Jump to content

Recommended Posts

Λοιπον .. θα ξεκινησω το θεμα μου εδω. Παρακαλω τους διαχειριστες αν δεν ειμαι στο σωστο σημειο για το θεμα μου σας παρακαλω αλλαξτε το . Ειμαι νεος και μαθαινω ακομα

Να μην τα πολυλογω

Παλιο μηχανακι ... φιλος το πουλουσε... τσαμπα μου το εδωσε.. (Φτιαξτο και ειναι δικο σου μου ειπε)

Λοιπον λιγα λογια για το μηχανακι...

Το μοντελο -> Honda Nx Dominator 250 cc νομιζω ειναι του 93 παραθετω λινκ

http://www.motorcycl...da_nx250_93.htm (ειναι το κοκκινο στη κατω φωτογραφια) (ακριβως ομως!)

Η κατασταση -> αθλια.. Το μηχανακι εχει να κουνηθει πανω απο ενα χρονο . στο χρονο αυτο ηταν εκτεθημενο σε κοινη θεα ουτε προστασια ουτε καλλυμα ουτε τιποτα. Σπασμενα πλαστικα.. σπασμενες μανετες φλασακια σκισμενη σελα (απο ερωτικη απογοητευση αυτο τρελαμενη γκομενα..μπρρ... :knife: ) Το μηχανακι δουλεψε την δευτερα ας πουμε του 2009.. και την τριτη το αφησανε στη μοιρα του.

Εκτοτε δεν το ξαναβαλανε μπροστα. Καθως πηγα να το μετακινησω εχθες για να το κλειδωσω. Δεν το εβαλα μπροστα. Παταω συμπλεκτη βαζω νεκρα δυσκολευτικα πολυ να το κουνησω απο οτι διαβασα μπορει να εχει μαγκωσει το δισκοφρενο μπροστα. Το μηχανακι εμεινε για πολυ καιρο κατω απο ενα δεντρο απο αυτο που βγαζουνε μια κολλωδη ουσια και που σπαει τα νευρα σε αμαξια και μηχανακια.

Απο ερωτησεις στο φιλαρακ μου ειπε οτι απο ατσαλο πεσιμο στραβωσε ελαφρα το τιμονι σπασανε μανετες (μπροστινο φρενο) και εκεινα που βαζουμε τα ποδια μας αριστερα και το αλλαχτηρι ταχυτητων ειδα ειναι στραβωμενο. Επισης μου ειπε οτι θελει αλλαγη το γραναζι της αλυσιδας (βεβαια εγω θα αλλαξω και την αλυσιδα)

Τωρα .. το μηχανακι δε θα το φτιαξω σε 1 μηνα μεσα .. καθοτι σαλιο δεν υπαρχει ουτε για να φτυσεις τους πολιτικους θα φτιαχτει σιγα σιγα ελπιζω μεχρι το καλοκαιρι.

Σαν πρωτη κινηση θελω να το παρω απο εκει να το παω σπιτι μου (τσουλωντας το βεβαια) θα παρω μια αλυσιδα και ενα σκεπαστρο αυτα τα ασημι να το καλυψω απο πανω τουλαχιστον να μην το φαει η βροχη ακομα περισσοτερο

Ο γερος μου ειπε να το βαλουμε μπροστα να το ακουσουμε πως δουλευει αν αξιζει να το φιαξουμε κλπ κλπ (ναι ναι γυρισε και ειπε μη μπλεκεις τωρα ... χαρβαλο ειναι καλα δε περιμενα και κατι καλυτερο)

Αρχιζω

Απο που να ξεκινησω?

Τι να προσεξω?

Να το βαλω σκαστο μπροστα μηπως και παρει?

λαδια βενζινη ψυγειο?

Θα ανεβασω φωτογραφιες μολις ξανακατεβω (γιατι ειναι λιγο μακρια το σπιτι μου απο το μηχανακι)

Ευχαριστω

Τροποποιήθηκε από τον innova 04
Ετικέτες

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Πριν το βάλεις μπροστά αλλάζεις λαδάκια, καθαρίζεις καρμπυρατέρ, αδειάζεις το ρεζερβουάρ και βάζεις φρέσκια βενζύνη. αλλάζεις φίλτρο λαδιού, φίλτρο αέρα, και φίλτρο βενζύνης. Μετά από τόσο καιρό το λάδι θα έχει γίνει χάλια και θα κάνει ζήμια αν το βάλειςέτσι μπροστά :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ευχαριστω Drakos ! οποτε σωστη τελικα η σκεψη μου απλα να το τσουλισω :_thumbsup:

Άψογη θα έλεγα. :_thumbsup: Καλό θα ήταν να βρεις ένα χώρο - γκαράζ, για να κάνεις την ανακατασκευή με την ισυχία σου, και να έχεις και χώρο για τις επισκευές.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λοιπον μετα απο πτωση

Ελαφρυ στραβωμα του τιμονιου.

Αριστερη πλευρα ο εναλαγεας ταχητητων εχει στραβωσει.

Τι πρεπει να προσεξω? (οι ταχυτητες μπαινουν και βγαινουν απο οτι ειδα με σβηστη τη μηχανη) Υπαρχει περιτωση να εγινε ζημια στο κιβωτιο ταχυτητων? (καποιο γραναζι?) Τι πιθανοτητα υπαρχει να χρειαστει αλλαγη κιβωτιου?

Το τιμονι στραβωσε υπαρχει περιπτωση και το πλαισιο να ειναι στραβο? πως μπορω να το ελεγξω εγω? (αν μπορω βεβαια) σε περπτωση που εχει κλιση το πλαισιο επανερχετε? η αντε γεια?

Το τιμονι επανερχετε? η παμε για αλλαγη ?

Τα ρωταω αυτα για να μπορεσω να εχω μια εικονα το τι θα χρειαστω (γιατι αν το παω στο μηχανικο ετσι οπως ειναι θα πρεπει να στησω κωλο για να το πληρωσω)

Επισης σε κανα 2 μερες θα ανεβασω φωτογραφιες απο το μηχανακι θα τις τραβηξω οσο καλυτερα γινετε

Λογω οχι τοσο μεγαλης εμπειριας απο τη πλευρα μου θα βασιστω οσο το δυνατον γινετε στη δικια σας ισως να μου επισημανετε key points που μπορω να κανω μονος μου για να αποφυγω το ξεκληρισμα της τσεπης μου.. με οσο το δυνατον λιγοτερη.. ευρωραγία.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

1) πάρε φωτό να το δούμε.

2) όταν πας στο μηχανικό, ζήτα μια αλλαγή λαδιού + φίλτρου + πες να στο βάλει εμπρός με μια δανεική μπαταρία...

Ζήτα το ευγενικά και πες ότι ο λόγος είναι ΝΑ ΔΕΙΣ ότι δουλεύει το μοτέρ....99% θα το κάνει.

μετά βλέπουμε.

Το κιβώτιο επο τα γραφόμενα σου είναι απίθανο να έχει πάθει ζημιά, μην σε φοβίζει αυτό.

είναι μοτό - σκυλιά τα ΝΧ, δεν έχουν ανάγκη τίποτα.

3) έλεγξε και τα υγρά ψυγείου, πριν το βάλετε μπρός.

Αναγκαστικά θα μπείς σε αυτα τα έξοδα, αλλά είναι.... ο πιο οικονομικός τρόπος για να ξεκινήσεις !

victory.gif

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μια ερωτηση με το dominator 250 ταξιδακι βγαζει ? η μπα????

1 ατομο 2 ατομα?

Αν δεν κανω λαθος (σχωρα με γραφω και πιωμενος τετοια ωρα) το dominator ειναι ιδιο με το ΑΧ-1 μου απλα διαφερουν στην μουρη και σε μικρολεπτομεριες..

Προσωπικα το μαξ που εχω κανει ειναι πατρα-θηβα μονο με σταση για βενζινη και δεν ειχε κανενα προβλημα να παει..

σε εθνικες οδους ή σε δρομους που πανε 140+ τα αυτοκινητα ειναι λιγο προβλημα, αλλα οσο οι ταχυτητες παιζουν στα 90-100χλμ δεν νομιζω να εχει προβλημα ακομα και με 2ο πανω..

Ορεξη να υπαρχει και τον μισο κοσμο γυριζεις πανω σε ενα 250αρακι νομιζω :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μια ερωτηση με το dominator 250 ταξιδακι βγαζει ? η μπα????

1 ατομο 2 ατομα? + μπαγκάζια ! _thumbsup.gif_thumbsup.gif όσο αντέχεις πάνω του, αυτό πάει. thumbsup.gif

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λοιπον .. θα ξεκινησω το θεμα μου εδω. Παρακαλω τους διαχειριστες αν δεν ειμαι στο σωστο σημειο για το θεμα μου σας παρακαλω αλλαξτε το . Ειμαι νεος και μαθαινω ακομα

Να μην τα πολυλογω

Παλιο μηχανακι ... φιλος το πουλουσε... τσαμπα μου το εδωσε.. (Φτιαξτο και ειναι δικο σου μου ειπε)

Λοιπον λιγα λογια για το μηχανακι...

Το μοντελο -> Honda Nx Dominator 250 cc νομιζω ειναι του 93 παραθετω λινκ

http://www.motorcyclespecs.co.za/model/Honda/honda_nx250_93.htm (ειναι το κοκκινο στη κατω φωτογραφια) (ακριβως ομως!)

Η κατασταση -> αθλια.. Το μηχανακι εχει να κουνηθει πανω απο ενα χρονο . στο χρονο αυτο ηταν εκτεθημενο σε κοινη θεα ουτε προστασια ουτε καλλυμα ουτε τιποτα. Σπασμενα πλαστικα.. σπασμενες μανετες φλασακια σκισμενη σελα (απο ερωτικη απογοητευση αυτο τρελαμενη γκομενα..μπρρ... :knife: ) Το μηχανακι δουλεψε την δευτερα ας πουμε του 2009.. και την τριτη το αφησανε στη μοιρα του.

Εκτοτε δεν το ξαναβαλανε μπροστα. Καθως πηγα να το μετακινησω εχθες για να το κλειδωσω. Δεν το εβαλα μπροστα. Παταω συμπλεκτη βαζω νεκρα δυσκολευτικα πολυ να το κουνησω απο οτι διαβασα μπορει να εχει μαγκωσει το δισκοφρενο μπροστα. Το μηχανακι εμεινε για πολυ καιρο κατω απο ενα δεντρο απο αυτο που βγαζουνε μια κολλωδη ουσια και που σπαει τα νευρα σε αμαξια και μηχανακια.

Απο ερωτησεις στο φιλαρακ μου ειπε οτι απο ατσαλο πεσιμο στραβωσε ελαφρα το τιμονι σπασανε μανετες (μπροστινο φρενο) και εκεινα που βαζουμε τα ποδια μας αριστερα και το αλλαχτηρι ταχυτητων ειδα ειναι στραβωμενο. Επισης μου ειπε οτι θελει αλλαγη το γραναζι της αλυσιδας (βεβαια εγω θα αλλαξω και την αλυσιδα)

Τωρα .. το μηχανακι δε θα το φτιαξω σε 1 μηνα μεσα .. καθοτι σαλιο δεν υπαρχει ουτε για να φτυσεις τους πολιτικους θα φτιαχτει σιγα σιγα ελπιζω μεχρι το καλοκαιρι.

Σαν πρωτη κινηση θελω να το παρω απο εκει να το παω σπιτι μου (τσουλωντας το βεβαια) θα παρω μια αλυσιδα και ενα σκεπαστρο αυτα τα ασημι να το καλυψω απο πανω τουλαχιστον να μην το φαει η βροχη ακομα περισσοτερο

Ο γερος μου ειπε να το βαλουμε μπροστα να το ακουσουμε πως δουλευει αν αξιζει να το φιαξουμε κλπ κλπ (ναι ναι γυρισε και ειπε μη μπλεκεις τωρα ... χαρβαλο ειναι καλα δε περιμενα και κατι καλυτερο)

Αρχιζω

Απο που να ξεκινησω?

Τι να προσεξω?

Να το βαλω σκαστο μπροστα μηπως και παρει?

λαδια βενζινη ψυγειο?

Θα ανεβασω φωτογραφιες μολις ξανακατεβω (γιατι ειναι λιγο μακρια το σπιτι μου απο το μηχανακι)

Ευχαριστω

τοσο πολυ σου αρεσει η συγκεκριμενη μηχανη? ή σου αρεσει να ανακατασκευαζεις μηχανες? γιατι εφοσων λες οτι δεν εχεις σαλιο, γιατι να ριξεις λευτα σε ενα παλιο μηχανακι? ριχτα σε ενα ποιο καινουργιο που θα σου μινει για περισσοτερα χρονια και θα βρισκεις περισσοτερα ανταλακτυκα κιολας! ταπηνη μου γνωμη...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δεκτη και σεβαστη η γνωμη σου αδερφε μου .

Αν πας στο forum για νεα μελη και διαβασεις το πρωτο ποστ που εκανα θα καταλαβεις :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πριν το βάλεις μπροστά αλλάζεις λαδάκια, καθαρίζεις καρμπυρατέρ, αδειάζεις το ρεζερβουάρ και βάζεις φρέσκια βενζύνη. αλλάζεις φίλτρο λαδιού, φίλτρο αέρα, και φίλτρο βενζύνης. Μετά από τόσο καιρό το λάδι θα έχει γίνει χάλια και θα κάνει ζήμια αν το βάλειςέτσι μπροστά _thumbsup.gif

αφου τα κανεις αυτα και το βαλεις εμπρος.. δουλεψε το λιγο και μετα σβηστο να κατσουν τα λαδακια και μετα ξανα βαλε εμπρος...

στο λεω αυτο ετσι ωστε να λαδωθει παντου το μοτερ και μετα αφου λαδωθει θα μπορεις να εντοπισεις τους οποιους θορυβους θα κανει, γιατι στο πρωτο ξεκινημα λογικα θα βαραει γενικα και πολυ_thumbsup.gif ..

σιγουρα θα χρειαστεις το τσοκ ανοιχτο πολυ περισσοτερη ωρα απο οτι πρεπει συνηθως...

α και γνωμη μου ... καλυτερα να βαλεις παλια μεταχειρα λαδια στο πρωτο ξεκινημα... ετσι ωστε οση λασπη μεινει απο τα παλια(αρχικα λαδακια) να την παρουν τα μεταχειρησμενα... μετα να ξανα αλλαξεις με τελειως καινουρια_thumbsup.gif

ετσι θα μειωσεις την πιθανοτητα να βρωμισεις τα καινουρια λαδακια απο τα κατακαθιαwinking.gif

ΕΡΩΤΗΣΗ προς τους μεγαλυτερους και εμπειρωτερους απο μενα...

λετε να εχουν χαλασει τα ρουλεμαν/κουζινετα στροφαλου απο την ακινησια; ή οχι;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λοιπον μετα απο πτωση

Ελαφρυ στραβωμα του τιμονιου.

Αριστερη πλευρα ο εναλαγεας ταχητητων εχει στραβωσει.

Τι πρεπει να προσεξω? (οι ταχυτητες μπαινουν και βγαινουν απο οτι ειδα με σβηστη τη μηχανη) Υπαρχει περιτωση να εγινε ζημια στο κιβωτιο ταχυτητων? (καποιο γραναζι?) Τι πιθανοτητα υπαρχει να χρειαστει αλλαγη κιβωτιου?

Το τιμονι στραβωσε υπαρχει περιπτωση και το πλαισιο να ειναι στραβο? πως μπορω να το ελεγξω εγω? (αν μπορω βεβαια) σε περπτωση που εχει κλιση το πλαισιο επανερχετε? η αντε γεια?

Το τιμονι επανερχετε? η παμε για αλλαγη ?

Τα ρωταω αυτα για να μπορεσω να εχω μια εικονα το τι θα χρειαστω (γιατι αν το παω στο μηχανικο ετσι οπως ειναι θα πρεπει να στησω κωλο για να το πληρωσω)

Επισης σε κανα 2 μερες θα ανεβασω φωτογραφιες απο το μηχανακι θα τις τραβηξω οσο καλυτερα γινετε

Λογω οχι τοσο μεγαλης εμπειριας απο τη πλευρα μου θα βασιστω οσο το δυνατον γινετε στη δικια σας ισως να μου επισημανετε key points που μπορω να κανω μονος μου για να αποφυγω το ξεκληρισμα της τσεπης μου.. με οσο το δυνατον λιγοτερη.. ευρωραγία.

Εμενα θα με ενοιαζε περισσοτερο μηχανικα πως ειναι το μηχανακι,ενα στραβό τιμονι δεν ειναι προβλημα,ενα καλο τιμονι εχει 70-90 ευρω για να καταλαβεις...δεν πρεπει να σε απασχολει τοσο αυτο,ο κινητηρας πρεπει να δεις εαν ειναι σε καλη κατασταση ωστε να ασχοληθεις με την συγκεκριμενη μοτοσυκλετα,εαν θελει "μαζέματα" και το μοτέρ του τοτε δεν αξιζει να το φτιαξεις,βεβαια ετσι οπως τα περιγραφεις απο μια πτωση που ειχε δεν επηρεαζεται ο κινητηρας,ομως εχει μεινει και 1 χρονο παρατημενο...

Το εαν εχει στραβώσει το πλαίσιο της μηχανης δεν ειναι ευκολο να το καταλαβεις,πρεπει να το δει καποιος μηχανικος,και εαν εχει δυνατο τρακαρισμα τοτε πρεπει να το πας για καλίμπρα,αν και στραβώματα γινονται συνηθως απο δυνατα τρακαρισματα,αυτο απο οτι καταλαβαινουμε μια απλη πτώση πρεπει να ειχε ετσι οπως τα περιγραφεις,και χρειαζεται τωρα καποια μαζέματα.

Βαλε καποιες φωτογραφιες,θας μας βοηθησουν αρκετα να σου πουμε καποιες γνωμες!

Μπαταρία εχει; λογικα θα ειναι ΄"ψόφια" για κοιταξε την,κοιταξε εαν μηχανικά ειναι ΟΚ,δεν θα χρειαστεις πολλα πραγματα εφοσον στο χαρίσει και ο κατοχος,δηλαδη εαν δεν εχει στραβώσει (που δε πιστευω απο μια χαζή πτωση να στραβωσε) και μηχανικά ειναι ΟΚ,τοτε με 200-300 ευρω μπορεις να το κανεις μηχανάκι.

Βαλε τις φωτογραφιες να δουμε σε τι κατασταση ειναι,εαν ο κινητητας ειναι ΟΚ δεν θα δωσεις πολλα χρηματα να το συμαζέψεις αρκει να μην μπλεξεις με απατεωνες συνεργεια και κλέφτες μαγαζια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΕΡΩΤΗΣΗ προς τους μεγαλυτερους και εμπειρωτερους απο μενα... _boredom.gif_boredom.gifsp_ike.giftomato.gif

λετε να εχουν χαλασει τα ρουλεμαν/κουζινετα στροφαλου απο την ακινησια; ή οχι;

...ποτέ δεν ξέρεις.

κάνα πιστόνι πιο πιθανό, αν και το συγκεκριμένο μοτέρ είναι αλεξίσφαιρο.

ΑΝ όμως έχουν πάθει ζημιά τα ''χαμηλά μέρη του'', δεν αξίζει να επισκευαστεί.

Δύσκολο όμως, θα πρέπει να έχει βγάλει κάποιος την.....τάπα λαδιού πχ.

ή να έχει μείνει ακίνητο 15 χρόνια άνευ συντηρηση-αποθηκευσης.

ή να προυπήρχε ζημιά και μόλις ξεκινησει ...να κρεπάρει !

ή κλπ....shoot.gif

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

οπως ειπα παραπανω το μηχανακι βγηκε απο service δουλεψε για μια εβδομαδα και μετη τη πτωση το παρατησανε στη τυχη του .. (δυστηχως οχι σε κανενα γκαραζ αλλα απλα παρκαρισμενο κανω αο ενα δεντρο) οποτε τοτε τουλαχιστον προβλημα με το κινητηρα δεν ειχε.. τωρα μετα απο ενα χρονο παρατημενο δεν ξερω τι να πω .. μολις παω στο μηχανακι θα βγαλω φωτογραφιες και θα κανω αυτα που μου ειπατε ακτριβως και θα μεταφερω και εντυπωσεις αμα μπορεσω θα καταφραψω και τον ηχο απο το κινητηρα μηπως καποιος μπορει να αναγνωρισει πιθανο προβλημα (γνωριμος ηχος απο γνωριμη βλαβη) και παλι παιδια ευχαριστω .. τωρα με το καρμπυρατερ θα εχω ενα μικρο προβλματακι ... εχω να πιασω στα χερια μου απο ... τα 16 μου... :whistling:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δεκτη και σεβαστη η γνωμη σου αδερφε μου .

Αν πας στο forum για νεα μελη και διαβασεις το πρωτο ποστ που εκανα θα καταλαβεις :D

χεχε ναι απλα μου φανηκε λιγακι παραξενο! απο την αλλη παντα θαυμαζω παλιες μηχανες πχ 80 και πριν να γιαλιζουν... :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

λοιπον σας ανεβασα καποιες φωτογραφιες βιαστικες μεν γιατι εβρεχε κιολας ξερω οτι δεν μπορειτε

να δειτε και να καταλαβετε πολλα οτι μπορει ο καθενας ας σχολιασει σας ευχαριστω και παλι! Να με συγχωρειτε για το μεγεθος!

motogn.jpg

moto1e.jpg

moto2k.jpg

moto3v.jpg

moto4f.jpg

moto5b.jpg

moto6ls.jpg

moto7b.jpg

moto8.jpg

moto9.jpg

Τροποποιήθηκε από τον SaDoW

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

1) πάρε φωτό να το δούμε.

2) όταν πας στο μηχανικό, ζήτα μια αλλαγή λαδιού + φίλτρου + πες να στο βάλει εμπρός με μια δανεική μπαταρία...

Ζήτα το ευγενικά και πες ότι ο λόγος είναι ΝΑ ΔΕΙΣ ότι δουλεύει το μοτέρ....99% θα το κάνει.

μετά βλέπουμε.

Το κιβώτιο επο τα γραφόμενα σου είναι απίθανο να έχει πάθει ζημιά, μην σε φοβίζει αυτό.

είναι μοτό - σκυλιά τα ΝΧ, δεν έχουν ανάγκη τίποτα.

3) έλεγξε και τα υγρά ψυγείου, πριν το βάλετε μπρός.

Αναγκαστικά θα μπείς σε αυτα τα έξοδα, αλλά είναι.... ο πιο οικονομικός τρόπος για να ξεκινήσεις !

victory.gif

...βλέποντας τις φωτό, η κατάσταση του είναι...αναστρέψιμη. _thumbsup.gif

συνεχίζω....

4) ΑΛΛΑΓΗ ανυπερθέτως γρανάζια + αλυσίδα. Είναι άχρηστα.

5) Ψέκασε τώρα που κάθεται, με wd40 τις 2 βίδες που συγκρατούν τη δαγκάνα. ομοίως και τα παξιμάδια των αξόνων-τροχών. θα λυθουν πιο εύκολα μετά και να΄σαι σίγουρος ότι θα χρειαστούν λύσιμο !

Ο δίσκος φαίνεται αρκετά ''κατεβασμένος'' σε πάχος και σίγουρα θα χρειαστείς τακάκια, αυτά θα είναι πλέον άχρηστα. (αν δεν τον αλλάξεις) όπως και σιαγώνες πίσω φρένου.

6) Το'χουν ψυρρίσει και λείπουν πλαστικά, φλάς σπασμένα, μανέτα, ντίζες κομμένες. αυτά είναι εύκολα.

7) Τα ηλεκτρικά του λογικά δεν πρέπει να έχουν ζημιά.

8) Το ψυγείο φαίνεται ανέπαφο. Η τάπα έχει μια μικρή σταυρόβιδα ασφαλείας, λύσε τη, βγάλε την τάπα και βούτα 1 πανί να δείς τι χρώμα θα βγεί το υγρό....Πράσινο ή μπλέ ελπίζω...όχι καφέ.

Παρατηρώ έχει μια χαρά εξάτμιση Supertrapp και τιμονάκι Renthal. Αναπάντεχη......προίκα !

Πριν απόλα σιγουρέψου ότι το μοτέρ γυρνα.

Λάδια δύσκολα καίγανε αυτά τα μοτέρ.

Μην δώσεις φράγκα ακόμη για τίποτε αν δεν πάρει μπρός.

Τα χλμ 21000, αν είναι αληθινά, το μοτό είναι μια χαρά ! thumbsup.gifthumbsup.gif

Κράτα μας ενήμερους.

υγ. + 1, για τον μουσαμά που έβαλες να μην βρέχεται......άλλο πλέον !cheers.gif

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

innova 04 ευχαριστω αδερφε μου εφταιξες τη ψυχολογια...

Τωρα να σε ρωτησω κατι το οποιο μολις τωρα παρατηρησα και με εχει λουσει κρυος ιδρωτας

στη φωτογραφια που φαινετε ο ενναλαγεας ταχυτητων μολις παρατηρησα μια ρωγμη... οπως κοιτας ελαφρως προς τα δεξια.. :0

τι μπορει να ειναι ? σπασιμο? αν ειναι! (μακαρη να μην ειναι) ειναι σε σοβαρο σημειο ? θα υπαρχει προβλημα απο σκουρια ?

επισης να φανταστω οταν λες αλλυσιδα γραναζια εννοεις κα ιτα γραναζια στο κιβωτιο ταχυτητων?

Γιατρε? θα ζησει????????? :cry2:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

innova 04 ευχαριστω αδερφε μου εφταιξες τη ψυχολογια...

Τωρα να σε ρωτησω κατι το οποιο μολις τωρα παρατηρησα και με εχει λουσει κρυος ιδρωτας

στη φωτογραφια που φαινετε ο ενναλαγεας ταχυτητων μολις παρατηρησα μια ρωγμη... οπως κοιτας ελαφρως προς τα δεξια.. :0

τι μπορει να ειναι ? σπασιμο? αν ειναι! (μακαρη να μην ειναι) ειναι σε σοβαρο σημειο ? θα υπαρχει προβλημα απο σκουρια ?

επισης να φανταστω οταν λες αλλυσιδα γραναζια εννοεις κα ιτα γραναζια στο κιβωτιο ταχυτητων?

Γιατρε? θα ζησει????????? :cry2:

εννοείς στο πλαίσιο το κόκκινο ? οτι και να'ναι στο πλαίσιο παίρνρι κόλληση/τρίψιμο με τροχό /βάψιμο. εύκολα + γρήγορα..

ή το πλαστικό κάλυμα του μπροστινού γραναζιού ? είναι φθηνό.....

τα γρανάζια εννοώ της μετάδοσης, στο πίσω τροχό, το μικρό μπροστά και την αλυσίδα. πάνω απο 70-80 ε, δεν θα σου πάνε. _thumbsup.gif

Στο κιβώτιο μην αγχώνεσαι, στην κατάσταση που είναι το μοτό, είναι δύσκολο να έχει ζημιά το κιβ. ταχ/των.

Αυτά τα μοτό φτιαχνόντουσαν Ιαπωνία και είχαν εξαιρετική αντοχή και αξιοπιστία.

Γι'αυτό αρκετα κυκλοφορούν ακόμη + μας υπενθυμίζουν ΠΩΣ ήταν τα καλά γιαπωνέζικα μοτό....

είναι στο χέρι σου να ζήσει + να το αγαπήσεις.

Δες αν αναπνέει + μετά δώσε του ότι σου ζητά....όσο μπορείς. Θα σε αποζημιώσει με το...παραπάνω !! _hi.gif

Τροποποιήθηκε από τον innova 04

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δες αυτα θα σε βοηθησουν

http://motocikleta.gr/distribution/topic5292.html

http://dhost.info/ax1/html/downloads.html

Οταν με το καλο τελειωσεις και λειτουργει τελεια και ξερεις οτι εσυ την εκανες ετσι ειναι απιστευτο το συναισθημα

Εγω αφου με το καλο παραλαβω το νεο μου μοτορι θα ξεκινησω ανακατασκευη στο tdr απο το μηδεν....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

@innova 04 ουφ μου εφυγε ενα βαρος! και παλι σε ευχαριστω

@ZX1977 Δυστηχως δεν εχω τις απαραιτητες γνωσεις για να κανω ολικη ανακατασκευη το ΝΧ μπορω να κανω καποια απλα πραγματα και αυτα με λιγο ζορι και πολυ διαβασμα οσον αφορα τα μηχανικα μερη θα παει σε μηχανικο αφου βεβαια με συμβουλευσετε στην αγορα - ποιοτητα - τιμη - αξιοπιστια ολοι εσεις που σαφως το αθλημα το κατεχετε (σε ολυμπιακο επιπεδο) απο οτι εγω

Και μακαρι οταν με το καλο ολοκληρωθει ο γολγοθας να σας γνωρισω και απο κοντα, Να στε καλα παιδια

:respekt:

Υ.Γ απο την αλλη εβδομαδα θα παω για τα χαρτια (μεταβιβαση στην ουσια) οποτε το ΝΧ θα ειναι και επισημα δικο μου. Και θα εχω ολη την ανεση να το ψαχουλευσω και να κανω τις πρωτες ενεργειες που μου υποδειξατε παραπανω. :respekt:

Ευελπιστω ολα να πανε καλα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μια σκεψη αν ειναι σωστη η οχι..

Λοιπον καπου διαβασα οτι μιας και το μηχανακι εχει πολυ καιρο να παρει μπροστα πριν αλλαξω τα λαδια

καλο θα ηταν να κανω 2 -3 στροφες τον κινητηρα ωστε να λυπανθουν οσο το δυνατον γινετε καποια μερη που λογικα θα εχουν στεγνωσει

μετα να βγαλω το λαδι το παλιο να προσθεσω καινουργιο να ξανακανω 2-3 στροφες τον κινητηρα για να ξαναλυπανθουν τα μερη αλλα και μετο καινουργιο λαδι ωστε να απομακρυνθει η να καλυφθει το παλιο το οποιο λογικα εχει χασει τις ιδιοτητες του . απο κει και μετα οπως ειπατε και εσεις ξανα καινουργιο λαδι μεσα και να βαλω μπρος το μηχανακι ωστε να δουλεψει για λιγο και να αρχισει να λυπαινετε κανονικα και με το καινουργιο λαδι. Σωστη η σκεψη? Και αν ναι πως μπορω να κανω 2-3 στροφες τον κινητηρα με σβηστη μηχανη.? να βαλω 6η και να το τσουλισω? (ξερω μπορει να ειπα μ@λ@κι@ αλλα δεν ξερω γιαυτο ρωταω) :sweatdrop:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τελειωσα και μετα διαδικαστικα η μεταβιβαση εγινε τωρα ειναι δικια μου !!!

Πρωτη αδεια κυκλοφορειας ... 25/02/98

κατα συμπτωση... 25/02 εχω γενεθλια ! χαχαχαχα Τυχαιο ?? δε νομιζω!!!!

Τωρα το θεμα που με προβληματιζει καποια τσογλανια μου σπασανε μια οδοντογλυφιδα μεσα στην κλειδαρια της μηχανης και δε μπορω να βαλω το κλειδι να ξεκλειδωσω το τιμονι Λογικα θα βγει με ενα τσιμπιδακι

Και επισης πως να την μεταφερω μεχρι το σπιτι μου ..? ειναι μακρια με τα ποδια και τσουλωντας

Μπροστα δεν θελω να τη βαλω... γιατι καθετε ενα χρονο και..

Με μεταφορικη γινετε? ξερει κανεις???

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κάτι οδικές βοήθειες για μοτό ζητάνε 50άρικο ανά μεταφορά, δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα