Jump to content
The Great

ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΗ ΜΗΧΑΝΗΣ ΑΝΑΜΕΣΑ....ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ???

Recommended Posts

Καλισπεριζω ολο το forum...

θα η8ελα τα φωτα σας...οσοι ξερουν...

Σημερα ειχα μια συζιτιση:argue:... με κατι φιλαρακια(κουτακιδες) :D ...

και ειχαμε την εξης διαφωνια...

Σε κεντρικο δρομο με 2 ή 3 λωριδες ανα κατευθυνση (πχ Κηφησιας),

με νησιδα στην μεση,

οταν τα αμαξια ειναι σταματημενα-μποτιλιαρισμενα...

1>ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΥΚΥΚΛΩΝ ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ?????

και

2>Αν καποιο ΙΧ παει αν αλλαξει λωριδα ΧΩΡΙΣ ΦΛΑΣ, και χτυπισει καποια διερχομενη μηχανη... ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ????

Ακουω γνωμες...

και οσοι εχουν παραδειγματα με παρομοια περιστατικα..τι τελικα εγινε???

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

1.σε μποτιλιαρισμενο δρομο εννοοιτε οτι θα πρεπει να κινουμαστε στα ενδιαμεσα για να φτασουμε νωριτερα στον προορισμο μας.(παντα ομως με προσοχη γιατι σε καποιο ατυχημα εμεις θα ειμαστε οι υπευθηνοι)

2.παντα θα πρεπει να κινουμαστε σε μια λωριδα κυκλοφοριας,οποτε εαν το ιχ αλλαξει λωριδα χωρις την απαιτουμενη προσοχη τον περνει κανονικοτατα...τον καταλογισμο της ευθηνης εννοω :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

για τη διηθηση λες? απαγορευεται αποσο ξερω

και τα φλας προειδοποιουν δεν υποχρεωνουν

τωρα για το ποιος φταιει ειναι περιεργη ερωτηση

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

στη Κηφισίας που έχει 3 λωρίδες πχ, πρέπει να υπάρχουν το πολύ 3 οχήματα ανά κατεύθυνση. οτιδήποτε παραπάνω είναι παράνομο. ένα όχημα ανά λωρίδα πάντα.

αυτά στη θεωρία, διότι στην πράξη είναι αδύνατο να εφαρμοστούν

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

οντως απογορευεται γι'αυτο και πρεπει να γινοται με προσοχη-συνεση.

τα φλας ειναι προοιδοποιηση και οχι υποχρεωση..αλλα δεν καταλαβαινω γιατι σε κοβουν στις εξετασεις εαν δεν τα αναψεις....

για να αλλαξεις λωριδα θα πρεπει να εχεις προοιδοποιησει τα αλλα οχηματα να κοιταξεις απο τον καθρευτη σου οτι μπορεις να κανεις την αλλαγη και μετα να μεταβεις στην διπλανη λωριδα (και μονο μια καθε φορα)

εαν δεν γινουν ολα αυτα και προκαλεσεις ατυχημα τοτε φερεις και την ευθηνη αυτου

Τροποποιήθηκε από τον ouzocolas

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το να ξεχάσεις φλάς είναι πολύ πιο σοβαρό από όσο νομίζουν οι περισσότεροι

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μου εχει τυχει πολλες φορες να ειμαι αναμεσα σε αυτοκινητα κ να προπορευεται αλλο μηχανακι που να βιαζεται και να ΚΟΡΝΑΡΕΙ για να του ανοιξουν περοσσοτερο χωρο.

αυτος ειναι κ μεγαλος μακακας.εαν δεν χωραω ΠΕΡΙΜΕΝΩ μεχρι να προχωρησουν τα κουτια.ετσι ειναι το σωστο και οχι να κορναρεις η να τους υποχρεωνεις να στριβουν το τιμονι για να σου ανοιξουν χωρο.και το γαμωτο ειναι οτι νευριαζει ο μακακας οταν δ χωραει και προσπαθει να χωθει χωρις να μπορει να περασει.

μηπως πρεπει ΟΛΟΙ μας να χωνομαστε αναμεσα στο πλησιεστερο προς την νησιδα κενο , ωστε κ οικουτακιδες να το μαθουν κμαι να μας αφηνουν χωρο;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ

2>Αν καποιο ΙΧ παει αν αλλαξει λωριδα ΧΩΡΙΣ ΦΛΑΣ, και χτυπισει καποια διερχομενη μηχανη... ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ????

ΦΤΑΙΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΛΩΡΙΔΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙ Ή ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΑΨΕΙ ΤΟ ΦΛΑΣ

Ακουω γνωμες...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λοιπόν... όταν τα αυτοκίνητα είναι σταματημένα, ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑΜΑΤΗΜΕΝΑ τοτε επιτρέπεται στα μηχανάκια να περνούν ανάμεσα και μάλιστα ο ΚΟΚ προτρέπει τα μηχανάκια να μην κάθονται σταματημένα πίσω από αυτοκίνητα αλλά να πηγαίνουν ανάμεσά τους για να αποφύγουν την σύγκρουση από πίσω.

Όταν τα αυτοκίνητα είναι εν κινήση τότε απαγορεύεται!

Όταν κάποιος αλλάξει λωρίδα και χτυπήσει μηχανάκι τότε φταίει αυτός που άλλαξε λωρίδα έστω και αν έχει αναμένο φλας, καθώς το φλας ενημερώνει και δεν υποχρεώνει. Δηλαδή εγώ που έρχομαι με την μηχανή ακόμα και αν δω το φλας δεν είμαι υποχρεωμένος να τον αφήσω να περάσει. Βέβαια καλό είναι οι μηχανές να δίνουμε πάντα προτεραιότητα ακόμα και σε αυτούς που δεν το δικαιούνται γιατί έτσι φροντίζουμε για την ασφάλειά μας! τι να το κάνω το δίκιο μου αν βγω σακατεμένος;; το θέμα είναι να μην γίνει!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δηλαδι ρε παιδια,ολοι εμεις που κινουμαστε αναμεσα στα κουτια..ειμαστε παρανομοι??? :blink:

μπορουν να μας γραψουν?????

Υπαρχει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ νομος για αυτο το πραγμα????

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Λοιπόν... όταν τα αυτοκίνητα είναι σταματημένα, ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑΜΑΤΗΜΕΝΑ τοτε επιτρέπεται στα μηχανάκια να περνούν ανάμεσα και μάλιστα ο ΚΟΚ προτρέπει τα μηχανάκια να μην κάθονται σταματημένα πίσω από αυτοκίνητα αλλά να πηγαίνουν ανάμεσά τους για να αποφύγουν την σύγκρουση από πίσω.

Όταν κάποιος αλλάξει λωρίδα και χτυπήσει μηχανάκι τότε φταίει αυτός που άλλαξε λωρίδα έστω και αν έχει αναμένο φλας, καθώς το φλας ενημερώνει και δεν υποχρεώνει. Δηλαδή εγώ που έρχομαι με την μηχανή ακόμα και αν δω το φλας δεν είμαι υποχρεωμένος να τον αφήσω να περάσει. Βέβαια καλό είναι οι μηχανές να δίνουμε πάντα προτεραιότητα ακόμα και σε αυτούς που δεν το δικαιούνται γιατί έτσι φροντίζουμε για την ασφάλειά μας! τι να το κάνω το δίκιο μου αν βγω σακατεμένος;; το θέμα είναι να μην γίνει!

Αυτά ακριβώς!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

με νησιδα στην μεση,

και

Ακουω γνωμες...

Αυτό που περιγράφεις ονομάζεται διήθηση και άσχετα αν δεν τηρείται στην πράξη στην χώρα μας απαγορεύεται μιας και ο ΚΟΚ αναφέρει ότι η οδήγηση οχημάτων γίνεται σε "στίχους"...Οπότε μπορεί μεν να έχουμε συνηθίσει (και δεν έιναι κόντρα στην απλή λογική...) να το κάνουμε όλοι συνεχώς και καθημερινά, όταν θα συμβεί η στραβή νομικά είμαστε έκθετοι...Γι αυτό και θέλει άπειρη προσοχή...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

η προσπεραση γινεται με ευθυνη αυτου που προσπερναει

αρα και ακινητοποιημενος να ειναι στην λωριδα του, να μην αναψει φλας και να σου κλεισει το δρομο νομικα φταις εσυ γιατι τον προσπερασες

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για ρίξε βρε γκαρντάση και εσυ argi το άρθρο του Κ.Ο.Κ που αναφέρει αυτήν την προτροπή? Γιατί δεν γνωρίζω . Πιστεύω και άλλοι εδω μέσα

Τροποποιήθηκε από τον veligekas

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
τα φλας ειναι προοιδοποιηση και οχι υποχρεωση..

:_thumbsup:

Δηλαδι ρε παιδια,ολοι εμεις που κινουμαστε αναμεσα στα κουτια..ειμαστε παρανομοι??? :blink:

μπορουν να μας γραψουν?????

Υπαρχει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ νομος για αυτο το πραγμα????

Ναι! (Απαγορευεται η "διηθηση")

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΔΕΝ απαγορευεται η πορεια αναμεσα σε αυτοκινητα...το ξερω σιγουρα γιατι το ειχα ρωτησει..αν ηταν να απαγορευεται τοτε καλυτερα να τα πεταξουμε

παιδες τα μηχανακια..

αυτο βεβαια νομιζω εχει αλλαξει τα τελευταια 5 χρονια....πριν απαγορευονταν, τωρα ΟΧΙ!

Τωρα εαν εχεις αμαξι στα αριστερα σου και σου την κανει ΦΤΑΙΕΙ γιατι σε εχει και απο δεξια..αλλωστε η μοτοσυκλετα ΔΕΝ ειναι υποχρεωμενη να

κινηθει στο κεντρο της λωριδας...αρα και κοντα στον αλλο που εχεις απο αριστερα να εισαι και εισαι ταυτοχρονος στην λωριδα σου

θα φταιει και ας εχει βγαλει και φλας..

Οταν τους εχουμε απο δεξια...ειναι λιγο μπερδεμα ΑΛΛΑ απο την στιγμη που μιλαμε για αλλαγη πορειας-λωριδας παλι φταιει αυτος που δεν τσεκαρε..

Εννοειται πως οταν ειναι σταματημενα ΔΕΝ το συζηταμε καν το θεμα.. :lol:

Επισης κατι που τηρω εγω στην οδηγηση μου ειναι να μην μπαινω αναμεσα σε αυτοκινητα..οταν ειναι εν κινηση φροντιζω σχεδον παντα να περναω

και να ειμαι κανονικα στην λωριδα μου..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα φλας είναι υποχρεωτικά και όχι προαιρετικά όπως υπόθηκε παραπάνω. Είναι από τα σοβαρά παραπτώματα του ΚΟΚ και η παράβαση αν ο τροχαίος εφαρμόσει κατά γράμμα το νόμο, είναι και αφαίρεση πόντων από το δίπλωμα για αλλαγή κατεύθυνσης χωρίς χρήση φλας. :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν θές να πηγαίνεις ανάμεσα απο τα αυτοκίνητα και να είσαι νόμιμος τότε πρέπει μονίμως να έχεις ανναμένο το αριστερό φλάς που θα υποδεικνείει οτι κάνεις προσπέραση.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
ΔΕΝ απαγορευεται η πορεια αναμεσα σε αυτοκινητα...το ξερω σιγουρα γιατι το ειχα ρωτησει..αν ηταν να απαγορευεται τοτε καλυτερα να τα πεταξουμε

παιδες τα μηχανακια..

αυτο βεβαια νομιζω εχει αλλαξει τα τελευταια 5 χρονια....πριν απαγορευονταν, τωρα ΟΧΙ!

Νομίζω ότι κάνεις λάθος... Η διήθηση επίσημα απαγορεύεται.... Ξέρω ότι τώρα τελευταία σε άλλες χώρες πχ. Αγγλία ο νόμος άλλαξε και την επιτρέπει, αλλά στην Ελλάδα δεν έχω υπ' όψιν μου κάτι τέτοιο...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Απαγορευμένη ή όχι, είναι μια εξαιρετικά επικίνδυνη τακτική και πρέπει να γίνεται με μέγιστη προσοχή από όλες τις πλευρές. Θεωρούμε φυσικά δεδομένο ότι κανένας οδηγός αυτοκινήτου δεν μας προσέχει, οπότε όλη η προσπάθεια πρέπει να γίνεται από εμάς, όπερ σημαίνει αναμένο φλας (ή alarm άμα παίζουν), αναμένη μεγάλη σκάλα των φώτων και περιοδικά χτυπήματα της κόρνας. Τα προηγούμενα μοναχά για να γλιτώσουμε από τραυματισμούς από τους ελάχιστους σε αριθμό οδηγούς αυτοκινήτων που πραγματικά δεν μας έχουν δει και παράλληλα νοιάζονται να μην μας χτυπήσουν. Επίσης, περνώντας ανάμεσα από καθρέπτες αυτοκινήτων, δεν κοιτάμε αυτούς γιατί θα πέσουμε πάνω τους: κοιτάμε ευθεία και οδηγούμε με χαμηλή και σταθερή ταχύτητα (αν τα αυτοκίνητα είναι σταματημένα με 20km/h, αν κινούνται αργά με +20km/h από αυτά). Εξαίρεση φυσικά υπάρχει όταν είμαστε τελείως σταματημένοι και προσπαθούμε να μανουβράρουμε μέσα από καθρέπτες. Ακόμη, κοιτώντας ευθεία, σκανάρουμε γρήγορα τα κεφάλια των οδηγών και κόβουμε αντιδράσεις: αν κινούνται σπασμωδικά, γρήγορα (πχ ακούνε μουσική ή τσακώνονται), αν δεν υπάρχουν καθόλου (πχ έχουν σκύψει δίπλα να πάρουν κάτι από μια τσάντα) ή έχουν χέρι δίπλα στο κεφάλι (μιλούν στο κινητό, ξύνουν αυτί ή μύτη, τρώνε νύχια κλπ), γενικά αν κάνουν οτιδήποτε άλλο από το να κάθονται ήσυχοι και προσεκτικοί οι ...ιδιοκτήτες τους, τότε ακόμη μεγαλύτερη προσοχή και ει δυνατόν βρίσκουμε άλλο χώρο να διαφύγουμε. Τέλος, αν δεν είμαστε σίγουροι και προτιμούμε να ακολουθήσουμε έναν άλλο μηχανόβιο για να μας δείξει το δρόμο, φροντίζουμε να έχει μηχανή αντίστοιχου εκτοπίσματος: αν έχουμε TDM δεν ακολουθούμε παπί, κυρίως C50!

(Συγγνώμη για το πρώτο πληθυντικό, αλλά θεωρώ το ζήτημα πολύ σημαντικό.)

Σημείωση: όταν οι οδηγοί αυτοκινήτων μάς βοηθούν, ένα ευχαριστώ (κούνημα χεριού ή κεφαλιού ή και με φωνή ακόμα) είναι ό,τι καλύτερο για εμάς, για αυτούς και για τους γύρω αν και εφόσον μας βλέπουν. Αν δεν μας βοηθούν, δεν εκνευριζόμαστε, αλλά θυμόμαστε ότι είναι ηλίθιοι και απαίδευτοι ουρακοτάγκοι, προσπερνάμε και σκεφτόμαστε να μάθουμε τα παιδιά μας να σκέφτονται λογικά και ανθρώπινα. Αν μας δυσκολεύουν εσκεμμένα κι επειδικτικά, καθόμαστε 3-4 αυτοκίνητα πιο πίσω και έπειτα α) αν έχουμε ηρεμήσει, το ξεχνάμε και β) αν δεν μας έχει περάσει, πάμε από δεξιά και τους κλείνουμε τον καθρέπτη του συνοδηγού προς τα μπρος (είναι σημαντικό αυτό γιατί δεν μπορούν να τον επαναφέρουν αν δεν γίνουν τιραμόλα) ή αν είναι σταθερός, ηλεκτρονικός, φροντίζουμε να τον χτυπήσουμε αρκετά. Μοναχά για δική μας ικανοποίηση φυσικά! :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγω ενα ξερω, πως οι λωριδες ειναι για να ακολουθεις τον μπροστινο σου, αρα η οποιαδηποτε προσπεραση μεσα στις λωριδες δεν επιτρεπεται και υπετειος ειναι αυτος που το κανει!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Καλισπεριζω ολο το forum...

θα η8ελα τα φωτα σας...οσοι ξερουν...

Σημερα ειχα μια συζιτιση:argue:... με κατι φιλαρακια(κουτακιδες) :D ...

και ειχαμε την εξης διαφωνια...

με νησιδα στην μεση,

και

Ακουω γνωμες...

1.απαγορεύεται οι μηχανές να διέρχονται ανάμεσα από τα αυτοκίνητα.

2.σε περίπτωση ατυχήματος φταίει η μηχανή.(ανάμεσα σε 2 λωρίδες δεν υπάρχει 3η :D )

3.παρ'ότι απαγορεύεται οι μηχανές να κινούνται ανάμεσα στα αυτοκίνητα, υπάρχει "'άτυπος νόμος" με την αστυνομία να το επιτρέπουν, γι'αυτό και δεν μας γράφουν (αποσυμφόρηση κυκλοφορίας, φαντάσου τις μηχανές σταματημένες την μια πίσω από την άλλη όπως τα αυτοκίνητα, μιλάμε για ουρές χιλιομέτρων) ΑΛΛΑ σε περίπτωση ατυχήματος ΦΤΑΙΜΕ ΛΕΜΕ ΓΙΑΥΤΟ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ!!!

post-9053-1229414121_thumb.jpg

post-9053-1229414153_thumb.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα