Jump to content
GeOx

Αλλαζει η ελληνικη νοοτροπια για το κρανος?

284 ψήφοι

1. 1. Ο Ελληνας εβαλε μυαλο και κρανος ?

• Ναι
      76
    • Οχι
      72
    • Θα αργησει...
      115

Recommended Posts

Αν ειχαμε συνειδηση δεν θα χρειαζοταν καν νομος

Συμφωνώ απόλυτα.......Θα μπορούσα να πω ότι έχει αυξηθεί κάπως η χρήση του κράνους αλλά όχι για τους σωστούς λόγους. Θα αργήσει πολύ ο Έλληνας να το βάλει για τα καλά στο κεφάλι του....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Μηπως ομως ειναι αρκετο το οτι, ασχετα απο τους λογους, φοραει ο αλλος κρανος; ΟΚ αυτος που φοβαται το προστμο οταν βγει εκτος κεντρου και ... εμβελειας της τροχαιας θα το κρεμασει στον αγκωνα αλλα τουλαχιστον downtown το φορα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι αλλά το Dainese σου κάνει πλάτες :tease:

Να δείς εμένα τι πλάτες και κοιλιακούς μου κάνει το alpinestars, βολεύομαι και με αυτό χεχε

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγω ρε παιδια δεν μπορω να οδηγησω με ανοικτη ζελατινα, ποσο μαλλον χωρις κρανος..

Και με το AXακι τις πρωτες 10-15 μερες που δεν ειχα μπουφαν αισθανομουν γυμνος.. μολις βγηκα και λιγο πιο εξω απ' την πολη και εκανα την διαδρομη πατρα-αιγιο, με το που γυρισα σηκωσα λεφτα και πηγα να παρω μπουφαν, εβλεπα την ασφαλτο διπλα μου και εγω με το t-shirt και ελεγα νταξ αν πεσεις εχει κανει ολοσωμο τατου σε 2 δευτερολεπτα..

Πολυ σωστο αυτο που ειπε ο zbOOp περι 10%,20% και υπολοιπων.. :_thumbsup:

Θα σου πώ εγώ την σχέση μου με το κράνος. Οδηγούσα μηχανάκι από τα 15 μου χωρίς κράνος, άλλωστε στη Ρόδο, τα πράγματα ήταν χαλαρά, τους ένοιαζε να έχεις δίπλωμα. Όταν αγόρασα το ΚΤΜ, το οδήγησα για πρώτη φορά χωρίς κράνος μετά από 4 μήνες. Κατέβηκα τη Λουκάρεως για να πάω στον Ναό. Ένιωσα γυμνός, έξω από νερά μου, σαν να μου έλειπε κάτι. Περιττό να σου πώ ότι οδηγούσα πάντα με ανοιχτή ζελατίνα.

Κάποια στιγμή, έκλεισα τη ζελατίνα λόγω ψύχους. Έκτοτε δεν ξανάνοιξε και ας έκανε καύσωνα. Τα ίδια και όταν έβαζα το ΜΧαδικο κράνος, φορούσα γυαλιά ηλίου και όχι μάσκα. Όταν αγόρασα μάσκα, κατάλαβα ότι ΜΧαδικο κράνος και μάσκα πάνε μαζί. Πιο σταθερό το κράνος και καλύτερα προστασία από τον αέρα και άλλα κακοποιά στοιχεία. Αγόρασα και δεύτερη με χρυσούς φακούς και έτσι έχω μια για το βράδυ και μια για το πρωί.

Όταν αρχίσεις και επενδύεις σε εξοπλισμό, τότε καταλαβαίνεις πόσο λάθος έκανες όλο τον καιρό που δεν είχες αυτό τον εξοπλισμό.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Απόψε έφτασα Πάτρα......η πρώτη διαφορά που βλέπει κάποιος φτάνοντας στην Πόλη είναι ότι ενώ στην Αθήνα δεν φοράνε κράνος οι 6 στους 10, εδώ παίζει να είναι οι 9 στους 10 και πολλές φορές και 10 στα 10!........Θα αργήσει πολύ να αλλάξει η νοοτροπία.....

Ο φιλος εδω εχει δικιο....Δυστυχως εδω στην Πατρα η νοοτροπια ειναι οτι να φανουμε στις καφετεριες οτι οδηγαμε ακριβο-γρηγορο-τουμπανιασμενο μοτορι κ οτι ειναι η φατσα μας αυτη.....Πασαρελα κανονικη...Υπαρχουν καποιοι που φορανε αλλα η πλειοψηφια το φοραει για να μην τους γραψουν...Αυτο που μου την δινει ειναι οτι εγω οδηγαω σκουτερ(Nexus 300cc)ο εξοπλισμος μου κανει 800 ευρω κ εχω βρεθει να σχολιαζουν γτ φοραω AGV κρανος κ Dainese κ Alpinestars μποτακια...Κ οχι παντα καλοπροαιρετα....οσο το γτ δεν φορανε θα σας το πω εγω...Εκτος οτι οι αποστασεις ειναι διπλα σχεδον το κακο ειναι οτι η Αστυνομια κανει σε 2-3 σημεια μπλοκα για κρανος-χαρτια οποτε ολοι ξερουν απο που να περασουν...Αν αλλαξει στεκι καποια στιγμη θα δουν οτι θα κοψουν πολλες κλησεις....Να υπενθυμισω οτι δεν φωτογραφιζω ολους τους αναβατες στην Πατρα αλλα την πλειοψηφια τους....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Το μέλος GkS είπε την 12 June 2010 - 00:31:

Απόψε έφτασα Πάτρα......η πρώτη διαφορά που βλέπει κάποιος φτάνοντας στην Πόλη είναι ότι ενώ στην Αθήνα δεν φοράνε κράνος οι 6 στους 10, εδώ παίζει να είναι οι 9 στους 10 και πολλές φορές και 10 στα 10!........Θα αργήσει πολύ να αλλάξει η νοοτροπία.....

Ο φιλος εδω εχει δικιο....Δυστυχως εδω στην Πατρα η νοοτροπια ειναι οτι να φανουμε στις καφετεριες οτι οδηγαμε ακριβο-γρηγορο-τουμπανιασμενο μοτορι κ οτι ειναι η φατσα μας αυτη.....Πασαρελα κανονικη...Υπαρχουν καποιοι που φορανε αλλα η πλειοψηφια το φοραει για να μην τους γραψουν...Αυτο που μου την δινει ειναι οτι εγω οδηγαω σκουτερ(Nexus 300cc)ο εξοπλισμος μου κανει 800 ευρω κ εχω βρεθει να σχολιαζουν γτ φοραω AGV κρανος κ Dainese κ Alpinestars μποτακια...Κ οχι παντα καλοπροαιρετα....οσο το γτ δεν φορανε θα σας το πω εγω...Εκτος οτι οι αποστασεις ειναι διπλα σχεδον το κακο ειναι οτι η Αστυνομια κανει σε 2-3 σημεια μπλοκα για κρανος-χαρτια οποτε ολοι ξερουν απο που να περασουν...Αν αλλαξει στεκι καποια στιγμη θα δουν οτι θα κοψουν πολλες κλησεις....Να υπενθυμισω οτι δεν φωτογραφιζω ολους τους αναβατες στην Πατρα αλλα την πλειοψηφια τους....

+649 Η ποζεριά στην Πάτρα πάει σύννεφο...Έχω δει και πιο τραγικά πράγματα..τυπάς με SS στην μαρίνα στην Πάτρα ( εννοείται χωρίς κράνος ) χωρίς μπλούζα!! :uglystupid2: (Έπρεπε να μας δείξει τα tattoo του...) . Δλδ να σκάσει ζουζούνι στο βυζί να γονατίσει...

Τροποποιήθηκε από τον scorpio1985

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

+649 Η ποζεριά στην Πάτρα πάει σύννεφο...Έχω δει και πιο τραγικά πράγματα..τυπάς με SS στην μαρίνα στην Πάτρα ( εννοείται χωρίς κράνος ) χωρίς μπλούζα!! :uglystupid2: (Έπρεπε να μας δείξει τα tattoo του...) . Δλδ να σκάσει ζουζούνι στο βυζί να γονατίσει...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Oντως αυτο με τις γυναικες ισχυει....Δυστυχως μου θυμισες κ κατι αλλο...Καποιους να φορανε τζετ κρανη κ το λουρι λυμενο νομιζοντας πως προσφερει ασφαλεια...Αυτο ειναι ενα παραδειγμα οδηγου που το φορα για να μην τον γραψουν....Οσο για το χιουμορακι το καλυτερο ειναι να βλεπεις παντοφλα ξεφτιλισμενη η ξυλινο τσοκαρο Scholl κ πετσετα στον ωμο...Κ το χειροτερο απο ολα μαλλιοκουβαρα στον δρομο μαζι με σουζα....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Υπάρχουν ακόμα αρκετοί που δεν φοράνε κράνος, όμως η κατάσταση έχει βελτιωθεί σημαντικά σε σχέση με το παρελθόν.

Αυτό που δεν έχει βελτιωθεί όμως, είναι ότι πολλοί χρησιμοποιούν κράνη - κατσαρόλες, από αυτά του Πράκτικερ. Ενώ αν το έψαχναν λίγο, θα μπορούσαν να βρουν ένα αξιοπρεπέστατο κράνος σε καλή τιμή.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Υπάρχουν ακόμα αρκετοί που δεν φοράνε κράνος, όμως η κατάσταση έχει βελτιωθεί σημαντικά σε σχέση με το παρελθόν.

Αυτό που δεν έχει βελτιωθεί όμως, είναι ότι πολλοί χρησιμοποιούν κράνη - κατσαρόλες, από αυτά του Πράκτικερ. Ενώ αν το έψαχναν λίγο, θα μπορούσαν να βρουν ένα αξιοπρεπέστατο κράνος σε καλή τιμή.

+1

Μην ξεχναμε κ τα κρανη του εργοταξιου εκεινα τα κιτρινα....ναι ναι αυτα...εχω δει κ τετοια....:_zeppelin: :greece: το μεγαλειο σου...

Τροποποιήθηκε από τον ale21

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

+1

Μην ξεχναμε κ τα κρανη του εργοταξιου εκεινα τα κιτρινα....ναι ναι αυτα...εχω δει κ τετοια....:_zeppelin: :greece: το μεγαλειο σου...

ειναι για να φαινεσαι καλυτερα :greece: :uglystupid2:

Θα σου πώ εγώ την σχέση μου με το κράνος. Οδηγούσα μηχανάκι από τα 15 μου χωρίς κράνος, άλλωστε στη Ρόδο, τα πράγματα ήταν χαλαρά, τους ένοιαζε να έχεις δίπλωμα. Όταν αγόρασα το ΚΤΜ, το οδήγησα για πρώτη φορά χωρίς κράνος μετά από 4 μήνες. Κατέβηκα τη Λουκάρεως για να πάω στον Ναό. Ένιωσα γυμνός, έξω από νερά μου, σαν να μου έλειπε κάτι. Περιττό να σου πώ ότι οδηγούσα πάντα με ανοιχτή ζελατίνα.

Κάποια στιγμή, έκλεισα τη ζελατίνα λόγω ψύχους. Έκτοτε δεν ξανάνοιξε και ας έκανε καύσωνα. Τα ίδια και όταν έβαζα το ΜΧαδικο κράνος, φορούσα γυαλιά ηλίου και όχι μάσκα. Όταν αγόρασα μάσκα, κατάλαβα ότι ΜΧαδικο κράνος και μάσκα πάνε μαζί. Πιο σταθερό το κράνος και καλύτερα προστασία από τον αέρα και άλλα κακοποιά στοιχεία. Αγόρασα και δεύτερη με χρυσούς φακούς και έτσι έχω μια για το βράδυ και μια για το πρωί.

Όταν αρχίσεις και επενδύεις σε εξοπλισμό, τότε καταλαβαίνεις πόσο λάθος έκανες όλο τον καιρό που δεν είχες αυτό τον εξοπλισμό.

:_thumbsup: :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι πολλοι ειναι εκεινοι που αγοραζουν κρανη κατσαρολες γτ θελουν κατι φθηνο να κανουν την δουλεια (δλδ να μην τους γραφουν) ομως υπαρχουν και εκεινοι που απλα δεν εχουν τα "προσοντα" να αγορασουν κατι καλυτερο και κοιτανε να γλυτωσουν οσο το δυνατον περισσοτερα. Βεβαια θα πει κανεις -εδω μιλαμε για το κεφαλι τους και τη ζωη τους- αλλα καποιοι απλα δεν μπορουν να μην εχουν μηχανακι και το κρανος ερχεται 2ο λογω budget. Εχει ειπωθει πολλες φορες οτι και το κρατος πρεπει να δωσει κινητρα.....ανταυτου ομως τωρα θα αυξηθει και ο Φ.Π.Α. 24-25%? Τωρα να δουμε ποσοι νεοι μοτοσυκλετιστες θα δινουν λ7 για εξοπλισμο. Ελλειπης παιδεια.....ελλειπη κινητρα.....σε τι διαφερουμε αραγε απο χωρες οπως η ινδια η το πακισταν????

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έπειδή πρίν λίγα χρόνια ο εξοπλισμός με έσωσε σε τρακάρισμα (αγραντζούνιστος), δεν μπορώ πλέον να οδηγήσω χωρίς κράνος , μπουφάν και γάντια.

έγραψες:rotfl:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οι γυναικες ειναι οι χειροτερες σε αυτον τον τομεα, ουτε ρουχα ουτε κρανη ουτε τπτ....δεν πειραζει ομως....οταν θα αφησουν και αυτες το

δερμα τους στην ασφαλτο θα καταλαβουν, ισως καποιες δεν ζησουν για να καταλαβουν...δεν πειραζει...θα μαθουν...

Επειδη εγω εχω κουραστει να ασχολουμαι με το θεμα ασφαλεια, πλεον δεν ασχολουμαι...αφηστε τους εκει με την σαγιοναρα, το κοντο σορτσακι και την βερμουδα.....

Απλα αν συμβει σε κανα γνωστο κατι και τον δω χωρις δερμα θα του πω: Τωρα εμαθες ή ακομα;;;; Ας προσεχες λοιπον!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι πολλοι ειναι εκεινοι που αγοραζουν κρανη κατσαρολες γτ θελουν κατι φθηνο να κανουν την δουλεια (δλδ να μην τους γραφουν) ομως υπαρχουν και εκεινοι που απλα δεν εχουν τα "προσοντα" να αγορασουν κατι καλυτερο και κοιτανε να γλυτωσουν οσο το δυνατον περισσοτερα. Βεβαια θα πει κανεις -εδω μιλαμε για το κεφαλι τους και τη ζωη τους- αλλα καποιοι απλα δεν μπορουν να μην εχουν μηχανακι και το κρανος ερχεται 2ο λογω budget. Εχει ειπωθει πολλες φορες οτι και το κρατος πρεπει να δωσει κινητρα.....ανταυτου ομως τωρα θα αυξηθει και ο Φ.Π.Α. 24-25%? Τωρα να δουμε ποσοι νεοι μοτοσυκλετιστες θα δινουν λ7 για εξοπλισμο. Ελλειπης παιδεια.....ελλειπη κινητρα.....σε τι διαφερουμε αραγε απο χωρες οπως η ινδια η το πακισταν????

Ενταξει ειναι ενα θεμα αυτο, αλλα οχι σημαντικο. Πετανε (και λεω πετανε γιατι εδω και χρονια βγαζω εξω τον εαυτο μου μιας και μονιμα εχω 3 κρανη που ανανεωνονται με σειρα παλαιοτητας και ειναι των 300ε και πανω) λεφτα σε ενα σωρο ασκοπα πραγματα. Αν ειναι να δωσει κανεις 40 να παρει ενα κρανος του πανεριου, ας κοψει κατι απο τα ασκοπα εξοδα του (ποτα, τσιγαρα, λουλουδια στα μπουζουκια, σφηνακια σε γκομενες, σαγιοναρες harmani, σωβρακο klein με κοκκινο λαστιχο και παει λεγοντας) και ας παρει ενα με 100 ευρω. Ελλειπης παιδεια ναι συμφωνω, αλλα στα κινητρα οχι. Τι μεγαλυτερο κινητρο απ την ασφαλεια οτι το κεφαλι δε θα γινει κιμας

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγω παλι νομιζω οτι εχει αλλαξει η νοοτροπια αρκετα....θυμηθειτε λιγο δεκαετια 80' με σταθη ψαλτη κ λοιπους τι καγκουρια υπηρχε....!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σήμερα είδα ένα μπάρμπα στο κέντρο με Beverly να φοράει το χακί εσωτερικό πλαστικό κράνος από το κράνος του στρατού! :uglystupid2:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σήμερα είδα ένα μπάρμπα στο κέντρο με Beverly να φοράει το χακί εσωτερικό πλαστικό κράνος από το κράνος του στρατού! :uglystupid2:

Μαλλον καμουφλαριστηκε να μην τον δουν.....:) :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τι λεμε τωρα, εδω εχουμε μελη που θεωρουν την υποχρεωτικη χρηση κράνους στερηση προσωπικης ελευθεριας... λαος του κωλου ειμαστε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγώ σήμερα που πήγαινα Τσιμισκή(θεσσαλονίκη) ida 9 στους 10 μοτοσυκλετιστές να φοράνε κράνος και παραξενεύτηκα γενικά θεσσαλονίκη πεζή πολύ κράνος τώρα τελευταία δεν ξέρω τον λόγο

Πλακα με κανεις ρε φιλε;

αφου καθε 5 στενα ειναι και ενας Ζητας με 2 Διας μαζι του και σταματανε ο,τι διτροχο κινειται.

Προχθες απο ευκαρπια μεχρι σταυρουπολη με σταματησαν 2 φορες! :_zeppelin:

Ειναι λιγο σπασιμο να σε σταματανε καθε τρεις και λιγο αλλα εχουν και αυτοι δικιο.

Ειδικα αν πεσεις σε κανεναν μικρο 20-25 σου μιλανε πολυ κυριλε. Αν πεσεις σε κανα μπαρμπα μυστήριο και αρχισει τα "σβησε και κατεβα", "διπλωμα, αδεια, ταυτοτητα, ασφαλεια τωρα", "και ποσα κυβικα ειπαμε οτι ειναι αυτο το πραμα;", "φιλε η εξατμιση σου κανει πολυ θορυβο..." απλα κανε υπομονη.... :lipssealed:

Οσο για το θεμα του κρανους, βλεπω οτι αρχιζει και γινεται "μοδα" στις μικρες ηλικιες (16-20) τωρα που και φθηνοτερα κρανη εχουν μεγαλυτερη ποικιλία σε σχεδια και χρωματα. :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Περαν απο την ασφαλεια που προσφερει ενα καλο FULL FACE κρανος, εγω δε μπορω να καταλαβω πως μερικοι αδιαφορουν για αυτο το τοσο ωραιο απαρετητο εργαλειο του αναβατη...

Προσωπικα αν και νεος στο χωρο εχω απιστευτη τρελα με τα κρανη και μιλαμε παντα για full face ποιοτικα κρανη..

Αν ειχα λεφτα θα επαιρνα και θα αλλαζα συνεχεια αφου εκανα βεβεαια απειρες δοκιμες για να ελεγχθει η σωστη εφαρμογη...Πιο πολυ παρατηρω τα κρανη παρα τι μηχανη εχει ο αλλος... :drool:

Ειναι ο απολυτος συντροφος σε καθε στιγμη πανω στη μοτοσυκλετα σου...

Πραγματικα δε μπορω μα οδηγησω χωρις να το φοραω οχι μονο απο φοβο μην πεσω (που ειναι ο Νο1 λογος αφου ειμαι και πολυ χεστης) οχι για να μη με γραψουν (το θεωρω αστεια σκεψη να το φορας για αυτο το λογο)αλλα γιατι μου προσφερει ηρεμια και οδηγικη απολαυση..

Ειδικα με κλειστη ζελατινα και ανοιχτους αεραγωγους τωρα το καλοκαιρι, ειναι σα να εισαι σε αμαξι με air condition!!!Απιστευτη αισθηση!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πάντως σήμερα το μεσημεράκι στο κέντρο της Αθήνας δεν πολυ-κυκλοφορούσε κράνος, όλοι χύμα...

Κρίμα πάντως γιατί προσωπικά φοραώ κράνος επειδή μπορώ και οδηγώ καλύτερα με αυτό, έτσι νομίζω τουλάχιστον, και όχι για να μη με γράψει η τροχαία.

Βέβαια αν είσαι στην κατηγορία ανθρώπων που νομίζουν ότι όλα μπορούν να συμβούν στους άλλους μόνο και όχι στους ίδιους, τότε το πιο πιθανό είναι να συνεχίζεις να "πηγαίνεις" ξεκράνωτος.....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

...θα αργήσει όσο και η εξυγείανση του δημόσιου βίου αυτής της χώρας.

Με άλλα λόγια το Ελλαδιστάν είναι 50 χρόνια πίσω από τους 'πολιτισμένους' σε όλα :thumbsdown:

Εχω βαρεθεί να βλεπω πανάκριβα, γυαλισμένα μηχανάκια με ξεκράνωτους αναβάτες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα