσιο χωρίς να μπορέσω να ελέγξω τα γραφόμενα για την ακρίβειά τους.

Οδηγός Αγορών Ελληνικών Προϊόντων (Εκδοση Α'). Για να δούμε πόσο θα αντέξουν !!!

ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ

ΝΑΙ
ΙΟΝ (Γάλακτος, Αμυγδάλου, Break, Nucrema, Mabel, Υγείας ΙΟΝ, Σοκοφρέτα, Noizetta). Ελληνική εταιρεία που ιδρύθηκε το 1930 και έχει δύο εργοστάσια παραγωγής, Αθήνα και Άρτα.

ΟΧΙ
Παυλίδης – Κraft Foods (Lacta, Παυλίδου υγείας, Toblerone, Παυλίδης γεμιστή, Lila Pause, Kiss, Gioconda, Merenda). H Παυλίδης εξαγοράστηκε το 1990 από τον αμερικανικό κολοσσό Kraft Foods
(
)
, με κατακόρυφη πτώση ποιότητας και αύξηση τιμών έκτοτε
,
τώρα έχουν βάλει στο μάτι και την βρετανική Cadbury, βλέπε και

ΜΠΙΣΚΟΤΑ

ΝΑΙ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ (Πτι Μπερ, Μιράντα, Caprice, Cream Crackers, Digestive, Γεμιστά, Marie, Mascot, Rondo, Crispies, Φρυγανιές κτλ). Ελληνική εταιρεία που ξεκίνησε το 1938 από Πολίτες πρόσφυγες και στις μέρες μας απασχολεί 1000 άτομα σε 4 ιδιόκτητα εργοστάσια σε όλη την Ελλάδα.

ΝΑΙ
ELBISCO πρώην Ελληνική Εταιρεία Μπισκότων (Elite φρυγανιές, Αλλατίνη, Κρις Κρις, Βοσινάκη, Forma).

ΟΧΙ

ΚΕΤΣΑΠ

ΝΑΙ
ΚΥΚΝΟΣ (κέτσαπ, πάστα ντομάτας, κονσερβοποιημένα φρούτα και λαχανικά). Ελληνική εταιρεία με έτος ίδρυσης το 1911, έδρα το Ναύπλιο και παραγωγή-διανομή στα Σαβάλια Ηλείας.

ΟΧΙ
HEINΖ, αμερικανικό trust που μονοπωλεί την αγορά σε 50 χώρες, με κύκλο εργασιών 10δις δολλάρια παγκοσμίως!

ΠΑΓΩΤΑ/ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ

ΝΑΙ
ΚΡΙ ΚΡΙ (παγωτά, γιαούρτι, φρέσκο γάλα). Ελληνική εταιρεία που δραστηριοποιείται από το 1954, με σύγχρονη μονάδα παραγωγής στις Σέρρες και κέντρο διανομής στην Αθήνα.

ΝΑΙ
ΕΒΓΑ (παγωτά, κρουασάν, χυμοί). Ιδρύθηκε το 1934 ως Ευρωπαϊκή Βιομηχανία Γάλακτος και Αλεύρου, και είναι μέχρι και σήμερα αμιγώς ελληνικών συμφερόντων.

ΝΑΙ
ΕΒΟΛ (Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Βόλου) (γάλα, γιαούρτι, τυρί). Συνεταιριστική εταιρεία που εκπροσωπεί κτηνοτρόφους της ευρύτερης περιοχής Βόλου – Πηλίου – Βελεστίνου. Ασκεί παρεμβατική πολιτική στην τιμή του γάλακτος, διασφαλίζοντας το εισόδημα των κτηνοτρόφων της περιοχής, οι οποίοι απολαμβάνουν από τις υψηλότερες τιμές που δίνονται στο γάλα πανελλαδικά. Ειδικεύεται και στα βιολογικά προϊόντα

ΝΑΙ
Όλυμπος (Γαλακτοβιομηχανία Λαρίσης) (γάλα, γιαούρτι, τυρί, χυμοί).

ΝΑΙ
ΦΑΓΕ (γιαούρτι, γάλα, συσκευασμένο τυρί). Ιδρύθηκε το 1926 από τον Α. Φιλίππου και διατηρεί μέχρι σήμερα ηγετική θέση στην ελληνική αγορά. Διαθέτει 3 μονάδες παραγωγής στην Ελλάδα και μία στις ΗΠΑ.

ΟΧΙ
ΑΓΝΟ (γάλα, γιαούρτι, τυρί, χυμοί) (Τα 4 τελευταία χρόνια συνεργασία με την DANONE.
Αποφεύγετε!

ΜΕΒΓΑΛ (γάλα, γιαούρτι, τυρί) (
Με επιφυλάξεις
, ανακοίνωσε πρόσφατα συνεργασία με την DANONE στον τομέα διανομής των προϊόντων).

ΟΧΙ
ΔΕΛΤΑ, εξαγοράστηκε από τον όμιλο VIVARTIA (MiG) το 2006 (στον οποίο ανήκουν και τα Goody’s, Μπάρμπα Στάθης, Flocafe, 7 Days κρουασάν, Χρυσή Ζύμη), ο οποίος αν και ελληνικό cogglomerate, βαδίζει στα χνάρια των ξένων πολυεθνικών με συμμετοχή ξένων κεφαλαίων και τακτική εξαγορών και συγχωνέυσεων

ΟΧΙ
ALGIDA, φίρμα παγωτού που ανήκει στον πολυεθνικό κολοσσό Unilever, που μεταξύ άλλων στην Ελλάδα εμπορεύεται και τα προϊόντα Ζwan, Βιταμ, Pumaro, Νέα Φυτίνη, ελαιόλαδο Αλτις, Lipton, Knorr, Helmann’s, ηλιέλαιο Sol, Friol, Φλώρα, Calvé, Becel, αλλά και είδη υγειινής όπως Vaseline, Ultrex, Timotei, Svelto, Sun, Skip, Rexona, Organics, Omo, Lux, Klinex, Dove, Cif, Cajoline, Brut, Axe, Aim!!! Έχει εξαγοράσει πλήθος ελληνικών εταιριών (Ελαίς 1962, Pummaro 1999), αλλά και ξένων με δραστηριότητα στην Ελλάδα (Κnorr-Bestfoods).
Αποφεύγετε!

ΟΧΙ
NESTLE, η μεγαλύτερη παραγωγός ειδών διατροφής στον κόσμο, με ετήσιο τζίρο 60δις δολλάρια!! Μέσα από διαρκείς συγχωνεύσεις και εξαγορές άλλων εταιριών, έφτασε το 2003 να διαθέτει 511 εργοστάσια σε 86 χώρες! Στην Ελλάδα, εκτός από παγωτά (μέχρι εκεί φτάσανε τα πλοκάμια της, αφού πρόκειται για άκρως επικερδή αγορά), εμπορεύεται και τα προϊόντα farine lactee, δημητριακά fitness και clusters, σοκολάτες boss, kitkat, crunch, smarties, baci, nesquik, nescafe (φανταστείτε μόνο ότι ο νεσκαφέ φραπέ έχει αναδειχθεί σε εθνικό προϊόν, με το 25% του εγχώριου τζίρου!!), νερά κορπή, vittel, perrier, contrex, san pellegrino, maggi κύβους, μέχρι friskies και purina για τους τετράποδους.. καταναλωτές. Το γνωρίζατε ότι όλα αυτά τα προϊόντα προσθέτουν στην κερδοφορία της ήδη ζάμπλουτης NESTLE;
Αποφεύγετε!

ΟΧΙ
DANONE (Activia, Danonino, Actimel, Danette, νερά Evian και Volvic, Milupa, Nutricia κτλ), γαλλοϊταλικός κολοσσός που τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να παρεισφρύσει και στην ελληνική αγορά.
Αποφεύγετε!

ΟΧΙ
FrieslandCampina (τυρί Milner, γάλα NOYNOY κτλ), ολλανδικός γαλακτοκομικός όμιλος, τα προϊόντα του οποίου πωλούνται σε 100 χώρες.
Αποφεύγετε!

ΟΧΙ
Arla (Lurpak, γάλα, τυριά κτλ), δανέζικος γαλακτοκομικός όμιλος, πήχτρα στο μεταλλαγμένο.
Αποφεύγετε!

ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ/ΕΙΔΗ ΥΓΙΕΙΝΗΣ

ΝΑΙ
ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ (σαπούνι σώματος, αφρόλουτρο Καραβάκι, Aromatics, Natura, Olivia, αφρός ξυρίσματος Καραβάκι). Ιστορική ελληνική εταιρεία (ιδρύθηκε το 1870 στο Πλωμάρι Λέσβου). Από το Φεβρουάριο του 2001 λειτουργεί το νέο υπερσύγχρονο εργοστάσιο στη Ριτσώνα, το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής σαπουνιού στα Βαλκάνια και ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη.

ΝΑΙ
ΑPIVITA (σαπούνι, σαμπουάν, κρέμες σώματος, αρωματοθεραπεία). Σειρά φυσικών καλλυντικών υψηλής ποιότητας, με ολοένα αυξανόμενες πωλήσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ξεκίνησε το 1979 με 4 άτομα προσωπικό και σήμερα απασχολεί 220 άτομα και παράγει πάνω από 300 διαφορετικά προϊόντα.

ΝΑΙ
ΚΟΡΡΕΣ (σαπούνι σώματος, αφρόλουτρο, καλλυντικά, αντιηλιακό, αρωματοθεραπεία, σαμπουάν, φαρμακευτικά προϊόντα). Σειρά φυσικών προϊόντων με μεγάλο αριθμό καταστημάτων στο εξωτερικό.

ΝΑΙ
Mastihashop (προϊόντα περιποίησης προσώπου και σώματος, οδοντόκρεμα και άλλα φαρμακευτικά προϊόντα, παραδοσιακά γλυκά και ποτά, τσίχλες, μαστίχα και μαστιχέλαιο). Συνεταιριστική εταιρεία που εκπροσωπεί την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου.

ΝΑΙ
ΕΥΡΗΚΑ (ΕΥΡΗΚΑ απορρυπαντικά πιάτων και ρούχων, ΤΙΚ ΤΑΚ καθαριστικό τουαλέτας, TOPINE απολυμαντικό, FLUP αποφρακτικό, CLARO σκόνη πλυντηρίου πιάτων, FRESH AIR αποσμητικό χώρου, FAMOSO για τζάμια, ALGOFLASH λιπάσματα και προϊόντα φυτών, AROXOL εντομοκτόνο, ZITA ultra και ΕΥΡΗΚΑ καθαριστικά). Ο Όμιλος ΕΥΡΗΚΑ ξεκίνησε την πορεία του από την Κύπρο, όπου το 1959 ο Ξάνθος Σαρρής ίδρυσε την ΕΥΡΗΚΑ ΛΤΔ., στην Αμμόχωστο. Ένα χρόνο μετά προχώρησε στην ίδρυση δεύτερης εταιρείας στην Ελλάδα, με την επωνυμία ΕΥΡΗΚΑ Ελλάς, το 1960, στην Αθήνα. Σημαντικός σταθμός ήταν η πλήρης καταστροφή της κυπριακής εταιρείας, το 1974, λόγω της τουρκικής εισβολής. Η εταιρεία κατάφερε να επαναλειτουργήσει 30 ημέρες μετά, στη Λεμεσό, στηρίζοντας την προσπάθεια των προσφύγων εργαζομένων της. Το 1977 η ΕΥΡΗΚΑ Ελλάς μετέφερε την έδρα της στο Βόλο και εκεί ξεκίνησε τη δημιουργία των σύγχρονων εγκαταστάσεων παραγωγής της, τις οποίες διατηρεί μέχρι σήμερα.

ΝΑΙ
ROLCO - MyPlanet (MyPlanet σειρά απορρυπαντικών, AVA, ROL και ESSEX απορρυπαντικά, HiGeen αντισηπτικό gel χεριών, καλλυντικά TACT Beauty Care, Herborium apothecary αρώματα και φροντίδα σώματος, ROLCO BtoB επαγγελματικός καθαρισμός). Ελληνική εταιρία που ιδρύθηκε το 1948 στο Μοσχάτο Αττικής και σήμερα διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα εργοστάσια στην ΝΑ Ευρώπη.
,
,
.

ΟΧΙ
Procter & Gamble, κρατηθείτε (Pantene, Vidal Sassoon, Ivory, Camay, Herbal Essences, Gillette, Wella, Secret, Old Spice, Always, Tampax, Crest, Fixodent, Oral-B, Head & Shoulders, Olay, Max Factor, Nice n’ Easy, Cover Girl, SK-II, Vicks, Ariel, Tide, Ace, Luv, Swiffer, Zest, Dash, Bold, Mr. Clean, Pampers αλλά και αρώματα Valentino, Dolce Gabbana, Polo, Dunhill, Christina Aguilera, Lacoste, Naomi Campbell, Gucci, Hugo Boss, Escada, Burberry και Puma, ηλεκτρικές συσκευές Braun, τροφές ζώων Eukanuba, Pringles πατατάκια (μην τα φάτε, λουστείτε!), μπαταρίες Duracell). Αμερικανική πολυεθνική, η τέταρτη πιο κερδοφόρος επιχείρηση στον κόσμο που δραστηριοποιείται σε 160 χώρες παγκοσμίως, προφανώς δεν χρειάζεται να τους κάνουμε πλουσιότερους.
Αποφεύγετε!

ΟΧΙ
Colgate – Palmolive, (Colgate, Kolynos, Palmolive, καθαριστικά ΑΖΑΧ, καθαριστικά ρούχων Soflan και Soupline, Fabuloso, Mennen). Αμερικανική πολυεθνική, ανταγωνίστρια της P&G, δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1963 με δικό της εργοστάσιο στην Π. Ράλλη.
Αποφεύγετε,
αλλά τουλάχιστον παράγει στην Ελλάδα!

ΟΧΙ
Unilever, (Vaseline, Ultrex, Timotei, Svelto, Sun, Skip, Rexona, Organics, Omo, Lux, Klinex, Dove, Cif, Cajoline, Brut, Axe, Aim). Διαφοροποιημένη πολυεθνική με δραστηριότητα σε πολλόυς τομείς, βλ. και τρόφιμα.
Αποφεύγετε!

ΟΧΙ
Scwarzkopf, (.
Αποφεύγετε!

SNACKS

ΝΑΙ
Chipita

ΟΧΙ
Pringles, πρόκειται για παραπροϊόν του αμερικανικού υπερκολοσσού Procter & Gamble που δραστηριοποιείται κυρίως στον τομέα ειδών υγιεινής, (βλ. πλήρη λίστα με προϊόντα στα είδη υγιεινής), είπαν να πουλήσουν και κανά πατατάκι μπας και αυξήσουν τα έσοδα!
Αποφεύγετε!

ΟΧΙ
Τσακίρης πατατάκια, εξαγοράστηκαν το 2004 από την Coca-Cola 3E
Αποφεύγετε!

ΟΧΙ
Lay’s πατατάκια, αρχικά προϊόν της αμερικανικής Frito Lay, η οποία εξαγοράστηκε το 1965 από την Pepsico
Αποφεύγετε!

SUPER MARKET – Εμπορικά Καταστήματα

ΝΑΙ
ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ. Αλυσίδα καταστημάτων που ιδρύθηκε το 1954 από τους αδερφούς Σπύρο και Γιάννη Σκλαβενίτη και τον Μιλτιάδη Παπαδόπουλο. Το 2005 οι ιδιοκτήτες της δέχτηκαν πρόταση εξαγοράς από πολυεθνικό όμιλο η οποία, όπως ακούστηκε στην αγορά, ξεπερνούσε τα 400 εκ ευρώ. Οι εξελίξεις έμελλε να ήταν καταλυτικές. Αρχές Μαρτίου του 2006 φεύγει από τη ζωή ο Σπύρος Σκλαβενίτης και στις 27 Ιουνίου του ίδιου έτους τα τέσσερα παιδιά του, η Μαρία, ο Γεράσιμος, ο Στέλιος και η Βίκυ δηλώνουν τη διάθεση τους να αναλάβουν την ευθύνη της εταιρείας, απορρίπτοντας την πρόταση που είχε γίνει από τον πολυεθνικό όμιλο. Συγχρόνως, εξαγοράζουν σε συνεργασία με τον Νίκο Μαμιδάκη, το σύνολο των μετοχών των οικογενειών του Γιάννη και του Νάσου Σκλαβενίτη και της οικογένειας του Μιλτιάδη Παπαδόπουλου. Η μετοχική σύνθεση της επιχείρησης διαμορφώνεται ως εξής: Οικογένεια Σπύρου Σκλαβενίτη 80%, Νίκος Μαμιδάκης 14% και Ανδρέας Ποταμιάνος 6%. Σήμερα η Σκλαβενίτης διαθέτει 72 καταστήματα, εξυπηρετεί καθημερινά περισσότερους από 150.000 πελάτες, απασχολώντας περίπου 7.100 εργαζόμενους ενώ έκλεισε το οικονομικό έτος 2008 με κύκλο εργασιών 1.088 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση των πωλήσεων σε σχέση με το 2007 της τάξης του 13,31%.

ΝΑΙ
ΑΤΛΑΝΤΙΚ. Ιδρύθηκε το 1980 από τον Παναγιώτη Αποστόλου και έφτασε σήμερα να έχει ένα δίκτυο 88 καταστημάτων πανελλαδικώς, σε συνεργασία με την ΑΡΙΣΤΑ.

ΝΑΙ
My Market – METRO. Ιδρύθηκε το 1976 και προήλθε από το συνεταιρισμό οκτώ παντοπωλών, ενώ ήταν από την αρχή και παραμένει πάντα απόλυτα ελληνικών συμφερόντων. Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας προέρχεται από δύο βασικές κατηγορίες καταστημάτων: τις πωλήσεις λιανικής μέσα από τα My Market και τις πωλήσεις χονδρικής μέσα από τα METRO Cash & Carry. Η My Market διαθέτει 45 καταστήματα, τα περισσότερα από τα οποία είναι στην Αττική.

ΝΑΙ
Μασούτης..

ΝΑΙ
Sprider stores..

ΟΧΙ
SPAR Βερόπουλος. Σαν Βερόπούλος ξεκίνησε συνεργασία με τον ολλανδικό γίγαντα SPAR (μεγαλύτερη εταιρεία τροφίμων παγκοσμίως) ήδη από το 1973, πουλώντας τα προϊόντα της, και έκτοτε έχει εξαπλωθεί με 228 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων και 31 καταστημάτων με την επωνυμία Χαλκιαδάκης στην Κρήτη.
Αποφεύγετε!

ΟΧΙ
ΑΒ Βασιλόπουλος. Ιδρύθηκε το Δεκέμβριο 1969 από τους αδελφούς Γεράσιμο και Χαράλαμπο Βασιλόπουλο. Τον Νοέμβριο του 1990 εισάγεται στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.Τον Ιούλιο του 1992 εξαγοράζεται από τον Όμιλο Delhaize, βελγικών συμφερόντων με δραστηριότητες σε 6 χώρες.
Αποφεύγετε!

ΟΧΙ
Carrefour Μαρινόπουλος, γαλλική αλυσίδα υπερκαταστημάτων, στην οποία ανήκει και η Dia, το όνομα Μαρινόπουλος διατηρείται απλά και μόνο για να κάνει την ελληνική συσχέτιση και να εξαπατάται ο καταναλωτής…
Αποφεύγετε!

ΟΧΙ
LIDL, γερμανικός υπερκολοσσός με 8000 καταστήματα σε 20 χώρες (200 μόνο στην Ελλάδα!) Ανήκει στον επιχειρηματικό όμιλο Schwarz και πουλάει τρόφιμα και άλλα προϊόντα λιανικού εμπορίου δικής του μάρκας σε πολύ χαμηλές τιμές. Εργατικά συνδικάτα και ενώσεις εργαζομένων σε Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο καταγγέλουν την εταιρεία ότι καταστρατηγεί την ευρωπαϊκή νομοθεσία εξαναγκάζοντας τους εργαζόμενους να δουλεύουν παραπάνω ώρες, κατασκοπεύοντας το προσωπικό με κρυφές κάμερες, απολύοντας εγκύους γυναίκες κτλ. Στην ουσία τα φτηνά προϊόντα παράγονται από Πολωνούς και Βούλγαρους σκλάβους των Γερμανών για 300 ευρω το μήνα! Σε λίγο κι εμείς έτσι θα καταλήξουμε!!
Αποφεύγετε!

ΟΧΙ
PRAKTIKER, γερμανικός υπερκολοσσός DIY με 440 καταστήματα σε 10 χώρες και συνολικές πωλήσεις ύψους € 3,7 δις το 2009!
Αποφεύγετε!

ΟΧΙ
IKEA, σουηδικός υπερκολοσσός που έχει καταλάβει την παγκόσμια αγορά επίπλου, παράγοντας μαζικά στην Κίνα και ρίχνοντας το κόστος.
Αποφεύγετε!
δεν θα κρατήσουν πάνω από πενταετία!

ΟΧΙ
Zara, ισπανική αλυσίδα που έχει καταλάβει την παγκόσμια αγορά ρούχου, παράγοντας μαζικά στην Κίνα και ρίχνοντας το κόστος.
Αποφεύγετε!
δεν θα κρατήσουν πάνω από 3 μήνες!

ΜΠΥΡΕΣ/ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ ΠΟΤΑ

ΝΑΙ
CRAFT Microbrewery. H πρώτη ελληνική μικροζυθοποιία που ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1997 και παράγει μπύρα για πρώτη φορά στην Ελλάδα με την φιλοσοφία και το μεράκι της μικρής παραγωγής. Λειτουργούν με μεγάλη επιτυχία και δύο εστιατόρια-ζυθοποιία στο Χαλάνδρι και στην
Λεωφόρο Αλεξάνδρας
.

ΝΑΙ
Ούζο Μίνι, προϊόν της Ένωσης Ποτοπαραγωγών Μυτιλήνης (ΕΠΟΜ).

ΝΑΙ
Ούζο Βαρβαγιάννη, προϊόν της Ποτοποιίας "Βαρβαγιάννης ΕΠΕ", έτος ίδρυσης 1860.

ΟΧΙ
Αθηναϊκή Ζυθοποιία (Amstel, Heineken, Άλφα, Fischer, Erdinger, Murphy’s Irish Stout και Red, Duvel, Chimay, Kirin, McFarland, Carib, Sol, Desperados, Tiger, Moretti, Foster’s και Krusovice Kralovsky). Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία Α.Ε. ιδρύθηκε το 1963 από μια ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών, αλλά πλέον αποτελεί μέλος του ολλανδικού ομίλου Heineken N.V.
Αποφεύγετε!

ΟΧΙ
Μύθος Ζυθοποιία (Mythos, Carlsberg, Kaiser, Henninger, Kronenbourg, Grimbergen, Guinness, Kilkenny). Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ζυθοποιία στην Ελλάδα και ανήκει εξ’ ολοκλήρου στον Ομίλο Εταιρειών Carlsberg.
Αποφεύγετε!

ΟΧΙ
Ούζο 12, προϊόν της ιταλικής εταιρείας Campari.
Αποφεύγετε!

ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ/ΧΥΜΟΙ

ΝΑΙ
ΕΨΑ (λεμονάδα, πορτοκαλάδα, κόλα, γκαζόζα, βυσσινάδα, σόδα, τόνικ) Από το 1924 λειτουργεί σε ιδιόκτητο εργοστάσιο παραγωγής στην Αγριά Βόλου και παραμένει 100% ελληνική.

ΝΑΙ
Λουξ (λεμονάδα, πορτοκαλάδα, κόλα, γκαζόζα, βυσσινάδα, σόδα, τόνικ, χυμοί φρούτων) Εταιρεία που ιδρύθηκε το 1950 στην Πάτρα.

ΟΧΙ
Coca Cola 3E (Coca Cola, Sprite, Fanta, Amita, Frulite, Tuborg, νερό ΑΥΡΑ, Waterblue και Λύττος, σνακς TSAKIRIS). Κάποτε σαν 3Ε ήταν η μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία εμφιαλώσεως, τώρα πια ανήκει στην γνωστή πολυεθνική των δισεκατομμυρίων.
Αποφεύγετε!

ΟΧΙ
Pepsico - ΗΒΗ (Pepsi, 7UP, ΗΒΗ, νερό Λουτράκι, Lipton, Gatorade, Pure Rush). Κάποτε σαν Ηβη ήταν η αγαπημένη πορτοκαλάδα, εξαγοράστηκε κι αυτή απ’ την ανταγωνίστρια της Coca Cola, Pepsico.
Αποφεύγετε!

ΟΧΙ
Κλιάφα (λεμονάδα, πορτοκαλάδα, γκαζόζα, βυσσινάδα, σόδα). Από το 1977 η ΚΛΙΑΦΑ συνεργάζεται με την Ελληνική Εταιρία Εμφιαλώσεως παράγοντας για λογαριασμό της τα προϊόντα Coca Cola, Sprite και Fanta.
Αποφεύγετε!

ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ/ΥΓΡΑ ΚΑΥΣΙΜΑ

ΝΑΙ
Aegean Oil. Πρόκειται για ελληνική εταιρεία, συμφερόντων Δ. Μελισσανίδη, η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο της εμπορίας πετρελαιοειδών και πρόσφατα έχει εισέλθει και στον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής από φυσικό αέριο (Aegean Power).

ΝΑΙ
ΕΚΟ ΑΒΕΕ. Το 1982, μετά την απόφαση της EXΧON να εγκαταλείψει τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες στην Ελλάδα, εκδηλώνεται ενδιαφέρον από την πλευρά του Ελληνικού Δημοσίου για την αγορά του πακέτου των μετοχών της ESSO. Η ESSO μετονομάζεται σε ΕΚΟ, υπάγεται στη ΔΕΠ και λειτουργεί πλέον ως επιχείρηση του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Ακολουθεί συνεχή ανοδική πορεία στην πετρελαϊκή και πετροχημική αγορά της χώρας. Σήμερα δραστηριοποιείται στην αποθήκευση και διακίνηση υγρών καυσίμων, λιπαντικά υψηλής τεχνολογίας και διαθέτει εκτεταμένο δίκτυο πρατηρίων υγρών καυσίμων με σχεδόν 1200 πρατήρια σε όλη την Ελλάδα.

ΝΑΙ
Jet Oil – Mamidoil. Eλληνική εταιρεία που ιδρύθηκε το 1969 από τους Κυριάκο, Γιώργο και Νίκο Μαμιδάκη. Δραστηριοποιείται στον κλάδο της αποθήκευσης, διακίνησης και εμπορίας πετρελαιοειδών στην εγχώρια αγορά και στην ευρύτερη αγορά των Βαλκανίων και διαθέτει δίκτυο 600 πρατηρίων.

ΝΑΙ
ETEKA. Eλληνική εταιρεία που ιδρύθηκε το 1983, με αντικείμενο τον εφοδιασμό πλοίων όλων των κατηγοριών στα μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας. Σύντομα επεκτάθηκε και στον τομέα των οδικών μεταφορών με 250 πρατήρια καυσίμων σε όλη την Ελλάδα, πετρέλαιο θέρμανσης και πλήρη σειρά λιπαντικών.

ΟΧΙ
BP (British Petroleum), πολυεθνική εταιρεία βρετανικών συμφερόντων (η μεγαλύτερη του Η. Βασιλείου) και αμφιλεγόμενη δραστηριότητα ανά τον κόσμο (βλ. πρόσφατο ατύχημα στον Κόλπο του Μεξικού, καταπίεση εργαζομένων και κοινωνικών ομάδων)
Αποφεύγετε!

ΟΧΙ
Shell (Royal Dutch Shell), πολυεθνική εταιρεία βρετανο-ολλανδικών συμφερόντων, με δραστηριότητα στην εξόρυξη και εμπορία πετρελαίου και φυσικού αερίου. Έχει δεχθεί πλήθος καταγγελιών για περιβαλλοντικές παραβάσεις και ανάμειξη στις εσωτερικές πολιτικές υποθέσεις πολλών κρατών (βλ. συγκρούσεις στη Νιγηρία). Το 2009 ανακυρήχθηκε ως η μεγαλύτερη πολυεθνική παγκοσμίως από το περιοδικό Fortune και η δεύτερη μεγαλύτερη από το Forbes.
Αποφεύγετε!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Κάπου παίζει κι ένα chain - mail για τα μεταλλαγμένα. Γάλατα και τέτοια.

Η ΜΕΒΓΑΛ βγαίνει μαζί με τη ΦΑΓΕ στο κόκκινο. Μακριά!

Η ΕΒΓΑ δε βγάζει παγωτά, όπως και όλες (ίσως όχι η ΚΡΙ-ΚΡΙ, τουλά;χιστον ακόμα), αλλά "παγωμένα γλυκίσματα"!

Παίρνετε και δοκιμάζετε από τοπικά ζαχαροπλαστεία κι όχι ΔΩΔΩΝΗ και άλλες μεγάλες εταιρείες. Στηρίξτε το ΣΩΣΤΟ ντόπιο βιοτεχνη.

Ούτε ωραία είναι, ούτε είμαστε σίγουροι τι βάζουν.

έχει παίξει σχετικό θέμα στο φόρουμ μας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Καλός και χρήσιμος οδηγός Παναγιώτη. Τώρα μένει να δούμε ποια από τα ελληνικά προϊόντα αγοράζονται από την άδεια μας πλέον τσέπη...

Δυστυχώς μερικά ελληνικά προϊόντα δεν είναι ανταγωνιστικά και οι τιμές τους είναι πολύ υψηλότερες του ανταγωνισμού.

Ενδεχομένως να είναι και η ποιότητά τους αντίστοιχα υψηλότερη, αλλά άμα δεν τα αντέχει η τσέπη...

Πάντως έχοντας μια πλήρη λίστα και συγκρίνοντας τιμές, πιστεύω ότι μπορούμε να βρούμε και καλά και φθηνά και ελληνικά προϊόντα που δεν ξέραμε ότι υπάρχουν ή ότι είναι ελληνικά κλπ κλπ, οπότε γιατί να μην τα στηρίξουμε; ;)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

...όσοι πήραν φορτιστές απο το Λιντλ, να δω ! :whistling::mB_kalo_e: :mB_kalo_e:

ΟΧΙ Ούζο 12, προϊόν της ιταλικής εταιρείας Campari. Αποφεύγετε! www.camparigroup.com

:_zeppelin: ....αυτό δεν το'ξερα !

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Καλά όλα αυτά, αλλά πολύ δύσκολα και βέβαια με "κόστος" σε αρκετούς Έλληνες. (εργαζόμενους στων ξένων συμφερόντων εταιρίες. Κατασκευάστριες ή καταστήματα πωλήσεων)

Πχ... η Carrefour απασχολεί 11000 εργαζόμενους στην Ελλάδα. Αν δεν κερδίζει (ή δεν βγάζει κάτι τις τέλος πάντων) θα τα κλείσει και θα φύγει.

Ομοίως τα Lidl, τα Praktiker, και όλες οι άλλες εταιρίες που έχουν βιοτεχνίες και εργοστάσια στην Ελλάδα στα οποία δουλεύουν φυσικά πάρα πολλοί Έλληνες.

Δύσκολο λοιπόν να αποφύγουμε αγορές κάποιων προϊόντων αλλά και να πηγαίνουμε μόνο σε Ελληνικές εταιρίες.

Αν κλείσει πχ η Carrefour μένουν στο δρόμο 11000 άνθρωποι (κι εγώ μαζί) (μιλάω για την Carrefour επειδή ξέρω) Όσο για αυτό που ειπώθηκε παραπάνω, υπάρχει συνιδιοκτησία 51% - 49% της Carrefour με τον Μαρινόπουλο. Δεν είναι απλά σαν όνομα ο Μαρινόπουλος (κι όπως πάνε τα πράγματα μάλλον θα πάρει μεγαλύτερο μερίδιο από την Carrefour :winking: )

Επίσης υπάρχει και κάτι άλλο.

Πχ... λέει ναι στην ΦΑΓΕ επειδή είναι Ελληνική. Η Green Peace όμως, την έχει στο κόκκινο λόγω μεταλλαγμένων προϊόντων. Άντε βγάλε άκρη μετά! Ελληνικά ναι, αλλά να μην τρώμε και εντελώς χημεία! Τρώμε που τρώμε δηλαδή!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Θα συμφωνησω με τον ALX..... το εχω γραψει και σε αλλο παρομοιο θεμα... καλα ακουγονται ολα αυτα πχ περι ΛΟΥΞ αντι coca cola company κλπ αλλα μην ξεχναμε πως σε αυτα τα εργοστασια δουλευουν ελληνες (στο μεγαλυτερο ποσοστο εστω) Ναι τα εσοδα/κερδη πανε σε ξενα αφεντικα, αλλα δεν παυουν να ταιζουν πολλους απο τους συνανθρωπους μας..

Αν ξεραμε για παραδειγμα οτι πχ στην Χ cola δουλευουν ΜΟΝΟ ξενοι της χ χωρας και κανενας Ελληνας τοτε ναι, να ην επαιρνε κανεις απο αυτους... αλλα τωρα;

Δυστυχως, ενω ειναι ''σωστο'' το κειμενο, τα περισσοτερα ειναι δυσκολα,εως αδυνατα να γινουν_thumbsup.gif

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Καλός και χρήσιμος οδηγός Παναγιώτη. Τώρα μένει να δούμε ποια από τα ελληνικά προϊόντα αγοράζονται από την άδεια μας πλέον τσέπη...

Δυστυχώς μερικά ελληνικά προϊόντα δεν είναι ανταγωνιστικά και οι τιμές τους είναι πολύ υψηλότερες του ανταγωνισμού.

Ενδεχομένως να είναι και η ποιότητά τους αντίστοιχα υψηλότερη, αλλά άμα δεν τα αντέχει η τσέπη...

Πάντως έχοντας μια πλήρη λίστα και συγκρίνοντας τιμές, πιστεύω ότι μπορούμε να βρούμε και καλά και φθηνά και ελληνικά προϊόντα που δεν ξέραμε ότι υπάρχουν ή ότι είναι ελληνικά κλπ κλπ, οπότε γιατί να μην τα στηρίξουμε; ;)

H λίστα στην επικεφαλίδα αναφέρει έκδοση Α΄, πιθανότατα να υπάρξει και δεύτερη έκδοση.

Καλά όλα αυτά, αλλά πολύ δύσκολα και βέβαια με "κόστος" σε αρκετούς Έλληνες. (εργαζόμενους στων ξένων συμφερόντων εταιρίες. Κατασκευάστριες ή καταστήματα πωλήσεων)

Πχ... η Carrefour απασχολεί 11000 εργαζόμενους στην Ελλάδα. Αν δεν κερδίζει (ή δεν βγάζει κάτι τις τέλος πάντων) θα τα κλείσει και θα φύγει.

Ομοίως τα Lidl, τα Praktiker, και όλες οι άλλες εταιρίες που έχουν βιοτεχνίες και εργοστάσια στην Ελλάδα στα οποία δουλεύουν φυσικά πάρα πολλοί Έλληνες.

Δύσκολο λοιπόν να αποφύγουμε αγορές κάποιων προϊόντων αλλά και να πηγαίνουμε μόνο σε Ελληνικές εταιρίες.

Αν κλείσει πχ η Carrefour μένουν στο δρόμο 11000 άνθρωποι (κι εγώ μαζί) (μιλάω για την Carrefour επειδή ξέρω) Όσο για αυτό που ειπώθηκε παραπάνω, υπάρχει συνιδιοκτησία 51% - 49% της Carrefour με τον Μαρινόπουλο. Δεν είναι απλά σαν όνομα ο Μαρινόπουλος (κι όπως πάνε τα πράγματα μάλλον θα πάρει μεγαλύτερο μερίδιο από την Carrefour :winking: )

Επίσης υπάρχει και κάτι άλλο.

Πχ... λέει ναι στην ΦΑΓΕ επειδή είναι Ελληνική. Η Green Peace όμως, την έχει στο κόκκινο λόγω μεταλλαγμένων προϊόντων. Άντε βγάλε άκρη μετά! Ελληνικά ναι, αλλά να μην τρώμε και εντελώς χημεία! Τρώμε που τρώμε δηλαδή!

Αλέξανδρε, όπως ίσως γνωρίζεις, η λειτουργία αυτών των αλυσίδων έχει βασιστεί στον αφανισμό εκατοντάδων μικρών και ως επί το πλείστον οικογενειακών επιχειρήσεων σε όποιο μέρος άνοιξαν. Ίσως λοιπόν να μπορεί (λέμε τώρα) να γίνει το αντίστροφο.

Και φυσικά είναι αυτονόητο πως δεν αγοράζουμε "στα γκαβά" κάτι απλά και μόνο επειδή είναι ελληνικό, ή επειδή μας το "πασσάρει" εταιρεία ελληνικών συμφερόντων.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Ας παράγετε στην Ελλάδα και ας ανήκει αλλού.

Και σε αυτές τις εταιρείες Έλληνες πολίτες εργάζονται.

Θα παραθέσω και εγώ.

Neoset, Παράγει τα προϊόντα της στην Ελλάδα. Διαθέτει εργοστάσιο στη Ρουμανία για προϊόντα που πάνε στο εξωτερικό. Η Ελληνική αγορά καλύπτεται κατά 99% από την παραγωγή στη Χαλκίδα. Στον όμιλο ανήκουν, Neoκατοικειν, skouropoulos (αρκετά από τα έπειπλα πλυ διατείθεντε είναι της interstuhl με γερμανική καταγωγή)

ΒΙC, Ανήκει σε γαλικό όμιλο. Τα ξυραφάκια παράγωνται κατά το 99,7% στην Μεταμόρφωση. Μάλιστα εξελίσοντε και εδώ. Το ξέρατε πως το ξυραφάκι μίας χρήσης είναι ελλήνική πατέντα;

BSH, Στο εργοστάσιο στον Ρέντη (πίσω από το Village) παράγονται τα περισσότερα ψυγεία και κουζίνες των με επωνυμία pitsos, siemens, bosch, gagenau, neff

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Kαι βασικα τετοια mail ειναι γραμμενα απο καποιους τραγικους ή παραμορφωμενους επιστημονες και καθηγητες οικονομολογους, που ξερουν τα πραγματα μονο απο την θεωριτικη πλευρα και οχι ΚΑΙ την πραγματικη...

Χεσ******κε η καθε εταιρια αν δεν παραγει εδω στην Ελλαδα.... το κλεινει και παει παραδιπλα(αλλη χωρα) και ανοιγει εκει...Αυτοι θα επιβιωσουν.... Οι εργαζομενοι ομως οπως εσυ, η αδερφη μου, η γυναικα σου και η μανα μου θα κλαινε με μαυρο δακρυ και ΔΕΝ θα επιβιωσουν.....

Τα ιδια εγιναν και καποια χρονια πριν.... με ''παρομοιο τροπο....'' τι εγινε; Εκλεισαν τα εργοστασια και πηγαν αλλου και εδω μερικες χιλιαδες εμειναν ανεργοι...

ΔΕΝ ειναι αυτο το προβλημα μας κυριοι.... αλλο ειναι το προβλημα της χωρας μας

Για αυτο λεω... καλη η θεωρια αλλα στην πραξη αλλα γινονται.

Ολα ειναι κυκλος... στην προηγουμενη μου δουλεια, σαν ηλεκτρολογος και εφαρμοστης ( giorgos.gr ξερει καλα την εταιρια ..car***go) πηγαιναme Οινοφυτα σε εταιρια με ξηρους καρπους για επισκευη μηχανηματων τροφιμων .....με αρκετους ξενους κιολας μεσα ε Αν εκλεινε αυτη η εταιρια τι θα γινοταν; η δικια μου εταιρια θα με σχολαγε μια ωρα νωριτερα, γιατι θα ειχαμε χασει εναν αρκετα σημαντικο πελατη Που καταληγουμε; ξενη μεν ( αν θυμαμαι καλα ) εταιρια απο την οποια ομως εγω και οι τοτε συναδελφοι μου περναμε μισθο απο εκει....

απλα πραγματακια

Συγνωμη αν κουρασα_thumbsup.gif

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Δεν χρειάζονται οι λίστες γιατί ο μέσος καταναλωτής έχει χάσει και συνεχίζει να χάνει την αγοραστική του δύναμη με αποτέλεσμα όλοι οι παραπάνω της λίστας να βαράνε μύγες γιατί το Ναι είναι για τα απαραίτητα και όλα υπόλοιπα Οχι

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Mανωλη πακισταν...........

Δεν ειναι αστειο,αυτο ελεγε μεχρι να τον μαθουν,συναδελφος που ανεργος τοτε(2004)του βρηκε το κομμα(του λαου)προσωρινη δουλεια σε μεγαλη γνωστη γαλακτοβιομηχανια(φορτωνε τα φορτηγα.).

Οπου φτωχος και η μοιρα του ομως,λιγο πριν την ολυμπιαδα τους ζητησαν χαρτια και ο Μανολη-πακισταν προσκομισε αστυνομικη ταυτοτητα. :plaf:

Βεβαια τον εδιωξαν :bye:

Τι θελω να πω.

Ενταξει να στηριξω τα ελληνικα προιωντα,αλλα τελικα δουλευουν ελληνες σε αυτα τα εργοστασια ή μηπως αλβανοι βουλγαροι,ο μανωλη πακισταν,ανασφαλιστοι και ο παράς παει ελβετια?

Αν ειναι ετσι θα αγορασω εισαγωμενο,χωρις ντροπη. :smoke:

Τροποποιήθηκε από τον manosamos

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Θεωρώ πως αυτές οι καταστάσεις (μποϋκοτάζ προϊόντων) είναι πολύ πιο περίπλοκες στην εφαρμογή τους παρά στη θεωρία μιας λίστας.

Σε κάθε περίπτωση πιστεύω πως είναι χρήσιμο να είναι ενημερωμένος καταναλωτής ο καθένας γι αυτό και ανάλογες λίστες έχουν τη χρησιμότητά τους. Προσωπικά πάντως αξιολογώ τις απαντήσεις στα ερωτήματα ποιότητας (όσο μπορώ να κρίνω και από τη σχετική μου ενημέρωση) των προϊόντων διατροφής μου πολύ παραπάνω από αυτές για τα ερωτήματα προέλευσής τους και φυσικά και η τιμή διαδραματίζει έναν σημαντικό ρόλο.

_hi.gif

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Τι θελω να πω.

Ενταξει να στηριξω τα ελληνικα προιωντα,αλλα τελικα δουλευουν ελληνες σε αυτα τα εργοστασια ή μηπως αλβανοι βουλγαροι,ο μανωλη πακισταν,ανασφαλιστοι και ο παράς παει ελβετια?

Αν ειναι ετσι θα αγορασω εισαγωμενο,χωρις ντροπη. :smoke:

Μανο, σιγουρα παιζουν και διαφοροι αλλοι σε αυτα εργοστασια... παιζουν ομως και πολλοι ''δικοι'' μας...

Πως θα ενιωθες εσυ πχ αν δουλευες σε ενα πο αυτα τα εργοστασια που αναφερει το κειμενο;

Οπως ειπα... καλα ολα αυτα αλλα ειναι δυσκολα στην πραξη_thumbsup.gifcheers.gif

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Προσωπικά έχω μια προτίμηση στα ελληνικής ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ προϊόντα. Οχι τώρα αλλά ανέκαθεν.

Προτιμώ, ας πούμε, τις σοκολάτες ΙΟΝ και τα μπισκότα ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ. Γάλα αγοράζω το τοπικό ΒΙΟΣΥΡ και όχι ένα γάλα που κυκλοφορεί σε όλη την Ελλάδα (που ξέρουμε ότι αποκλείεται να είναι ελληνικό, αφού δεν επαρκεί το ελληνικό, και άρα χέσε μέσα από πού έρχεται...).

Δε δαιμονοποιώ τα ξένα προϊόντα ούτε και θα πάρω στα τυφλά όποια ελληνική μαλακία κυκλοφορεί. Προτιμώ τα ελληνικά λοιπόν αλλά με κριτική και όχι στα τυφλά και ό,τι να 'ναι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

1oν Όποιος παίρνει στα σοβαρά τα chain mails και τα διάφορα μπλογκ στη σήμερον ημέρα είναι άξιος της μοίρας του.

2ον Η δικαιολογία του να μην αγοράζω HEINZ επειδή είναι μονοπώλιο, δεν μου λέει απολύτως τίποτα. Να βγάλω τα windows, no more Disney για τα μικρά και μην ξανάgooglaρετε τίποτα τότε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

η ΒΡ εξαγοραστηκε απο την ΕΚΟ :_thumbsup:

Απο την castrol μπορει... απο την Εκο δεν νομιζω.... εκτος και αν αλλαξε κατι εχθες/σημερα πχ και δεν το ξερω

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Μανο, σιγουρα παιζουν και διαφοροι αλλοι σε αυτα εργοστασια... παιζουν ομως και πολλοι ''δικοι'' μας...

Πως θα ενιωθες εσυ πχ αν δουλευες σε ενα πο αυτα τα εργοστασια που αναφερει το κειμενο;

Οπως ειπα... καλα ολα αυτα αλλα ειναι δυσκολα στην πραξη_thumbsup.gifcheers.gif

Ηλια,το ερωτημα μου ειναι λιγο ρητορικο.

Για να πω του στραβου το δικιο ,γνωριζω μερικες ελληνικες βιομηχανιες και τις προτιμω.

Δεν γινετε ομως να ψαχνω στις συσκευασιες αν απο πισω ειναι η Νεστλε ή οποια αλλη.

Αγοραζω συμφωνα με τις τιμες σαν κανόνα.

Κατι ακομα.Παλια,ο σκλαβενιτης πουλουσε τα μακαρονια Μακβελ.

Ειχαν πανω την ενδειξη No GMO-οχι μεταλλαγμενα,ειχαν και μια τιμη 40 λεπτα και τα προτιμουσα.

Πριν 4-5 χρονια εφυγε η ενδειξη,απεσυρα και εγω την προτιμηση μου στα προιωντα τους.

Αυτα τα οικολογικα κινηματα που παιρνουν και ενα καριτσι επιχορηγησεις,τι @@@ κανουν και δεν υποχρεωνουν την κυβερνηση να νομοθετησει την υποχρεωτικη αναγραφη των μεταλλαγμενων στα τροφιμα,για να ξερει ο κοσμος τι τρωει?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

BSH, Στο εργοστάσιο στον Ρέντη (πίσω από το Village) παράγονται τα περισσότερα ψυγεία και κουζίνες των με επωνυμία pitsos, siemens, bosch, gagenau, neff

Παραγόντουσαν. Τώρα πια παράγονται Ισπανία και Ρουμανία :closedeyes:

η ΒΡ εξαγοραστηκε απο την ΕΚΟ :_thumbsup:

...κι η Shell από τον Βαρδινογιάννη. (είχε γίνει και σχετικό τόπικ πριν κάνα χρόνο εδώ στο mybike)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Ενταξει, ολοι μας ή τουλαχιστον οι πιο πολλοι, θελουμε να κανουμε ¨κατι¨ και ορθως θελουμε. Δυστυχως το αινιγμα δεν ειναι τοσο απλο, οπως πολλα παραδειγματα αναφερθηκαν παραπανω. Και θα παραθεσω και ακομα ενα. Φιλος εχει χαρτοποιία και το 50% της παραγωγης του πηγαινει σε ελληνικα supermartkets αλλα και το υπολοιπο σε ξενα, οπως αναφερθηκαν ανωτέρω. Θελω να πω λοιπον, οτι ναι μεν ειναι ξενα ¨μαγαζια¨ αυτα τα SM, αλλα πολλες εταιριες ελληνικες διαθετουν εκει τα προιοντα τους. Το ολο θεμα ειναι ενας ας πουμε φαυλος κυκλος οπως της γενικοτερης οικονομιας μας. Ναι προτιμουμε τα ελληνικα προιοντα με κριση.

Προσωπικά έχω μια προτίμηση στα ελληνικής ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ προϊόντα. Οχι τώρα αλλά ανέκαθεν.

Προτιμώ, ας πούμε, τις σοκολάτες ΙΟΝ και τα μπισκότα ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ. Γάλα αγοράζω το τοπικό ΒΙΟΣΥΡ και όχι ένα γάλα που κυκλοφορεί σε όλη την Ελλάδα (που ξέρουμε ότι αποκλείεται να είναι ελληνικό, αφού δεν επαρκεί το ελληνικό, και άρα χέσε μέσα από πού έρχεται...).

Δε δαιμονοποιώ τα ξένα προϊόντα ούτε και θα πάρω στα τυφλά όποια ελληνική μαλακία κυκλοφορεί. Προτιμώ τα ελληνικά λοιπόν αλλά με κριτική και όχι στα τυφλά και ό,τι να 'ναι.

Αυτη ειναι η σωστη συμπεριφορα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Οπως και να εχει παντως το e-mail περιεχει αρκετες χρησιμες πληροφοριες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Παραγόντουσαν. Τώρα πια παράγονται Ισπανία και Ρουμανία :closedeyes:

ALX ακομη δουλευει αυτο το εργοστασιο.

Εχω δυο γειτονες που δουλευουν εκει. :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Σοβαρά? Πάντως στην αγορά όλα τα Pitsos Bosch Siemens που κυκλοφορούν, είναι Made in Spain ή Made in Romania. (εκτός των Bosch και Siemens που κατασκευάζονται στην Γερμανία αλλά κοστίζουν τα διπλά λεφτά από τα άλλα)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

ALX ακομη δουλευει αυτο το εργοστασιο.

Εχω δυο γειτονες που δουλευουν εκει. :_thumbsup:

Και εγώ είχα περάσει κατά λάθος από εκει πριν κά'να μήνα και το είδα να δουλεύει.

Αισθάνθηκα μια έκπληξη, θετική βέβαια.

Άγνωστο πάντως πόσα και ποια μοντέλα καλύπτει με την δραστηριότητά του.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντησε σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...