Jump to content
Sign in to follow this  
CIVIL

ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΗΧΑΝΗΣ

Recommended Posts

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΕΣ ΑΝΑΒΟΛΕΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΕΡΕΥΝΑ ΕΠΙΣΗΣ

PEGASO 650 STRADA KAI VERSYS

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΡΑΒΟΥΝ

ΤΑ ΚΡΙΤΊΡΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΙΚΡΌ ΣΕ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ, ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ ΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΤΑΞΙΔΑΚΙ, ΕΥΚΟΛΙΑ ΛΟΓΩ ΜΙΚΡΗΣ ΠΕΙΡΑΣ

Η ΑΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΑΝΤΑ ΒΟΗΘΑ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Το pegaso θα είναι λογικά πιο ευκολο αφού δέν έχει τα 60+ άλογα του Versys....

Αλλα το Versys επειδή το είχα...λέει...Θα σε πάει πιό μακριά (ταξιδάκι) απο τον Pegaso και ειναι και ευκολοδήγητο... πολύ..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

VERSYS καλυτερα..Το ιδιο ευελικτο με το Strada, σε αστικες συνθηκες, αλλα καλυτερο σε ταξιδι

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Versys λέω κι εγώ. Η διαφορά της τιμής μεταξύ των δύο είναι μικρή, αναλογικά με τα οφέλη που σου προσφέρει η ιαπωνική (και στην κατασκευή παρακαλώ) πρόταση της Kawasaki.

Δεν είναι κακό μηχανάκι το Pegaso Strada. Σχετικά δυνατός είναι ο μονοκύλινδρος της ιταλικής Minarelli (που τον "φοράνε" και τα Yamaha XT660R/X, το Yamaha Tenere 660 και το Derbi Mullachen) και ικανός τόσο για την πόλη όσο και για ταξίδι (θα τα βρεις σκούρα όμως στην ανεμοκάλυψη και δεν ξέρω αν υπάρχει εξτά ψηλότερος ανεμοθώρακας). Εχει βέβαια μικροσκορτσαρίσματα στις πολύ χαμηλές στροφές (μονοκύλινδρος ψεκαστός γαρ) αλλά είναι πολύ αξιόπιστος και σχεδιασμένος από τη Yamaha (της οποίας θυγατρική είναι η Minarelli).

Από την άλλη, το δικύλινδρο εν σειρά Versys είναι σαφώς πολύ πιο ολοκληρωμένη πρόταση, χωρίς μάλιστα να χάνει σε ευελιξία - ευχρηστία, καθώς είναι πολύ μαζεμένο σε διαστάσεις και σχετικά ελαφρύ (για δικύλινδρο). Η made in Japan κατασκευή του φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού και αυτό είναι κάτι που σπανίζει πλέον. Δε μου άρεσε (όταν το οδήγησα παλιότερα) η θέση οδήγησής του, γιατί η σέλα του αναβάτη ήταν κάπως άβολη και κατηφορική ενώ και η σέλα του συνεπιβάτη είναι μέτρια, γιατί είναι πολύ ψηλά και σου χαλάει λίγο το κέντρο βάρους. Φρένα - πιρούνι - αμορτισέρ μου άρεσαν. Ο κινητήρας είναι πολύ ελαστικός και εύστροφος (τα πάντρεψε καλά αυτά τα 2 η Kawasaki). Μόνο ο θόρυβός του δε μου άρεσε. Τέλος, πολύ σωστή είναι και η θέση της εξάτμισης κάτω από τα κάρτερ (φορτώνεις άνετα σαμάρια, χωρίς φόβο ... πυρκαγιάς).

Στη σούμα τώρα. Στο ζουμί που λέμε.

Μια χαρά μηχανάκι είναι το Versys. Οδήγησέ το και αν σου αρέσει, χτύπα το.

Τροποποιήθηκε από τον Αιγαιοπλόος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Versys κι απο μένα..

Κούκλα είναι και το Pegaso αλλά η διαφορά τιμής μικρή για να πάρεις το καλύτερο κατα την αποψη μου Versys (κυρίως στο θέμα μοτέρ η διαφορά είναι μεγάλη).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Καλή απόφαση κοπελιά!!! baby.gif

δεν είμαι κοπέλα

προς versys είμαι περισσότερο αλλά δεν ξέρω από αξιοπιστία τι λέει

και από έμπορο Σαλονίκη αν ξέρετε

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κάτι είχε γράψει το ΜΟΤΟ παλιότερα για ένα πρόβλημα στον τεντωτήρα της αλυσίδας των εκκεντροφόρων, που παρουσίασε το Kawasaki ER6n (που φοράει τον ίδιο κινητήρα με το Versys). Το μηχανάκι το είχαν για long term test και κάπου έξω από τον Αγ. Κωνσταντίνο άρχισε να κάνει κάτι περίεργους θορύβους. Εν τέλει, το πήγανε στην αντιπροσωπεία και εστάλη ο κινητήρας στα κεντρικά της kawasaki Europe στην Ολλανδία για έλεγχο. Το πόρισμα ήταν πρόβλημα στον τεντωτήρα. Αυτή η περίπτωση είναι 2-3 χρόνια τώρα, αν θυμάμαι καλά.

Πάντως, όσοι γνωστοί μου το έχουν (και είναι αρκετοί) δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα και είναι ευχαριστημένοι. Ούτε σε forum έχω διαβάσει κάτι για βλάβη στο Versys. Εγώ θα το εμπιστευόμουν πάντως.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και εγώ ανεπιφύλακτα σου προτείνω το VERSYS. Πιστεύω πως είναι απ΄τις καλύτερες επιλογές στην κατηγορία αυτή και θα σου κάνει εντύπωση το πόσο καλοστημένο είναι. Το μηχανάκι αυτό εξάλου το έχει φίλος σχεδόν 2 χρόνια και είναι απόλυτα ευχαριστημένος.Εαν μπορείς πάντως πάρτο με ABS. :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Versys me ABS είναι καταπληκτική επιλογή. Να κοιτάξεις και το F650GS, πολύ καλό μηχανάκι κατά τη γνώμη μου

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όντως το Βέρσυς πιο ολοκληρωμένη πρόταση, αλλά το strada είναι πολύ πιο όμορφο (για μένα).

B)

050JUL05_APR_PEGASO_650_STRADAcc.jpg

Προσωπικά θα κοίταγα και το Er6N αλλά και το πολύ όμορφο Er6F

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Κάτι είχε γράψει το ΜΟΤΟ παλιότερα για ένα πρόβλημα στον τεντωτήρα της αλυσίδας των εκκεντροφόρων, που παρουσίασε το Kawasaki ER6n (που φοράει τον ίδιο κινητήρα με το Versys). Το μηχανάκι το είχαν για long term test και κάπου έξω από τον Αγ. Κωνσταντίνο άρχισε να κάνει κάτι περίεργους θορύβους. Εν τέλει, το πήγανε στην αντιπροσωπεία και εστάλη ο κινητήρας στα κεντρικά της kawasaki Europe στην Ολλανδία για έλεγχο. Το πόρισμα ήταν πρόβλημα στον τεντωτήρα. Αυτή η περίπτωση είναι 2-3 χρόνια τώρα, αν θυμάμαι καλά.

Πάντως, όσοι γνωστοί μου το έχουν (και είναι αρκετοί) δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα και είναι ευχαριστημένοι. Ούτε σε forum έχω διαβάσει κάτι για βλάβη στο Versys. Εγώ θα το εμπιστευόμουν πάντως.

Το προβλημα με τους τεντωτηρες της αλυσιδας των εκκεντροφορων, στα Kawasaki, ειναι δι-α-χρο-νι-κο! Δυο ειχα αλλαξει, στο KLX! (Το μονο προβλημα που μου ειχε βγαλει, σε 10 χρονια)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εμενα δε μου αρεσει το versys και δεν μου αρεσει η θεση οδηγησης!γουστα ειναι αυτα!κοιτα για κανενα bmw 650 η f800!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

απο ομορφια το απριλια λεει καλητερα.απο κινητηρα το δικυλινδρο λογικα ειναι καλητερο,αλλα κανα bmw οπως λεει και ο ζουντι θα ηταν πιο σωστη επιλογη.κοιτα την τσεπη σου και αποφασισε..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

για αυτα τα δύο σε καινουργιο, αν πήγαινα σε μεταχειρισμένο θα διάλεγα κάτι άλλο(transalp) αλλά τα φοβάμαι τα μεταχειρισμένα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όσο αναφορά τα προβλήματα κάθε μοντέλου τις καλύτερες πληροφορίες θα τις βρεις στα πιο εξειδικευμένα Forum..

http://www.kawasaki-bikers.gr/ ( δες και την ενότητα ER6 καθότι φορούν το ίδιο μοτέρ όπως γνωρίζεις σίγουρα)

http://www.apriliabikers.gr/

Ενδεικτικά να αναφέρω πως τα συνήθη προβλήματα στο Pegaso είναι κυρίως σε τρόμπα βενζίνης, όργανο ενδείξεων (κυρίως υγρασία), μπερδεματα ψεκασμού στα χαμηλά(δεν γνωρίζω αν έχει λυθεί στα τελευταία) και κάποια ακόμη απο τα συνηθισμένα ηλεκτρικά των Aprilia. Κατα τα άλλα το μοτέρ είναι το ίδιο minarelli με το XT660 και τα περιφερειακά του πολύ καλά

Για το Kawasaki ένα καλό θέμα για info απολογιστικά για προβλήματα θα βρεις εδώ..

http://www.kawasaki-bikers.gr/modules.php?...sc&start=15

Τροποποιήθηκε από τον TC-drift

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Όντως το Βέρσυς πιο ολοκληρωμένη πρόταση, αλλά το strada είναι πολύ πιο όμορφο (για μένα).

B)

050JUL05_APR_PEGASO_650_STRADAcc.jpg

Προσωπικά θα κοίταγα και το Er6N αλλά και το πολύ όμορφο Er6F

Τωρα πας σε άλλη κατηγορία μηχανής ομως ,πιο street.

Για το versys δεν ξερω τι λεει απο αξιοπιστία αλλά οσο για το pegaso άστο καλύτερα, το έχει ο συνεταιρος μου και μονίμως μενει στο δρόμο....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πιο πολυ θα σε βολεψει το versys,ειναι δικυλινδρο και γενικα ειναι καταπληκτικο μοτορι κανει για ολα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα