Japanakos86 30 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3 Καλησπέρα σε όλους, μπορεί κάποιος να με βοηθήσει σχετικά με την ρύθμιση του ρελαντί σε παπί injection? Το μηχανάκι μου είναι το honda astrea grand 110 και είναι μοντέλο του 18'. Αυτή την στιγμή το μηχανάκι έχει 21.500km. Όλα τα σέρβις έχουν γίνει τακτικά και σχολαστικά από εμένα (λάδια, φίλτρα, μπουζί, ρύθμιση βαλβίδων, διάφορα αναλώσιμα κτλ). Αυτό που δεν έχει ρυθμιστεί ποτέ γιατί δεν ξέρω τον τρόπο και ούτε είχε χρειαστεί, είναι το ρελαντί. Τελευταία δηλαδή και περισσότερο τώρα με τα κρύα, συνήθως στην πρώτη εκκίνηση του κινητήρα, δεν κρατάει ρελαντί. Δηλαδή παίρνει μπροστά και ακούγεται ίσα να δουλεύει σαν να είναι έτοιμο να σβήσει. Αν δεν δώσω για λίγα δεύτερα συνεχόμενο γκάζι, τις περισσότερες φορές θα σβήσει, είτε είναι στην νεκρά είτε με το που βάλω πρώτη. Από κει και πέρα δεν έχει κάποιο θέμα, αφού δηλαδή ζεσταθεί, δεν θα σβήσει, ούτε από μόνο του, ούτε ενώ σταματάω σε κάποιο στοπ ας πούμε. Αν τώρα με τα κρύα μείνει έξω απ την στιγμή που θα το σβήσω και για καμιά ώρα και έπειτα πάω να το βάλω μπροστά, πάλι θα κάνει το ίδιο. Στο μόνο που έβαλα λίγο χέρι (και αφού παρατήρησα το ότι δυσκολεύεται να κρατήσει ρελαντί) είναι η βίδα του σώματος, ενώ δηλαδή δούλευε το μηχανάκι με νεκρά, γύριζα λίγο απ την μία μεριά και λίγο απ την άλλη την βίδα για να δω τι γίνεται με τις στροφές. ίσως να είναι λάθος αυτό από μόνο του, γιατί ουσιαστικά ανοιγοκλείνω την πεταλούδα με ανοχές πέραν απ τις εργοστασιακές (την βίδα την έχω μαρκάρει με μαρκαδόρο οπότε γνωρίζω που πρέπει να την φέρω, για να είναι στο ίδιο σημείο με πριν). Κατά τα άλλα η λειτουργία του είναι άψογη και ούτε έχω παρατηρήσει κάποια άλλη συμπεριφορά πέραν του φυσιολογικού σ αυτή. Συγνώμη αν κούρασα με το κείμενο απλά τα έγραψα όσο γινόταν πιο αναλυτικά ώστε να βοηθήσω και εσάς να κατανοήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο το πρόβλημα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ShapeshifterGR98 1.851 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9 (τροποποιήθηκε) Δες αυτό εδώ: https://www.facebook.com/motolabDIY/photos/pb.100063657905995.-2207520000/1874191869327847/?type=3&locale=el_GR Το είχα βρει τις προάλλες τυχαία και έφαγα φλασιά τώρα. Ίδιο σώμα γκαζιού έχει και το Grand 110. Έχει αρκετά τεχνικά η συγκεκριμένη σελίδα. Κάπου στα πλάγια θα έχει το βιδάκι ρύθμισης, δοκίμασε να το ρυθμίσεις από εκεί. Το πιο σωστό βέβαια θα ήτανε να βγει όλο το σώμα και να καθαριστεί καλά. Αν δεν στρώσει ούτε με αυτά, τότε ίσως την άκουσε η βαλβίδα αέρα. Εμένα στο Address (όταν το είχα injection) είχε παρόμοιο πρόβλημα με ασταθές ρελαντί και ρετάρισμα όταν πήγαινα να ξεκινήσω. Έβγαλα την βαλβίδα την καθάρισα καλά με σπρέι και δεν το έκανε ξανά. Τροποποιήθηκε Μάρτιος 9 από τον ShapeshifterGR98 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Japanakos86 30 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Κυριακή την 08:02 μμ Καλησπέρα, καταρχάς σε ευχαριστώ για τον χρόνο που αφιέρωσες. Σωστά το σώμα είναι ίδιο ακριβώς του wave 110 με το δικό μου. Άρα βάση της εικόνας, αυτή η βίδα που πείραξα είναι του ρελαντί οπότε δεν έκανα κάτι λάθος (θέλω να πιστεύω). και όντως όταν βάζω το μηχανάκι μπροστά ακούγεται πιο ζωντανό πλέον. Οπότε η βίδα που ρυθμίζει το πόσο ανοικτή θα είναι η πεταλούδα είναι απ την αριστερή μεριά, την οποία και δεν πειράζουμε. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ShapeshifterGR98 1.851 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Κυριακή την 11:08 μμ (τροποποιήθηκε) Η βίδα-στοπ για την πεταλούδα είναι από την μεριά του βολάν, όπως κάθεσαι πάνω στο μηχανάκι φαντάσου. Είναι εκεί ακριβώς που καταλήγει η ντίζα γκαζιού. Αυτή τη βίδα γενικά ποτέ δεν την πειράζουμε για τους λόγους που εξηγεί και το ποστ στο Facebook. Και αυτό ισχύει για όλα τα μηχανάκια. Με μια σύντομη αναζήτηση και αν δεν με απατούν τα μάτια μου, η βίδα με την οποία πρέπει να παίξεις είναι αυτή: Όπως κοιτάς δηλαδή το σώμα από την μπροστινή του όψη. Κάνει την ίδια δουλειά, με το Mikuni που είχε το Address: ανοίγει μια εξτρά δίοδο αέρα η οποία καταλήγει ακριβώς πίσω από την πεταλούδα με αποτέλεσμα να ανεβάζει ρελαντί το μοτέρ. Αν δεν στρώσει ούτε με αυτό τότε βγάλε το σώμα και καθάρισε το. Στο δικό μου είδα διαφορά μετά από καθαρισμό θυμάμαι, μιας και κανένας μάστορας δεν ασχολήθηκε με αυτό. Αν πείραξες αυτήν όντως και έστρωσε, τότε κομπλέ. Την βίδα στοπ αν την πείραξες ξαναρύθμισε την εκεί που ήτανε για να μην σου κάνει νερά αργότερα. Τροποποιήθηκε Κυριακή την 11:09 μμ από τον ShapeshifterGR98 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Japanakos86 30 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δευτέρα την 12:07 μμ Αυτή ακριβώς την βίδα που έχεις σημειωμένη πείραξα και μάλιστα καθώς την γύριζα δεξιόστροφα, δηλαδή βιδώνοντας την οι στροφές έπεφταν γιατί λογικά θα έκλεινε και το διάκενο της διόδου. Αντίθετα καθώς την γυρνούσα αριστερόστροφα οι στροφές του ρελαντί ανέβαιναν. η αλήθεια είναι ότι έχει στρώσει τώρα, απλά δίσταζα να αυξήσω κι άλλο τις στροφές μην τυχόν και δεν ήταν αυτή η σωστή βίδα που “σκάλιζα». αυτό με τον καθαρισμό θα το κάνω σίγουρα κάποια στιγμή. Είναι μια διαδικασία που πρέπει να γίνεται ανά κάποια χιλιόμετρα και όντως δεν ασχολείται κανένας μηχανικός με αυτή. φαντάσου πρόσφατα καθάρισα την πεταλούδα γκαζιού από ένα αυτοκίνητο (βενζίνη), το οποίο είχε 140.000km και η οποία προφανώς και δεν είχε καθαριστεί ποτέ. Για να καταλάβεις οι βίδες είχαν κόλλα σπειρωμάτων από το εργοστάσιο. Μην τα πολυλογώ δεν φαντάζεσαι τι επικαθήσεις είχε το σώμα και το τι γινόταν στο δοχείο αναθυμιάσεων. Οπότε τώρα σειρά θα πάρει το σώμα απ το παπί! σε ευχαριστώ και πάλι για την βοήθεια! 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ShapeshifterGR98 1.851 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δευτέρα την 01:34 μμ Όσες φορές είχα πάει το μηχανάκι για σέρβις, ποτέ κανένας δεν κοίταξε να δει αν η πεταλούδα ήθελε καθαρισμό ή όχι, ασχέτως αν είχε μαζέψει του κόσμου την βρωμιά από το 2008. Ναι, το βιδάκι αυτό όσο το γυρνάς αριστερόστροφα τόσο περισσότερο ανοίγεις την δίοδο, άρα έχεις και περισσότερο αέρα. Θυμίζει λίγο την βίδα αέρα των καρμπυρατέρ, αν και καμία σχέση το ένα σύστημα με το άλλο. Anyways, θα το ρυθμίσεις σε σημείο που να μπορεί να κρατάει ρελαντί αλλά όχι και να προχωράει μόνο του το μηχανάκι όταν βάζεις 1η. Όταν λύσεις το σώμα, βγάλε και την βαλβίδα αέρα και ρίξε μια ματιά να δεις σε τι κατάσταση είναι. Μην κάνεις καμιά πλάκα στον εαυτό σου και βγάλεις το TPS. Έχει συγκεκριμένο καλιμπράρισμα από το εργοστάσιο, δεν θα διαβάζει σωστά την θέση γκαζιού και θα βρεις τον μπελά σου. Αυτά! 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Japanakos86 30 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δευτέρα την 02:52 μμ (τροποποιήθηκε) Εννοείς να μην αφαιρέσω το εξάρτημα του tps απ το σώμα. Απ το σώμα θα αποσυνδέσω όλες τις φίσες ώστε να το έχω στο χέρι για να με διευκολύνει στον καθαρισμό. Βέβαια υπάρχει και η επιλογή χωρίς να αφαιρέσω το σώμα (βγάζοντας μόνο το κολάρο) να ψεκάζω στην περιοχή της πεταλούδας ενώ ταυτόχρονα κρατάω ελάχιστες στροφές, ώστε να μην φεύγει προς τα μέσα το καθαριστικό και η βρωμιά. Θα δω τώρα πως θα το κάνω. Αυτό που έκανα στην αρχή, πριν καν ασχοληθώ με την βίδα ρελαντί, ήταν να ρίξω καθαριστικό επαφών στην φίσα του tps, δεν αφαίρεσα ολόκληρο το tps απλά αποσύνδεσα την φίσα απ την πλεξούδα ώστε να ρίξω καθαριστικό επαφών. Τροποποιήθηκε Δευτέρα την 02:53 μμ από τον Japanakos86 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ShapeshifterGR98 1.851 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δευτέρα την 02:59 μμ Όχι, το TPS σαν εξάρτημα δεν θα το αφαιρέσεις από το σώμα. Μετά θα χρειαστεί εκ νέου καλιμπράρισμα σε μάστορα για να δουλέψει σωστά ο ψεκασμός. Όπως είπες, θα βγάλεις απλώς τις φίσες για να πάρεις το σώμα στο χέρι σου. Δεν είναι δα τόσο δύσκολη δουλειά, βγάζεις φιλτροκούτι, ντίζες, φίσες και το αφαιρείς όπως είναι από τον λαιμό εισαγωγής. Το καθαρίζεις καλά, άστο να στεγνώσει και ξαναβάλτο πάνω στο μηχανάκι. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Japanakos86 30 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δευτέρα την 03:08 μμ Κατάλαβα, ωραία με την πρώτη ευκαιρία λοιπόν, θα ασχοληθώ με τον καθαρισμό του σώματος. σε ευχαριστώ πολύ! 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες