Jump to content
Tasos Meli

Ασφαλεια Μοτο

Recommended Posts

Μαζι με την ανοιξιατικη ζεστη ηρθε και η ωρα να "ασφαλισω" το XRακι μου και το ερωτημα που θετω ειναι το εξης... Αξιζει να το κανω Anytime (online by interamerican) μιας και εχει χαμηλοτερο ασφαλιστρο, η οχι? Η διαφορα δεν ειναι και μεγαλη, περιπου 20 ευρω αλλα θελω να την δοκιμασω στο μηχανακι και μετα να ασφαλισω αλλα 2 η 3 αυτοκινητα που εκει εχει αρκετα μεγαλη διαφορα. Ειναι αξιοπιστη? Την εχει δοκιμασει κανεις? Δωστε τα φωτα σας γιατι η κριση μας χτυπησε!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Και εγώ ενδιαφέρομε για την εν λόγω ασφάλεια την έχει κανείς.

το εξάμηνο 72,69 και το δωδεκάμηνο 139,01

Τροποποιήθηκε από τον vasilisxrv

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ήμουν μέχρι πρόσφατα στην Εθνική Ασφαλιστική και μου στέλνει την ανανέωση κοντά στα 140€ δεν θυμάμαι ακριβώς το νούμερο.

Κάπου είχα διαβάσει για την Intersalonica, πετάγεται ένα φιλαράκι με 600άρι που του είχε λήξει η ασφάλεια του εδώ και μήνες και πλήρωσε 60€ το εξάμηνο :huh:

Με παίρνει τηλέφωνο και τσακίστηκα να πάω και εγώ, 65€ για το 400αράκι μου μαζί με νομική κάλυψη.....αχρείαστη να είναι.

My 2 cents.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Kαι γω Ιντερσαλονικα στα μηχανακια.

100 ευρω με οδικη βοηθεια το εξαμηνο(χωρις οδικη 65) για το κλε και ενα ~40αρη αν δεν κανω λαθος για scooter 200αρι.

Και για το αυτοκινητο(1400cc) 165 ευρω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σήμερα μου ήρθε το ασφαλιστήριο για την Άφρικα, 139.01 Ε ετήσιο ασφάλιστρο με την οδική βοήθεια μέσα. Και μιλάμε για ιντεραμέρικαν. Φυσικά και θα πάω και τα άλλα μηχανάκια μου εκεί.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγω πληρωσα 123 ευρω εξαμηνο για το Τενερε σε αλλη ασφαλιστικη και μπηκα προχτες στο Anytime και μου το βγαζε 78!!! Εννοειται οτι εκει θα το κανω νεξτ ταημ. Χτες εκανα και για το αυτοκινητο που εληξε και σ ενα μηνα στο παπι που ληγει.

ΥΓ Αν αγαπατε τους συμπολιτες συνανθρωπους σας μακρια απο την Ιντερσαλονικα. Με οποιον (χτυπα ξυλο) τρακαρετε, τον εχετε καταστρεψει.

Τροποποιήθηκε από τον yamahakias666

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σημερα ρωτησα στην Ιντερσαλονικα και μου ειπε για το 400 85 ευρω, το ιδιο βγαινει και στην Ιντερλάιφ, το αμαξι μου(1400) το εχω στην Victoria και μου βγαινει 190 με θραυση κρυσταλων και οδικη μονο ενω στην Anytime 135 περιπου, ασε που εχουμε 2 αγροτικα και εκει ειναι μιση τιμη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η anytime είναι επί της ουσίας η Interamerican απαλλαγμένη από τις προμήθειες του ασφαλιστικού συμβούλου.

Τα τιμολόγια της εξαρτώνται ουσιαστικά από την παλαιότητα του οχήματος και δεν ακολουθούν κάποια "λογική" συνέχεια (ανάμεσα σε ίδια οχήματα, βγαίνει ακριβότερη ασφάλεια για ένα 3ετίας, παρά για ένα 10ετίας).

Το μόνο κακό είναι ότι στην κακιά στιγμή δεν έχεις κάποιον να συμβουλευτείς (αφού, όπως είπαμε και πιο πάνω δεν έχεις ασφαλιστή).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και εγω ολα εκει τα πηγα και εχω γλιτωσει 200ε περιπου το εξαμηνο. Μεχρι τωρα δεν εχει ακουστει κατι για αυτην

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγώ στην πρώτη (μεταχειρισμένη) μηχανή μου πήγα σε anytime, ήταν λίγο κούραση οι αναμονές στα τηλέφωνα μέχρι να "κλείσω" εκεί, να στείλω φωτοτυπία της άδειας κυκλοφορίας κλπ, αλλά 2 φορές που χρειάστηκα οδική βοήθεια, στο τηλ. κέντρο το σήκωσαν αμέσως, και η εξυπηρέτηση ήταν πολύ καλή(και άμεση)...μάλιστα, επειδή είμαι πολύ πολύ αρχάριος και τελικά όταν με άφησε η μηχανή ήταν θέμα καυσίμων + μετά γάμησα την μπαταρία, ο τύπος ήρθε και την "έφτιαξε" και με γλίτωσε από το συνεργείο(:Ρ)...

ευτυχώς ακόμα ατύχημα με άλλο όχημα δεν είχα, οπότε δεν ξέρω τι παίζει, αλλά από οδική βοήθεια είχα τις καλύτερες εντυπώσεις...

disclaimer: γενικά είναι το πρώτο μου όχημα και η πρώτη μου ασφαλιστική οπότε δεν ξέρω τι παίζει με τις υπόλοιπες εταιρείες, αλλά μέχρι στιγμής δεν είχα κάποιο θέμα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η anytime είναι επί της ουσίας η Interamerican απαλλαγμένη από τις προμήθειες του ασφαλιστικού συμβούλου.

Τα τιμολόγια της εξαρτώνται ουσιαστικά από την παλαιότητα του οχήματος και δεν ακολουθούν κάποια "λογική" συνέχεια (ανάμεσα σε ίδια οχήματα, βγαίνει ακριβότερη ασφάλεια για ένα 3ετίας, παρά για ένα 10ετίας).

Το μόνο κακό είναι ότι στην κακιά στιγμή δεν έχεις κάποιον να συμβουλευτείς (αφού, όπως είπαμε και πιο πάνω δεν έχεις ασφαλιστή).

1. Παίζει ρόλο και ο τόπος διαμονής, εκτός Αθηνών και Θεσ/νίκης είναι φθηνότερα.

2. Για να υπάρξει αντικειμενική σύγκριση, είχα και το Ντέρο και το VFR ασφαλισμένα στην Interamerican μέσω πρακτορείου στην Καβάλα. Κόστος; (κρατιέστε έτσι) 220 Ε τον χρόνο το καθένα. Δηλαδή (για τις ίδιες πάντα καλύψεις, Σ.Β + Υ.Ζ. + οδική βοήθεια) πλήρωνα για το κάθε μηχανάκι 80Ε τον χρόνο παραπάνω απο όσο τώρα. Πολλά λεφτά για να έχω "δίπλα" μου τον ασφαλιστή στην πιθανότητα που κάτι θα γινόταν. Τώρα, αντί για 440 Ε για δύο μηχανάκια τον χρόνο, θα δίνω 417Ε για τρία. Μου αρέσει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τηλεφωνικά την έκλεισα (να έχω και ένα όνομα στα χέρια μου, με ποιόν μίλησα), το ασφαλιστήριο ήρθε σπίτι με αντικαταβολή, με δικά τους έξοδα. Το μόνο που χρειάστηκε ήταν να δώσω στον κούριερ φωτοαντίγραφο διπλώματος.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

H συγκεκριμένη ασφαλιστική "διαδικασία" βολεύει και συμφέρει όσους βρίσκονται κοντά στην πόλη της Αθήνας όπου σε περίπτωση που χρειαστείς κάτι μπορείς να επισκεφτείς τα κεντρικά του και να απευθυνθείς σε ένα υπάλληλο εκεί να σε βοηθήσει να διεκπαιρεώσεις την οποιαδήποτε αβαρία σου έχει τύχει. Σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα η διαδικασία του να προσπαθείς να βγάλεις άκρη τηλεφωνικά είναι κουραστική και εντελώς απρόσωπη. Προσωπικά έχω τον ασφαλιστή μου που ασφαλίζει όλα μου τα οχήματα (της οικογενείας εννοώ δεν έχω τόσα πολλά :rolleyes: ) τον παίρνω τηλ 24 7 όποτε τον χρειαστώ για μια συμβουλή κι ας πληρώνω κάτι παραπάνω για την προμήθεια του. Κι όταν αρχίζει τα μα σου μου του είμαι face to face να τον ζορίσω και να τον πιέσω να κυνηγήσει καταστάσεις. Στην anytime πχ δεν μπορείς να πάρεις 4 τα ξημερώματα να τους ρωτήσεις αν πρέπει να κάνεις φιλική δήλώση επι τόπου ή όχι. Στον ασφαλιστή σου όμως...

Και πιστέψτε μου όταν σου κάτσει η στραβή και προσπαθείς να βγάλεις άκρη υπάρχει διαφορά στο να σε εκπροσωπεί κάποιος στην απρόσωπη για σ ένα ασφαλιστική...έπαθα κι έμαθα!

Τροποποιήθηκε από τον J.K

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εδώ κάνεις λάθος. Υπάρχει μέσα και η υπηρεσία ΑutoHelp, 24/7, που, σύμφωνα πάντα με τα αναφερόμενα στο έντυπο,ο ειδικός του AutoHelp, "θα έρθει το ταχύτερο δυνατόν στον τόπο του ατυχήματος, θα φωτογραφήσει και θα καταγράψει τις συνθήκες, θα κάνει τα σχεδιαγράμματα κλπ κλπ......"

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

1. Παίζει ρόλο και ο τόπος διαμονής, εκτός Αθηνών και Θεσ/νίκης είναι φθηνότερα.

2. Για να υπάρξει αντικειμενική σύγκριση, είχα και το Ντέρο και το VFR ασφαλισμένα στην Interamerican μέσω πρακτορείου στην Καβάλα. Κόστος; (κρατιέστε έτσι) 220 Ε τον χρόνο το καθένα. Δηλαδή (για τις ίδιες πάντα καλύψεις, Σ.Β + Υ.Ζ. + οδική βοήθεια) πλήρωνα για το κάθε μηχανάκι 80Ε τον χρόνο παραπάνω απο όσο τώρα. Πολλά λεφτά για να έχω "δίπλα" μου τον ασφαλιστή στην πιθανότητα που κάτι θα γινόταν. Τώρα, αντί για 440 Ε για δύο μηχανάκια τον χρόνο, θα δίνω 417Ε για τρία. Μου αρέσει.

Παναγιώτη, να σε ρωτήσω λίγο, δε μπορώ εγώ πχ. να δηλώσω οτι νοικιάζω ένα σπίτι εκτός Θεσ/νίκης και να μου βγει πιο φτηνή?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εδώ κάνεις λάθος. Υπάρχει μέσα και η υπηρεσία ΑutoHelp, 24/7, που, σύμφωνα πάντα με τα αναφερόμενα στο έντυπο,ο ειδικός του AutoHelp, "θα έρθει το ταχύτερο δυνατόν στον τόπο του ατυχήματος, θα φωτογραφήσει και θα καταγράψει τις συνθήκες, θα κάνει τα σχεδιαγράμματα κλπ κλπ......"

Ναι αυτό το έχουν όλες οι ασφαλιστικές και δεν έχει να κάνει με τον ασφαλιστή αυτό είναι η Φροντίδα ατυχήματος. Μάλλον δεν κατάλαβες καλά τι είπα. Να το κάνω πιο κατανοητό με μια από τις περιπτώσεις που μου έχουν τύχει που χωρίς την βοήθεια(διαμεσολάβηση) του ασφαλιστή μου θα έπρεπ να πληρώσω τα μαλιοκέφαλα μου.

Σάββατο 4 τα ξημερώματα τριήμερο, καρφώνεται κάποιος πάνω στο παρκαρισμένο αμάξι μου και μου το κάνει βίδες. Έρχεται ο τύπος απο την φροντίδα ατυχήματος και με ρωτάει που να το πάμε. Το αμάξι ορθάνοιχτο και κατεστραμένο. Βρίσκω ένα ασφαλές μέρος και του λέω να το πάμε εκεί. Όχι συνεργείο φυσικά γιατί τα πάντα ήταν κλειστά αλλά την αποθήκη ενός φίλου. Μεσολαβεί 3ημερο ξημερώνει Τρίτη και εργάσιμη...ξεκινάμε διαδικασίες και βγαίνει το πόρισμα σε μερικές μέρες οτι το αμάξι μάλλον πάει για κατστροφή-ανταλλακτικά. Μου λέει η ασφαλιστίκη πήγαινέ το στο τάδε συνεργείο να το παραλάβουμε για να πάρεις τα χρήματα σου(μικτή ασφάλιση). Οκ στείλτε την οδική εκεί να το φορτώσει, η φροντίδα ατυχήματος όμως για κάποιο λόγο κάλυπτε μία μονο μεταφορά για κάθε ατύχημα. Τηλέφωνα σε ασφαλιστική οδική κόντρα τηλέφωνα κεντρικά διευθυντές υπαλλήλους γραματείς κτλ άκρη δεν βγαίνει. Καταλήγουμε στο συμπέρασμα οτι για να πάω εγώ το αμάξι μου στο συνεργείο τους πρέπει να πληρώσω 150ευρώ. Το αυτοκίνητο δεν τσουλάει δεν σέρνεται είναι μια άμορφη μάζα οπότε χρειάζεται συγκεκριμένο γερανό ο οποίος κοστίζει. Τηλέφωνο στον ασφαλιστή ενημέρωση της όλης κατάστασης και το μπαλάκι πάνω του...

3 μέρες κάναμε βόλτες τις λαμαρίνες από συνεργείο σε συνεργείο με έξοδα της ασφαλιστικής γιατί τα συνβεβλημένα συνεργεία τους δεν το δέχονταν. Κόστος που στην απρόσωπη ασφαλιστική θα ήταν μεγάλο και θα το πλήρωνα εγώ για να κάνω βόλτες μια άμορφη μάζα λόγω δικής τους κακης συνενόησης

Κι έχω κι άλλα πολλά παραδείγματα να σου αναφέρω που έχουν μέσα και δικαστήρια και τραυματισμούς εκεί να δεις πανυγήρι με τις απρόσωπες ασφαλιστικές. Χωρίς τον προσωπικό μου ασφαλιστή και δικηγόρο να γνωρίζει όλα τα παραθυράκια και τις ελληνικές νομοθεσίες θα έτρωγα οτι μου τάιζε η ασφλιστική.

Τροποποιήθηκε από τον J.K

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Παναγιώτη, να σε ρωτήσω λίγο, δε μπορώ εγώ πχ. να δηλώσω οτι νοικιάζω ένα σπίτι εκτός Θεσ/νίκης και να μου βγει πιο φτηνή?

Μανώλη, πρώτον θα πρέπει να είσαι στη διεύθυνση που δήλωσες για να παραλάβεις το συμβόλαιο (και να παραλαμβάνεις στο μέλλον την οποιαδήποτε αλληλογραφία). Έπειτα η διαφορά δεν νομίζω να είναι τόση που να αξίζει τον κόπο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Aν εχετε κανα γνωστο επαρχια -εγω στην Παρο την εκανα- ειναι πολυ φθηνοτερα! 100Ε το χρονο το χρ!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πως μπορείς να υπολογίσεις τα ασφάλιστρα όμως αν θες το πρόγραμμα value; προσπαθώ να το βρω και δεν μπορώ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

120ευρω χωρις οδικη βοηθεια για 6μηνο συμβολαιο με την Chartis και 40ευρω παραπανω για ασφαλεια ολικής κλοπης!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ορίστε? τι 40 ευρώ για ασφάλεια ολικής κλοπής? Ισχύει αυτό?

Άρε παιδιά μόλις πλήρωσα 217 για ένα χρόνο στην Μινέτα. Αν είχατε βάλει το θέμα νωρίτερα θα δοκίμαζα Interamerican αυτή τη φορά.

:wallbash: :wallbash: :wallbash:

Τροποποιήθηκε από τον Ellessar_GR

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μανώλη, πρώτον θα πρέπει να είσαι στη διεύθυνση που δήλωσες για να παραλάβεις το συμβόλαιο (και να παραλαμβάνεις στο μέλλον την οποιαδήποτε αλληλογραφία). Έπειτα η διαφορά δεν νομίζω να είναι τόση που να αξίζει τον κόπο.

OK, θα το κοιτάξω! THX! :) :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επισης αν εσυ μένεις Θεσσαλονικη και εχεις δηλωσει εδρα τα Μουδανια στην Χαλκιδικη ας πουμε, σε περιπτωση στραβης θα πανε το οχημα σου εκει που εχει δηλωσει την εδρα σου, δηλαδη στη Χαλκιδικη!!! Περιεργο μεν αλλα σου λεει οτι πρεπει να τηρησω το συμβολαιο που εχεις εσυ υπογραψει και να παω το οχημα στην εδρα του πελατη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

:_innocent: Το θεώρησα δεδομένο ότι ο τόπος διαμονής αλλάζει την τιμολόγηση, καθώς αυτό συμβαίνει με όλες τις ασφαλιστικές εταιρίες.

Πάντως, η διαφορά είναι κάτι παραπάνω από σεβαστή :winking: (νόμιζα ότι ήταν μικρότερη)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα