Jump to content

Recommended Posts

Καλώς ήρθες……….

Από ποια περιοχή της Ελλάδας είσαι?

Στο ερώτημα τι έχουμε να πούμε που αναφέρεσαι?

Για το συγκεκριμένο ή γενικώς για τις Enfield?

Για το γενικώς θα σε παρέπεμπα στις προηγούμενες σελίδες αν και κάποια από τα περί αξιοπιστίας, συντήρησης-υποστήριξης και οικονομίας ανταλλακτικών έχουν αναιρεθεί.

Υπάρχει περισσότερη γνώση τώρα, μετά από πολλά χιλιόμετρα, πολύ διάβασμα, πολύ λάδωμα……….θα μπούνε και οι υπόλοιποι συνEnfieldαδες και θα τα πούνε.

Επίσης δες και AΓΟΡΑ ROYAL ENFIELD

Για το συγκεκριμένο….

Με μία πρώτη ματιά φαίνεται μία χαρά……αλλά ότι λάμπει δεν είναι χρυσός.

Οπότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις κατά την γνώμη μου όταν πας να το δεις να ζητήσεις να το τσεκάρεις στην αντιπροσωπεία.

Ρώτησε του που το έκανε service, αν έχει αναλυτικό βιβλιαράκι με το τι έκανε κάθε τόσο.

Πότε έκανε ξεκάπνισμα ή αν έχει κάνει γενική επισκευή μέχρι που έφτασε, τι έκανε και σε ποιον?

Επίσης μην ξεχνάς πως είναι το δεξιοτάχυτο, με το τεσσάρι σασμαν.

Για τα φρένα μην τρελαίνεσαι είναι το μόνο αξιόπιστο πάνω στην Enfield…..δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.

Θα σου έγραφα και άλλα…..όμως δεν ήπια ακόμα καφέ…..

Ότι θες άλλο ρώτα…..

Καλημέραααααα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Παιδες γεια σας!!!Ειμαι καινουργιος στο φορουμ και ο λογος που γραφτηκα ειναι γιατι σκεφτομαι να παρω ενα Enfield.Το μηχανακι ειναι αυτο http://www.car.gr/cl...s/view/1548802/

Εγω δυστυχως δεν ξερω πολλα απο μηχανες γιατι τωρα θελω να μπω στο χωρο αλλα οδηγω μικροτερα εδω και χρονια.Ποια ειναι η γνωμη σας για το μηχανακι με μια πρωτη ματια???Εννοειται πως θα παω να το δω και μονος μου απλα δεν μενω αθηνα οποτε θα παω οταν με βολεψει.Αυτο που με νοιαζει κυριως ειναι να ειναι καλο μηχανικα δεν θελω να τρεχει ή τπτ τετοιο και εχω και ενα θεμα με τα φρενα.Εσεις που οδηγειται αυτες τις μηχανες καιρο τι εχετε να πειτε???Ευχαριστω

Καταρχάς καλωςήλθες.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να μπεις στο www.royalenfieldclub.gr (όταν ξαναείναι online γιατί τώρα αλλάζουμε server και είμαστε offline).

Να διαβάσεις ότι θέμα αφορά τη μοτοσυκλέτα που θέλεις να πάρεις.

Με λίγα λόγια θα σου πω τα εξής:

1. Τα παλιά Enfield (όλα εκτός απο τις Classic 500 EFI που βγήκαν πρόπερσυ) είναι κατά κύριο λόγο μοτοσυκλέτες χόμπυ. Αυτό σημαίνει ότι είναι κυρίως για δεύτερες, για βόλτες, εκδρομές και δημιουργική ενασχόληση. Αυτό δεν σημαίνει ότι ένας hardcore αναβάτης δεν μπορεί να τις χρησιμοποιεί για καθημερινή μετακίνηση, αλλά αυτό προϋποθέτει κάποιου είδους στοίχημα είτε με τον εαυτό του είτε με τρίτο.

2. Αν δεν είσαι στην Αθήνα και δεν έχεις κάποιο γνωστό μάστορα που θα ξέρεις ότ θα ασχοληθεί σοβαρά, θα έχεις πρόβλημα καθώς λίγοι έως ελάχιστοι τις αναλαμβάνουν. Εϊναι απλές μοτοσυκλέτες αλλά καθως η τεχνολογία τους είναι της δεκαετίας του 1950 απαιτούν διαφορετική φιλοσοφία στο σέρβις. Η μοναδική αντιπροσωπεία είναι στην Αθήνα στην Καλλιρόης 26.

3. Αν τελικά καταλήξεις ότι θέλεις να αγοράσεις μεταχειρισμένη (πόσο μάλλον απο τις "παλιές") οποσδήποτε να πας απο την αντιπροσωπεία να την ελέγξει και να σου δώσει ένα τυχόν επιπλέον κόστος συντήρησης.

4. ΧΡειάζονται συγκεκριμένο τρόπο οδήγησης, χρήσης και συντήρησης για να λειτουργούν σωστά. Δεν είναι σύγχρονες μοτοσυκλέτες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας.Το μηχανακι θα το κυκλοφορω στην πατρα και επειδη ειμαι φοιτητης σιγουρα δεν μπορω να το εχω για δευτερο δηλαδη ψαχνω μηχανακι να το εχω και για καθημερινη χρηση και για βολτες.Οι οδηγικες ιδιαιτεροτητες δεν με πειραζουν θα τις συνηθισω απλα με την μηχανη επειδη δεν ξερω να πιαστω και επειδη τοσα χρονια με παπι και τετοια δεν ειχα προβληματα αυτο με απασχολει κυριως.Ρωταω τις γνωμες σας για το συγκεκριμενο μηχανακι καθως αυτο εχω τα λεφτα για να αγορασω γιατι αλλο enfield δεν ειδα.Δεν με νοιαζουν οι επιδωσεις απλα θελω να μπορω να παω ενα ταξιδι ανετα μην σταματησω στην αρκη και κοψω φλεβες.....αυτα το πολυ πολυ οταν κατεβω αθηνα για να το δω να του πω να το παω να το κοιταξουν και μετα βλεπουμε...να το οδηγησω κιολας λιγο να δω πως το αισθανομαι.......

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καταρχάς καλό είναι να ασχοληθείς πολύ για να μάθεις τι πρόκειται να αγοράσεις, που σημαίνει διάβασμα στο forum των ιδιοκτητών. Εκεί θα καταλάβεις αποκτήσεις μια σφαιρική -οσο το δυνατόν- άποψη βασισμένη σε γνώμες διαφορετικών ατόμων.

Οι παραχωρήσεις που θα πρέπει να κάνεις είναι:

• Προσοχή στο τρόπο οδήγησης (δεν σηκώνει ανοίγματα, ψηλές στροφές, απότομα κατεβάσματα, τέρμα γκάζι κ.λπ.)
  • Προσοχή στη συντήρηση (η ποιότητα κατασκευής δεν είναι και η καλύτερη δυνατή με αποτέλεσμα να έχεις θέματα όπως κομμένες ντίζες κ.λπ.), επίσης δεν είναι καλό να αμελείς τα σέρβις της όπως π.χ. σε ένα παπί.
  • Δεν θα βρίσκεις ανταλλακτικά στη πόλη σου, που σημαίνει ότι είτε πας στην Αθήνα είτε τα παραγγέλνεις μέσω internet.
  • Τα φρένα δεν είναι αυτά που έχουν οι σύγχρονες μοτοσυκλέτες.
  • Μπορεί να σε κουράσει με χαζοβλάβες που βγάζει σε νέους κατόχους (που δεν τις αντιλαμβανονται εν τη γεννέση τους) αλλά και σε όσους τη χρησιμοποιούνε σα παπί (λόγο κακομεταχείρησης).

Με λίγα λόγια δεν έχει καμία σχέση στην άνεση και την εξυπηρέτηση με ένα σκούτερ των 2.000€ (π.χ.Agility), αλλά δεν έχει και καμία σχέση στην αίσθηση και την οδηγική απόλαυση (σε επαρχιακό δρόμο).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

οπως??

Πάντως όχι να κάνεις συμφωνίες με τον έξω από εδώ.

Ακούσια συμβαίνει όμως με τα καντίλια που θα ρίξεις.

ΟΧΙ, αγαπητέ, ΟΧΙ με το χέρι στην καρδιά,

δεν κάνει η μοτοσικλέτα αυτή για σένα.

Φαντάσου να ταξιδεύεις μόνος και να σου τύχει το πιο απλό,

και πιο σύνηθες, να σπάσει μια ντίζα:

αν δεν έχεις το παρεάκι όπως εμείς,

(που είναι το καλύτερο που σου δίνει η συμβίωση με μια Enfield)

πρέπει οπωσδήποτε να έχεις οδική βοήθεια.

Άρα πέρα από το "ΧΟΜΠΥ" να προσθέσω και την καλή "ΠΑΡΕΑ"

που σου προσφέρει η Enfield, κάτι σα συνεδρίες ομαδικές,

με τον ψυναναλύτή μας.. :blink:

ΟΧΙ φίλε μου..!! :nuke:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πάντως όχι να κάνεις συμφωνίες με τον έξω από εδώ.

Ακούσια συμβαίνει όμως με τα καντίλια που θα ρίξεις.

ΟΧΙ, αγαπητέ, ΟΧΙ με το χέρι στην καρδιά,

δεν κάνει η μοτοσικλέτα αυτή για σένα.

Φαντάσου να ταξιδεύεις μόνος και να σου τύχει το πιο απλό,

και πιο σύνηθες, να σπάσει μια ντίζα:

αν δεν έχεις το παρεάκι όπως εμείς,

(που είναι το καλύτερο που σου δίνει η συμβίωση με μια Enfield)

πρέπει οπωσδήποτε να έχεις οδική βοήθεια.

Άρα πέρα από το "ΧΟΜΠΥ" να προσθέσω και την καλή "ΠΑΡΕΑ"

που σου προσφέρει η Enfield, κάτι σα συνεδρίες ομαδικές,

με τον ψυναναλύτή μας.. :blink:

ΟΧΙ φίλε μου..!! :nuke:

Απο παρεα αλλο τιποτα αλλα τεσπα αμα πιστευεται οτι δεν κανει το μηχανακι παω πασο.Παντως αυτες οι υποχωρησεις δεν μου φαινονται κατι ιδιαιτερο αμα ειναι να απολαμβανω τις βολτες μου αλλα θα δω τι θα κανω ευχαριστω

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σε ποια πράγματα……χιμ…..μεγάλη συζήτηση

Βασικά δεν θα έχεις πρόβλημα από την γεωμετρία της Enfield……είναι πολύ καλή

Θέση οδήγησης και αυτή πολύ καλή.

Αναρτήσεις επίσης πολύ καλές και άνετες…..πεζοδρόμιο για πεζοδρόμιο δεν έχω αφήσει….στο χώμα να δεις πως πάει…..άλλο πράγμα.

Το πρόβλημά της είναι, και έχει γράφει στο forum ιδιοκτητών πάμπολλες φορές, η υποστήριξη και φυσικά η κακή κατασκευή και ποιότητα που δεν σε αφήνει σε ησυχία….αν δεν πιάνουν τα χέρια σου, δεν έχεις χώρο, χρόνο, και χρήμα…

άστο δεν κάνει……όχι πως εγώ είμαι πλούσιος …απλά μπήκα στον χορό και χορεύω.

Από παρέα όμως άλλο πράγμα …..ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ από τις αιτίες που δεν την πουλάω….

Τι ψυχολόγος και π@#$%ες.....:tease::uglystupid2::crazy:

όλα τα λεφτά…..αυτό που είπε και Noe ποιο πάνω.

Τι θέλει μία Enfield? πέραν αυτών που είπε ο BlackAdder κατά την γνώμη μου….

το βασικότερο κάθε 10.000km με 12.000km να λύνεις το κεφαλάρι και να κάνεις decarbonizing (ντιλαντι….ξεκαρβουνιασμα) με ότι άλλο συνεπάγετε, ακόμα δηλαδή και αλλαγή πιστονιού, βαλβίδες, έδρες βαλβίδων, οδηγοί βαλβίδων, ρεκτιφιέ κυλίνδρου, και και και ….όχι απαραίτητα όλα αυτά αλλά δεν ξέρεις αν δεν ανοιχτεί…..

……όχι δεν τα έβγαλα από το μυαλό μου, το λέει ο κατασκευαστής……στα χιλιόμετρα υπάρχει μία σχετική διαφορά αλλά και ο κατασκευαστής τα έχει μπερδεμένα στο owner’s manual σε σχέση με το εργοστασιακό αναλυτικό manual επισκευής τη μηχανής.

Τα χιλιόμετρα είναι από εμπειρία και γνώση αρκετών μηχανικών και χρηστών Enfield…..

Αν ξέρεις και μπορείς να κάνεις αυτή την επισκευή τότε μπορείς να την πάρεις και να την χρησιμοποιείς όπου θες….έτσι και αλλιώς είτε στην πόλη την χρησιμοποιείς είτε σε ταξίδια στα παραπάνω χιλιόμετρα θα κάνεις όλες αυτές τις δουλείες……αυτό είναι σίγουρο….

Τα υπόλοιπα είναι ψωμοτύρι μπροστά σε αυτό…….:shoot:

Αν δεν μπορείς να κάνεις όλα τα προηγούμενα και δεν σε περισσεύουν, άστο πάρε τίποτα άλλο για να μην χτυπάς το κεφάλι σου.

Αν από την άλλη θέλεις έτσι και αλλιώς να την πάρεις……εδώ είμαστε τουλάχιστον εγώ, για να χτυπάμε μαζί το κεφάλι μας….

……είπαμε για, από παρέα δεν παιζόμαστε….:clapping2:

Τροποποιήθηκε από τον bbk

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

…..και όπως είπα ποιο πάνω επειδή από παρέα δεν παιζόμαστε αποφασίσαμε να κάνουμε μία ακόμα πανελλαδική συνάντηση Enfieldαδων, η δεύτερη παρακαλώ για το έτος 2011.:_rock-on:

Η συνάντηση θα γίνει στην Πρέβεζα την Παρασκευή 7 Οκτώβρη.

Το Σάββατο 8 Οκτώβρη θα το έχουμε όλο δικό μας για να βολτάρουμε στην γύρο περιοχή με τα «κορίτσια» μας και να κάνουμε θεραπεία με τσίπουρα για να πνίξουμε τον πόνο μας :tease:……από τα πολλά χιλιόμετρα που θα διανύσουμε για να συναντηθούμε.

Την Κυριακή 9 Οκτώβρη θα ξεκινήσουμε για την επιστροφή στην πραγματικότητα και τα σπίτια μας.

Καλοδεχούμενος όποιος θέλει να έρθει έχει δεν έχει Enfield………

Θα ξεκινήσουν δύο ομάδες.Μία από Αθήνα και μία από Θεσσαλονίκη.

Υπάρχει σχετική συζήτηση στο αντίστοιχο Royal Enfield Club, για όποιον θέλει να ακολουθήσει.:drunk:

Τροποποιήθηκε από τον bbk

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καλησπερα βιρτουοζοι...

εχω ξανα μερικες αποριες (ειμαι ετοιμος να γραφτω και στο RE forum αλλα επιφυλασσομαι να γινει η αγορα πρωτα)

- πιο λαστιχακι μπορει να μπει για να "αγριεψει" λιγο το Look ? ειναι ευκολο να μετατραπει η παλια Bullet 500 σε Scrambler?

- το σασμαν στα δεξια ειναι κατι που συνηθιζεις? η οχι ?

- τελος Enfield που δεν κινειται συχνα , μπορει να κανει ταξιδι 300-350 χλμ (με αρκετες στασεις ) η ειναι too much? δε θελω μεταφορικες κλπ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εχω ξανα μερικες αποριες (ειμαι ετοιμος να γραφτω και στο RE forum αλλα επιφυλασσομαι να γινει η αγορα πρωτα)

Καταρχάς δεν χρειάζεται να περιμένεις να κάνεις την αγορά για να γραφτείς στο Club.

Καλύτερα μάλιστα να γραφτείς πρώτα και να κάνεις τις ερωτήσεις σου εκεί καθώς θα πάρεις πολύ περισσότερες απαντήσεις απο πολλούς κατόχους.

πιο λαστιχακι μπορει να μπει για να "αγριεψει" λιγο το Look ?

Υπάρχουν διάφορες επιλογές ανάλογα με το που θες να το πας

ειναι ευκολο να μετατραπει η παλια Bullet 500 σε Scrambler?

Ενοείς κάτι τέτοιο;

largeTrailblaster4.jpg

Εύκολο ή δύσκολο εξαρτάται απο τον τρόπο που θα διαλέξεις και το τι θα κάνεις.

Το κόστος πάλι τα ίδια.

Μπές εδώ και δές κάποια έτοιμα κιτ μετατροπής σε διάφορα στύλ. Μπορείς φυσικά να επιλέξεις εσύ τι θα βάλεις και πως θα το φτιάξεις.

το σασμαν στα δεξια ειναι κατι που συνηθιζεις? η οχι ?

Εγώ το συνήθησα εύκολα, φυσικά μπορείς να πάρεις με αριστερό σασμάν...

τελος Enfield που δεν κινειται συχνα , μπορει να κανει ταξιδι 300-350 χλμ (με αρκετες στασεις ) η ειναι too much? δε θελω μεταφορικες κλπ

Μπες στο club και διάβασε, έχει γίνει ταξίδι στη Γερμανία, και φυσικά παίζουν πανελλήνιες με αυτά τα χιλιόμετρα. Πέρισυ είχαν κατέβει σε συνάντηση για καφέ 3 μηχανές απο θεσσαλονίκη...

Φυσικά αυτά τα μηχανάκια ανεβαίνουν στα βουνά της Ινδίας.

EnfieldPostcard.jpg

και όχι μόνο..

4473320_f520.jpg

Royal_Enfield02.JPG

Τροποποιήθηκε από τον BlackAdder

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επαναφέρω λίγο το θεματάκι, μιάς και βλέποντας μιά παρατημένη Enfield bullet 400, κάπου, μου κίνησε το ενδιαφέρον να μάθω λίγα πράγματα γι αυτή την μηχανή και επίσης να ρωτήσω αν με μία ανακατασκευή θα μπορούσε να πάρει άδεια κλασικής μοτοσυκλέτας...

2013-Royal-Enfield-Bullet-Electra-Deluxe.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

1ον δεν υπάρχει Enfield 400

2ον ιστορικού οχήματος μπορείς να βγάλεις για μοτοσικλέτα κατασκευής από το 1983 και παλιότερα (30ετία) αν δεν κάνω λάθος.

3ον Αν θες περισσότερες πληροφορίες υπάρχει φόρουμ που ασχολείται αποκλειστικά σχεδόν με την Enfield.. :_thumbsup:

Τροποποιήθηκε από τον noe

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γειά σου kotsos_007

Καταρχάς enfield 400 δεν υπάρχει.

Υπάρχουν τα παλιά ινδικά μοντέλα 350cc και 500cc και το καινούριο με τον ψεκασμό στα 500cc

Δεν νομίζω να έχεις δει παρατημένο κάνα εγγλέζικο (προ 1968) αλλά και εκείνα σε 400cc δεν έβγαιναν.

Πολλές πληροφορίες (τις περισσότερες που μπορείς να βρείς γενικά στα ελληνικά) σχετικά με enfield θα τις βρείς στο forum του club, www.royalenfieldclub.gr.

Μπες διάβασε τις ενότητες που σε ενδιαφέρουν και αν θες να ρωτήσεις πράγματα γίνε μέλος.

Τώρα για το θέμα της κλασσικής μοτοσυκλέτας. Εφόσον δεν μιλάμε για Αγγλικό μοντέλο, μιλάμε για τις Ινδικές μοτοσυκλέτες.

Η ελληνική αντιπροσωπεία άνοιξε το 1992 οπότε αν η μηχανή έχει έρθει απο εκεί (που λογικά αυτό ισχύει) θα είναι μοντέλλο άντε του 90 - 91.

Αυτό σημαίνει ότι θέλει κάποια χρόνια ακόμα για να πάρει πιστοποιήση κλασσικού.

Γαμώτο απαντάει ο noe... δεν πρόλαβα...

Ρε νίκο απο το 1978 έχουν περάσει κοντά 36 χρόνια, το ξέρω γιατί τότε γεννήθηκα...

Είμαστε κοντά να γίνουμε κλασσικοί (εγώ δηλαδή).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μή γνωρίζοντας τίποτα για τις μηχανές καθώς και για την εταιρία, παρατήρησα οτι στο πλάι της μηχανής έγραφε bullet 400...

Θα το ξαναδώ μην φάω τζάμπα το κεφάλι μου, αλλά είμαι σχεδόν σίγουρος για το τί είδα...

Παρατημένη γενικά η μηχανή, αλλα ούτε γδαρσίματα, ούτε σπασίματα και τα πλαστικά σε πολύ καλή κατάσταση...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το διόρθωσα, το ορθόν είναι 30ετία.. :waycon1:

και τα πλαστικά σε πολύ καλή κατάσταση...

Πλαστικά; Μα η Enfield δεν έχει σχεδόν καθόλου πλαστικά.. :this:

Τροποποιήθηκε από τον noe

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το διόρθωσα, το ορθόν είναι 30ετία.. :waycon1:

Πλαστικά; Μα η Enfield δεν έχει σχεδόν καθόλου πλαστικά.. :this:

Ε αυτά τα σχεδόν ήταν σε πολύ καλή κατάσταση...

Και για να διορθωθώ ο αδιόρθωτος, ξαναπερνώντας απο την μηχανή, ομολογώ πως πρέπει να παραδεχτώ πως ήταν 500...

Άιντε... Τυχεροί είστε...

Δεν έχει 400...

Αλλά σε μένα το χρωστάτε!!! :peep::lipssealed:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μιας και το θέμα έχει αραχνιάσει, είπα να κάνω την αρχή με τι άλλο? ερωτήσεις και προβληματισμούς!

Τελικά ρε παιδιά, ξέρει κανείς τι θα γίνει με τη γκάμα της R.E στην Ελλάδα? Θα φέρουν κανένα μοντέλο πέραν της classic 500 (έστω και παραλλαγή της όπως τη chrome...). Πιστεύω πως μοντέλα όπως τα : http://royalenfield.com/continentalgt/ (το νεότερο enfield), http://royalenfield.com/motorcycles/thunderbird-500 , http://royalenfield.com/motorcycles/classic-chrome και http://royalenfield.com/motorcycles/bullet-electra-deluxe (μάλλον το αντίπαλο δέος στο 'νεο' SR) θα είχαν ανταπόκριση στην ελληνική αγορά (με βάση και τα σημερινά οικονομικά δεδομένα)...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μιας και το θέμα έχει αραχνιάσει, είπα να κάνω την αρχή με τι άλλο? ερωτήσεις και προβληματισμούς!

Τελικά ρε παιδιά, ξέρει κανείς τι θα γίνει με τη γκάμα της R.E στην Ελλάδα? Θα φέρουν κανένα μοντέλο πέραν της classic 500 (έστω και παραλλαγή της όπως τη chrome...). Πιστεύω πως μοντέλα όπως τα : http://royalenfield.com/continentalgt/ (το νεότερο enfield), http://royalenfield....thunderbird-500 , http://royalenfield..../classic-chrome και http://royalenfield....-electra-deluxe (μάλλον το αντίπαλο δέος στο 'νεο' SR) θα είχαν ανταπόκριση στην ελληνική αγορά (με βάση και τα σημερινά οικονομικά δεδομένα)...

φιλε rookie εγω δεν εχω ιδεα,αλλα πρεπει να παραδεχτω οτι το classic chrome μου αρεσει αρκετα

Τροποποιήθηκε από τον NORMANN

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τι έγινε ρε παιδιά? Κανένας δεν έχει ακούσει έστω και φήμη για τα νέα μοντέλα της R.E και την εισαγωγή τους στην Ελλάδα? Κάπου είχα ακούσει περί στοκαρίσματος από την εδώ αντιπροσωπεία πολλών classic... Μήπως αυτός είναι ο λόγος που δεν φέρνουν άλλα μοντέλα?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αφού δεν μπορούν να πουλήσουν αυτά που έχουν, λόγω της κρίσης, πώς να φέρουν άλλα; Μάλλον χλωμό το βλέπω...

Αν αυτή η αντιπροσωπεία ήθελε να επιβιώσει, έπρεπε να φέρει κι άλλες μοτοσυκλέτες, πιο οικονομικές και να τις προωθήσει, π.χ. θα μπορούσε να έχει την ιδέα να φέρει εκείνη τα σκούτερ LML (ινδικές βέσπες, δίχρονες και τετράχρονες). Με αυτό το ένα μοναδικό μοντέλο που φέρνει...δεν ξέρω. Και κρίση υπάρχει και μικρό το κοινό είναι για μια μοτοσυκλέτα μόνο.

Εγώ πούλησα την Enfield που είχα. Το έκανα λόγω κρίσης, πήρα κάτι μικρότερο και οικονομικότερο (YAMAHA YBR 125). Αλλά και αν μπορούσα τώρα αυτή τη στιγμή να ξαναπάρω μεγαλύτερη μηχανή, δεν θα ξαναέπαιρνα Enfiled, όχι επειδή έχω κάποιο μεγάλο παράπονο, αλλά γιατί...το εξάντλησα το θέμα. Αν ερχόταν βέβαια αυτή η continental gt, θα το ξανασκεπτόμουν! Βέβαια, είναι πολύ πιθανό να είναι ακριβότερη από τη YAMAHA SR 400!

Αλλά αν θέλεις να μάθεις τι θα γίνει τελικά, δεν έχεις παρά να περάσεις από την αντιπροσωπεία και να ρωτήσεις - αυτοί θα σου πουν αν σκέπονται να φέρουν κάποιο άλλο μοντέλο!

Τροποποιήθηκε από τον TKM

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ πάντως αν είχα την enfield δεν θα την πουλούσα για να πάρω ybr. Δε νομίζω να είναι τόσο οικονομικότερο.

Μιας και το φερε η κουβέντα, τα service που τα έκανες? Από κόστος, πόσο πήγαινε?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αφού δεν μπορούν να πουλήσουν αυτά που έχουν, λόγω της κρίσης, πώς να φέρουν άλλα; Μάλλον χλωμό το βλέπω...

Αν αυτή η αντιπροσωπεία ήθελε να επιβιώσει, έπρεπε να φέρει κι άλλες μοτοσυκλέτες, πιο οικονομικές και να τις προωθήσει, π.χ. θα μπορούσε να έχει την ιδέα να φέρει εκείνη τα σκούτερ LML (ινδικές βέσπες, δίχρονες και τετράχρονες). Με αυτό το ένα μοναδικό μοντέλο που φέρνει...δεν ξέρω. Και κρίση υπάρχει και μικρό το κοινό είναι για μια μοτοσυκλέτα μόνο.

Εγώ πούλησα την Enfield που είχα. Το έκανα λόγω κρίσης, πήρα κάτι μικρότερο και οικονομικότερο (YAMAHA YBR 125). Αλλά και αν μπορούσα τώρα αυτή τη στιγμή να ξαναπάρω μεγαλύτερη μηχανή, δεν θα ξαναέπαιρνα Enfiled, όχι επειδή έχω κάποιο μεγάλο παράπονο, αλλά γιατί...το εξάντλησα το θέμα. Αν ερχόταν βέβαια αυτή η continental gt, θα το ξανασκεπτόμουν! Βέβαια, είναι πολύ πιθανό να είναι ακριβότερη από τη YAMAHA SR 400!

Αλλά αν θέλεις να μάθεις τι θα γίνει τελικά, δεν έχεις παρά να περάσεις από την αντιπροσωπεία και να ρωτήσεις - αυτοί θα σου πουν αν σκέπονται να φέρουν κάποιο άλλο μοντέλο!

με βρισκεις συμφωνο ως προς τα των YBR125 & SR400 (κι εγω προς τα εκει κινουμαι,εκτος απροοπτου...).Δεν εχω αποψη για το Ενφηλντ, παρ' εκτος οτι το chrome μου αρεσει αρκετα εμφανισιακα(μαλλον δε θα το δουμε ποτε στην Ελλαδα...).Ο Rookie ψαχνει τα παντα και με πολλες λεπτομερειες και καλα κανει πριν καταληξει καπου...Και πραγματι ειναι και τα ενφηλντ ακριβα γι' αυτο που προσφερουν...Με μια τιμη γυρω στα 5κ ισως εκαναν καλυτερο ταμειο...(το αυτο ισχυει και για την ural...13.000 ευρω??) {.Οσο για τις LML σταρ ενταξει,δεν ειναι ουτε το βολικοτερο "σκουτερ" της αγορας,ουτε το ωραιοτερο,ουτε το φτηνοτερο και οικονομικοτερο σε καταναλωση...Απλως εχει ενα νοστιμο ρετρο σχεδιο(κατ' εικονα και ομοιωση της βεσπα,200 κ.ε. πενταταχυτο κιβωτιο στο χερι,ποδοφρενο,σχαρες,ρεζερβα,κλπ,κλπ)ωστοσο και η τιμη της κυμαινεται απο 2.400 εως + - 2800...αρα αν καποιος γουσταρει κατι τετοιο,γιατι να μην παρει το αυθεντικο και να τελειωνει? }...

Τροποποιήθηκε από τον NORMANN

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα