Jump to content
μάθο...

36ωρα...τι ακριβως ειναι;

Recommended Posts

Διαβαζω χρονια τωρα για τα 36ωρα.Γνωμες θετικοτατες και καβαλαρηδες που μιλουν με ενθουσιασμο για αυτα.Πορωμενοι και φιλοι ακομη δικοι μου που περιμενουν πως και πως εκεινη την Αφετηρια...Να μετρανε τις μερες για να συμμετασχουν στο πανηγυρι,κατ'αυτους...

Προσωπικα παντα σεβομαι και θα σεβομαι ολους τους μοτοσυκλετιστες.Και φυσικα διαβαζω με προσοχη οσα γραφετε για τα 36ωρα.Ομως πραγματικα δεν μου λενε τιποτα προσωπικα.Δηλαδη δεν βρισκω κανενα λογο να ξεκινησω εναν αγωνα με χρονομετρα και χιλιομετρα προκειμενου να καταληξω καπου...Να περναω απο τοσα πολλα μερη και ομορφιες και οχι απλα να μην προλαβαινω να τα δω και να τα χορτασω αλλά να μην θυμαμαι καν απο που περασα.Με πεθαινει αυτο και ειδκα οσο μεγαλωνουμε και η επαφη με τη μοτοσυκλετα μου και τις διαδρομες ολο και στενευουν,λογω υποχρεωσεων,εμενα αλλιως μου αρεσουν αυτα...Μιλαω για τους ρυθμους που διαβαζω οτι πρεπει να πηγαινουν σε μια τετοια συμμετοχη. Δεν μπορω να βρω κανενα λογο να κανω μια βολτα που θα μου επιβαλλει αλλος,και οχι να την οργανωσω εγω και η παρεα μου και μαλιστα να πρεπει να οδηγω 10ωρα καθημερινα χωρις ανασα...Προσωπικα αν οδηγουσα 10-11-12 ωρες και κατεληγα σε ενα καταλυμα,το μονο που θα με ενοιαζε θα ηταν να φαω κατι ,ενα μπανακι για φρεσκαρισμα και ξερος για υπνο...άρα τι παρεα και χαβαλε να κανω στο τελος καθε τετοιας μερας;Δεν θα το ελεγα...

Κι απο την αλλη ρε παιδια.Τοσα και τοσα λεμε για δημοσιους δρομους και ταχυτητες.Μηπως ειναι αρκετο το ρισκο για ενα τετοιο 36ωρο οδηγησης σε δημοσιους δρομους;

Αληθεια το λεω,σας χαιρομαι που σας διαβαζω.Σας χαιρομαι που μιλατε με περισσεια ενταση για αυτο τον ιδιοτυπο δρομο,τα 36ωρα.Μπορει να βρισκετε κατι μεσα σε αυτα...μπορει να νοιωθετε ωραια μεσα σε αυτα...ομως για μενα,και πιθανον και για άλλους που βλεπω το 36ωρο σαν ενα αγωνα τρεξε να φτασεις,μπορειτε να μου πειτε τι ειναι αυτο που σας γεμιζει με τη συμμετοχη σας;Τι ειναι αυτο που θελει να δωσει ενα 36ωρο για να πεισθει καποιος να συμμετασχει;

Να τονισω οτι με το τοπικ επουδενι δεν θελω να μειωσω ή ακομα περισσοτερο να προσβαλλω τους διοργανωτες ή τους συμμετεχοντες.Ισα-ισα.Σεβομαι απολυτα τα 36ωρα και οσους δινουν τη μαχη τους για να ειναι μεσα σε αυτα.Απλα σκεφτομαι διαφορετικα και θελω να μαθω πιο πολλα για το τι ειναι επιτελους αυτα τα 36ωρα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Συμφωνώ Κώστα.

Είναι ήρωες για μένα αυτοί που μπορούν να κάνουν τέτοια και τόσα χιλιόμετρα σε τόσες λίγες ώρες με μια μηχανή.

Εκείνο που νομίζω είναι ότι νοιώθουν ως αγωνιζόμενοι κι αυτό μόνο έχει τη χάρη του.

Γι'αυτό βλέπεις χαρά απλά και μόνο που μπορεσαν και τερμάτισαν.

Δε θα μπορούσα να βάλω τον εαυτό μου σε τέτοια δοκιμασία, αλλά αναγνωρίζω τη σημασία της.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φιλε Κωστα!

Κακος απανταω πρωτος(edit:με προλαβαν) μιας και εχω ¨μονο¨ 3 36ωρα απο τα οποια το φετινο το ενιωσα σαν πρωτο!

Αλλα για να παρεις την απαντηση σου, πρεπει να εχεις τον αλλο μπροστα σου,την ωρα που θα σου μιλαει , να δεις τα ματια του να λαμπουν

το προσωπο του να φωτιζει και το χαμογελο του να σε προκαλει!! Μονο ετσι θα καταλαβεις πραγματικα τι ειναι το 36ωρο.

Αφηνω το γραψιμο σε αλλους που το εχουν, και ελπιζω καποια στιγμη να βρεθουμε να σου πω απο κοντα τα συναισθηματα!! :_thumbsup:

Τροποποιήθηκε από τον paitos

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να συμπληρώσω στην προηγούμενη απάντηση

ότι όταν μου εξήγησαν τι είναι,

σχημάτισα διαφορετική γνώμη από αυτή που έχω τώρα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θεμιτά όλα τα γούστα, και αυτών των "τρελλών" που τραβάνε πάνω στη σέλα μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα την μέρα σε προκαθορισμένες διαδρομές και ωράρια, και όσων θέλουν πιο χαλαρές και παρεΐστικες βόλτες. Εκείνο που θα πρέπει να προσέξουν οι διοργανωτές του 36ωρου (και το λέω έχοντας διαβάσει τις περιγραφές για τα φετινά "σφιχτά" ωράρια), είναι δύο πράγματα.

1. Να μην μετεξελιχθεί η βόλτα-περιπέτεια αυτή σε cannonball.

2. Να μην γίνει καμιά "στραβή" και τους πιάσουν οι αιμοδιψείς ρεπόρτερ και κανάλια στο στόμα τους, και τότε ποιός τους σώνει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ειναι ηρωες σιγουρα... Βεβαια ειναι πιθανο να γινει ηρωικο πεσιμο-ατυχημα με ολο αυτο το αγχος που σε κυριευει σε συνδιασμο με την κουραση την σωματικη-ψυχολογικη..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το φετινό ήταν το 7ο από το 2004 δεν έκανα της Κρήτης γιατί μου φάνηκε χαλαρό και ήταν αλήθεια όπως αποδείχτηκε!!

Το φετινό ήταν το ποιο δύσκολο κατά κινεί ομολογία, αλλά να σας πω ότι ακλούθησε μαζί μου (εκτός από τον αδελφό μου) και ο ξάδελφος μου χωρίς ΚΑΜΙΑ πείρα σε ταξίδια!!!

Οι ρυθμοί μας ήταν χαλαροί, οι στάσεις αρκετές και τις δυο μέρες ξεκινήσαμε 8 και τερματίσαμε 11μμ.Βεβεα ήμασταν κουρασμένοι αλλά ούτε μια φορά δεν κάναμε κάτι διαφορετικό από ότι θα κάναμε αν πηγαίναμε μότο βόλτα μόνοι μας σε άλλη χρονική περίοδο!!!!

Εγώ τέλος, το βλέπω σαν γιορτή και το προτιμώ από κάτι άλλες μότο συγκεντρώσεις μπίρας σούζας και κόντρας …….

Άλλος πάει Μπραλο άλλος πάει Άγιο άλλος πάει Σέρρες ΕΓΩ πάω 36ωρο…………..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να σου πω κάτι..?

Το σάββατο το βράδυ καταριόμουνα την ώρα και την στιγμή που πήρα μέρος για πρώτη φορά σε 36ωρο..

Ήμουνα 15 ώρες πάνω στην σέλα και ένιωθα σαστισμένος με αυτο που κάνω..

Την κυριακή έκοψα κάποια χιλιόμετρα και το πήγα πιο χαλαρά.

Την δευτέρα ξεκουράστηκα και απο τρίτη-τετάρτη άρχισε να μου λείπει..!

ΕΛΕΟΣ δηλαδή.. :uglystupid2:

Τελικά είναι η γιορτή της οδήγησης. Δεν χρειάζεται όμως να πας γρήγορα, δεν είναι Cannonball.

Απλά χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις το μυαλό σου και την εμπειρία σου και να διαχειριστείς τους φόβους σου και τις αμφιβολίες σου.

Είναι ένα παιχνίδι μυαλού, όπως το σκάκι, εγώ έτσι το αντιλαμβάνομαι τελικά. Θέλει στρατηγική, θέλει σκέψη, θέλει ωριμότητα, θέλει αντίληψη, θέλει φυσική κατάσταση, θέλει πίστη.

Είναι για τον ταξιδιώτη-τουρίστα ότι είναι για έναν οδηγό πίστας ένα CSS.

Ενα μεγάλο σχολείο που σε βγάζει πιο δυνατό και ξέρεις πια σίγουρα τις αντοχές σου.

Ξέρεις απο κει και πέρα πότε θα θέσεις τα όρια. Ξέρεις πότε σε οδηγάει η μηχανή και πότε την οδηγάς εσύ.

Ξεκινάς απο κει και πέρα ένα ταξίδι και πλέον δεν είναι βουνό, έχει θέσει τα όρια το 36ωρο και δύσκολα ξεπερνιούνται..

Όταν έκανα πριν 3 χρόνια ταξίδι στην Ιταλία και ήμουν 8 ώρες πάνω στην μηχανή καταβλήθηκα ψυχολογικά και σωματικά. Ίσως αν το έκανα τώρα να ήταν αλλιώς..

Τώρα έχω περάσει 15 ώρες πάνω στη σέλα και πάλεψα με τον εαυτό μου και τις σκέψεις μου.

Σίγουρα για έναν ταξιδιώτη όπως κι εγώ στοιχίζει να μην μπορείς να αφιερώσεις χρόνο στα μέρη που περνάς, νιώθεις οτι τα προσβάλλεις.

Αυτό έπαθα κι εγώ την δεύτερη μέρα και άλλαξα τους κανόνες.

Όμως ότι χάνεις εκείνη την ώρα σου ανοίγει δρόμους για να δεις αυτά και ακόμα περισσότερα στο μέλλον γιατί προπονείς το σώμα σου και την ψυχή σου να δεχθεί περισσότερες και πιο έντονες εμπειρίες.

Έτσι είδα εγώ πρώτη φορά το 36ωρο και αν μπορέσω θα το ξαναπαίξω το παιχνίδι πιο δυνατός αυτή τη φορά..

:cheers:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ειναι η τριτη φορα που παω. και ναι οπως το ειπε κι ο παναγιωτης (paitos) τωρα ενοιωσα οτι κανω το πρωτο 36αωρο. απο θεμα χιλιομετρων και ομορφου τοπιου.

Ας μην ξεχναμε και τον τιτλο ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΑΝΤΟΧΗΣ. πιστευω αυτη η φραση τα καλυπτει ΟΛΑ. το ποσες ωρες αντεχεις στην σελα.

εχεις να κανεις με πολλους παραγοντες. την σελα, την κατασταση της μηχανης, τις αντοχες σου, την κουραση, την συμβιωση με τον εαυτο σου, την ποιοτητα ασφαλτου, την μοναξια του μοτοσυκλετιστη κι ας ειναι με ομαδα, τις τεχνικες βλαβες, τα τοπια, το προγραμμα της λεσχης, το ροουντ μπουκ.

εχουμε κι αλλα. την προετοιμασια της μηχανης, το ψυχολογικο προ του 36αωρου, το ψυχολογικο του σαββατοβραδου, το ψυχολογικο του τερματισμου, θα βρεθεις με πολλους τρελαμενους και θα μιλατε σαν νασαστε φιλοι απο χροοοονια κι ας βρισκεστε μια φορα το χρονο. τα χαμογελα, τα πειραγματα μεταξυ μας.

δεν προσπαθω κωστα να σε πεισω να ερθεις. σου δειχνω τι συμβαινει και πως μου βγαινει.

μεγαλες εναλαγες συναισθηματων. απο το ζενιθ στο ναδιρ η ψυχολογια και πολλες φορες σε κλασματα δευτερολεπτου. οι τρομαρες που παιρνεις επειδη δεν πηρες καλα μια στροφη η επειδη χαζευες τα πουλακια.

καθεσε και υπολογιζεις τα χιλιομετρα του ροουντ μπουκ να δεις την τουλιπα να μην χασεις το δρομολογιο. τωρα θυμηθηκα τον αγγελο al bandy που ειχε μιλια στο ταχυμετρο του. εκει να δεις πλακα να κανεις υπολογισμους μετατροπης σε χιλιομετρα. καλα ο αγγελος δεν οδηγησε αλλα εγινε μαθηματικος σε ενα διημερο.

το δρομολογιο στο δινουν και ΑΝ θες ΑΝ μπορεις το κανεις. μονος σου αποφασιζεις. αν δεις οτι τελος κουραστηκα και σταματαω τοτε το κοβεις πας στο gps και βαζεις γρηγορη επιστροφη στο ξενοδοχειο. τοσο απλα. δεν σε υποχρεωνει κανεις.

περισσοτερο ειναι η προσωπικη ικανοποιηση οτι καταφερες κατι πολυ δυσκολο. οτι πονεσες κουραστηκες θολωσες μαρτυρησες αλλα τελικα το καταφερες.

ειναι δυο μερες αμιγως μοτοσυκλετισμου. οταν ξεκιναει το 36αωρο και ενα μηνα πριν κι αρχιζω τις προετοιμασιες. οι φιλοι μου η οικογενεια μου η γυναικα μου μολις ακουσουν την λεξη 36αωρο τοτε σταματανε γιατι πολυ απλα ξερουν οτι ο γιαννης εχει την τρελα του και θα κατσει να ασχοληθει. ειναι ενα θεμα κλεισμενο και το ξερουν καλα. ουτε γκρινιες ουτε μουρμουρες γιατι ξερουν οτι δεν σηκωνει κουβεντα.

θα μπορουσα να γραφω επι ωρες. αλλα πιστευω οτι αν δεν δοκιμασεις δεν θα μαθεις. ετσι λενε. κι αν δεν σαρεσει τοτε απλα το κοβεις και πας σπιτακι σου.

χωρις να σε ξερω προσωπικα κι ουτε εχουμε βρεθει εδω σε γνωρισα στο φορουμ πιστευω οτι θα σαρεσει. αλλα και παλι κατι μου λεει οτι δεν θα σαρεσει. σε εχω για ντεμι σε αυτην την φαση του 36αωρου.

προσωπικες αποψεις ειναι ολα αυτα και αν καπου εθιξα καποιον η καποιους ας μην το παρουν στραβα.

36αωρο λοιπον κι οσοι θελετε ελατε!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φιλε Κωστα!

Κακος απανταω πρωτος(edit:με προλαβαν) μιας και εχω ¨μονο¨ 3 36ωρα απο τα οποια το φετινο το ενιωσα σαν πρωτο!

Αλλα για να παρεις την απαντηση σου, πρεπει να εχεις τον αλλο μπροστα σου,την ωρα που θα σου μιλαει , να δεις τα ματια του να λαμπουν

το προσωπο του να φωτιζει και το χαμογελο του να σε προκαλει!! Μονο ετσι θα καταλαβεις πραγματικα τι ειναι το 36ωρο.

Αφηνω το γραψιμο σε αλλους που το εχουν, και ελπιζω καποια στιγμη να βρεθουμε να σου πω απο κοντα τα συναισθηματα!! :_thumbsup:

+690

Ποντακι...

πρεπει να δεις τα μιατα του αλλου να στο περιγραφει...

Ειναι ενα παιχνιδι...πως παιζειs πχ Call of duty στο playstation και τελιωνεισ ενα σκελοσ με 15 headshots...καπως καλυτερα! :D

Ειναι το οτι συμετεχεις σε μια διωργανωση που συμμετεχουν αλλοι 250 που μοιραζοντε την ιδια αγαπη με εσενα..

Ειναι το οτι και οι 250 ειναι ευτυχισμενοι και υπαρχει θετικη ενεργεια..

Ειναι το οτι η μονη σου εννοια ειναι να φτασεις σε εναν προορισμο και να τραβιξεισ φωτογραφια.

Ειναι το οτι θα οδηγισεις σε 20 διαφορετικα τερεν.

Ειναι οτι θα προετοιμαστεις την προηγουμενη μερα τησ εκκινησης..

Ειναι το οτι θα γινεις ενα με την μηχανη σου για πολυ ωρα..

Ειναι το οτι περνας χρονο με τον ευατο σου...

Ειναι το οτι δεν σε αποασχολουν πολλα πραγματα συγχρονως..

Ειναι το οτι δεν θα σε παρεξηγισει κανεις...

Ειναι το οτι ολα γινονται σωστα γιατι γινονται με τον δικο σου τροπο...

Ειναι το οτι καθε φορας μαθαινεις περισοτερα για τον εαυτο σου...

Ειναι το οτι μπορεισ να οδηγισεις με οποιο ρυθμο γουσταρεις...

Ειναι το οτι πετας καμια προσπεραση και γουσταρεις σε μηχανακια που σου την σπανε (οχι ανθρωπους)...

Ειναι το οτι πετας κανενα παντιλικι και σουζα και το απολαμβανεισ περισοτερο επειδη ακριβως συντρεχουν ολοι οι παραπανω λογοι...

Ειναι επειδη στο τελος η κουραση ειναι γλυκια...

Ειναι επειδη οτι και ωρα να τερματησεις αισθανεσαι στο τελος της ημερας Πρωταθλητης...

μου ερχονται και αλλα, αλλα καλυτερα να σε δουμε του χρονου για να μας τα πεισ εσυ.. :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

+750

και δεν ειχα την χαρα να τα πουμε εκει στο ξενοδοχειο. την αλλη φορα!!!

Ναι ρε φιλε,αυτό είναι απο τα κακά του 36ωρου. Λίγος χρόνος για κουβέντα..

Την επόμενη.. :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το κακό είναι Κώστα ότι βγάζεις συμπεράσματα βλέποντας video των γρήγορων. Επουδενί δεν πηγαίναμε όλοι έτσι...τουναντίον θα έλεγα. Άλλωστε αν δε κρατούσες ένα σταθερό και εντός δυνατοτήτων για τον καθένα ρυθμό, δε μπορούσες να το ολοκληρώσεις. Αν πιέζεις παραπάνω από ότι μπορείς χωρίς να ζορίζεσαι η κούραση έρχεται εύκολα... Γενικότερα είναι περισσότερο θέμα στρατηγικής πρώτα, ικανότητας προσανατολισμού και τελευταία έρχεται η οδηγική ικανότητα... Σίγουρα για να βγάλεις τόσες ώρες οδήγησης στον ρυθμό π.χ του ALX, θέλει να τον έχεις εύκολα αυτό το ρυθμό. Αλλιώς δεν το κάνεις, γιατί θα κάνεις τη μισή διαδρομή, θα γίνεις κομμάτια κομμάτια και θα εγκαταλείψεις.

Το πως οδηγεί ο καθένας και τι ρίσκα παίρνει είναι άλλο θέμα... Θα βρεθούν και οι κάγκουρες που θα σε περάσουν με όσα και ξυστά, ή θα σε περάσουν σε μια κλειστή στροφή χωρίς να έχουν ορατότητα. Ευτυχώς η συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων στο 36ωρο δεν είναι τέτοιοι οδηγοί. Αλλά και πάλι δεν παύει να αποτελεί μια μικρογραφία της ελληνικής κοινωνίας και παιδείας, οπότε κάποιοι "θερμοκέφαλοι" δεν παύουν να υπάρχουν... Κάνεις στην άκρη, τους αφήνεις να περάσουν χωρίς να κινδυνέψεις πρώτα εσύ και... "από εκεί παν κι άλλοι" που λένε.

Όσον αφορά το θέμα του τουρισμού τώρα... Ναι, σίγουρα αυτό το 36ωρο ΔΕΝ ήταν τουριστικό... Αν ήθελες να μην σε πιάσουν τα άγρια μεσάνυχτα, δεν σταματούσες για φωτό, καφέδες και λοιπά. Βενζίνη, λίγο νεράκι όσο γεμίζουν και οι άλλοι και πάμε. Μια 10λεπτη στάση σε κάποιο καίριο σημείο (π.χ 2ο Road Book πρώτης μέρας στο Νυμφαίο) για να τσιμπήσουμε κάτι στα γρήγορα και να ξεμουδιάσουμε και αυτό ήταν.

Στα προηγούμενα δεν ήταν τόσο στενά τα χρονικά περιθώρια -από ότι μου λένε-, αλλά πουθενά -προσωπικά- δεν οδήγησα με extra ρίσκο. Και αυτό είναι το μυστικό για εμένα, να πας με το ίδιο ρυθμό που οδηγείς και στις άλλες βόλτες σου. Απλά η κούραση λειτουργεί συσσωρευτικά... εμένα μου βγήκε από το μεσημέρι της 2ης μέρας και στο Μουζάκι -μια που ένοιωθα ότι δε μπορούσα να ακολουθώ τον ίδιο ρυθμό με ασφάλεια πλέον- η κούραση κέρδισε και πήρα το δρόμο της επιστροφής(ασχέτως αν εκ των υστέρων το μετάνιωσα και πήγα το ολοκλήρωσα τη Τρίτη, αλλά η λογική αυτό προέτασσε)... Δεν θα βάλουμε την σωματική μας ακεραιότητα πάνω από οτιδήποτε, ακόμα και τον εγωιστή που κρύβουμε όλοι μέσα μας.

Συμπερασματικά... τα 36ωρα (από το ένα που είδα και τα πολλά που μου διηγήθηκαν οι "αρχαίοι" συνοδοιπόροι μου) είναι κατά βάση οδηγικά. Ξέρεις εκ των προτέρων ότι 10 ώρες πάνω - κάτω την μέρα θα είσαι στη σέλα. Άλλος μπορεί και το κάνει, άλλος όχι. Και κυρίως άλλος ΘΕΛΕΙ να το κάνει άλλος ΟΧΙ. Μη ξεχνάμε πως είναι πολλοί που τους λείπει αυτό το πράγμα... χιλιόμετρα, μια που οι ρυθμοί της ζωής τους δεν τους αφήνουν το χρόνο να το κάνουν συχνά και ξεκλέβουν ένα διήμερο - τριήμερο για τον εαυτό τους παρέα με τη μηχανή τους. Αφήστε τους να έχουν και αυτοί κάτι να περιμένουν όλη τη χρονιά, μη γίνει και το 36ωρο χαλαρή βόλτα για καφέ & φαγητό (όπως ήταν το 36ωρο της Κρήτης). Η χαρά της οδήγησης πάνω απ' όλα, δεν θα ήταν διαφορετικά οδοιπορικό αντοχής... αν θέλει κάποιος τουρισμό ας το κάνει σε 3-4 μέρες, άλλωστε δεν είναι υποχρεωμένος.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φιλτατε Κωστα τα ειπαν ολα οι φιλοι απο πανω,εγω φετος εχασα το 6ο μου και δεν χωρταινω να διαβαζω περιγραφες και να βλεπω φωτο,ειμαι εκει μαζι τους.Προσπαθησε να ερθεις μια φορα για να δεις τα ματια αυτων που πηραν μερος,τα λεει ολα.:_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το SMT με τα αυτοκολητα στο τεποζιτο ηταν το δικο σου?

Οχι εγω ημουν με το ασπρο smt...νομιζω οτι ηταν το μονο

Τροποποιήθηκε από τον Mr. D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σχετικά με την ιδέα του 36ωρου, η μόνη ένσταση νομίζω πως μπορεί να είναι το θέμα ασφάλεια

γιατί μετά από 10 ώρες πάνω στο τιμόνο μπορεί να βρεθεί κάπου κάποιος και να κάνει καμιά

λαλακία και να βρεθεί σε κανά γκρεμό ή κάτω από καμιά νταλίκα.

Κατα τ'άλλα περί ορέξεως κολοκυθόπιττα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σχετικά με την ιδέα του 36ωρου, η μόνη ένσταση νομίζω πως μπορεί να είναι το θέμα ασφάλεια

γιατί μετά από 10 ώρες πάνω στο τιμόνο μπορεί να βρεθεί κάπου κάποιος και να κάνει καμιά

λαλακία και να βρεθεί σε κανά γκρεμό ή κάτω από καμιά νταλίκα.

Κατα τ'άλλα περί ορέξεως κολοκυθόπιττα!

Τείνω να συμφωνήσω μαζί σου αλλά, κάθε στιγμή της διαδρομής έχεις κεντρικούς δρόμους διαφυγής προς το ξενοδοχείο για την διανυκτερεύση σου.

Κι εγώ έφτασα στα όρια μου αλλά ΄΄επέλεξα΄΄να στρίψω προς Πεντάλοφο και να κάνω τα τελευταία 100+km μέσα απ το βουνό.

Αν δεν ήθελα έπιανα εγνατία και πήγαινα Γιάννενα. Κανένας δεν θα το παρεξηγούσε πιστεύω.

Είμαστε μεγάλα παιδιά. Πάντα υπάρχει ο εγωισμός αλλά αυτό δεν έχει σχέση με το 36ωρο.

Και στο φανάρι αν έρθεις κάποιος και σου μαρσάρει και αρχίσετε το κυνηγητό εσύ θα φταις όχι ο άλλος.. :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ας μην ξεχναμε και τον τιτλο ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΑΝΤΟΧΗΣ. πιστευω αυτη η φραση τα καλυπτει ΟΛΑ. το ποσες ωρες αντεχεις στην σελα.

:_thumbsup:

:ok:

κι εγω κι εγω και ας μη το εβγαλα ολο εβγαλα οσο μπορεσα και ειμαι καταχαρουμενος

το να μη κυνδινευσει καποιος ειναι απλο αμα αισθανθει οτι περναει τα ορια σταματαει καπου και κοιματε (αν εχει φτασει σε αυτο το σημειο) αλλιως δε φταει η οργανωση που δεν ειναι canonball αλλα η κακη εκτιμηση των ικανοτητων που παλι ειναι θεωρητικο γιατι στα 36ωρα γενικα δεν υπαρχουν σοβαρα ατυχηματα πραμα που εχει να κανει με την τυχη αλλα και το ειδος συμετοχων που μαζευει αναβατες εμπειρους αρκετα ωστε αν δουν οτι κατι δεν τους βγαινει να προχωρησουν αλλιως και οχι να σκοτωθουν για ενα εγωισμο

matho ειναι απλο αν θες να σε πονεσει ο κ@λος σου στην αβολη σελα του bmw σου πας 36ωρο :_zeppelin: (εμενα οι καρποι μου με τη χοντρουλα το cb)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κωστα, ενα θα σου πω ως το πιο σημαντικο, ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΣ ΝΑ ΤΟ ΖΗΣΕΙΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ! πραγματικα

οσο και αν προσπαθησεις να το "ζησεις" μεσα απο τα συναισθηματα των αλλων δε θα καταφερεις ΠΟΤΕ να το καταλαβεις

εαν δεν πας...

Η αληθεια ειναι οτι και εγω φετος ηθελα πολυ να παω αλλα δε τα καταφερα, εχω στεναχωρηθει πολυ αλλα οκ, καλα να ειμαστε

και παμε του χρονου!

Ξεχαστε τους ορους, αγωνιζομενοι, αγωνας, πας ταπα, σου επιβαλουν μια βολτα και πολλους αλλους παρομοιους γιατι

ουδεμια σχεση εχουν με τον θεσμο, το 36ωρο ειναι θεσμος, ειναι ενα μεγαλο μοτοσυκλετιστικο event!

Μεσα απο το 36ωρο το βασικοτερο ειναι οτι μαθαινεις τα ορια σου, αν δεν σε ενδιαφερει κατι τετοιο απλα δεν πας,

οπως το λεει και η ονομασια του event, ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΑΝΤΟΧΗΣ, κοινος ειναι ενα αθλημα σαν τον μαραθωνιο

ας πουμε, για να το καλταβουν οσο περισσοτερο γινεται οσοι δεν το εχουν κανει....

Τι κερδιζεις λοιπον μεσα απο αυτο;;; Μαθαινεις τα ορια σου, μαθαινεις τον εαυτο σου πανω στην μοτοσυκλετα σου,

μαθαινεις την μοτοσυκλετα σου, αποκτας εμεπειρια και αφου ξεπερνας τα ορια που ειχες βλεπεις οτι τελικα ΜΠΟΡΕΙΣ να

ταξιδεψεις πολυ παραπανω απο οσο πιστευες, σε αυτο το σημειο βεβαια να πω πως ΔΕΝ ειναι για ολους, εκει ερχεται

ομως η λογικη και οταν υπαρχει πανε ολα καλα, καλιστα οποιος βλεπει οτι δεν το εχει μπορει να εγκαταληψει ειτε

πηγαινοντας πιο νωρις στο ξενοδοχειο ειτε ακομη γυρνωντας και σπιτι του...

Μετα απο αυτα ειναι ολα τα αλλα που ειπαν και τα παιδια, ο χαβαλες, εστω και αν διαρκει μονο 2 λεπτα καποιες φορες, αυτα

τα 2 λεπτα στην φαση αυτη ειναι σα να εκατσες 2 ωρες με τον αλλο για καφε, ειναι ΟΛΟΙ στο ιδιο mode εκεινη την στιγμη

και πραγματικα αρκουν δυο κουβεντες, ενα χαμογελο, μια χαιρετουρα....

ειναι η ολη φαση του παιχνιδιου, το να παιξεις ψαχνοντας δρομους και σημεια που πρεπει να φωτογραφισεις, δε ξεκινας απλα

για να κανεις 1600χλμ σε δυο μερες, εχει παρασκηνιο απο πισω...

Ο καθε ενας ειναι ελευθερος να παει οπως θελει, βασικα πρεπει να πας με το επιπεδο που εχεις, με τον ρυθμο σου για να

βγαλεις τα χλμ, εκει και ερχεται για εμενα ο ορος αθλητισμος, πρεπει να ψαξεις τον ρυθμο σου ωστε να αντεξεις να βγαλεις

τα χλμ, να γινεις ενα με το σωμα σου, νους και σωμα να δουλευουν στο απολυτο και εναρμονισμενα,

πχ, το να πας για τρεξιμο ας πουμε και να κανεις ενα 400αρι τσιτα και μετα να τα φτυσεις δεν εχει νοημα, εχει ομως νοημα να

βρεις το ρυθμο που μπορεις να τρεξεις και να βγαλεις οσα περισσοτερα 400αρια μπορεις...Οταν ξεκινας γυμναστηριο, ξεκινας

σηκωνοντας 200 κιλα;;;; οχι, ξεκινας απο εκει που ειναι το επιπεδο σου και οσο παει ανεβαινει, ετσι λοιπον θα πας και στο 36ωρο,

θα πας στο επιπεδο σου και πιστεψε με, την επομενη φορα που θα ξανακανεις ταξιδι, το επιπεδο σου θα ειναι ενα κλικ παραπανω, ειτε

στην οδηγηση, ειτε σε αντοχες, ειτε σε χιλια δυο αλλα πραγματα... αυτο ειναι κυριως για εμενα το 36ωρο, απο την

φαση του "μοτοσυκλετιστικου αθλητισμου", εαν μπορουμε να βαλουμε και αυτον τον ορο μεσα στην ολη φαση...

τωρα εαν ο ρυθμος σε συναδυασμο με τις αντοχες του αλλου ειναι σε ψηλο επιπεδο δεν χαρακτηριζει σε καμια περιπτωση

το 36ωρο, οπως επισης εαν ο αλλος θελει να παει για καφεδες, παΐδακια κτλ και μολις περασει η ωρα να παει κατευθειαν στο

ξενοδοχειο, αυτος λοιπον ηρθε απλα για τον χαβαλε, για την ολη φαση χωρις να κανει αυτο που πραγματικα ειναι το 36ωρο, δηλ

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΑΝΤΟΧΗΣ!

ουφ, επιτελους, τελειωσα... :2funny:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

..Ομως πραγματικα δεν μου λενε τιποτα προσωπικα.Δηλαδη δεν βρισκω κανενα λογο να ξεκινησω εναν αγωνα με χρονομετρα και χιλιομετρα προκειμενου να καταληξω καπου...Να περναω απο τοσα πολλα μερη και ομορφιες και οχι απλα να μην προλαβαινω να τα δω και να τα χορτασω αλλά να μην θυμαμαι καν απο που περασα.Με πεθαινει αυτο..εμενα αλλιως μου αρεσουν αυτα...Μιλαω για τους ρυθμους που διαβαζω οτι πρεπει να πηγαινουν σε μια τετοια συμμετοχη. Δεν μπορω να βρω κανενα λογο να κανω μια βολτα που θα μου επιβαλλει αλλος,και οχι να την οργανωσω εγω και η παρεα μου και μαλιστα να πρεπει να οδηγω 10ωρα καθημερινα χωρις ανασα...Προσωπικα αν οδηγουσα 10-11-12 ωρες και κατεληγα σε ενα καταλυμα,το μονο που θα με ενοιαζε θα ηταν να φαω κατι ,ενα μπανακι για φρεσκαρισμα και ξερος για υπνο...άρα τι παρεα και χαβαλε να κανω στο τελος καθε τετοιας μερας;Δεν θα το ελεγα...

Κι απο την αλλη ρε παιδια.Τοσα και τοσα λεμε για δημοσιους δρομους και ταχυτητες.Μηπως ειναι αρκετο το ρισκο για ενα τετοιο 36ωρο οδηγησης σε δημοσιους δρομους;..

ΑΚΡΙΒΩΣ! μια απο τα ιδια! :ok:

(Ποτέ δεν μου'κανε "κλικ" η ολη φαση, αλλα περι ορεξεως.. :what:)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πάντως είναι καλή φάση που το έκαναν τελικά τόσο δύσκολο φέτος.

Κυκλοφοράνε ιστορίες απείρου κάλους για άπειρα χιλιόμετρα, κατολισθήσεις, κόπωση, λιώσιμο, αγωνία..

Σαν ταινία τρόμου είναι.. :D

Άρα του χρόνου παίζει να μην περιμένω και τόσην ώρα στην ουρά για την συμμετοχή.. B)

(Πρώτα ο θεός, γεροί να μαστε..)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

κατα την ταπεινή μου γνώμη το 36ωρο -και κάθε "36ωρο"- είναι η ανθρώπινη ανάγκη στο να βρεί κάποιος τα όρια του κάνοντας αυτό που αγαπά

όσοι νιώθουν έτσι, κάποια στιγμή το κάνουν, αντίθετα όσοι δεν το νιώθουν, τους είναι δύσκολο να το καταλάβουν

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα