Jump to content

Recommended Posts

ο τεντωτηρας της καδενας ηθελε περισσοτερο σφιξιμο ... (ο ηχος ηταν απογοητετικος την ακουγα να βαραει ) τον εσφιξα λιγο και ολα οοοοοκ ...

δεν ρυθμίζεται μόνος του ο τεντωτήρας;

τελιώνεις οπου να ναι μπράβο!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

ο τεντοτηρας ρυθμιζετε μονος του ΑΛΛΑ η καδενα εχει 21 χιλιαδες χιλιομετρα οποτε ενα ελαφρο κλικ το θελει

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εχθες ξανα ελυσα το μοτερ .... κατι δεν μου καθοταν σωστα στον ηχο που δουλευε το μοτερ .... την προηγουμενη μερα ...

ετσι λοιοπν τα ξηλωσα ολα και τα ξανα τσεκαρα ....

το σφαλμα ηταν στην αριστερη βαλβιδα εξαγωγης ... η οποια για καποιο λογο χτυπουσε

επισης ακουγοντουσαν εντονοι κραδασμοι αποτην καδενα των εκκεντροφορων ... παρα το γεγονος οτι την ειχα σφιξει ...

μετα απο ενα πιο προσεκτικο ελεγχο διαπιστωθηκε οτι ... η αριστερη βαλβιδα της εξαγωγης με το 170αρι καπελοτο ου της εβαλα

μετα το δεσιμο τον εκκεντροφορων εκλεινε το διακενο με αποτελεσμα να εχει μικροτερο διακενο απο τις βαλβιδες εισαγωγης ... διορθωθηκε τοποθετοντας το 165αρι

οι κραδασμοι της καδενας εκκεντροφορου και ο μεταλικος ηχος της ηταν αποτολεσμα του σφιξιματος της βασης της μηχανης ( ειχα ξεχασει να το ρυθμισω στα 75nm το ροποκλειδο)

με αποτελεσμα οι κραδασμοι της μηχανης να ειναι πιο εντονοι και να μεταφερονται και στην καδενα

μετα το σφυξιμο στα εργοστασιακα δεδομενα η καδενα δεν ακουγετε και ο τεντωτηρας δεν χρειαζετε περεταιρω ρυθμιση με το βιδακι .....

βαζοντας της μπροστα και ανοιγοντας τερμα το τσοκ η μηχανη αναψε και πηγε στις 2000 στροφες

κατεβαζοντας το τσοκ σιγα σιγα η μηχανη εσβηνε ..... χτυπουσα το κεφαλι μου να βρω τι στο καλο εκανα λαθος ....

μετα απο ανουσιες σκεψης υποθεσης και παρολιγο τραγωδιες ..... αποφασισα να γυρισω τον διακοπτη της βενζινης στο ΟΝ..... :kaaaala:

το ειχα ξεχασει απο εχθες που εβγαλα το ντεποζιτο ... (η μηχανη πηρε μπροστα με την βενζινη οπυ ειχε μεσα το καρμπυρατερ...)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Άντε επιτέλους! Πανέμορφο το έκανες!!! Τράβα και κανα βίντεο να ακούσουμε τη μελωδία της ευτυχίας!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
οι κραδασμοι της καδενας εκκεντροφορου και ο μεταλικος ηχος της ηταν αποτολεσμα του σφιξιματος της βασης της μηχανης ( ειχα ξεχασει να το ρυθμισω στα 75nm το ροποκλειδο)

Επειδή και εμένα ακούγεται η καδένα (έτσι νομίζω τουλάχιστον), αλλά ο τεντωτήρας είναι μια χαρά και έχει περιθώριο να τεντώσει και άλλο, τι ακριβώς έκανες και έφτιαξε; Βάση της μηχανής εννοείς τα μπουζόνια που πιάνουν τον κύλινδρο πάνω στο κάρτερ; Σίγουρα θέλουν και οι βαλβίδες ρύθμισμα στο δικό μου, γιατί ακόμα και το καλοκαίρι δεν παίρνει χωρίς τσοκ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Άντε επιτέλους! Πανέμορφο το έκανες!!! Τράβα και κανα βίντεο να ακούσουμε τη μελωδία της ευτυχίας!!!

Περιμενω φιλτρο αερα (αυριο θα το παρω)

ρυθμιση ρελαντι

και ρυθμιση μειγματος ...

αν τα κανω αυριο θα ανεβασω βιντεακι ...:_thumbsup:

Επειδή και εμένα ακούγεται η καδένα (έτσι νομίζω τουλάχιστον), αλλά ο τεντωτήρας είναι μια χαρά και έχει περιθώριο να τεντώσει και άλλο, τι ακριβώς έκανες και έφτιαξε; Βάση της μηχανής εννοείς τα μπουζόνια που πιάνουν τον κύλινδρο πάνω στο κάρτερ; Σίγουρα θέλουν και οι βαλβίδες ρύθμισμα στο δικό μου, γιατί ακόμα και το καλοκαίρι δεν παίρνει χωρίς τσοκ.

Στον τεντωτηρα επανω εκει που βαζεις το κατσαβιδι για να μαζεψεις τον τεντωτηρα εβαλα μια βιδα και 2 παξιμαδια (το ενα για ρυθμιση το αλλο για στοπ)

βιδωσα την βιδα ελαφρα εβαλα μπρος .... ακουγονταν η καδενα εσβησα ξανα εσφιξα λιγο ξανα εβαλα μπρος

λιγο λιγο (το μισο του μισου του μισου της στροφης) την φορα ομως για να μην τη σφιξω πολυ και μετα αντε γεια...

τα μπουζονια 2 απο την μια πλευρα και 2 απο την αλλη στον κεντρικη βαση της μηχανης (απο εκει που περνανε η ντιζα γκαζιου και επαναφορας) θελουν 24 nm

ενω η απο κατω βιδα που εχει και τον αποστατη θελει 75nm!!!!

δε νομιζω οτι ειναι κακο να μην παιρνει χωρις τσοκ ...ετσι και αλλιως οταν ειναι κρυος ο κινητηρας χρειαζετε

ας μας ενημερωσει καποιος που μπορει να το κατεχει καλυτερα το θεμα

Τροποποιήθηκε από τον SaDoW

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ερωτηση !!!!

Η μπαταρια μου ειναι καινουργια

η μηχανη δεν μπορει να κινηθει λογω του οτι δεν υπαρχουν αλυσιδογραναζα

αν βγαζω τη μηχανη εξωμια φορα την εβδομαδα και την δουλευω ρελαντι (η με λιγο γκαζι) η μπαταρια θα φορτιζει ?

ευχαριστωωω

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Nαι θα Φορτιζει, αλλα φροντισε η διαρκεια λειτουργιας να ειναι τουλαχιστον κανα 5λεπτο, μην σου πω και παραπανω... Διοτι αλλιως ισα ισα που θα την καταπονεις λογω της μιζας.

Γιατι ομως δεν την βγαζεις, αφου ουτως ή αλλως δεν το βαζεις συχνα μπροστα. Ετσι ωστε να μην ξεφορτιζεται!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γιατι ειναι μια καλη ευκαιρια να φορτιζει η μπαταρια χωρις να την ξεχασω (παλι) και να αποφορτιστει

και επισης τα λαδια που εχω τωρα μεσα ειναι αυτοκινητηστικα για να "πλυνω" τον κινητηρα οποτε και η μπαταρια θα φορτιζετε και τα λαδια θα κυκλοφορανε και θα μπορω να ακουω τον κινητηρα και να βλεπω για διαρροες και ιστοριες

ωστε να ειμαι σιγουρος οτι ολλα εχουν πατησει σωστα και να ειμαι πιο ανετος κατα την παρθενικη βολτα

ευχαριστω για την απαντηση :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η μπαταρία δεν φορτίζει με την μηχανή στο ρελαντί γιατί για να δώσει ρεύμα το δυναμό οι στροφές του κινητήρα πρέπει να είναι πάνω από ~3.000.

Το μονο που θα καταφέρεις αν την αφήσεις στο ρελαντί είναι να την ξεφορτισεις και άλλο, ειδικά αν τα φώτα σου μένουν μόνιμα ανοιχτά.

οποτε φόρτιση μονο με μια καλη βόλτα (οχι πεντάλεπτη) και στροφές πάνω από 3.000 (όσο παραπάνω τόσο το καλύτερο)

ή αλλιώς αν έχεις φορτιστή!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η μπαταρία δεν φορτίζει με την μηχανή στο ρελαντί γιατί για να δώσει ρεύμα το δυναμό οι στροφές του κινητήρα πρέπει να είναι πάνω από ~3.000.

Το μονο που θα καταφέρεις αν την αφήσεις στο ρελαντί είναι να την ξεφορτισεις και άλλο, ειδικά αν τα φώτα σου μένουν μόνιμα ανοιχτά.

οποτε φόρτιση μονο με μια καλη βόλτα (οχι πεντάλεπτη) και στροφές πάνω από 3.000 (όσο παραπάνω τόσο το καλύτερο)

αμφιβάλλω αλλά δεν τον κόβω κιόλας...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ρωταω γιατι καπου ειχα διαβασει οτι στο ρελαντι

γινεται η φορτιση της μπαταριας ... μπορει να διαβασα και λαθος....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγω οταν δεν μετακινουσα την μηχανη την εβαζα μπρος μια φορα καθε 3-4 μερες και την αφηνα στο ρελαντι 5 λεπτα και εδινα και κανα 2 γκαζιες.Αν οπως λετε δεν φορτιζε στο ρελαντι η μπαταρια τοτε δεν θα επαιρνε μπρος το δικο μου μετα απο την πρωτη φορα που θα το εκανα αυτο. Οποτε πιστευω οτι φορτιζει στο ρελαντι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ που είμαι 6V ας πούμε όταν είμαι στο ρελαντί, τα φώτα μου είναι σαν πυγολαμπίδες. Αν μαρσάρω τα φώτα φέγγουν κανονικά, και αν κανω βόλτα, μετά τα φώτα και στο ρελαντί φέγγουν κανονικά...

συνεπώς συμφωνώ απόλυτα με, αυτό

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κοιτα, δεν το λεω μετα βεβαιοτητας, γιατι δεν ξερω και κατι συγκεκριμενο. Αλλα οσες φορες χρειαστηκε να μεινει η μοτοσικλετα σε ακινησια, τις περισσοτερες φορες, μια φορα τις τρεις μερες, καποιος την εβαζε μπροστα κ την αφηνε στο ρελαντι ή και με λιγες παραπανω στροφες και οταν ερχομουν, η μηχανη επαιρνε κανονικα!

Οταν μια φορα(φετος το καλοκαιρι συγκεκριμενα) εμεινε 7 μερες σε ακινησια και δεν υπηρχε καποιος στο σπιτι να την δουλευει εστω κ στο ρελαντι, οταν ηρθα τα βρηκα λιγο μπαστουνια!;)

Την ιδια δουλεια καναμε και στο αυτοκινητο οταν καποιες σεζον εμενε σχεδον ακινητο, λογω των μοτοσικλετων που υπαρχουν στην οικογενεια, και δεν ειχαμε ποτε προβλημα. Αμα τυχαινε ομως καμια φορα να το ξεχασουμε πανω απο μια βδομαδα, επαιρνε μπροστα μονο με καλωδια!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

με μια γρηγορη αναζήτηση στα internetς βρήκα συζητήσεις σε αλλα forum που με δικαιώνουν (και τον φίλο μου τον μπαταριά!) :lol:

http://www.kawasaki-bikers.gr/core/forum/viewtopic.php?f=34&t=12795

http://fazer.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=32&Itemid=43

αυτή την θεωρία την είχα ακούσει χρονια και πάντα ήμουν πολύ προσεκτικός με τις μπαταρίες μου και τη φόρτιση τους,

και επειδή είχα έτσι και αλλιώς βολτόμετρο και καλο αργό φορτιστή πάντα τις τσέκαρα και μου έβγαζαν πολλά χρόνια.

το άρθρο από το fazer.gr τα εξηγεί πολύ ωραία και αν το καλοσκεφτείς δεν είναι παράλογο!

εγώ τουλάχιστον που ακολουθώ χρόνια αυτή την τακτική ελεγχου και συντήρησης ποτε δεν είχα πρόβλημα!

ελπίζω να βοήθησα!

:)

Τροποποιήθηκε από τον Apisteftos

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

apistefte εισαι απιστευτος

ευχαριστω για την ενημερωση

οποτε πρεπει να παρω ενα φορτιστη....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

με μια γρηγορη αναζήτηση στα internetς βρήκα συζητήσεις σε αλλα forum που με δικαιώνουν (και τον φίλο μου τον μπαταριά!) :lol:

http://www.kawasaki-bikers.gr/core/forum/viewtopic.php?f=34&t=12795

http://fazer.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=32&Itemid=43

αυτή την θεωρία την είχα ακούσει χρονια και πάντα ήμουν πολύ προσεκτικός με τις μπαταρίες μου και τη φόρτιση τους,

και επειδή είχα έτσι και αλλιώς βολτόμετρο και καλο αργό φορτιστή πάντα τις τσέκαρα και μου έβγαζαν πολλά χρόνια.

το άρθρο από το fazer.gr τα εξηγεί πολύ ωραία και αν το καλοσκεφτείς δεν είναι παράλογο!

εγώ τουλάχιστον που ακολουθώ χρόνια αυτή την τακτική ελεγχου και συντήρησης ποτε δεν είχα πρόβλημα!

ελπίζω να βοήθησα!

:)

Ωραιος! Δεν το ηξερα! Τσιμπα το ποντακι! :winking:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Προσωπικά επειδή αυτές τις μέρες έβγαλα off μια μπαταρία μέσα σε 6 μήνες (από συχνά σβήσε άναψε λόγω δουλειάς), προημερών έκανα αρκετές μετρήσεις να δω αν φορτίζει σωστά. Λοιπόν στο ρελαντί ή με στροφές ο ανορθωτής έβγαζε με την μπαταρία επάνω γύρω στα 14,8V το ίδιο και με τα φώτα αναμμένα. Το μόνο που με παραξένεψε είναι οτι έβγαζε στο AC 0.2V-0.4V και θέλω να το κοιτάξω σε κάποιο παλμογράφο να δω τι ακριβώς γίνεται και πόσο σταθερή είναι η τάση.

αντιγράφω απο το λινκ του Apisteytos

Το δυναμό πριν τις 3.000 στροφες δε παρεχει στην μπαταρία συνήθως πάνω από 12-13V άρα όση ώρα και να αφήσουμε μια μπαταρία στο ρελαντί (ακομη χειρώτερο), το μονο που κάνουμε είναι να τρώμε τα αποθέματα της μέχρι να πέσει στα 12V.

Μετά το δυναμό της μηχανής που παράγει συνήθως 3φασικό ρεύμα της τάξης των 100V έρχεται ο ανορθωτής και ρυθμιστής τάσης που σου δίνουν τα επιθυμητά 14-15V για φόρτιση της μπαταρίας, χωρίς να παίζουν τόσο ρόλο η στροφές της γεννήτριας αλλά η ενέργεια που μπορεί να δώσει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

1) το καλύτερο ειναι να μετρησεις με πολυμετρο στους πολους με τη μπαταρια έξω

2) μετα να μετρησεις στους πολους με τη μπαταρία μέσα και ρελαντι

αν 2>1 σημαινει πως φορτίζει, εστω και αργά

;)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Προσωπικά επειδή αυτές τις μέρες έβγαλα off μια μπαταρία μέσα σε 6 μήνες (από συχνά σβήσε άναψε λόγω δουλειάς), προημερών έκανα αρκετές μετρήσεις να δω αν φορτίζει σωστά. Λοιπόν στο ρελαντί ή με στροφές ο ανορθωτής έβγαζε με την μπαταρία επάνω γύρω στα 14,8V το ίδιο και με τα φώτα αναμμένα. Το μόνο που με παραξένεψε είναι οτι έβγαζε στο AC 0.2V-0.4V και θέλω να το κοιτάξω σε κάποιο παλμογράφο να δω τι ακριβώς γίνεται και πόσο σταθερή είναι η τάση.

αντιγράφω απο το λινκ του Apisteytos

Μετά το δυναμό της μηχανής που παράγει συνήθως 3φασικό ρεύμα της τάξης των 100V έρχεται ο ανορθωτής και ρυθμιστής τάσης που σου δίνουν τα επιθυμητά 14-15V για φόρτιση της μπαταρίας, χωρίς να παίζουν τόσο ρόλο η στροφές της γεννήτριας αλλά η ενέργεια που μπορεί να δώσει.

μην ανχονεσε ρε τρελε τοσο πρεπει να σε βγαζει στο ΑC οταν μετρας συνεχες ρευμα και η ρηθμηση του πολυμετρου σου ειναι στο ΑC αυτος ψαχνει να βρει οχι μια ευθεια γραμη που ειναι το συνεχες αλλα ενα ημητονο και σαν τετοιο αντιλαβανετε την ευθεια γραμμη που σηναντα

συνχοραμε αν κανω λαθος βαριεμαι να ανοιξω το βιβλιο τον ηλεκτρονικων του τει αλλα αυτο που μετρας πρεπει να ειναι Vp-p

και σε παλμογραφο να το βαλεις τοσο θα σου διξει φιλε μου!!!!!!!!!!!

αν θες ριξε και μια ματια στο blog μου εχω αρκετα περι ηλεκτρολογικων μοτοσυκλετας

http://motolike.blogspot.com/2011/09/blog-post_30.html

Τροποποιήθηκε από τον lost_angel

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μέτρηση μπαταρίας με το με το πολύμετρο στα βόλτ dc στο AX1 μου.

Χωρίς να δουλεύει ο κινητήρας 12.8 βολτ

Μέ τον κινητήρα στο ρελαντί 14.8 βόλτ απο εκεί και μετά όσο και να το μαρσάρω τα βολτ παραμενουν σταθερά 14.8 Με αναμένα τα φώτα περιέργως τα βόλτ γίνονται 15.

Εχω αγοράσει το μηχανάκι πρίν 3 χρόνια με μεταχειρισμένη μπαταρία και δεν αντιμετώπισα ποτέ πρόβλημα εκκίνησης παρ οτι ούτε την φορτώνω στον φορτιστή ούτε κάνω πολύ μεγάλες διαδρομές ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μέτρηση μπαταρίας με το με το πολύμετρο στα βόλτ dc στο AX1 μου.

Χωρίς να δουλεύει ο κινητήρας 12.8 βολτ

Μέ τον κινητήρα στο ρελαντί 14.8 βόλτ απο εκεί και μετά όσο και να το μαρσάρω τα βολτ παραμενουν σταθερά 14.8 Με αναμένα τα φώτα περιέργως τα βόλτ γίνονται 15.

Εχω αγοράσει το μηχανάκι πρίν 3 χρόνια με μεταχειρισμένη μπαταρία και δεν αντιμετώπισα ποτέ πρόβλημα εκκίνησης παρ οτι ούτε την φορτώνω στον φορτιστή ούτε κάνω πολύ μεγάλες διαδρομές ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ

Ακριβώς αυτό, με τα φώτα αναμμένα δείχνει λίγο παραπάνω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Test no2 (νομιζω)

εγινε αλλαγη σε ενα καπελωτο απο 174 (το ακουγα ντουκουντουκου να χτυπαει) κατεβηκα σε 170

πιστευω κινητηρας πλεον δουλευει σωστα (μπορει να ακουγετε λιγο βαλβιδα οταν ειναι κρυο αλλα καλυτερα να την ακουω παρα να ειναι κλειστη)

δυστηχως ομως και παλι αν και δεν ειναι κατι σοβαρο βρεθηκε κατι...... χανει η εξατμιση μου .....

απο το σημειο που δειχνω στο βιντεο (το οποιο διορθωσα βαζοντας μια βιδα και πλεον δεν χανει απο εκει)

αλλα και απο τον συνδεσμο της εξατμισης χανει ελαφρα το ενιωσα με το χερι ...

εβαλα το χερι μου βουλωσα την εξατμιση το μηχανακι εσβησε....

μηπως πρεπει να χανει λιγο ??? (ανοχες και ετσι)

και επισης αλαξα και το φιλτρο μου ....

επρεπε ε?

dsc01549d.jpg

και ακολουθει το βιντεακι

http://www.youtube.com/watch?v=x_U62SVLS9o

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα