Jump to content
Scandal

Tι είναι το paypal, πως το κάνεις, γιατί το κάνεις...

Recommended Posts

Σε αγορες με ευρώ δεν παίρνει κανένας προμήθεια, προφανώς πλήρωσες σε κάποιο άλλο νομισμα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Ρε σεις, ευρω εχω στο paypal και στο ebay.com σε ευρω εβγαζε τις τιμες.

μπορει στο ebay να σου εμφανιζε ευρω λογω της χωρας απο την οποια το επισκεπτοσουν,

αλλα στην πληρωμη στον πωλητη θα σου εμφανιζε το νομισμα που εχει ορισει ο πωλητης (πχ αγγλος, θα στο βγαζε σε λιρες)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρε σεις, ευρω εχω στο paypal και στο ebay.com σε ευρω εβγαζε τις τιμες.

Nα πας στις ρυθμίσεις του εβαυ και να ξεμαρκαρεις την μετατροπή νομίσματος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

την μετατροπη νομισματος αφηστε να την κανει το paypal. δε θα εχετε κανενα προβλημα και θα παιρνει κανενας προμηθεια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

στην μετατροπή ισοτιμίας και οι τράπεζες κλέβουν και το paypal κλέβει

πώς θα βγάλουν λεφτά; κλέφτες θα γίνουν;

γενικά έχω παρατηρήσει πως στα μικρά ποσά (π.χ. κάτω των 10 ευρώ) συμφέρει να κάνει την μετατροπή το paypal και στα μεγάλα η τράπεζα

ανεξάρτητα από το νόμισμα που γράφει το ebay μόνο στις εντός ευρώ αγορές δε μπορούν να μας κλέψουν (π.χ. από Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία κτλ)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

κανω αγορες εδω και 3,5 χρονια. δε εχω παρατηρησει ποτε να "κλεβει" λεφτα το paypal (απο την αρχη ειχα τη ρυθμιση να κανει την αλλαγη νομισματος το paypal). αν εχει κλεψει ποτε ποσο κατω του 10λεπτου του ευρω, απλα δεν το παρατηρησα. :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μπορει στο ebay να σου εμφανιζε ευρω λογω της χωρας απο την οποια το επισκεπτοσουν,

αλλα στην πληρωμη στον πωλητη θα σου εμφανιζε το νομισμα που εχει ορισει ο πωλητης (πχ αγγλος, θα στο βγαζε σε λιρες)

Στις τελευταίες συναλλαγές γλύτωσα 4-5€ επιλέγοντας να κάνει η τράπεζα τη μετατροπή του νομίσματος. Κι εγώ το PayPal είχα επιλέξει να το κάνει αλλά τώρα πάτησα να δω πόσα ήθελε να χρεώσει το PayPal το θυμόμουν και μετά επέλεγα να κάνει η τράπεζα τη μετατροπή. Δοκίμασε το. Αν δεν κάνω λάθος στις 150λιρες μου χρέωσε 200ευρω η τράπεζα, μαζί με την προμήθεια, ενώ το PayPal ήθελε 205.

κανω αγορες εδω και 3,5 χρονια. δε εχω παρατηρησει ποτε να "κλεβει" λεφτα το paypal (απο την αρχη ειχα τη ρυθμιση να κανει την αλλαγη νομισματος το paypal). αν εχει κλεψει ποτε ποσο κατω του 10λεπτου του ευρω, απλα δεν το παρατηρησα. :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αρα ρε παιδια ποιος ειναι καλυτερα να κανει την ισοτιμια?

γιατι ολοι προτεινουν να το αλλαξουμε ωστε η ισοτιμια να γινεται απο την τραπεζα?

οταν το ειχα απειραχτο δηλ προεπιλογη να γινεται απο paypal, με χρεωνε οσο ελεγε το αντικειμενο,

Απο την ωρα που το αλλαξα και εκανα αυτες τις 3 αγορές (κατω των 10€ καθεμια) με χρεωσε 30λεπτο για την καθεμια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

την μετατροπη νομισματος αφηστε να την κανει το paypal. δε θα εχετε κανενα προβλημα και θα παιρνει κανενας προμηθεια.

Tο παυπαλ εχει την χειρότερη ισοτιμία ever, αφου κάνεις λοιπον login στο παυπαλ πατάς το παρακάτω λινκ

https://www.paypal.com/gr/cgi-bin/webscr?cmd=_profile-merchant-pull-funding

μετά πατάς "Conversion Options" και επιλεγείς το "Bill me in the currency listed on the seller's invoice" με την επιλογή αυτη την μετατροπή την κάνει η τράπεζα σου και οχι το παυπαλ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αξεα αυτο εκανα ρε συ και με χρεωσε για καθε αντικειμενο 30 λεπτα επιπλεον, ενω πριν χρεωνε οτι ελεγε το αντικειμενο στη λιστα. Για αυτο ρωτησα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αξεα αυτο εκανα ρε συ και με χρεωσε για καθε αντικειμενο 30 λεπτα επιπλεον, ενω πριν χρεωνε οτι ελεγε το αντικειμενο στη λιστα. Για αυτο ρωτησα.

Κοιτα ετσι δεν βγαζουμε ακρη, πες το αντικειμενο, να σου πω και τι σε χρεωσαν στην μια και τι στην αλλη περίπτωση

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεικτη ταχυτητων απο δημοπρασια. Κερδισα βαζοντας 6,67€ τελευταιος και η τελικη χρεωση ηταν 7,01.

Γαντια pro biker τιμη λιστας 5.74€ , τελικη χρεωση 6.

Γκριπς τιμη λιστας 3.84€, τελικη χρεωση 4.14 .

Ειχα υπολοιπο 20€ στο paypal (οχι τραπεζα) και το συναλαγμα μου σε € κανονικα..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αποκλείεται να ισχύουν αυτα που γραφεις, σε ευρω δεν υπάρχει επιπλέον χρέωση, κατι κανεις λάθος

Τροποποιήθηκε από τον Axeas12

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οταν μπω απο το pc θα βαλω πριντσκριν. Λογικα ιδιες θα εχουν τις τιμες ακομα. Θα σου βαλω κ ενα απο το ιστορικο μου να δεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αποκλείεται να ισχύουν αυτα που γραφεις, σε ευρω δεν υπάρχει επιπλέον χρέωση, κατι κανεις λάθος

Κανονικότατα ισχύει και την έχω πάθει αρκετές φορές,ασχέτως που έχω μόνιμα την ισοτιμία μέσω τραπέζης.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Υποτιθεται για να μη βαζεις παντου τον αριθμο της καρτας σου και γινουν τιποτα κλοπες.. γι αυτο υπαρχει το paypal τυπικα. Ο λογος που εχω εγω ειναι για το ebay, επειδη σε αναγκαζει να εχεις προκειμενου να κανεις αγορες.. μαλλον και χωρις να εχεις κανεις, αλλα χωρις δεν μπορεις να παρεις επιστροφη χρηματων!

Οταν λοιπον κανεις λογαριασμο στο paypal, βαζεις μια πιστωτικη η χρεωστικη καρτα (εγω μονο χρεωστικες, δεν προκειται ποτε να αποκτησω πιστωτικη γιατι δε θελω) σε χρεωνει εικονικα 1μιση ευρω και εμφανιζεται αυτο στο αντιγραφο του λογαριασμου σου στην τραπεζα (ειτε σου ερχεται ταχυδρομικως ειτε εχεις e-statement).

Μετα λοιπον βρισκεις τη χρεωση του στο αντιγραφο και κρατας εναν 4ψηφιο κωδικο που γραφει εκει, μπαινεις στο paypal και γραφεις τον κωδικο για να επιβεβαιωσεις την καρτα σου. Τοτε ο,τι αγορα κανεις γινεται με το να γραφεις το password του paypal σου, αντι την καρτα σου καθε φορα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ισχυει αυτο.

Οταν ειναι σε ευρω,οντως σε χρεωνουν οτι λεει.

Αλλιως σε χρεωνουν οντως κατιτις παραπανω.

Σε αλλα αντικειμενα με χρεωνουν οτι ελεγε,σε αλλα λιγα λεπτα παραπανω.

Δε ξερω γιατι γινεται και θα ηθελα και εγω να μαθω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οι προηγουμενες αγορες μου ηταν πριν το διαχωρισμο του paypal απο το ebay. Λετε τωρα που ειναι ανεξαρτητα να χρεωνουν αυτοι τιποτα επιπλεον ως μεσαζοντες για παροχη υπηρεσιων?

Δεν διαχωριζει το τελικο ποσό στα εξοδα ωστε να αναφερουν περι τινος προκειται...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οι προηγουμενες αγορες μου ηταν πριν το διαχωρισμο του paypal απο το ebay. Λετε τωρα που ειναι ανεξαρτητα να χρεωνουν αυτοι τιποτα επιπλεον ως μεσαζοντες για παροχη υπηρεσιων?

Δεν διαχωριζει το τελικο ποσό στα εξοδα ωστε να αναφερουν περι τινος προκειται...

Αν ηταν θα χρεωναν και στου ευρω τις αγορες.

Η αληθεια ειναι οτι ειναι μονοπωλειο το paypal σε τετοια υπηρεσια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κανονικότατα ισχύει και την έχω πάθει αρκετές φορές,ασχέτως που έχω μόνιμα την ισοτιμία μέσω τραπέζης.

Σαφως και δεν ισχύει, κανεις λαθος και αναφέρομαι για αγορες με ευρω

Αν ειχες βαλει ενα λινκ δεν θα γράφαμε για το θεμα αυτό 300 ποστ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεικτη ταχυτητων απο δημοπρασια. Κερδισα βαζοντας 6,67€ τελευταιος και η τελικη χρεωση ηταν 7,01.

Γαντια pro biker τιμη λιστας 5.74€ , τελικη χρεωση 6.

Γκριπς τιμη λιστας 3.84€, τελικη χρεωση 4.14 .

Ειχα υπολοιπο 20€ στο paypal (οχι τραπεζα) και το συναλαγμα μου σε € κανονικα..

11009945_10206483946527298_3499961181364341039_n.jpg?oh=f43feb3f7b11b2c6a729d7db6c6b8a57&oe=55C9A113

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σαφως και δεν ισχύει, κανεις λαθος και αναφέρομαι για αγορες με ευρω

Αν ειχες βαλει ενα λινκ δεν θα γράφαμε για το θεμα αυτό 300 ποστ

Για αγορές σε ευρώ μιλάμε φίλε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

.

Τα ποσά που χρεωθηκα οταν πατησα να κανω τσεκ αουτ ειναι αυτα που αναφερω πιο πανω - παλι διαφορετικα απο οτι στη λιστα.

απο το tablet οι τιμες που εβλεπα και βλεπω γενικα, ηταν/ειναι αλλου για αλλου.

11329957_10206527463895205_2960300896221840828_n.jpg?oh=6f27baa4f84280048382a1abc4d6c3c1&oe=55C3AF5F

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα