Jump to content
ALX™

Λίπανση και καθαρισμός της αλυσίδας.

Recommended Posts

Ρε παιδιά κηροζήνη πού βρίσκεις? Δεν είναι το απλό καθαρό σκέτο πετρέλαιο που έχουν για φωτιστικό έτσι?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

παντως και εγω που δεν εχω κεντρικο σταντ ή paddock απλα λιπαινω οση αλυσιδα γινεται, προχωραω μισο μετρο την μηχανη, το υπολοιπο κλπ κλπ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρε παιδιά κηροζήνη πού βρίσκεις? Δεν είναι το απλό καθαρό σκέτο πετρέλαιο που έχουν για φωτιστικό έτσι?

βενζιναδικο και το ζητας σαν κεροσαν :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τι πράμα ειναι αυτά τα μωρομάντηλα τελικά :thumbsup:

τα δοκίμασα σήμερα που έπλυνα τη μηχανή και έμεινα μ@#%κας

σχεδόν όλη τη μηχανή καθάρισα με δαύτα.

κάνουν τις ζάντες λαμπίκο, φανάρια, διακόπτες, ψαλίδια, ακόμα και τα κέλυφη των φρένων που είναι από τραχύ υλικό και δεν καθαρίζονται εύκολα με σφουγκάρι, αυτά τα έκαναν σαν καινούργια.

εύγε :clapping2:

Τσαμπα χρημα πετας με τα μωρομαντηλα.

Τα μωρομαντηλα ειναι ποτισμενα με παραφινη.Αγοραζεις ενα μπουκαλι και καθαριζεις τα παντα :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

παντως και εγω που δεν εχω κεντρικο σταντ ή paddock απλα λιπαινω οση αλυσιδα γινεται, προχωραω μισο μετρο την μηχανη, το υπολοιπο κλπ κλπ

δεν χρειάζεται να την μετακινείς απλά να τι πλαγιάσεις ώστε να σηκωθεί λίγο η πίσω ρόδα και τι γυρνάς με το χέρι :thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το εκανα οταν ειχα και δευτερο ατομο για βοηθεια αυτο, αλλα εφοσον υπαρχει τροπος να βολευεσαι μονος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδια εγω εχω μια αλυσιδα τησ DID με o ring την πηρα και προσφατα εχω κανει πλεον 1200 κμ και δεν την ειχα λιπανει. Ετσι λοιπον μου εδωσε ενασ φιλοσ μου chain lube για να βαλω αλλα δεν την καθαρισα καν κατευθειαν την εριξα και την αφησα 20 λεπτα να κατσει. Σημερα που την ειδα προσεξα οτι οντωσ εσταξε στο πισω ελαστικο και κολλαει μπορω να πω (εκτοσ αν ηταν κατι αλλο).

Πειραζει που δεν την καθαρισα την αλυσιδα και εριξα κατευθειαν πανω το λιπαντικο ? :waycon1:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δεν χρειάζεται να την μετακινείς απλά να τι πλαγιάσεις ώστε να σηκωθεί λίγο η πίσω ρόδα και τι γυρνάς με το χέρι :thumbsup:

Ηλια το ακους ? Θυμασαι που σου το ελεγα και δεν το πιστευες ? :angel_not:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδια εγω εχω μια αλυσιδα τησ DID με o ring την πηρα και προσφατα εχω κανει πλεον 1200 κμ και δεν την ειχα λιπανει. Ετσι λοιπον μου εδωσε ενασ φιλοσ μου chain lube για να βαλω αλλα δεν την καθαρισα καν κατευθειαν την εριξα και την αφησα 20 λεπτα να κατσει. Σημερα που την ειδα προσεξα οτι οντωσ εσταξε στο πισω ελαστικο και κολλαει μπορω να πω (εκτοσ αν ηταν κατι αλλο).

Πειραζει που δεν την καθαρισα την αλυσιδα και εριξα κατευθειαν πανω το λιπαντικο ? :waycon1:

όχι φίλε δεν πειράζει....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγω παντως τη στηριζω στο σταντ και απ τη δεξια μερια βαζω ενα γρυλο απο αυτοκινητο και τη σηκωνω μεχρι να ξεκολλησει η ροδα απο κατω ε και μετα γυρναει ανετα. :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ηλια το ακους ? Θυμασαι που σου το ελεγα και δεν το πιστευες ? :angel_not:

Να Στεφανακο και εγω εσενα σκεφτηκα μολις το διαβασα, αλλα πιστεψε με φοβαμαι με το ενα χερι να κραταω 180-200 κιλα και με το αλλο να ριχνω σπρει... _thumbsup.gif

όχι φίλε δεν πειράζει....

Ακριβως και δεν πειραζει εφοσον ηταν η πρωτη φορα κιολας. :) την επομενη ομως καθαρισε την.

Οσο για την ζαντα; Με ενα μωρομαντιλο την εκανες παλι καινουρια και χωρις στιγματα :)

εγω παντως τη στηριζω στο σταντ και απ τη δεξια μερια βαζω ενα γρυλο απο αυτοκινητο και τη σηκωνω μεχρι να ξεκολλησει η ροδα απο κατω ε και μετα γυρναει ανετα. :_thumbsup:

Το ιδιο ακριβως και εγω... μαλιστα εγω βαζω και ενα ξυλο απο κατω στο σταντ για να την φερω σε πιο ορθια θεση_thumbsup.gif

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το ιδιο ακριβως και εγω... μαλιστα εγω βαζω και ενα ξυλο απο κατω στο σταντ για να την φερω σε πιο ορθια θεση_thumbsup.gif

το ιδιο ακριβως! παραληψη μου που δεν το ανεφερα! :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ακριβως και δεν πειραζει εφοσον ηταν η πρωτη φορα κιολας. :) την επομενη ομως καθαρισε την.

:_thumbsup:

Τροποποιήθηκε από τον Andreasf2

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδιά η καθαρή βενζίνη που πουλάνε στα σουπερ μαρκετ κάνει για καθαρισμό αλυσίδας?Τι λιπαντικό προτείνετε?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

κάνε έναν κόπο να διαβάσεις τις προηγούμενες σελίδες αυτού του ποστ.

Δεν είναι δυνατόν να τις διάβασες και να έχεις ακόμα απορία...

α0 Οχι, β) κηροζίνη

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

l4m0 Πηγαινε παρε ενα μπουκαλακι παραφινελαιο απο φαρμακειο και καθαρισες.Η βρωμια φευγει αερα πατερα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οτι και αν κανετε στην αλυσιδα σας τον τροχο να τον γυρνατε ΠΑΝΤΑ με το χερι και παλι με προσοχη.

ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΒΑΖΕΤΕ ΤΟΝ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΝΑ ΓΥΡΝΑΕΙ Η ΡΟΔΑ ΜΕ ΤΑΧΥΤΗΤΑ....

παθων...με το παπι ευτυχωςclosedeyes.gifmB_faskelo.gif(στα μουτρα μου)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ευχαριστώ παιδιά!Έχω διαβάσει όλο το ποστ και πιο πολύ λέει για το WD-40 το οποίο απότι κατάλαβα δεν είναι ούτε για λύπανση ούτε για καθαρισμό!Κηροζίνη που μπορώ να βρώ?Όταν λέω για λυπαντικό δεν εννοώ το καθαριστικό της αλυσίδας αλλα το σπρέι-γράσσο που το ρίχνεις για να την λυπάνεις αφού έχει καθαριστεί!Καμία ενδεικτική τιμή και για τα δύο?Ευχαριστώ παντως για τις απαντήσεις σας :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ευχαριστώ παιδιά!Έχω διαβάσει όλο το ποστ και πιο πολύ λέει για το WD-40 το οποίο απότι κατάλαβα δεν είναι ούτε για λύπανση ούτε για καθαρισμό!Κηροζίνη που μπορώ να βρώ?Όταν λέω για λυπαντικό δεν εννοώ το καθαριστικό της αλυσίδας αλλα το σπρέι-γράσσο που το ρίχνεις για να την λυπάνεις αφού έχει καθαριστεί!Καμία ενδεικτική τιμή και για τα δύο?Ευχαριστώ παντως για τις απαντήσεις σας :)

κιροζινη μπορεις να βρεις στα βενζιναδικα. το ζητας σαν κεροσαν.

Το γρασο-σπρευ παει καπου στα 7-10 ευρω :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για να καθαρίσετε την αλυσίδα λοιπόν, ξεκινήστε με μια βούρτσα (σαν οδοντόβουρτσα μοιάζει) που θα βρείτε σε χρωματοπωλεία.

Από τι υλικό πρέπει να είναι οι τρίχες και βούρτσας και πόσο σκληρή πρέπει να είναι η βούρτσα?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

κιροζινη μπορεις να βρεις στα βενζιναδικα. το ζητας σαν κεροσαν.

Το γρασο-σπρευ παει καπου στα 7-10 ευρω :_thumbsup:

η κιροζινη δεν κανει μπορει να σου καταστρεψει τα να τα καψει o ring τα οποια ειναι κατι λαστιχα εσωτερικα εγω παντως δεν το χρησιμοπιω

Από τι υλικό πρέπει να είναι οι τρίχες και βούρτσας και πόσο σκληρή πρέπει να είναι η βούρτσα?

παρε φανελα παλια κ κανε δουλεια σου απλα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Είχα την εντύπωση ότι η φανέλα (άλλοι χρησιμοποιούν ένα παλιό φούτερ) είναι για το τέλος για το γυάλισμα. Δεν χρειάζεται βούρτσα για να καθαρίσει το εσωτερικό της αλυσίδας?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα