zorz 42 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21 , 2010 Όντως το πρόβλημα το είχε απ' την αρχή όπως μου έχει πει. Και το κακό είναι ότι στο συνεργείο που το πήγαινε (στην Πάτρα) δε βρήκε το πρόβλημα και φυσικά παρέμεινε. Τώρα πια η εγγύηση έχει λήξει εδώ και καιρό, οπότε "he drunk him" (τον ήπιε). ΙΜΟ, αν η αντιπροσωπεία σέβεται τον εαυτό της, οφείλει να καλύψει τη βλάβη ως εντός εγγύησης ακόμα και τώρα, αφού ο πελάτης ανέφερε το πρόβλημα έγκαιρα. Είναι δικό τους πρόβλημα που δεν το έλυσαν νωρίς. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21 , 2010 ΙΜΟ, αν η αντιπροσωπεία σέβεται τον εαυτό της, οφείλει να καλύψει τη βλάβη ως εντός εγγύησης ακόμα και τώρα, αφού ο πελάτης ανέφερε το πρόβλημα έγκαιρα. Είναι δικό τους πρόβλημα που δεν το έλυσαν νωρίς. Ετσι θα ηταν το δικαιο, αλλα κατσε βρες το.. (Το βασικο προβλημα ειναι δλδ το πως θα διακαιολογησει την τεχνικη του ανεπαρκεια ο -οποιος- αντιπροσωπος προς την αντιπροσωπεια, ωστε να μην χρεωθει αυτος (ο τοπικος αντιπροσωπος) την επιδιορθωση (ανταλλακτικα και εργασια..) :/ Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
zoo 1.586 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22 , 2010 Ετσι θα ηταν το δικαιο, αλλα κατσε βρες το.. (Το βασικο προβλημα ειναι δλδ το πως θα διακαιολογησει την τεχνικη του ανεπαρκεια ο -οποιος- αντιπροσωπος προς την αντιπροσωπεια, ωστε να μην χρεωθει αυτος (ο τοπικος αντιπροσωπος) την επιδιορθωση (ανταλλακτικα και εργασια..) :/ Τρέχα γύρευε!... Αυτό δεν θα συμβεί ποτέ, δυστυχώς... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Kostas-MotoLover 10.029 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29 , 2010 Έχω νέα, δυστυχώς άσχημα περί της μηχανής. :( Από το συνεργείο είπαν στον φίλο μου ότι λόγω που δούλευε σε πολύ χαμηλά bar (κάτω από 10), έπαθε σοβαρή ζημιά. Συγκεκριμένα του είπαν ότι έχουν ζημιά τα πιστόνια, αλλά και ότι υπάρχει ράγισμα !!! του κινητήρα. Η επισκευή θα κοστίσει περί τα 3.000 ευρώ, οπότε δεν αξίζει. Ζητάει μέσω εμού αν μπορεί να βοηθήσει κάποιος στα εξής απλά: 1) Επειδή μένει επαρχία και δεν είναι καθόλου εύκολο ν' ανέβει να το δει, μήπως υπάρχει κάποιος που να μένει κοντά να πάμε μαζί αύριο απόγευμα πχ, απλά να δούμε τί συμβαίνει όντως μια και ούτε εκείνος ξέρει από μηχανολογικά και φοβάται μήπως τον κοροϊδέψουν? (Του είπαν ότι θα μπορούσαν να φωνάξουν κάποιον "εκτιμητή" να του την πάρουν για ανταλλακτικά ή κάτι τέτοιο). Η μηχανή είναι στου Γεωργακόπουλου στο Γέρακα. 2) Μήπως είναι καλύτερα να πάρει ένα μεταχειρισμένο μοτέρ αυτούσιο να το περάσουν επάνω? Από άποψη μικρότερου κόστους και αξιοπιστίας. (?) 3) Γνωρίζει κανείς πόσο θα κόστιζε κάτι τέτοιο και αν υπάρχει δυνατότητα να πάρει μοτέρ μέσω Γερμανίας? πχ 4) Οι BMW-άκηδες ας μας πουν μέχρι τί ώρα είναι ανοιχτός ώστε να μπορέσω να κανονίσω με όποιον προσφερθεί. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Θάνος 157 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29 , 2010 Πολλα τα ερωτηματα σου :D ....Κριμα για το παλικαρι...καλα θα κανει να απευθυνθει σε αυτον που την αγορασε και να ζητησει ευθυνες, ειπες οτι απο την αρχη λειτουργουσε ετσι...οποτε εχουν ευθυνη! Οπως και στο εργοστασιο ετσι και στα μαγαζια πριν την παραδοση πρεπει να τσεκαρουν τα μηχανακια, τελικα μονο ο Αντωνης μου φαινεται τα κανει αυτα...Επισης το service των 1000χλμ που το εκανε;;;; στον ιδιο;;; απο εκει που την αγορασε;;; δεν καταλαβανε τπτ ουτε αυτοι;;; Ας παει λοιπον πρωτα σε ενα δικηγορο να μιλησει να δει τι μπορει να διεκδικισει και μετα να σκεφτεται για πατεντες...οχι ομως με την μια στην πατεντα... Αυτη ειναι η αποψη μου εφοσον ειπες οτι το προβλημα παρουσιαζεται εξ'αρχης αν δεν κανω λαθος....αν δεν ειναι ετσι τοτε με ηρεμια κατι θα σκεφτει/σκεφτουμε... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Kostas-MotoLover 10.029 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29 , 2010 Πολλα τα ερωτηματα σου :D ....Κριμα για το παλικαρι...καλα θα κανει να απευθυνθει σε αυτον που την αγορασε και να ζητησει ευθυνες, ειπες οτι απο την αρχη λειτουργουσε ετσι...οποτε εχουν ευθυνη! Οπως και στο εργοστασιο ετσι και στα μαγαζια πριν την παραδοση πρεπει να τσεκαρουν τα μηχανακια, τελικα μονο ο Αντωνης μου φαινεται τα κανει αυτα...Επισης το service των 1000χλμ που το εκανε;;;; στον ιδιο;;; απο εκει που την αγορασε;;; δεν καταλαβανε τπτ ουτε αυτοι;;; Ας παει λοιπον πρωτα σε ενα δικηγορο να μιλησει να δει τι μπορει να διεκδικισει και μετα να σκεφτεται για πατεντες...οχι ομως με την μια στην πατεντα... Αυτη ειναι η αποψη μου εφοσον ειπες οτι το προβλημα παρουσιαζεται εξ'αρχης αν δεν κανω λαθος....αν δεν ειναι ετσι τοτε με ηρεμια κατι θα σκεφτει/σκεφτουμε... Θάνο, τώρα πια άντε να βρεις ευθύνες. Και μάλιστα στην Ελλάδα. Όσο για δικηγόρο, και μόνο να ξεκινήσει κάτι θα δώσει τόσα όσα θέλει για την επισκευή. Και θα κρατήσει χρόνια. Και άκρη δεν θα βρει, γιατί δεν υπάρχουν αποδείξεις συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις. Θα έρθει ο Γιάννης (moto99) να πεταχτούμε μέχρι εκεί. Τον ευχαριστώ πάρα πολύ και δημοσίως. Είναι σπουδαίο πράγμα να σε βοηθάει ένας φίλος. Κι εγώ βοήθεια δίνω στο φιλαράκι μου που μένει μακριά και δυσκολεύεται. Αν έχει κανείς πρόχειρο το τηλέφωνο του συνεργείου, ας το ποστάρει please για να μιλήσω αύριο. Thanks. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
cbk 37 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29 , 2010 Κρίμα! Από το συνεργείο είπαν στον φίλο μου ότι λόγω που δούλευε σε πολύ χαμηλά bar (κάτω από 10), έπαθε σοβαρή ζημιά. Αυτό ισχύει γενικώς; (υποθέτω πως μιλάει για συμπίεση... μειωμένη απόδοση ναι, ζημιά γιατί; ) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
TKM 801 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29 , 2010 (τροποποιήθηκε) Αν ο άνθρωπος έχει πάει τη μηχανή σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο, έχει αναφέρει το πρόβλημα και του έχουν πει ότι "δεν τρέχει τίποτα" και ύστερα έπαθε αυτά τα φρικιαστικά που διαβάζουμε, τότε πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να πάει σε δικηγόρο και έχει σοβαρές πιθανότητες επιτυχίας η υπόθεσή του! ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΑΦΗΣΕΙ ΕΤΣΙ, ΠΑΝΤΑ ΕΤΣΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ, ΟΛΟ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΑΥΤΟΑΚΥΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟ "ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ". Εγώ που...ασχολήθηκα μια φορά πάντως, τα πήρα μέχρι και από...παντοδύναμη Τράπεζα! Αυτό πάντως με τις ανατριχιαστικές ιστορίες από BMW που διαβάζουμε στο ίντερνετ, είναι απερίγραπτο... Τροποποιήθηκε Απρίλιος 29 , 2010 από τον TKM Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Kostas-MotoLover 10.029 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30 , 2010 2) Μήπως είναι καλύτερα να πάρει ένα μεταχειρισμένο μοτέρ αυτούσιο να το περάσουν επάνω? Από άποψη μικρότερου κόστους και αξιοπιστίας. (?) 3) Γνωρίζει κανείς πόσο θα κόστιζε κάτι τέτοιο και αν υπάρχει δυνατότητα να πάρει μοτέρ μέσω Γερμανίας? πχ Ξέρει κανείς ν' απαντήσει σ' αυτά? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
hayabusas 4.126 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30 , 2010 2) Μήπως είναι καλύτερα να πάρει ένα μεταχειρισμένο μοτέρ αυτούσιο να το περάσουν επάνω? Από άποψη μικρότερου κόστους και αξιοπιστίας. (?) 3) Γνωρίζει κανείς πόσο θα κόστιζε κάτι τέτοιο και αν υπάρχει δυνατότητα να πάρει μοτέρ μέσω Γερμανίας? πχ Για το 2ο, σιγουρα θα προτιμουσα να αγορασω ενα νεο μοτερ, κι ας ειναι μεταχειρο, παρα να πιασει ο καθε ενας να βαλει χερι στα ενδοτερα του μοτερ μου... ΓΙα το 3ο, δεν εχω ιδεα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Messer 3.982 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30 , 2010 2) Μήπως είναι καλύτερα να πάρει ένα μεταχειρισμένο μοτέρ αυτούσιο να το περάσουν επάνω? Από άποψη μικρότερου κόστους και αξιοπιστίας. (?) 3) Γνωρίζει κανείς πόσο θα κόστιζε κάτι τέτοιο και αν υπάρχει δυνατότητα να πάρει μοτέρ μέσω Γερμανίας? πχ Τετοια δουλεια εχει κανει φιλος μου σε suzuki ομως. Φυσικα ο κινητηρας του ειχε σαφως ανεπανορθωτη ζημια και δεν ειχε αλλη λυση. Δεν ξερω ακριβως τη βλαβη για να σου απαντησω αν αξιζει. Στο κοστος τωρα θα πρεπει να ψαξει/ς στο ebay για μεταχειρισμενο αν δεν εχει/ς καμια ακρη αλλα σε καθε περιπτωση να ειναι απο μαγαζι. Ο δικος μας μας εδωσε εγγραφη εγγυηση καλης λειτουργιας του κινητηρα με επιστροφη χρηματων και εξοδα επιστροφης δικα του. Το κοστος ηταν 1700ε για κινητηρα και μεταφορικα, συν κατι λιγοτερο απο 1000 εργατικα και κατι ψιλολογια που χρειαστηκε Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Kostas-MotoLover 10.029 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30 , 2010 Τετοια δουλεια εχει κανει φιλος μου σε suzuki ομως. Φυσικα ο κινητηρας του ειχε σαφως ανεπανορθωτη ζημια και δεν ειχε αλλη λυση. Δεν ξερω ακριβως τη βλαβη για να σου απαντησω αν αξιζει. Στο κοστος τωρα θα πρεπει να ψαξει/ς στο ebay για μεταχειρισμενο αν δεν εχει/ς καμια ακρη αλλα σε καθε περιπτωση να ειναι απο μαγαζι. Ο δικος μας μας εδωσε εγγραφη εγγυηση καλης λειτουργιας του κινητηρα με επιστροφη χρηματων και εξοδα επιστροφης δικα του. Το κοστος ηταν 1700ε για κινητηρα και μεταφορικα, συν κατι λιγοτερο απο 1000 εργατικα και κατι ψιλολογια που χρειαστηκε Άρα πάει πάλι κοντά στα 3.000 με τη διαφορά ότι ίσως αυτό να μην έχει πρόβλημα. Πιάστ' τ' αυγό και κούρευτο. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Messer 3.982 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30 , 2010 Κοιτα δε ξερω σε bmw τι παιζει. Δηλαδη ποσο εχει ενας κινητηρας, ποσο δυσκολο ειναι να κατεβει και να μπει στη θεση του ο καινουργιος κλπ. Ολα ειναι σχετικα. Παντως εγω λεω να κανετε μια ψιλοερευνα. Ποτε δε ξερεις τι μπορεις να βρεις Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
griniaris 7 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30 , 2010 ρε παιδια κανενα email διαμαρτυριας προς την αντιπροσωπεια που αγοραστηκε η μηχανη, λιγο κραξιμο δεν βλαπτει!! ειναι ντροπη δεν θα ηθελε κανενας να του συμβει τετοια νιλα ετσι δεν ειναι? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
hayabusas 4.126 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 11 , 2010 Επανερχομαι στο θεμα Κωστα να προσθεσω κατι... Οικογενειακος φιλος εχει παρει αυτοκινητο καινουργιο αυτοματο και σε αποτομες επιταχυνσεις του αναβει η ενδεικτικη λυχνια για προβλημα στο κιβωτιο. Το πηγε 6 φορες αντιπροσωπεια, σε διαστημα 2 χρονων περιπου, για το συγκεκριμενο προβλημα και ομως αυτοι δεν μπορουσαν να βρουν τι φταιει. Πριν 1 μηνα περιπου εληξε η εγγυηση του αυτοκινητου και χθες ανακαλυψαν τελικα οτι φταιει μια βαλβιδα στο κιβωτιο και καθοτι αυτα δεν τα επισκευαζουν, χρειαζεται ολοκληρο αντικατασταση με επιβαρυνση του πελατη φυσικα. Τελικα ομως ηταν υποθεση 2-3 τηλεφωνηματων μαζι (φυσικα) με το απαραιτητο χεσιμο στα κεντρικα γραφεια της εταιρειας και το κιβωτιο θα αντικατασταθει χωρις καμια επιβαρυνση. Ο φιλος ολα τα σερβις σε εξουσιοδοτημενο τα ειχε κανει και κρατουσε τα ολα τα χαρτια που του εδιναν. (τι ελεγξαν, τι εκαναν κλπ) Αν ο φιλος σου εχει τα χαρτια του εξουσιοδοτημενου με την αναφορα του προβληματος, κατα πασα πιθανοτητα θα λυσει το προβλημα και δε θα δωσει φραγκο. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
dimitrishndsm 596 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 24 , 2010 Κώστα τι έγινε τελικά? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
tasis 17 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 24 , 2010 Καλησπέρα και από εμένα. Δυστυχώς επέλεξα δύσκολο θέμα για να επανέρθω, αλλά έτσι είναι, στα δύσκολα σε θέλω μάγκα μου. Καταρχήν βλέπω πολλή βελτίωση από την τελευταία φορά που μπήκα ως προς τους ημιμαθείς ξερόλες. Πράγμα που μου αρέσει να γίνεται συζήτηση με άτομα με γνώσεις και μη, αλλά με καλή δίαθεση. Κάποιοι πριν από μένα, έδωσαν μερικά αίτια, δηλαδή: α) ελατήρια πιστονιού, άρα θα έκαιγε λάδια, θα λάδωνε και το μπουζί, και ο άσπρος καπνός θα έλεγε πολλά στο φιλαράκι σου, οπότε μάλλον αυτό δεν ισχύει. β) τρύπα στο ένα πιστόνι, ή και στα δύο(!!!!!!) οπότε ο (οι) κύλινδρος(οι) δεν θα δούλευαν καθόλου, οπότε όχι απλά θα ρετάριζε, δεν θα έπαιρνε ούτε μπρος, που και αυτό αποκλείεται σύμφωνα με τα λεγόμενα πάντα. γ) κάποια βαλβίδα να είχε μικρότερο διάκενο, οπότε να έμενε ανοιχτή, οπότε ή θα έκανε back fire στα καρμπυρατέρ (πες τα σώματα πεταλούδων) και θα άκουγες διάφορα τσαφ-τσουφ, ή αν πρόκειτω για εξαγωγής θα έφτυνε φλόγες από την εξάτμιση, και λογικά θα είχε κάψει και τις αντίστοιχες βαλβίδες. Αυτό είναι αρκετά πιθανό. δ) χαλασμένο σπείρωμα μπουζί, που θα άκουγες τσαφ-τσουφ πάλι, αλλά αν όχι, σίγουρα θα έβλεπες γύρω από το μπουζί μαυρίλα λόγω άκαυτου μίγματος και θα μύριζε και βενζίνα κλπ κλπ. Και αυτό είναι πιθανόν. ε) λάθος χρονισμός, που όπως είπε και κάποιος φίλος, έχει 1 το πολύ 2 δόντια κενό μέχρι να χτυπήσει η βαλβίδα στο πιστόνι, αλλά αν βαρούσε η βαλβίδα στο πιστόνι, τότε σίγουρα το η βαλβίδα θα έσκαβε τσέπη στο πιστόνι, θα άκουγες τον χτύπο, και αν δούλευε πολύ έτσι, ίσως να στράβωνε η βαλβίδα, πολύ πριν σπάσει το πιστόνι, ή χαράξει τον κύλινδρο. Και αυτό είναι πιθανόν. στ) και τελευταίο είναι, η φλάτζα καύσεως να έχει καεί λόγω ελλατωματικού υλικού, ή χαλαρής σύσφιξης της κεφαλής πάνω στον κορμό, έτσι πάλι θα άκουγες παφ να φυσάει από τον κύλινδρο. Τώρα, το λάθος χαρτογράφηση δεν παίζει με τίποτα, διότι όλα έχουν το ίδιο πρόγραμμα και τις ίδιες δικλείδες ασφαλείας. Επίσης θέλω να σταθώ στο γεγονός ότι, μόλις το μηχανάκι πήγε σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο, του είπατε κατευθίαν ότι έχει χαμηλή συμπίεση;;; Γιατί εμένα μου βρωμάει κάτι. Και μάλλον θα πληρώσετε τα δάνεια που πήρε πριν την οικονομική κρίση, ο εξουσιοδοτημένος... Αν του είπατε ότι το και το, μπορεί και να μυρίστηκε κασέρι ο άλλος και θέλησε να το αρπάξει, χωρίς να υπάρχει κάποια σοβαρή ζημιά... Και κάπου εδώ ρωτάω : είδε κάποιος από κοντά το μοτέρ αφότου λύθηκε, αν!!! λύθηκε; Γιατί το να δουλεύει σε πολύ χαμηλά μπαρ, δεν προκαλεί ζημιά, ίσα ίσα δουλεύει ακόμα πιο χαλαρά απ' ότι όταν δουλεύει κανονικά... Γιατί να ραγίσει ο κινητήρας, αφού δεν τραβάει ζορί με χαμηλή συμπίεση, και όταν λες ότι θέλει πιστόνια, πάει να πει ότι και οι 2 κύλινδροι έχουν πρόβλημα, να υποθέσω;;; Και για να καταλήξω κάπου, γιατί τόση ώρα μιλάω σχεδόν αόριστα, μπορείς να μας πεις ποιά από τα παραπάνω σημάδια είδε ο φίλος σου και στην συνέχεια να μας πεις τί είπατε στον μάστορα στον γέρακα, και τί ζημιά σου έβγαλε. Γιατί ρε μάγκα μου, χωρίς να θέλω να σε τρομάξω, νομίζω ότι σου πουλάνε φούμαρα τα λαμόγια. Τέλος αν θες νούμερα, στην χειρότερη των χειροτέρων, αν δεν κινηθείς δικαστικά-που πρέπει, 700 ευρώ το πολύ παίρνουν τα μαστόρια για κατέβασμα,λύσε δέσε και ανέβασμα του μοτέρ. 50 το ράγισμα στο μοτέρ, να το κολλήσει αλουμινάς, όπου και αν υπάρχει, 100+100 ευρώ το μηχανουργείο για να σου φτιάξει καινούρια χιτώνια που μπαίνουν στο μπλοκ, εκτός και αν τα δικά του παίρνουν ρεκτιφιέ και σου βγει φθηνότερα. Πες χοντρικά 300-400 πιστόνια BMW (και καλά) μαζί με φλάτζες κλπ. Με την προυπόθεση ότι δεν θες μπιέλες-στρόφαλο, που αποκλίεται να έχουν πάθει κάτι, ακόμα και αν, αλλάζεις κουζινέτα που είναι σχεδόν ξεφτίλα από τιμές. Ενδεικτικά μπορείς να βάλεις άλλα πιστόνια κάποιας άλλης εταιρίας, σε πολύ καλή τιμή... Τα νούμερα που σου λέω είναι λίγο τσιμπημένα, απλά τα λέω για να ξέρεις, υπάρχουν και πιο φτηνά μαστόρια, μπορεί να σου βγει και πιο λίγο. Καλύτερα όμως να κινηθεί ο δικός σου δικαστικά και να πάρει όσο κάνει το μηχανάκι, συν την "αμέλεια" τους, που θα στοίχιζε την ζωή στο φιλαράκι σου. Το τελευταίο να πετάξεις μόνο στο δικαστήριο, πάτησες τον κάλο τους... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
moto99 1.437 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 24 , 2010 Kαλησπέρα και απο έμένα. :D Επειδή υπάρχουν πολλές απορίες και γράφονται ανακρίβειες το λοιπόν: Στο ΒΜW είχαν κολήσει και τα 2 πιστόνια στο πίσω μέρος τους,- ακριβώς το ίδιο άρπαγμα είχαν και τα δύο - καταστρέφοντας πιστόνια,ελατήρια και κύλινδρα ( τέλειως - άχρηστα για πέταμα ), ( κεφαλή-βαλβίδες-σασμάν-στρόφαλος είναι οκ.) Επειδή είναι nicasil δεν ρεκτιφτιάρονται και δεν αλλάζονται χιτώνια αλλά μπαίνουν όλα καινούργια δηλ. 1)καινούργιο άνω τμήμα μοτέρ με τα κύλινδρα 2) καινούργιο κάτω τμήμα μοτέρ, εκεί που εδρεύει ο στρόφαλος για να έχουμε καινούργια trhost τα οποία είναι τα ίδια τα μπλόκ ( δεν αλλάζουν έιναι τα ίδια τα καπάκια, άνω- κάτω επεξεργασμένα ) 3)πιστόνια - ελατήρια - φλάντζες και τα σχετικά.... Αυτά θέλει η ΒΜW για να ισχύει η εγγύηση που θα δώσει :lol: Το μοτό οδηγείτο απο συντηρητικό οδηγό,με νορμάλ οδήγηση και όλα τα σέρβις σε εξουσιοδοτημένο και η βλάβη ξεκίνησε με αρυθμία στο ρελαντί και μετέπειτα άνευ ρελαντί. Το μοτό ήταν 3+ ετών άνευ εγγύησης και άνευ ιστορικού βλαβών. Στο λύσιμο και στο εκτεταμένο έλεγχο,απο το εξουσιοδοτημένο,ήταν όλα μια χαρά-λάδια-υγρά-βεντιλατέρ-βαλβίδες-βλάβες εγκεφάλου κά...κά...όλα οκ. και όμως το κακό έγινε... Αυτό που είδα,με εξέπληξε το έχω δει μόνο σε κάτι παλιο-δίχρονα που κολλάνε μένοντας από λάδι μείξης. Δεν υπάρχει απάντηση απο το συνεργείο,για το πώς προήλθε η βλάβη. ΚΑΙ επειδή,το μοτό δεν είναι δικό μου, δεν μου επιτρέπεται να αναφέρω,τη συνέχεια και λεπτομέρειες σχετικά με e-mail και τα σχετικά καθώς και τιμές. Τέλος,με άφησε άφωνο η χαμηλή τιμή των εργατικών της αντιπροσωπείας,αναλόγίζοντας τον όγκο της ζημιάς και της αγοραστικής αξίας της F800. Μπράβο της,παράδειγμα πρός μίμηση... __________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Kostas-MotoLover 10.029 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 24 , 2010 ............................... ............................... Μετά από την πληρέστατη και απόλυτα ακριβή απάντηση του "εκπροσώπου μου" Γιάννη περί μηχανολογικών εξηγήσεων, δε χρειάζεται να προσθέσω κάτι. (Άλλωστε δεν θα τα κατάφερνα κιόλας....) Απ' όσο ξέρω θα το έδινε για ανταλλακτικά, μια και αν το έφτιαχνε θα του πήγαινε μία η άλλη. Και με χαμένη την εμπιστοσύνη πλέον που είναι το χειρότερο. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
tasis 17 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26 , 2010 μοτο 99 βοήθα λίγο γιατί δεν τα έπιασα όλα. Όταν λες κολλήσαν τα πιστόνια στο πίσω μέρος, τί εννοείς; Εννοείς ότι κόλλησαν τα ελατήρια πάνω στο πιστόνι, δηλάδή είδες πυροσυσωμάτωση; Και επειδή δεν γνωρίζω τις γνώσεις σου, μην παρεξηγηθούμε κιόλας, πιο απλά υπήρχε λιωμένο υλικό; Φυσικά όπως λες αν είχαν επίστρωση Νικασίλ οι κύλινδροι, φτιάχνονται, αλλά στην τιμή του καινούριου. Οπότε πάμε και εκεί για καινούρια. Όταν λες κάτω τμήμα μοτέρ, εννοείς στροφαλοθάλαμο; Και μάλλον εννοείς εδράζεται ο στρόφαλος Και μάλλον εννοείς thrust, ή στα Ελληνικά θρος. Θρος έτσι για όσους δεν ξέρουν, είναι κάτι δαχτυλίδα, φτιαγμένο στην γεωμετρία που χρειαζόμαστε κάθε φορά, κατασκευασμένο συνήθως από φωσφορούχο μπρούτζο, ο οποίος είχε μεγάλη αντοχή στην φθορά, και μικρές τριβές λόγω υλικού. Και τώρα φίλε moto99 να κάνω πάλι την ερώτηση, όταν λες κάτω τμήμα μοτέρ, thrust, τα οποία είναι το ίδια τα μπλοκ, τί εννοείς; Αν ο στρόφαλος και τα καβαλέτα του έχουν ζημιά άστο. Μήπωες εννοείς κουζινέτα στροφάλου; Για βοήθα λίγο να καταλάβουμε και εμείς τι έγινε. Και αν μπορείς να μας πεις και τί είπαν στην BMW, μήπως δεν υπήρχε λίπανση στα πιστόνια; Και χαλάσανε και τα 2 ;;; Μυστήρια πράγματα, και μάλλον πρέπει να έπεσε σε ελλατωματική παρτίδα... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Mi_ka 2.388 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26 , 2010 (τροποποιήθηκε) Πολλοί λόγοι για να "αρπάξανε" τα πιστόνια (αν κατάλαβα καλά). Αν υπάρχει συσχέτιση με τα αναφερόμενα σβησίματα τότε μπορεί να πρόκειται για θέμα τροφοδοσίας/ανάφλεξης τέτοιο που να προκάλεσε υπερθέρμανση στις κορώνες ακόμα και σε μια παρατεταμένη ανηφόρα στην εθνική δικάβαλος με κόντρα αέρα και τέρμα γκάζι με 160 λόγου χάρη. Δηλαδή σε συνθήκες που κανείς δεν αντιλαμβάνεται ως σκίσιμο ή περίεργη χρήση. Σε συνδιασμό με "σφικτές" ανοχές το άρπαγμα είναι εύκολο. Μερικές δυσλειτουργίες δύσκολα διαγιγνώσκονται χωρίς φορτίο και εκεί φαίνεται η αξία ενός δυναμόμετρου πέδης... Σε σφικτά ρεκτιφιαρισμένο DT με πρόβλημα στην ηλεκτρονική που είχα το είχα ζήσει ουκ ολίγες φορές, να το νιώθω να αρπάζει, συμπλέκτης, κρύωμα και ξανά μανά, 5 ή 6 φορές. Το πιστόνι πολύ αργότερα όταν πια το κόλησα για τα καλά (και πάλι δούλευε όμως) το έβγαλα με γουβίτσα από λιώσιμο στην κορώνα λόγω των θεμάτων αβάνς που είχε, πέρα από τα ίχνη κολλήματος στα πλαϊνά. Η μ@μ@κί@ γενικά με τα μπεμβέ κατά τη γνώμη μου (η πχ τα μερσεντές) είναι πως πλερώνεις μπεμβέ για να νιώθεις σίγουρος και τελικά η ποιότητα δεν είναι αυτή που πλήρωσες... Τροποποιήθηκε Ιούνιος 26 , 2010 από τον Mi_ka Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Kostas-MotoLover 10.029 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27 , 2010 .......................................... .......................................... Η μ@μ@κί@ γενικά με τα μπεμβέ κατά τη γνώμη μου (η πχ τα μερσεντές) είναι πως πλερώνεις μπεμβέ για να νιώθεις σίγουρος και τελικά η ποιότητα δεν είναι αυτή που πλήρωσες... Αυτό ξαναπέστο. Για μένα είναι πολύ σοβαρός λόγος ένστασης-γκρίνιας. Και δυστυχώς μερικές φορές κάποια ακριβά είναι χειρότερα απ' τα πιο φτηνά και "ταπεινά". Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες