Jump to content
ALX™

Για να δουμε καταναλωσεις....

Recommended Posts

Παιδια ερωτηση. Ξερω οτι το χειμωνα το fz6 τσιμπαει παραπανω αλλα εγινε κατι που με υποψιασε. Εβαζα παντα απο συγκεκριμενο βενζιναδικο. Τους τελευταιους 3 μηνες ενιωθα οτι τσιμπαει παραπανω το μηχανακι. Τελευταια φορα μαλιστα ειχα και ρεταρισματα, μπουκωματα, κυριως στην εκκινηση μεχρι να ανεβασει λιγο θερμοκρασια. Επισης ειχα βαλει και στο αμαξι και ειχα την εντυπωση οτι επεφτε γρηγορα ο δεικτης.

Αποφασισα λοιπον να βαλω απο αλλο βενζιναδικο. Χωρις να αλλαξω οδηγηση μου εβγαλε 45 χλμ περιπου παραπανω απ οτι μου εβγαζε τωρα τελευταια. Ρεταρισματα κτλ δε ξαναεμφανιστηκαν.

Παιζει περιπτωση νοθειας?

Προσπάθησε να βάζεις βενζίνη από βενζινάδικα που έχουν σύστημα εισροών-εκροών, για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

7.5 το χαμηλότερο που χω δει, 9 το μεγαλύτερο αλλά η πραγματικότητα βρίσκεται στο 8. Όλα στοκ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μετρας στο βενζιναδικο ή οτι λεει ο κομπιουτορας?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

To 1o μόνο αλλά μου φανήκαν λογικές τιμές. Προτείνεις να μετρήσω βενζινάδικο ? Μη κλαίω μετά με τα αποτελέσματα :waycon1:

Καγκούρικο το t-shirt των Άγγλων.

Τροποποιήθηκε από τον stel0

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
To 1o μόνο αλλά μου φανήκαν λογικές τιμές. Προτείνεις να μετρήσω βενζινάδικο ? Μη κλαίω μετά με τα αποτελέσματα :waycon1:

Καγκούρικο το t-shirt των Άγγλων.

Ειναι λιγο ναι :D

Κοιτα, οσες φορες το χω τεσταρει ειναι στο +0,3 νομιζω. Οποτε δεν ειναι κ τοαο θεμα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με ενα προχειρο τεστ που εκανα ειδα οτι το CB καιει 7-7,5 στα 100 με μεικτη χρηση και οδηγηση.

Μοντελο 98 με 4 32αρια, υποπιεσης.

Τροποποιήθηκε από τον Tasos Meli

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με ενα προχειρο τεστ που εκανα ειδα οτι το CB καιει 7-7,5 στα 100 με μεικτη χρηση και οδηγηση.

Μοντελο 98 με 4 32αρια, υποπιεσης.

τόσο δίνουν και στα site.Με νορμάλ οδήγηση τόσο καίει.

Μετά τσιμπάει :grin:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τόσο δίνουν και στα site.Με νορμάλ οδήγηση τόσο καίει.

Μετά τσιμπάει :grin:

Η αληθεια ειναι οτι δεν το εχω πλακωσει για μεγαλες αποστασεις για να δω ποσο πινει, αλλα του κανω ανοιγματακια οπου μπορω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η αληθεια ειναι οτι δεν το εχω πλακωσει για μεγαλες αποστασεις για να δω ποσο πινει, αλλα του κανω ανοιγματακια οπου μπορω.

Πίνει σα ναύτης σε κωλόμπαρο.

τα 240+ χλμ που λένε ότι βγάζει με ένα γέμισμα δε τα έχω δει ποτέ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πίνει σα ναύτης σε κωλόμπαρο.

τα 240+ χλμ που λένε ότι βγάζει με ένα γέμισμα δε τα έχω δει ποτέ.

Υα το αφησω να πιασει ρεζερβα και μετα θα το γεμισω παλι να δω ποσα θα βγαλει, δεν το πολυανοιξα γιατι εβαλα καινουρια λαστιχα και παω σαν κοτοπουλο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τι έβαλες αν επιτρέπεται;

Κοίτα φοράω φίλτρο και τελικό και έχει ανέβει η κατανάλωση μεταξύ μας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τι έβαλες αν επιτρέπεται;

Κοίτα φοράω φίλτρο και τελικό και έχει ανέβει η κατανάλωση μεταξύ μας.

Εβαλα το BT20, επειδη εχω 16 αρι μπροστα δεν εχω επιλογες, 235 ευρω. Εμενα ειναι μαμα το μηχανακι, και λεω να το αφησω ετσι για ενα διαστημα γιατι θα πεσει παντοφλα!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μετά από πειραματισμούς διαπίστωσα στα εξής.

- χωρίς κίνηση, σταμάτα ξεκίνα και με 6η που γράφει 100 το κοντέρ και σε street mode ( :online2long::thumbsdown: :( :cry: κρίμα) πέφτει μέχρι και 6.8 ίσως να πάει και με 6.5 αν συνεχιζόταν το μαρτύριο (σημειοτέον πάει με 100 ανετότατα χωρίς γκούχου και ιστορίες)

- τίγκα κίνηση κέντρο αθήνας πρώτη δευτέρα πάμε στα 8.5 με street mode πάλι

- και μια ενδιάμεση κατάσταση με κίνηση, στροφιλίκια, ανοίγματα-τσάγια (κερνώντας και πίνοντας φυσικά :vv: ) σε sport mode όμως έκαψε 12.4 για 158 χλμ (τα 200+ τα δε αρκετές φορές)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μετά από πειραματισμούς διαπίστωσα στα εξής.

- χωρίς κίνηση, σταμάτα ξεκίνα και με 6η που γράφει 100 το κοντέρ και σε street mode ( :online2long::thumbsdown: :( :cry: κρίμα) πέφτει μέχρι και 6.8 ίσως να πάει και με 6.5 αν συνεχιζόταν το μαρτύριο (σημειοτέον πάει με 100 ανετότατα χωρίς γκούχου και ιστορίες)

- τίγκα κίνηση κέντρο αθήνας πρώτη δευτέρα πάμε στα 8.5 με street mode πάλι

- και μια ενδιάμεση κατάσταση με κίνηση, στροφιλίκια, ανοίγματα-τσάγια (κερνώντας και πίνοντας φυσικά :vv: ) σε sport mode όμως έκαψε 12.4 για 158 χλμ (τα 200+ τα δε αρκετές φορές)

κατ αρχην πως μπορεις να πας με 6η και 100χαω; ακομα και με 130 στην 6η σκοτσαρει.

κατα 2ον, οταν το εστρωνα γεμιζω στο βολο, σχετικα προς το τελος της πολης, και μετα ακολουθουσα πορεια με σταθερα 130 και 6η

ο κομπιουτορας εγραψε 5.6λ/100.

και τελος, το 2ο μου ακουγεται λογικο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

κατ αρχην πως μπορεις να πας με 6η και 100χαω; ακομα και με 130 στην 6η σκοτσαρει.

κατα 2ον, οταν το εστρωνα γεμιζω στο βολο, σχετικα προς το τελος της πολης, και μετα ακολουθουσα πορεια με σταθερα 130 και 6η

ο κομπιουτορας εγραψε 5.6λ/100.

και τελος, το 2ο μου ακουγεται λογικο

Θέλει χέρια για να το καταφέρεις να μην σκορτσάρει :rotfl:

Τα 5.6 που λες σε διαγωνισμό που χε κάνει η ΚΤΜ κανείς δεν τα κατάφερε, αλλά ναι τι να πω μια ευθεία έτσι όπως τα λες μπορεί να το γράψει για λίγο. Το θέμα είναι in the long run τι κάνει.

Sport mode δοκίμασες ή ακόμα ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

οχι :peep:

μονο μια φορα στην Ελασσωνα :grin:

Εντιτ : ειχα πετυχει ενα βιντεακι στον σωληνα. με εναν τυπα που ελεγε πως συμμετειχε σε ενα διαγωνισμο της κτμ για να το κερδισεις. και μια δοκιμασια ηταν η χαμηλοτερη καταναλωση. Και εκατσε για 200 χιλιομετρα νομιζω πισω απο νταλικα με 90 και 6η και του γραψε 4.5 λιτρα? κατι τετοιο...

Τροποποιήθηκε από τον Αλομπαρ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ισχύει έχεςι δίκιο. Σε κερδίσανε χαχαχα. Σε αυτό το διαγωνσιμό (είναι που χαν πάρει 3 τυχεροί το 1290 και μόνο ένας θα το κράταγε) ένας άλλος πήγε σε ένα αεροδρόμιο και έκανε σβούρες αλλά μέχρι 6.5 το πήγε :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδια μια ερωτηση μαλλον λιγο χαζη αλλα με εχει φαει η περιεργεια..

Γενικα μετραω την καταναλωση συστηματικα, γεμιζω καθε φορα και μηδενιζω τον μερικο χιλιομετρητη οποτε βγαζω καθε φορα την μεση καταναλωση. Σε ταξιδι, εθνικη με μια μεση ταχυτητα 140 και λιγα ανοιγματα ειμαι στο 5,7-5,8. Αυτα πριν κανω το μεγαλο σερβις των 60.000 χλμ οπου αλλαξα καδενα και τεντωτηρα.

Τον τελευταιο μηνα κανω καθημερινα 80χλμ Βουλα- Θρακομακεδονες απο παραλιακη- κηφισο. Τις ωρες που κανω την διαδρομη δεν εχει ιδιαιτερη κινηση οποτε κινουμαι σχετικα με σταθερη ταχυτητα 100-110 και αν βρω χωρο και 140. Το θεμα ειναι οτι εχει και φαναρια οποτε σιγουρα εχει και αρκετα σταματα ξεκινα.

Το θεμα ειναι οτι η καταναλωση εχει πεσει τουλαχιστον μισο λιτρο, δηλαδη με τον ιδιο τροπο μετρησης, η καταναλωση ειναι στο 5,2- 5,3.

Θα μου πεις σιγα την διαφορα και δεν θα διαφωνησω απλα για εγκυκλοπαιδικους λογους, ειναι δυνατον να εχει συμβει αυτο λογω σερβις? η οδηγηση μου δεν εχει αλλαξει, πχ αν βρω χωρο απο φαναρι σε φαναρι θα το ανοιξω και τερμα 3-4 φορες ανα διαδρομη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ktm 950 smr 2008 ολο stock

ακτεβατα 9-11 λιτρα μεσα στη πολη

6-7 σε εκδρομουλα

με λιγα λογια γκαζιά και 50λεπτο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ktm 950 smr 2008 ολο stock

ακτεβατα 9-11 λιτρα μεσα στη πολη

6-7 σε εκδρομουλα

με λιγα λογια γκαζιά και 50λεπτο

Μήπως φταίει το βενζινάδικο ή οι μακαρονάδες χωρίς τυρί που τρως ?

Τροποποιήθηκε από τον stel0

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγω εκανα πορεια μινι βολτα Πατρα Ριο για καφε μετα πισω πηγαμε σε ενα εκκλησακι και μετα επιστροφη,

με σταθερα 100-110 στην εθνικη , ω ναι δεν παω παραπανω γιατι γουσταρω να χαλαρωνω μου εβγαλε το gsxf

- 280 xlm και η ρεζερβα αναβοσβηνε για καμια 30αρια χλμ η πρωτη ετσι οχι η δευτερη

- μεσα σε χωρια κλπ περα δοθε μου αναβει η πρωτη ρεζερβα κατα μεσο ορο στα 200 χλμ

φερτε μου το superduke να σας το μπουκωσω :tooth: :tooth: :tooth:

γενικα ειμαι πολυ χαλαρος. εχει τυχει να κανω αποσταση 13 χλμ σε εθνικη σε 30 λεπτα. :rotfl:

πιστευω οτι μετα απο αυτην που εχω θα παρω κανα τσοπεροειδες. την μπαντανα παντως την εχω :punk:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγω εκανα πορεια μινι βολτα Πατρα Ριο για καφε μετα πισω πηγαμε σε ενα εκκλησακι και μετα επιστροφη,

με σταθερα 100-110 στην εθνικη , ω ναι δεν παω παραπανω γιατι γουσταρω να χαλαρωνω μου εβγαλε το gsxf

- 280 xlm και η ρεζερβα αναβοσβηνε για καμια 30αρια χλμ η πρωτη ετσι οχι η δευτερη

- μεσα σε χωρια κλπ περα δοθε μου αναβει η πρωτη ρεζερβα κατα μεσο ορο στα 200 χλμ

φερτε μου το superduke να σας το μπουκωσω :tooth: :tooth: :tooth:

γενικα ειμαι πολυ χαλαρος. εχει τυχει να κανω αποσταση 13 χλμ σε εθνικη σε 30 λεπτα. :rotfl:

πιστευω οτι μετα απο αυτην που εχω θα παρω κανα τσοπεροειδες. την μπαντανα παντως την εχω :punk:

Eν μπουκώνει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μέσα στην πόλη και αντε και μέχρι Λαγονήσι με 14 λίτρα και σκησημο γενηκα έβγαζα 350 χλμ περιπου 3.5 λίτρα αννα 100. με κυριλέ οδήγηση έχω κάνει και 2.7 αννα 100. Τώρα ταξίδι 2 επιβάτες 180 κιλά τομάρια :P με σάκο και τσίτα το γκάζι έκαψα 4.8 στα 100

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα