drthan 4 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1 , 2010 Γεια σας παιδια...ολοκαινουργιος στην παρεα σας...ειμαι 34(υψος 1,88) κ τον τελευταιο καιρο εχω μπει σε σκεψεις αγορας μηχανης,κυριως για αποδρασεις με την γυναικα μου....εχω μικρη εμπειρια κ σιγουρα δεν με ενδιαφερει η ταχυτητα αλλα η ανεση(κ για τον σηνοδηγο βεβαια) κ η ασφαλεια....λογω της μικρης εμπειριας ενα ακομα ζητουμενο ειναι η μηχανη να ειναι ευκολοδηγητη,οσο γινεται αυτο.... εχω καταληξη στις τρεις προαναφερομενες κ ενω η ομορφια της μηχανης ειναι υποκειμενικη ζητω απο πιο εμπειρους τις αποψεις σας... να ειστε καλα παιδια.... :))) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
iced 2 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1 , 2010 Πιστευω πως το vstrom εχει την καλυτερη ανεση για τις μετακινησεις σας και ενα πολυ καλο μοτερ... Το τρανσαλπ το θεωρω υπερεκτιμημενο και περα απο αυτο δεν θα ειναι τοσο ανετο για τους δυο. Επισης δεν θα εχεις την προστασια αερα που θα εχει το vstrom. Οσο για το bmw δεν εχω ολοκληρψμενη αποψη... Θα προτεινα να βαλεις στην συγκριση και το kawasaki Versys, παρα πολυ καλο μηχανακι! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
okourkoulos 286 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1 , 2010 V-Strom επίσης! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
spad 60 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1 , 2010 Αν και όταν έκανα την ίδια σύγκριση δεν περιέλαβα το bmw, κατέληξα στο V-strom... Θα σου έλεγα, εκτός των άλλων, να κάνεις μια βόλτα με το καθένα για να κρίνεις καλύτερα! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black sheep 565 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1 , 2010 απο θεμα ανεσης μαλλον αφηνεις το bmw απ'εξω αφου ειναι μονοκυλινδρο και συγκριτικα παντα, τα δικυλινδρα ειναι πιο ξεκουραστα σε ταξιδι. τωρα μεταξυ των δυο, το v strom ειναι πιο ανετο, πιο γρηγορο, φορτωνεται οσο θες με πραγματα, τεραστια αυτονομια. παρολα αυτα ενα test ride πρωτα ειναι απαραιτητο! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Serj 84 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1 , 2010 Πριν 2 μηνες εψαχνα κ εγω ακριβως τις ιδιες μηχανες .. Η αποψη μου ειναι η εξης. VStrom Πολυ καλυτερο απο τα αλλα δυο, και απο ανεση και απο ομορφια και απο επιδοσεις . Εγω κατεληξα στο τρανσαλπ 650(δεν εψαχνα για 700) , επειδη μου εκατσε πολυ καλη ευκαιρια με μια πολυ καλη μηχανη και χρηματα που μπορουσα να δωσω . Και ειναι και Honda . Το συγκεκριμενο bmw πιστευω οτι δεν αξιζει να το κοιτας καν .. Δεν συκρινεται με τα αλλα 2 , ειναι πολλα βηματα πισω. Αν θες να κοιταξεις bmw θα προτεινα το F800 Gs .. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1 , 2010 Για δικαβαλλα ταξιδακια, σαφως V-Strom!.. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
μάθο... 10.136 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2 , 2010 Καλως ηρθες Λες οτι: 1)ειμαι 34(υψος 1,88) ... 2)κυριως για αποδρασεις με την γυναικα μου.... 3)εχω μικρη εμπειρια ... 4)σιγουρα δεν με ενδιαφερει η ταχυτητα αλλα η ανεση(κ για τον σηνοδηγο βεβαια) 5)λογω της μικρης εμπειριας ενα ακομα ζητουμενο ειναι η μηχανη να ειναι ευκολοδηγητη,οσο γινεται αυτο.... ... Για τους πιο πανω λογους γιατι δεν κοιταζεις για μια καλοδιατηρημενη Africa twin και εισαι κομπλε Μικρο κοστος-μεγαλες δυνατοτητες-σχολειο... Κι αν δεις οτι γουσταρεις(γουσταρετε αφου μιλαμε και για δικαβαλο)το "σπορ" πας και καπου πιο "περα" Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
drthan 4 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 , 2010 να ειστε καλα παιδια για τις χρησιμες πληροφοριες που μου δινετε.... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
TKM 801 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 , 2010 (τροποποιήθηκε) Το V-Strom δεν συγκρίνεται με τα άλλα στην άνεση για τον συνεπιβάτη, θα της αρέσει! Καλή όμως και η ιδέα για Άφρικα, θα γλιτώσεις αρκετά χρήματα σε σχέση με ένα καινούριο V-Strom αλλά θέλει προσεκτικό ψάξιμο για να βρεις κάποια σε καλή κατάσταση. Τροποποιήθηκε Αύγουστος 4 , 2010 από τον TKM Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Αήρ 1.241 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 , 2010 V-strom μονόδρομος, πιο άνετο (σελάρα λέμε) καλήτερο μοτέρι και από τα άλλα 2, το καλήτερο ταξιδιάρικο κατεμέ... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Drakos 67 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 , 2010 Να πω κι εγώ ή δεν χρειάζεται..... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Pappous Vatraxos 2.418 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 , 2010 Να πω κι εγώ ή δεν χρειάζεται..... Όχι να μην πείς... Αφού ξέρουμε τι θα προτείνεις εσύ... TRANSALP φυσικά... Αμάν πια με το κόλλημά σου με τις HONDA... Υπάρχουν και άλλες μηχανές... Φιλαράκι καλύτερα θα είναι να οδηγήσεις όποια μηχανή έχεις θέσει υποψήφια και μετά να κρίνεις... Συν το ότι καλό θα ήταν στη διαδικασία να συμμετέχει και η γυναίκα σου, αφού μιλάς για δικάβαλα ταξίδια... Ότι και να σου πούμε σαν πρόταση, η τελική απόφαση είναι δική σου, οπότε βουρ για δοκιμή... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
glargkatzis 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 , 2010 για τους λόγους που προανέφερες άλλαξα και γώ πέρυσι το BMW F650 Funduro (1997) και επέλεξα μετά από τεστ το στρόμα... όταν πήγα να δοκιμάσω το νέο F650 , οι διαφορές που ένιωσα στα λίγα αυτά χλμ σε σχέση με το δικό μου το παλιό δεν αξίζανε την αλλαγή...όταν ανέβηκα και περπάτησα το στρομ, κατάλαβα γιατί άξιζε ... σσ. με 5000 ευρώ πήρα στρόμα από χέρι με 6000 χλμ (!), για το μπεεμβε ακόμα δόσεις θα είχα.... το τρανσάλπ κορυφαία αίσθηση και φρένα, πιό ήρεμο από το στρο΄μ,καλύτερη ποιότητα στα πλαστικά ΑΛΛΑ δεν κάνει για ταξίδι για δύο.το ιδιο ισχύει και για το versys. Εν ολίγοις, το στρόμ είναι ένα βαραντέρο 650 στους χώρους και στην άνεση, σουζούκι στις επιδόσεις και στην κατανάλωση (5-6λιτρ/100), με άσχημα φρένα και abs. σσ. από τοτε που το πήρα, ποτέ δεν το μετάνιωσα και ποτέ δεν το χόρτασα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ηalk 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 , 2010 για τους λόγους που προανέφερες άλλαξα και γώ πέρυσι το BMW F650 Funduro (1997) και επέλεξα μετά από τεστ το στρόμα... όταν πήγα να δοκιμάσω το νέο F650 , οι διαφορές που ένιωσα στα λίγα αυτά χλμ σε σχέση με το δικό μου το παλιό δεν αξίζανε την αλλαγή...όταν ανέβηκα και περπάτησα το στρομ, κατάλαβα γιατί άξιζε ... σσ. με 5000 ευρώ πήρα στρόμα από χέρι με 6000 χλμ (!), για το μπεεμβε ακόμα δόσεις θα είχα.... το τρανσάλπ κορυφαία αίσθηση και φρένα, πιό ήρεμο από το στρο΄μ,καλύτερη ποιότητα στα πλαστικά ΑΛΛΑ δεν κάνει για ταξίδι για δύο.το ιδιο ισχύει και για το versys. Εν ολίγοις, το στρόμ είναι ένα βαραντέρο 650 στους χώρους και στην άνεση, σουζούκι στις επιδόσεις και στην κατανάλωση (5-6λιτρ/100), με άσχημα φρένα και abs. σσ. από τοτε που το πήρα, ποτέ δεν το μετάνιωσα και ποτέ δεν το χόρτασα. Τόσο άσχημα είναι τα φρένα του? Ρωτάω γιατί θέλω να πάρω και γω αλλά θεωρώ τα φρένα ένα σημαντικό κομμάτι... Με ικανοποιεί σχεδόν σε όλους τους τομείς αλλα μου τα χαλάει λίγο το ότι ακούω συνέχεια για τα φρένα του. Είναι τόσο αισθητή η διαφορά με τους άλλους "ανταγωνιστές" ή ψάχνουμε απλά να βρούμε κάτι να πούμε και λέμε για τα φρένα του? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
janabetis 764 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 , 2010 Θα συμφωνήσω μεν με τον μαθουσάλα για το Africa Twin. Όμως ανέφερες πως σε ενδιαφέρει πολύ η ασφάλεια.. συν ότι δεν έχεις μεγάλη εμπειρία.. άρα τα ABS είναι μονόδρομος.. οπότε σε βλέπω με στρώμα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
vthn 4 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 , 2010 (τροποποιήθηκε) 650 gs: αν εννοείς το μονοκύλινδρο, εγώ το επέλεξα αλλά δεν πολυταξιδεύω. Εάν ήθελα κυρίως εκδρομές, μάλλον θα πήγαινα σε περισσότερους κυλίνδρους. Εάν εννοείς το 2κύλινδρο, για τα πρώτα μοντέλα θα ήμουν επιφυλακτικός διότι είχαν ακουστεί αρκετά για τον 800ρι κινητήρα της bmw. Ψάξε αρκετά και ρώτα κυρίως κατόχους του συγκεκριμένου μοντέλου εκτός από τις γενικές απόψεις. transalp - v strom: δεν έχω προσωπική άποψη. Όταν ήμουν στη διαδικασία επιλογής είχα υπόψη τα εξής: transalp κοιτούσα για τα φρένα του και επειδή το θεωρώ πιο αξιόπιστο, αλλά δεν μου πολυαρέσει εμφανισιακά. V strom λόγω εμφάνισης και επειδή αυτή η σέλα οπτικά τουλάχιστον δεν έχει αντίπαλο αλλά είχα θορυβηθεί αρκετά από κάποιες ιστορίες σχετικά με κολλήματα κλπ. Πολύ βασικό να ανέβεις στη σέλλα όποιου μοντέλου επιλέξεις μαζί με τη γυναίκα σου. Δεν ξέρω αν θα σε βοηθήσει το να το οδηγήσεις γιατί απ ότι λες δεν έχεις εμπειρία. Αλλά πρέπει οπωσδήποτε να δεις αν βολεύεσαι. 1.88 είμαι και εγώ, αλλά αν ο πίσω έχει μεγάλη κοιλιά, είναι χειμώνας και φοράμε και οι δύο μπουφάν και έχει παρόμοιο ύψος, υπάρχει ένα θεματάκι. *πάρε και μαξιλάρι βαλίτσας για την πλάτη του συνοδηγού. Θα με θυμηθείς. Τροποποιήθηκε Αύγουστος 4 , 2010 από τον vthn Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
drthan 4 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 , 2010 650 gs: αν εννοείς το μονοκύλινδρο, εγώ το επέλεξα αλλά δεν πολυταξιδεύω. Εάν ήθελα κυρίως εκδρομές, μάλλον θα πήγαινα σε περισσότερους κυλίνδρους. Εάν εννοείς το 2κύλινδρο, για τα πρώτα μοντέλα θα ήμουν επιφυλακτικός διότι είχαν ακουστεί αρκετά για τον 800ρι κινητήρα της bmw. Ψάξε αρκετά και ρώτα κυρίως κατόχους του συγκεκριμένου μοντέλου εκτός από τις γενικές απόψεις. transalp - v strom: δεν έχω προσωπική άποψη. Όταν ήμουν στη διαδικασία επιλογής είχα υπόψη τα εξής: transalp κοιτούσα για τα φρένα του και επειδή το θεωρώ πιο αξιόπιστο, αλλά δεν μου πολυαρέσει εμφανισιακά. V strom λόγω εμφάνισης και επειδή αυτή η σέλα οπτικά τουλάχιστον δεν έχει αντίπαλο αλλά είχα θορυβηθεί αρκετά από κάποιες ιστορίες σχετικά με κολλήματα κλπ. Πολύ βασικό να ανέβεις στη σέλλα όποιου μοντέλου επιλέξεις μαζί με τη γυναίκα σου. Δεν ξέρω αν θα σε βοηθήσει το να το οδηγήσεις γιατί απ ότι λες δεν έχεις εμπειρία. Αλλά πρέπει οπωσδήποτε να δεις αν βολεύεσαι. 1.88 είμαι και εγώ, αλλά αν ο πίσω έχει μεγάλη κοιλιά, είναι χειμώνας και φοράμε και οι δύο μπουφάν και έχει παρόμοιο ύψος, υπάρχει ένα θεματάκι. *πάρε και μαξιλάρι βαλίτσας για την πλάτη του συνοδηγού. Θα με θυμηθείς. Η γυναικα μου εχει αυτην την περιοδο κοιλιτσα αλλα μαλλον ειναι απο την εγκυμοσυνη Παντως παιδια κ γω προς το στρωμα προοριζομαι....αν θα υπηρχε ενας ενδοιασμος στο μυαλο μου θα ηταν μονο κατα ποσο αυτη η μαχανη μπορει να συνδιαστει με το οτι δεν εχω εμπειρια..απο την αλλη δεν ειμαι ο τυπος που θα παρω κατι κ μετα απο λιγο θα θελησω να το αλλαξω....εξου κ διαβαζω προσεκτικα τισ αποψεις σας... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
glargkatzis 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5 , 2010 Τόσο άσχημα είναι τα φρένα του? Ρωτάω γιατί θέλω να πάρω και γω αλλά θεωρώ τα φρένα ένα σημαντικό κομμάτι... Με ικανοποιεί σχεδόν σε όλους τους τομείς αλλα μου τα χαλάει λίγο το ότι ακούω συνέχεια για τα φρένα του. Είναι τόσο αισθητή η διαφορά με τους άλλους "ανταγωνιστές" ή ψάχνουμε απλά να βρούμε κάτι να πούμε και λέμε για τα φρένα του? στην πραγματικότητα δίνουν άσχημη αίσθηση αλλά η αποτελεσματικότητά τους δεν είναι εξίσου κακή.υστερούν σε σχέση με πχ τρανσαλπ αλλά η συνολική εικόνα της μηχανής είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ! (για μένα δεν είναι τα φρένα που ήθελα αλλά λειτουργώ τέλεια με αυτά που έχω...δηλ. προσαρμόζεις την οδήγησή σου πάντα σε όλες τις συνθήκες του δρόμου και της μηχανής που έχεις) μην το φοβάσαι , θα ακούσεις πολλά , πρέπει να το οδηγήσεις... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
okourkoulos 286 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5 , 2010 μην το φοβάσαι , θα ακούσεις πολλά , πρέπει να το οδηγήσεις... +999 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
peterpan 1.735 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5 , 2010 ριξε και αλλο λαδι στην φωτιαααααααα λοιπον δυο επιπλεον μοτοσυκλετες να συμπεριλαβεις 1. TDM 900 ABS 2. CBF 600S ABS και μια βασικη ερωτηση που αξιζει να την σκεφτεις πολυ , ποσο χωμα θα πατησεις ? κατσε και σκεψου ειλικρινα με τον εαυτο σου , η απαντηση θα επηρεασει πολλα ,ισως φερει και τα πανω κατω Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Αιγαιοπλόος 1.661 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5 , 2010 (τροποποιήθηκε) Την αναλυτική άποψή μου, έχοντας οδηγήσει πολλές φορές το V-Strom 650 μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ Την επίσης αναλυτική άποψή μου για το δικύλινδρο F650GS, το οποίο επίσης έχω οδηγήσει (σε test ride) μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ Ως προς το Transalp 700 μπορώ να γράψω πάρα πολλά ως αναβάτης της τα τελευταία σχεδόν 2 χρόνια. Θα επιχειρήσω να κάνω ένα μίνι συγκριτικό αξιολόγησης για τις 3 μοτοσυκλέτες, δίνοντας βάρος στα σημεία που η καθεμία υπερέχει ή υστερεί, ανάλογα. Δεν είναι τυχαίο που το BMW είναι το ακριβότερο όλων. Μαζί με την καταξιωμένη "έλικα" στο ρεζερβουάρ παίρνεις τα ποιοτικότερα υλικά και την καλύτερη βαφή. Το δικύλινδρο εν σειρά F650GS σε πείθει για την ποιότητα κατασκευής του από την πρώτη στιγμή, την ώρα που το Transalp παλεύει να δικαιολογήσει τα κάπως φθηνά πλαστικά του και τη μέτρια ποιότητα της βαφής του (που έρχεται σε αντίθεση με την κορυφαία ποιότητα της Honda της δεκαετίας του '90). Την ίδια στιγμή το V-strom σφυρίζει ελαφρώς αδιάφορα, καθότι ναί μεν υπερήφανα αναγράφει στο ταμπελάκι του πάνω στο υπέροχο αλουμινένιο πλαίσιό του "Made in Japan - Fabriqué au Japon" αλλά η εταιρία του Hamamatsu έχει βάλει κι αυτή νεράκι στο κρασί της και δεν έχει σταθεί στο ύψος των ιαπωνικών περιστάσεων. Αμα όμως στη ζυγαριά βάλεις και την τιμή αγοράς, θα δεις ότι το best value for money υποδεινκύει το Suzuki ως την καλύτερη αγορά. Αμα ρωτούσες έναν άσχετο από μοτοσυκλέτες ποιά είναι η μικρότερη σε κυβικά από τις τρεις, θα σου έλεγε χωρίς καθυστέρηση το BMW. Και η πλάκα είναι πως είναι το μεγαλύτερο (!) με 800 ολόκληρα κυβικά, έστω κι αν τα ... κρύβει γράφοντας στα πλαστικά του "650". Οι μαζεμένες διαστάσεις του, η χαμηλή σέλα του και το μικρότερο βάρος του (σε σχέση με τα άλλα δύο) το καθιστούν το πιο εύχρηστο για καθημερινή χρήση. Αμέσως μετά έρχεται το Transalp 700, το οποίο επίσης έχει μαζεμένο όγκο και το πολύ καλό του ζύγισμα κρύβει τα 220 πραγματικά κιλά του (πλήρες υγρών). Το V-Strom είναι - πώς να το πούμε - μηχανάρα. Το κάνεις για χιλιάρι άνετα και ακόμη πιο άνετα ταξιδεύεις επάνω στη σελάρα του αλλά η τουριστική στάση που σου υποδεικνεύει η κάπως μεγάλη απόσταση σέλας - τιμονιού και τα 223 κιλά (πλήρες υγρών) του βάρους του, μαζί με το μεγάλο όγκο του ρεζερβουάρ, το κατατάσσουν τρίτο στην αστική χρήση αλλά πρώτο στην ταξιδιωτική. Στους κινητήρες τώρα. 1) Εχουμε έναν ... αρχαίο σχεδιαστικά κινητήρα (Transalp 700), ο οποίος έχει επιβιώσει από τον πόλεμο των Euro 3 και του ανταγωνισμού αποκτώντας ψεκασμό της Keihin, μία παραπάνω βαλβίδα (4 αντί για 3), και 30 κυβικά επιπλέον. 2) Εχουμε έναν παλιούτσικο κινητήρα - υπόδειγμα απόδοσης (V-Strom), που στέκεται υπερήφανα στο σήμερα. 3) Εχουμε έναν ολοκαίνουριο, νεοσχεδιασμένο, μοντέρνο (δύο κύλινδροι εν σειρά, σε πείσμα της παράδοσης των V-2) και ... δανεικό (τον κατασκευάζει η αυστριακή Rotax και τον πουλάει στη γερμανική BMW). Ηχητικά ο πιο ωραίος είναι ο της BMW. Ακούγεται σαν boxer, με βαθύ - ποιοτικό ήχο. Οι ιαπωνικοί όμως έχουν άλλες χάρες. Μπορεί να μη σε φτιάχνουν με τον ήχο τους αλλά έχουν κάνει εδώ και πολλά χρόνια τα ... εμβόλιά τους και δεν πάσχουν από καμία παιδική ασθένεια. Ιδίως αυτός του Transalp είναι πια κοντά στη ... σύνταξη. Δεδομένη αξιοπιστία και εξίσου δεδομένη μετριότητα στην "κάβλα". Ο V-2 της Honda δεν υπάρχει καμία περίπτωση να σε "φτιάξει" ή να σε εξιτάρει αλλά αποκλειεται και να σε χαλάσει, γιατί πολύ απλά δε θα χαλάσει ποτέ. Τα ίδια περίπου ισχύουν και για τον κινητήρα της Suzuki, με τη διαφορά ότι αυτός είναι πιο εύστροφος και πιο ικανός στο ταξίδι με μεγάλες μουαγιέν (μέσες ωριαίες εννοώ ντε!). Λοιπόν για να καταλήξουμε: Ο καλύτερος κινητήρας είναι ο της Suzuki. Πάμε και στα φρένα. Το Transalp έχει τα συνολικά καλύτερα φρένα, διότι έχουν την καλύτερη αίσθηση, είναι συνδυασμένα (combined) και έχουν και για προίκα το πιο "γρήγορο" ABS, με το μικρότερο δυνατό "αμόλημα". Το V-Strom έχει ικανά σε δύναμη φρένα αλλά δε με έπεισε ούτε η αίσθησή τους ούτε και το ABS του. Οσο για το F650 θα ήθελα καλύτερη αίσθηση στην πίσω δαγκάνα και σίγουρα μπροστά θα ήθελα δύο δίσκους και όχι έναν. Μεταπωλητική αξία. Το V-strom και το F650 είναι πιο ευπώλητα. Το μεν πρώτο λόγω ... συνήθειας (είναι, ας πούμε, κάτι σαν "εθνική μας μοτοσυκλέτα) και το δεύτερο λόγω αίγλης και κοινωνικής καταξίωσης (πάντα κάποιος θα θέλει να έχει ένα BMW στη ζωή του). Η ουσία είναι ότι κανένα από τα δύο δεν το "παντρεύεσαι" και η μεταπώλησή του είναι εύκολη δουλειά. Το Transalp 700 είναι λιγότερο εμπορικό πλέον, διότι δείχνει λίγο ... εκτός εποχής. Εχει πιο συντηρητικό κοινό και ποντάρει σε αυτούς που αδιαφορούν για αλουμινένια πλαίσια και λάστιχα tubeless και κοιτάζουν την ευκολία - ευχρηστία σε συνδυασμό με την απροβλημάτιστη μετακίνηση για δεκαετίες, χωρίς να τους καεί ούτε το λαμπάκι των φλας. Κατόπιν των παραπάνω: Τί να πάρεις: Μα αυτή τη μοτοσυκλέτα που γουστάρεις. Ανέβα και στις τρεις, οδήγησέ τις και η απόφαση θα έρθει μόνη της Τροποποιήθηκε Αύγουστος 5 , 2010 από τον Αιγαιοπλόος 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
dimitrisv 2 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 11 , 2010 Οριστε και μια δικη μου γνωμη μιας και πριν ενα χρονο και κατι ειμουν στο ιδιο ακριβως διλλημα με περιπου ιδιες απαιτησεις. Οποτε γραφω ως ομοιοπαθης και οχι ως γνωστης. Θα χρησιμοποιησω την εις ατοπο απαγωγη για ευκολια (τι λεω παλι!!! ) Απο τις απαιτησεις που εχεις δεν γραφεις κατι για χωμα και λογω του δικαβαλου και της μικρης εμπειριας θα ειναι υποθετω περιορισμενο. Ετσι αποκλειεται το transalp, αφου μονο στο χωμα πιστευω οτι υπερτερει των αλλων δυο. Επειδη παλι δεν γραφεις κατι για καινουριο ή μεταχειρισμενο και ουτε για τιμη υποθετω οτι δεν θα ειναι προβλημα να πας σε ενα λογικης τιμης καινουριο ον-οφ . Με το σκεπτικο οτι το ελικοφορο 650ρι πασχει απο περιφερειακα παρολο τον καλο κινητηρα και ολο και καποια προβληματακια παρουσιαζει ενω η τιμη ειναι λιγο τσιμπιμενη το βγαζεις και αυτο εκτος. Εγω ως αμεσο αντιπαλο θεωρησα το versys παροτι εχει 17ρηδες μπρος πισω. Μαλιστα τωρα που το καινουριο μοντελο το παω πολυ θα ημουν σε πιο μεγαλο διλλημα. Το versys για καποιο λογω δεν μου παει καθολου με μπαγκαζιερα. (με τη γυναικα μαζι τη θες παντα πανω). Τα πλαινα του τσαντακια για μεσα στην πολη δεν παιζουν. Τα δοκιμασα και τα δυο και κατεληξα στο vstrom. Απο κακα φρενα λογω της απειριας (οπως και γω) δεν θα καταλαβεις τιποτα , ας ειναι καλα το ABS. Αυτα απο μενα .The choice is yours!!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες