Jump to content
timos0

Ξαφνικός θάνατος κινητήρα ΧΤ 660r

Recommended Posts

Καλά ρε παιδιά η γιαμαχα ηρακλείου είναι γνωστή για την κακή ποιότητα υπηρεσιών που παρέχει. Εδώ φίλος για πρώτο σερβις tdm900 ρώτησε και του είπανε οτι πρέπει να το αφήσει 2 ημέρες. (Στο πρώτο σερβις αλλάζουνε μόνο λάδια και κάνουνε και κατι ρυθμίσεις καυσαερίων)

Φίλε μου βρές μεταχειρισμένο κινητήρα άλλωστε αυτός ο κινητήτας φορέται και στους πηγασους της απρίλια οπότε θα βρείς πολύ εύκολα είτε απο ΧΤ είτε απο πήγασο και φτιάξτο σε άλλο συνεργείο, όχι στο εξουσιοδοτημένο του Ηρακλείου.

Αν θες ντε και καλά αντιπροσωπεία έχω ακούσει καλά λόγια για την Ρεθυμνιώτική αντιπροσωπεία την έχει κάποιος ονόματι Ξέκαλος.

Υπομονή και η δουλειά θα σάσει που λέμε και στο χωριό μου....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Καλά ρε παιδιά η γιαμαχα ηρακλείου είναι γνωστή για την κακή ποιότητα υπηρεσιών που παρέχει. Εδώ φίλος για πρώτο σερβις tdm900 ρώτησε και του είπανε οτι πρέπει να το αφήσει 2 ημέρες. (Στο πρώτο σερβις αλλάζουνε μόνο λάδια και κάνουνε και κατι ρυθμίσεις καυσαερίων)

Φίλε μου βρές μεταχειρισμένο κινητήρα άλλωστε αυτός ο κινητήτας φορέται και στους πηγασους της απρίλια οπότε θα βρείς πολύ εύκολα είτε απο ΧΤ είτε απο πήγασο και φτιάξτο σε άλλο συνεργείο, όχι στο εξουσιοδοτημένο του Ηρακλείου.

Αν θες ντε και καλά αντιπροσωπεία έχω ακούσει καλά λόγια για την Ρεθυμνιώτική αντιπροσωπεία την έχει κάποιος ονόματι Ξέκαλος.

Υπομονή και η δουλειά θα σάσει που λέμε και στο χωριό μου....

δεν εχει αλλο εξουσιοδοτιμενο στο ηρακλειο?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πω, με φοβίζεις τώρα. Όλοι καλά λόγια λένε για τα XT. Ότι όσο και να τα φας δε σπάνε. Και για τον minarelli κινητήρα που αν δε κάνω λάθος είναι ο ίδιος με αυτόν που φοράνε οι aprilia δεν έχω ακούσει κάτι άσχημο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται και αντίστροφα.Δεν είναι και λίγα τα προβλήματα που έχουν βγάλει τα 660 ευρωπαικά ΧΤ.Ξεκινήσανε με το tps στα πρώτα μοντέλα.Εχουν αναφερθεί αρκετές περιπτώσεις για σπάσιμο αλυσίδας και τώρα τελευταία ακούω για τρίτη φορά για σπάσιμο κινητήρα.....Πάει η καλή εποχή των ΧΤ made in Japan

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
δεν εχει αλλο εξουσιοδοτιμενο στο ηρακλειο?

Όχι δεν έχει στο Ηράκλειο άλλο εξουσιοδοτημένο, είναι μονοπώλιο.

Μόνο Ρέθυμνο παίζει καλή αντιπροσωπεία και Χανιά είναι κάποια μαγαζιά αλλά όχι εξουσιοδοτημένα.

Εγώ το δικό μου το πάω σε μη εξουσιοδοτημένο μάστορα στο Ηράκλειο, (μια φορά δηλαδή που το έχω πάει, σχετικά ικανοποιημένος είμαι)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κατ' αρχήν , να σας ευχαριστήσω όλους για το ενδιαφέρον σας και για τη συμπαράσταση , τις πολύτιμες οδηγίες και συμβουλές σας !! Επειδή όμως οι τεχνικές μου γνώσεις είναι ελάχιστες ,θα πώ ότι κατάλαβα από τα λεγόμενα του ίδιου του αντιπροσώπου.Ένα παξιμάδι μέσα στον κινητήρα βγήκε από τη θέση του , χτύπησε τη μπιέλα και ένα μετά το άλλο διέλυσαν όλα τα μηχανικά μέρη του κινητήρα.Στην κυριολεξία , όλα μέσα ήταν διαλυμένα!Πρόκειται για κάτι σαν αλυσιδωτή αντίδραση ,το ένα παρέσυρε το άλλο.Για λεπτομέρειες, ρωτήστε την αντιπροσωπεία του Ηρακλείου. Με ξέρουν πολύ καλά . Πρίν απ' ολα όμως να πω ότι ο ιδιοκτήτης προθυμοποιήθηκε να με βοηθήσει βρίσκοντάς μου ένα μεταχειρισμένο κινητήρα σε πολύ καλή τιμή (2000 € περίπου χωρίς παζάρι) όπως μου είπε.... "Γκαντεμιά" ... η ετυμηγορία των παιδιών εκεί.. (κι ας είμαι και Σαββατογεννημένος :) !) . Έστειλα mail και στην Μοτοδυναμική. Ενδιαφέρθηκαν όπως έμαθα από τον αντιπρόσωπο του Ηρακλείου και έστειλαν μια έκθεση με την περιγραφή της ζημιάς στο εργοστάσιο κατασκευής , η δε απάντηση ήταν όπως σας είπα αρνητική , λόγω λήξης της εγγύησης , πάντα όπως προφορικά με ενημέρωναν . Όταν δε ζήτησα να μου δώσουν την έκθεση γραπτώς , μου είπαν ότι την είχαν υπαγορεύσει προφορικά στην Μοτοδυναμική κι όταν τη ζήτησα κι απ' τους τελευταίους μου είπαν οτι μαζί με την επίσημη απάντηση του εργοστασίου , αποτελούν "ενδοεταιρικά έγγραφα" κι απαγορεύεται η δημοσιοποίησή τους. Σε καμία περίπτωση δε με ενημέρωσαν γραπτώς , αντίθετα με τις εκκλήσεις μου , για τίποτα ... Εκείνο που με ενδιαφέρει σε τελική ανάλυση , είναι ότι ειμαι καλα ...

Τέλος , να πώ ότι όσα λέω , τα λέω καλοπροαίρετα και ότι δεν έχω κανένα λόγω να πω ψέμματα ή να προβοκάρω κανέναν. Εξ άλλου μπορούν να σας τα επιβεβαιώσουν οι ίδιοι οι κύριοι της Υamaha...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η γν΄΄ωμη μου είναι να επικοινωνήσεις άμεσα με την κεντρική αντιπροσωπεία στην Αθήνα και μιλήσεις με όποιον ανώτερο βρεις στην εξυπηρέτηση πελατών.

Η αντιπροσωπεία της Yamaha εγώ όσες περιπτωσεις έχω ακούσει έχει λύσει πολλές φορές προβλήματα και εκτός εγγύησης. Ειδικά σε κάτι σοβαρό επιβάλλεται.

Αυτό το 2000€ μεταχειρισμένο μοτέρ και σου κάνουμε και χάρη μου ακούστηκε κάπως

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
ένα μεταχειρισμένο κινητήρα σε πολύ καλή τιμή (2000 ? περίπου χωρίς παζάρι)

πολύ καλή τιμή, ε;

μήπως

1) να πουλήσεις όλα τα υπόλοιπα (και ότι απέμεινε από το μοτέρ) σιγά-σιγά σαν ανταλλακτικά

2) να μη σταματήσεις να τους δυσφημίζεις και

3) να μην ξαναγοράσεις Yamaha; (που θα το κάνεις σίγουρα, εσύ ειδικά!)

(για εμένα έτσι θα έπρεπε να λειτουργούμε όλοι και ας κυκλοφορούσαμε με ποδήλατα... )

Η γνώμη μου είναι να επικοινωνήσεις άμεσα με την κεντρική αντιπροσωπεία στην Αθήνα και μιλήσεις με όποιον ανώτερο βρεις στην εξυπηρέτηση πελατών.

Η αντιπροσωπεία της Yamaha εγώ όσες περιπτωσεις έχω ακούσει έχει λύσει πολλές φορές προβλήματα και εκτός εγγύησης. Ειδικά σε κάτι σοβαρό επιβάλλεται.

αυτό είναι πολύ σωστό!!

μη πιστεύεις τίποτα απ'όσα σου λένε οι ντόπιοι! μπορεί κάτι (δική τους λαδιά) να θέλουν να καλύψουν!

κάνε την απόπειρα στα κεντρικά, αφού όλοι λένε πως είναι σωστοί...

Τροποποιήθηκε από τον cbk

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
. Όταν δε ζήτησα να μου δώσουν την έκθεση γραπτώς , μου είπαν ότι την είχαν υπαγορεύσει προφορικά στην Μοτοδυναμική κι όταν τη ζήτησα κι απ' τους τελευταίους μου είπαν οτι μαζί με την επίσημη απάντηση του εργοστασίου , αποτελούν "ενδοεταιρικά έγγραφα" κι απαγορεύεται η δημοσιοποίησή τους. Σε καμία περίπτωση δε με ενημέρωσαν γραπτώς , αντίθετα με τις εκκλήσεις μου , για τίποτα ...

Δυστυχώς σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να φέρνεις και εσύ πραγματογνώμονα (από το Τεχν.Επιμελητήριο) ώστε να κάνει έκθεση, αλλά που να φανταστείς από πριν την εξέλιξη...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
3) να μην ξαναγοράσεις Yamaha; (που θα το κάνεις σίγουρα, εσύ ειδικά!)

ποναει δοντι... κοβω κεφαλι.... ουγκ!

:_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Η γν΄΄ωμη μου είναι να επικοινωνήσεις άμεσα με την κεντρική αντιπροσωπεία στην Αθήνα και μιλήσεις με όποιον ανώτερο βρεις στην εξυπηρέτηση πελατών.

Αυτό το 2000? μεταχειρισμένο μοτέρ και σου κάνουμε και χάρη μου ακούστηκε κάπως

Σαφεστατα και πρεπει να μιλησεις απευθειας εσυ με τα κεντρικα!

Οσον αφορα στην τιμη του κινητηρα, με 1800? βρηκα κινητηρα για το busa...

Moυ μυριζει απατη, ψαξτο καλυτερα και ψαξτο μονος σου, οχι με την αντιπροσωπεια στο Ηρακλειο. ;)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Aν βρεις κινητηρα με 1000 (περιπου) ευρω, τον περνεις και τελειωσες..

Αλλοιως, μαλλον σε συμφερει να πουλησεις το μηχανακι για ανταλλακτικα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στείλε μια επιστολή στον συνήγορο του καταναλωτή και στα περιοδικά μοτοσυκλέτας όπως και στην μαμά Yamaha.

Μην τους αφήσεις σε χλωρό κλαρί.

Πήγε να λυθεί παξιμάδι (και λύθηκε) και δεν το είδανε στο service? Τότε ποιος ο λόγος να προτιμάς τον εξουσιοδοτημένο?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κατά τη γνώμη μου:

1) Δε νοείται σύγκριση αξιοπιστίας μεταξύ του ΧΤ660 και του παλιού αλεξίσφαιρου ΧΤ600. Το 600άρι είχε πολλά χρόνια στην πλάτη και είχε αποδείξει στους πάντες ότι είχε τον πιο αξιόπιστο μονοκύλινδρο κινητήρα της αγοράς. Αθραυστο. Το 660 φοράει έναν νεοσχεδιασμένο κινητήρα που πρωτοβγήκε το 2004. Γενικά το 660 θεωρείται αξιόπιστο μοτεράκι (και δυνατό και οικονομικό) αλλά για να πούμε ότι είναι τέρας αξιοπιστίας, σαν τον προκάτοχό του, θα πρέπει να περάσει καμιά 10ετία. Το ότι έβγαλε πρόβλημα ένας κινητήρας, δεν μπορεί να μας οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι όλοι οι κινητήρες της σειράς είναι αναξιόπιστοι. Και για V-Strom που κόλλησε έχω ακούσει αλλά θεωρώ τον κινητήρα της Suzuki κορυφαίο στο είδος του (V-2). Και Transalp με πρόβλημα έχω ακούσει. Και πάει λέγοντας.

2) Δεν αξίζει να βάλεις πάνω μεταχειρισμένο μοτέρ. Δεν ξέρεις τί θα σου τύχει και θα δυσκολευτείς απίστευτα να το πουλήσεις. Καλύτερα πούλα τη μοτοσυκλέτα ως ανταλλακτικά και πάρε άλλο μηχανάκι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Κατά τη γνώμη μου:

1) Δε νοείται σύγκριση αξιοπιστίας μεταξύ του ΧΤ660 και του παλιού αλεξίσφαιρου ΧΤ600. Το 600άρι είχε πολλά χρόνια στην πλάτη και είχε αποδείξει στους πάντες ότι είχε τον πιο αξιόπιστο μονοκύλινδρο κινητήρα της αγοράς. Αθραυστο. Το 660 φοράει έναν νεοσχεδιασμένο κινητήρα που πρωτοβγήκε το 2004. Γενικά το 660 θεωρείται αξιόπιστο μοτεράκι (και δυνατό και οικονομικό) αλλά για να πούμε ότι είναι τέρας αξιοπιστίας, σαν τον προκάτοχό του, θα πρέπει να περάσει καμιά 10ετία. Το ότι έβγαλε πρόβλημα ένας κινητήρας, δεν μπορεί να μας οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι όλοι οι κινητήρες της σειράς είναι αναξιόπιστοι. Και για V-Strom που κόλλησε έχω ακούσει αλλά θεωρώ τον κινητήρα της Suzuki κορυφαίο στο είδος του (V-2). Και Transalp με πρόβλημα έχω ακούσει. Και πάει λέγοντας.

Όπως πάντα, τα λες πολύ καλά! :_thumbsup:

Και ακριβώς επειδή (λογικά και απ'όσο ξέρουμε) μάλλον είναι ένα από τα μεμονωμένα περιστατικά (στο συγκεκριμένο μοντέλο!!! μη ξεχνάμε τα πλαίσια στο FZ1!)

θε πρέπει η Yamaha να το αντιμετωπίσει έτσι (ως μεμονωμένο) και να αναλάβει την ευθύνη αλλά και το κόστος!! (σιγά το κόστος δηλαδή!).

Αν δεν το κάνει, πιθανόν :

α) φοβάται επαναληψιμότητα (άρα πολλαπλάσιο κόστος επισκευών λόγω "δεδικασμένου" ) ή

β) δεν ξέρει καλά (ή μήπως δεν τη νοιάζει, αφού η πίτα είναι δεδομένη ; ) να κρατάει και να πολλαπλασιάζει τους πελάτες της... ή

γ) και τα δύο (α & β).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

όπως και να έχει ειναι απαραδεκτο αυτό που συνεβηκε ,απο εκει και πέρα νομίζω οτι πρέπει να δεις δικηγόρο, και εφόσον εχεις (θα απαιτήσεις να έχεις) γραπτή αναφορά οτι ηταν συνέπεια κατασκευαστικου λάθους θα ζητησεις αποζημίωση η επισκευή δωρεάν . Και αυτό το λ'εω υπο την έννοια οτι το να φύγει κάτι στον κινητήρα μέσα ειναι κατασκευαστικό λάθος αλλιώς θα πρ'επει να βγούν και να ενημερωσουν τον κόσμο οτι το προιόν τους εχει ημερομηνία λήξης στα 3-4 χρόνια.

Και να σκεφτεις οτι παρηγγειλα yamaha και το περιμένω να έρθει την βαψαμε μου φαινεται.(όντως χοντάκιας βαμένος)

Οσο αφορά την αντιπροσωπεία στο Ηράκλειο ολοι λέγανε μέχρι πριν 2 χρόνια οτι ειναι αστέρια τι άλλαξε ξαφνικά?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το είπαν και τα παιδιά πιο πάνω και συμπληρώνω κι εγώ:

ΟΛΑ σπάνε αλλά ...το θέμα είναι ΠΟΣΟ συχνά και κυρίως ΚΟΣΤΟΣ για ανταλλακτικό.

Η yamaha είναι η αγαπημένη μου εταιρία αλλά είναι αλήθεια οτι τελευταία κάνει ''εκπτώσεις'' στη ποιότητα με αποκορύφωση την κακή ποιότητα συναρμολόγησης του ΧΤ 660Ζ Tenere.

Το συγκεκριμένο μοτέρ ΔΕΝ είναι καινούριο όπως γράφει ο Αιγαιόπλοος παρά είναι μια προσαρμογή του παλιού 660(ναι ναι...εκείνου!) σε ψεκασμό. Είναι ευρέως γνωστό αυτό. Τώρα...περί αξιποιστίας, είναι γνωστό το παλιό ΧΤ 660Ζ Tenere.

Ξανατονίζω οτι η yamaha τελευταία κάνει εκπτώσεις στη συναρμολόγηση και όχι στα μηχανικά μέρη τα οποία κατασκευάζονται στην Ιαπωνία κατά 80% αλλά συναρμολογούνται ανα τον κόσμο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στείλε ένα e-mail στα κεντρικα της YAMAHA στην ΙΑΠΩΝΙΑ και γράψε όλα όσα σου έχουν πει και από την κεντρική αντιπροσωπεία και από την αντιπροσωπεία Ηρακλείου. Κλάψου και λίγο ότι το πήρες γιατί έχεις ακούσει τα καλύτερα για το μηχανάκι, και άλλες σάλτσες κ.λ.π. και πές ότι θα εκτιμούσες αν μπορούσαν να σε βοηθήσουν στο πρόβλημά σου, διότι σαν μια τόση αξιόπιστη εταιρία θα περίμενες μια λύση κ.λ.π. κ.λ.π. κ.λ.π. Πιστεύω μια προσπάθεια αξίζει μπας και πετύχεις κάτι καλύτερο. Καλό κουράγιο. :bye:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
μεταχειρισμένο κινητήρα σε πολύ καλή τιμή (2000 ? περίπου χωρίς παζάρι) όπως μου είπε.... "Γκαντεμιά" ... η ετυμηγορία των παιδιών εκεί.. (κι ας είμαι και Σαββατογεννημένος

δε σχολιάζω τα υπόλοιπα αλλά τα 2.000 για κινητήρα μου φαίνονται ιδιαίτερα πολλά. με τέτοια λεφτά πέρνεις μηχανάκι ολόκληρο (λίγο παλιότερο βεβαίως) όχι απλά κινητήρα.Ψάξε λίγο την αγορά νομίζω οτι μπορείς να βρείς καλύτερη τιμή απο αυτή που σου δώσανε.

Το να πουλήσεις το μηχανάκι για ανταλλακτικά ναι μεν θα σου κάνει απόσβεση τη μηχανή αλλά πρέπει να αφιερώσεις χρόνο κτλ ο οποίος δεν υπάρχει πάντα.

Ότι και να αποφασίσεις καλή υπομονή....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Το συγκεκριμένο μοτέρ ΔΕΝ είναι καινούριο όπως γράφει ο Αιγαιόπλοος παρά είναι μια προσαρμογή του παλιού 660(ναι ναι...εκείνου!) σε ψεκασμό.

Ουσιαστικά πρόκειται για έναν καινούριο κινητήρα. Ναι μεν έχει τις διαστάσεις (100Χ84) και την αρχιτεκτονική του παλιού ΧΤΖ660 Tenere αλλά είναι μια νέα κατασκευή από πλευράς μετάλλων και διαδικασίας συναρμολόγησης ενώ και η γραμμή παραγωγής του στο εργοστάσιο της ιταλικής Minarelli (θυγατρικής της Yamaha) είναι καινούρια. Ο χρόνος θα δείξει αν ο εν λόγω κινητήρας θα αποδειχτεί "σκυλί", όπως ο ίδιας χωρητικότητας Ιάπωνας πρόγονός του.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ουσιαστικά πρόκειται για έναν καινούριο κινητήρα. Ναι μεν έχει τις διαστάσεις (100Χ84) και την αρχιτεκτονική του παλιού ΧΤΖ660 Tenere αλλά είναι μια νέα κατασκευή από πλευράς μετάλλων και διαδικασίας συναρμολόγησης ενώ και η γραμμή παραγωγής του στο εργοστάσιο της ιταλικής Minarelli (θυγατρικής της Yamaha) είναι καινούρια. Ο χρόνος θα δείξει αν ο εν λόγω κινητήρας θα αποδειχτεί "σκυλί", όπως ο ίδιας χωρητικότητας Ιάπωνας πρόγονός του.

Φίλε μου, δε διαφωνούμε. Παντού γράφεται οτι ο κινητήρας είναι ουσιαστικά ο ίδιος κι εμένα, με ενδιαφέρει η ουσία. Επίσης... έχει ήδη μια πενταετία που κυκλοφορεί ο κινητήρας σε αυτή τη μορφή(ουσιαστικά πολύ παραπάνω αλλά άς το πάμε οπως θέλεις). Πρέπει να περάσει 15ετία δηλαδή για να καταλάβει κάποιος εάν ένας κινητήρας είναι αξιόπιστος ή όχι?! Κι έπειτα λέμε για εξέλιξη στη μοτοσυκλέτα ΑΛΛΑ ταυτόχρονα πχ κατηγορούμε τη Honda με το transalp να είναι ίδιο απο το 87 μέχρι το 2006?!

Για μένα...ΑΚΟΜΗ κι αυτός ο κινητήρας του ΧΤ έχει στασιμότητα απο άποψης εξέλιξης όταν είναι απο τους πιο αδύναμους σε σχέση με τον ανταγωνισμό(αλλά ο πιο αξιόπιστος ταυτόχρονα).

Ξέρω οτι είναι ουτοπικό, αλλά κάτι που με χαλάει σε όλες τις εταιρίες, είναι που παίρνουν ένα κινητήρα και γύρω του φτιάχνουν 45 μοντέλα! Ξέρω οτι δε γίνεται απο πολλές απόψεις, αλλά θέλω νέους κινητήρες, με διαφορετικές τεχνολογίες, βελτιωμένους κτλ! Αυτό είναι εξέλιξη αλλά η μόνιμη τακτική είναι βγάζουμε κάτι τώρα, και αφήνουμε...καβάτζες. Όπως πχ η Ducati με το Streetfighter. Το έβγαλε 1098 την στιγμή που ήδη ο νέος της κινητήρας είναι 1198! Ή το R6 που φοράει προηγούμενους κινητήρες. ΌΧΙ ρε φίλε! Φτιάξε ένα σασί καλό, και ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΑΣΙ χτίσε! Όχι πάνω στο κινητήρα και τις ρυθμίσεις του!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα