Jump to content
Kostas-MotoLover

Πρόβλημα σε BMW F800 S φίλου.

Recommended Posts

Λοιπόν παίδες, εν συντομία.

Ένα φιλαράκι από επαρχία έχει πάρει πριν 4 χρόνια περίπου ένα απ' τα πρώτα BMW F800 GS.

Απ' την αρχή σχεδόν δεν του κράταγε το ρελαντί. Τού 'σβηνε στα καλά καθούμενα.

Όντας εντός εγγύησης το πήγε στην Πάτρα (το πιο κοντινό του), όπου του είπαν ότι έφταιγε ο προγραμματισμός του κινητήρα. Τον επαναπρογραμμάτισαν (λένε), αλλά το πρόβλημα δε λύθηκε.

Τώρα που μπόρεσε το παλληκάρι, το έφερε στον καλό μάστορα στο Γέρακα, όπου του είπαν ότι η μηχανή δεν έχει συμπίεση!!!

Του είπαν ότι θ' αλλάξουν κάτι έμβολα (?) (αν θυμάμαι καλά όπως μου είπε) και θα το ξαναδούν.

- Μήπως έχει αντιμετωπίσει κανείς κάτοχος τέτοιο πρόβλημα?

- Πώς γίνεται μια μηχανή που πωλείται κανονικά να μην έχει συμπίεση? Δε δοκιμάστηκε πριν βγει απ' τη γραμμή παραγωγής? :uglystupid2: (σημειωτέον ότι λόγω πολύ μικρής χρήσης έχει κάνει μόνο 5.000-5.500 χλμ)

- Πόσο σοβαρό είναι το θέμα και πώς λύνεται? Λύνεται αλήθεια, ή "τον ήπιε" κατά το κοινώς λεγόμενο?

Ευχαριστώ προκαταβολικά όλους :_hi:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Απο οικονομικης πλευρας, τον ηπιε σιγουρα.

Έλα Γιώργη, εσύ ξέρεις πολλά. :respekt:

Τί σόϊ βλάβη είναι αυτή? Αυτό που του είπανε ως λύση (αλλαγή εμβόλων ή κάτι τέτοιο) θα λειτουργήσει, ή κάνουνε πειράματα σε κλινικά νεκρό μοτόρι? :think:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οχι συμπιεση, σημαινει οτι κατα την ανοδο του εμβολου (πιστονιου) αντι να συμπιεζει το μιγμα απο καπου φευγει. Απο καπου δηλαδη εχει απωλεια ο κυλινδρος. Απο το σπειρωμα του μπουζι, απο καποια βαλβιδα ή απο τα ελατηρια του πιστονιου ή απο τρύπιο πιστονι. Με αυτα που ανεφερες δε μπορω να καταλαβω ακριβως, αλλα 'θα αλλαξουν εμβολα' μαλλον σημαινει οτι θα αλλαξουν πιστονια (που δυσκολο μου φαινεται) ή το πιο πιθανον να αλλαξουν ελατηρια στα πιστονια (δηλαδη τα ελασματα που εχει το πιστονι γυρω γυρω ωστε να εφαπτεται με τον κυλινδρο)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρε κωστα κατι δεν παει καλα με το μοντελο...F 800 GS βγηκε το 08, αρα 4 χρονια αποκλειεται...Σκεφτηκα για πιο παλια μοντελα μηπως λες, για παραδειγμα το R 850 GS(που ηταν ιδιο με το 1100) αλλα μετα λες για εγκυηση...Πραγματικα δεν εχω καταλαβει καν για ποιο μοντελο μιλαμε...

Anyway, και να καταλαβω μαλλον παλι δεν θα μπορω να βοηθησω...Αλλα ξεκαθαρησε το αν μπορεις γιατι οι γνωστες, τωρα μαλλον θα μπλεχτουν λιγακι!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οχι συμπιεση, σημαινει οτι κατα την ανοδο του εμβολου (πιστονιου) αντι να συμπιεζει το μιγμα απο καπου φευγει. Απο καπου δηλαδη εχει απωλεια ο κυλινδρος. Απο το σπειρωμα του μπουζι, απο καποια βαλβιδα ή απο τα ελατηρια του πιστονιου ή απο τρύπιο πιστονι. Με αυτα που ανεφερες δε μπορω να καταλαβω ακριβως, αλλα 'θα αλλαξουν εμβολα' μαλλον σημαινει οτι θα αλλαξουν πιστονια (που δυσκολο μου φαινεται) ή το πιο πιθανον να αλλαξουν ελατηρια στα πιστονια (δηλαδη τα ελασματα που εχει το πιστονι γυρω γυρω ωστε να εφαπτεται με τον κυλινδρο)

Τού 'στειλα μήνυμα για το τί του είπαν ότι θ' αλλάξουν (δοκιμαστικά).

Πάντως σίγουρα του είπαν ότι δεν έχει συμπίεση.

Ρε κωστα κατι δεν παει καλα με το μοντελο...F 800 GS βγηκε το 08, αρα 4 χρονια αποκλειεται...Σκεφτηκα για πιο παλια μοντελα μηπως λες, για παραδειγμα το R 850 GS(που ηταν ιδιο με το 1100) αλλα μετα λες για εγκυηση...Πραγματικα δεν εχω καταλαβει καν για ποιο μοντελο μιλαμε...

Anyway, και να καταλαβω μαλλον παλι δεν θα μπορω να βοηθησω...Αλλα ξεκαθαρησε το αν μπορεις γιατι οι γνωστες, τωρα μαλλον θα μπλεχτουν λιγακι!

Μπορεί να είναι και 3, δεν ξέρω. Είναι αυτό το ομορφούλι το κιτρινόμαυρο το on-off.

Σαν του renovatio με το μοτέρ των 800cc.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κωστα τα ειπε ολα ο φιλος messer για οτι εχει να κανει με την απωλεια συμπιεσης, εκτος μιας περιπτωσης ακομα, λαθος χρονισμο του κινητηρα. Οπως και να χει, ο κινητηρας θα θελει λυσιμο οποτε αυτο και μονο αρκει για να καταλαβεις οτι εχει να φυγει μπολικο μαρουλι. Το f800gs δεν ειναι boxer, κατι που σημαινει οτι για να δεις εμβολα κλπ θελει κατεβασμα ο κινητηρας λυσιμο σε καιρια σημεια και αντικατασταση ακριβων μπιμπλικιων.

Ενημερωσε μας οταν εχεις νεοτερα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπορεί να είναι και 3, δεν ξέρω. Είναι αυτό το ομορφούλι το κιτρινόμαυρο το on-off.

Σαν του renovatio με το μοτέρ των 800cc.

Πω ρε Κωστα, θα πρεπει να νιωθεις καμια 60ρια χρονων ε;;Αν ειναι τα δυο σκαρτα χρονια να τα βγαζεις 4!:P:P:P

Χαχαχαχα!!Οπως και να εχει λυθηκε το μυστηριο για το μοντελο!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΛΑΘΟΣ δικό μου. Διορθώνω: BMW F800 S. Μοντ. '06 και αγοράστηκε το 2007.

Όντως, τα έμβολα του είπαν ότι θ' αλλάξουν.

Κωστα τα ειπε ολα ο φιλος messer για οτι εχει να κανει με την απωλεια συμπιεσης, εκτος μιας περιπτωσης ακομα, λαθος χρονισμο του κινητηρα. Οπως και να χει, ο κινητηρας θα θελει λυσιμο οποτε αυτο και μονο αρκει για να καταλαβεις οτι εχει να φυγει μπολικο μαρουλι. Το f800gs δεν ειναι boxer, κατι που σημαινει οτι για να δεις εμβολα κλπ θελει κατεβασμα ο κινητηρας λυσιμο σε καιρια σημεια και αντικατασταση ακριβων μπιμπλικιων.

Ενημερωσε μας οταν εχεις νεοτερα.

Πίκρα. :cry:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

800px-BMW_F_800_S.jpg

Μαλιστα...Αλλαγη πιστονιων ε? χμμμ...Αστοχια υλικου στην κατασκευη καποιου απο τα 2 πιστονια? Δηλαδη εχει τρυπα το πιστονι? Αλλαγη πιστονιων και ρεκτιφιε κυλινδρων λογω φθορας απο καποιο ελατηριο πιστονιου? :sorry::mellow: :mellow:

Τωρα που το ξανασκεφτομαι μπορει απο λαθος χρονισμο να χτυπουσε καμια βαλβιδα ελαχιστα με το πιστονι και να του εκανε καμια τρυπιτσα, αλλα αν το εχουν ανοιξει θα το εχει δει σιγουρα ο μαστορας

Τροποποιήθηκε από τον Messer

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τωρα που το ξανασκεφτομαι μπορει απο λαθος χρονισμο να χτυπουσε καμια βαλβιδα ελαχιστα με το πιστονι και να του εκανε καμια τρυπιτσα, αλλα αν το εχουν ανοιξει θα το εχει δει σιγουρα ο μαστορας

Οχι απαραιτητα. Ενα-δυο δοντια ανοχη υπαρχει (μιλαω εκ πειρας :whistling: ) τοσο ωστε να μη δουλευει καλα ο κινητηρας αλλα και να μη χτυπησει βαλβιδα. :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Συνήθως όταν παίζει τέτοιο πρόβλημα δεν θα βλέπεις από πριν κάτι περίεργο στα λάδια(κατανάλωση,χρώμα κτλ) ή στα νερά του ψυγείου; :think: Πάωτως το μόνο σίγουρο είναι οτι θα πονέσει γερά!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Συνήθως όταν παίζει τέτοιο πρόβλημα δεν θα βλέπεις από πριν κάτι περίεργο στα λάδια(κατανάλωση,χρώμα κτλ) ή στα νερά του ψυγείου; :think: Πάωτως το μόνο σίγουρο είναι οτι θα πονέσει γερά!

Δεν ξέρω από συμπτώματα, γιατί μένει επαρχία και ζήτημα να το έχω δει 1 φορά το μηχανάκι, παρκαρισμένο κιόλας.

Μιλήσαμε πριν λίγη ώρα και ευτυχώς το έχει χωνέψει ότι έμπλεξε άσχημα. Τουλάχιστον δεν θα τού 'ρθει κόλπος.

Όταν θα έχω νέα περί επισκευής θα ενημερώσω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το βλεπω το θεμα να φτανει τις 3-4 σελιδες χαλαρα.

Και καποιοι βεβαιως βεβαιως κατα τ'αλλα λαλιστατοι θα ποιησουν τη νησσαν.

:2funny: :2funny: :2funny:

Και ο νοων νοειτω!!!!!!!!!!!!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

800px-BMW_F_800_S.jpg

Μαλιστα...Αλλαγη πιστονιων ε? χμμμ...Αστοχια υλικου στην κατασκευη καποιου απο τα 2 πιστονια? Δηλαδη εχει τρυπα το πιστονι? Αλλαγη πιστονιων και ρεκτιφιε κυλινδρων λογω φθορας απο καποιο ελατηριο πιστονιου? :sorry::mellow: :mellow:

Spam on:

Ρε φίλε, στο είπα και σε άλλο τόπικ αλλά θα το στο ξαναπώ:

Τα σπάς λέμε!

Απλά, κατανοητά και κυρίως ΜΕ ΟΡΕΞΗ, δίνεις να καταλάβουμε τι παίζει (κι ας νομίζουμε οτι ήδη ξέρουμε κάμποσα).

Πάρε και δύο ποντάκια ακόμα και συνέχισε έτσι! :_thumbsup:

Spam off

Επί του θέματος, δε ξέρω κάτι συγκεκριμένο ωστέ να βοηθήσω οπότε καλά ξεμπερδέματα στο φίλο(και απο ότι την κόβω... είναι πολλά...)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το βλεπω το θεμα να φτανει τις 3-4 σελιδες χαλαρα.

Και καποιοι βεβαιως βεβαιως κατα τ'αλλα λαλιστατοι θα ποιησουν τη νησσαν.

:2funny: :2funny: :2funny:

Και ο νοων νοειτω!!!!!!!!!!!!!!

Καλά σας λέει ο Πέτρος ρε! :_thumbsup:

Τόσοι ιδιοκτήτες BMW και δε βρέθηκε ένας να μας πει τη γνώμη του ή την εμπειρία του από παρόμοια ζημιά. :thumbsdown:

Μόνο Ιαπωνεζάκηδες εμφανίστηκαν κι έδωσαν μια σωστή διάσταση του θέματος χωρίς φανατισμούς και χλευασμούς.

Βασικά θα μ' ενδιέφερε να μου έλεγε κάποιος (αν ξέρει φυσικά) αν αυτό επισκευάζεται με κόστος που δεν θα ισοδυναμεί με το ποσό μιας καινούργιας μοτοσυκλέττας και κυρίως χωρίς επανεμφάνιση του προβλήματος.

Καλό είναι να κουβεντιάζουμε αόριστα με τις ώρες και τις ατέλειωτες σελίδες περί αξιοπιστίας των διαφόρων εταιρειών, αλλά τώρα που χρειαζόμαστε μια βοήθεια επί πραγματικού προβλήματος, μούγκα στη στρούγκα. :lipssealed:

Και μην το παίρνουμε σαν πρόβλημα μιας εταιρείας. Θα μπορούσε να συμβεί σε οποιοδήποτε μοντέλο (νομίζω). Τις μηχανολογικές γνώσεις ζητάμε, όχι κριτική και καταδίκη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βασικά θα μ' ενδιέφερε να μου έλεγε κάποιος (αν ξέρει φυσικά) αν αυτό επισκευάζεται με κόστος που δεν θα ισοδυναμεί με το ποσό μιας καινούργιας μοτοσυκλέττας και κυρίως χωρίς επανεμφάνιση του προβλήματος.

Καλό είναι να κουβεντιάζουμε αόριστα με τις ώρες και τις ατέλειωτες σελίδες περί αξιοπιστίας των διαφόρων εταιρειών, αλλά τώρα που χρειαζόμαστε μια βοήθεια επί πραγματικού προβλήματος, μούγκα στη στρούγκα. :lipssealed:

Και μην το παίρνουμε σαν πρόβλημα μιας εταιρείας. Θα μπορούσε να συμβεί σε οποιοδήποτε μοντέλο (νομίζω). Τις μηχανολογικές γνώσεις ζητάμε, όχι κριτική και καταδίκη.

Κοιτα αν ειναι αλλαγη 2 πιστονιων και τελος ενταξει εχει μπολικα εργατικα (αν εκανα μια εκτιμηση θα ελεγα 300-400), και για ανταλλακτικα bmw δε γνωριζω τιμες δυστυχως. Ασφαλως αν δεν ειναι τα πιστονια (πραγμα που απευχομαι μπας και ξεμπλεξει το παλικαρι) και πεφτει περεταιρω ψαξιμο ανεβαινει και μαλλι...Για πιο λεπτομερεια θα σου πω αυριο αφου μιλησω με ειδικο

Τροποποιήθηκε από τον Messer

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κωστα το κοστος μιας καινουριας μηχανης δεν το φτανει για κανενα λογο ,μια νορμαλ τιμη για καθε πιστονι ειναι 150 ευρω περιπου μαζι με τα ελατηρια του ,βαλε κατι φλαντζες κανα 100ρικο φανταζομαι και κανα 500αρι εργατικα και εχεις εναν πολυ προχειρο προυπολογισμο ,βεβαια δεν ξερω τις τιμες ανταλλακτικων τις bmw αλλα στα περισσοτερα μηχανακια αυτες ειναι οι τιμες.

το καλο θα ειναι μπας και την γλυτωσει μονο με αλλαγη ελατηριων και οχι πιστονιων αλλα ποιος ξερει?περιεργο παντως για καινουριο μηχανακι αυτο ,ειδικα να ειναι απο τα πιστονια ,πολυ ατυχη αγορα εκανε ο φιλος σου

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κοιτα αν ειναι αλλαγη 2 πιστονιων και τελος ενταξει εχει μπολικα εργατικα (αν εκανα μια εκτιμηση θα ελεγα 300-400), και για ανταλλακτικα bmw δε γνωριζω τιμες δυστυχως. Ασφαλως αν δεν ειναι τα πιστονια (πραγμα που απευχομαι μπας και ξεμπλεξει το παλικαρι) και πεφτει περεταιρω ψαξιμο ανεβαινει και μαλλι...Για πιο λεπτομερεια θα σου πω αυριο αφου μιλησω με ειδικο

Κωστα δεν ειναι σιγουροι οι μηχανικοι για τη ζημια που το εχουν και το πασπατευουν, λες να ξερει κανεις απ'εδω τι φταιει? Δυσκολο ρε συ...

Φιλε messer πιστονια+ελατηρια+φλατζες θα ειναι περιπου 300-400€.

Με προλαβε ο Τζις.

Τροποποιήθηκε από τον hayabusas

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δυστυχώς δεν ξέρω να βοηθήσω.free-sad-smileys-730.gif

Κώστα...ο φίλος σου πήρε και άλλες γνώμες απο άλλα συνεργεία τα οποία να έχουν αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο πρόβλημα????free-indifferent-smileys-959.gif

Εγώ προσωπικά θα γύρναγα ΟΛΑ ΤΑ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΑ στην πόλη μου και στην Αθήνα και θα διασταύρωνα γνώμες,πριν κάνω το οτιδήποτε και ασφαλώς θα κλείδωνα την τιμή και την εγγύηση για τέτοιου είδους επισκευή. thinking-023.GIF

Το μόνο που εύχομαι είναι να έχει κάνει λάθος διάγνωση ο μάστοραςsmashfreak.gif

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________

treeswing.giftt5128311fltt.gif

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα