Jump to content
andrewk

Pc Games

Recommended Posts

ημανε στο public σημερα κ εψαχνα για ενα δωρο.

βλεπω assassin's creed I στα 5γιουρια και το τσιμπησα.

ειδωμεν!

ΥΓ.

Το τελευταιο adventure που επαιξα (και γαμησε) ηταν το prince of persia WW!

Το πρωτο αργα ή γρηγορα θα το βαρεθεις επειδη γινεται επαναλαμβανομενο. Αν μπορεις ομως παιξε μεχρι το τελος το story για να μπορεις να πας κατευεθειαν στο 2 μετα που ειναι το αποκορυφωμα της σειρας(μαζι με το brotherhood και μετα με το revelations που ειναι η συνεχεια του).

Το 4 επισης αξιζει αλλα μονο για το gameplay και οχι για το story οπως αυτα που ανεφερα. Το unity που θα βγει φαινεται να ειναι σε καλο δρομο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

LOLWUT ?

To 1o Αss Creed είναι "ρουτίνα" ενω τα υπόλοιπα δεν είναι ?...

To 1o τουλάχιστον οταν είχε βγεί ηταν πρωτότυπο και είχε ατμοσφαιράρα...τα sequel του είναι ο ορισμός της "ρουτίνας" και κλασσική σαβούρα Ubisoft όπου παίζει "γέμισμα" μονο για χάρη του "γεμίσματος" (βλέπε: τεχνητή επιμήκυνση ωρών παιχνιδιού) υπο την μορφή 1002 collectibles...

Oλα τα sequel είναι καθαρά "expansion packs" και ουδεμία σχέση με "κανονικά" sequel, βάλτε και το ετήσιο πλεον ξεφτίλισμα/'αρμεγμα που έχει υποστεί απο την Ubi και...

Τον ιδιο δρομο που ακολουθησαν τα COD/guitar Hero θα ακολουθήσει και το AssCreed, φύτεμα 2 μέτρα κάτω απο την γη, λογικό αποτέλεσμα του ετήσιου αρμέγματος μέχρι φυσικά να το σιχαθέι και αυτό ο κοσμάκης...

Απο τις χειρότερες και πιο σιχαμένες εταιρίες αυτή την στιγμή μαζί με EA και Activision - ΟΛΑ τα ΑΑΑ project της είναι απλά μια "ρουτίνα" και collect-athon, βλέπε επίσης Far Cry (Asscreed se 1o προσωπο στην ουσία) και Watchdogs (τα ιδια ακριβώς σκατά με το AssCreed με την διαφορά μερικών gadget καθώς και το οτι διαδραματίζεται στη σημερινή εποχή)...

AssCreed "υπόθεση" ?...κλαίω...Gameplay ? Αυτόματος πιλότος...Κράτα δεξιά σκανδάλη+ jump για αυτόματο platforming και οι μάχες...ανέκδοτο...δεξιά σκανδάλη + attack για ατελείωτο parry spam = το μόνο που κάνεις...

Εταιρία καρκίνος κυριολεκτικά που απευθύνεται στον χαμηλότερο παρονομαστή του εμπορίου...Ο Michael Bay του gaming...

Πάλι καλά που αραιότατα και που βγάζει κανα' Rayman, Child of light και Beyond Good and evil γιατί...

Μου ανεβάσατε την πίεση πάλι ρε πστδες, γέρoς άνθρωπος, μη μου το κάνετε αυτό... :grin: :grin:

Τροποποιήθηκε από τον Red1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έκαστος τη γνώμη του.. :grin:

i+_d000067254b4c6c61afa1302dbae3d81.jpg

In other news - και για να μιλήσουμε και για κανα'σοβαρό τίτλο αγαπητοί μου κύριοι :

35 cavlotique λεπτά...θα κλάψουν GPU/CPU/RAM λέμε για να το σηκώσουν/τρέξουν όπως του αρμόζει...Επίσης, dat music... :grin:

Για τους λάτρεις των adventure...

Budget τίτλος (20-άρικο αν θυμάμαι σωστά), φοβερή καλλιτεχνική διεύθυνση, ατμοσφαιράρα και στοιχεία...Lovecraft...open-world adventure game.Κυκλοφορία : Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο, δεν θυμάμαι ακριβώς...

...και ο τίτλος που θα με κάνει (δυστυχώς) να πάω να αγοράσω μπλεϊστέσιο τέσσερα (4) :

^ Πιο Goth ατμόσφαιρα πεθαίνεις...

Φέτος και του χρόνου = Wallet may cry :grin:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Α-Ξ-Ι-Ο-Σ!

Αν με δωσει και βολτα το μεκανακι του θα τονε φερω 2 φοιτητριουλες δωρο οταν ξανα΄΄νεβω

Τροποποιήθηκε από τον Denzo

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Red Alert 2 και τα μυαλά μας πονάνε λέμε ρε.

Άντε το πολύ πολύ και κάνα Generals.

ΦΛΩΡΟΙ!!! Χαχαχαχαχ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Red Alert 3 και τα μυαλά μας πονάνε λέμε ρε.

Άντε το πολύ πολύ και κάνα Generals.

ΦΛΩΡΟΙ!!! Χαχαχαχαχ

Fixed ΦΛΩΡΕ :grin:

http://youtu.be/bBPf5MlPDxA

'MURICA

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οπως τη βρισκει ο καθενας.

Για 'μενα η ολη ατμοσφαιρα του AC 2 και ολη η ιστορια του Ezio απο μωρο μεχρι τα γεραματα, καθως και το finale του relevations, μου εδωσαν πραγματα που δε μου εχει δωσει(και ουτε θα μου δωσει) κανενα αλλο game. Ακομα ανατριχιαζω και "ταξιδευω" καθε φορα που ακουω το theme song ή βλεπω το intro του AC2.

Το gameplay το βρισκω υπεροχο με την εξαιρεση του combat system που ειναι φτιαγμενο για 5χρονα στην καλυτερη.

Απο την αλλη, το witcher 2 πχ. για το οποιο ειχα βαρεθει να ακουω απο τους "hardcoraδες", δεν ειναι καν στη λιστα με τα αγαπημενα μου παιχνιδια. Ειχε και αυτο τα highlights του βεβαια, οπως παρανοϊκα σημεια του story και το καλυτερο ισως combat system απ'ολα τα παρομοια παιχνιδια, αλλα δε με τρελανε τοσο οσο αλλα.

Η αληθεια ειναι οτι παρατηρω διαρκως παλαιοτερους gamers να κατεδαφιζουν τα περισσοτερα mainstream games χωρις ελεος και κατα τη γνωμη μου με αποιρη προκαταληψη. Και το far cry 3 πχ. ηταν σιγουρα μια ενδιαφερουσα εμπειρια. Δε χρειαζεται να ειναι το καλυτερο παιχνιδι του κοσμου, για να αξιζει μια καλη κριτικη.

Ειναι αληθεια σιγουρα οτι εχει πεσει η ποιοτητα σε μαζικο βαθμο, αλλα καλο ειναι να αναγνωριζουμε τα ωραια εκει που υπαρχουν. Ουτως ή αλλως, εαν ενα παιχνιδι ειναι ευχαριστο και διασκεδαστικο, γιατι να καθομαστε να ασχολουμαστε μονιμως με τεχνικες λεπτομερειες? Βλεπουμε το δεντρο και χανουμε το δασος.

Για το COD δε μιλαω καν. Το αγαπημενο μου fps μακραν, αλλα το ΣΚΟΤΩΣΑΝ μετα το mw2 και το WaW. Εαν δεν αποφασιζαν να κυνηγησουν το μαζικο χρημα μικρων παιδιων και casual gamers, μονο καλυτερο θα γινοταν. Για την ωρα παιζω cod 4 σε dedicated servers με σωστους κανονες που κρατανε σωστο το gameplay και ειμαι ευγνωμων που εχω εστω αυτο..

Αλλα ειπαμε, to each his own. Εγω απλα χαιρομαι που αρχισα το gaming 11 χρονια πριν, που απ'οτι φαινεται ηταν η ιδανικη στιγμη για να μπορω να ευχαριστηθω και αρχαιοτητες και αρκετα καινουργια games. Απο 'κει και περα μονο να ελπιζουμε μπορουμε, να ειναι οσο ωραια οσο φαινονται μερικα απο τα games που βγαινουν φετος(Witcher 3, Dragon Age, AC Unity, GTA 5 με σωστα γραφικα, Nba 2k15, Fifa 15 κτλπ..)

Τροποποιήθηκε από τον Angel13

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Νομίζω δεν είναι θέμα προκατάληψης, αλλά μέτρου σύγκρισης που έχει διαμορφωθεί από προηγούμενα games. Gaming από το 1992 στο πρώτο μου PC και να πω του στραβού το δίκιο, πλέον δεν βγαίνουν εύκολα mainstream games που τα θυμάσαι τόσο έντονα γιατί απλά δε γίνεται. Και εξηγούμαι.

Οι εταιρίες πρέπει να πουλήσουν, άρα το παιχνίδι πρέπει να έχει top γραφικά/ήχο/voice overs από ηθοποιους (πχ δείτε cast στο Skyrim, αν θυμάμαι καλά έχει μερικούς αρκετά γνωστούς) και άλλα τέτοια ωραία. Προφανώς αυτά είναι ωραία. Προφανώς κοστίζουν κιόλας, και σε χρόνο και σε χρήμα. Οπότε δεν περισσεύουν τόσοι πόροι για να διαθέσουν σε άλλα στοιχεία. Για να βγει εγκαίρως ένα game τέτοιου τύπου και να έχει και κάτι το επιπλέον, θα πρέπει να προσλάβουν τόσο κόσμο που μετά θα το πουλάνε 100 ευρώ την κόπια και θα πατώσει. Δε σημαίνει ότι είναι ένα κακό game, απλά σημαίνει ότι δεν κάνει τίποτα για να ξεφύγει από την πεπατημένη και να πάρει ρίσκα, τη στιγμή που μιλάμε για πολυεθνικούς κολοσσούς. Αντίστοιχα, την ίδια στιγμή βλέπεις τρομερές ιδέες και από μέτρια/αποδεκτή εώς πολύ καλή υλοποίηση σε indie games από μικρά studios των μερικών δεκάδων ατόμων. Άρα είναι καθαρά θέμα θέλησης και προτεραιοτήτων από μέρους των κολοσσών, και συχνά το όνομα πίσω από το game δεν εγγυάται 100% μια καλή υλοποίηση (πχ ο πρόσφατος ντόρος με το watchdogs).

Παίζω σχεδόν τα πάντα, αλλά πλέον δε μου κρατάνε εύκολα την προσοχή πράγματα που έχουν πάνω από 1-2 επαναλαμβανόμενα στοιχεία. Ένα χιλιοπαιγμένο setting δε θα με χαλάσει αν έχει κάτι διαφορετικό. Πχ, τα RPGs είναι γνωστό μοτίβο, αλλά το κάθε ένα έχει άλλο story. Από την άλλη, ένα FPS για να με κρατήσει θα πρέπει να είναι πολύ προτώτυπο στα επιμέρους, γιατί από τη φύση του είναι επαναλαμβανόμενο και σαν συνταγή και σαν εκτέλεση/gameplay.

Για παράδειγμα, από FPS σοβαρά παίζω πλέον μόνο tactical/semi-tactical shooters, όπως το Red Orchestra 2. Μάχη του Στάλινγκραντ, χάρτες με objectives, όρια στο πόσους από κάθε όπλο/ρόλο μπορείς να έχεις στην ομάδα (1-2 snipers, 2-4 machine guns, 4 sub-machine guns/assault rifles και όλοι οι υπόλοιποι τουφέκι με manual όπλιση, βολή κατά βολή), σύστημα cover και suppresion fire (αν ρίχνουν προς την κατεύθυνσή σου δε βλέπεις καλά, ο παίκτης σου δε μπορεί να στοχεύσει γιατί τρέμει, κλπ), αρχηγός που μπορεί να καλέσει αναγνωριστικά αεροπλάνα και πυρά πυροβολικού, ομαδάρχες που μαρκάρουν στόχους για το πυροβολικό και ρίχνουν καπνογόνα για να σε καλύψουν, άρματα, οχήματα μεταφοράς, ρεαλιστικά όπλα (δεν υπάρχει "κεντράρω στόχο και ρίχνω", πρέπει να υπολογίσεις προπορεία αν ο στόχος κινείται, αλλά και απόσταση γιατί η σφαίρα πέφτει όσο παει), κλπ κλπ.

Η πρώτη και παλιότερή μου τρέλα είναι τα simulators, κυρίως αεροπλάνων, γιατί έχω βλάβη με την ιστορία αλλά και για τους παραπάνω λόγους. Άλλος χειρισμός το κάθε αεροπλάνο, πρέπει να παίξεις αλλιώς ανάλογα τι αντίπαλο έχεις, πολλές παράμετροι στη μάχη, οπότε έχει πολύ ευμετάβλητο gameplay. Space games επίσης (σαν υποκατηγορία των sandbox games, πάρε έναν κόσμο με συγκεκριμένα mechanics και κάνε ότι θες εκεί μέσα), γι'αυτό και περιμένω το Star citizen (από τον τύπο που έβγαλε τα wing commander, ακόμα θυμάμαι που είχα παίξει το πρώτο της σειράς στο πρώτο μου 286 PC).

Και γενικά, έχει πολύ και καλό πράγμα αν ψαχτεί κανείς, ειδικά τώρα με τις καινούριες μεθόδους χρηματοδότησης. Πχ. το steam early access και το kickstarter που ουσιαστικά χρηματοδοτούν μια ιδέα ή ένα παιχνίδι σε στάδιο alpha version ώστε να τελειώσει και να ολοκληρωθεί. Ιδέες φρέσκιες, περίεργες, ίσως και τρελές, με ρίσκο που καμιά μεγάλη εταιρία δε θα αναλάβει. Δείτε πχ το the forrest, survival horror που παίζεις έναν επιζώντα αεροπορικού ατυχήματος σε ένα τροπικό νησί γεμάτο ιθαγενείς καννίβαλους και μεταλλαγμένα όντα. Νυχτωνει, δε βλέπεις τη μύτη σου, αστράφτει, βλέπεις μια σκιά να περνάει και κάνεις κακάκια :D

Επίσης, το guns of icarus online. Αρχικά είχε βγει σαν guns of icarus, ένα μέτριο single player παιχνίδι. Έπεσε ένα kickstarter, μάζεψαν λεφτά και έφτιαξαν ένα αξιοπρεπέστατο game που συνδιάζει first person shooting, time management και simulation/driving σε steampunk αισθητική. Κάθε παίκτης μπορεί να είναι enginner, gunner ή pilot, φτιάχνουν πληρώματα των 4 ατόμων και παίζουν team deatchmatch ή team capture the flag με ιπτάμενα καράβια/αερόπλοια που κινούνται με ατμό, με εντελώς βικτωριανή αισθητική στα γραφικά. Κάθε class μπορεί να έχει 3 εργαλεία του συγκεκριμένου class και από ένα των άλλων 2. Κάθε πλοίο (έχει κοντά 10 τύπους) έχει διαφορετικό χειρισμό, διαφορετικό αριθμό θέσεων για όπλα και μερικά έχουν και διαφορετικό τύπο (heavy και light, με αρκετά όπλα σε κάθε κατηγορία). Οπότε μιλάμε για αρκετούς συνδιασμούς και τρελό teamwork για να κερδίσεις το match. Ένα setup πλοίου μπορεί να δουλέψει τέλεια τη μια φορά γιατί έχει σωστούς παίκτες που έφεραν τα σωστά tools και την επόμενη το ίδιο setup να είναι πανωλεθρία γιατί οι παίκτες δε συννενοούνται. Το συγκεκριμένο έβγαλε κι άλλο kickstarter, με σκοπό να προσθέσουν αρχικά coop mode και μελλοντικά να γίνει free to play MMO με κανονικό χάρτη, εμπόριο, οικονομία, κλπ. Σαν να λέμε πειρατές της καραϊβικής με αερόπλοια.

Θα μπορούσα να γράφω για ώρες, οπότε απλά θα παραθέσω λίγους τίτλους και όποιος γουστάρει γκουγκλάρει. Τα κόκκινα είναι ακόμα μισοτελειωμένα, in-development, ή σε alpha/early access στάδιο.

• ArmA series: tactical shooters, ή αλλιώς "αν το παίξεις, το CoD μετά φαίνεται ψεύτικο", έχει μέχρι και ειδικό sound system (κανονικό voice simulation, σε ακούνε ΟΛΟΙ όσοι είναι κοντά σου όταν μιλάς, επίσης τη σφαίρα πρώτα την τρως και μετά την ακούς γιατί είναι υπερηχητικές)
  • DayZ: zombie apocalypse/survival game φτιαγμένο πάνω στην engine του προηγούμενου (ArmA2 με το inventory και μερικές βελτιώσεις του 3 νομίζω).
  • Star Citizen: space/sci-fi sandbox game στα πρότυπα του privateer και του elite (νομίζω έχει μαζέψει κοντά 15-20 εκατομμύρια από crowd funding, βάλτε και δείτε οπωσδήποτε το 1ο video που κυκλοφόρησε), αλλά πλέον με ρεαλιστικό navigation και fly-by-wire στα διαστημόπλοια, το οποίο απενεργοποιείται για space καγκουριές τύπου "πετάω με τις πάντες" (δεν κάνω καθόλου πλάκα :D )
  • Don't Starve: καρτουνίστικο, 2-D, top down survival και crafting game, μίξη survival horror και χιούμορ
  • Clockwork Empires: πολύ alpha και πολλά bugs ακόμα, empire building game με βικτωριανή/steampunk χροιά, αλλά και survival στοιχεία (αν δεν έχεις φάρμες, οι αποικιστές σου αρχίζουν να τρώνε ο ένας τον άλλο), επίσης έχεις και λίγο lovecraft (κάτι cultists με κουκούλες που είδα να θυσιάζονται σε ένα τέρας με πλοκάμια)
  • Kerbal Space Program: Φτιάξε το δικό σου διαστημικό πρόγραμμα και στείλε τα Kerbals (μικρά πράσινα ανθρωπάκια) να κατακτήσουν το ηλιακό τους σύστημα. Σχεδιάζεις ρουκέτες, εκτοξεύεις δορυφόρους και ξεκλειδώνεις upgrades που θα σε πάνε ακόμα πιο μακρυά, σε μια μίξη cartoon γραφικών με real world τροχιακή μηχανική. Αν πονάει το κεφάλι σου που τα διαβάζεις αυτά, τα ενσωματωμένα εργαλεία του interface και τα άπειρα mods που κυκλοφορούν θα σε βοηθήσουν να βάλεις στον αυτόματο τα περισσότερα πράγματα που δεν καταλαβαίνεις, ή έστω με 2-3 πειραματισμούς να το καταφέρεις βλέποντας τα hints που σου δίνει το interface.
  • Όλα τα grand strategy games της Paradox Interactive: Αρχαία Ρώμη, αποικιακή ευρώπη, Β παγκόσμιος, αναγέννηση, μεσαίωνας, ξεκινάς από μια ημερομηνία και χώρα της επιλογής σου και αλλάζεις την ιστορία. Πχ αν το Μεξικό είχε συμμαχησει με τον άξονα στον Β παγκόσμιο θα είχε γίνει η απόβαση της Νορμανδίας ή όχι; Αυτό το διάστημα παίζω λίγο το crusader kings 2, στο οποίο διοικείς από μια επαρχία (σαν να λέμε νομό) μέχρι μια ολόκληρη αυτοκρατορία του Μεσαίωνα, με play time μεταξύ περίπου 860μχ - 1453 μχ και ένα twist: ακόμα κι αν η επικράτειά σου μαμάει και δέρνει, αν δεν έχεις διάδοχο και λήξει η δυναστεία σου τότε game over. Αν η ιδέα του να είσαι σύμβουλος του βασιλιά, να κουτουπώνεις τη βασίλισσα, να έχεις κολλήσει σύφιλλη και να βάζεις να δολοφονήσουν τον πρώτο σου γιο γιατί ο δεύτερος θα γίνει καλύτερος διάδοχος και η κόρη σου είναι λεσβία σου φτιάχνει την gaming διάθεση, τότε αυτό είναι το παιχνίδι σου. Αν θες να είσαι Viking που κατακτά την Αγγλία, κάνει παλλακίδες τις κόρες των ευγενών και μετά θάνατον βλέπει τα 10 παιδιά του να διαμελίζουν το βασίλειο που με τόσο κόπο κατέκτησε σε έναν εμφύλιο πόλεμο, αυτό είναι το παιχνίδι σου. Αν θες να κάνεις τον αιρετικό σου επίσκοπο πάπα, να ανεβάσεις το Ισλάμ στη Νορβηγία. να κατεβάσεις την παγανιστικές θρησκείες της Β. Ευρώπης στη Μεσόγειο, ή να γίνεις ο πρώτος καθολικός αυτοκράτορας του Βυζαντίου...με πιάνετε πιστεύω. Βρωμιά, ίντριγκα, πόλεμος...τύφλα να'χει το game of thrones. Α, υπάρχει ένα mod που κάνει το παιχνίδι Elde Scrolls (Morrowing, Oblivion, Skyrim, κλπ), και ένα ακόμα που το κάνει Game of Thrones. Καλή φάση; Ποιος θέλει να γίνει Jon Snow;

Ιδέες υπάρχουν πολλές, απλά λίγες υλοποιούνται. Ευτυχώς με το crowd funding πλέον μπορούν περισσότερες από αυτές να δουν το φως της μέρας. Και τελικά, εκεί είναι και το μέλλον του gaming. Οι μεγάλες εταιρίες είναι για να εξελίσσουν τις τεχνολογίες, για να φτιάχνουν έξυπνο και πρωτότυπο gameplay είναι οι μικρές.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Red Alert 3 μου φάνηκε εντελώς αηδία.

Εντάξει ωραία γραφικά αλλά από gaming μπα...

Πάντως η ηθοποιός η γνωστή που παίζει, όλα τα λεφτά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

DOOM I & II, Heretic, Quake (όλα), Wolfenstein, Cannon Fodder, B&W I & II, Populous, Thief I, II & III, KOTOR, CIV (όλα), Simcity 2000, Capitalism II, LII C4 & Lemmings ρε μυξιάρικα, και τα μυαλά στα κάγκελα.

Νεολαί(ρ)α όλοι σας με τα σούπερ ντούπερ γραφικά :D

Πάω να ξεθάξω το Amstrad να παίξω Barbarian.... με τσατίσατε τώρα :P

Τροποποιήθηκε από τον MentalRay

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Doom και Heretic ρε φίλε. Τι χεσιμο έχουμε φάει παίζοντας αυτά, 10 χρονών.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Νομίζω δεν είναι θέμα προκατάληψης, αλλά μέτρου σύγκρισης που έχει διαμορφωθεί από προηγούμενα games. Gaming από το 1992 στο πρώτο μου PC και να πω του στραβού το δίκιο, πλέον δεν βγαίνουν εύκολα mainstream games που τα θυμάσαι τόσο έντονα γιατί απλά δε γίνεται. Και εξηγούμαι.

1 - Παλιά δεν υπήρχε μη-mainstream εκτός άμα μιλούσες για demo scene ή προτζεκτάκι φίλου σου.

Ή ήσουν mainstream επιτυχία ή mainstream αποτυχία

2 - Γεράσαμε μαν, Day Z, Dota2, ArmA, Skyrim και τόσα άλλα παιχνίδια εάν ήμουν πιτσιρικάκι θα μου έτρωγαν μήνες από τη ζωή μου. Όταν έχεις καμιά ώρα την ημέρα για gaming στην καλύτερη, προφανώς και δεν θα σου μένουν τα παιχνίδια όπως παλιά που άλλαζες δόντια πάνω από το SNES.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

baldurs_gate_a.jpg

Βaldur's Gate.

Οτι καλυτερο εχει βγει EVER σε rpg με Advanced Dungeons & Dragons rules. To ειχα παιξει σε τρυφερη ηλικια, το ειχα αγορασει προφανως original μαζι με αυτο και οτιδηποτε ειχε βγει σχετικα με expansions , sequels κλπ. Και να'σου που η Beamdog (η ποια??) καθησε και το ξαναεβγαλε το 2012 με facelift και μερικες προσθηκες οπως αξιοπιστο multiplayer σε δικους της servers. (στο παλιο δεν μπορουσες να παιξεις online παρα μονο σε τοπικο δικτυο με αλλους καμμενους φιλους σου που κουβαλουσανε towers και οθονες σπιτι σου).

Αν εισαι μικρος σε ηλικια , 20-25 δεν θα σε ενθουσιασει. Δεν εχει γραφικα(πλεον) ουτε ειναι και ευκολονοητο αν δεν ξερεις 5 πραγματα σχετικα με AD&D. Εχει ομως απιστευτο βαθος ιστοριας(κατι αηδειες Witcher, Dragon Age 2 κλπ δεν λενε τιποτα μπροστα του) τελειο gameplay, πολλα στατιστικα χαρακτηρων, customizing αναλογα με την φαντασια σου κ.ο.κ. Οι χαρακτηρες ειναι ερωτευσιμοι, ιντριγκες, δολοφονιες, αρρωστημενοι τυποι, αιμοσταγεις παρανομοι, συνωμοσιες μεγαλου βεληνεκους,πειρατες, Οrcs, goblins, dragons, backstabbing thieves, bloodthirsty warriors, insane mages,necromancers και αλλα πολλα που συνθετουν μια κινηματογραφικη ιστορια με ανατρεπτικο τελος. Αν οι λεξεις Elminister, Forgoten Realms, Sword Coast, Drizzt Do'Urden, dexterity, constitution, stamina, charisma, THACO, armor class κλπ κλπ δεν σου λενε κατι δεν υπαρχει λογος να ασχοληθεις. Αν ομως καταλαβαινεις τι γραφω και δεν το εχεις παιξει ακομα.... i pitty you!!

Το παιχνιδι πωλειται μεσω steam - Baldur's Gate Enhanced Edition και Βaldur's Gate II Enhanced Edition. Αγοραζοντας το μπορεις να παιξεις αμεσα online η με οποιον αλλο φιλο σου το εχει.(το τονιζω γιατι το παιχνιδι ειχε πρωτοβγει το 1998 αν θυμαμαι καλα...οποτε το να το παιζεις οnline τωρα μετραει σαν επιτευγμα βρε παιδακι μου)

Για οσους ασχολουνται (κομματακι δυσκολο γιατι πρεπει να εισαι τερμα geek) θα προτεινα τα παρακατω με αυτη την σειρα

• Baldur's Gate I
  • Baldur's Gate I - Tales of the Sword Coast
  • Baldur's Gate II - Shadows of Amn
  • Baldur's Gate II - Throne of Bhaal
  • Icewind Dale I
  • Icewind Dale II
  • Planescape Torment
  • Temple of Elemental Evil

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

DOOM I & II, Heretic, Quake (όλα), Wolfenstein, Cannon Fodder, B&W I & II, Populous, Thief I, II & III, KOTOR, CIV (όλα), Simcity 2000, Capitalism II, LII C4 & Lemmings ρε μυξιάρικα, και τα μυαλά στα κάγκελα.

Νεολαί(ρ)α όλοι σας με τα σούπερ ντούπερ γραφικά :D

Πάω να ξεθάξω το Amstrad να παίξω Barbarian.... με τσατίσατε τώρα :P

Αυτό εδώ να δεις πόσο θα σε τσαντίσει....

Amstrad Bruce Lee

Bruce%20Lee.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βaldur's Gate.

Οτι καλυτερο εχει βγει EVER σε rpg με Advanced Dungeons & Dragons rules. To ειχα παιξει σε τρυφερη ηλικια, το ειχα αγορασει προφανως original μαζι με αυτο και οτιδηποτε ειχε βγει σχετικα με expansions , sequels κλπ. Και να'σου που η Beamdog (η ποια??) καθησε και το ξαναεβγαλε το 2012 με facelift και μερικες προσθηκες οπως αξιοπιστο multiplayer σε δικους της servers. (στο παλιο δεν μπορουσες να παιξεις online παρα μονο σε τοπικο δικτυο με αλλους καμμενους φιλους σου που κουβαλουσανε towers και οθονες σπιτι σου).

Αν εισαι μικρος σε ηλικια , 20-25 δεν θα σε ενθουσιασει. Δεν εχει γραφικα(πλεον) ουτε ειναι και ευκολονοητο αν δεν ξερεις 5 πραγματα σχετικα με AD&D. Εχει ομως απιστευτο βαθος ιστοριας(κατι αηδειες Witcher, Dragon Age 2 κλπ δεν λενε τιποτα μπροστα του) τελειο gameplay, πολλα στατιστικα χαρακτηρων, customizing αναλογα με την φαντασια σου κ.ο.κ. Οι χαρακτηρες ειναι ερωτευσιμοι, ιντριγκες, δολοφονιες, αρρωστημενοι τυποι, αιμοσταγεις παρανομοι, συνωμοσιες μεγαλου βεληνεκους,πειρατες, Οrcs, goblins, dragons, backstabbing thieves, bloodthirsty warriors, insane mages,necromancers και αλλα πολλα που συνθετουν μια κινηματογραφικη ιστορια με ανατρεπτικο τελος. Αν οι λεξεις Elminister, Forgoten Realms, Sword Coast, Drizzt Do'Urden, dexterity, constitution, stamina, charisma, THACO, armor class κλπ κλπ δεν σου λενε κατι δεν υπαρχει λογος να ασχοληθεις. Αν ομως καταλαβαινεις τι γραφω και δεν το εχεις παιξει ακομα.... i pitty you!!

• Baldur's Gate I
  • Baldur's Gate I - Tales of the Sword Coast
  • Baldur's Gate II - Shadows of Amn
  • Baldur's Gate II - Throne of Bhaal
  • Icewind Dale I
  • Icewind Dale II
  • Planescape Torment
  • Temple of Elemental Evil

Άπειρα σέβας αγαπητέ Φρανκ :worshippy:

Το BG II να σκεφτείς το έπαιζα 640*480, μου την έδιναν οι υψηλότερες αναλύσεις.

Έχω κατεβάσει και εκτυπώσει εκατοντάδες σελίδες από τον γκουρού Dan Simpson στο gamefaqs.com σχετικά με επιλογές χαρακτήρων,όπλων,καλύτερη αξιοποίηση του THAC0 κλπ.Μέχρι και στοχαστική ανάλυση πιθανοτήτων ανάμεσα σε dual welding και double handed sword είχε!

Τις πρώτες φορές το ξεκινούσα multiplayer για να συνθέτω δική μου ομάδα boostαρισμένη.

Μετά όμως αφέθηκα στη μαγεία των NPCs και των αναπάντεχων διαλόγων μεταξύ τους,μέχρι και τσακωμούς είχαμε μεταξύ evil και lawfull good!

Μας ταξίδεψες πάλι παλιόπαιδο !

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Άπειρα σέβας αγαπητέ Φρανκ :worshippy:

Το BG II να σκεφτείς το έπαιζα 640*480, μου την έδιναν οι υψηλότερες αναλύσεις.

Έχω κατεβάσει και εκτυπώσει εκατοντάδες σελίδες από τον γκουρού Dan Simpson στο gamefaqs.com σχετικά με επιλογές χαρακτήρων,όπλων,καλύτερη αξιοποίηση του THAC0 κλπ.Μέχρι και στοχαστική ανάλυση πιθανοτήτων ανάμεσα σε dual welding και double handed sword είχε!

Τις πρώτες φορές το ξεκινούσα multiplayer για να συνθέτω δική μου ομάδα boostαρισμένη.

Μετά όμως αφέθηκα στη μαγεία των NPCs και των αναπάντεχων διαλόγων μεταξύ τους,μέχρι και τσακωμούς είχαμε μεταξύ evil και lawfull good!

Μας ταξίδεψες πάλι παλιόπαιδο !

"Montaron, you are so AGGRAVATING! 'Tis disturbing to my demeanor!"

Εγω να δεις τι επαθα οταν ειδα την επανεκδοση και των 2 Βaldur's Gate. Και οπως το ειπες, "μαγεία των NPCs". Δεν θυμαμαι αλλο παιχνιδι που να ειχα γουσταρει τοσο το να εχω NPCs στο party μου .

Πρεπει να τα πουμε απο κοντα, θα πας στο ΖΟΟ την Πεμπτη? :offtopic:

Υ.Γ. Να ηξερες τι ψαξιμο εχω ρηξει με το TAB πατημενο στας εξοχας... (και φυσικα απεδωσε, κατι rings,armors. :clapping2:)

Τροποποιήθηκε από τον Zappa

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έχει ποτέ κανείς τελειώσει το Darkseed ? Μάλλον ούτε οι δημιουργοί δεν το έχουν ακόμη καταφέρει....ούτε με walkthrough δεν το τελειώνεις...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έχει ποτέ κανείς τελειώσει το Darkseed ? Μάλλον ούτε οι δημιουργοί δεν το έχουν ακόμη καταφέρει....ούτε με walkthrough δεν το τελειώνεις...

http://youtu.be/TQzaqILiI9o

To 1 ήταν λιγάκι μπελάς στο χειρισμό του.

Το 2 ήταν πολύ καλύτερο και πιο ατμοσφαιρικό,Gigger γραφικά .

Τροποποιήθηκε από τον karellen

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

To 1 ήταν λιγάκι μπελάς στο χειρισμό του.

Το 2 ήταν πολύ καλύτερο και πιο ατμοσφαιρικό,Gigger γραφικά .

Με έχει πεθάνει και το Lone Survivor, μια ζωή μέσα στα σκοτάδια με μια κονσέρβα και ένα φακό που δεν δουλεύει...jesus christ !!

article_post_width_news-lone-survivor-directors-cut.jpg

Τροποποιήθηκε από τον Ο ΦΡΟΥΚΟΥΜΠΙΚΟΥ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα