Jump to content
Dant3

ER-6N

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολους τους μοτοσυκλετιστες.

ειμαι καινουργιους στο φορουμ και εγινα μελος με αφορμη την αγορα καινουργιας μηχανης.οδηγαω εδω και 5 χρονια παπι και με τον αδελφο μου αποφασισαμε να παμε σε κατι μεγαλυτερο.στην αρχη πηγαμε για ενα husqvarna sm630 μιας και το χρηματοδοτικο βολευε αρκετα και γιατι ηταν σε προσφορα.

αλλα μετα διαβασαμε τα περι αξιοπιστιας κτλ και το ακυρωσαμε.ψαχνωντας ειδαμε για κανα gsr600(μακαρι να ειχε μεινει και κανενα) και εδωσα την ιδεα να παμε σε μια αντιπροσωπεια της kawasaki,μιας και στο site τους εχουν ακομα τα er-6n του 08 και το versys του 09.

πετυχαμε λοιπον ενα τελευταιο er-6n του 08,προσφορα στα 5090Ε(τσαμπα νομιζω) ,μεταλλικο μπλε οποτε και το φαγαμε(αμα θελει κανεις εχει και το versys στα 5800).το περιμενουμε απο δευτερα το πολυ τριτη.το θελουμε πιο πολυ για βολτιτσες κτλ και οχι ιδιαιτερα για καθημερινο μιας και το παπι βολευει απιστευτα.

αυτο που θελω να ρωτησω ειναι:δεδομενου οτι η μηχανη ειναι του 08 μοντελο,σιγουρα θα ειναι 2 μπορει και 3 χρονια στη βιτρινα,δεν θα χρειαζεται κατι ελεγχο,αλλαγη κτλ?μπαταρια ειπαν θα φορτισουν αυτοι.λαστιχα θα τα κοιταξουμε εμεις και θα ριξω και λιπαντικο στην αλυσιδα.χρειαζεται κατι αλλο περα απο αυτα?επισης πειτε μου και γνωμες για τη μηχανη καθως ειμαι καινουργιος και σε αυτη την κατηγορια...

Τροποποιήθηκε από τον Dant3

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

να σε ρωτησω ρε μαν μονο μπλε ειχε η αντιπροσοπεια....ξερεις αν υπαρχει και σε αλλα χρωματα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ηταν το τελευταιο οποτε και το ειχε μονο σε μπλε...αλλα φανταζομαι οτι σε αλλη αντιπροσωπεια μπορει να εχει ξεμεινει κανενα(του 08 το μοντελο εβγαινε σε μπλε ,μαυρο και πρασινο).εγω το πηρα απο μιχαλακοπουλου.ειχε παντως versys σε πρασινο και πορτοκαλι(που εμενα μου αρεσε πιο πολυ σε σχεση με το er αλλα ειχε και ενα 800αρι παραπανω,δεν αρεσε και στον αδελφο μου κιολας και μου φανηκε οτι στη πολη το er βολευει πιο πολυ,οσο αφορα το μεγεθος)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κατ' αρχήν καλώς όρισες, και καλορίζικο το μηχανάκι, είναι πολύ καλό και το πήρατε και πολύ πολύ καλά. Εκείνο που μάλλον θα πρέπει να κάνεις πρίν το παραλάβεις, είναι να τους ζητήσεις να σου αλλάξουν και τα λάστιχα, έστω και με (μικρή) επιβάρυνση. Αν δεν σου το κάνουν, ή σου ζητάνε πολλά, τότε απλά άλλαξέ τα ΑΜΕΣΩΣ. Σχεδόν τέσσερα χρόνια στην βιτρίνα έχουν σίγουρα στεγνώσει και έχουν κάνει και flat-spotting στο σημείο που πατούσαν. Αν ήσουν έμπειρος οδηγός, θα σου έλεγα αν δεν σου τα αλλάξουν να το κρατήσεις δυό-τρείς μέρες και μετά να πάς να τους πείς πως τρέμει (τα λάστιχα με flat-spotting) δεν ζυγοσταθμίζονται με τίποτα. και να ζητήσεις τότε αντικατάσταση.

Όπως και να έχει, καλές βόλτες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ακου προσφατα εμαθα και εγω οτι οταν περνεις καινουργια μηχανη ειναι υποχρεωμενη να σου δωσουν μια λιστα συναρμολογησης η καπως ετσι οπου λεει τι ακριβως εχει η μηχανη σου πανω !! Υλικα εξαρτηματα και τα λοιπα !

Εμενα δεν μου την εδωσαν στο χερι αλλα την εστειλαν κατευθιαν στην kawasaki απο οπου θα την ζητησω να την εχω ! Και μαλιστα σου βαζουν και μια σφραγιδα στο βιβλιαρακι του σερβις για αυτο οτι οντως δηλαδη εγινε απο την kawasaki και σωστα !

Τωρα ρωτα τους αν τα υγρα ( ολα τα υγρα .. λαδια νερα υγρα φρενων ολα .. ) τα εχουν μεσα 3 χρονια η αν στα εβαλαν τωρα (λογικα τωρα θα στα εβαλαν ) τοτε μονο λαστοιχα μπαταρια και αλυσιδα κοιτα και εισαι κυριος !

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θα το ρωτησω αυτο για τα υγρα γιατι το σκεφτηκα και εγω.τωρα οσο αφορα τα λαστιχα ελεγα μετα το στρωσιμο να τα αλλαζα(αληθεια το στρωσιμο ποσο ειναι?1000?).τοσο χαλια θα ειναι η κατασταση?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θα το ρωτησω αυτο για τα υγρα γιατι το σκεφτηκα και εγω.τωρα οσο αφορα τα λαστιχα ελεγα μετα το στρωσιμο να τα αλλαζα(αληθεια το στρωσιμο ποσο ειναι?1000?).τοσο χαλια θα ειναι η κατασταση?

Το στροσιμο θα στο λεει ακριβως στο μανουαλ .. εμενα παντως η μαμα kawasaki λεει στο βιβλιο 800 με 4000 στροφες και αλλα 800 με 5000 στροφες ... συνολο 1600 χιλιομετρα ( και 9000 στοφες _zeppelin.gif )

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τί διαφορά θα σου κάνουν 1000 χλμ; Καμία...................

Τί διαφορά θα σου κάνει ένα γλίστρημα λόγω παλιών-πολυμερισμένων-ακατάλληλων ελαστικών;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

θα δω ποσα θα μου ζητησουν λοιπον για αλλαγη αυριο που παω να δωσω προκαταβολη.αν δεν βγαλω ακρη,τι λαστιχα προτεινετε εσεις?κατι οικονομικο.οπως ειπα ετσι και αλλιως δεν παει για πιστα η μηχανη ουτε για διαδρομες με 200...και να μην πηγαινει και ευθεια στο νερο :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Bobakia μην πεταγεσαι σε θεματα ανω των 600 κυβικων, δεν εχεις ακομα το δικαιωμα να ανοιγεις την πορτα οταν καποιος χτυπαει το κουδουνι μετα τις 10 το βραδυ. :2funny:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Bobakia μην πεταγεσαι σε θεματα ανω των 600 κυβικων, δεν εχεις ακομα το δικαιωμα να ανοιγεις την πορτα οταν καποιος χτυπαει το κουδουνι μετα τις 10 το βραδυ. :2funny:

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :sp_ike: :sp_ike:

:_hi: :_hi:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΓΕΛΑΩ worthy.gifworthy.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gif

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ta πιο οικονομικα ελαστικα για ερ ειναι τα πιρελλι ντιαμπλο στα 190 ευρω περασμενα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλως ηρθες φιλε. Πριν το παρεις αλλαξε τα λαστιχα οπως σου ειπε ο Παναγιωτης Κ και ολα τα ζουμια, τοσα χρονια σε ακινησια ειναι το μηχανακι. Τα υγρα τα αλλαζεις σε καποιες χιλιαδες χιλιομετρα Ή ανα δυο χρονια οπως γραφει το βιβλιαρακι, ποσο μαλλων οταν εχουν περασει 4 χρονια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρε σεις, να κάνω μια off-topic ερώτηση;

Το ER-6F γιατί δεν έχει πουλήσει;

Να εχεις ενα γυμνο με λιγα αλογα, οκ καπως το καταπινεις το ψευτοδεχεσαι, ουτως η αλλως το ER διχνει μικρο στο ματι οποτε κανεις δδεν λεει τιποτα, ειναι καρα-ασχημο. Να εχεις ομως ενα μηχανακι που μοιαζει με Ninja και χαζοφερνει σε supersport -> καποιος αδαης θα την πατησει ΧΩΡΙΣ να εχει 100 αλογα τουλαχιστον ειναι ανεπιτρεπτο για το ελληνικο ταπεραμεντο. Δεν το δεχεται η καφετερια, πως να το κανουμε... :closedeyes:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να εχεις ενα γυμνο με λιγα αλογα, οκ καπως το καταπινεις το ψευτοδεχεσαι, ουτως η αλλως το ER διχνει μικρο στο ματι οποτε κανεις δδεν λεει τιποτα, ειναι καρα-ασχημο. Να εχεις ομως ενα μηχανακι που μοιαζει με Ninja και χαζοφερνει σε supersport -> καποιος αδαης θα την πατησει ΧΩΡΙΣ να εχει 100 αλογα τουλαχιστον ειναι ανεπιτρεπτο για το ελληνικο ταπεραμεντο. Δεν το δεχεται η καφετερια, πως να το κανουμε... :closedeyes:

2funny.gif2funny.gif

Φίλε μου, είδα ένα σήμερα στον δρόμο (έχω δει πολύ λίγα) και μιλάμε, το λιμπίστηκα! Πολύ όμορφο μηχανάκι.

Και φαντάζομαι σε στήσιμο κλπ, θα είναι όμοιο με το "Ν" το οποίο έχει πουλήσει τρελά.

Δηλαδή, σε αυτήν την κατηγορία, που είναι τα Fazer,Diversion κλπ, εγώ το θεωρώ πολύ άξιο ανταγωνιστή

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φίλε μου, είδα ένα σήμερα στον δρόμο (έχω δει πολύ λίγα) και μιλάμε, το λιμπίστηκα! Πολύ όμορφο μηχανάκι.

Και φαντάζομαι σε στήσιμο κλπ, θα είναι όμοιο με το "Ν" το οποίο έχει πουλήσει τρελά.

Δηλαδή, σε αυτήν την κατηγορία, που είναι τα Fazer,Diversion κλπ, εγώ το θεωρώ πολύ άξιο ανταγωνιστή

Εμενα μ'αρεσει ποιο πολυ το f του 11 απο το f του 08 για να ειμαι ειληκρινης. Αλλα το γυμνο με το ντυμενο δεν εxoυν καμια διαφορα στο στησιμο, ιδια μηχανακια ειναι. Οσο για το αξιολογο ο καθενας κρινει μονος του, εγω παντως μετα απο 31000χλμ πιστευω πως ειναι ποιο αξιολογο απο τους ιαπωνικους ανταγωνιστες του ( με τους ευρωπαιους ανταγωνιστες εχουμε θεμα).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καλως ηλθες στο κλαμπ :cheers:

σιγουρα θα μεινεις ικανοποιημενος απο την επιλογη σου :winking:

με ενα ζευγαρι λαστιχα θα εισαι κομπλε,αυτα που εχει απο το εργοστασιο ειναι ακαταλληλα για ελληνικους δρομους.

παντα ορθιος :bye:

οσο για το ντυμενο ερ πραγματι ειναι πολυ ομορφο,κριμα που δεν πουλαει στην ελλαδα γιατι γενικα το ερ πουλαει τρελα σε εξωτερικο.

μαλλον δεν εχουν πολλες καφετεριες για αυτο :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλές βόλτες και πάντα όρθιος...

Να κανονίσουμε και καμιά μάζοξη οι έχοντες ΕR...

Ναι καλά! Όλοι οι εξάριδες... και εγώ με το μικρό... :sorry:

(Φυσικά , όποτε θέλετε!! )

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

kawasaki%20ER6g%2009%20%202.jpg

Είναι κουκλί...! :_innocent:

Αυτό έχω και γω... σε μπλε....

Ναι καλά! Όλοι οι εξάριδες... και εγώ με το μικρό... :sorry:

(Φυσικά , όποτε θέλετε!! )

ER 5.. τι μοντέλο είναι??

Μοιράσου αυτό το μήνυμα