l4m0 63 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25 , 2011 Καλησπέρα σε όλους!!!Εχθές καθώς συζητούσαμε με τρείς φίλους ρίξαμε μια ιδέα να κάνουμε μια διαδρομή Ηγουμενίτσα-Γιάννενα(70km μέσω εγνατίας οδού) με τα μηχανάκια και παραθέτω αυτό το θέμα για να ακούσω γνώμες και από ποιο έμπειρα άτομα. Το πρόβλημα είναι ότι τα 2 μηχανάκια είναι 50αρια,το ένα από τα δύο δίχρονο υδρόψυκτο, και το τρίτο είναι 125. Σκεφτήκαμε λοιπόν και μας άρεσε πολύ η ιδέα αν και θα είναι αρκετά κουραστηκό να κάνουμε αυτή την διαδρομή έτσι ώστε να έχουμε και μέσο μεταφοράς στα Γιάννενα για τις 2 μέρες που θα κάτσουμε.Ίσως μερικοί θα γελάσετε αλλά εφόσων δεν διαθέτουμε άλλο μέσω μεταφοράς,γρηγορότερο, ΚΤΕΛ δεν θέλουμε να πάρουμε και προπαντώς θα θέλαμε να κάνουμε την διαδρομή πάνω σε δύο ρόδες το έχουμε ψήσει πολύ! Φυσικά στην άκρη του δρόμου για να μην παρεμποδίζου την κυκλοφορία. Ακούω γνώμες.... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
spericD 149 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25 , 2011 (τροποποιήθηκε) Εγω παλι θα σας ελεγα να το κανετε κ στα @@ σας. Εξοπλησμο να εχεις και πας παντου. Εμπειρια ειναι κ αυτο,ο αλλος πηγε με το παπι στον αρκτικο κυκλο :D Τροποποιήθηκε Σεπτέμβριος 25 , 2011 από τον spericD Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
NikosFox 33 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25 , 2011 Εύκολα, Χαλαρά και Άνετα.....Πολυυυυυυ Άνετα... Κάνετε βέβαια 2-3 καλές στάσεις για να ξεκουραστούν τα μοτοσακα και εσείς, πάτε χαλαρά και με ένα καλό τσεκάρισμα στα μότο σας πριν φύγετε δεν θα αντιμετωπίσετε κανένα πρόβλημα λόγο χαμηλού κυβισμού.. Για να καταλάβεις εγώ έκανα με 50αρι GLX (μαμά) 100χλμ ΚΑΘΕ μέρα για την δουλεία (50 πήγαινε και 50 έλα ) για κάνα χρόνο και το μοτοσακό δεν έπαθε τίποτα.... Το μόνο που με προβληματίζει και δεν ξέρω να σου πω είναι αν επιτρέπονται τα 50 στην Εγνατία.. ..... Πολύ καλό ταξιδάκι και καλά να περάσετε άμα πάτε.. . Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
NERRY 336 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25 , 2011 Για μένα καλύτερα να βρείτε μια άλλη διαδρομή και να πάτε... Αν μπορείτε να όμως να πήγαινετε με μέση ταχύτητα τουλάχιστον 70 χλμ και δεν υπάρχει άλλη διαδρομή, πηγαίντε και απο κεί... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
NERRY 336 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25 , 2011 (τροποποιήθηκε) Επικινδυνο δεν ειναι ρε παιδια; Με 50αρια σε αυτοκινητοδρομο; Εγω θα ελεγα οχι, μην το ρισκαρετε. Καντε υπομονη, ταξιδακια ορεξη να χετε και θα κανετε πολλα, με τιποτα μεγαλυτερες μοτες απο 250cc και πανω. Μην τον ακούτε, είναι φλώρος αυτός... :P Πλακίτσα εεεε!!! Τροποποιήθηκε Σεπτέμβριος 25 , 2011 από τον NERRY Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Αιγαιοπλόος 1.661 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25 , 2011 Ηγουμενίτσα - Γιάννενα με 50άρι? Καθόλου σώφρων ιδέα. Οχι μόνο από την Εγνατία αλλά ακόμα και από τον παλιό δρόμο. Ενα 50άρι είναι μοτο-ποδήλατο. Πολύ μικρή ταχύτητα και αναιμικές επιδόσεις στις ανηφόρες. Κοινώς, κινούμενο εμπόδιο για πέραν των μικρών αστικών διαδρομών δρόμους. Για μέσα στην πόλη είναι μια χαρά αλλά για εκτός όχι. Το δίχρονο 50άρι είναι λίγο πιο ικανό αλλά και πάλι δεν ενδείκνυται για τέτοιες αποστάσεις. Για το 125άρι πιστεύω ότι μπορεί να γίνει η διαδρομή αλλά μόνο από το επαρχιακό δίκτυο και όχι από Εγνατία. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Akis94 15 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25 , 2011 παιδιά θέλω και εγώ :D αλλά είμαι λίγο μακρυά :D Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gamokavouras_o_ammwdhs 4 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25 , 2011 μαλλον επικινδυνο ακουγεται.... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
klab 7.408 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25 , 2011 Κάτι που μάλλον σαν διαφεύγει, είναι παράνομο να κινείστε με 50άρι σε εθνική οδό και επικίνδυνο όπως είπε και ο Αιγαιοπλόος παραπάνω. Προτιμήστε άλλη διαδρομή με επαρχιακούς δρόμους για να οδηγείτε πιο χαλαρά. Τα χιλιόμετρα τα βγάζουν πάντως, αν κάνετε στάσεις θα είναι μόνο για ξεμούδιασμα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
l4m0 63 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25 , 2011 Ευχαριστώ σε όλους για τις απόψεις και τις γνώμες!!Σίγουρα είναι λίγο επικίνδυνο αλλά είναι μια εμπειρία!Και δεν νομίζω να αποτελέσουμε μεγάλο εμπόδιο για τους οδηγούς εφόσων κινούμαστε στην άκρη του δρόμου!Εννοείται με κράνη,καθρέφτες και σακίδια που θα περιέχουν ένα μπουκαλάκι βενζίνη για κάθε ενδεχόμενο .Βασικά θα ξεκινήσουμε από Κέρκυρα αλλά Κέρκυρα-Ηγουμενίτσα όσο και να θέλαμε δεν μπορούμε να το κάνουμε με τα μηχανάκια Ακης όντως είσαι λίγο μακριά..Στην άλλη άκρη βασικά Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
spericD 149 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25 , 2011 Εννοείται με κράνη,καθρέφτες και σακίδια που θα περιέχουν ένα μπουκαλάκι βενζίνη για κάθε ενδεχόμενο . Να το στειλετε αναμενο στα γραφεια του πασοκ Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
l4m0 63 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25 , 2011 χαχαχαχα....Και τι θα βγεί?Θα χάσουμε 1lt βενζίνης που στις μέρες μας και στα μέρη μας κοστίζει 1,80€ για μερικούς καραγκιόζηδες..Όχι φίλε μου.. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
bballer1 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25 , 2011 πριν 15 χρονακια ειχα παει με cub αθηνα απο τριπολη... ...και το σκυλομετανιωσα μην το κανετε ειναι επικυνδυνο Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
NERRY 336 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25 , 2011 πριν 15 χρονακια ειχα παει με cub αθηνα απο τριπολη... ...και το σκυλομετανιωσα μην το κανετε ειναι επικυνδυνο Eγώ πήγα Λαμία - Λιβαδειά και Λιβαδειά - Αθήνα και το κατεφχαρηστήθηκα!!! :D Και τώρα ανυπομονώ να κάνω την διαδρομή Αθήνα - Λαμία με την 50αρούμπα μου!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
l4m0 63 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25 , 2011 Eγώ πήγα Λαμία - Λιβαδειά και Λιβαδειά - Αθήνα και το κατεφχαρηστήθηκα!!! :D Και τώρα ανυπομονώ να κάνω την διαδρομή Αθήνα - Λαμία με την 50αρούμπα μου!!! Πόσα χιλιόμετρα ήταν Λαμία - Λιβαδειά?Τι μηχανάκι έχεις? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Feygatos... 79 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25 , 2011 Είναι παράνομο, κατα τάλλα άμα είστε και άκρη δεν θα χετε θέμα πιστεύω, βασικά δεν έχω οδηγήσει και 50άρι, το πρώτο μου ήταν σκούτερ 150cc που έκανα ταξίδάκια και 400χλμ, αλλά αν μπορείτε να πηγαίνετε με 90-100χλμ δεν θαχετε θέμα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
adlib 64 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25 , 2011 Αυστηρά όχι, είναι παράνομο και επικίνδυνο ακόμα και αν είστε στην άκρη του δρόμου. Γενικά το να είσαι στην άκρη του δρόμου στην εθνική δεν το θεωρώ καλή ιδέα, ειδικά με τόσο μικρές ταχύτητες. Το εκτόπισμα του αέρα μιας νταλίκας που πάει με 80 είναι αρκετό για να χάσετε την ισορροπία σας σε μια στιγμή απροσεξίας. Βρείτε επαρχιακή διαδρομή να το ευχαριστηθείτε περισσότερο και να το κάνετε με ασφάλεια. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gregomaga 145 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25 , 2011 Αυστηρά όχι, είναι παράνομο και επικίνδυνο ακόμα και αν είστε στην άκρη του δρόμου. Γενικά το να είσαι στην άκρη του δρόμου στην εθνική δεν το θεωρώ καλή ιδέα, ειδικά με τόσο μικρές ταχύτητες. Το εκτόπισμα του αέρα μιας νταλίκας που πάει με 80 είναι αρκετό για να χάσετε την ισορροπία σας σε μια στιγμή απροσεξίας. Βρείτε επαρχιακή διαδρομή να το ευχαριστηθείτε περισσότερο και να το κάνετε με ασφάλεια. Θα συμφωνήσω... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
xaros4 28 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25 , 2011 πφφ καντε το ρε κ το ρωτατε κιολας με το αστρεακι τ καλοκαιρι καναμε 250 παρεα σε μια μερα αυτο ουτε κιχ ο κολαρικος μ ομως βογγαγε ... εγω μια συμβουλη μονο καντε στασεις σε επιλεγμενα σημεια για καφεδακι τσιγαρακι κλτπ..και δωστου με καλη παρεα :clapping2: Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
chiliplayer 527 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25 , 2011 ΚΑΝΤΕ ΤΟ! Απλά από επαρχιακούς δρόμους! Θα το απολαύσετε και καλύτερα! Κάντε και 2-3 στάσεις για μπαγκέτα-νερό-κατούρημα και ΧΑΛΑΡΑ! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Messer 3.982 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25 , 2011 Δεν ειναι και οτι καλυτερο μπορει να κανει κανεις... Αν το κανετε ομως φροντιστε να ειστε δεξια, σε σχετικη σειρα (ο πρωτος να εχει τον δευτερο στον αριστερο καθρεπτη του, ο δευτερος τον τριτο στον δεξι καθρεπτη του και παει λεγοντας) και οχι διπλα διπλα, αυτος με το 125 να ειναι τελευταιος και αυτος με το πιο αδυναμο πρωτος, φωτα και εντονου χρωματος ρουχα ενοουνται Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
l4m0 63 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25 , 2011 πφφ καντε το ρε κ το ρωτατε κιολας με το αστρεακι τ καλοκαιρι καναμε 250 παρεα σε μια μερα αυτο ουτε κιχ ο κολαρικος μ ομως βογγαγε ... εγω μια συμβουλη μονο καντε στασεις σε επιλεγμενα σημεια για καφεδακι τσιγαρακι κλτπ..και δωστου με καλη παρεα :clapping2: Ετσι ακριβώς το σκεφτήκαμε,με στάσεις κτλ. Όλοι όσοι ήταν αρνητικοί πάντως έχουν μεγάλες μηχανές και τους δίνετε απλόχερα η ευκαιρία για ένα τέτοιο ταξιδάκι αλλά και πολύ μεγαλύερο. Και φυσικά όποιος είναι έξω από τον χορό δεν μπορεί να καταλάβει. Δεν λέω πως έχετε άδικο σε αυτά που λέτε,αντιθέτως μάλιστα έχετε απόλυτο δίκαιο αλλά και για εσάς που οδηγάτε μηχανές 600+ κυβικών πάλι επικίνδυνο είναι,μόνο που οι κίνδυνοι που έχεις με το 50αρι είναι διαφορετικοί με αυτούς της μεγάλης μηχανής. Όλα έχουν μία μορφή επικινδυνότητας και δυστιχώς αν δεν κάνουμε κάποια πράγματα σε αυτή την ζωή που είναι λίγο επικίνδυνα(με προσοχή βέβαια πάντα και με όλα τα μέτρα ασφαλείας) δεν θα την απολαύσουμε. Γ'αυτό τον λόγο κεγώ σκέφτομαι τόσο πολύ αυτή τη διαδρομή,γιατί είναι κάτι που θα μου/μας μείνει! Και τέλος δεν πιστεύω ότι γινεσε επικίνδυνος για τους υπόλοιπους οδηγούς διότι όταν ο δρόμος έχει 2 λωρίδες και κινήσε στην άκρη της δεξιάς λωρίδας ο άλλος μπορεί να σε προσπεράσει με τεράστια άνεση. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
r3negade 3.396 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25 , 2011 H αποσταση ειναι σχετικα μικρη για τα μηχανακια σας(και ειδικα για το 125). Οποτε δεν εχετε φοβο, μην παθουν τιποτα κ τετοια! Ισως για εσας σας φανουν πολλα τα 70 χιλιομετρα, αλλα με υπομονη, και μια δυο στασεις, θα φτασετε ξεκουραστοι! ΑΛΛΑ!! Μην ΔΙΑΝΟΗΘΕΙΤΕ να το κανετε απο Εγνατια. Ειναι επικινδυνα πολυ ακομα και με 80 να κινειστε συνεχεια! Ειδικα αν κινειστε στο ακρο του δρομου, με το παραμικρο(αερα, απροσεξια, ελιγμο) θα φλερταρετε με την ακρη του δρομου κ δεν νομιζω να το θελετε! Γενικα θα ειστε κινητο εμποδιο! Γνωμη μου; Οπλιστειτε με υπομονη, διαθεση, και διαλεξτε εναν επαρχιακο δρομο! Θα το ευχαριστηθειτε ΠΟΛΥ περισσοτερο απο την εγνατια, θα δειτε πιο ομορφα τοπια, θα φτασετε πιο ξεκουραστοι, και τα μηχανακια θα ζορισετε λιγοτερο! Και μια συμβουλη. Βρειτε την τελικη του πιο αργου, και πηγαινετε με 10-15% λιγοτερη ταχυτητα! Αν πχ το πιο αργο μηχανακι φτανει τα 80 να κινεισθαι με 65-70, ωστε να μην τα ζοριζεται τοοσο πολυ τα μηχανακια, κ να μπορειται να κρατατε μια σταθερη ταχυτητα γ αρκετη ωρα(οπου χρειαζεται). Αλλα στον επαρχιακο, ετσι κ αλλιως οι ταχυτητες θα αυξομειωνονται συνεχως οποτε δεν θα εχετε προβλημα! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
innova 04 7.945 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25 , 2011 Ακούω γνώμες.... Στο νησί, την έχετε κάνει αυτήν την απόσταση αυθημερόν ? Πήγαινε -έλα ? Είναι 140 χλμ, και στην Κέρκυρα γίνονται εύκολα..... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
l4m0 63 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25 , 2011 H αποσταση ειναι σχετικα μικρη για τα μηχανακια σας(και ειδικα για το 125). Οποτε δεν εχετε φοβο, μην παθουν τιποτα κ τετοια! Ισως για εσας σας φανουν πολλα τα 70 χιλιομετρα, αλλα με υπομονη, και μια δυο στασεις, θα φτασετε ξεκουραστοι! ΑΛΛΑ!! Μην ΔΙΑΝΟΗΘΕΙΤΕ να το κανετε απο Εγνατια. Ειναι επικινδυνα πολυ ακομα και με 80 να κινειστε συνεχεια! Ειδικα αν κινειστε στο ακρο του δρομου, με το παραμικρο(αερα, απροσεξια, ελιγμο) θα φλερταρετε με την ακρη του δρομου κ δεν νομιζω να το θελετε! Γενικα θα ειστε κινητο εμποδιο! Γνωμη μου; Οπλιστειτε με υπομονη, διαθεση, και διαλεξτε εναν επαρχιακο δρομο! Θα το ευχαριστηθειτε ΠΟΛΥ περισσοτερο απο την εγνατια, θα δειτε πιο ομορφα τοπια, θα φτασετε πιο ξεκουραστοι, και τα μηχανακια θα ζορισετε λιγοτερο! Και μια συμβουλη. Βρειτε την τελικη του πιο αργου, και πηγαινετε με 10-15% λιγοτερη ταχυτητα! Αν πχ το πιο αργο μηχανακι φτανει τα 80 να κινεισθαι με 65-70, ωστε να μην τα ζοριζεται τοοσο πολυ τα μηχανακια, κ να μπορειται να κρατατε μια σταθερη ταχυτητα γ αρκετη ωρα(οπου χρειαζεται). Αλλα στον επαρχιακο, ετσι κ αλλιως οι ταχυτητες θα αυξομειωνονται συνεχως οποτε δεν θα εχετε προβλημα! Ευχαριστώ για τις συμβουλές σου,πραγματικά πολύ χρήσιμες! Και όντως είναι προτιμότερος ο επαρχιακός δρόμος αν και είναι καμιά 15αρια χιλιόμετρα παραπάνω και θα χρειαστούμε περισσότερη ώρα γιατί είναι μέσα στις στροφές αλλά τα τοπία δεν περιγράφονται..Η διαδρομή θα είναι πιο όμορφη και λιγότερο αγχοτική!Μάλλον έτσι θα πράξουμε...Θα ενημερώσω και τους συνταξιδιώτες μου... Στο νησί, την έχετε κάνει αυτήν την απόσταση αυθημερόν ? Πήγαινε -έλα ? Είναι 140 χλμ, και στην Κέρκυρα γίνονται εύκολα..... Έχω πάει Κάβο και έχω γυρίσει(100km) μέσα σε 6 ώρες και έμεινα και 3 ώρες στον Κάβο. Το νησί το έχω γυρίσει όλο... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες