Jump to content
digazos

κλήσεις στην Ιταλία. πληρώνω ή δεν πληρώνω;;;;

Recommended Posts

Δε μας φτάναν τα δικά μας λαμόγια εδώ, έχουμε και τους απέξω...

Πήγα Ιταλία και μετά από ένα τρίμηνο μου έσκασαν 2 ραβασάκια από την οτογιουροπα.ιτ (για ευνόητους λόγους) ότι έφαγα 2 κλήσεις και οτι με χρέωσαν 2 σερβις φεες από 60 γιούρο. Ξέρω μόνο ότι ήταν για είσοδο σε ζώνη περιορισμένης κυκλοφορίας *μλκιεσ ιταλικες δηλαδη*. δέν ξέρω ακόμα πόσες έχω φάει σύνολο, αλλά ξέρω ότι το κάνουν κατα σύστημα οι δήμοι της ιταλίας για να εισπράττουν το ευρωπαραδάκι.

1. είναι νόμιμο που με χρέωσε η εκμισθώτρια εταιρία χωρίς τη συγκατάθεσή μου; (ειχα υπογράψει όμως μισθωτήριο που έλεγε ότι θα με χρεώσουν σε περίπτωση κλήσης, τυχαίος ο όρος; δε νομίζω...)

2. αν προκύψουν 3-4-5 κλήσεις, δεν έχω να τις πλερώσω. πως θα με αναγκάσουν; μπορούν;

Έχει κανείς καμιά παρόμοια πρόσφατη εμπειρία;

Όσο το ψάχνω στο ιντερνετ βλέπω άπειρες περιπτώσεις από τουρίστες που την πάτησαν στην Ιταλία. Αλλά οι περισσότεροιείναι ψαράδες και πληρώνουν. Και αυτοί που δεν πλήρωσαν δε βγαίνουν να πούν αν και τι έγινε...

Μπορείτε λοιπόν να με βοηθήσετε; Θα βοηθηθεί και πολύς άλλος κόσμος.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Εγώ την είχα πληρώσει μέσω ίντερνετ πάντως, αλλά ήταν από την autostrada. Δες τι γράφει και πόσο πολλαπλασιάζεται το πρόστιμο κτλπ. Άν δεν είναι πολύ, είναι πάνω σου αν θα το ρισκάρεις ή όχι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να πληρώσεις, ο Μπερλουσκονι φιλε μου, δεν προλαβαινει να αγοραζει προφυλακτικα !!! Μη του το χαλάς!! :P

Τροποποιήθηκε από τον Morx

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μεγάλε η Ευρώπη δεν είναι Ελλάδα. Όσον αφορά το νοικιάρικο σαφώς και είναι υποχρεωμένοι να δώσουν τα στοιχεία του οδηγού εφόσον τους ζητηθεί για παράβαση. Δηλαδή θα έπρεπε να πληρώνει η εταιρία ενοικιάσεως για τις οδικές παραβάσεις? Το λέει και στο ασφαλιστήριο όπως λες. Κατά τα άλλα από Ιταλία δεν ξέρω αλλά να σου πω Αγγλία

Περίπτωση 1. 1993 Βρίσκω κλήση στο αμάξι για παρκάρισμα. Μάγκας Έλληνας του 90, την σκίζω. Σε μερικές μέρες ήρθε και στο σπίτι μου Αγγλία (φοιτητής) αντίγραφο. Το ξανασκίζω. Μετά από 2 εβδομάδες ξαναέρχεται διπλασιασμένο. Διαβάζω και αναφέρει για δικάσιμο σε περίπτωση που δεν πληρώσω. Ξανασκίζω. Μετά από ένα μήνα έρχεται καταδικαστική απόφαση με ένα τελικό ποσό 5-6 φορές πάνω από το αρχικό. Το σκίζω. Σε 2 εβδομάδες βρήκα χαρτί που όριζε ημερομηνία κατάσχεσης σε περίπτωση που δεν πληρώσω. Τελικά πλήρωσα.

Περίπτωση 2. 2006 Εκπαιδευτικό ταξίδι Αγγλία. Είδα ένα Φλας από κάμερα οπότε κατάλαβα ότι την έφαγα. Μου ήρθε η κλήση στην Αθήνα μέσα σε μια εβδομάδα. Έχοντας την εμπειρία 1 την πλήρωσα. Σίγουρα θα υπάρχει πρόβλημα σε περίπτωση που ξαναπάς Ιταλία και σε σταματήσουν σε κανένα έλεγχο. Τώρα πέραν από αυτό αν τις αφήσεις το ποσό θα πολλαπλασιαστεί. Αν συνεργάζονται με τις ελληνικές αρχές και αν υπάρχει τρόπος να διεκδικήσουν εδώ στην ελλάδα δεν ξέρω αλλά δεν νομίζω. Και ελληνική κλήση να αφήσεις κάποια στιγμή έρχεται εφορία. Να σου έρθουν οι Ιταλικές χλωμό το κόβω.Δεν έχουμε ακόμα διεθνή μηχανογράφηση.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καταρχάς να διευκρινήσω οτι δεν πιστεύω οτι δεν πρέπει γενικά να πληρώνεις τις κλήσεις σου, απλά μετά από την έρευνα που έκανα φαίνεται οτι αυτό το κάνουν κατ΄επάγγελμα στην ιταλία, σαν να σου στήνουν παγίδα για να την πατήσεις. σκεφτείτε οτι το είχα άγχος το αυτοκίνητο, που θα παρκάρω, να είμαι στα όρια ταχύτητας, πάντα δεξιά κτλ. ποιος τουρίστας θέλει μπλεξίματα με το εξωτερικό; αλλα το να είναι τα πάντα στα ιταλικά και να μην ξέρεις τι σου γίνεται τις πρώτες μέρες, και εξ'αιτίας αυτού να τις τρως, δεν το θεωρώ και πολυ πολιτισμένο. Ρώτησα δικηγόρο και μου είπε οτι δε φαίνεται να υπάρχει διμερής συμφωνία ακόμα για τις κλήσεις, και οτι δε μπορούν να εκτελέσουν καταδικαστικές αποφάσεις στην ελλάδα. αν ήταν 1 κλήση θα την πλήρωνα. αλλά φαίνεται οτι όπου να ναι θα έρθουν κι άλλες. 13 χρόνια οδηγός στην ελλάδα και δεν εφαγα κλήση, και θα τις φάω μαζεμένες στο εξωτερικό;;;

το παράδειγμα που μου έδωσες φίλε είναι στην αγγλία. και εδώ ένας φοιτητής από το εξωτερικό μπορεί να εντοπιστεί και να τιμωρηθεί. διακρατικά τι γίνεται όμως; εγώ λέω να τις αγνοήσω. και δεν ξαναπατάω στην κωλόχωρά τους. έτσι κ αλλιώς είναι πολύ ακριβή τελικά γι'αυτο που είναι...

επιπλέον δεν έχω λάβει από τις ιταλικές αρχές την κλήση ακόμα, αλλά από την εκμισθώτρια εταιρία μια ειδοποίηση με την κλήση στα ιταλικά. δεν καταλαβαίνω τι λέει ακριβώς, αλλά δε θα πάω και φροντιστήριο για να το βρώ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ευρωπαϊκή ένωση είναι ρε φίλε... Φαντάζομαι ότι θα έχεις κυρώσεις!

Για τι ποσό μιλάμε μέχρι στιγμής ανά κλήση;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δε μας φτάναν τα δικά μας λαμόγια εδώ, έχουμε και τους απέξω...

Πήγα Ιταλία και μετά από ένα τρίμηνο μου έσκασαν 2 ραβασάκια από την οτογιουροπα.ιτ (για ευνόητους λόγους) ότι έφαγα 2 κλήσεις και οτι με χρέωσαν 2 σερβις φεες από 60 γιούρο. Ξέρω μόνο ότι ήταν για είσοδο σε ζώνη περιορισμένης κυκλοφορίας *μλκιεσ ιταλικες δηλαδη*. δέν ξέρω ακόμα πόσες έχω φάει σύνολο, αλλά ξέρω ότι το κάνουν κατα σύστημα οι δήμοι της ιταλίας για να εισπράττουν το ευρωπαραδάκι.

........................

Με το μπαρδόν δηλαδή, αλλά εσύ έκανες τις παραβάσεις, αυτοί είναι λαμόγια;

Μπήκες σε ζώνη περιορισμένης κυκλοφορίας (που κάνει τις πόλεις τους ανθρώπινες) και αυτοί είναι μαλάκες που τις έχουν και τις επιτηρούν;

.......................................... και δεν ξαναπατάω στην κωλόχωρά τους. έτσι κ αλλιώς είναι πολύ ακριβή τελικά γι'αυτο που είναι...

Φυσικά και έχεις κάθε δικαίωμα να τους αποκαλείς κωλοχώρα............... επειδή δεν αφήνουν τον κάθε ένα (τουρίστα - επισκέπτη - περαστικό) να τους την "μαγαρίζει".

Οι Νόμοι εφαρμόζονται, οι παραβάτες τιμωρούνται, έχουν δρόμους, έχουν καθαριότητα, έχουν πολιτισμό, τί να μας πούνε τώρα οι κουτόφραγκοι.............. uglystupid2.gif

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρώτησα δικηγόρο και μου είπε οτι δε φαίνεται να υπάρχει διμερής συμφωνία ακόμα για τις κλήσεις, και οτι δε μπορούν να εκτελέσουν καταδικαστικές αποφάσεις στην ελλάδα..

Ζήτα από τον δικηγόρο σου να διαβάσει πιο προσεκτικά την συνθήκη της Γενεύης (όχι δεν κάνω πλάκα) όσο αφορά τις τροχαίες παραβάσεις σε χώρες μέλη της ΕΕ από πολίτες αυτών.

Πλήρωσε τες να τελειώνεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδιά καλησπέρα,

Ζητώ την πολύτιμη βοήθεια σας Εάν γνωρίζετε βέβαια τον Φεβρουάριο 2020 επισκέφτηκα το Παλέρμο όπου νοίκιασα ένα αυτοκίνητο.

Σήμερα δέκα μήνες μετά μου ήρθε μία κλήση από την τροχαία του Παλέρμο επειδή με έπιασε κάμερα όπου οδήγησα σε πεζόδρομο.

Η κλήση Αναφέρει ότι σε περίπτωση που πληρώσω

σε 5 μέρες είναι 100 ευρώ

Σε 60 μέρες 125

Κι αν δεν πληρώσω θα με χρεώσουν οι φορολογικές αρχές 210 ευρώ.

Τι να κάνω την πληρώνω έχει κάποιος άλλος ανάλογη εμπειρία από ότι διάβασα στο Internet Υπάρχουν πολλά άρθρα για αυτό.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 4/11/2020 at 3:08 ΜΜ, το μέλος ΣπύροςΚι έγραψε:

Παιδιά καλησπέρα,

Ζητώ την πολύτιμη βοήθεια σας Εάν γνωρίζετε βέβαια τον Φεβρουάριο 2020 επισκέφτηκα το Παλέρμο όπου νοίκιασα ένα αυτοκίνητο.

Σήμερα δέκα μήνες μετά μου ήρθε μία κλήση από την τροχαία του Παλέρμο επειδή με έπιασε κάμερα όπου οδήγησα σε πεζόδρομο.

Η κλήση Αναφέρει ότι σε περίπτωση που πληρώσω

σε 5 μέρες είναι 100 ευρώ

Σε 60 μέρες 125

Κι αν δεν πληρώσω θα με χρεώσουν οι φορολογικές αρχές 210 ευρώ.

Τι να κάνω την πληρώνω έχει κάποιος άλλος ανάλογη εμπειρία από ότι διάβασα στο Internet Υπάρχουν πολλά άρθρα για αυτό.

Την πλήρωσες, τελικά;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα