peterpan 1.735 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31 , 2011 (τροποποιήθηκε) Γεγονος ειναι παντως πως για το Telelever ειδικα ,τουλαχιστον ενας κατασκευαστης θα επρεπε να ασχοληθει και να φτιαξει ενα λαστιχο κομμενο ραμενο για αυτο. Οπως Εκανε η Pirelli που ομολογκαρισε λαστιχα αποκλειστικα για το 950/990. Ειναι κριμα που δεν εχει κανει κατι τετοιο και δεν το εχει παρατηρησει κανεις ,νισαφι πια, το 1100 GS βγηκε πριν 20 χρονια ,ακομα να παρατηρησουν τις ιδιαιτεροτητες αυτου του συστηματος??? Να πω κιολας οτι δεν εχουν πουλησει ??και καλα γιαυτο δεν ασχολουνται?? Αντε και πες πιο παλια δεν πουλαγανε οπως τωρα ,αλλα απο το 04 και μετα εχουν περασει 6 γεματα χρονια, αυτο το συστημα αξιζει ενα λαστιχο αφιερωμενο πανω του για να αναδειχτει ακομα καλυτερα. Τροποποιήθηκε Ιανουάριος 31 , 2011 από τον pantheman Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1 , 2011 Για πιο λόγο να το κάνουν αυτό? Αφού γενικώς τα περισσότερα ελαστικά συμπεριφέρονται καλά στο GS. Θα έλεγα τόσο φυσιολογικά όσο και στα υπόλοιπα μηχανάκια! Και η προσωπική μου άποψη είναι πως με τα Metz τουλάχιστον η αίσθηση στιβαρότητας και κρατήματος που έχει το μπροστά είναι κάτι παραπάνω από εμφανέστατη. Όσο κι αν το έχω πιέσει, ποτέ δεν έκανε κιχ. Μιλάμε σε σημείο να έχω μαυρίσει ΟΛΟ το πέλμα του μπροστινού ελαστικού απ' άκρη σ' άκρη κι αυτό να μην γλιστράει-να μην κουνάει! Σε δρόμους δε που δεν έχουν πολύ καλή πρόσφυση, η πληροφόρηση που φτάνει στα χέρια μου είναι ικανοποιητική. Καταλαβαίνω ότι δεν πρέπει να πιέσω και δεν πιέζω. Μόλις νιώσω την "προειδοποίηση" μαζεύομαι. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Αιγαιοπλόος 1.661 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1 , 2011 Και η προσωπική μου άποψη είναι πως με τα Metz τουλάχιστον η αίσθηση στιβαρότητας και κρατήματος που έχει το μπροστά είναι κάτι παραπάνω από εμφανέστατη. Όσο κι αν το έχω πιέσει, ποτέ δεν έκανε κιχ. Μιλάμε σε σημείο να έχω μαυρίσει ΟΛΟ το πέλμα του μπροστινού ελαστικού απ' άκρη σ' άκρη κι αυτό να μην γλιστράει-να μην κουνάει! Σε δρόμους δε που δεν έχουν πολύ καλή πρόσφυση, η πληροφόρηση που φτάνει στα χέρια μου είναι ικανοποιητική. Καταλαβαίνω ότι δεν πρέπει να πιέσω και δεν πιέζω. Μόλις νιώσω την "προειδοποίηση" μαζεύομαι. Το βλέπεις και μόνος σου, Αλέξανδρε, ότι πρέπει να παραμείνεις στα metzeler. Δύσκολα θα βρεις καλύτερο λάστιχο. Αφού στα δίνει όλα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1 , 2011 Το ξέρω ρε Κώστα, αλλά δεν λένε ότι ο άνθρωπος είναι αχόρταγος? Όσες φορές πήγα να αντικαταστήσω κάτι πολύ καλό με ένα που το πιθανολογούσα ακόμα καλύτερο, την πάτησα (δεν μιλάω μόνο για λάστιχα) Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, λένε... και σε κάποιες περιπτώσεις έχουν δίκιο! Όταν πάντως έρθει η ώρα να τα αλλάξω θα δω τι θα κάνω. Ως τώρα έλεγα ότι θα πάω για Dunlop αλλά όσο κάθομαι και αναλογίζομαι ότι τα Metz δεν με έχουν πουλήσει ΠΟΥΘΕΝΑ και ΠΟΤΕ όσο κι αν πίεζα, λέω τι μλκία πάω να κάνω! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1 , 2011 Παμε για Dunlop λοιπον? :think: Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Torakusu Yamaha 9.120 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1 , 2011 Κι εγω μαλλον θα παω για Dunlop τελικα..... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1 , 2011 Εγώ από την άλλη, άρχισα να το μετανιώνω και λέω να μείνω στα σίγουρης απόδοσης EXP Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
shadowhunter 426 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1 , 2011 Εγώ από την άλλη, άρχισα να το μετανιώνω και λέω να μείνω στα σίγουρης απόδοσης EXP Εγώ πάντως αν είχα βρει κάτι που με ικανοποιούσε σε όλες τις συνθήκες δεν θα το άλλαζα... έως τότε οψόμεθα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Africaptan 406 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1 , 2011 Για πες μια ολοκληρωμενη αποψη τωρα μετα απο τοσο καιρο που τα φορας;Το σκεφτομαι πολυ σοβαρα να τα φορεσω στο F800.Απο τη μια τα Bridgestone BW που φοραει,αν και μολις 2500χλμ στο βρεγμενο και γλυστερο γλυστρανε ΠΟΛΥ και απο την αλλη ελεγα για Tourance EXP και μου σφυριξανε για τα Dunlop...Προσωπικα τα θελω για ασφλατο κυριως αφου για χωμα θα γινεται τράμπα με τακουνακι...Οπότε θελω να μου πεις πώς τα βλεπεις ως τωρα... Εγω αφου προφανως ειμαι ξεροκεφαλος, σας το ξαναλεω. Οτι bridgestone εχετε για πεταμα, εδω ειμαι... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
PapaSouzas 528 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1 , 2011 Εγώ από την άλλη, άρχισα να το μετανιώνω και λέω να μείνω στα σίγουρης απόδοσης EXP Και πολυ καλα θα κανεις. Την ιδια αισθηση με σενα ειχα και εγω στο adventure. Το λαστιχο το μαυριζες απο ακρη σε ακρη και δεν σε φοβιζε πουθενα. Μολις το λαστιχο ζεσταινοταν ηταν βεντουζα. Πολυ καλα και στο βρεγμενο και στο κρυο. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1 , 2011 Κι εγω μαλλον θα παω για Dunlop τελικα..... Oμοιως.. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
virus 194 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1 , 2011 παρομοιως Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
μάθο... 10.136 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1 , 2011 Εγω αφου προφανως ειμαι ξεροκεφαλος, σας το ξαναλεω. Οτι bridgestone εχετε για πεταμα, εδω ειμαι... Πόσα δινεις για 2 ζευγαρια...φρεσκοτατα! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Torakusu Yamaha 9.120 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1 , 2011 Πόσα δινεις για 2 ζευγαρια...φρεσκοτατα! Μονο τα μπροστινα σας ταιριαζουν, πισω εχει αλλη διασταση το Αφρικα...!!! :D Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8 , 2011 Πριν από λίγο... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
patapios 1.698 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8 , 2011 Καλοριζικαααα , καλοστρωτα... ΥΓ: την κυριακη στρωνουμε λαστιχα αμα θες κερναμε καφε (τους λουκουμαδες παρτους μονο σου ειναι ακριβοι ) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8 , 2011 Μετά το 36ωρο θα έχετε ως συνήθως mega review και γι' αυτά τα ελαστικά. Μιλάμε για κάθε είδους οδόστρωμα που ως συνήθως περνάμε στα 36ωρα. Τεστ 2000+ χιλιομέτρων... φανταστείτε τι review θα ακολουθήσει Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 9 , 2011 Μετά το 36ωρο θα έχετε ως συνήθως mega review και γι' αυτά τα ελαστικά. Μιλάμε για κάθε είδους οδόστρωμα που ως συνήθως περνάμε στα 36ωρα. Τεστ 2000+ χιλιομέτρων... φανταστείτε τι review θα ακολουθήσει Aντε, το περιμενω και γω αυτο το review, μιας και ειμαι στην αναζητηση.. (Μολις εκλεισαν 2 χρονια και 18.000 χλμ τα λαστιχα μου..) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Torakusu Yamaha 9.120 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 9 , 2011 ΑΝτε με το καλο!!!! Αλλαζω κι εγω σ ενα μηνα και το διλλημα Trailmax-Anakee2 μου χει καψει τα μισα εγκεφαλικα κυτταρα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 9 , 2011 Eγώ αυτή τη φορά δεν το σκέφτηκα πολύ. Μια απλή ματιά σε διάφορα φόρουμ και είδα παντού ΜΟΝΟ θετικά σχόλια απ' όσους τα έβαλαν. Από κει και πέρα, εκτίμησα τις εντυπώσεις αναβατών που γνωρίζω ότι τα στύβουν τα μηχανάκια κι οι οποίοι πριν τα Dunlop φορούσαν το επίσης πολύ καλό Metzeler Tourance EXP που είχα κι εγώ, οπότε δεν υπήρχες κάποιος ενδοιασμός. Πήγα γραμμή για Dunlop. (βασικά απ' όσο διαβάζω στα διάφορα φόρα, η Dunlop έφτιαξε πολύ καλές γόμες αυτή τη φορά. Ακόμα και supersportάκηδες μόνο πολύ καλά σχόλια κάνουν για τα δικά τους λάστιχα! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
shadowhunter 426 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 9 , 2011 Και εγώ αν κρατούσα το V-Strom αυτά θα ήταν τα επόμενα μου... Δοκιμασμένα & εγκεκριμένα από το Vstrom Ηellas ;) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13 , 2011 Οι πρώτες εντυπώσεις που παίρνω από την κίνηση στην πόλη (σε στεγνούς δρόμους) Υπέρ Νιώθω ότι η μοτοσυκλέτα κρατάει καλά από τα πρώτα κιόλας χιλιόμετρα. Η μοτοσυκλέτα έγινε πιο ευκίνητη. (Δεν μπορώ να βρω άλλη λέξη να το περιγράψω. Νιώθω δηλαδή ότι οι αλλαγές κατεύθυνσης γίνονται πολύ πιο εύκολα απ' ότι με τα Tourance. Mάλλον παίζει ρόλο η κορώνα που έχουν) Τα αρνητικά. Νιώθω ότι οι όποιες ανωμαλίες του δρόμου, περνούν εντελώς αφιλτράριστες στην μοτοσυκλέτα από τα λάστιχα. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό βέβαια. Κακό είναι στο θέμα της άνεσης, αλλά από την άλλη είναι καλό γιατί έχει καλή πληροφόρηση του τι συμβαίνει στο δρόμο. (όπως το πάρει κανείς λοιπόν) Επίσης νομίζω, ότι παρατήρησα μια αστάθεια στα πολλά χαω (όταν λέω πολλά, εννοώ μέχρι 120 που έπιασα κάποιες στιγμές μέσα στον Κηφισό γυρνώντας από την δουλειά) Επιφυλάσσομαι βέβαια, καθώς δεν είμαι σίγουρος αν ήταν από τα λάστιχα ή από τον αέρα που είχε τις προηγούμενες ημέρες. Θα συνεχίσω πάντως να τα τσεκάρω όλα αυτά. Περισσότερα όταν θα βγω εκτός τειχών... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
naftilos 4.505 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20 , 2011 Ακούω ότι τα tourance EXP σας εχουν αφήσει όλους κατευχαριστημένους. Εγώ πάλι δεν είμαι και τόσο, όχι ότι είναι κακό λάστιχο αλλά για μένα δεν είναι και τόσο σταθερό, τα έβαλα πέρυσι τον Μάρτιο εχουν κάνει 22.000 χιλιόμετρα και να λιώσουν δεν λένε τα άτιμα, έχω γόμα για 8-10.000 χιλιόμετρα ακόμα. Σκέφτομαι να τα αλλαξω αλλα δεν ξέρω με τι και φοβάμαι μην ξαναπέσω σε σιδερένια λάστιχα που αντί να λιώνουν βεντουζαροντας στην άσφαλτο αυτά γλιστρούν για να παραμείνουν άφθαρτα. Το TR91 ομολογουμένος μου αρέσει πολύ, θα λιώσει όμως σε ένα αποδεκτό αριθμό χιλιομέτρων, η θα παραμείνει άφθαρτο στον Πήγασο σαν τα EXP? Θέλω να αλλάξω λάστιχα άμεσος μετά το Πάσχα, και προβληματίζομε σοβαρά ανάμεσα στα Trailmax που μου αρέσουν αρκούντος θα έλεγα, αλλά δεν ξέρω αν λιώνουν, και στα Anakee2, που αυτά τουλάχιστον είναι γνωστό ότι εχουν μαλακή γόμα, και θα λιώσουν σίγουρα κάποια στιγμή. Για βοηθάτε αδέρφια να πάρω μια απόφαση γιατί έχω κολλήσει Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21 , 2011 Tα Τοurance ήταν απεξαπανέκαθεν σχεδιασμένα για μεγάλα βαριά μέγκα ον οφ με μια γόμα που δεν ζεσταίνεται εύκολα ακόμα και με μηχανάκια σαν το δικό μου. (Πόσο μάλλον με ένα μεσαίο ον οφ!) Άρα στην πόλη είσαι σχεδόν πάντα με "κρύα" ελαστικά! Πως περιμένεις να μην γλιστράς μετά, και πως περιμένεις να φαγωθούν? Αν δεν ζεσταθεί το λάστιχο, ΔΕΝ τρώγεται. (ειδικά στους γυάλινους δρόμους της Αθήνας) Το ότι τα βγάζει λοιπόν η Metz και για μεσαία ον οφ, χάρη μας κάνει. :D Πρόσεξε να δεις όμως. Τα EXP όπως και τα TR91, είναι δίγομα ελαστικά, που σημαίνει, ενισχυμένη γόμα στην κορώνα, και μαλακή στα πλαϊνά για μάξιμουμ αντοχή στα χιλιόμετρα, και κράτημα στις στροφές. Είναι λογικό δηλαδή στο κέντρο να έχεις πολύ μικρή φθορά με ένα μηχανάκι των 170 στεγνών κιλών. Πόσο μάλλον που τα Tourance δεν κάνουν για μεσαία μηχανάκια (το ξαναλέω) Κι εγώ όταν είχα το pegaso φορούσα τα Tourance (τα απλά γιατί τα EXP δεν υπήρχαν τότε) αλλά ήμουν ευχαριστημένος. Ειδικά στις στροφές που κρατούσαν καλά μόλις ζεσταινόταν. Στην πόλη υπήρχε θέμα. :/ Ερώτηση:Στις στροφές εκτός πόλης γλιστράς? Εγώ πάντως όταν έβγαλα τα Τοurance EXP για να βάλω τα Dunlop, είχα σχεδόν ομοιόμορφη φθορά στο πίσω (φθαρμένο και σε κορώνα και σε πλαϊνά) και μπροστά είχα μεγαλύτερη φθορά στα πλαϊνά, παρά στη κορώνα. Kάτι που αποδεικνύει τα λεγόμενα της Metz για δύο γόμες στο λάστιχο. Γνώμη μου είναι να φύγεις από την Metz (ή από τα μεσαία ον οφ :P ) και να πας σε ένα εκ των δύο που αναφέρεις. Τα anakee βέβαια δεν τα ξέρω καθόλου. Ούτε τα anakee 1 είχα βάλει ποτέ, ούτε τα anakee 2. Mε την Michelin έχω μια "σχέση" όπως ο yamahakias666 :D με την Honda (από μακρυά κι αγαπημένοι που λένε :D μετά την φρίκη που είχα φάει με τα Τ66 προ αμνημονεύτων ετών) Δεν τα ξαναβάζω πάνω σε μηχανάκι μου, εκτός κι αν μείνει η μοναδική εταιρία στο πλανήτη που κατασκευάζει λάστιχα! Τα dunlop πάντως απ' ότι βλέπω, έχουν πολύ μαλακή γόμα στα πλαϊνά που βεντουζάρει καλά ακόμα και στην πόλη. Στη κορώνα, είναι μάλλον πιο σκληρά όπως και λέει και η ίδια η εταιρία αλλά και που φαίνεται στο άνοιγμα του γκαζιού. (Σπινιάρουν εύκολα στους κωλόδρομους της πόλης, αλλά γενικώς κρατάνε καλύτερα από τα Tourance ΕΧΡ ως τώρα. Ειδικά στη βροχή όπως διαπίστωσα προ ημερών (μιλάμε πάντα για πόλη) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
naftilos 4.505 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21 , 2011 [Ερώτηση:Στις στροφές εκτός πόλης γλιστράς? Εκτός πόλης στις στροφές το ζορίζω με μέτρο, για καλο και για κακό γιατί δεν μου εμπνέουν εμπιστοσύνη έτσι και αλλιώς, αν συμπεριφέροντε αποδεκτά χωρίς γλιστρήματα. Είναι σχεδόν ψημένος για το ΤR91 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες