Jump to content
moruin

Arai - Shoei και ...... πάπια!

Recommended Posts

Για κανένα μα κανένα λόγο δε το ανοίγω προσβλητικά. Ίσα ίσα που σε θέματα ασφάλειας τα χρήματα μπαίνουν σε 2η μοίρα.

Αλλά ρε παιδιά μου έχει κάνει εντύπωση. Βλέπω στο δρόμο πάπιες και μικρά σκουτεράκια με τους οδηγούς να φοράνε κράνος που μερικές φορές είναι ακριβότερο από το 2τροχο. Μπορεί να μου εξηγήσει κανένας το φαινόμενο?

Δε θέλω να γίνει αυτό το θέμα αντικείμενο διαμάχης μεταξύ "μεγάλων" και "μικρών", ούτε να μου πείτε ότι τουλάχιστον φοράνε κράνος αντί να είναι "ξεσκούφωτοι".

Η προσωπική μου γνώμη είναι αντί να δώσεις >300? για το κράνος, δώσε 200 ή λιγότερα αλλά φρόντισε αυτά που περισσεύουν να τα επενδύσεις στον υπόλοιπο εξοπλισμό πχ μπουφάν κλπ, ή στην τελική να συμμαζέψεις το χρέπι που καβαλάς (γιατί μερικά από αυτά είναι χρέπια που μόνο η σκουριά τα κρατάει σε ένα κομμάτι :P )

Το ξαναλέω θέμα απορίας είναι και προβληματισμού, και όχι τόπος για flame wars μεταξύ "μικρών" και "μεγάλων"!!!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Όταν είχα το παπί είχα κράνος SHOEI, έτσι για τη μούρη. Τώρα έχω ένα ασχετο που το παρατάω πάνω και δεν με νοιάζει. Για μένα ήταν θέμα image... τρομάρα μου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

1) μπορει να ειναι δευτερη μηχανη

2) καλυτερα να εχουν shoei και arai παρα nolan και Διας και κατι τετοια τσοφλια...

3) και γω σκεφτομουν να παρω το shoei xr1000 αλλα μου λειπουν 1-2 χορηγοι ακομα :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τι σημασία έχει το κράνος που φοράς με τη μηχανή που οδηγάς... Λανθασμένη η αντίληψή σου για μένα.

Όσον αφορά τα Nolan μη ξεχνάς ότι αυτή φτιάχνει τα X-lite.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ειναι ευκολο να λυθει η απορια σου, το 99% απο αυτους που βλεπεις σιγουρα εχουν και κατι που ειναι αραχτο σε ενα γκαραζ...

Εγω προσωπικα οχι απλα φοραω το arai με το scooter το 100αρακι αλλα φοραω και τα μπουφαν μου, ειτε ειναι το δερματινο με τα τιτανια ειτε

ειναι η γκορντουρα, αν πεσω με το σκουτερ δεν θα χυπησω;;; ή θα παω να αγορασω πιο φτηνο εξοπλισμο για το σκουτερ;;;;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Συμφωνώ στο κομμάτι του πλήρη εξοπλισμού και το να έχεις το μηχανάκι σε καλή κατάσταση. Για π.χ. αντί για κράνος με αερογραφία πάρε μονόχρωμο και ένα καλό ζευγάρι γάντια.

Από κει και πέρα για κάποιον ο οποίος μετακινείται καθε μέρα ένα καλό κράνος είναι πολύ πιο άνετο και βολικό (ευάερο με καλύτερο υλικό στα μαξιλαράκια, αντιθαμβωτικές ζελατίνες κτλ), από ένα κράνος lidl. Επίσης, στη λογική της ασφάλειας και στην αστική μετακίνηση έχεις αντίστοιχες ανάγκες με μεγαλύτερες μοτοσυκλέτες γιατί κινείσαι σε παρεμφερεις ταχύτητες.

(Πάντως ο δικός μου εξοπλισμός μου κόστισε περιπου 2 φορές την αξία του οχήματος. Απλά τα περισσότερα θα μείνουν και για το επόμενο)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Τι σημασία έχει το κράνος που φοράς με τη μηχανή που οδηγάς... Λανθασμένη η αντίληψή σου για μένα.

Όσον αφορά τα Nolan μη ξεχνάς ότι αυτή φτιάχνει τα X-lite.

Λαθος για τα nolan αλλα εννοουσα , νομιζω nova λεγονται...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

επεξηγώ το αρχικό post μου

.....

Η προσωπική μου γνώμη είναι αντί να δώσεις >300? για το κράνος, δώσε 200 ή λιγότερα αλλά φρόντισε αυτά που περισσεύουν να τα επενδύσεις στον υπόλοιπο εξοπλισμό πχ μπουφάν κλπ, ή στην τελική να συμμαζέψεις το χρέπι που καβαλάς (γιατί μερικά από αυτά είναι χρέπια που μόνο η σκουριά τα κρατάει σε ένα κομμάτι :P )

Εννοώ αντί να δώσεις από 300? και παραπάνω, να δώσεις περίπου 150-200? που κάνει ένα αρκετά καλό κράνος.

.....

Ειναι ευκολο να λυθει η απορια σου, το 99% απο αυτους που βλεπεις σιγουρα εχουν και κατι που ειναι αραχτο σε ενα γκαραζ...

μπορεί να έχεις δίκιο, αλλά ο ντελιβεράς του σουβλατζίδικου ή ο κούριερ δεν είμαι σίγουρος ότι έχουν κάτι αραγμένο σε γκαράζ, ίσως ούτε καν γκαράζ!

Εγω προσωπικα οχι απλα φοραω το arai με το scooter το 100αρακι αλλα φοραω και τα μπουφαν μου, ειτε ειναι το δερματινο με τα τιτανια ειτε

ειναι η γκορντουρα, αν πεσω με το σκουτερ δεν θα χυπησω;;; ή θα παω να αγορασω πιο φτηνο εξοπλισμο για το σκουτερ;;;;

δεν είπα ποτέ να παει κάποιος να αγοράσει από το LIDL, DIA κλπ κράνος, μπουφάν κλπ. δες το κόστος που προτείνω

Συμφωνώ στο κομμάτι του πλήρη εξοπλισμού και το να έχεις το μηχανάκι σε καλή κατάσταση. Για π.χ. αντί για κράνος με αερογραφία πάρε μονόχρωμο και ένα καλό ζευγάρι γάντια.

Σωστός αυτή τη λογική βάζω.

Από κει και πέρα για κάποιον ο οποίος μετακινείται καθε μέρα ένα καλό κράνος είναι πολύ πιο άνετο και βολικό (ευάερο με καλύτερο υλικό στα μαξιλαράκια, αντιθαμβωτικές ζελατίνες κτλ), από ένα κράνος lidl (βλέπε το σχόλιο μου παραπάνω για αυτόν τον "εξοπλισμό"). Επίσης, στη λογική της ασφάλειας και στην αστική μετακίνηση έχεις αντίστοιχες ανάγκες με μεγαλύτερες μοτοσυκλέτες γιατί κινείσαι σε παρεμφερεις ταχύτητες.

(Πάντως ο δικός μου εξοπλισμός μου κόστισε περιπου 2 φορές την αξία του οχήματος. Απλά τα περισσότερα θα μείνουν και για το επόμενο)

Να μια καλή απάντηση!!

Τροποποιήθηκε από τον moruin

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πλαναται παντως η εντυπωση οτι κρανος κατω απο 200 ? δεν ειναι το ιδιο αποτελεσματικο με τις φιρμες.

Φοβερο πραγμα η διαφημιση. Σε κανει να βλεπεις το ασπρο μαυρο και το μαυρο ασπρο.

Αυθυποβολη και ματαιοδοξια το λενε ή κανω λαθος;

:wallbash:

Αν ειναι δυνατον

Αν υποθεσουμε οτι εχεις μπουφανακι και γαντακια παιρνεις κρανος με κανενα κατοσταρικακι λιγοτερο (δεν πληρωνεις γραφικα και μαρκα, δεν θελεις να σου πιασουν και το κωλαρακι) και αμεσως σου περισσευουν για ενα παντελονακι που κακως το εχουμε περασει σε δευτερη μοιρα.

Και αργοτερα σου μενουν και για τη μεγαλυτερη :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δηλαδη επειδη εγω εχω παπακι που κοστιζει μονο 600 ευρω ( και αμα ) δεν θα πρεπει να φοραω κρανος που ειναι καλο αλλα ουτε μπουφαν ...... :wacko:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καθόλου υπερβολή θα έλεγα. Καλά κάνουν, αν και νομίζω ότι έχουν και μεγαλύτερη μοτό. Αν όχι, σκέφτονται πολύ σωστά.

Όποιος κοστολογεί το κεφάλι του 50 και 100 ? ας βάζει nova shingai zeus κτλ μαμακίες που κυκλοφορούν ασχέτως του τι οδηγεί.

Ή μήπως πιστεύει κανείς πως τα ακριβά κράνη θα σε σώσουν σε μεγαλύτερες ταχύτητες από αυτές που πιάνει ένα παπί? :rolleyes:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Συνηθως πιστευω παιζει δευτερο μοτο στο παρκινγκ..οπως εγω φοραω ARAI RX7 και καμια φορα το ARAI GP που εχω..με το παπι μιλαω φυσικα.

Το ακριβο κρανος δεν το πηρα για περισοτερη προστασια αλλα για καλυτερη αεροδυναμικη και ποιοτητα στα υλικα τους μεσα εξω..

Τροποποιήθηκε από τον ^tasoulis^

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Καθόλου υπερβολή θα έλεγα. Καλά κάνουν, αν και νομίζω ότι έχουν και μεγαλύτερη μοτό. Αν όχι, σκέφτονται πολύ σωστά.

Όποιος κοστολογεί το κεφάλι του 50 και 100 ? ας βάζει nova shingai zeus κτλ μαμακίες που κυκλοφορούν ασχέτως του τι οδηγεί.

Ή μήπως πιστεύει κανείς πως τα ακριβά κράνη θα σε σώσουν σε μεγαλύτερες ταχύτητες από αυτές που πιάνει ένα παπί? :rolleyes:

+ άπειρο!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
δηλαδη επειδη εγω εχω παπακι που κοστιζει μονο 600 ευρω ( και αμα ) δεν θα πρεπει να φοραω κρανος που ειναι καλο αλλα ουτε μπουφαν ...... :wacko:

κανονικά εσύ θα έπρεπε να είσαι μόνο με σορτσάκι και φανελάκι πάνω του :P. ρε παιδιά διαβάστε λίγο παραπάνω πριν απαντήσετε.

Δεν είπα ποτέ για τέτοια ποσά και αντίστοιχα κράνη!!!! Αυτά δεν κάνουν ούτε για τον αγκώνα.

Δεν κατακρίνω αυτούς που φοράνε το ARAI-SHOEI πάνω σε μικρό μηχανάκι, μακάρι να μην πληρώναμε εξωφρενικούς φόρους σε εξοπλισμό ασφαλείας οπότε όλοι να τα φορούσαμε, ακόμα και πάνω σε πατίνι!

Καλά κάνουν και τα φοράνε πρώτα απ'όλα.

Η ερώτησή μου είναι περισσότερο στο αν τα βρίσκουν φθηνότερα κάπου ή αν αυτά που γλυτώνουν από την αξία της μηχανής τους επιτρέπουν να πάρουν κάτι ακριβότερο.

Και ξανά ένα κράνος των 150-200? προστατεύει αλλά ίσως να είναι βαρύτερο από το SHOEI-ARAI.

Συνηθως πιστευω παιζει δευτερο μοτο στο παρκινγκ..οπως εγω φοραω ARAI RX7 και καμια φορα το ARAI GP που εχω..με το παπι μιλαω φυσικα.

Αυτό δεν ισχύει για όλους δυστυχώς-ευτυχώς.

Το ακριβο κρανος δεν το πηρα για περισοτερη προστασια αλλα για καλυτερη αεροδυναμικη και ποιοτητα στα υλικα τους μεσα εξω..

Αυτή είναι ολοκληρωμένη απάντηση!!! ευχαριστώ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Oντως οι περισσοτεροι εχουν και μεγαλυτερη μηχανη ή απλα αγοραζουν ενα παπακι να κανουν την δουλεια τους, αγοραζουν εξοπλισμο πολυ καλο γιατι με αυτα τα πραγματα δεν παιζουν και μενει ο εξοπλισμος και για την μεγαλυτερη μοτο...Οπως ο nexxon...

Οσο για τους ντελιβεραδες που λες μαλλον δεν σου εχει φερει σουβλακια ακομα ο KARAFLODAIMON...Θα αλλαξεις και γι αυτο γνωμη!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

:spam: ΟΝ

Οσο για τους ντελιβεραδες που λες μαλλον δεν σου εχει φερει σουβλακια ακομα ο KARAFLODAIMON...Θα αλλαξεις και γι αυτο γνωμη!

που κάνει ντελίβερι να παραγγείλω :P. έχω χτίσει "σουβλατζίδικα"!!!! :P

:spam: OFF

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γιατι αν εχεις παρει ενα ακριβο κρανος για την μηχανη σου δεν θα το φορας και στο παπι οταν πας στην δουλεια ας πουμε?Θα πας να παρεις ενα φτηνο για να το εχεις για το παπι?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παρακαλώ να διαβάσετε όλα τα post πριν απαντάτε.

Γιατι αν εχεις παρει ενα ακριβο κρανος για την μηχανη σου δεν θα το φορας και στο παπι οταν πας στην δουλεια ας πουμε?Θα πας να παρεις ενα φτηνο για να το εχεις για το παπι?

φυσικά και θα φορέσεις το κράνος που έχεις, εκτός και αν έχεις το χρήμα και τη λόξα για κάθε 2τροχο που έχεις να αγοράζεις ξεχωριστό εξοπλισμό ;) . Αλλά μιλάω γενικά και όχι συγκεκριμένα για ανθρώπους που έχουν 2η μηχανή στο γκαράζ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Για κανένα μα κανένα λόγο δε το ανοίγω προσβλητικά. Ίσα ίσα που σε θέματα ασφάλειας τα χρήματα μπαίνουν σε 2η μοίρα.

Αλλά ρε παιδιά μου έχει κάνει εντύπωση. Βλέπω στο δρόμο πάπιες και μικρά σκουτεράκια με τους οδηγούς να φοράνε κράνος που μερικές φορές είναι ακριβότερο από το 2τροχο. Μπορεί να μου εξηγήσει κανένας το φαινόμενο?

Δε θέλω να γίνει αυτό το θέμα αντικείμενο διαμάχης μεταξύ "μεγάλων" και "μικρών", ούτε να μου πείτε ότι τουλάχιστον φοράνε κράνος αντί να είναι "ξεσκούφωτοι".

Το ξαναλέω θέμα απορίας είναι και προβληματισμού, και όχι τόπος για flame wars μεταξύ "μικρών" και "μεγάλων"!!!!!

Η απάντηση απλή.. είναι το δεύτερο τους μηχανάκι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλά το κάνουνε οι άνθρωποι. Μακάρι να φοράνε και τον υπόλοιπο εξοπλισμό στο αντίστοιχο επίπεδο.

Δε πέφτεις μόνο με μεγάλη μηχανή, πέφτεις πολύ άνετα και με το παπάκι

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

1 - To κράνος το κρατάς εάν αλλάξεις μηχανή

2 - Έχουν και μεγάλη μηχανή

3 - Σκεφτείτε πως πολλών παιδιών οι γονείς είναι φανατικά κατά των μοτό και υπερ-αγχωμένοι. Μπορεί να μην δώσουν $$ για μηχανή αλλά όταν ο πιτσιρίκος πάρει μία με τα δικά του χρήματα, θα του πάρουν ένα καλό κράνος.

4 - Δανεικό παπάκι

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

To πιο πιθανό είναι να έχει μεγάλη μηχανή και ένα κράνος καλό και να έχει το παπί σαν δεύτερο όχημα.....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ πάντως μαζεύω κάτι τέτοια βλέμματα.. οδηγώ το χρέπι το ΧΤ400 :wub: με το Arai RX-7 GP και με κοιτάνε σαν εξωγήινο οι "γνώστες" :P Έχει πλάκα όμως.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γιατι το τι καβαλας πρεπει να σου επιβαλει και τι εξοπλισμο θα φορας??Και εγω εχω ενα crypton r ψιλοχρεπι και το εχω για να πηγαινω στην δουλεια μου αλλα φοραω οτι φοραω και στην μηχανη.Δεν εχω κανει καμια συμφωνια οτι εαν με τρακαρουν δεν θα σπασω τπτ με το παπι..Οποτε ας ειμαι σιγουρος οτι δεν μασαω τπτ εαν πεσω

α και το μηχανακι μου παιζει να μην κανει ουτε το 50% του κρανους μου...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα