Antoniss 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5 , 2009 Φίλοι συμφορουμίτες γειά σας , Θα ήθελα τις γνώμες σας για την σκέψη που έχω για αλλαγή του παπιού μου με κάτι ¨λίγο¨ πιο δυνατό σε scooter . Στο παπί έχω αναγνωρίσει την πολύ φιλική του οδήγηση , την αξιοπιστία του και την πολύ μικρή κατανάλωση αλλά και συντήρηση κάτι που ξέρω πως σίγουρα δεν θα είναι το ίδιο σε οποιοδήποτε scooter αλλά τουλάχιστον να πλησιάζει... ! Η βασική του χρήση θα είναι μες στην πόλη , καθημερινά λόγω δουλειάς αλλά και για κάποια πιο μακρινή βολτα , ειδικά τώρα που έδωσα και την μηχανή και ίσως αργήσω να πάρω άλλη. Σαν πρώην κάτοχος Gillera Runner VX200 πριν κάποια χρόνια έχω αποκλείσει τα Ιταλικά Piagio/Gillera (για τα Aprillia δεν έχω άποψη) και έχω σχεδόν καταλλήξει στα Honda SH150 09 ή Suzuki UH 150 Sixteen και σκέφτομαι αν αξίζει την υπέρβαση στα χρήματα να ανέβω κατηγορία πηγαίνοντας στο Honda SH300 ή Yamaha Tmax 250 / Xcity 250 . Οπότε 2 επιλογές στα 150cc ή 3 επιλογές στα 250/300cc . Αυτό που με ενδιαφέρει είναι πρώτα και κυρίως η αξιοπιστία , η οδηγική συμπεριφορά και οι επιδόσεις. Θα ήθελα να ακούσω την γνώμη σας , και ειδικά στους κατόχους κάποιων από τα παραπάνω για τυχόν αδυναμίες και προβλήματα. Ακόμα και άλλες γνώμες δεκτές ! Ευχαριστώ πολύ και .... καλά μπάνια σε όλους μας !! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Al_Bandy 2.780 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5 , 2009 το sh 150 ειναι πολυ καλη περιπτωση δοκιμασμενα παντος αν ειχα το κασερι επερνα sh300 χτες για τα x-max-city εχω ακουσει τα καλυτερα αλλα τα βρισκω λιγο ογκωδοι... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Antoniss 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5 , 2009 ναι για το sh150 όλοι λένε τα καλύτερα , ειδικά τώρα στο 09 μοντέλο με προσθήκη δισκόφρενου πίσω. επίσης και για το suzuki όμως , για αυτό είναι και τα 2 ανάμεσα στις επιλογές μου. η τιμή είναι υπέρ του suzuki αφού είναι φθηνότερο κατά 200? περίπου αλλά επειδή είναι μικρή διαφορά δεν είναι αυτό κάτι το οποίο θα παίξει ρόλο. θα ήθελα κάποιος που έχει ένα από τα δύο να μου πει π.χ. για την κατανάλωση για τα service για την συμπεριφορά του με 2 άτομα . Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Al_Bandy 2.780 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5 , 2009 το SH 04 το εχει ο αδερφος της γυναικας και το εχω οδηγησει αρκετα η συμπεριφορα στο δρομο ειναι πολυ καλη ισως να θελε λιγο πιο μαλακες αναρτησεις εχει τα καλυτερα φρενα της αγορας, φανταζομαι τωρα με δισκο και πισω το suzuki δεν πρεπει να εχει cbs... καταναλωση ολο τερμα γκαζι εκανε 4λ/100χλμ με το καρβυρατερ οποτε με το injection θα ειναι ακομα χαμηλοτερα servis φτηνο η honda λεει καθε 2000χλμ λαδι ( 1 λιτρο) φιλτρο αερα δε θυμαμε καθε ποτε αλλα ειναι πολυ φτηνο και ιμαντα καθε 24000 νομιζω Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Antoniss 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5 , 2009 @ Al_Bandy , tnx για τις απαντήσεις , γνωρίζει κανείς τι διαφορά έχει ή έκδοση R από την απλή στην οποία σου δίνει το top case και έχουν σχεδόν ίδια τιμή ? θεωρώ από το γράμμα R οτι θα είναι πιο σπορ ? αναρτήσεις ίσως ? θα προσπαθήσω να κάνω test ride και στα δύο , αν και εγώ κλίνω περισσότερο στο Honda. γενικώς άλλες επιλογές από άλλες μάρκες να μην δω ? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
TC-drift 3.473 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5 , 2009 Θα σου λεγα να ρίξεις μια ματιά και στα SYM. Έχουν αποδειχθεί πολύ καλές περιπτώσεις. Ποιοτικά και αξιόπιστα. Εγώ έχω το HD200evo και έχω κάνει 23000km, είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Σε γκάζι είναι ένα κλικ πιο γρήγορο απο το SH150. Στρίβει-φρενάρει πολύ καλά και έχει και φτηνά Service. Αν σε παίρνει οικονομικά και αφού το θες για παραέξω η καλύτερη επιλογή είναι αυτή http://www.gorgolis.gr/citycom.htm Πήγαινε να το δεις απο κοντά,πιστευω οτι αξίζει.. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
BlackAdder 158 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5 , 2009 Για πολύ λιγότερα χρήματα (1800 κάτι) δές και το Kymco Agility 150. Μια χαρά για μες την πόλη είναι με δισκόφρενα μπρός - πίσω, αλλά δεν το βρίσκω πολύ "στιβαρό" κοντά στην τελική του (90-100χ/α). Αν τα χρήματα δεν είναι πρόβλημα μείνε στις αρχικές επιλογές σου. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Antoniss 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5 , 2009 Θα σου λεγα να ρίξεις μια ματιά και στα SYM. Έχουν αποδειχθεί πολύ καλές περιπτώσεις. Ποιοτικά και αξιόπιστα. Εγώ έχω το HD200evo και έχω κάνει 23000km, είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Σε γκάζι είναι ένα κλικ πιο γρήγορο απο το SH150. Στρίβει-φρενάρει πολύ καλά και έχει και φτηνά Service. Αν σε παίρνει οικονομικά και αφού το θες για παραέξω η καλύτερη επιλογή είναι αυτή http://www.gorgolis.gr/citycom.htm Πήγαινε να το δεις απο κοντά,πιστευω οτι αξίζει.. ναι , γιατί όχι , θα το δω και από κοντά το Sym , αν και μόνο καλές εμπειρίες έχω από την Honda , δεν είμαι κολλημένος , αν αξίζει το Cyticom300 θα το δω και αυτό. το καλό με αυτές τις περιπτώσεις είναι πως μπορεί από θέμα κυβικών να πρέπει να συγκριθεί π.χ. με το sh300 αλλά από θέμα τιμής είναι λιγο πιο ακριβό από το sh150 !.... πάντως και 24hp / 2.4ροπή δεν είναι άσχημα Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
TC-drift 3.473 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5 , 2009 ναι , γιατί όχι , θα το δω και από κοντά το Sym , αν και μόνο καλές εμπειρίες έχω από την Honda , δεν είμαι κολλημένος , αν αξίζει το Cyticom300 θα το δω και αυτό. το καλό με αυτές τις περιπτώσεις είναι πως μπορεί από θέμα κυβικών να πρέπει να συγκριθεί π.χ. με το sh300 αλλά από θέμα τιμής είναι λιγο πιο ακριβό από το sh150 !.... πάντως και 24hp / 2.4ροπή δεν είναι άσχημα Απλά για να σε διευκολύνω, η SYM είναι η μεγαλύτερη μοτοβιομηχανία της Taiwan και συνεργαζόταν για χρόνια και με την Honda. Πλέον φτιάχνει αυτοκίνητα και για την Hundai. Απλά σε εμάς εδω΄είναι ακόμη σχετικά άγνωστη γιατί σύμφωνα με την συμφωνία που είχαν με τη HONDA δεν μπορούσε να εξάγει Ευρώπη. Στην Ελλάδα αν θυμάμαι καλά είναι απ το 2003. Ρίξε μια ματιά στο site είναι πολύ καλό. Έχει ακόμη και αναλυτικά το πρόγραμμα συντήρησης για κάθε μηχανή, κόστος ανταλλακτικών και ακόμη και την ώρα που πρέπει να κρατάει το Service. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Antoniss 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5 , 2009 Απλά για να σε διευκολύνω, η SYM είναι η μεγαλύτερη μοτοβιομηχανία της Taiwan και συνεργαζόταν για χρόνια και με την Honda. Πλέον φτιάχνει αυτοκίνητα και για την Hundai. Απλά σε εμάς εδω΄είναι ακόμη σχετικά άγνωστη γιατί σύμφωνα με την συμφωνία που είχαν με τη HONDA δεν μπορούσε να εξάγει Ευρώπη. Στην Ελλάδα αν θυμάμαι καλά είναι απ το 2003. Ρίξε μια ματιά στο site είναι πολύ καλό. Έχει ακόμη και αναλυτικά το πρόγραμμα συντήρησης για κάθε μηχανή, κόστος ανταλλακτικών και ακόμη και την ώρα που πρέπει να κρατάει το Service. και κάτι άλλο , από θέμα πλαστικών πως είναι ? η ποιοτητα και η συναρμογή τους ? τρίξιμο σε καθε ανωμαλία/λακούβα του δρόμου ? επίσης αν βγάλουμε το οικονομικό , και το δούμε καθαρά σαν 2 μηχανές και μόνο , στα 300cc θα το προτιμούσες και από το Honda Sh300 & T-max250 ? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
TC-drift 3.473 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5 , 2009 και κάτι άλλο , από θέμα πλαστικών πως είναι ? η ποιοτητα και η συναρμογή τους ? τρίξιμο σε καθε ανωμαλία/λακούβα του δρόμου ? επίσης αν βγάλουμε το οικονομικό , και το δούμε καθαρά σαν 2 μηχανές και μόνο , στα 300cc θα το προτιμούσες και από το Honda Sh300 & T-max250 ? Εγώ προσωπικά μετά απο 2,5 χρόνια και μπόλικα χιλιόμετρα στο HD θα έπαιρνα πάλι χαλαρά SYM. Δεν έχω βρει ακόμη ψεγάδι και το εννοώ, τρίξιμο δεν έχω ακούσει(φτου φτου), λάδι δεν έχει κάψει σταγόνα (φτου φτου), τα πλαστικά του και οι βαφές του είναι άριστα. Πριν κάνα ΄μήνα που το έπλυνα ο περιπτεράς μου είπε καλορίζικο.. :D . Και στη δουλειά το βλέπει ο ήλιος όλη μέρα. Οπότε αν ρωτάς τη γνώμη μου δεν θεωρώ ΄΄συμβιβασμό΄΄ το να πάρεις το SYM, το αντίθετο μαλιστα. Θεωρώ οτι οι Ταιβανέζοι στην προσπάθεια τους να κυριαρχήσουν στα σκούτερ έχουν φτιάξει άψογα μηχανήματα με υψηλές προδιαγραφές. Και αυτό αποδεικνύεται απο τον κόσμο που τα αγοράζει όλο και πιο πολύ. Εγώ απλά θα σου πω να κοιτάξεις τη βαφή ενός SH150 και ενος HD200 evo και να πεις τη γνώμη σου.. (ένα παράδειγμα) Αλλά όπως και να χει πήγαινε δες το Citycom απο κοντά και κρίνε μόνος σου. Εγώ προσωπικά δεν παίρνω και κάνα ποσοστό αλλά όχι και 5000+ για ένα 300άρι σκούτερ.. Η απάντηση μου λοιπόν είναι ναι. Εγώ προσωπικά θα προτιμούσα το Citycom. Και συγκεκριμένα το θεωρώ ευκαιρία στα λεφτά που το δίνουν. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
FZMAN 1.693 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5 , 2009 Θα σου λεγα να ρίξεις μια ματιά και στα SYM. Έχουν αποδειχθεί πολύ καλές περιπτώσεις. Ποιοτικά και αξιόπιστα. Εγώ έχω το HD200evo και έχω κάνει 23000km, είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Σε γκάζι είναι ένα κλικ πιο γρήγορο απο το SH150. Στρίβει-φρενάρει πολύ καλά και έχει και φτηνά Service. Αν σε παίρνει οικονομικά και αφού το θες για παραέξω η καλύτερη επιλογή είναι αυτή http://www.gorgolis.gr/citycom.htm Πήγαινε να το δεις απο κοντά,πιστευω οτι αξίζει.. Aπο κατανάλωση τι λέει; Τι αυτονομία έχει; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
TC-drift 3.473 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5 , 2009 Aπο κατανάλωση τι λέει; Τι αυτονομία έχει; Το HD 200 καίει μετρημένα 3,5lt/100km χωρίς πολύ λύπη στο γκάζι. Οπότε με σύμμαχο τα κυβικά για να μην το πολυζορίζεις και τον ψεκασμό θα έλεγα 4-4,5 λίτρα πως θα καίει το Citycom χωρίς όμως να έχω εμπειρία με το συγκεκριμένο. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
YAMAHAΚΙΑΣ 51 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5 , 2009 (τροποποιήθηκε) ασχετο αλλα το scooter της yamaha δεν λεγεται Τ-ΜΑΧ αλλα Χ-ΜΑΧ στα 250 κυβικα!!! :) :) Το Τ-ΜΑΧ ειναι 500!!!! Τροποποιήθηκε Αύγουστος 5 , 2009 από τον YAMAHAΚΙΑΣ Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
leandros 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5 , 2009 SH. το χει μια φίλη στη δουλειά. μαμάει το μηχανάκι. πας Θεσσαλονίκη για πλάκα. και είναι και Honda Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Viper4 3.568 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5 , 2009 Μακρυά από Scooter! Είναι μόνο για γκόμενες και για άτομα που δεν θέλουν να μάθουν να χρησιμοποιούν συμπλέκτη! Πάρε μια μηχανή και άσε τα scooter! Είναι επικίνδυνα, ακριβά και άθλια! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
DeadShadoW 269 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5 , 2009 runner 125 το εχεις δει ?? ειναι κουκλακι παει αρκετα καλα εχει μπολικο χωρο απο κατω και καταναλωση αρκετα καλη θα ελεγα ... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
TC-drift 3.473 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5 , 2009 Μακρυά από Scooter! Είναι μόνο για γκόμενες και για άτομα που δεν θέλουν να μάθουν να χρησιμοποιούν συμπλέκτη! Πάρε μια μηχανή και άσε τα scooter! Είναι επικίνδυνα, ακριβά και άθλια! Τα παραλές!! Εγώ σε ποια κατηγορία ανήκω?Στις γκόμενες ή σε αυτούς που δεν θέλουν το συμπλέκτη?? :D Καθόλου επικίνδυνα δεν είναι, ειδικά με 16ρηδες τροχούς είναι εξαιρετικά σταθερά, στρίβουν με όσα θες και φρενάρουν καλά. Στο δικό μου τα λάστιχα τα έχω στρίψει μέχρι τέρμα, αυτό λέει πολλά νομίζω. Ακριβά δεν θα το λεγα. Αν εσένα σου πέσει 2 φορές η μηχανή κάτω όσα θα πληρώσεις σε πλαστικά, μανέτες, τιμόνια κλπ παίρνεις ένα σκουτεράκι. Στο δικό μου μια μανέτα έσπασε και έκανε 7ευρό! 'Αθλια δεν είναι καθόλου, είναι τα απόλυτα οχήματα πόλης. Δεν βρέχεσαι, δεν κρυώνεις, δεν καίει πολύ βενζίνη, δεν χαλάει λάστιχο, χωράει ένα σκασμό πράγματα. Το καλοκαίρι δεν ΒΡΑΖΕΙΣ απο τα βεντυλατέρ (σε σημείο λιποθυμίας μέσα στη πόλη) και δεν ταλαιπωρείς και την μηχανή σου στους 40 βαθμούς. Δεν έχεις το άγχος μην σου κλέψουν τη μηχανή να την αφήνεις απο δω και απο κει και ούτε τόσο άμα στο ρίξει κανείς κάτω. Γενικά μη το ψάχνεις. Η μηχανή μέσα στη πόλη είναι για τους περαστικούς (1 φορά τη βδομάδα κι έτσι). Αλλιώς πρέπει να σαι και λίγο μαζόχας.. :D Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
fasarias 1.769 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5 , 2009 Τα παραλές!! Εγώ σε ποια κατηγορία ανήκω?Στις γκόμενες ή σε αυτούς που δεν θέλουν το συμπλέκτη?? :D Καθόλου επικίνδυνα δεν είναι, ειδικά με 16ρηδες τροχούς είναι εξαιρετικά σταθερά, στρίβουν με όσα θες και φρενάρουν καλά. Στο δικό μου τα λάστιχα τα έχω στρίψει μέχρι τέρμα, αυτό λέει πολλά νομίζω. Ακριβά δεν θα το λεγα. Αν εσένα σου πέσει 2 φορές η μηχανή κάτω όσα θα πληρώσεις σε πλαστικά, μανέτες, τιμόνια κλπ παίρνεις ένα σκουτεράκι. Στο δικό μου μια μανέτα έσπασε και έκανε 7ευρό! 'Αθλια δεν είναι καθόλου, είναι τα απόλυτα οχήματα πόλης. Δεν βρέχεσαι, δεν κρυώνεις, δεν καίει πολύ βενζίνη, δεν χαλάει λάστιχο, χωράει ένα σκασμό πράγματα. Το καλοκαίρι δεν ΒΡΑΖΕΙΣ απο τα βεντυλατέρ (σε σημείο λιποθυμίας μέσα στη πόλη) και δεν ταλαιπωρείς και την μηχανή σου στους 40 βαθμούς. Δεν έχεις το άγχος μην σου κλέψουν τη μηχανή να την αφήνεις απο δω και απο κει και ούτε τόσο άμα στο ρίξει κανείς κάτω. Γενικά μη το ψάχνεις. Η μηχανή μέσα στη πόλη είναι για τους περαστικούς (1 φορά τη βδομάδα κι έτσι). Αλλιώς πρέπει να σαι και λίγο μαζόχας.. :D πολυ σωστος .και συμπληρωνω εμενα προσωπικα μου αρεσουν πολυ τα kymco αλλα εχω ακουσει πολλα ασχημα για την συγκεκριμενη εταιρεια τωρα κατα ποσο ειναι αληθεια δεν ξερω απο την αλλη για τα sym μονο καλα ακουω συν οτι ειναι αρκετα συμφερουσες οι τιμες τους με βαση τον ανταγωνισμο.το sh150 το εχει ενα φιλαρακι και το εχω οδηγησει αρκετα κατα καιρους ομως δεν ενθουσιαστηκα αυτο ομως ειναι σχετικο γιατι δεν ειμαι και ο μεγαλυτερος φαν των scooter για προβληματα δεν μου εχει αναφερει τιποτα ομως μια μικρη επιφυλαξη για την ποιοτητα των πλαστικων του honda την εχω αν παρω σαν βαση τα παπακια που εχω αλλαξει κατα καιρους που παντα τριζανε και μετα σπαγανε για πλακα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Viper4 3.568 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5 , 2009 Και σε μας μια μανέτα 9 ευρώ έχει... Τα σκούτερ σε σχέση με μια μηχανή έχουν χειρότερα κρατήματα, χάλια κέντρο βάρους (τα πόδια είναι μπροστά και όχι στο πλάι), είναι αυτόματα και καταπονείται ο κινητήρας, καίνε λάδια και βρωμάνε τα ρούχα σου, έχουν χειρότερα φρένα, σπάνια έχουν abs, το μόνο συν που βρίσκω είναι οι αποθηκευτικοί χώροι! Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να τα προτιμήσει κάποιος... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
TC-drift 3.473 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5 , 2009 (τροποποιήθηκε) Και σε μας μια μανέτα 9 ευρώ έχει... Τα σκούτερ σε σχέση με μια μηχανή έχουν χειρότερα κρατήματα, χάλια κέντρο βάρους (τα πόδια είναι μπροστά και όχι στο πλάι), είναι αυτόματα και καταπονείται ο κινητήρας, καίνε λάδια και βρωμάνε τα ρούχα σου, έχουν χειρότερα φρένα, σπάνια έχουν abs, το μόνο συν που βρίσκω είναι οι αποθηκευτικοί χώροι! Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να τα προτιμήσει κάποιος... Το ξαναλέω απο οδική συμπεριφορά είναι παραπάνω απο εντάξει για μέσα στη πόλη, είναι πολύ ασφαλή. Δεν πας και σε αγώνες. Ο κινητήρας δεν καταλαβαίνω πως καταπονείται, όσο ανοίγεις το γκάζι ανεβάζει στροφές. Αν είσαι στην ευθεία μπορείς να κινείσαι και με το 1/3 των στροφών. Απλά επειδή πατινάρει λίγο στην αρχή δίνει την αίσθηση πως ταλαιπωρέίται αλλά δε παίζει κάτι τέτοιο, ίσα ίσα που δουλεύουν πολύ ομαλά. Λάδια καίνε τα 2χρονα. Τα 50άρια δηλαδή. Το 95% είναι τετράχρονα. Και ξαναλέω τα θετικά να μου πεις αν με τη μηχανή σου τα χεις αυτά: 1)Όταν βρέχει δε βρέχεσαι (με τη μηχανή αν δε φοράς στολή αδιάβροχη και μπότες έχεις γίνει παπί) 2)Δεν κρυώνεις. Λόγω ποδιάς και ζελατίνας (Με μια naked όπως το GSR πρέπει να ντυθείς σαν αστακός για να βγεις χειμώνα) 3)Χωράει ένα σκασμό πράγματα (σε μια μηχανή αν δεν έχει μπαγκαζιέρα χωράει μια οδοντόκρεμα.. :D 4)Δεν φοβάσαι τόσο μην στη κλέψουν (εσύ την αφήνεις τη δικιά σου όλη μέρα στο κέντρο να μην τη βλέπεις?) 5)Άμα πέσεις φτιάχνεται σχετικά φτηνά. ολόκληρο κουστούμι παίρνεις με 400ευρό. Εσύ άμα πέσεις τη βγάζεις με λιγότερα απο 1500χιλιάρικο? 6)Καίει λίγη βενζίνη και δεν καίει λάστιχο (Εσύ θες λιγότερο απο 8 ευρό στα 100km και 350ευρό για λάστιχα κάθε 10.000km?) 7)Είναι ευέλικτο-τοι παρκάρεις όπου θες-δεν ταλαιπωριέσαι με τον συμπλέκτη 8)-ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ- Δεν βράζεις το καλοκαίρι. Έλα να πάμε για δουλίτσες Αθήνα ένα 2ωράκι μεσημέρι Αυγούστου να είσαι με το 4Κ να δεις τι σημαίνει κουνουπίδι.. 9)Δεν θέλει λαδώματα-τεντώματα αλυσίδα κάθε τόσο 10)Το πλένεις πανεύκολα, λόγω κατασκευής. Άμα όλα τα παραπάνω δεν φτάνουν τότε τι να πω.. Πραγματικά όμως δεν καταλαβαίνω γιατί να ταλαιπωρώ τη μηχανή μου κι εμενα κάθε μέρα στη πόλη. Η μηχανή είναι για τη βόλτα σου και την εκδρομή σου, όχι για να περιμένεις 10 ώρες σε φανάρια με το βεντιλατέρ αναμμένο να σε κάνει ψητό.. Τροποποιήθηκε Αύγουστος 5 , 2009 από τον TC-drift Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Viper4 3.568 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5 , 2009 Αν είναι για χρήση καθαρά και μόνο μέσα στην πόλη καλύτερα να πάρεις ένα παπί ή αν θες κάτι δυνατότερο ένα KLR ας πούμε που κινείται ανετότατα μέσα στην πόλη. και για να απαντήσω στα ερωτήματά σου: 1)αν βρέχει θα βραχείς είτε με σκούτερ είτε με μεγάλη μηχανή... 2) όταν το κρύο είναι τόσο πολύ που να μην μπορείς να οδηγήσεις κανονική μηχανή τότε δεν οδηγάς ούτε σκούτερ ποδιά ξεποδιά... 3)από άποψη χώρων έχεις απόλυτο δίκιο!!! Αλλά αυτό λύνεται εύκολα με μια μπαγκαζιέρα! 4)Δεν τον κατάλαβα τον συλλογισμό σου... δεν κλέβουν σκούτερ;;; ίσα ίσα που τα σκούτερ κλέβονται και πιο εύκολα λόγω απουσίας immobilaizer στα περισσότερα 5)Και σε αυτό έχεις δίκιο, αλλά από την άλλη πάλι σε μικρές πτώσεις μέσα στην πόλη υπάρχουν τα μανιτάρια και την βγάζεις εντελώς ανώδυνα ή το πολυ με καμιά σπασμένη μανέτα ή πατάκι με μηδεμινό κόστος. Για να σπάσουν πλαστικά κλπ θα πρέπει η πτώση να είναι μεγάλη!!! 6)Μα δεν μιλάμε για σκούτερ εναντίων GSR μέσα στην πόλη... για δες πόσο καίει ένα παπί ή το KLR ας πούμε ή τι λάστιχα θέλουν. 7)Ο συμπλέκτης κάθε άλλο παρά ταλαιπωρία είναι!!! και μέσα στην πόλη το παπί ή κάποιο άλλο μηχανάκι παρκάρεται ανετότατα! Αν κάποιος το θέλει για χρήση εντός πόλης δεν θα πάει να πάρει Hayabusa ούτε Varkadero :P 8)Και πάλι αναφέρεσαι σε μεγάλες μηχανές... αλλά ακόμα και έτσι τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά! 9)Η συντήρηση φαντάζομαι είναι η ίδια με ενός παπιού... 10) Ε μην μου πεις ότι αποτελεί κριτήριο αγοράς μηχαής το πόσο εύκολα πλένεται!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Antoniss 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5 , 2009 Μακρυά από Scooter! Είναι μόνο για γκόμενες και για άτομα που δεν θέλουν να μάθουν να χρησιμοποιούν συμπλέκτη! Πάρε μια μηχανή και άσε τα scooter! Είναι επικίνδυνα, ακριβά και άθλια! φίλε Viper αν δεις δεξιά στο τί μηχανή έχω θα δεις .... την ίδια με την δικιά σου!! δεν πάμε να κάνουμε σύγκριση scooter με μηχανής , εγώ απλά ρώτησα για αντ/ση του παπιού που έχω ήδη , Honda Innova , με κάτι λίγο πιο δυνατό , επειδή αλλάξανε λίγο οι ανάγκες μου , δηλ. αυξήθηκε η απόσταση το πρωί που έκανα για να πάω στην δουλειά και μάλιστα 2καβαλος πλέον , και μετά η χρήση του θα είναι κυρίως στο κέντρο , μια μηχανή έχει σαφώς πιο αυξημένα έξοδα και σαφώς είναι λιγότερο βολική. σαφώς και εμένα το παπί με κάλυπτε μέχρι τώρα και στο 1ο Post είπα τα πολύ θετικά του, που τόνισα πως δεν είναι δυνατόν να βρεθούν σε κάποιο scooter όλα αυτά. προσωπικά μου αρέσει να χαίρομαι την μηχανή μου σε ανοιχτό δρόμο , και στην βόλτα μου παρά μέσα στην κίνηση , οποτε για μένα δεν τίθεται θέμα μηχανή ή scooter/παπί αλλά και τα 2 μαζί. την λύση ενός μεταχειρισμένου όπως είπες και εσύ klr ή και κάποιο άλλο την έχω σκεφτεί και εγώ αλλά μάλλον δε το βλέπω. οπότε όποιος μπορεί και θέλει να βοηθήσει ας μου πει την γνώμη του! ευχαριστώ Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Viper4 3.568 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5 , 2009 Κατάλαβα τι λες.. Και αν όντως κινείσαι πολύ μέσα στην πόλη είναι αμαρτία να το κάνεις με το GSR... Αλλά τι είναι αυτό που σε κάνει να σκέφτεσαι σκούτερ αντί για παπί; θες σκούτερ περισσότερων κυβικών; από αυτά τα 250άρια; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
lakis92 3 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5 , 2009 Εγώ ρε παιδιά ένα 50αρι σκούτερ έχω και το παίζω μηχανόβιος κι εγώ τρομάρα μου αλλά μες στην πόλη μπορώ να κινηθώ με πολύ πιο γρήγορους ρυθμούς από οποιοδήποτε άλλο όχημα. Νομίζω πως runner,beverly,vespa,zip,fly,sym κτλ κτλ κτλ είναι η καλύτερη λύση για μες στην πόλη. Δεν κόβει το ίδιο το τιμόνι το δικό μου το ίδιο με ένα Vstrom για παράδειγμα. Χώρια το βάρος, την κατανάλωση(+αλογα+κυβικά αχρείαστα για την πόλη),χώρους. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες