ΣΑΒΒΑΣ 8.010 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1 , 2013 Σάββα δεν το ξέρω το μαγαζί μια απλή αναζήτηση έκανα (και λαλακία μου που δεν πρόσεξα την ανάρτηση του Μάκη ποιό πάνω) Δεν υπάρχει πρόβλημα φίλε μου προς Θεού, απλά προσωπικά είχα την ατυχία αυτή που περιγράφω και μου ανέβασε την πίεση τότε αλλά εντάξει δεν μπορεί να με δουλέψει ο κάθε επιτήδειος δόξα τον Θεό, ξέρουμε πέντε πράγματα. Χώρια που δόθηκε η ευκαιρία να ενημερωθούν και οι φίλοι και νάναι υποψιασμένοι αν πάνε κατά κεί και να προσέξουν ιδιαίτερα. Μπορεί να ήταν και κανάς χαζουπάλληλος μπορεί και νάχει αλλάξει τακτική μπορεί πολλά αλλά εμένα αυτό μου συνέβη. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
makisp 1.735 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1 , 2013 Παίδες προσωπικά στην ζωή μου έχω βάλει ελαστικά σε καμία δεκαριά διαφορετικά βουλκανιζατέρ. Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι το γενικό επίπεδο είναι χαμηλό και γενικά δεν περιμένεις να μάθεις κάτι εκεί. Πρέπει να πας και να ξέρεις τι θέλεις. Αλλιώς είτε λόγω ελλειμματικής γνώσης, είτε λόγω κάποιας σκοπιμότητας μπορεί να βγεις ζημιωμένος. Πραγματικά μετά από 25 χρόνια συναλλαγής με βουλκανιζατέρ, δεν μπορώ να ανακαλέσω κάτι ουσιώδες που άκουσα. Σίγουρα βέβαια θα υπάρχουν και επαγγελματίες και γνώστες. Στο συγκεκριμένο λινκ που έδωσα έχει τα περισσότερα διαθέσιμα ελαστικά και αξιολογήσεις από πολλούς φορείς. Πληροφορία στο ίντερνετ υπάρχει απεριόριστη που χρειάζεται βέβαια το κατάλληλο φιλτράρισμα. Μιλήσατε για οικονομικά ελαστικά και προσωπικά έχω πολύ θετική εμπειρία από τα Uniroyal. Τώρα φοράω dunlop, από τα οποία πάλι ικανοποιημένος είμαι. Το προηγούμενο μου ελαστικό ήταν τα continental premium contact τα οποία θεωρητικά είναι ανώτερα από τα dunlop, αλλά για την δική μου χρήση που είναι αρκετά σπόρτ, ήταν πολύ κακό ελαστικό. Μαλακή γόμα με καλή πρόσφυση, άνετο και αθόρυβο αλλά τουριστικό. Με μαλακά πλαινά με κακή πληροφόρηση, που στα πολλά ζόρια δίπλωναν και βρισκόμουνα να κάνω ξαφνικά ανάποδα με πολλά χιλιόμετρα. Το dunlop fastresponse έχει υποδεέστερη πρόσφυση στο βρεγμένο αλλά ακριβές τιμόνι με πληροφόρηση και διατηρεί την φόρμα του ότι και να κάνεις. Τα συγκεκριμένα τα continental δε, τα έβαλα κατά λάθος. Έψαχνα τα sport contact ii, τα οποία τα έβλεπα στην συγκεκριμένη διάσταση στο ίντερνετ αλλά όλοι εκτός από έναν μου έλεγαν ότι δεν τα είχαν. Πάω λοιπόν σε αυτόν στην χαμοστέρνας, μόλις στρίβεις αριστερά από την Πειραιώς και μου τα βάζει. Δεν ξέρω τώρα πως και τι αλλά δεν έφυγα με sport contact από εκεί, αλλά με τα premium contact. Και το κατάλαβα μετά από ένα μήνα. Το ελαστικό είναι ανάλογα με το τι θες από αυτό. Οπότε για να προτείνουμε ελαστικό σε κάποιον, πρέπει να μας πει τι θέλει, τι χρήση θα κάνει και πως οδηγεί. Αν απλά θέλει ένα οικονομικό και "καλό" ελαστικό, μπορείς να συμπεράνεις ότι ενδιαφέρεται για απλή και φυσιολογική χρήση και θέλει ένα ελαστικό που απλά δεν θα τον προβληματίσει. Επίσης όπως είπα πιστεύω ότι σαφώς και πρέπει να βάλεις V σε ένα αυτοκίνητο που βγάζει 230-240 πραγματικά αλλά αν βάλεις H σε ένα αυτοκίνητο που βγάζει 215 πραγματική τελική, νομίζω ότι υπερβάλουμε να μιλάμε για κίνδυνο από υπερθέρμανση ελαστικού. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
strokt up 1.284 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 2 , 2013 Πολλά είναι 300 ευρώ για τα michelin.Ο πατέρας μου στο suzuki έβαλε michelin energy σε 175/70 R13 ,180 η τετράδα,με τοποθέτηση η τετράδα.Πολύ καλό λάστιχο για μετακινήσεις εντός και εκτός πόλης και με πολύ καλά κρατήματα και σε στεγνό,αλλά και σε βρεγμένο δρόμο. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ypopsifios 120 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 2 , 2013 Ναι αλλά ειναι μια μικρή διάσταση με επισης μικρή ζάντα. Το κόστος εκτοξεύεται θεαματικά ανάλογα της διαστάσεις και όχι μόνο με τη μάρκα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
johnjohn2 749 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16 , 2013 Για να μην ανοίγω θέμα καινούργιο πείτε μου γνώμες για τα παρακάτω λάστιχα εάν τα φοράτε κάποιος στο αυτοκίνητο του μιας και αυτές τις μέρες θα βάλω το ένα από τα 3 κλείνοντας πως τα TOYO. 1 2 3 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Kostas-MotoLover 10.029 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16 , 2013 Για να μην ανοίγω θέμα καινούργιο πείτε μου γνώμες για τα παρακάτω λάστιχα εάν τα φοράτε κάποιος στο αυτοκίνητο του μιας και αυτές τις μέρες θα βάλω το ένα από τα 3 κλείνοντας πως τα TOYO. 1 2 3 Καλά έκανες φιλαράκι και δεν άνοιξες νέο θέμα. Θα ήταν περιττό. Ποιός άλλος θα σου απαντήσει απ' τον "δημιουργό" του θρεντ. :D Για να μην τα ξαναγράφω, διάβασε το παρακάτω (ποστ Νο44). Κόβω τα περιττά. ........................... Κατ' αρχήν να πώ ότι το ψάξιμο ποτέ δε μου βγήκε σε κακό αν και ψιλοταλαιπωρήθηκα για ένα φαινομενικά εύκολο θέμα, κι αυτό λόγω κρίσης. Διότι: - Αρκετοί δεν στοκάρουν λάστιχα, οπότε σου τάζουνε. - Δε σου λένε ημερομηνία παραγωγής, ισχυριζόμενοι ότι είναι "μυστικό" της εκάστοτε εταιρείας (δεν έχω ακούσει πιο ηλίθια δικαιολογία για να σου πασάρουν ό,τι έχει μείνει, μια και η ζήτησή τους έχει μειωθεί). - Μερικές φορές ζητάνε και προκαταβολή για κάτι που ΔΕΝ βλέπεις στο μαγαζί τους και ΔΕΝ ξέρεις τελικά τί θα φέρουν. - Επίσης, οι περισσότεροι μου έλεγαν ότι τα συγκεκριμένα που ζητούσα δεν βγαίνουνε σε ταχύτητες Τ, αλλά από Η και πάνω, οπότε τους κόλλαγα στη μούρη εκτυπώσεις απ' το επίσημο site της εταιρείας. Αφού κάνανε τον έκπληκτο, λέγανε ότι η εταιρεία δεν τα φέρνει στην Ελλάδα.... ............................... Τα νέα "παπά" του C2: Continental PremiumContact 2 82Τ (προδιαγραφές ταχύτητας Τ όπως λέει ο κατασκευαστής). Αυτά που..... "δεν υπήρχαν". Για όσους ενδιαφέρονται για τα δικά τους αυτοκίνητα, ας μου ζητήσουν μέσω πμ τα στοιχεία του εμπόρου που βρίσκεται στο Χολαργό. Η συνεννόηση ήταν άψογη, μου έδωσε τηλεφωνικώς τα στοιχεία που ζητούσα για το DOT και τα έφερε αυθημερών. Οπότε κι εγώ ως συνεπής καταναλωτής και πελάτης έσπευσα να τα βάλω για να μην ανησυχήσει ότι θα του μείνουν. Εκεί βρήκα τυχαία κι έναν συνάδελφό μου που άλλαζε τα λάστιχα σ' ένα TOYOTA AURIS και έφυγε για να πάει να φέρει και το μεγάλο αυτοκίνητο ν' αλλάξει κι αυτά. .................. Πρόσεξε λοιπόν αυτά που γράφω στην αρχή, γιατί θα τα βρεις μπροστά σου. - Ο Τασούλης ας πούμε μου ζητούσε προκαταβολή για να τα φέρει, αλλά δεν εγγυόταν τί ημερομηνία παραγωγής θα ήταν. - Τα Toyo είναι μια χαρά λάστιχα (Γιαπωνέζικα, θυγατρική μεγάλης), αλλά έχουν το κακό ότι δεν κινούνται πολύ και συνήθως είναι έτους και βάλε. Οπότε μην τα βάλεις αν δεν είναι φρέσκα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
johnjohn2 749 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16 , 2013 Καλά έκανες φιλαράκι και δεν άνοιξες νέο θέμα. Θα ήταν περιττό. Ποιός άλλος θα σου απαντήσει απ' τον "δημιουργό" του θρεντ. :D Για να μην τα ξαναγράφω, διάβασε το παρακάτω (ποστ Νο44). Κόβω τα περιττά. Πρόσεξε λοιπόν αυτά που γράφω στην αρχή, γιατί θα τα βρεις μπροστά σου. - Ο Τασούλης ας πούμε μου ζητούσε προκαταβολή για να τα φέρει, αλλά δεν εγγυόταν τί ημερομηνία παραγωγής θα ήταν. - Τα Toyo είναι μια χαρά λάστιχα (Γιαπωνέζικα, θυγατρική μεγάλης), αλλά έχουν το κακό ότι δεν κινούνται πολύ και συνήθως είναι έτους και βάλε. Οπότε μην τα βάλεις αν δεν είναι φρέσκα. Να σαι καλά Κώστα! Οι εταιρείες που ανέβασα ήταν ενδεικτικές μιας και εγώ θα τα βάλω Λιβαδειά ή εδώ γύρω.Οι τιμές κοντινές για την διάσταση 195/50-15 σε polo δηλαδή: 250τα τουο 260τα bridg και 270 τα continental. Έχω ακούσει τα καλύτερα για TOYO T1R φορεμένα από φίλους που μπαίνουν και πίστα αλλά πλέον δεν βγαίνουν και έτσι δεν ξέρω κάτι μέχρι τώρα για CF1 που δηλώνουν αντικαταστάτες τους. Τα bridgestone τα έχω στο μυαλό μου μιας και παλιά φορούσα και πάλι TURANZA στα οποία έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος τα κοντινεντάλ τα είχε ο πατέρας μου σε jeep αλλά δεν έχω καθόλου άποψη για αυτό λοιπόν και επανέφερα το θέμα. Σε όσους λαστιχάδες έχω ρωτήσει δεν τα έχει κανενας στοκ κανένα λάστιχο αλλά έχω πει ότι σε όποιον παραγγείλω εννοείται πως προκαταβολή κλπ δεν υπάρχουν αν δεν είναι ημερομηνίες εντός 6μηνου έφυγα. Το καλυτερότερο όλων θα ήταν να είναι ετοιμοπαράδοτα μιας και δεν φοράω και καμία τρελή διάσταση για να μπορείς μόνος να ελέγχεις ημερομηνίες, χώρες πιστοποιήσης και άλλα γνωστά αλλά η κρίση δυστηχώς παίζει και πάλι το παιχνίδι της,, Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Kostas-MotoLover 10.029 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16 , 2013 Να σαι καλά Κώστα! Οι εταιρείες που ανέβασα ήταν ενδεικτικές μιας και εγώ θα τα βάλω Λιβαδειά ή εδώ γύρω.Οι τιμές κοντινές για την διάσταση 195/50-15 σε polo δηλαδή: 250τα τουο 260τα bridg και 270 τα continental. Έχω ακούσει τα καλύτερα για TOYO T1R φορεμένα από φίλους που μπαίνουν και πίστα αλλά πλέον δεν βγαίνουν και έτσι δεν ξέρω κάτι μέχρι τώρα για CF1 που δηλώνουν αντικαταστάτες τους. Τα bridgestone τα έχω στο μυαλό μου μιας και παλιά φορούσα και πάλι TURANZA στα οποία έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος τα κοντινεντάλ τα είχε ο πατέρας μου σε jeep αλλά δεν έχω καθόλου άποψη για αυτό λοιπόν και επανέφερα το θέμα. Σε όσους λαστιχάδες έχω ρωτήσει δεν τα έχει κανενας στοκ κανένα λάστιχο αλλά έχω πει ότι σε όποιον παραγγείλω εννοείται πως προκαταβολή κλπ δεν υπάρχουν αν δεν είναι ημερομηνίες εντός 6μηνου έφυγα. Το καλυτερότερο όλων θα ήταν να είναι ετοιμοπαράδοτα μιας και δεν φοράω και καμία τρελή διάσταση για να μπορείς μόνος να ελέγχεις ημερομηνίες, χώρες πιστοποιήσης και άλλα γνωστά αλλά η κρίση δυστηχώς παίζει και πάλι το παιχνίδι της,, Αφού έγραψες ότι είναι για Polo (άρα μικρό αυτοκίνητο), θα σου πω τη γνώμη που έχω σχηματίσει 3+ χρόνια τώρα για τα Contact2 που έβαλα στο Citroen C2. Θεωρώ ότι θα είναι πιο κατάλληλα σε μεγαλύτερα αυτοκίνητα και όχι μικρά πόλης. Αυτό γιατί διαπίστωσα ότι δεν ζεσταίνονται εύκολα λόγω μικρών διαδρομών και γλιστράνε στην αρχή. Είναι σχετικά πιο σκληρά από κάποια άλλα (σίγουρα κάνουν καλύτερα σε δρόμους όπως οι Γερμανικοί και όχι τις αστειότητες της χώρας μας), και όποτε αλλάξω μάλλον θα ξαναβάλω Michelin Energy που προτείνει ο κατασκευαστής. Είναι πιο μαλακά και αποδοτικά σε μικρές αποστάσεις. Απλά ήθελα ένα καλύτερο λάστιχο με μεγαλύτερες αντοχές, γιατί είμαι ολίγον κανίβαλος με το δεξί πόδι........ γενικώς. Άκου τί θα κάνεις για να μην κλαις τα όποια λεφτά σου, όποιο κι αν αποφασίσεις να βάλεις. 1) Βρίσκεις ποιός έχει την καλύτερη τιμή και δείχνει οκ επαγγελματίας. 2) Του ζητάς να επικοινωνήσει (άμα δεν τα έχει στοκ) με την αποθήκη και να σου πει το DOT. Δείξε ότι έχεις κόλλημα μ' αυτό. 3) Αν είναι πέραν του 6μήνου, γειά χαρά, έφυγες. Ιδανικά είναι 3-4 μήνες. 4) Του ξεκαθαρίζεις ότι προκαταβολή δε δίνεις για κάτι που δεν βλέπεις και δεν ξέρεις αν θα τηρήσει ως υπόσχεση. Πες του κιόλας ότι οι έμποροι συνήθως κοροϊδεύουν τους πελάτες, σπάνια το ανάποδο. Όχι να μας το παίζουνε και παρθένες..... 5) Του υπόσχεσαι δίνοντας όνομα-κινητό (γνωστοί είσαστε στη επαρχία) ότι μόλις σε πάρει ότι ήρθαν, πας και τα βάζεις. 6) Τηρείς τα συμφωνημένα και αν σου ξηγηθεί ωραία, του λες ότι θα του στείλεις και πελάτες, αρκεί να φερθεί και σ' αυτούς ωραία. 7) Το κάνεις πράξη και τον προτείνεις κι αλλού για να έχει κίνητρο να φέρεται όμορφα. Μόνο έτσι θα καταλάβουνε ότι δεν τους συμφέρει να είναι λαμόγια, γιατί κινδυνεύουνε να κλείσουνε. Ειδικά σε μικρές κοινωνίες, η βρώμα κυκλοφοράει γρήγορα και μπορεί να αποβεί μοιραία. Υ.Γ. Λίγο τσιμπημένες μου φαίνονται οι τιμές, αλλά ξέρω ότι στην επαρχία τα δίνουν λίγο πιο πάνω. Εγώ τα έβαλα με 220 (τα Conti), αλλά Αύγουστο του 2010. Δεν ξέρω τί παίζει με αυξήσεις και τέτοια. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
johnjohn2 749 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16 , 2013 Αφού έγραψες ότι είναι για Polo (άρα μικρό αυτοκίνητο), θα σου πω τη γνώμη που έχω σχηματίσει 3+ χρόνια τώρα για τα Contact2 που έβαλα στο Citroen C2. Θεωρώ ότι θα είναι πιο κατάλληλα σε μεγαλύτερα αυτοκίνητα και όχι μικρά πόλης. Αυτό γιατί διαπίστωσα ότι δεν ζεσταίνονται εύκολα λόγω μικρών διαδρομών και γλιστράνε στην αρχή. Είναι σχετικά πιο σκληρά από κάποια άλλα (σίγουρα κάνουν καλύτερα σε δρόμους όπως οι Γερμανικοί και όχι τις αστειότητες της χώρας μας), και όποτε αλλάξω μάλλον θα ξαναβάλω Michelin Energy που προτείνει ο κατασκευαστής. Είναι πιο μαλακά και αποδοτικά σε μικρές αποστάσεις. Απλά ήθελα ένα καλύτερο λάστιχο με μεγαλύτερες αντοχές, γιατί είμαι ολίγον κανίβαλος με το δεξί πόδι........ γενικώς. Ήδη με έπεισες να απομακρυνθώ από αυτά μιας και εγώ κυνηγιέμαι αρκετά με το αυτοκίνητο. Άκου τί θα κάνεις για να μην κλαις τα όποια λεφτά σου, όποιο κι αν αποφασίσεις να βάλεις. 1) Βρίσκεις ποιός έχει την καλύτερη τιμή και δείχνει οκ επαγγελματίας. 2) Του ζητάς να επικοινωνήσει (άμα δεν τα έχει στοκ) με την αποθήκη και να σου πει το DOT. Δείξε ότι έχεις κόλλημα μ' αυτό. 3) Αν είναι πέραν του 6μήνου, γειά χαρά, έφυγες. Ιδανικά είναι 3-4 μήνες. 4) Του ξεκαθαρίζεις ότι προκαταβολή δε δίνεις για κάτι που δεν βλέπεις και δεν ξέρεις αν θα τηρήσει ως υπόσχεση. Πες του κιόλας ότι οι έμποροι συνήθως κοροϊδεύουν τους πελάτες, σπάνια το ανάποδο. Όχι να μας το παίζουνε και παρθένες..... 5) Του υπόσχεσαι δίνοντας όνομα-κινητό (γνωστοί είσαστε στη επαρχία) ότι μόλις σε πάρει ότι ήρθαν, πας και τα βάζεις. 6) Τηρείς τα συμφωνημένα και αν σου ξηγηθεί ωραία, του λες ότι θα του στείλεις και πελάτες, αρκεί να φερθεί και σ' αυτούς ωραία. 7) Το κάνεις πράξη και τον προτείνεις κι αλλού για να έχει κίνητρο να φέρεται όμορφα. Μόνο έτσι θα καταλάβουνε ότι δεν τους συμφέρει να είναι λαμόγια, γιατί κινδυνεύουνε να κλείσουνε. Ειδικά σε μικρές κοινωνίες, η βρώμα κυκλοφοράει γρήγορα και μπορεί να αποβεί μοιραία. Υ.Γ. Λίγο τσιμπημένες μου φαίνονται οι τιμές, αλλά ξέρω ότι στην επαρχία τα δίνουν λίγο πιο πάνω. Εγώ τα έβαλα με 220 (τα Conti), αλλά Αύγουστο του 2010. Δεν ξέρω τί παίζει με αυξήσεις και τέτοια. Πιστεύω πως είναι αλλαγή εποχών μιας και εγώ που άλλαξα το 10 έπαιζαν όλα κάτω από 250 ευρώ τουλάχιστον στην Τρίπολη που ζούσα τότε. Είδωμεν λοιπόν. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και τις απαντήσεις σου Κωστή Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Kostas-MotoLover 10.029 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16 , 2013 Ό,τι άλλο θες και εφόσον μπορώ να εκφέρω γνώμη, εδώ είμαι. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Στέργιος Βήχος 3.790 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16 , 2013 δεν ξερω αν εχει γραφτει παραπισω,αλλα αυτη την εποχη παιζει πολυ δυνατα η pirelli στα αυτοκινητα.και εχει ρηξει αρκετα τις τιμες της εχει κανει πολυ δυνατη καμπανια με καλες προσφορες σε ολους τους τυπους των ελαστικων της λογω f1 και εχουν αρκετη εξελιξη και τεχνολογια σε ολες τις κατηγοριες. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
kosmas2111 7.437 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16 , 2013 Εχουμε καποια προταση για 215/60-17? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gregoKLE 137 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17 , 2013 επειδη φοραω 2 χρονια και 20000χλμ τα conti sport 2 ,ειναι μια μ.....α και μιση εχουν σκασει λες και ειναι 5 χρονων αργουν να ζεσταθουν πολυ μαλακα πλαινα με αποτελεσμα ηλιθια πληροφοριση απο το τιμονι και ακριβα χωρις λογο. μια πατατα δλδ ............... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Kostas-MotoLover 10.029 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17 , 2013 δεν ξερω αν εχει γραφτει παραπισω,αλλα αυτη την εποχη παιζει πολυ δυνατα η pirelli στα αυτοκινητα.και εχει ρηξει αρκετα τις τιμες της εχει κανει πολυ δυνατη καμπανια με καλες προσφορες σε ολους τους τυπους των ελαστικων της λογω f1 και εχουν αρκετη εξελιξη και τεχνολογια σε ολες τις κατηγοριες. Ενδιαφέρον ακούγεται. Δεν έχω βάλει ΠΟΤΕ Pirelli. Στην επόμενη αλλαγή θα τα κοιτάξω ενδελεχώς. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
icelover 2.484 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17 , 2013 Έχω ακούσει τα καλύτερα για TOYO T1R φορεμένα από φίλους που μπαίνουν και πίστα αλλά πλέον δεν βγαίνουν και έτσι δεν ξέρω κάτι μέχρι τώρα για CF1 που δηλώνουν αντικαταστάτες τους. Το CF1 ''τρέχει'' στην παραγωγη παραλληλα με το Τ1 εδω και χρόνια. Σε καμια περιπτωση δεν ειναι αντικαταστατης του Τ1,και οποιος σου τα λεει αυτα,στειλε τον να διαβασει-να μαθει. Το CF1 ειναι πιο ''απλωμενη'' σειρα σε διαστασεις,και ειναι ας πουμε ελαστικο που καλυπτει ευρεια γκαμα αυτοκινητων,απο μινι εως μεγαλες μπερλινες. Το Τ1R, εχει πιο σπορ προσανατολισμο,ειναι πολυ καλο ελαστικο απο αποψη κρατηματος κλπ,αλλα θα εχεις γρηγοροτερη φθορα σε σχεση με το CF1. Επισης χαλαρωστε λιγο με τις ημερομηνιες κατασκευης. Εαν ειναι σωστα αποθηκευμενο ενα ελαστικο,ας ειναι και 12-18 μηνων,μια χαρα θα δουλευει,μια χαρα θα αποδωσει σε βαθος χρονου. Εαν διατηρουμε τακτικα τις πιεσεις που απαιτουνται,και γενικοτερα προσεχουμε να μην κακοποιουμε τα ελαστικα σε ραμπες,πεζοδρομια ,προσεχουμε μην παρκαρουμε συνεχεια σε νταλα ηλιο κλπ,δεν υπαρχει κανενα θεμα,και τηρουντων των αναλογιων ακομα και στο τελος της ζωης τους απο αποψη φθορας,θα ειναι μια χαρα και διαχειρισιμα στο δρομο. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Kostas-MotoLover 10.029 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17 , 2013 (τροποποιήθηκε) .................... Επισης χαλαρωστε λιγο με τις ημερομηνιες κατασκευης. Εαν ειναι σωστα αποθηκευμενο ενα ελαστικο,ας ειναι και 12-18 μηνων,μια χαρα θα δουλευει,μια χαρα θα αποδωσει σε βαθος χρονου. .................... Κωστή: - Όταν πας να αγοράσεις λάστιχα απ' τον λαστιχά, σου λέει: ρε φίλε, τί πειράζει που είναι ενός έτους? Είναι θέμα σωστής αποθήκευσης. - Όταν ξαναπάς στον λάστιχα για κανά κόλλημα, τα βλέπει και σου λέει: "φίλε, τα λάστιχα πρέπει να αλλάζονται κάθε 4 χρόνια, ασχέτως χιλιομέτρων, γιατί απλά "ξεραίνονται" και δεν αποδίδουν (αλήθεια είναι). Δηλαδή, κάθε φορά ισχύει αυτό που τους βολεύει αυτούς. Τη μία είναι μια χαρά τα "μπαγιάτικα" όταν τα πουλάνε για καινούργια και την άλλη είναι σκάρτα μόνο και μόνο λόγω ετών (κι ας μην έχουν φθαρεί αρκετά), προκειμένου να ξαναπουλήσουνε. Όσο για το μύθο της σωστής αποθήκευσης, ας μην παραμυθιαζόμαστε. Σωστή αποθήκευση σημαίνει ειδικοί θάλαμοι με μελετημένες προδιαγραφές υγρασίας και θερμοκρασίας και απόλυτο σκοτάδι, και όλα αυτά απλά για να παραταθεί κάπως η ζωή τους. Μιλάμε για πανάκριβες εγκαταστάσεις, όχι αστεία. Σκέψου μόνο (για σύγκριση) τους υγραντήρες φύλαξης των πούρων. Έχεις δει εσύ ή μπορείς να μου υποδείξεις εταιρεία - στην Ελλάδα τουλάχιστον - που να τηρεί κάτι τέτοιο? Μπορεί ο κατασκευαστής να το κάνει όντως μέχρι να τα πουλήσει σε άλλη χώρα. Ελέγχει λες μετά πού τα στοιβάζουν αυτοί που τα πήραν? Στοιβαγμένα σε κάτι ράφια Dexion τα έχουνε και συχνά σε άθλιες συνθήκες θερμοκρασίας-υγρασίας. Σε καμμία πάντως περίπτωση δεν χαίρουν ιδανικών συνθηκών. Μη σου πω πώς τα μεταχειρίζονται κατά την μεταφορά και "αποθήκευση". Μόλις βρούνε αυτό που έχει παραγγείλει το μαγαζί, και αν τύχει να είναι σε ψηλό ράφι, τα πετάνε από κει πάνω με κίνδυνο να τραυματιστεί ο σκελετός. Αλλά βλέπεις αυτό δεν φαίνεται οπτικά, παρά μόνο όταν τα χρησιμοποιήσεις ήδη αρκετά. Μην καταπίνετε έτσι εύκολα τις αηδίες που λένε τα Ελληναριά για να πουλήσουν μπαγιάτικα λάστιχα που τους μείνανε. Εντάσσεται κι αυτή η μπούρδα στην πλήρη ανευθυνότητα και αντιεπαγγελματισμό που έχουν οι περισσότεροι. Προσωπικά, και επειδή η αλλοίωση των χαρακτηριστικών κάθε λαστιχένιου πράγματος είναι κάτι παραπάνω από βεβαιωμένη και έχει αποδειχθεί χωρίς καμμιά αμφισβήτηση, προτιμάω να τηρώ αυτό (δηλαδή να είναι ολόφρεσκα), παρά να εμπιστεύομαι αλήτες εμπόρους που λένε ό,τι π^απαριά τους βολεύει. :) Τροποποιήθηκε Νοέμβριος 17 , 2013 από τον Kostas-MotoLover 3 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
themata 2.570 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17 , 2013 παρεπιπτώντως για να μην ανοίγω και εγώ θέμα (!), ψάχνω για 205/55/16 και βρήκα τα "επώνυμα" (Mich-Dunlop-Good Year-Bridgestone) στα 340-360 ευρω βρήκα βέβαια και κάτι Platas (ή καπως ετσι) στα 240 ευρώ αλλά δεν ψήνομαι... καλά είναι για Πάτρα ή να συνεχίσω την έρευνα? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Στέργιος Βήχος 3.790 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17 , 2013 γενικοτερα για τα dot ισχυει το οτι ενας ενας χρονος σωστης αποθηκευσης ισουται με 3 βδομαδες χρηση στο δρομο η καπου εκει.δε θυμαμαι ακριβως.. επισης οντως υπαρχουν μαγαζια και εδω,που εχουν αυτες τις συνθηκες,σε υπογεια με σκοταδι και οτι αλλο χρειαζονται. και η michelin ας πουμε δινει 10 χρονια εγγυηση για τα λαστιχα της..αν εχουν συντηρηθει σωστα και γινεται σωστη χρηση τους.και εννοειται οχι αν πατησεις βιδα πχ... και νταξ,δε χαλαει το λαστιχο αν πεσει απο ραφι..ειπαμε..οι παραμορφωσεις και οι πιεσεις που δεχονται και στην πιο απλη βολτα δεν φτανουν καν στο παραμικρο μιας πτωσης η μεταφορας μεσα σε μαγαζι ισχυει ομως το οτι γενικα το επιπεδο των περισσοτερων που ασχολουνται επαγγελματικα με το λαστιχο και ειδικα στην τοποθετηση ειναι αστα να πανε..κουτοπονηροι τουλαχιστον. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
stuntboy 2.327 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17 , 2013 παρεπιπτώντως για να μην ανοίγω και εγώ θέμα (!), ψάχνω για 205/55/16 και βρήκα τα "επώνυμα" (Mich-Dunlop-Good Year-Bridgestone) στα 340-360 ευρω βρήκα βέβαια και κάτι Platas (ή καπως ετσι) στα 240 ευρώ αλλά δεν ψήνομαι... καλά είναι για Πάτρα ή να συνεχίσω την έρευνα? σε 55αρι καλυτερα κατα τη γνωμη μου ειναι τα michelin.στα λεφτα που ψαχνεις ομως θα εβαζα dunlop sp sport fastresponse. τα εχουμε στο οικογενειακο Fiesta και αντεχει κυνηγητά .η γομα ειναι μαλακη προς μετρια για χρηση δρομου.σε βρεγμενο δεν τα εχω δοκιμασει αλλα σε στεγνο οδοστρομα μου αρεσαν πολυ.ειναι ησυχα με πολυ καλη πληροφορηση και δινουν πολλα περιθωρια στο αυτοκινητο ακομα και για αγωνιστικες γραμμες με απεξ κλπ. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Στέργιος Βήχος 3.790 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17 , 2013 παρεπιπτώντως για να μην ανοίγω και εγώ θέμα (!), ψάχνω για 205/55/16 και βρήκα τα "επώνυμα" (Mich-Dunlop-Good Year-Bridgestone) στα 340-360 ευρω βρήκα βέβαια και κάτι Platas (ή καπως ετσι) στα 240 ευρώ αλλά δεν ψήνομαι... καλά είναι για Πάτρα ή να συνεχίσω την έρευνα? petlas ειναι αυτα που σου προτειναν..παιζουν γενικοτερα στο ''φθηνο''οπως και 1002 αλλες εταιριες που εχουν εμφανιστει τωρα,οπως κατι mentor,infinity,aeolus,west lake,daewoo κ.α. επισης το αλλο παραμυθι ειναι οτι ολες ειναι θυγατρικες καποιων αλλον..ισχυει κατα ενα μεγαλο μερος μιας και εχουν γινει αρκετες συγχονευσεις.. η michelin εχει στον ιδιο καταλογο τα bf goodrich,kormoran,riken και τα kleber,η pirelli τα ceat,courier και κατι αλλα που δε θυμαμαι τωρα,η goodyear μαζεψε τις dunlop,fulda και falken,τα οποια ειναι rebrand για να βγουν πιο οικονομικα,και μπορει να αποτελουν ενα συνδετικο κρικο στην επιλογη μεταξυ ''επωνυμων'' και ''μαιμουδιων''..δηλαδη θα προτιμουσα kormoran σε σχεση με τα petlas για παραδειγμα.απλα λεω.. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Kostas-MotoLover 10.029 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17 , 2013 ................. και νταξ,δε χαλαει το λαστιχο αν πεσει απο ραφι..ειπαμε..οι παραμορφωσεις και οι πιεσεις που δεχονται και στην πιο απλη βολτα δεν φτανουν καν στο παραμικρο μιας πτωσης η μεταφορας μεσα σε μαγαζι ................. Δεν είπα ότι διαλύεται-κόβεται-σκίζεται. Συχνά όμως, και αναλόγως της γωνίας με την οποία θα πέσει και το ύψος απ' το οποίο θα πέσει, μπορεί να τραυματίσει εσωτερικά τον σκελετό του, κάτι που δεν φαίνεται εξωτερικά, αλλά θα φανεί αργότερα στο δρόμο ως "ελαττωματικό", και οι πανέξυπνοι "έμποροι" θα σου μιλάνε για την άλλη γνωστή μλκία και δικαιολογία εποχής: σφάλμα υλικού. Και όσο για το ύψος, όταν μιλάμε για εισαγωγικές εταιρείες - αντιπροσωπείες που προμηθεύονται χιλιάδες ζευγάρια, δε μιλάμε για Dexion 2-3 ραφιών, αλλά πολλών μέτρων ύψους. Τα οποία ψηλά ράφια τα προσεγγίζουν με ανυψωτικά μηχανήματα (κλαρκ) ή ειδικές σκαλωσιές. Δε μιλάμε για αποθηκούλες σαν των σπιτιών μας..... Αλήθεια, αυτές οι ειδικών προδιαγραφών Ελληνικές αποθήκες φύλαξης, πού βρίσκονται αλήθεια? Μπορεί κάποιος να μας υποδείξει κάποια? Πολύ θα ήθελα να επισκεφθώ κάποια. Ν' αλλάξω γνώμη βρε αδερφέ...... δε 'ν κακό να κάνεις λάθος και να δεις ότι δεν ισχύει. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Στέργιος Βήχος 3.790 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17 , 2013 μπορεις να επισκευτεις της pirelli στον ασπροπυργο η της bridgestone (ελαστρακ) για παραδειγμα .εννοω οτι αν πας σ ενα βουλκανιζατερ και ζητησεις μια τετραδα την οποια πιθανοτατα δε την εχει ετοιμοπαραδοτη,και σου πει περνα τ απογευμα,και τα εχει φερει απο κει,δεν εχεις ν ανυσηχεις αν ειναι του 12 ας πουμε τα λαστιχα. μπορεις επισης να απαιτησεις αποζημειωση απο την ιδια την bridgestone η οποιαδηποτε αλλη εταιρια,και οχι απο τον εμπορα η τον λαστιχα,αν παθει κατι περιεργο το λαστιχο σου,εφοσον τηρουσες σωστες πιεσεις και οτι αλλο χρειαζεται ενα λαστιχο να δουλεψει σωστα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
icelover 2.484 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17 , 2013 Αλλο ενα θεμα που το τραβατε απο τα μαλλια. Αλλο ενα θεμα που ολοι οι επαγγελματιες,ειναι λαμογια και θελουν να μας ''φανε''. Για το πρωτο: Aυτη τη στιγμη,φοραω στο ΧΧ ελαστικα με παραγωγη 3509.Οταν τα εβαλα το 2011,ελεγχθηκαν,ηταν οντως καλως αποθηκευμενα,και ναι φαινοντουσαν και ηταν καινουρια.Απο τοτε εχουν κανει 6000 χιλιομετρα,εχουν πατησει και εχουν πιεστει αφορητα,ακομα σε ολα τα οδοστρωματα,και σε ολες τις ταχυτητες,και εξακολουθουν να λειτουργουν και να εχουν γθαρει φυσιολογικα,χωρις ρυτιδες-σπασιματα,και περιεργα σημαδια. Επισης λογω συνθηκων χειμωνα-καλοκαιριου, και εναλλαγων ειδων ελαστικων,αποθηκευω ελαστικα απο μικρο παιδι,τα αποθηκευω σωστα,σε χωρο σκιερο,και τοποθετημενα οπως οριζει ο κατασκευαστης,και δεν ειχα ποτε προβλημα,ακομα και με ελαστικα 6 ετων. Ουτε υγραντηρες εχω,ουτε θαλαμους κενου. Για το δευτερο: Nαι,υπαρχουν σωστοι επαγγελματιες,που παρ΄όλη την εξυπναδουλα που ισως λενε,μας φερνουν αυτο που θελουμε,και ειναι ετοιμοι να αποκαταστησουν την οποια αστοχια-κακοτεχνια-λαθος.Αν ψαξεις,τους βρισκεις,τους κρατας,και τους εχεις στην τσιτα. Αν παιρνεις καθε φορα σβαρνα τα λαστιχαδικα,και ψαχνεις το κελεπουρι,ολο και σε καποιον μαλακα θα πεσεις,αλλα και παλι για να σου πουλησει φυκια,πρεπει να του ο επιτρεψεις. Μαρκες εχω δουλεψει ακομα και τις πιο απιθανες θυγατρικες,απο Τσεχια-Πολωνια-κλπ. Κανενα προβλημα,κανενα απροοπτο,παντα με σωστες πιεσεις, με σωστη χρηση,και γνωριζοντας τι ζηταω και γιατι,απο το ελαστικο που φοραω. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
stuntboy 2.327 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17 , 2013 Αλλο ενα θεμα που το τραβατε απο τα μαλλια. Αλλο ενα θεμα που ολοι οι επαγγελματιες,ειναι λαμογια και θελουν να μας ''φανε''. Για το πρωτο: Aυτη τη στιγμη,φοραω στο ΧΧ ελαστικα με παραγωγη 3509.Οταν τα εβαλα το 2011,ελεγχθηκαν,ηταν οντως καλως αποθηκευμενα,και ναι φαινοντουσαν και ηταν καινουρια.Απο τοτε εχουν κανει 6000 χιλιομετρα,εχουν πατησει και εχουν πιεστει αφορητα,ακομα σε ολα τα οδοστρωματα,και σε ολες τις ταχυτητες,και εξακολουθουν να λειτουργουν και να εχουν γθαρει φυσιολογικα,χωρις ρυτιδες-σπασιματα,και περιεργα σημαδια. Επισης λογω συνθηκων χειμωνα-καλοκαιριου, και εναλλαγων ειδων ελαστικων,αποθηκευω ελαστικα απο μικρο παιδι,τα αποθηκευω σωστα,σε χωρο σκιερο,και τοποθετημενα οπως οριζει ο κατασκευαστης,και δεν ειχα ποτε προβλημα,ακομα και με ελαστικα 6 ετων. Ουτε υγραντηρες εχω,ουτε θαλαμους κενου. Για το δευτερο: Nαι,υπαρχουν σωστοι επαγγελματιες,που παρ΄όλη την εξυπναδουλα που ισως λενε,μας φερνουν αυτο που θελουμε,και ειναι ετοιμοι να αποκαταστησουν την οποια αστοχια-κακοτεχνια-λαθος.Αν ψαξεις,τους βρισκεις,τους κρατας,και τους εχεις στην τσιτα. Αν παιρνεις καθε φορα σβαρνα τα λαστιχαδικα,και ψαχνεις το κελεπουρι,ολο και σε καποιον μαλακα θα πεσεις,αλλα και παλι για να σου πουλησει φυκια,πρεπει να του ο επιτρεψεις. Μαρκες εχω δουλεψει ακομα και τις πιο απιθανες θυγατρικες,απο Τσεχια-Πολωνια-κλπ. Κανενα προβλημα,κανενα απροοπτο,παντα με σωστες πιεσεις, με σωστη χρηση,και γνωριζοντας τι ζηταω και γιατι,απο το ελαστικο που φοραω. φιλε μου ασπαζομαι την αποψη σου αλλα νομιζω πως κανεις λαθος.τουλαχιστον αυτο μου εχει δειξει η πειρα μου εως τωρα και τολμω να το πω χωρις να θελω να δημιουργησω ουδεμια αντιπαραθεση-εντονη διαφωνια. Ειδικοτερα Michelin Pilot Super Sport 3 ενα λαστιχο που εχω να πω μονο καλα λογια.Κατα τη γνωμη μου απο τα καλυτερα στην κατηγορια του μετα το sports contact 3 της continental.Το συγκεκριμενο λαστιχο λοιπον ειχε μπει στο αυτοκινητο απο την αντιπροσωπια της Mercedes, ηταν το πρωτο επομενως λαστιχο που εμπαινε στο αυτοκινητο.Το αυτοκινητο ηταν σε κλειστο γκαραζ και κινουταν σπανια σε μεγαλα ταξιδια κλπ.Ακομη και σημερα εχει 26.000 χιλιομετρα (παραλαβη 1/5/2007).Τα λαστιχα ακομη και τον 5 χρονο φαινονταν σε ΑΡΙΣΤΗ κατασταση ΟΜΩΣ ειχαν ξεραθει και το καταλαβαινεις σε φρεναρισματα και στριψιματα ιδιαιτερα σε Sακια...ΕΙΔΙΚΑ στο φρεναρισμα η αποδοση τους ειχε μειωθει ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ.Εν κατακλειδι εχει μεγαλη σημασια η "ηλικια" του ελαστικου και η "φρεσκαδα" του. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gregoKLE 137 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17 , 2013 (τροποποιήθηκε) επεισης εχω ακουσει καλα λογια για Φθηνο λαστιχο το barum bravouris(continental).και απο Pirelli to p1 Τροποποιήθηκε Νοέμβριος 17 , 2013 από τον gregoKLE Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες