Jump to content
ALX™

Τα αναλώσιμα που συνήθως...ξεχνιούνται

Recommended Posts

Εσύ το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνεις είναι να αλλάξεις τα λάδια του κινητήρα :D Mετά τα υγρά των φρένων και του συμπλέκτη. Τα λάδια στις μπουκάλες φθείρονται όταν δουλεύουν, άρα αν δεν έχεις κάνει χιλιόμετρα, δεν χρειάζεται να τα αλλάξεις άμεσα.

Ναι αλλα παιζει να εχουν ξεραθει οι τσιμουχες στα καλαμια λογο τις πολυκαιριας και στην πρωτη τσαρκα να τα δεις να δακρυζουν οποτε ριχτους μια ματια να εισαι σιγουρος :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Ναι αλλα παιζει να εχουν ξεραθει οι τσιμουχες στα καλαμια λογο τις πολυκαιριας και στην πρωτη τσαρκα να τα δεις να δακρυζουν οποτε ριχτους μια ματια να εισαι σιγουρος :_thumbsup:

Ε κομματάκι δύσκολο αυτό που λες για τόσο καινούρια μοτοσυκλέτα και μάλιστα Honda!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

παντως ο μηχανικος μου ,μου εχει πει οτι μετα τα 2 χρονια τα λαδια χανουν τις ιδιοτητες τους και καλο ειναι να κανουμε ενα service τις αναρτησεις ,φυσικα δεν ειναι το ιδιο με το να εχουν δουλεψει κιολας αλλα δεν ειναι και οπως οταν ηταν καινουρια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εσύ το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνεις είναι να αλλάξεις τα λάδια του κινητήρα :D Mετά τα υγρά των φρένων και του συμπλέκτη. Τα λάδια στις μπουκάλες φθείρονται όταν δουλεύουν, άρα αν δεν έχεις κάνει χιλιόμετρα, δεν χρειάζεται να τα αλλάξεις άμεσα.

Χιλιομετρα εχω λιγα γραμμενα (10.000) . Λαδια κινητηρα τωρα το σκεφτομαι. Η μηχανη θα παει ετσι και αλλιως για το 3ο της σερβις αμεσως. Τα λαδια (κινητηρα και φιλτρο) τα εβαλα τα χρηστουγεννα και εχουν γραψει μολις 400χλμ. λες να τα κανω ξανα και αυτα ενα ρεφρες τον Σεπτεμβρη ? (Λαδια φρενων ειχα σκοπο να αλλαξω παντως.)

Η τιμες για μπουκαλες (αλλαγη λαδιων), σε τι πλαισια κιμενοντε ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Η τιμες για μπουκαλες (αλλαγη λαδιων), σε τι πλαισια κιμενοντε ?

Εκεί τώρα παίζει μια περίεργη φάση.

Ο εξουσιοδοτημένος Γιαμάχα που πάω την μηχανή , μου λέει πως για να αλλάξει τα λάδια βγάζει τα καλάμια και τα λύνει για να τα καθαρίσει. Στην περίπτωση αυτή είναι φυσικό τα εργατικά να τσούζουν λιγάκι (κανένα 150άρι)

Βέβαια, τα λάδια στα καλάμια μπορούν να αλλάξουν πανεύκολα με τα καλάμια πάνω στην μηχανή, μιας και τα καλάμια έχουν τάπες τόσο για να τα αδειάσεις όσο και για να τα συμπληρώσεις. Στην περίπτωση αυτή δύσκολα θα ξεπεράσεις το 50ευρο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γεια σας παιδια και μπραβο σε ολους σας που δινουν τα φώτα τους σε όσους δεν γνωρίζουν και τόσα απο τεχνικά.Θέλω να ρωτήσω το εξής.Υπάρχει εδώ τμήμα 'How to" δλδ. πώς αλλάζουμε τα λάδια του κινητήρα με ασφάλεια ή πώς τα λάδια των μπροστινών (αν φυσικά πρέπει και δεν επιβάλεται να το κάνει μάστορας.) Γενικά πιστεύω οτι ότι μπορούμε να κάνουμε στη μηχανή μας καλό είναι να το κάνουμε μόνοι μας.Και απο θέμα κόστους αλλα και απο θέμα χαράς-ικανοποίησης και στην τελική αν δουλέψεις (αν εχεις χρονο φυσικα) στη μηχανή σου ξέρεις και τι ρόλο παιζει απο 1ο χέρι .

Έχω πάρει από φίλο μια f650gs και θέλω να αρχίσω τη συντηρησή της (λάδια -ξύδια-τακάκια) και ψάχνω για πληροφορίες.Αριστος ο ALX με τον οδηγό του για τα φρένα , τον οποίο θα εφαρμόσω εντός των ημερών. Τα άλλα? Ωραίες οι πληροφορίες αλλα εμένα τον γκάβακα που πρέπει να με πάρεις απο το χεράκι και να μου το δείξεις, ποιός θα με βοηθήσει? Αν λοιπόν έχετε το χρόνο και τη διάθεση, όταν κανετε και την επόμενη αλλαγή λαδιών π.χ βγάλτε και καμια φωτογραφία..ε¨?

Ευχαριστώ.

Θάνος.

Υ.Γ. Ο πατέρας μου είχε ενα kadett που το ελυνε-εδενε μόνος του και τον ζήλευα.Είναι δυνατόν να εχω πάρει μια bmw και να μην την αγγίζω????!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ας διαβάζουμε όλοι μας που και που το user manual της μηχανής μας και δεν θα ξεχνάμε αυτά που ξεχνάμε

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ρουλεμαν τροχων -τιμονιου- μοχλικου μετα απο αρκετες χιλιαδες χιλιομετρα (με τους κ8λοδρομους που εχουμε)

επισης "σινεμπλοκ" πισω τροχου (αυτα κατω απο τον φορεα του γραναζιου)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

"Σινεμπλόκ" θα πρόσθετα κι εγώ.... Λογικό είναι να του ξέφυγε του ALX.

Αν όχι αλλαγή σε κάθε αντικατάσταση αλυσίδας-γραναζιού, τουλάχιστον έλεγχος.

Τροποποιήθηκε από τον alpo

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλό θα ήταν κάθε τόσο να ρίχνουμε και λίγο λάδι στην μανέτα του φρένου όπου έχει ένωση με την τρόμπα, στην μανέτα του συμπλέκτη, στο μοχλό αλλαγής ταχυτήτων και μοχλό του πίσω φρένου γιατί με τα πλυσίματα φεύγει και αρχίζει να χάνει σε αίσθηση το κάθε ένα απο αυτά.

Ειδικά το μπροστινό φρένο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ απο τότε που πήρα το Φέιζερ το οποίο έχει τώρα 37000 χλμ δεν έχω πειράξει καθόλου τις ρυθμίσεις της πάντως!

Κακώς... Αν εκμεταλευτείς τις δυνατότητες ρυθμίσεων που έχουν θα ανακαλύψεις ότι μπορούν να ανέβουν 1-2 επίπεδα παραπάνω σε αίσθηση, ασφάλεια και άνεση σε σχέση με τις μαμίσιες ρυθμίσεις...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ALX πολύ σωστές υπενθυμίσεις.

Από πίσω φρένα μου έχει τύχει να μείνω τελείως λόγω του ότι έβρασαν τα υγρά σε μία γρήγορη κατάβαση , δικάβαλος φορτωμένος.

Μετά από 5 περίπου λεπτά κρύωσαν και επανήλθαν.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ε κομματάκι δύσκολο αυτό που λες για τόσο καινούρια μοτοσυκλέτα και μάλιστα Honda!

...οι τσιμούχες είτε σε Honda είναι, είτε σε Malaguti την ίδια διαρκεια ζωής έχουνε....

Τροποποιήθηκε από τον Harry

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ας κανω και εγω ενα UP , νεος στο φορουμ να πω οτι επαθα και εγω αυτο που ειπε ο φιλος Giorgos.gr 3 ποστ ποιο πανω . Εβρασαν / ζωριστηκαν αρκετα τα φρενα μετα απο καταβαση και επιπλεον ζωρισμα σε ενα μινι ταξιδακι που εκανα το προηγουμενο ΣΚ (150Km περιπου). Πηγα να πιασω το πισω φρενο και επιασα ασφαλτο .... μετα απο 5 λεπτα επανηλθαν στα κανονικα επιπεδα αλλα αποφασισα να κανω αλλαγη στα λαδια μετα απο 26.000 Km , και με αυτην την ευκαιρια θα αλλαξω και στην αναρτηση εμπρος . Σημαντικα ολα αυτα τα πραγματακια πρεπει να εχουμε παντα το νου μας.

Τροποποιήθηκε από τον gigasteo

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα