Jump to content
Μενιδιάτης

Η Τροχαία βαράει αλύπητα

Recommended Posts

Αν και έχω πραγματικά κουραστεί να διαβάζω αντίλογο ακόμα και στα αυτονόητα, ας καταλάβουμε όλοι μερικά πράγματα:

1. Ναι το κράτος μας δεν δουλεύει ρολόι, πολλοί νόμοι δεν εφαρμόζονται σωστά ή και καθόλου. Δεν μπορώ όμως να καταλάβω πώς είναι δυνατόν να επικαλούμαστε την μή εφαρμογή άλλων νόμων, ειδικά όταν πρόκειται για θέματα που άπτονται της ζωής και της ασφάλειας και των παραβατών και όλων των υπολοίπων.
  2. Επειδή δεν έχουμε κανένα συμβόλαιο με τον Ύψιστο πώς ατυχήματα συμβαίνουν μόνο όταν πηγαίνουμε μακρυά, καλό είναι να το φοράμε ακόμα και μέχρι το περίπτερο. Στατιστικές μελέτες πανεπιστημίων σε Αμερική και Ευρώπη έχουν καταδείξει πως το 80% των ατυχημάτων συμβαίνουν σε απόσταση μικρότερη των 10 χιλιομέτρων απο την κατοικία ή την εργασία των εμπλεκομένων.
  3. Μέτρα που αφορούν άμεσα την ζωή τη δική μας και των γύρω μας, θα έπρεπε να έχουν ακόμα πιο αυστηρή εφαρμογή και υψηλότερα πρόστιμα. Δεν θα με χαλούσε καθόλου να δώ μερικές χιλιάδες ? πρόστιμο και μακρόχρονη αφαίρεση διπλώματος για παραβιάσεις κόκκινου σηματοδότη και STOP, οδήγηση υπό την επήρεια ουσιών, αντίθετη κίνηση σε μονόδρομο ή αυτοκινητόδρομο.
  4. Δεν κυνηγάνε μόνο μηχανάκια. Χθές στον Βορειοκαφέ στη Θεσσαλονίκη γράφανε τα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα μπροστά στο Del Mondo. Και καλά κάνανε..........
  5. Και κάτι τελευταίο: Ξεχάστε για μια στιγμή ποινές κλπ. Αν ακουμπήσεις με έναν ξεκράνωτο και χυθούν τα μυαλά του στην άσφαλτο, φταίς-δεν φταίς, εσύ θα τους έχεις τους εφιάλτες σου. Το ίδιο και αν κουβαλάς ξεκράνωτο/η συνεπιβάτη.

Καλά μυαλά (και υψηλά πρόστιμα) σε όσους επιμένετε να οδηγείτε "αεράτοι"............

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Στο περίπτερο χωρίς κράνος έχει στρατιωτικό γ@μήσι και πρόστιμο.

Επίσης αν αγοράζεις τσιγάρα με συνέπεια να καταστρέφεις την υγεία σου, σου κατάσχει το σπίτι το κράτος και πας για εξορία στην Φολέγανδρο.

Δηλαδη ρε παιδια το θεμα μας ειναι το υψος του προστιμου; ΔΕΝ ειναι να εισαστε ασφαλεις πανω στη μ@μημενη μοτοσυκλετα; ΔΕΝ ειναι το να γλυτωσετε απο την οποια λ@λ@κισμενη που πεταχτηκε απο το στοπ ενω πηγαινατε γυρω απο το στενο σας για τσιγαρα κλπ;

Τι παει να πει "οταν παω στο Χ μερος που ειναι κοντα δεν φοραω κρανος και στο Ψ μερος το βαζω;"; Δεν νοιωθετε καθολου;

παλι τα ιδια λεμε ρε γμτ :wallbash:

κρανος παντα και για το περιπτερο ΚΥΡΙΟΣ που παμε ανεμελοι οτι δε θα συμβει τιποτα... μακαρι να καταλαβεις πως εισαι λαθος renovatio ετσι τουλαχιστον θα αξιζει το τοπικ

Όποιος δεν καταλαβαίνει ότι η μη χρήση κράνους είναι βαθύτατα αντικοινωνική συμπεριφορά, ίσως δεν έχει και πολλά να προστατέψει με το κράνος...

Όσο για το "μικρή απόσταση κάνω, αργά πάω", θα παραθέσω πρόσφατο μήνυμα εδώ μέσα...

Τώρα τα υπόλοιπα περί "αντικειμενικότητας" & "δημοκρατικότητας" των προστίμων & το κατά πόσο μπορεί να έχει αποτέλεσμα μόνο η καταστολή είναι άλλο θέμα.

Άλλο η ορθότητα των μέτρων κι άλλο το αν το κράνος χρειάζεται πάντα ή αφορά μόνο το κεφάλι στο οποίο μπαίνει (ή δεν μπαίνει)...

καλα δεν προκειται να πεισουμε κανεναν να καταλαβει .. τεσπ

απλα να πω οτι το να εισαι χωρις κρανος δεν θα σου μεγαλωσει ουτε το πουλ1 ουτε θα σου φυτρωσουνε μεγαλυτερα @@

μαγκια κλανια εχουμε κανταντησει ολοι....

σε κανεναν προσωπικα παντα φιλικα ΟΥΓΚ

Πειτε τα ρε παιδια γιατι οσοι φωναζουμε κρανος και παλι κρανος θα βγουμε και γραφικοι στο τελος! :wallbash:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Ενώ αν φοράει κράνος και σκοτωθεί δεν θα πας φυλακή;

Αν φταις θα πας, αν δεν φταις δεν θα πας πιστευω είτε στη μία είτε στην άλλη περίπτωση.

Δεν ειπα κατι τετοιο, αν δεν καταλαβαινεις τι λεω αστο καλυτερα, αν χτυπησεις το κεφαλι σου στον τοιχο ετσι, ισα ισα οχι πολυ, θα πονεσεις;;;

Εννοουσα οτι απο το πεσιμο μπορει να χτυπησει στο κεφαλι και απο αυτο το ΜΙΚΡΟ χτυπημα να χαθει η ζωη του, ενω στην αλλη περιπτωση να

μην ειχε παθει τπτ ή μικρη ζημια και να ηταν στην ζωη, δεν μιλησα για ακραιο τροχαιο.. -_-

Και τέλος πάντων πιστεύω ότι το παιδί που ξεκίνησε το θέμα όντως το ξεκίνησε για ενημέρωση μόνο που το παράδειγμα που χρησιμοποίησε το πήρατε και το κάνατε κομπολόι...

Μπορεί να φοράτε κράνος αλλά είναι πολλοί από σας που για παράδειγμα δεν έχετε πινακίδα...Ή λείπουν τα πίσω φλας...Που και οι 2 περιπτώσεις είναι παράνομες αλλά δεν μιλάτε γιαυτά...Όσοι είστε υπέρ του νόμου, έχετε ΟΛΟΙ νόμιμα μηχανάκια;

Και επειδή η τροχαία ψάχνει να βγάλει από τη μύγα ξύγκι...θα την φάτε την 300άρα! Αν έχει μείνει ακόμα σε αυτό το ποσό!

Ξεκολάτε είναι η γνώμη μου και φοράτε πάντα κράνος. Δεν υπάρχει μέτρο εδώ. Κράνος πάντα. :)

Για τα υπολοιπα που λες...ελπιζω να μην απευθυνεσαι σε εμενα γιατι εγω ποσταρα το τελευταιο ποστ στην 6η σελιδα φιλος...Επισης ειμαι σε ΟΛΑ

νομιμος και δεν με ενδιαφερει τι πιστευεις εσυ!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για τα υπολοιπα που λες...ελπιζω να μην απευθυνεσαι σε εμενα γιατι εγω ποσταρα το τελευταιο ποστ στην 6η σελιδα φιλος...Επισης ειμαι σε ΟΛΑ

νομιμος και δεν με ενδιαφερει τι πιστευεις εσυ!

Φίλε μου τώρα εσύ για ποιό λόγο αρπάζεσαι;

Είπα κάτι για σένα; Πληθυντικό χρησιμοποίησα...και μπράβο σου που είσαι νόμιμος.

Και δες στο κάτω κάτω τη χαμογελαστή φάτσα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πρόσφατα έγινε ένα δικαστήριο για ένα παλικάρι που σκοτώθηκε όταν τράκαρε σε παράνομη διαφημιστική πινακίδα. Του εκδικάστηκε το 1/3 της αποζημίωσης και ο λόγος που έγινε αυτό είναι ότι τον δικαστήριο των θεώρησε συνυπεύθυνο επειδή δεν φόραγε ζώνη ασφαλείας. :)

Μην μπλέκεις την συνυπαιτιότητα και τα ποσοστά αυτής. Αυτό είναι γνωστό σε όλους.

Διάβασε στα κεφαλαία τι γράφεις ΕΣΥ.

Υ.Γ. Το παράδειγμα-γεγονός; που αναφέρεις, αναφέρεται σε νεκρό. Πάει αυτός, έφυγε, ΔΕΝ πρόκειται να δικαιωθεί αν πήραν λεφτά οι συγγενείς του από ποσοστό (το 1/3 που λες) των χιλιάδων ευρώ που ζήτησαν για το θάνατο του παιδιού τους...

Τροποποιήθηκε από τον ZZR1400

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Παρόμοια λογική με τους χρήστες ναρκωτικών όταν ξεκινάνε τη χρήση:

"Εγώ φιλαράκι γουστάρω, τον εαυτό μου βλάπτω, τι σε νοιάζει;"

Και όταν φτάσει η κατάσταση στο απροχώρητο με μια φάτσα απόγνωσης:

"Θέλω να ζήσω, να κόψω τη παραμύθα, έχει μεγάλη αναμονή στο πρόγραμμα απεξάρτησης, θα πεθάνω, το κράτος τι κάνει;"

Και όσο για την καπότα , οκ , μη βάζεις έχεις δωρεάν φάρμακα μετά αλλά το επίδομα θα σου φαίνεται ιδιαίτερα λίγο.

Ακριβώς!

Θάνο, όπως είπες, για ενημέρωση το έβαλα, αλλά εδώ ΤΣΑΚΩΝΟΜΑΣΤΕ :( Γιατί ρε παιδιά;

Πως το είπες, renovaltio; «Ασφαλο-υστερία». ταιριάζει.

Επίσης, δεν ξέρω πως θα το πάρετε, αλλά ΔΕΝ ΞΑΝΑΝΟΙΓΩ ΘΕΜΑ που να αγγίζει το κράνος.

Εχω ανοίξει πιο ενδιαφέροντα θέματα και πήγαν άπατα.

Κι εδώ, λέω, κάτσε να τους ειδοποιήσω να έχουν το νου τους, ΚΑΙ ΔΕΣ ΤΙ ΕΓΙΝΕ!

Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, ΕΠΤΑ ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΑΝΟΥΡΑ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το κράτος τι κάνει;

Αφήνει τους εμπόρους να διακινούν την ηρωΐνη.

Σαν τι άλλο να κάνει;

Είναι πολλά τα λεφτά Άρη...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μην μπλέκεις την συνυπαιτιότητα και τα ποσοστά αυτής. Αυτό είναι γνωστό σε όλους.

Διάβασε στα κεφαλαία τι γράφεις ΕΣΥ.

Υ.Γ. Το παράδειγμα-γεγονός; που αναφέρεις, αναφέρεται σε νεκρό. Πάει αυτός, έφυγε, ΔΕΝ πρόκειται να δικαιωθεί αν πήραν λεφτά οι συγγενείς του από ποσοστό (το 1/3 που λες) των χιλιάδων ευρώ που ζήτησαν για το θάνατο του παιδιού τους...

Και σου λέω από την στιγμή που όλοι μας έχουμε απαίτηση να μας σέβονται στο δρόμο, έτσι έχουν κι αυτοί από εμάς. Όποιος δεν φοράει κράνος και οδηγεί σε δημόσιο δρόμο, δεν με σέβεται. Αφού δεν με σέβεται δεν τον σέβομαι. Δεν θα μπω στο τρυπάκι αυτό για άλλη μια φορά για το κράνος. Θεωρώ αστείο και απαράδεκτο να το συζητάμε. Δεν είναι διαπραγματεύσημο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν ξερω αν αναφερθηκε πιο πριν γιατι βαρεθηκα να διαβασω 7 σελιδες. Ο λογος του προστιμου για κρανος δεν ειναι οτι μας σκεφτεται το κρατος. Ειναι εν μερει οπως σωστα αναφερθηκε καπου για αποφυγη υπερογκων εξοδων απο το κράτος αλλα βασικα γιατι οι ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ εταιριες εχουν πιεσει και πιεζουν για αυτο. Γιατι δεν εχουν καμια προθεση να αποζημιωνουν απωλειες ζωών ειτε ως ασφαλεια οχηματος, ειτε ως ασφαλεια ζωης.

Προσωπικα εχω γραμμενα στα @@ τα προστιμα και τις αλλες κυρωσεις. Εγω φοραω το κρανακι μου σε ποσοστο 100% στις μετακινησεις μου 95% δερματινο μπουφαν 70% γαντια και 70% επιγονατιδες. Προσωπικη μου αποψη οτι πρεπει επιτελους να ξεφυγουμε απ το να βλεπουμε το κρανος σαν εξαναγκασμο για να γλιτωσουμε το προστιμο και να γινει βιωμα. Αλλα ειλικρινα πιστευω οτι και 2000ε να γινει το προστιμο παλι τα ιδια θα γινονται

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και σου λέω από την στιγμή που όλοι μας έχουμε απαίτηση να μας σέβονται στο δρόμο, έτσι έχουν κι αυτοί από εμάς. Όποιος δεν φοράει κράνος και οδηγεί σε δημόσιο δρόμο, δεν με σέβεται. Αφού δεν με σέβεται δεν τον σέβομαι. Δεν θα μπω στο τρυπάκι αυτό για άλλη μια φορά για το κράνος. Θεωρώ αστείο και απαράδεκτο να το συζητάμε. Δεν είναι διαπραγματεύσημο.

Δεν σε σέβεται λες ε; ακραία άποψη... και επειδή δεν σε σέβεται δεν έχει για σένα ΚΑΝΕΝΑ διακαίωμα στο δρόμο επειδή δεν φοράει;

Όχι, δεν είναι διαπραγματεύσιμο, και ναι, συμφωνώ με τον παραπάνω, απλά το κράτος οι ασφαλιστικές το διαπραγματεύονται την αξία των κρανίων μας για μερικά ευρώ.

Και από την άλλη κάποιοι που κυκλοφορούνε χωρίς κράνος, απλά γελάνε με τα πρόστιμα, και συνεχίζουν να κυκλοφοράνε χωρίς κράνος, είτε έχουν την οικονομική άνεση, είτε είναι ο "νόμος" (βλέπε αστυνομία, που ανάθεμα και αν έχω δει το 50% με ζώνη) και δεν πρόκειται κανείς να του γράψει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν σε σέβεται λες ε; ακραία άποψη... και επειδή δεν σε σέβεται δεν έχει για σένα ΚΑΝΕΝΑ διακαίωμα στο δρόμο επειδή δεν φοράει;

Όχι, δεν είναι διαπραγματεύσιμο, και ναι, συμφωνώ με τον παραπάνω, απλά το κράτος οι ασφαλιστικές το διαπραγματεύονται την αξία των κρανίων μας για μερικά ευρώ.

Και από την άλλη κάποιοι που κυκλοφορούνε χωρίς κράνος, απλά γελάνε με τα πρόστιμα, και συνεχίζουν να κυκλοφοράνε χωρίς κράνος, είτε έχουν την οικονομική άνεση, είτε είναι ο "νόμος" (βλέπε αστυνομία, που ανάθεμα και αν έχω δει το 50% με ζώνη) και δεν πρόκειται κανείς να του γράψει.

Όταν καταλάβουμε ότι το κράνος το φοράμε γιατι γουστάρουμε την ζωή, και όχι γιατί θα μας γράψουν, τότε θα έχουμε κάνει μία καλή αρχή. :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Θεωρώ αστείο και απαράδεκτο να το συζητάμε. Δεν είναι διαπραγματεύσημο.

Προσωπικα για αυτο σταματησα να απαντω. :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=72331&cid=4

2 νεκροί και οι 2 χωρίς κράνος. Μέσα σε λίγες ώρες στα Χανιά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καλα οπα αυτα που λετε αλλα επιδη εδω ειναι ελλαδα και το εχουμε δει το εργο παρα πολλες φορες,

τρεχουν τωρα τα μπατσοπουλα και γραφουν αβερτα γιατι τους εβαλε χερι ο νεος υπουργος,

τωρα σε κανενα μηνα που θα εχει ξεχαστει θα γυρισουμε στην συνηθισμενη νιρβανα μας, γιατι οπως καθε φορα που βγαινει ενας νομος σκιζοντε να τον εφαρμοσουν και μετα τιποτα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=72331&cid=4

2 νεκροί και οι 2 χωρίς κράνος. Μέσα σε λίγες ώρες στα Χανιά.

Πραγματικά δεν ξέρω τα ΠΟΣΟΣΤΑ θανάτου σε ατυχήματα με μοτό, δηλαδή ποιος ήταν ο λόγος που σκοτώθηκε.

Ξέρω ότι δεν πεθαίνεις μόνο αν κτυπήσεις το κεφάλι μου.

Ξέρω επίσης, ότι έχει επέλθει θάνατος από εσωτερικό μάτωμα στο κεφάλι από αναβάτες που φορούσαν κράνη.

Έχω διαβάσει επίσης ότι βγάλανε το κράνος του αναβάτη μετά από ατύχημα και άνοιξε το κεφάλι!

Οι αναφορές των θανάτων με επίλογο "έτρεχε με υπερβολική ταχύτητα με μεγάλου κυβισμού μοτοσυκλέτα" ή αναφορά στο ότι ο αναβάτης δεν φόραγε κράνος, μόνο εντυπωσιασμό και λαϊκισμό δείχνουνε.

Δεν τα λέω αυτά ότι καλό είναι να μην φοράμε κράνος φυσικά, αλλά οι αναφορές που λέγονται καλό είναι να έχουν μια βάση του για πιό λόγο σκοτώθηκε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

απευθυνομαι στον δρακο.

υπαρχει νομος που λεει οτι αν τρακαρεις και δεν φορας κρανος δεν σε καλυπτει η ασφαλεια σου και ισχυει κανονικα. ;)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
απευθυνομαι στον δρακο.

υπαρχει νομος που λεει οτι αν τρακαρεις και δεν φορας κρανος δεν σε καλυπτει η ασφαλεια σου και ισχυει κανονικα. ;)

Ακριβώς, το έχουμε πει αυτό, και οι ασφαλιστικές και ο νόμος κοιτάει να φυλάξει τον κόλο του, αναφέροντας την παράλειψη του αναβάτη στο να μην φοράει κράνος, ώστε να μπορούν να διακιολογήσουν το άδικο και λάθος του αναβάτη...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
απευθυνομαι στον δρακο.

Αχα. Ε τότε τι το συζητάμε? Όσοι δεν γουστάρετε μην φοράτε. Νο πρόμπλεμ γουιθ μι :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Φίλε μου τώρα εσύ για ποιό λόγο αρπάζεσαι;

Είπα κάτι για σένα; Πληθυντικό χρησιμοποίησα...και μπράβο σου που είσαι νόμιμος.

Και δες στο κάτω κάτω τη χαμογελαστή φάτσα...

:offtopic: ON

Ο πλυθυντικος ομως ανφερεται και σε εμενα με τον τροπο που μιλας, λες το κανατε κομπολοι για πχ και οχι το εκαναν ,ενω εχεις κανει

quote σε δικο μου ποστ, αρα με βαζεις και εμενα εκει μεσα για θεμα που σε τοσες σελιδες δεν ειχα πει κουβεντα....

Δεν αρπαζομαι ευκολα, απλα μου αρεσει το σωστο...anyway no problem :)

:offtopic: OFF

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

To πρόστιμο γι αυτούς που δεν φοράνε, θά πρεπε να ισούται με τον μέσο όρο των εξόδων νοσηλείας που θα του πληρώσουμε, και υπερβαίνει των εισφορών του. (αυτό δεν είναι κοινωνικό κράτος)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ακριβώς, το έχουμε πει αυτό, και οι ασφαλιστικές και ο νόμος κοιτάει να φυλάξει τον κόλο του, αναφέροντας την παράλειψη του αναβάτη στο να μην φοράει κράνος, ώστε να μπορούν να διακιολογήσουν το άδικο και λάθος του αναβάτη...

Συγνωμη ρε παιδια μπορει καποιος να μου δειξει αυτο το νομο? Διοτι οταν λεμε κατι πρεπει να μπορουμε να το αποδειξουμε, εκτος αν ειναι παλι το ακουσα, μου ειπαν κτλ....

Εγω παντως αν και ασχολουμαι χρονια με το αθλημα δεν το εχω ακουσει καπου και πολυ περισσοτερο δεν το εχω δει γραμμενο καπου, οποτε θα ηθελα την βοηθεια σας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Την εκανα κι εγω τη μαλακια μου,πριν τρεις μερες παραβιασα κοκκινο με το παπακι της δουλειας και μου αφαιρεσαν διπλωμα για 60 μερες, αδεια κυκλοφοριας δικυκλου για 20 μερες και 700 ευρω προστιμο.

Δεν παραπονιεμαι για το ποσο μιας και η παραβιαση του σηματοδοτη ειναι απο τις χειροτερες παραβασεις, αλλα η αφαιρεση διπλωματος ειναι υπερβολη για 60 ημερες, λογω του διπλωματος εχασα τη δουλεια μου και αυτη τη στιγμη οπου και να ρωτησω μου ζητανε διπλωμα οδηγησης.

Να σου αφαιρειται η αδεια οδηγησης ειναι οτι χειροτερο, οταν εξηγησα στον αστυνομικο οτι χωρις το διπλωμα μενω ανεργος και δεν μπορω να βρω το ποσο που μου ζηταει γιατι δεν μπορω να εργαστω μου ειπε "να προσεχες".

Καπιοι απο αυτους που βγαζουν τους νομους δεν εχουν εργαστει καπου αλλου εκτος απο τη καρεκλα που εχουν και νομιζουν οτι ολοι περιμενουμε την ταδε του μηνος να παρουμε το μισθο μας βρεξει χιονισει, καπιοι θεωρουν οτι το διπλωμα οδηγησης το παιρνουμε για να βολταρουμε με το αυτοκινητο μας μονο σαββατοκυριακα και οταν βγαινουμε εξω.

Υ.Γ. Η παραβιαση ητανε να ειμαι 1.5 μετρο απο το φαναρι και να περιμενω, δεν διεσχησα το δρομο διακοπτοντας την κινηση και ο κομπλεξικος νομιζε οτι το επαιζα γρηγορος.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Συγνωμη ρε παιδια μπορει καποιος να μου δειξει αυτο το νομο? Διοτι οταν λεμε κατι πρεπει να μπορουμε να το αποδειξουμε, εκτος αν ειναι παλι το ακουσα, μου ειπαν κτλ....

Εγω παντως αν και ασχολουμαι χρονια με το αθλημα δεν το εχω ακουσει καπου και πολυ περισσοτερο δεν το εχω δει γραμμενο καπου, οποτε θα ηθελα την βοηθεια σας.

Αν μου επιτρέπετε να συμμετέχω στη συζήτηση με τα λίγα που τυχαίνει να γνωρίζω.

Αστικός Κώδικας άρθρο 300.

"Αν εκείνος που ζημιώθηκε συντέλεσε από δικό του πταίσμα στην ζημιά ή την έκταση της, το δικαστήριο μπορεί να μην επιδικάσει αποζημίωση ή να μειώσει το ποσοστό της κλπ κλπ."

Στην δικαστηριακή πρακτική προβάλλεται πάντα ως ένσταση συνυπαιτιότητας η μη χρήση κράνους για την μείωση της αποζημίωσης για τις σωματικές βλάβες. Αν η βλάβη είναι στο κεφάλι τότε ο παθών δεν παίρνει την αιτούμενη αποζημίωση. Αν η βλάβη είναι στα πόδια, τότε παίρνει την αποζημίωση. Απλή σχέση αιτίου-αποτελέσματος. Υπάρχουν πάμπολλες αποφάσεις που επιδίκασαν πλήρεις αποζημιώσεις σε θύματα τροχαίων που δεν φορούσαν κράνος καθώς ο τραυματισμός τους ήταν άσχετος με την μη χρήση αυτού.

Τώρα το αν πρέπει να είναι υποχρεωτική η χρήση ή όχι και το αν η επιβολή χρηματικής ποινής είναι θεμιτές νομοθετικές ρυθμίσεις είναι θέμα μιας μεγάλης συζήτησης στη νομική επιστήμης. Όπως όμως όλοι γνωρίζουμε τις περισσότερες φορές η επιβολή ενός νόμου είναι θέμα σκοπιμότητας και όχι νομιμότητας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Εχθές που κατέβηκα πανεπιστιμίου να πάρω εισητήριο για την συναυλία ΖΖTop, ήταν 4 γερανοί και 5-6 περιπολικά και γράφανε αβέρτα. Καλά κάνουν για μένα. Δεν κατάλαβα ποτέ τον λόγο που κατεβαίνει ο κόσμος με το δικό του όχημα στο κέντρο της αθήνας.

Ναι ρε γμτ... Και ειδικά αυτοί οι αλήτες με τα μηχανάκια... Αλλά γιατί να τρέχει η αστυνομία; Να ξανάρθει η χούντα που είχε απαγορεύσει να περνάνε οι μοτοσυκλέτες από το κέντρο!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα