Jump to content
djnoizeteck

Νικέλωμα και περαιτέρω

Recommended Posts

φτου σκορδα !! Μπραβο ρε Klab ,εισαι παλλικαράς , αξιζει το μηχανακι τετοια συντηρηση!!! Πως τα λυπαμαι αμα τα βλεπω ερειπια...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

μια αλοιφη "glanol" την χρησημοποιουμε για να σηντηρησουμε το ηδη υπαρχων νικελ η για να κανουμε μια μεταλικη επιφανεια νικελ??? για συντιρηση νικελ υπαρχει καποια αλοιφη ???? εαν ναι ποια ειναι αυτη... ευχαριστω

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και τα 2 μπορείς να κάνεις με τις αλοιφές τύπου Glanol, αν είναι για βούρτσισμα-γυάλισμα θέλεις περισσότερο κόπο.

Το σαπούνι αλουμινίου (αν το βρεις) κάνει δουλειά πολύ γρήγορα.

Εδώ που τα λέμε ποια συντήρηση, δεν έχω βάλει τίποτα ακόμα και είναι όπως την πρώτη ημέρα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Kαλησπέρα.. Εμ θέλω και γω τα φώτα σας.. !

Στο παππάκι επειδή ήταν άσχημα τα καπάκια του κινητήρα τα είχα τρίψει και τα είχα βάψει με σπρευ χρωμίου..Τώρα ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω?

Ναι απόλυτα κατανοητό οτι ρίχνω διαβρωτικό για να φύγουν τα χρώματα που έχει ως τώρα..Απο κεί και πέρα τι κάνω...?

Και επίσης θα κρατήσουν μετά ή θα χαλάσουν(εννοώ σκουριά)..? Αν το μόνο που θα χρειάζεται είν πέρασμα μια στο τόσο δεν με ενοχλεί..!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Tο ίδιο είχα κάνει και εγώ :2funny: ...θέλει διαβρωτικό να φύγει η μπογιά και μετά γυάλισμα (υπάρχουν στο εμπόριο διαφορα βουρτσάκια που μπαίνουν στο τρυπάνι) βάλε και venol και θα γυαλίσει... :worthy:

σου συνιστώ νικέλωμα να γλιτώσεις το γυάλισμα...το κόστος είναι μικρό 50 euro και για τα δυο καπάκια..είναι ένας τυπάκος στο Περιστέρι "chromeplanet" λέγεται η εταιρεία..((sorry αν κάνω διαφήμιση αλλα τα καλά μαστόρια πρέπει να τα μαθαίνουμε))φτηνός και γαμώ τι δουλειές... δες φότο εδώ www.chromeplanet.gr :drunk:

Τροποποιήθηκε από τον komfoukios

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Tο ίδιο είχα κάνει και εγώ :2funny: ...θέλει διαβρωτικό να φύγει η μπογιά και μετά γυάλισμα (υπάρχουν στο εμπόριο διαφορα βουρτσάκια που μπαίνουν στο τρυπάνι) βάλε και venol και θα γυαλίσει... :worthy:

σου συνιστώ νικέλωμα να γλιτώσεις το γυάλισμα...το κόστος είναι μικρό 50 euro και για τα δυο καπάκια..είναι ένας τυπάκος στο Περιστέρι "chromeplanet" λέγεται η εταιρεία..((sorry αν κάνω διαφήμιση αλλα τα καλά μαστόρια πρέπει να τα μαθαίνουμε))φτηνός και γαμώ τι δουλειές... δες φότο εδώ www.chromeplanet.gr :drunk:

Μικρο κοστος το θεωρείς 50e για 2 καπάκια μοτέρ??? Και γιατί να μην το γυαλίσουμε απλα αφου και τα 2 φενονται πανεμορφα? οκ το νικελ ειναι ΛΙΓΟ ποιο γυαλιστερο...αξίζει αυτο ομως τοσα λευτά? με 12ε περνεις ενα σετακι με βουρτσες + σαπουνια και γυαλίζεις και οτι αλλο θες οχι μονο τα 2 καπακια του μοτερ!

Γνώμη μου τζάμπα λευτά τα νικελώματα...εκτος αν αυτο που θες χρειάζετε βουτα επειδη δεν ειναι αλουμινιο τοτε αλλάζει το θεμα.

Εγω μεσα στην βδωμαδα περνω ενα σετακι και ξεκιναω να γυαλιζω μερικες λεπτωμέριες στο wr μου παντως! Θα ανέβουν και φωτο!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Από το φθινόπωρο και με αργούς ρυθμούς, μέχρι σήμερα έχω βουρτσίσει :

Κεφαλή μοτέρ, πλαϊνά μοτέρ, βάσεις φαναριού, καλύμματα ψυγείου, πάνω τιμονόπλακα, μαρσπιέδες, μπουκάλες πιρουνιού, ρουμπινέτο βενζίνης και τους λαιμούς της εξάτμισης.....όρεξη να έχεις :)

Εδώ έκανα ένα βιντεάκι με τους μαρσπιέδες.

Η αλήθεια ήταν ότι έπρεπε να τους τρίψω λίγο με 800 ντουκόχαρτο για να γίνουν πιο γυαλιστεροί, αλλά βιαζόμουν πολύ.

Έτσι ήταν πριν, τον Σεπτέμβριο :

Screenside.jpgIMG_1003.jpg

timonomoplaka-prin.jpg

ita-prin.jpg

Και τώρα : :sweatdrop:

ita-meta.jpg

IMG_1290.jpg

IMG_1293.jpg

IMG_1296.jpg

+1 Για την καταπληκτική δουλειά σου στο βίντεο. Θα ήθελα να ρωτήσω σε αυτό το σετακι π.χ. http://www.toolstore.gr/wolfcraft-%CF%83%CE%B5%CF%84-%CE%B3%CF%85%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF-2179000-p-6236.html

τα 2 σαπούνια που έχει το άσπρο είναι το λεγομενο σαπουνι αλουμινίου ή είναι κατι διαφορετικό? Το καφέ λεει οτι ειναι για προ-γυάλισμα αλλα δεν ειδα να χρησιμοποιείς εσυ κατι τετοιο...δεν ειναι απαραιτητο να το κανεις πρωτα με το καφε και μετα με το ασπρο?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το καφέ σαπούνι λειτουργεί σαν χοντρή αλοιφή, στην ουσία αντικαθιστά κατά κάποιον τρόπο το ντουκόχαρτο.

Για να έχεις καλό λείο και πολύ γυαλιστερό αποτέλεσμα πρέπει να τρίψεις πρώτα την επιφάνεια με ψιλό ντουκόχαρτο 1000άρι (άμα είναι ομαλή η επιφάνεια.

Αν έχεις όρεξη κάνε την επεξεργασία με ντουκόχαρτο γιατί το καφέ σαπούνι δεν ξέρω πόσο αποδοτικό είναι.

Το άσπρο όντως είναι το σαπούνι αλουμινίου.

Όταν έκανα τους μαρσπιέδες βιαζόμουν πολύ και δεν τους πέρασα ντουκόχαρτο με αποτέλεσμα να μην είναι πάρα πολύ γυαλιστεροί, πάρα το σχετικά καλό αποτέλεσμα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αν δεν ειναι αλουμινιο δεν γιαλιζει?

πως μαθενουμε πια μερη της μηχανης ειναι απο αλουμινιο?

Τροποποιήθηκε από τον moyzoyris

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δηλαδη εκει που κολαει ειναι αλουμινιο?

χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα πλακα κανεις???

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

παντα ηθελα να μαθω πως γινετε η 'βουτα" και αν μπορω να το κανω μονος μου?

πρεπει να εχεις τα καταληλα εργαλεια και χημικα στοιχεια

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

γεια σας παιδια...πολυ ωραιο το θεμα που βαλατε...αλλα εχω μια απορια...

θελω να κανω τις καουκες να γυαλισουνε...πηγα και ρωτησα...μου ειπανε πως πρεπει να παρω διαβρωτικο,αληφη για γυαλισμα και κατι ακομα δν θυμαμαι πως το λενε...για να το βαλω στο τρυπανι να μ απλωσει τν αληφη να μν τν τρυβω...μου ειπαν και την διαδικασια...

1) βαζω διαβρωτικο και περιμενο μεχρι να ξεφλουδισει...και βγαζω το χρωμα...

2)απλωνω την αληφη...

3)βαζω το τρυπανι και τριβει...

Ομως...μου ειπαν επισης πως εαν δεν του βαζω αληφη καθε βδομαδα θα σκουριασει για μιας...και αυτο το κανει το διαβρωτικο γτ λεει καταστρεφει ολες τις χημικες ουσιες που περιεχονταν...εσεις τι λετε να κανω;;...ειναι αληθεια αυτο που μου ειπαν δν ειναι;;...ευχαριστω για το χρονο σας...:)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τι είναι οι καούκες, ποια είναι η νορμάλ ονομασία ;

Πλακα κάνεις.. δεν ξερεις τι ειναι η "καουκες" ? που ζεις?

Αυτη ειναι η επιστημονικη ονομασια στα καπακια του μοτερ, σε ολα τα Service manual ετσι αναφερονται ασχετα σε τι γλωσσα ειναι γραμμενο το καθε ενα, ειναι διεθνης ονομασια, μη πω διαγαλαξιακη...

Υ.Γ. Τα καπακια (καουκες ηθελα να πω) ΔΕΝ ΣΚΟΥΡΙΑΖΟΥΝ, ειναι αλουμινιο.

Τροποποιήθηκε από τον Tasos Meli

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οκ χάρτωμα των σημείων που δεν θες να χαλάσεις και μετά πέρασμα με διαβρωτικό για να φύγει το προστατευτικό βερνίκι.

Αν δεν θες με διαβρωτικό, τότε θα το τρίψεις με γυαλόχαρτο ώστε να φύγει.

Αφού το αφαιρέσεις η διαδικασία είναι όπως και παραπάνω, σαπούνι αλουμινίου και τρίψιμο με την πανόβουρτσα.

Αν δεν βρίσκεις σαπούνι, τότε αγόρασε μία αλοιφή γυαλίσματος μετάλλων από χρωματοπωλείο ή σιδερικά κλπ.

Θα πάρει λίγο χρόνο παραπάνω αλλά θα γίνει.

Όντως είναι αλουμίνιο και δεν σκουριάζουν, έτσι έκανα τα δικά μου.

ΥΓ Τάσο :crazy:

Τροποποιήθηκε από τον klab

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πολυ καλο θεμα...μπραβο παιδια!!!

exei κανει κανεισ αυτη την διαδικασια σε εξατμιση????π.χ λασερ ινοχ για να γιαλισει????

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το ξεθάβω!

Ερώτηση: Είναι δυνατόν να νικελωθεί σαλίγκαρος 2t; Και πέρα απ΄την μόστρα, εξυπηρετεί και τίποτα άλλο; Όπως το να σκουριάζει δυσκολότερα ας πούμε;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι νικελωνεται αλλα μονο με βουτα καθως δεν ειναι αλοιμινιο(οι περισσοτεροι) και η βουτα ξεπερναει τα 150Ε για τετια επιφανεια...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα