Jump to content

angelthing

Μέλη
 • Δημοσιεύσεις

  1.288
 • Εγγράφηκε

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Days Won

  4

Όλο το περιεχόμενο του μέλους angelthing

 1. Για ένα μεγάλο μέρος της δουλειάς του Stephen Fry (δεν τη γνωρίζω στό σύνολό της άλλωστε) αλλά και των θέσεων που έχει πάρει σε αρκετά θέματα παγκόσμιας ιστορίας και πολιτισμού, απλά Το αν ποτέ επιστραφούν τα μάρμαρα, άλλο καπέλο
 2. Πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση για την επαφή του ευρύτερου κοινού με θέματα Φυσικών επιστημών. Ένα μπράβο στους συναδέλφους και μη (φυσικούς εννοώ) για την οργάνωση. Αυτό που μένει να δεί κανείς είναι το πληθαριθμικό ενδιαφέρον που θα προσελκύσει.
 3. Επίσης πίσω αρτιμελής. Μεγάλο ευχαριστώ στους συνταξιδιώτες και του πήγαινε και του έλα. Χάρηκα που ξανα-είδα παλαιότερους φίλους και που γνώρισα καινούργιους.
 4. Παίδες, σκέπτομαι να σας έρθω παρέα αν δεν υπάρχει πρόβλημα. Προτιμώ τη συγκεκριμένη διαδρομή καθώς θέλω να δοκιμάσω άλλο μηχανάκι και δεν θα είμαι με τη Busa.
 5. angelthing

  ABS...

  Πιστεύω πως η καλύτερη προσέγγιση είναι να οδηγείς μια μηχανή που έχει ABS, σαν να μην είχε. Αναφέρομαι στην προσοχή, στην τήρηση αποστάσεων και την σωστή και προσεκτική χρήση των φρένων. Από εκεί και πέρα αν ποτέ χρειαστεί το ABS πιθανώς και να σώσει τον απαυτούλη σου. Αν οδηγείς με την ιδέα πως επειδή έχεις ABS θα το μαζέψει το μηχανάκι σε ότι παπαριά και να κάνεις, έτσι και αλλιώς το έχεις χάσει το παιχνίδι. Το να μάθει κάποιος σε μηχανάκι με ABS ή όχι δεν μου λέει και πολλά (όχι και τπτ όμως :lol: ) καθώς όταν αλλάξει μηχανή θα είναι πολύ περισσότερες οι διαφορές στην οδήγηση και την ασφάλεια από το αν μόνο έχει ή δεν έχει ABS η καινούργια. Άλλωστε όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, πολύ σύντομα δεν θα είναι θέμα επιλογής καθώς οι νέες μηχανές θα έχουν ABS εξ ορισμού.
 6. Τσίπα & φιλότιμο από ότι φαίνεται τελικά .....
 7. Θεώρησα ως πλέον κατάλληλη τη συγκεκριμένη ενότητα για να παραθέσω ένα link για τη συλλογή αυτή με βιβλία μοτοσυκλέτας. Στο κομμάτι της "Δυναμικής" υπάρχουν αρκετά και για δυναμική / σταθερότητα ποδηλάτου τα οποία παρουσιάζουν συναφές ενδιαφέρον. Μερικά πολύ στάνταρ βιβλία (twist of the wrist κλπ) τα έχω σε τυπωμένη μορφή και γι αυτό δεν τα έψαξα σε ηλεκτρονική μορφή ποτέ. Ελπίζω να δουλεύει καλά το link στο Dropbox γιατί τώρα άρχισα να το χρησιμοποιώ (από logged out σελίδα εμένα μου δουλεύει ok πάντως) https://www.dropbox....dg6u/ieDA80em5S
 8. Εφόσον σε ενδιαφέρει σίγουρα το αξίζει. Άλλωστε από το preview από ότι είδα λείπουν καμιά 200αριά σελίδες (από την 196 και μετά, όπως το βγάζει σε εμένα τουλάχιστον) οι οποίες περιλαμβάνουν και το σχετικό με το τόπικ κομμάτι για τις γυροσκοπικές επιδράσεις. Πάντως καθώς είναι και η πρώτη φορά που βλέπω έστω και μέρος του βιβλίου αυτού σε ηλεκτρονική μορφή.
 9. Συνάδελφε φυσικέ merci για το βιβλίο. Για όποιον έχει όρεξη να καταπιαστεί σοβαρά με τη πλήρη δυναμική της μοτοσυκλέτας σε περιγραφή πανεπιστημιακού επιπέδου, το πληρέστερο και μακράν καλύτερο βιβλίο που έχω πετύχει είναι το "Motorcycle Dynamics" (ISBN: 978-1-4303-0861-4) του Vittore Cossalter, καθηγητή στο πανεπιστήμιο της Padova όπου υπάρχει τμήμα MotorCycle Engineering. Ειδικότερα στο 8ο κεφάλαιο "MotorCycle Maneuverability and Handling" αναφέρεται εκτενώς στα γυροσκοπικά φαινόμενα όπως ασκούνται και επηρεάζουν την κίνηση της μοτοσυκλέτας. Δυστυχώς δεν έχω καταφέρει να το βρω σε ηλεκτρονική μορφή οπότε και μετά από αρκετό ψάξιμο το αγόρασα. Κατά την άποψή μου για όποιον ενδιαφέρεται για το θέμα και δεν τον τρομάζουν οι εξισώσεις είναι ότι καλύτερο. Αν μάλιστα το βρεί σε ηλεκτρονική μορφή και το μοιραστεί κιόλας, ακόμα καλύτερα.
 10. Γειά σου Κώστα, και εγώ σε CYTA τα τελευταία 2 χρόνια και ευχαριστημένος με τα καθημερινά (αξιοπιστία και ταχύτητα). Καταρχάς ο Pirelli που έφεραν σε εμένα έχει δύο φυσικά phone ports (απλά η μία είναι by default off), οπότε θα μπορούσες να ρωτήσεις σχετικά. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις splitter χωρίς πρόβλημα μπλοκαρίσματος ethernet port γιατί είναι μακρυά. Προσωπικά έχω μια βάση DECT συνδεδεμένη στο router και επιμέρους ασύρματες συσκευές στο σπίτι. Τις σπάνιες φορές που χρειάζομαι fax παίζει splitter. Γενικά τους θεωρώ (τη CYTA) καλή επιλογή. Αν καταλήξεις σε αυτούς, έχε υπόψη ότι μπορείς να πληρώσεις το λογαριασμό και στα καταστήματα τράπεζας Κύπρου χωρίς προμήθεια.
 11. Πάντως για το θέμα βιβλίων (και διαφόρων άλλων ειδών που έχει) αντί για amazon.com προτείνω amazon.co.uk. Εντός Ευρωπαϊκής ένωσης οπότε γλυτώνεις εξ ορισμού τα τελωνεία και αν η παραγγελία σου είναι πάνω από 25 λίρες, έχει και τσάμπα ταχυδρομικά με Ελλάδα (ίδια δουλειά και το amazon.de απλά πρέπει να σκαμπάζεις και κάνα γερμανικό). Όλοι όσοι έχουν γενικά νταραβέρια με αγορές από εξωτερικό σε κάποια φάση έχουν βρεθεί σε ψιλομπέρδεμα. Ακούγοντας τις εμπειρίες των άλλων (όπως σε κάποια πόστ που έχουν προηγηθεί) αποφεύγεις τα χειρότερα.
 12. Για ακόμα μια φορά: Και για τα ταξίδια σου και για τις φωτό σου
 13. Πήγα να πληρώσω δόση στην εφορία ..... Αυτό που λένε μαζί για τα καλά, μαζί για τα κακά !
 14. Που επέστρεψα στην Ελλάδα το 2001 .......
 15. Χρόνια Πολλά παίδες σε όλους τους (χτεσινούς ) εορτάζοντες
 16. Πιό σχετικό από τα άσματά τους για το θέμα θα ήταν το Arise ...... αλλά δεν το βλέπω δυστυχώς !
 17. Όπως σου γράφει και ο Κώστας παραπάνω τις περισσότερες εποχές του χρόνου δεν έχεις πρόβλημα (πριν κάνα μήνα την είχα πέσει εκεί για τελευταία φορά). Απλά το κατακαλόκαιρο (Ιούλιο και Άγουστο) επειδή *και δικαίως δηλαδή* εντείνεται κατά πολύ το θέμα της πυρασφάλειας στις περιοχές γύρω από τη λίμνη μπορεί να έχεις θέμα με στημένη σκηνή οπότε και οι πυροσβέστες καλούν την αστυνομία. Μου έχει συμβεί μια φορά να με βάλουν να ξεστήσω σκηνή βραδιάτικα και να φύγω γιατί μας είχαν μπανίσει οι πυροσβέστες με στημένες σκηνές από νωρίτερα (είμαστε μαζί με δύο φιλικά ζευγάρια από εδώ μέσα ). Ένα κόλπο που μπορείς να κάνεις είναι να στήσεις τη σκηνή όταν βραδυάσει οπότε και δεν φαίνεται πια. Πάντως άνοιξη ή φθινόπωρο δεν νομίζω να έχεις κανένα πρόβλημα. Καλά να περάσεις PS: ένα από τα καλά μέρη για να στήσεις είναι αυτό στην εικόνα (δεν έχω καλύτερη φωτό είναι τραβηγμένη από μέσα από τη λίμνη από το καγιάκ αλλά σου δίνει μια ιδέα). Σε αυτό το στυλάκι πυκνές συστάδες δέντρων έχει αρκετές οπότε κάτι θα πετύχεις.
 18. Καταλαβαίνω τι εννοείς με την καθημερινή χρήση και τα σωληνάκια υψηλής (αλλά ας είναι καλά το ονόφι και η μπούσα είναι για πιο μεγάλες διαδρομές :lol: ). Σχετικά με το σενάριο για τις δισκόπλακες δεν το αποκλείω βέβαια αλλά δεν έχω παρατηρήσει και κάτι ανάλογο. Πρόσφατα χρειάστηκε να κάνω αλλαγή και με τις νέες μαργαριτούλες πάλι δεν έχω παρατηρήσει κάτι. Αυτό θα μπορούσε κάλλιστα όμως να οφείλεται και στον αρκετά ήπιο τρόπο οδήγησης που έχω (κλασσική κουλάντζα) ενώ σε πιο extreme οδήγηση να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο και αυτό στην αίσθηση και απόδοση των φρένων.
 19. Σίγουρα θα συμφωνήσω πως για το ρόλο που έχει κληθεί να διαδραματίσει το μηχανάκι θα έπρεπε σε κάποια τουλάχιστον φάση της εξέλιξής του να έχει συμμαζευτεί καλύτερα το θέμα των φρένων με όποιον τρόπο θα ήταν αυτό απαραίτητο να γίνει. Το αναφέρεις και στα προηγούμενα πόστ, όπως και ο Άλεξ άλλωστε. Φυσικά και είναι κατακριτέο για μια τόσο επιτυχημένη εμπορικά μηχανή με ανάλογες επιδόσεις μετά από τόσα χρόνια. Το αν με προσεκτική χρήση του υπάρχοντος συστήματος από μαμά μπορείς να κάνεις κατά βάση τη δουλειά σου δεν αναιρεί το γεγονός πως θα μπορούσε (και θα έπρεπε) το σύστημα πέδησης να είναι καλύτερο ως σχεδιασμός και ως πράξη.
 20. Πράγματι ! Γι αυτό και τις δαγκάνες δεν τις έχω πειράξει μετά από 7 χρόνια κατοχής. Τρόμπα και σωληνάκια όπως λες και όπως είπα και παραπάνω ..... άλλαξαν.
 21. Έτσι είναι, φαντάζομαι θα θυμάσαι τον JimK (όπως και η παλιά φρουρά γενικότερα) και τη μόντα που είχε κάνει στα φρένα του μπούσα του Στο δικό μου έχω αλλάξει τρόμπα φρένων (σχετικά πρόσφατα) και σωληνάκια υψηλής (από την αρχή σχεδόν) και πράγματι είδα αρκετή διαφορά στην αίσθηση. Για εμένα και τον τρόπο οδήγησής μου αυτό με καλύπτει.
 22. :lol: Είπαμε αγγλιστί: Beauty is in the eye of the beholder οπότε περί ορέξεως ..... (ζουλιάρη, δε σου δίνω βόλτα ρε )
 23. Ετς Άλλωστε για εμένα την αγόρασα όχι για κάποιον άλλο οπότε κατανοώ μεν πλήρως τα σχόλια για την όψη της καθώς σίγουρα είναι ιδιάζουσα, από την άλλη όμως εμένα μου άρεσε από την αρχή πολύ, και ιδιαίτερα το πρώτο μοντέλο. Προσωπικά η έλλειψη ABS μου είχε κάτσει κάπως και το γεγονός ότι με τις αλλαγές στην K8 δεν το είχαν συμπεριλάβει το είχα θεωρήσει απαράδεκτο για σύγχρονη ST μηχανή. Τώρα αρχίζει να γίνεται πιο ενδιαφέρον το πράμα, όχι όμως πως δεν υπάρχουν και άλλα ενδιαφέροντα μηχανάκια στην κατηγορία. Ίδομεν τι θα πούνε και οι κριτικές για το νέο μοντέλο και προπαντός οι πρώτοι κάτοχοι. Το θέμα είναι ότι έχω κουμπώσει μια χαρά στη δική μου τη χοντρούλα την οποία και βρίσκω ανετότατη για ταξίδια και τις άλλες χρήσεις της ακόμα και μετά από 7 χρόνια. Περιέργως δεν έχουν αγοράσει όλοι οι κάτοχοι μπούσα τη μηχανή τους μόνο για το σκατόγκαζο αν και οφείλω να ομολογήσω πως ο αριθμός αυτός είναι μεγάλος.
 24. angelthing

  THE NORTH FACE

  Μέρη στην Ελλάδα για είδη North Face: Polo Centers: www.polo.gr Alpamayopro: www.alpamayopro.gr Το κατάστημα Jean2Jean στο Avenue shopping center sto Μαρούσι (τηλ 210 6195658 νομίζω δεν έχουν site) Σε αυτά παίζουν ενίοτε προσφορές και στις εκπτώσεις είναι στάνταρ 20% κάτω τα είδη TNF Στη Θεσσαλονίκη μια φορά που έκοβα βόλτες στην Τσιμισκή παρατήρησα είδη TNF σε ένα από τα μεγάλα μεγάλα ρουχάδικα (Φωκάς νομίζω αλλά δεν είμαι σίγουρος) στο section για outdoors. Οι τιμές του όμως ήταν ouch !!!!!! Προφανώς παίζουν και διάφορα άλλα μαγαζιά με είδη outdoors. Από διαδίκτυο θα σου πρότεινα να τσεκάρεις το amazon της Αγγλίας (www.amazon.co.uk) γιατί τα είδη που εμπορεύεται το ίδιο αν κοστίζουν πάνω από 25 λίρες τα στέλνει δωρεάν και προφανώς δεν έχεις και κανένα θέμα με τελωνεία.
×
×
 • Create New...