Jump to content

Recommended Posts

Καλησπερα στους φιλους διαβασα απο την αρχη ολα σας τα σχολια και μπερδευτικα για ολα τα προβληματα που παρουσιαζουν τα sprinder kai ta DY 125. εχοντας το HONDA 70cc mod 1976 6v για πολλα χρονια το πουλησα σε εναν συλλεκτη σε πολλη καλη τιμη και τωρα σκεπτωμαι για αγορα καινουργιου.Ξερη κανεις να μου πη τα 110cc απο τα 125cc ειναι σοβαρη η διαφορα και αξιζει? τωρα η Honda σταματισε τα 125 και βγαζει 110cc

γιατι?

Γιατί το ινοβα δεν βγαίνει;! Κατα την ταπεινή μου γνώμη μάζεψε μερικά χρήματα παραπανω και πάρε κάτι επώνυμο! Ασε που τα επώνυμα 110 είναι πιο γρήγορα απο το δικο μας το χάρχαλο που είναι 120, πχ honda wave...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Η βιδα του συμπλέκτη σφίγγει ανάποδα. Οπότε, για να το ρυθμίσεις θα πρέπει να στρίψεις τέρμα δεξιόστροφα τη βίδα και μετά θα την στρίβεις αριστερόστροφα μέχρι να βρεις αντίσταση. Τότε δίνεις 1/4 δεξιά και σφίγγεις το παξιμάδι.

επειδή προσπαθώ να καταλάβω...κι ο γραπτός λόγος δεν βοηθά...οκ αυτό το κάνω επειδή δεν τις κουμπώνει σωστά, αν πατεινάριζε τι έπρεπε να κάνω??? ίδια δεν ειναι η διαδικασία? λογικά στην νέα ρύθμιση θα πρέπει ο ρεγουλατόρος να είναι αριστερότερα από ότι τώρα? έτσι δεν είναι?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν πατινάρει δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι από λάθος ρεγουλάρισμα. Παρ'όλα αυτά αν φταίει το ρεγουλάρισμα, σημαίνει ότι ο ρεγουλατόρος είναι πολύ σφικτός και ανοίγει ελαφρώς την καμπάνα με αποτέλεσμα να μην υπάρχει απόλυτη τριβή, σύμπλεξη δηλαδή και να πατινάρει. Αν ρυθμίσεις όπως σου είπα πιο πριν και παρ'όλα αυτά συνεχίζει να πατινάρει, τότε τα υλικά τριβής είναι φαγωμένα. Εσένα, εφ'όσον λες ότι δεν παίρνει καλά τις ταχύτητες σημαίνει ότι πατώντας το λεβιέ για να κουμπώσει η ταχύτητα δεν αποσυμπλέκει σωστά γιατί ο ρεγουλατόρος είναι χαλαρός και χρονικά ο λεβιές καθώς κατεβαίνει προς τα κάτω για να μπει η ταχύτητα έχει πολλά μπόσικα να μαζέψει πριν να πατήσει ικανοποιητικά τους δίσκους να ανοίξουν. Με άλλα λόγια, οι δίσκοι αποσυμπλέκονται αργά ή καθόλου ενώ ήδη έχει βρεθεί ο μύλος των ταχυτήτων σε θέση που εμπλέκει/απομπλέκει τα γρανάζια. Εφ' όσον όμως ο συμπλέκτης δεν έχει ακόμα απομονώσει, μέρος της δύναμης του στροφάλου μεταφέρεται ακόμα στα γρανάζια με αποτέλεσμα να μην τα αφήνει να κινηθούν ελεύθερα. Ο σκοπός του ρεγουλαρίσματος είναι να κάνεις τους δίσκους να ανοίγουν τη σωστή στιγμή πριν χρειαστεί να κινηθούν τα γρανάζια. Αυτό, στα μοτέρ κλώνους astrea/glx όπως το δικό σου γίνεται όπως σου είπα.

Δεν μπορώ να σου πω αν πρέπει να στρίψεις αριστερότερα τη βίδα γιατί δεν ξέρω τι σφίξιμο έχεις κάνει. Πάντως σαν μπούσουλα να έχεις ότι στρίβοντας αριστερά μαζεύεις τα μπόσικα και αν το παρακάνεις θα πατινάρει και στρίβοντας δεξιά αυξάνεις τον τζόγο αλλά κινδυνεύεις να μην παίρνει τις ταχύτητες. Η χρυσή τομή είναι όπως σου έχω πει.

Αν ρυθμίσεις σωστά και συνεχίζει να μην παίρνει τις ταχύτητες, έχεις αλλού πρόβλημα

Αν ρυθμίσεις σωστά και πατινάρει, πας για αλλαγή δίσκων και/ή σιαγόνων και ελατηρίων

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ok ευχαριστώ φιλε! κατάλαβα τι συμβαίνει πάντως θα δοκιμάσω κ με άλλα λάδια, γιατί έχει περίεργη συμπεριφορά...κρύο μια χαρά 1-2α-3η, 4η δεν... ζεστό όλες μια χαρά αλλά εκει που λες εντάξει το ξανακάνει...θα ξαναρυθμισω βέβαια

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πάντως τις τελευταίες μέρες με το κωλόκρυο όλα τέλεια...ούτε μια αλλαγή χαμένη...τόσο καλά που δεν το έχω ακόμα ρυθμίσει...γι αυτό μου πάει το μυαλό στα κολολαδα μοτουλ 5100 15-50 αλλά θα τα κρατήσω ακόμα γιατί ειναι φρέσκα κ θα ψαχτώ με άλλη μάρκα...(σας ζάλησα ε με τον κινέζο...)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΧΑΙΡΕΤΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΩΝ SPRINTER KAI MH!

ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΝΑ ΠΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ! ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΧΩ ΕΝΑ ΣΠΡΙΝΤΕΡΑΚΙ 125 ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟ ΠΗΡΑ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΑΠΟ ΓΑΛΑΤΣΙ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΙΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΒΟΛΤΕΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΕΙ! ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΑΣΧΕΤΟΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ 20ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΠΙ...

ΕΜΕΝΑ ΜΟΛΙΣ ΕΚΑΝΕ ΤΑ 3.000 ΠΡΩΤΑ ΤΟΥ ΧΜ. ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΙΛΙΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΦΟΥ ΤΟ ΕΣΤΡΩΣΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΛΛΑΞΑ ΛΑΔΙΑ ΚΑΙ ΛΑΣΤΙΚΑ ΚΑΘΩΣ ΟΤΑΝ ΕΒΡΕΧΕ ΜΕ ΤΑ ΜΑΜΙΣΙΑ ΗΤΑΝ ΣΑΝ ΝΑ ΧΟΡΕΥΩ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!

ΜΕΤΑ ΤΑ 1.000 ΤΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΤΟ ΑΝΟΙΞΑ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΟΥΜΟΥΝ ΠΟΛΥ ΤΙΣ ΒΟΛΤΕΣ, ΤΟ ΕΙΧΑ ΜΑΘΕΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΤΟ ΕΙΧΑ ΠΑΡΑΚΑΝΕΙ ΟΤΑΝ ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΠΡΟΣΠΕΡΝΟΥΣΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΑΠΟ ΔΕΞΙΑ(ΛΟΓΩ ΚΙΝΗΣΗΣ) ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΚΥΡΙΟΥΛΗΣ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΣΤΡΙΨΕΙ ΔΕΞΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΕ ΦΛΑΣ ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΕΠΕΣΑ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΜΕ 80ΧΜ! ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΟΤΙ ΕΚΤΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΑΘΑ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΓΡΑΤΣΟΥΝΙΑ ΕΝΟΣ ΕΚΑΤΟΣΤΟΥ ΣΤΟ ΦΤΕΡΟ!

ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ 3.000 ΘΑ ΠΑΩ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΔΟΜΑΔΑ ΣΕ ΜΑΣΤΟΡΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΛΑΔΙΩΝ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ ΚΑΘΩΣ ΤΟ ΠΑΠΙ ΔΕΝ ΣΥΜΠΛΕΚΤΑΡΕΙ ΩΣΤΟΣΩ ΠΕΡΝΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΔΥΣΚΟΛΙΑ!

ΟΙ ΠΙΟ ΕΜΠΕΙΡΟΙ ΜΗΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΜΟΥ ΠΟΥΝ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ? (ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΓΤ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΧΕΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ)

ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΒΟΛΤΕΣ!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλώς ήρθες στο φόρουμ! Αρχικά γράφε με μικρά! Τα κεφάλαια δηλώνουν ότι φωνάζεις!! Μην φωνάζεις λοιπόν! Κάνε τα σέρβις που ορίζει ο κατασκευής και είσαι κομπλέ!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλώς ήρθες στο mybike ! Παρακαλώ μην γράφεις με κεφαλαία γιατί θα μας βγάλεις τα μάτια :P

Λογικά με βάση τα χιλιόμετρα που έχει το μηχανάκι το πρόβλημα με τις ταχύτητες δεν είναι τίποτα απλά χρειάζεται ρύθμιση ο συμπλέκτης , αυτή η ρύθμιση γίνεται αρκετά εύκολα από τη βίδα που βρίσκεται στο δεξί καπάκι του κινητήρα (από τη μεριά που είναι η μανιβέλα).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οκ σορρυ για τα κεφαλαια! Σημερα στα 3.100χ.μ. εκανα αλλαγη λαδιων (η δευτερη) και οσο για τις ταχυτητες απλα χρειαζοταν λιγο σφυξιμο η βιδα οπως ειπε ο Σταυρος!

Ααα παιδια τωρα που επεσε η βενζινη βαζω 100σταρα και βλεπω μεγαλη αλλαγη αλλο μηχανακι, ακουγεται καλυτερα ο κινητηρας συμφωνειτε?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Απλά έβαλες πιο καθαρή βενζίνη , τα έξτρα οκτάνια σε τέτοιους κινητήρες δεν προσφέρουν τίποτα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εμενα μου βάλανε 3.6 λίτρα ενω ειμαι σίγουρος οτι ειχε μεινει λίγο στον πάτο και παιρνει το τεποζιτο 3.5. ΘΑΥΜΑ ΘΑΥΜΑ! Θα ξαναπατήσω εκει.. ΔΕΝ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ο μπροστινος τροχος που φρεναρει; θελει τακακια η απλα εξαερωση; και κατι ακουγεται να γλυφει, παιζει να ειναι στραβια η μαμα δισκοπλακα; στα 28.000 χλμ...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

γεια σας εχω και εγω ενα daytona sprinter στην αδεια ειναι στο ονομα του πατερα μου ενω αυτος δεν εχει διπλομα προσφατα εγω πειρα το διπλομα για το παπι και ειπα να κανω ασφαλεια στο παπι 6 μηνη με επασφαληστρο γυρω στα 60 ευρω. Ομως οταν πηγα να την παρω ελεγε το ονομα του πατερα μου και οχι το δικο μου δηλαδη το ονομα της αδειας και οχι του διπλοματος. η ασφαλεια εγω νομιζω πως ειναι στο ονομα του διπλοματος και οχι της αδειας αλλωστε ποιος ο λογος του επασφαλιστρου αν μπορειτε να μου απαντησετε λιγο γρηγορα ευχαριστω ..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εμενα μου βάλανε 3.6 λίτρα ενω ειμαι σίγουρος οτι ειχε μεινει λίγο στον πάτο και παιρνει το τεποζιτο 3.5. ΘΑΥΜΑ ΘΑΥΜΑ! Θα ξαναπατήσω εκει.. ΔΕΝ

Φίλε VaG3 είσαι σίγουρος ότι παίρνει ως 3,5 λίτρα .Το γράφει κάπου στο manual; Ρωτάω γιατί καταγράφω την κατανάλωση μου λόγω εταιρείας (μαζεύω τις αποδείξεις ) και το τελευταίο δίμηνο από τα 27 γεμίσματα τα 8 είναι πάνω από 3,5 και μάλιστα τρεις - τέσσερις είναι σχεδόν 4 λίτρα .Άμα είναι να τους σταμπάρω .

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εμενα το δικο μου τόσο λεει το μανουαλ.. Δες το δικό σου τι γράφει και ποσο παιρνει το τεποζιτο..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εμενα το δικο μου τόσο λεει το μανουαλ.. Δες το δικό σου τι γράφει και ποσο παιρνει το τεποζιτο..

Το κοίταξα στη σελίδα 21 λέει τελικά ~4 λίτρα περίπου ;;;;

Τώρα γιατί περίπου και όχι ακριβώς θα σε γελάσω . :pray:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι και εμένα αυτό λέει!! Ή μάλλον έλεγε! Από σήμερα αφήνω την παρέα σας καθώς αντάλλαξα το χρέπι μου με ένα honda wave!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θυσιασες 15 ολοκληρα κυβικά; τελικά θελω ρουλεμάν εμπρός τροχού. Πολλά Δεν είναι τα 20€ που μου ζητάνε;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

10.6 κυβικά για την ακρίβεια αλλά τυχαίνει να είναι πιο γρήγορο κατά 0.05 hp! Καλούτσικα είναι τα 20! αν σκεφτείς ότι έχει και εργασία ψιλομανίκι. Είσαι σίγουρος όμως ότι κολλάει από τα ρουλεμάν; Δοκίμασες να βγάλεις την δαγκάνα από το φρένο μήπως βρίσκει στα φρένα; Έχουν γενικά ένα θέμα τα σπρίντερ να βρίσκουν τα φρένα τους!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για την τιμη του ειναι ενα πολυ τιμιο μηχανακι. Αν και αν το καλοσκεφτεις με καποια κατοσταρικα παραπανω υπαρχουν καλυτερες επιλογες.

Αυτο που δεν μου αρεσε στο μηχανακι ειναι τα αθλια πλαστικα, οι αναρτησεις, και τα σκληρα φρενα. Επισης η χαμηλη ποιοτητα στα φωτα/φλας/διακοπτες ΚΛΠ.

Μηχανικα ειναι αρκετα καλο παντως.

Παντως κατα τη γνωμη μου ειναι ενα πολυ καλο μηχανακι για να πηγαινεις στη δουλεια σου, για καμμια βολτα και κανα ταξιδακι. Δεν ειναι ομως ενα εργαλειο για πακεταδες, απλα δεν κανει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ο μπροστινος τροχος που φρεναρει; θελει τακακια η απλα εξαερωση; και κατι ακουγεται να γλυφει, παιζει να ειναι στραβια η μαμα δισκοπλακα; στα 28.000 χλμ...

φιλε το ιδιο εκανε και το δικο και αλλαξα δισκοπλακα καθ σταμτησε εβαλα απο astrea

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επειδή τρώω πολλές ώρες πανω σε ενα dy125 και εχω θέμα με τη σελα, υπάρχει κάποια πιο άνετη να ταιριαζει?πχ απο σουπρα,γκραντ η κάτι άλλο? Φοβάμαι πως αν τημεταποιεισει κάποιος μήπως τα πράματα χειροτερεψουν...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επειδή τρώω πολλές ώρες πανω σε ενα dy125 και εχω θέμα με τη σελα, υπάρχει κάποια πιο άνετη να ταιριαζει?πχ απο σουπρα,γκραντ η κάτι άλλο? Φοβάμαι πως αν τημεταποιεισει κάποιος μήπως τα πράματα χειροτερεψουν...

Μπορεις να βαλεις απο Honda Supra κουμπωνει κουτι.....ενα 20αρι κανει καινουρια. Τροποποιήθηκε από τον biker97

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα