Jump to content
Sign in to follow this  
ALX™

Τι μπορεί να συμβεί καμιά φορά στα καλά καθούμενα.

Recommended Posts

Την Δευτέρα που μας πέρασε, ήμουν απογευματινός στη δουλειά μου. Έτσι πήγα στις 1μμ που έπιανα βάρδια για να σχολάσω στις 9 το βράδυ.

Κατεβαίνοντας όμως να πάρω την μοτοσυκλέτα να φύγω, έρχομαι αντιμέτωπος με μια πρωτόγνωρη κατάσταση!

Η μοτοσυκλέτα από το ύψος της σέλας/ρεζερβουάρ και κάτω, ήταν σαν βρεγμένη!!! Είχε πάνω της μια υγρασία. Υπόψιν... παρκάρω σε κλειστό πάρκινγκ και όταν πήγα για δουλειά, πήγα χωρίς βροχή και βρεγμένους δρόμους! :huh:

Αυτό μου έκανε μεγάλη εντύπωση λοιπόν. Τρελάθηκα εν ολίγοις γιατί το μυαλό μου πήγε στο ότι κάποιος μου είχε πάρει την μοτοσυκλέτα και πήγε βόλτα και μου την ξανάφησε εκεί! Το σκέφτηκα αυτό γιατί από ώρα είχε αρχίσει να βρέχει δυνατά έξω. Όμως τα πάντα ήταν φυσιολογικά. Ο συναγερμός οπλισμένος και δεν έδειχνε ότι κάποιος "μετακίνησε" την μοτοσυκλέτα!

Χαζή σκέψη θα πει κάποιος, αλλά τι άλλο να σκεφτόμουνα βλέποντας την μοτοσυκλέτα βρεγμένη ενώ την είχα παρκάρει στεγνή?

Αμέσως μετά κοίταξα τα λάστιχα αλλά το πέλμα τους ήταν θεόστεγνο σε σχέση με το προφίλ τους που είχε πάνω μια υγρασία.

Έχω μείνει μλκας και κοιτάζω την μοτοσυκλέτα εξονυχιστικά κάνα τέταρτο να καταλάβω τι είχε συμβεί!

Τα φτερά, είχαν υγρασία, η ποδιά από κάτω, υγρασία, η εξάτμιση υγρασία, οι λαιμοί των εξατμίσεων υγρασία, τα προφίλ των ελαστικών υγρασία!

Έως ότου το μάτι μου έπεσε πάνω στις βρεγμένες μπροστινές δαγκάνες. Εκεί πέρα από την υγρασία, έβλεπα πάνω στο μαύρο χρώμα τους, σημεία όπου ήταν μικρές άσπρες κηλίδες, σαν φούσκες. Σαν να έχεις ρίξει ένα οξύ και τρώει το μέταλλο ένα πράγμα! :shock:

Αυτό με τρομοκράτησε ακόμα περισσότερο. Έπιασα αυτές τις άσπρες κηλίδες κι ένιωσα στο χέρι μου απλό νερό. Παράξενο!

Αφού κοίταξα λίγο ακόμα αυτά τα σημεία, φόρεσα τα αδιάβροχα γιατί έριχνε καρέκλες έξω και ξεκίνησα για το σπίτι.

Την άλλη μέρα κατεβαίνω να δω την μοτοσυκλέτα και με τρόμο βλέπω το ίδιο σκηνικό. Βρεγμένη η μοτοσυκλέτα (ενώ παρκάρω σε πηλωτή) με τις ίδιες άσπρες κηλίδες (πολύ πιο λίγες από την προηγούμενη μέρα) πάνω στις δαγκάνες, αλλά το χειρότερο ήταν η σκουριά που αντίκρισα!!! :shock:

Σκουριά σε κάθε τι μεταλλικό άβαφο σημείο και κυρίως στους πύρους των δαγκανών (και στις τρεις) και στα τακάκια! Επίσης αρκετή σκουριά είχε η πίσω δισκόπλακα και ειδικά μέσα στις τρύπες που έχει. Σκουριά είδα επίσης στο κεντρικό και πλαϊνό σταντ στο κάτω μέρος που δεν είναι βαμμένα. Επίσης είδα σκουριά και σε κάποια κεφάλια βιδών (εσωτερικά στην εσοχή που μπαίνει το άλεν)

Μετά άρχισα να σκέφτομαι ψύχραιμα. Δεν μπορεί... κάτι είχε γίνει. Δεν μπορεί ξαφνικά να άρχισε να σκουριάζει η μοτοσυκλέτα και σε τέτοιο γρήγορο ρυθμό! Σκέφτηκα λοιπόν ότι κάτι πάτησα. Από κάπου πέρασα και γέμισε όλη η μοτοσυκλέτα χαμηλά από αυτό το πράγμα, ώσπου το μυαλό μου πήγε στη βόλτα που είχα κάνει στις 2 Ιανουαρίου.

Εκεί που πέρασα το χιονισμένο κομμάτι πάνω από τα Βίλια.

Την υγρασία τι την τραβάει? Το αλάτι φυσικά! Και που μπορεί να συνάντησα "αλατόνερο"? Μα εκεί που πέρασα στα χιόνια. Προφανώς είχαν ρίξει αλάτι σε όλο εκείνο το κομμάτι για να μην παγώσει ο δρόμος, και καθώς πέρασα εγώ, γέμισε παντού η μοτοσυκλέτα από κάτω αφού ο δρόμος είχε πολύ νερό από τα χιόνια! <_<

Ανέβηκα γρήγορα στο σπίτι και μετά από λίγο κατέβηκα με έναν κουβά γεμάτο σαπουνάδα, και με μία βούρτσα κάθισα και καθάρισα σχολαστικά όλα εκείνα τα μέρη που είχαν προσβληθεί από σκουριά και ειδικά τις δαγκάνες.

Φυσικά έπλυνα ολόκληρη την μοτοσυκλέτα, δίνοντας μεγαλύτερη προσοχή χαμηλά. Με το πλύσιμο απομακρύνθηκε αρκετή σκουριά που ήταν επιφανειακή τελικά, αλλά όταν στέγνωσε η μοτοσυκλέτα είδα ότι δεν είχε φύγει ολοκληρωτικά. Ειδικά οι πύροι των δαγκανών σκούριασαν εκ νέου. Λίγο αλλά σκούριασαν.

Τώρα πρέπει να τους βγάλω και αφού τους τρίψω να τους περάσω μια επάλειψη με γράσο για να τους προστατεύσω. Τα τακάκια κάποια στιγμή θα τα αλλάξω κι έτσι δεν με απασχολούν. Όποια άλλα σημεία έχουν σκουριάσει (όπως τα πέλματα αλλά και γύρω από αυτά των σταντ) θα τα βάψω με ένα μαύρο σπρέι. Τα κεφάλια από τις βίδες θα τα τρίψω με αντισκωριακό και θα δούμε πως θα πάει. :/

Βρήκα δουλειά να κάνω ρε γμτο στα καλά καθούμενα! Μα είπα κι εγώ... τόσα ταξίδια έχω κάνει με βροχή! Τόσο νερό έχει φάει αυτή η μοτοσυκλέτα στα χρόνια που την έχω, σκουριά δεν είχα δει ποτέ μου πάνω της.... τι διάολο έγινε ξαφνικά! :(

Γι αυτό λοιπόν παιδιά προσοχή όταν τύχει να περάσετε από χιονισμένο δρόμο που πιθανότατα του έχουν ρίξει αλάτι. Όταν φτάσετε στον προορισμό σας, ξεπλύντε αμέσως την μοτοσυκλέτα σας με άφθονο νερό για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεως σαν κι εμένα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

ισχυει 100% αρκει να πω πως σε χωρες οπος αγγλια αλλαζουν λογο αλατιου εξατμιση καθε ενα δυο χρονια στα κουτια

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αρα γιαυτο λενε οτι τα αυτοκινητα BMW εισαγωγης απο γερμανιας φαινονται καινουργια αλλα απο κατω παιζει σαπιλα.. :0

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

:huh: ....πικρα φιλε!

... παντως η μονη λυση ειναι νερακι οπως αναφερεις και καλο...καλο πλυσιμο καθε φορα που γυριζεις απο βολτα τις χειμωνιατικες μερες !

:what: ... αλατι !...δυστυχώς αναγκαίο κακο!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τι να πουμε και εμεις που ειμαστε στα νησια???????Οι ζαντες μετα απο 1 μερα που εχουν πλυθει και τριφτει εχουν σκουρια..απο εκει αρχιζει και παει παντου...Αλμυρη υγρασια...κακο πραγμα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ε αμα λεω γω οτι τα αυτοκινητα απο ΓΕΡΜΑΝΙΑ δεν ειναι παναγίτσες...δεν ακουει κανεις...

και δω τα ιδια φιλε!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φίλε ALX και μου το είχανε τονίσει αυτό που να το φανταζόμουνα ότι θα την πάθαινες.

Το αλάτι πρέπει να ξεπλένεται αμέσως.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Άρχισε να τα αλλάζεις ένα ένα.

Πύροι δαγκάνων, βίδες και άλλα αντίστοιχα με αυτά εξαρτήματα, έχουν υψηλής ποιότητας ψυχρό γαλβάνισμα και γι αυτό δεν σκουριάζουν με το κοινό νεράκι. Απ την στιγμή όμως που σπάσει το γαλβάνισμα όπως τώρα συμπεριφέρονται σαν κοινό σίδερο και σκουριάζουν στην πρώτη υγρασία. Δες τι νούμερα βίδες είναι, τράβα σε ένα εξειδικευμένο βιδάδικο και πάρε ένα σακούλι από κάθε νούμερο κι όποτε βαριέσαι και δεν έχεις τι να κάνεις, βγάζε μία μία κι άλλαζε.

Ο δίσκος γενικά αν τον καθαρίσεις, θα πρέπει μάλλον να την γλυτώσει γιατί είναι ατσάλι με διάφορες προσμίξεις ανοξείδωτων στοιχείων

Άντε, καλό κουράγιο...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αλξ ευτυχως που το προλαβες νωρις,παντως θα το εχω κι εγω υποψιν γιατι το αγνοουσα μεχρι τωρα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ έτυχε να το γνωρίζω αυτό, έχοντας ως παθών τον παππού μου σε παλαιότερο αυτοκίνητό του.. Αλλά μου κάνει εντύπωση γιατί περάσανε τόσες μέρες βροχερές από τότε. Δεν έφαγε καθόλου βρόχινο νερό η μηχανή στα σημεία που πήγε το αλατόχιονο??

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Άλεξ, πρώτα βάλε σε ένα ψεκαστήρι καθαρο (κατα προτίμηση) πετρέλαιο, και ψέκασε όλα τα σημεία που προσβλήθηκαν.

Μην σε ανησυχεί, είναι πολύ επιφανειακή η σκουριά, αλλά και σε δυό μέρες...... τι να πώ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρε παιδια, εδω ακομα και πιο φτηνιαρικο αυτοκινητο, εχει γαλβανισμενο αμαξωμα πια.. (Εδω και 15-20 χρονια τουλαχιστον, αυτη η δουλεια, για ολες τις εταιρειες)

Τωρα, αυτο που συζηταμε εδω, μαλλον τροφη προς σκεψη, ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ! ειναι.. :rolleyes:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Άλεξ, απο Γερμανία ήταν η μηχανή; Αν ναι, μήπως ειχε κάποια "ευαισθησία" λόγω προτέρου βίου σε αλατισμένους δρόμους;

...............

Αλλά μου κάνει εντύπωση γιατί περάσανε τόσες μέρες βροχερές από τότε. Δεν έφαγε καθόλου βρόχινο νερό η μηχανή στα σημεία που πήγε το αλατόχιονο??

Αυτός ακριβώς είναι και ο καλύτερος τρόπος να πάει το αλάτι παντού. Με την βροχή το αλάτι λειώνει, και με το σπρέυ (και το δικό μας και των μπροστά), φτάνει στα πιο απίθανα σημεία......

Καλό ξέπλυμα λοιπόν μετά απο κάθε βόλτα, είτε με μηχανή, είτε με αμάξι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ALX Vs ALATI 0-1

Οντως ατιμο πραγμα το αλατι στους δρομους αλλα νοστιμο πανω στις ντοματες!

Αλεξη χλιαρο νερακι με σαπουναδα,μαλακη βουρτσα και δωστης..Βασικα τα αλουμινια ειναι που διαβρωνονται και δεν τα σωζεις με τιποτα αμα κατσει επανω τους αλατι.

Οποτε ασε τα πυρακια στις δαγκανες και τα αλλα εξαρτηματα που μπορεις να τα αλλαξεις με σχετικα μικρο κοστος και κοιτα να καθαρισεις πρωτα τα αλουμινενια μερη της μηχανης σου προτου αρχισουν να ψωριαζουν!!!!

Πλαστικα,λαστιχα και βαμενες επιφανειες δεν παθαινουν τιποτα αλλα προσοχη γιατι το αλατι οταν στεγνωσει γινονται κρυσταλοι και θελει προσοχη στο καθαρισμα για να μην σου αφησει γρατζουνιες.Με πολυ νερο/σαπουναδα και πολυ μαλακο σφουγγαρι.

Αντε καλη διασκεδαση... :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γι'αυτό τα εισαγωγής από Γερμανία αυτοκίνητα από κάτω είναι φαγωμένα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
:0 :0 :0 Πρώτη φορά ακούω κάτι τέτοιο....

δεν εχεις παει ποτε σε νησι ? :)

Τι να πουμε και εμεις που ειμαστε στα νησια???????Οι ζαντες μετα απο 1 μερα που εχουν πλυθει και τριφτει εχουν σκουρια..απο εκει αρχιζει και παει παντου...Αλμυρη υγρασια...κακο πραγμα...

και εγω αυτο το δραμα περναω στην ροδο... μεσα στην βροχη στην αθηνα και ουδεν κακο. καλοκαιριατικα στην ροδο , σε 2 μηνες αρχισα να βλεπω ιχνη σκουριας στην μηχανη....

ΤΟ ΚΡΑΤΟ΅ΦΤΑΕΙ !!! :rolleyes:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Άλεξ, απο Γερμανία ήταν η μηχανή; Αν ναι, μήπως ειχε κάποια "ευαισθησία" λόγω προτέρου βίου σε αλατισμένους δρόμους;

Από Γερμανία είναι, αλλά όταν την είχα φέρει, όλες οι επιφάνειες ήταν σαν καινούριες. Φαίνεται η τύπισα που την είχε, δεν την είχε κυκλοφορήσει ποτέ χειμώνα (απ τους δύο χειμώνες που την είχε)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οταν κινείσαι σε δρόμους αλατισμένους, πρέπει σύντομα να πλύνεις το όχημα (μοτοσυκλέτα - ΙΧ).

Αλλά όχι με ζεστό νερό.

Ζεστό νερό + αλάτι = ταχύτατη επιτάχυνση της διάβρωσης.

Είναι απείρως προτιμότερο το κρύο νερό.

Το λέω αυτό γιατί έχω δει σε βενζινάδικα να πλένουν μηχανές και αυτοκίνητα με καυτό νερό (για "καλύτερα", λέει, αποτελέσματα). Μέγα λάθος.

Τροποποιήθηκε από τον Αιγαιοπλόος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πολύ σκουριά δηλαδή εεεε??? :mellow:

Ε καλό καθάρισμα...και μακρία απο αλάτσι..

Κάνε και κανα αντιτετανικό εμβόλιο να σαι σίγουρος... :lol:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κανόνας είναι αυτός παιδιά!... Πάντα μετά από κίνηση σε βρεγμένο ορεινό δρόμο, ενώ γύρω έχει χιόνια, θέλει άμεσο προσεκτικό πλύσιμο με άφθονο κρύο νερό!...

Είναι ύπουλο το αλάτι, αλλά αναγκαίο κακό για να μην υπάρχουν παγωμένα σημεία-παγίδες στο δρόμο...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα