Jump to content
sTuNT

Suomy Vandal

Recommended Posts

ωραια περιγραφη ,μπραβο ,πολυ χρησιμη για καποιον που ψαχνεται για αυτο το κρανος +1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

και γω το ιδιο εχω σε κοκκινο, Large μεγεθος , αλλα νομιζω οτι το αυτοκολλητακι πισω εγραφε 1300gr (+/-50gr)!

η ζελατινα βεβαια τα σπαει γιατι ,αν και εμενα προσωπικα δεν μου θολωνε ευκολα,υστερα απο καιρο αρχισε να ξεφλουδαει το antifog απο μεσα ! αν εξαιρεσουμε αυτο ειμαι πολυ ικανοποιημενος απο δαυτο!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έχω και εγώ το ίδιο κράνος αλλά το είχα πάρει το 2007 στην φοβερή τιμή των 400ε, βλέπεις κοστίζει πολύ η στάμπα και τα χρώματα της ΚΤΜ χαχα!

Κανένα απολύτως παράπονο από το κράνος εδώ και κοντά 4 χρόνια, με πολύ καλή ζελατίνα (έχω αλλάξει ήδη μια γιατί η πρώτη πια είχε χαλάσει από την πολύ χρήση). Ακόμα και το καλοκαίρι, δεν ζεσταίνεσαι ιδιαίτερα και αν είσαι εν κινήσει, δεν σε ενοχλεί καθόλου η ζέστη.

Δύσκολα θα έπαιρνα κάτι άλλο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καλησπέρα, θα συμφωνησω στο οτι το συγκεκριμενο κράνος είνα πάρα πολύ καλό , ελαφρύ αλλα λίγο τσιμπημένη η τιμή του (400 ευρω για το Suomy Vandal 155 πριν λίγους μήνες) αλλα η μονη διαφορα ειναι οτι το δικο μου ειχε αντιθαμβωτικη με την οποια οτι και να κανεις δεν θαμπωνει με τπτ , το κακο ειναι οτι δεν εχει standar το διχτακι για τον αερα στο σαγώνι για την ταχυτητα με συνεπεια οσο και να εκμεταλευτεις τους πολυ καλους ρυθμιζομενους αεραγωγους μπαίνει μεγάλη ποσοτητα αέρα. επίσης να προσθέσω οτι τα επιπεδα θορύβου που δημιουργουνται ειναι τοσα ωστε να επικρατει μια "ησυχια" μεσα στο κρανος. στην περιπτωση σου πρεπει να δωσεις τουλαχιστον αλλα 40-50 ευρω για μια αντιθαμβωτικη την οποια δεν βλέπω να έχεις πανω στην ζελατινα ωστε να εκτιμησεις το κρανος και τον χειμωνα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

400 ευρω για το Suomy Vandal 155 πριν λίγους μήνες

μηπως εχει κανα σχεδιο?εγω το δικο μου(κοκκινο χρωμα) το πηρα 250 τον Δεκ 2009!καλη τιμη πιστευω..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καλησπέρα, θα συμφωνησω στο οτι το συγκεκριμενο κράνος είνα πάρα πολύ καλό , ελαφρύ αλλα λίγο τσιμπημένη η τιμή του (400 ευρω για το Suomy Vandal 155 πριν λίγους μήνες) αλλα η μονη διαφορα ειναι οτι το δικο μου ειχε αντιθαμβωτικη με την οποια οτι και να κανεις δεν θαμπωνει με τπτ , το κακο ειναι οτι δεν εχει standar το διχτακι για τον αερα στο σαγώνι για την ταχυτητα με συνεπεια οσο και να εκμεταλευτεις τους πολυ καλους ρυθμιζομενους αεραγωγους μπαίνει μεγάλη ποσοτητα αέρα. επίσης να προσθέσω οτι τα επιπεδα θορύβου που δημιουργουνται ειναι τοσα ωστε να επικρατει μια "ησυχια" μεσα στο κρανος. στην περιπτωση σου πρεπει να δωσεις τουλαχιστον αλλα 40-50 ευρω για μια αντιθαμβωτικη την οποια δεν βλέπω να έχεις πανω στην ζελατινα ωστε να εκτιμησεις το κρανος και τον χειμωνα

Όσον αφορά στο θέμα τιμή, τα €250.00 που έδωσα εγώ (έναντι των €400.00 που αναφέρθηκαν ήδη 2 φορές), για το εν λόγω κρανάκι, πιστεύω είναι αρκετά καλή τιμή.

Επειδή το θέμα ζελατίνα με ταλαιπωρεί, θα ήθελα να σου ζητήσω να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος σχετικά με την αντιθαμπωτική ζελατίνα που αναφέρεις. Το λέω διότι το μαγαζί, από το οποίο προμηθεύτηκα εγώ το κράνος, έχει στα €45.00 την "καθαρή"/ελαφρώς φιμέ/φιμέ ζελατίνα και στα €57.00 τις ιριδίζουσες (αν θυμάμαι καλά). Αλλά δεν αναφέρει κάπου αν και ποιες είναι αντιθαμβωτικές... Αν, πάντως, είναι έτσι όπως τα λες, αξίζει και με το παραπάνω να επενδύσει κανείς ένα επιπλέον ποσό της τάξεως των €50.00 (+/-) για να εξαλείψει το μόνο (κατ' εμέ) ψεγάδι του συγκεκριμένου μοντέλου. Για ρίξε λίγο φως αν θες (ή ακόμα καλύτερα και φωτογραφίες!).

Το διχτάκι για το σαγόνι που αναφέρεις, είναι επίσης ένα αξεσουάρ που δεν είχα υπ' όψιν μου. Προσωπικά το χειμώνα φοράω balaclava, οπότε δεν αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα με τον αέρα που μπάζει από κάτω το κράνος, αλλά ίσως να "ησυχάζει" ακόμα περισσότερο τα επίπεδα ήχου, οπότε θα σου ζητήσω για ακόμη μια φορά να επεκταθείς μήπως και μαζί με την αντιθαμβωτική αποφασίσω να τσιμπήσω και δαύτο.

Για πες... :think:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πολυ ωραιο θεμα!!! :)

μακαρι να μπορουσαμε (να ειχαμε το χρονο και την ορεξη δηλαδη) να φτιαξουμε ολοι απο ενα τετοιο thread για καθε μαρκα κρανους και αντιστοιχου τυπου. :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

επειδη πλεον κοιταζω για την γυναικα μου ενα καλο κρανος, βρηκα στην κυπρο (διαμενω) ολα τα βανταλ με 340 ευρα. σε ενα ριβιου που διαβασα το λεει ως παρα πολυ θορυβωδες κρανος. επειδη δεν θα το φοραει μονο εντος πολης αλλα και σε ταξιδια, και αυτα που διαβασα παραπανω ερχονται σε αντιθεση με το review για βοηθατε λιγο ρε παιδια....εγω την πατησα με το agv stealth sv αφου ειναι θορυβωδες, δεν θελω να την πατησω και με της γυναικας μου.....και ποιος ακουει και την μουρμουρα μετα!!!! :whistling: :whistling: :whistling:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν θα το έλεγα θορυβώδες κράνος, εγώ ποτέ δεν αντιμετώπισα θέμα με τον θόρυβο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

σημερα δοκιμασε η γυναικα μου το vandal. το small ήταν μικρο και το medium μεγαλο. οποτε η ερωτηση ειναι η εξης. τα μαξιλαρακια καθονται ή οχι? γρήγορα ή αργα?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

σημερα δοκιμασε η γυναικα μου το vandal. το small ήταν μικρο και το medium μεγαλο. οποτε η ερωτηση ειναι η εξης. τα μαξιλαρακια καθονται ή οχι? γρήγορα ή αργα?

Τα μαξιλαράκια στα μάγουλα, καλό είναι να εφαρμόζουν στενά (απ' όσο ξέρω) και με τον καιρό/χρήση "ανοίγουν" έτσι ή αλλιώς. Αν κάθεται σωστά το (M)edium στο κεφάλι της, αλλά τα μάγουλα είναι χαλαρά, έχω την εντύπωση ότι μπορείς να προσαρμόσεις μαξιλαράκια-μάγουλα από κάποιο μεγαλύτερο νούμερο ( (L)arge ας πούμε ) για να έχει τη καλύτερη δυνατή εφαρμογή. Αν πάλι το (S)mall κάθεται σωστά και απλά την πιέζουν μόνο τα μάγουλα, ας το παρβλέψει, διότι έτσι ενδείκνυται.

Τροποποιήθηκε από τον sTuNT

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ το έχω 1.5 χρόνο τώρα και μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος αν και πολλές αναρωτιέμαι μήπως είναι χαζομάρα να κάνει κανείς οικονομία στο κράνος και να μην παίρνει κανένα ARAI ας πούμε… να έχει το κεφάλι του ήσυχο. :wallbash:

Σε κάθε περίπτωση έχω 2 παρατηρήσεις…1η κάνει πολύ θόρυβο (είναι το 1ο μου κράνος οπότε δεν το έχω συγκρίνει με κάτι άλλο αλλά είναι ενοχλητικό), 2η έχει σπάσει ο πάνω δεξιά περιστρεφόμενος αεραγωγός και γυρίζει χωρίς στοπ. :ranting3:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

+ στον Stunt και απο εμένα για το πολύ ωραίο review :)

Mολις χθες παρέλαβα το vandal μου απο ebay και :

1) H εφαρμογή των Suomy είναι όντως πιο στενή απο των υπολοίπων που εχω/εχω δοκιμάσει - δε με χαλάει καθόλου όμως προσωπικά καθώς σε καμία περίπτωση δεν είναι άβολο.

2) Με ανοιχτούς τους μπροστινούς αεραγωγούς και με λίγα χλμ. το σφύριγμα είναι αρκετά έντονο σε σχεση π.χ με το shoei ΧR-1100...

3) Το οπτικο του πεδίο μου φαίνεται καλύτερο μέχρι στιγμής σε σχέση με το XR-1100...

4) Ζελατίνα : μα τον Όσιρι και τον Τουτατή, το κούμπωμα της στο clips-ακι το βρίσκω πολύ δύσκολο οταν θέλω να την σηκώσω, φοβάμαι κυριολεκτικά μην το καταστρέψω - διάβασα τις οδηγίες αλλά και πάλι...

Κανα' tip-άκι απο τους κατόχους του συγκεκριμένου κράνους ? :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΗΞ εμπειρία μου απ' αυτό το κράνος έχει να κάνει με το έτερον ήμισυ καθώς το χρησιμοποιεί όταν με ακολουθεί.

Είναι ένα κατεξοχήν ποιοτικό κράνος με υλικά πολύ καλύτερα του δικού μου, ενώ έχει έναν πολύ καλό μηχανισμό απόσπασης εσωτερικής επένδυσης. Παρ' ότι είναι μαύρο δεν θερμαίνεται το καλοκαίρι λόγω του πολύ καλού εξαερισμού.

αυτά

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σημερα που λέτε είχα ενα θέμα με τον μηχανισμό της ζελατίνας του κράνους το οποίο και περιέγραψα εδώ

Mετά απο 5 ολάκερες ώρες πάλης λοιπόν κατάφερα να συναρμολογήσω τον αριστερό μηχανισμό - τοποθέτηση ελατηρίου μέσα στο μικρο πλαίσιο--> τοποθέτηση πλαισίου στον μηχανισμό (τα είδα όλα σ'αυτήν την φάση) --> τοποθέτηση μηχανισμού στο κράνος --> κούμπωμα της ζελατίνας...

Μπορεί να τα κατάφερα αλλά ήταν 5 ώρες τις οποίες δεν πρόκειται ποτέ να πάρω πίσω, γ@μώ το πείσμα μου γ@μώ μέσα...

Εν κατακλείδι, το συγκεκριμένο κράνος μπορεί να μου αρέσει για τον Α ή Β λόγο αλλά - σε καμία περίπτωση - δεν πρόκειται να ξανά-αγοράσω προϊόν της Suomy (κρανος) για αυτόν και μόνο τον λόγο , στα κράνη που έχω πιάσει στα χέρια μου τουλάχιστον (AGV/SHOEI/Αrai) η όλη διαδικασία προσθαφαίρεσης της ζελατίνας άντε να κρατούσε κάνα 2-λεπτο με το ζόρι, αλλά όχι, η Suomy για κάποιον λόγο προσπαθεί να σπάσει τους πατερόσακους των πελατών της έτσι για το γαμώτο (φετίχ ενα πράμα) - στο R&D και σχεδιαστικό τμήμα της πρέπει να πέφτει πολύ :kaaaala:

Είπαμε ρε φούστη, να είναι ασφαλισμένα ολα τα "ματζαφλέρια" σωστά, δεν λέω, όμως, η χρηστικότητα πρέπει να είναι Βασιλιάς και να υπερέχει των άλλων στοιχείων (μετά την ασφάλεια φυσικά καθώς μιλάμε για κράνος), ήμαρτον δηλαδή...

Και που να δείτε το manual του προϊόντος , ακόμα και οι συσκευασίες NOYNOY έχουν καλύτερες...

Pro-tip για την Suomy : Mη χώνεις 4-5 γλώσσες μαζεμένες στο κωλο-manual με γραμματοσειρά που χρειάζεται ηλεκτρονικό μικροσκόπιο για να την διαβάσεις και με τις εικόνες επεξήγησης όπου να'ναι τοποθετημένες που δεν έχουν καμία σχέση με την παράγραφο με την οποία σχετίζονται... (μάλλον δεν θέλουν να ξοδέψουν χαρτί σε σχέση με AGV/Shoei/ARAI κτλπ).

Ποτέ ξανά μάγκες, ποτέ ξανά... :thumbsdown: :thumbsdown:

Τροποποιήθηκε από τον klem578

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έχει πλάκα το τι μπορεί να γράψει κανείς οταν έχει νεύρα, κοινώς, σαν τον Τζων Ρόμπαξ, θα αρκεστώ απλά στο να φάω το καπέλο μου... :grin: :grin:

Μετά απο μήνες "συμβίωσης" με τον εν λόγω κράνος, όχι μόνο παίρνω πίσω όλη την γκρίνια του προηγούμενού μου Post αλλά θα πάω και για 2ο vandal-άκι...

Άνευ υπερβολής (αν και αποτελεί καθαρά προσωπική μου άποψη), το συγκεκριμένο κράνος με έχει βολέψει αρκετά περισσότερο απο το Shoei XR-1100 που μου είχε κοστίσει πολλά ευρωτρόνια παραπάνω , τα προτερήματα του είναι το μικρότερο βάρος του και η απίθανη (κατ'εμέ) ζελατίνα που δεν θολώνει με την καμία.

Σχετικά με τον θόρυβο, ειναι λίιιγο πιο θορυβώδες από το ΧR-1100 αλλά τα προτερήματα που ανέφερα πιο πάνω υπερτερούν σε σχέση με το (μοναδικό) αυτό μειονέκτημα.

Εν κατακλείδι :

+ Μικρό βάρος

+ Φοβερή (αντιθαμπωτική) ζελατίνα.

+ Καλός εξαερισμός

+ αριστη σχέση τιμής- απόδοσης ( σε σχέση με άλλα πιο "επώνυμα" και ακριβά κράνη).

+ καταπληκτικό φινίρισμα γραφικών/υλικού που ξεσυνορίζεται κράνη εταιριών πολλών περισσοτέρων ευρώ (gourmoul έλα δείρε με :grin: :grin: )

- Σχετικά θορυβώδες (αν και δεν το έχω δοκιμάσει με κουρτινούλα για να κρίνω αν "κόβει" λίγο).

Kάτι άλλο που (ίσως) ο υποψήφιος αγοραστής θα πρέπει να προσέξει, είναι η πιο στενή εφαρμογή του σε σχέση με άλλα κράνη του ιδίου μεγέθους - εμένα η κεφάλα μου είναι ενα κλασσικό οβάλ Μ, που σημαίνει οτι οι περισσότερες εταιρίες μου κάθονται καλά, το vandal όμως μου κάθεται λίιιιγο πιο εφαρμοστά (χωρίς όμως να μου προκαλεί δυσφορία - προφανέστατα).

Κάνω bump το συγκεκριμένο θέμα γιατί τον τελευταίο καιρό βλέπω να αναρτούνται πάμπολλα θέματα με τίτλο "τι κράνος να αγοράσω" κτλπ (shopping therapy λόγω εορτών ίσως), το suomy Vandal κατ'εμέ, αποτελεί μια τ-ι-μ-ι-ό-τ-α-τ-η λύση και πολλοί φίλοι απο εδώ μέσα (και όχι μόνο) καλό θα ήταν να του ρίξουν μια δοκιμή/ευκαιρία :)

Δεν ξαναγοράζω Ιαπωνέζικο... :grin:

ΥΓ 1 : επιμένω πως τo manual του είναι χειρότερο ακόμα και απο συσκευασία της NOYNOY.

YΓ 2 : το σύστημα προσθαφαίρεσης της ζελατίνας είναι τελικά "αστείο" (βλέπε:εύκολο).

ΥΓ 3 : Ενδιαφέρεται κανείς για "τζιτζί" XR-1100 ? Αμαρτία να έχω 3 κράνη σε τέτοιες δύσκολες περιόδους :grin: :grin:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παίδες help!!!

Έφυγε (μετά από πτώση …του κράνους) η αριστερή ασφάλεια της ζελατίνας και δεν μπορώ να την ξαναβάλω …δεν κουμπώνει με τίποτα :oops:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παίδες help!!!

Έφυγε (μετά από πτώση …του κράνους) η αριστερή ασφάλεια της ζελατίνας και δεν μπορώ να την ξαναβάλω …δεν κουμπώνει με τίποτα :oops:

Για δώσε ρε μάστορα καλύτερο εξπλανέϊσιον μπας και μπορέσουμε... :grin:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επειδή έχω αυτό το κράνος, το κόλπο είναι να ανοίξεις τη ζελατίνα τέρμα πάνω και μετά να βάλεις το κλιπ κατά τέτοιο τρόπο ώστε να βρείς τις εσοχές στο κράνος ώστε να βάλεις τις εγκοπές του κλιπ. μόλις τις ταιριάξεις, γυρνάς προς τα εμπρός και σε αυτή τη διαδικασία αρχιζει και κλείνει η ζελατίνα. όταν κλείσει τελειώς, λογικά θα έχει κουμπώσει τελείως και το κλιπ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τroy Bayliss Replica σειρά της Suomv Vandal εδώ και λίγο καιρό

Ικανοποιημένος έως τώρα το πήρα τσάμπα με 200 ευρώ νομίζω , απλά είναι όντως σχετικά θορυβώδες

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τroy Bayliss Replica σειρά της Suomv Vandal εδώ και λίγο καιρό

Ικανοποιημένος έως τώρα το πήρα τσάμπα με 200 ευρώ νομίζω , απλά είναι όντως σχετικά θορυβώδες

Kρανάρα είναι Giorgio, απίστευτη σχέση τιμής-απόδοσης, όπως λές και εσύ όμως, είναι όντως θορυβώδες, στο δικό μου μηχανάκι (naked) πάνω απο τα 100 και κάτι km/h νοιώθω λές και είμαι σε ανεμο-τούνελ...

Ενδεικτικά, στην επιστροφή του Πάσχα, με 130Km/h και πήγα να κουφαθώ...

...απο τα 160-φεύγα και μετά όμως ηταν πιο ήσυχο (μάλλον είχα ήδη κουφαθεί :grin:).

Λίγο πιο ήσυχο να ήταν ρε φούστη και θα πήγαινα ανα αγοράσω αλλα 10 να τα έχω καβάτζα :grin:

Τροποποιήθηκε από τον klem578

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα