Jump to content
BlackmanGR

Ο γύρος του Αμβρακικού

Recommended Posts

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φετος ειπα να ξεκλέψω λίγο χρόνο από τις αγροτικες

δουλείες με αφορμή το στρόσιμο της γριας πάπιας μου και να γυρίσω τον

Αμβρακικό κόλπο.

Και έτσι τακτοποιόντας πρωί πρωι μερικές από τις υποχρεώσεις μου την

κάνω με ελαφρά πηδηματάκια απο το

χωριό(Κομμένο Άρτας) μην μου

φορτώσουν και άλλες αγκαρείες.

Η διαδρόμή ιδια, άπλα κάθε χρόνο νεες περιπλανήσεις προστήθονται

στους ηδη υπάρχοντες προορισμους.

Αρχίκα μια παράκαμψη για το γνωστό φάρο της Κόπραινας από την ελληνική ταινία "Τα δελφινάκια του Αμβρακικού",

βγήκαν οι απαραίτητες φωτό και επέστρα στην προγραμματισμένη διαδρομή.

P1010252.jpg

Μενίδι, δυστιχως τα φυτα δεν σου επιτρεπουν να βγάλεις μια φωτογραφια ολοκληρου του Μενιδιου.

P1010323.jpg

Φτάνοντας Αμφιλοχια μια απο τις βιδες της εξάτμισης πάνω στη κεφαλη παρεδωσε πνευμα και αντικαταστάθηκε με λίγο συρμα απο μια περίφραξη που ήταν επανω στο δρόμο.

Η Αμφιλοχία απο μακρία.

P1010327.jpg

Μπαίνοντας κάποιος στη Βόνιτσα το πρώτο πράγμα που αντικρίζει είναι το καταπρασινο νησακι που ενόνεται με μια πετροχτιστη γέφυρα στη στεριά και το Βενετσιάνικο κάστρο της.

P1010329.jpg

P1010338.jpg

Μια γρήγορη βόλτα στο νησακι που τοσα χρόνια το προσπερναω αλλα πάντα ήθελα να το επισκεφτώ από κοντά.

Πριν τη πετροχτιστη γεφυρουλα προσπερνάω εναν μικρο ορμο (φυσικό λιμανακι) χωρις να δώσω σημασια. Στην επιστροφη λέω να χαζέψω λίγο τις ξύλινες ψαροβαρκες μπας και κλεψω καμια πατέντα για τις δικες μας :whistling: ... Έκπληκτος αντικριζω στο βυθό του όρμου να

γυροφέρνουν βόλτες καλοθρεμμένοι(2KG++) ανέμελοι Κέφαλοι!!!

P1010347.jpg

Συνέχεια είχε η επίσκεψη του κάστρου για να θαυμάσω και να φωτογραφίσω τη περιοχή απο ψηλά.

P1010357.jpg

Από το κάστρο φαίνεται επίσης η Κορωνησια, ένα σύμπλεγμα μικρών νησιων στον Αμβρακικο που στεγάζουν αρκετες καλύβες/καταφυγια ψαράδων γαρίδας (Γάμπαρη)

P1010351.jpg

Τα απομεινάρια ενός κτηριου στην ακροπολη και ψηλοτερο σημειο του κάστρου.

P1010360.jpg

Το ιβάρι της Βόνιτσας. Τόπος φυσικης εκτροφης ψαριων (κυριως θυλικων κεφαλων ή αλλιώς μπάφες) για την αλιεία των αυγών τους.

P1010359.jpg

[Συνεχίζεται]

Τροποποιήθηκε από τον BlackmanGR

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Μια συντομη βολτουλα μέχρι τη παραλία της Παναγιας και πάλι πισω.

Ανεφοδιασμός και συνέχεια για Πρέβεζα.

Πριν την υποθαλλάσια σήραγγα που ενώνει το Άκτιο με την Πρέβεζα (κόστος διέλευσης 0,7€ και 3€ για δίκυκλα και κουτιά αντίστοιχα).

P1010365.jpg

Η έξοδος μου από τη πόλη της Πρεβέζης έγινε με γρήγορους ρυθμούς μιας και τα db της εξατμισης δεν μου εδιναν και αρκετές πιθανοτητες να γλυτωσω την 150αρα :grin:

Βγαίνοντας από τη Πρέβεζα στα συναντάς την Αρχαία Νικόπολη. Ιδιαίτερη εντύπωση κάνει ένα τμήμα των τευχών που σώζεται μέχρι σήμερα.

Ενημερωτικές ταμπέλες βρίσκονται κατα μήκος των αρχαίων κτησμάτων για να ενημερώνουν τον επισκεπτη/περαστικό/περιεργο :_zeppelin:

P1010366.jpg

P1010368.jpg

P1010371.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Περνάς καλά ε? :_thumbsup: :_thumbsup: :_thumbsup:

Κάνα πρόβατο θα φάμε ? :whistling: :whistling:

Κατάφουρκο κι.............όλα κάτωωωωωωωωωωω! :dribble:

Τροποποιήθηκε από τον innova 04

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επιστροφή στο δρόμο ξανα με κατεύθυνση προς Άρτα. Ο ηλιος είχε αρχίσει να γίνεται ενοχλητικός λόγο της ωρας (13:00 περιπου)...

Κυνηγάω τις σκιές των δέντρων στο δρόμο μιας και είχα αρχίσει να κάνω μαυρισμα για τα καλα. :uglystupid2:

Έχοντας αρχισει να βαριεμαι την ευθεία, προσπερναω μια πινακιδα "Υγροβιοτοπος Αμβρακικου Παρατηρητηριο Πουλιών". Ξαφνηκα ξυπναω φρένα αναστροφή και βουρ στο χωματόδρομο να χαζεψω...

P1010377.jpg

Ένα εγκαταλελειμμένο ξυλινο καλυβάκι με θέα τα χορταρια γυρο γυρο. Ουτε καν σκεφτηκα να κοιταξω μέσα... Μετά απο σαφάρι περιπου 10μετρων περπατήματος μέσα σε χορταρια του υψος μου καταφερα να βγω σε ενα μικρο ξεφωτο με θέα μια τραγάνα στον Αμβρακικό και ένα μεγαλο πτηνο σε αρκετα μεγαλη αποσταση...

P1010376.jpg

P1010373.jpg

P1010374.jpg

P1010375.jpg

Να πω την αλήθεια απογοητεύτηκα... Λίγο απο την εγκαταλειψη του παρατηρητηριου λιγο οτι δεν είχε σχεδον τιποτα να δεις σε καποια λογική αποσταση...

(θα ετοιμασω κάποια αλλη στιγμη ένα θεματάκι με φωτό απο πτηνα του Αμβρακικού μιας και το χωριο μου εχει εναν απο τους μεγαλυτερους υγροβιοτοπους στην Ελλαδα και με μοναδικα πτηνα!)

Έχοντας κάτσει κανα 20λεπτο μπας και περασει τιποτα ανεβηκα ξανα στη παπια μου και συνέχισα το δρόμο μου...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πηγαίνοντας μας τρενάκι μια νταλικα στο δρόμο Πρεβέζης-Άρτας αφού δεν έπεσα να κοιμηθώ στο τιμόνι πάλι καλα...

Φτάνοντας στην Άρτα στάση για φωτογραφία του γιοφυριού της Άρτας άλλα πάνω απ'όλα για την δροσιά που προσφερουν οι σκιες των πλατανιών, του ποταμιου και μιας παγωμένης μπυρας μαζι!!! :_rock-on:

P1010379.jpg

P1010384.jpg

Πληροφοριές για το γεφύρι... Πρέπει να ψάξετε αρκετά για να τη βρείτε αυτή τη πινακίδα, την εχουνε χωσει κατω απο το λαογραφικό μουσείο...

P1010385.jpg

Μετά τις φωτογραφίες και τη μπυρα 20χλμ με χορίζαν απο τον τόπο μου...

P1010386.jpg

Υ.Γ. γιατί θα έχει παράπονο μετά...

Να σας συστήσω τη γριά πάπια μου...

P1010332.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ελα ρε Γρηγορη γαματε!!!

τι παιχτικε ρε? το μηχανακι το πειρες απο εκει?

για δωσε καμια λεπτομερια!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ελα ρε Γρηγορη γαματε!!!

τι παιχτικε ρε? το μηχανακι το πειρες απο εκει?

για δωσε καμια λεπτομερια!

Τι πληροφορία να σε δώκω ρε;

Τη διαδρομή την έκανα πέρυσι το καλοκαιράκι, αρχές Αυγούστου...

Έχω και άλλη πάπια στην Άρτα. (αφού στο έχω πει ρε)

Ανέβα επάνω το καλοκαίρι να πάμε όλοι μαζι εκδρομούλες!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τα καλυτερα μερη εχουμε! ειμαι απο πρεβεζα φιλε και πραγματικα η διαδρομη αρτα-αμφιλοχια-πρεβεζα ειναι για ολα τα γουστα!

ωραιος!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

α δεν το θυμομουν!

ναι αμα λάχει γιατι οχι!!!!!!!

Τι πληροφορία να σε δώκω ρε;

Τη διαδρομή την έκανα πέρυσι το καλοκαιράκι, αρχές Αυγούστου...

Έχω και άλλη πάπια στην Άρτα. (αφού στο έχω πει ρε)

Ανέβα επάνω το καλοκαίρι να πάμε όλοι μαζι εκδρομούλες!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κοιτάω και εγώ τις φωτό και λέω μπα Ιανουάριος τέτοιν ήλιο και τέτοια βόλτα;Μετά είδα ημερομηνία και κατάλαβα.Ωραία βόλτα πάντως.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ωραία βόλτα και ωραίες φωτό. Η Ελλάδα όπου και να την κοιτάξεις όμορφα μέρη έχει!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Aψογος, ωραια διαδρομη. Ποσα χλμ ειναι συνολικα; Κατι τετοιο θα ηθελα να κανω και εγω με παρεα απο τριγυρω με προορισμο καπου Καλαματα γιατι λογω δουλειας μενω κοντα στο Πυργο Ηλειας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα