Jump to content

Japanakos86

Μέλη
  • Δημοσιεύσεις

    65
  • Εγγράφηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Πόντοι

30 Excellent

1 Παρακολουθητής

Σχετικά με το μέλος Japanakos86

  • Κλάση
    Γυρνάει δεν γυρνάει

Άλλα Στοιχεία

  • Φύλο
    Άνδρας
  • Τόπος
    Greece

Η Μοτοσικλέτα μου

  • myBike: Κατασκ/ής
    Honda
  • myBike: Μοντέλο
    AstreaGrandX
  • myBike: Κυβισμός
    110

Πρόσφατοι επισκέπτες στο προφίλ

1.678 προβολές προφίλ
  1. Κατάλαβα, ωραία με την πρώτη ευκαιρία λοιπόν, θα ασχοληθώ με τον καθαρισμό του σώματος. σε ευχαριστώ πολύ!
  2. Εννοείς να μην αφαιρέσω το εξάρτημα του tps απ το σώμα. Απ το σώμα θα αποσυνδέσω όλες τις φίσες ώστε να το έχω στο χέρι για να με διευκολύνει στον καθαρισμό. Βέβαια υπάρχει και η επιλογή χωρίς να αφαιρέσω το σώμα (βγάζοντας μόνο το κολάρο) να ψεκάζω στην περιοχή της πεταλούδας ενώ ταυτόχρονα κρατάω ελάχιστες στροφές, ώστε να μην φεύγει προς τα μέσα το καθαριστικό και η βρωμιά. Θα δω τώρα πως θα το κάνω. Αυτό που έκανα στην αρχή, πριν καν ασχοληθώ με την βίδα ρελαντί, ήταν να ρίξω καθαριστικό επαφών στην φίσα του tps, δεν αφαίρεσα ολόκληρο το tps απλά αποσύνδεσα την φίσα απ την πλεξούδα ώστε να ρίξω καθαριστικό επαφών.
  3. Αυτή ακριβώς την βίδα που έχεις σημειωμένη πείραξα και μάλιστα καθώς την γύριζα δεξιόστροφα, δηλαδή βιδώνοντας την οι στροφές έπεφταν γιατί λογικά θα έκλεινε και το διάκενο της διόδου. Αντίθετα καθώς την γυρνούσα αριστερόστροφα οι στροφές του ρελαντί ανέβαιναν. η αλήθεια είναι ότι έχει στρώσει τώρα, απλά δίσταζα να αυξήσω κι άλλο τις στροφές μην τυχόν και δεν ήταν αυτή η σωστή βίδα που “σκάλιζα». αυτό με τον καθαρισμό θα το κάνω σίγουρα κάποια στιγμή. Είναι μια διαδικασία που πρέπει να γίνεται ανά κάποια χιλιόμετρα και όντως δεν ασχολείται κανένας μηχανικός με αυτή. φαντάσου πρόσφατα καθάρισα την πεταλούδα γκαζιού από ένα αυτοκίνητο (βενζίνη), το οποίο είχε 140.000km και η οποία προφανώς και δεν είχε καθαριστεί ποτέ. Για να καταλάβεις οι βίδες είχαν κόλλα σπειρωμάτων από το εργοστάσιο. Μην τα πολυλογώ δεν φαντάζεσαι τι επικαθήσεις είχε το σώμα και το τι γινόταν στο δοχείο αναθυμιάσεων. Οπότε τώρα σειρά θα πάρει το σώμα απ το παπί! σε ευχαριστώ και πάλι για την βοήθεια!
  4. Καλησπέρα, καταρχάς σε ευχαριστώ για τον χρόνο που αφιέρωσες. Σωστά το σώμα είναι ίδιο ακριβώς του wave 110 με το δικό μου. Άρα βάση της εικόνας, αυτή η βίδα που πείραξα είναι του ρελαντί οπότε δεν έκανα κάτι λάθος (θέλω να πιστεύω). και όντως όταν βάζω το μηχανάκι μπροστά ακούγεται πιο ζωντανό πλέον. Οπότε η βίδα που ρυθμίζει το πόσο ανοικτή θα είναι η πεταλούδα είναι απ την αριστερή μεριά, την οποία και δεν πειράζουμε.
  5. Χαίρομαι που βοήθησα, να είσαι καλά!
  6. Καλησπέρα και χρόνια πολλά, κατά την γνώμη μου, μάλλον πρέπει να έχει αρχίσει να χαλάει ο αισθητήρας ένδειξης ταχυτήτων σου. Είναι ένα εξάρτημα που κουμπώνει η μία του μεριά, ανάμεσα και πάνω απ το αριστερό καπάκι του μοτέρ και το γρανάζι κίνησης και η άλλη του μεριά συνδέεται με φύσα στην πλεξούδα σου. Δοκίμασε αν μπορείς να αφαιρέσεις τα απαραίτητα πλαστικά ώστε να έχεις πρόσβαση στο εξάρτημα αυτό και να ρίξεις λίγο καθαριστικό επαφών στο εξάρτημα αφού το αφαιρέσεις.
  7. Japanakos86

    ρύθμιση ρελαντί σε injection

    Καλησπέρα σε όλους, μπορεί κάποιος να με βοηθήσει σχετικά με την ρύθμιση του ρελαντί σε παπί injection? Το μηχανάκι μου είναι το honda astrea grand 110 και είναι μοντέλο του 18'. Αυτή την στιγμή το μηχανάκι έχει 21.500km. Όλα τα σέρβις έχουν γίνει τακτικά και σχολαστικά από εμένα (λάδια, φίλτρα, μπουζί, ρύθμιση βαλβίδων, διάφορα αναλώσιμα κτλ). Αυτό που δεν έχει ρυθμιστεί ποτέ γιατί δεν ξέρω τον τρόπο και ούτε είχε χρειαστεί, είναι το ρελαντί. Τελευταία δηλαδή και περισσότερο τώρα με τα κρύα, συνήθως στην πρώτη εκκίνηση του κινητήρα, δεν κρατάει ρελαντί. Δηλαδή παίρνει μπροστά και ακούγεται ίσα να δουλεύει σαν να είναι έτοιμο να σβήσει. Αν δεν δώσω για λίγα δεύτερα συνεχόμενο γκάζι, τις περισσότερες φορές θα σβήσει, είτε είναι στην νεκρά είτε με το που βάλω πρώτη. Από κει και πέρα δεν έχει κάποιο θέμα, αφού δηλαδή ζεσταθεί, δεν θα σβήσει, ούτε από μόνο του, ούτε ενώ σταματάω σε κάποιο στοπ ας πούμε. Αν τώρα με τα κρύα μείνει έξω απ την στιγμή που θα το σβήσω και για καμιά ώρα και έπειτα πάω να το βάλω μπροστά, πάλι θα κάνει το ίδιο. Στο μόνο που έβαλα λίγο χέρι (και αφού παρατήρησα το ότι δυσκολεύεται να κρατήσει ρελαντί) είναι η βίδα του σώματος, ενώ δηλαδή δούλευε το μηχανάκι με νεκρά, γύριζα λίγο απ την μία μεριά και λίγο απ την άλλη την βίδα για να δω τι γίνεται με τις στροφές. ίσως να είναι λάθος αυτό από μόνο του, γιατί ουσιαστικά ανοιγοκλείνω την πεταλούδα με ανοχές πέραν απ τις εργοστασιακές (την βίδα την έχω μαρκάρει με μαρκαδόρο οπότε γνωρίζω που πρέπει να την φέρω, για να είναι στο ίδιο σημείο με πριν). Κατά τα άλλα η λειτουργία του είναι άψογη και ούτε έχω παρατηρήσει κάποια άλλη συμπεριφορά πέραν του φυσιολογικού σ αυτή. Συγνώμη αν κούρασα με το κείμενο απλά τα έγραψα όσο γινόταν πιο αναλυτικά ώστε να βοηθήσω και εσάς να κατανοήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο το πρόβλημα.
  8. Όμορφα, ευχαριστώ και πάλι για τον χρόνο σας, νομίζω πως θα τα καταφέρω να ρυθμίσω τις βαλβίδες, αν παρ' όλα αυτά χρειαστώ έξτρα βοήθεια, θα σας "ξαναενοχλήσω"!
  9. Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι στο καπάκι του κινητήρα όπως είχα αναφέρει στο πρώτο μήνυμα που πόσταρα, υπάρχει μία μικρή βιδα, όχι αυτή στο κέντρο που γυρίζεις τον στρόφαλο, αλλά μια μικρή βίδα που όταν την αφαιρέσεις σου δίνει εικόνα για το πότε τα σημαδάκια για το ΑΝΣ είναι ευθυγραμμισμένα. Μάλλον τα μπέρδεψα εγώ για τις βαλβίδες πότε είναι ανοικτές και πότε όχι! Η απορία μου στο προηγούμενο μήνυμα είναι η εξής: αν θεωρήσουμε ότι δεν υπήρχε αυτή η βίδα ώστε να μου δώσει εικόνα για το ΑΝΣ, τότε αν ακολουθήσω την διαδικασία που μου είπαν παραπάνω με το καλαμάκι ή το κατσαβίδι που βάζω στην θέση απ το μπουζί (αφού το έχω αφαιρέσει) πως θα καταλάβω πότε έχω φτασει στο ΑΝΣ.
  10. Τέλεια, ευχαριστώ όσους απάντησαν στην ερώτηση μου, η αλήθεια είναι ότι είχα ξεβιδώσει μια μέρα την πάνω βιδα στο καπάκι (αυτή που σε βοηθάει να δεις τα σημαδάκια όταν αυτά ευθυγραμμίζονται) και προσπάθησα με την μανιβέλα να γυρίσω τον στροφαλο, ο στροφαλος γυρνούσε αλλά κάθε φορά που έφτανε στο σημείο ώστε να ευθυγραμμιστουν τα σημαδάκια, όσο λίγο και αν παταγα την μανιβελα, τα προσπέρναγε και αυτό γινόταν όπως πολύ σωστά είπαν παραπάνω λόγω της συμπίεσης. Άρα μια καλή λύση είναι με μανιβελα όπως είπατε και χωρίς το μπουζι ώστε να μην έχει συμπίεση. Άλλος ένας τρόπος που πρέπει να παίζει είναι με το γύρισμα του πίσω τροχού, κάπου το είχα διαβάσει. Μια τελευταία απορία, από την βιδα που έχει στο πάνω σημείο το καπάκι μπορούμε να δούμε πότε ευθυγραμμίζουν τα σημαδάκια για το νεκρό σημείο, αν το κάνω με τον τρόπο που αναφέρατε βάζοντας ένα καλαμάκι στην υποδοχή απ το μπουζι ώστε να μην ξεβιδωσω την συγκεκριμένη βιδα απ το καπάκι, τι ακριβώς θα καταλάβω όταν οι βαλβιδες θα είναι ανοικτές και έτοιμες για ρύθμιση;
  11. Καλησπέρα, ναι για την ακρίβεια ο κατασκευαστής ορίζει τιμές για βαλβίδες εισαγωγής, εξαγωγής 0,10 +/- 0,02, άρα από 0,08 μέχρι 0,12, το είδα στο service manual του συγκεκριμένου μοντέλου. Αν δεν κάνω λάθος και στο innova είναι ακριβώς ίδιες οι τιμές και φαντάσου στο παλιό με το καρμπυρατερ (με επιφύλαξη) οι τιμές είναι 0,05.
  12. Καλησπέρα στην κοινότητα μετά από αρκετό καιρό, όσοι θυμούνται έχω ένα παπάκι honda astrea grand 110 (φοράει ίδιο μοτέρ με του wave 110). Επειδή η εγγύηση έληξε καθώς πέρασαν τα πρώτα 2 χρόνια απ την στιγμή που το αγόρασα και εδώ και κάμποσο καιρό κάνω μόνος μου τα σέρβις, σιγά σιγά έρχεται η ώρα να κοιτάξω-ρυθμίσω τις βαλβίδες με την επόμενη αλλαγή λαδιών. Τα διάκενα και για τις 2 βαλβίδες είναι 0,1. Το ερώτημα μου είναι το εξής: το μοτέρ δεν έχει την βιδα στο κέντρο στο καπάκι ώστε να γυρίσω τον στροφαλο και να βρω το άνω νεκρό σημείο, έχει μόνο μια βιδα πάνω πάνω στο καπάκι που μου δίνει ορατότητα για να δω αν είναι ευθυγραμμισμένα τα σημαδάκια για το νεκρό σημειο. Πώς θα γυρίσω όμως τον στροφαλο ώστε να ευθυγραμμήσω τα σημαδάκια και να ανοίξουν οι βαλβιδες; γυρνάω τον πίσω τροχό αριστερόστροφα και βγάζω και το μπουζί για να μην έχει συμπίεση;
  13. Να σαι καλά φίλε και ευχαριστώ πολύ για τον κόπο σου να ψάξεις για το manual. Έψαξα στο service manual που είχα βρει και λέει το ίδιο, συνιστώμενο 10w30 και δεν έχει κάποιον σχετικό πίνακα. Θα προσπαθήσω πάντως να βρώ κάποιο πινακάκι με τις θερμοκρασίες που καλύπτονται απ τα λάδια βάση της honda. Ναι το σκέφτηκα κι εγώ ότι ίσως είναι υπερβολή ένα τόσο καλό λάδι φουλ συνθετικό πάνω σε ένα απλό μοτεράκι παπιού, βέβαια με αυτό σίγουρα θα ελαχιστοποιήσω τις απώλειες (που μπορεί και να μην είχα καν με ένα ημισυνθετικό 40άρι) και θα κρατήσει περισσότερο χωρίς να "διασπαστεί" σε σχέση με ένα ημισυνθετικό. Σε θέμα χρημάτων πάντως, περίπου στα ίδια έρχονται πάνω κάτω, με την προυπόθεση βέβαια ότι το ημισυνθετικό θα το πληρώσεις 3-4 ευρώ λιγότερα αλλά θα το αλλάξεις και νωρίτερα σε σχέση με το πιο ακριβό συνθετικό (που θα το κρατήσεις για περισσότερα χιλιόμετρα).
  14. ωραία, τέλεια, οπότε ο πρώτος αριθμός είναι αυτός που καθορίζει πόσο χοντρό είναι ένα λάδι απ' όσο καταλαβαίνω. Ναι, έχεις δίκαιο το power one το racing είναι φουλ συνθετικό, ενώ το απλό το power one είναι ημισυνθετικό. Έχω βρει ένα σέρβις manual για το μηχανάκι μου, το έχω ανεβάσει κιόλας στην σελίδα, απλά είναι στα ινδονησιακά και δεν πολύ βγάζω άκρη να σου πω την αλήθεια, μόνο από εικόνες ότι καταλαβαίνω. Αν θέλεις στείλε μου σε pm μιας και το ανέφερες, να τσεκάρω το λινκ μήπως και είμαι τυχερός και το βρω σε αγγλικά.
  15. Ευχαριστώ και τους δύο για τις πληροφορίες. Το manual φανταστείτε ότι δεν έχει καν πινακάκι με θερμοκρασίες, αναφέρει μόνο τον συνιστώμενο τύπο λαδιού (10w30), χωρίς να αναφέρει περισσότερα (ωστόσο το 10w30 μέχρι 30 βαθμούς πιστεύω καλό είναι, από κει και πέρα όσο περισσότερο ζεσταίνεται το μοτερ και όσο μεγαλύτερες θερμοκρασίες έχουμε, τόσο πιο ακατάλληλο είναι)! Είχα δοκιμάσει το 10w30 της castrol to power one παλιότερα, αφήνοντας μου πολύ καλές εντυπώσεις, όμως δεν δοκιμάστηκε σε υψηλές θερμοκρασίες, το είχα πάνω στο μηχανάκι τον χειμώνα. Σκέφτομαι να πάω σε μία ενδιάμεση λύση πιθανότατα σε 10w40 και να παίζω με αυτό σταθερά χειμώνα- καλοκαίρι, μην βάζω διαφορετικό ιξώδες συνέχεια στο μοτέρ ανάλογα την εποχή. Επίσης το 10w50 που προτείνεις πολύ καλό για καλοκαίρι (πολύ πιο ασφαλές), όμως απ την στιγμή που το manual προτείνει 10w30, δεν θα πάω σε κάτι τόσο χοντρό (10w50). Για να προτείνουν πολύ ψιλό λάδι οι της honda, με το πολύ χοντρό ίσως και να διαπίστωσαν ότι δυσκολεύεται να "ρολάρει" σωστά και εύκολα το μοτέρ. Επίσης επειδή όπως και είπα δεν θέλω να αλλάζω κάθε 3 και λίγο ιξώδες, θέλω να έχω ένα σταθερό που θα δουλεύει σωστά πάνω στο μηχανάκι, λέω να αφήσω το 10w50 στην άκρη, γιατί και θα έχω σίγουρα πιο δύσκολες εκκινήσεις του κινητήρα τον χειμώνα και σίγουρα δεν θα βρώ λάδια με δύο διαφορετικά ιξώδες (ένα για χειμώνα, ένα για καλοκαίρι) να δουλεύουν άψογα στον κινητήρα. Θα προσπαθήσω να βρω το ιδανικό (σωστή λειτουργία σασμαν, γρήγορη θερμοκρασία λειτουργίας, ιδανικό χειμώνα-καλοκαίρι, όχι απώλειες λαδιού), με ιξώδες 10w40 (μέση λύση), μπορεί να δοκιμάσω το power one (ημισυνθετικό οπότε λίγο πιο γρήγορες αλλαγές) σε 10w40 ή το motul 7100 πάλι σε 10w40, που μου το προτείνουν αρκετοί και είναι full συνθετικό!
×
×
  • Create New...