Jump to content

Wolf1138

Μέλη
 • Δημοσιεύσεις

  3.132
 • Εγγράφηκε

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Days Won

  11

Όλο το περιεχόμενο του μέλους Wolf1138

 1. Έχω ακούσει και κόσμο να λέει ότι δεν έβγαλαν κιχ για χρόνια. Αλλά σε συνεργείο Piaggio - Aprilia που έχω κοντά μου τα βλέπω σειρά συνέχεια. Υποπτεύομαι ότι επειδή ο έλεγχος ποιότητας των Ιταλών πάσχει είναι τι θα σου πέσει. Δεν σκοπεύω προσωπικά ποτέ να ασχοληθώ με ευρωπαϊκό μηχανάκι για καθημερινό.
 2. Αυτό που ειρωνεύομαι είναι το πας βόλτα να δεις αν θα συνεχίσει να καπνίζει. Αν δεν θες ή δεν μπορείς να το πας να το δει κάποιος μάστορας βάλε στην τελική παραφλού που σου είπαν. Εξωτερικά καλό που είναι πένα γιατί όταν κάνει κρακ θα είναι όμορφο σαν διακοσμητικό. Έτσι κι αλλιώς παράνομος είσαι μπορεί να σε γλυτώσει η αναξιοπιστία της Piaggio από μπλεξίματα για την υπόλοιπη ζωή σου.
 3. Και μετά λένε "τι έχουν τα έρμα και ψοφάν" Πήγαινε το μια Αθήνα Θεσσαλονίκη (ή ανάποδα ανάλογα που είσαι πιο κοντά) και αν δεν πεθάνει δεν έχει τίποτα.
 4. Δεν έπρεπε να το βρείτε δυστυχώς. Ακόμα και το πλαίσιο να βρεις μόνο, δεν αποζημιώνεσαι. Μερική κλοπή σε μότο δεν υπάρχει, αλλά και να υπήρχε πολύ αργά τώρα.
 5. Με βάση αυτά Για την κατηγορία Α1 125cc : Η κατηγορία Β με τον εθνικό κωδικό αριθμό «121», ισχύει και για την οδήγηση οχημάτων της κατηγορίας Α1, μόνο εντός της ελληνικής επικράτειας, υπό τις εξής προϋποθέσεις: i. κατοχής της κατηγορίας Β πάνω από έξι (6) έτη, ii. συμπλήρωσης της ηλικίας των είκοσι επτά (27) ετών, iii. υποχρεωτικής πρακτικής εκπαίδευσης, διάρκειας τουλάχιστον πέντε (5) μαθημάτων των 45′. Απαιτείται η έκδοση νέου εντύπου άδειας οδήγησης Επίσης σε περίπτωση που είστε κάτοχος κατηγοριών Β και ΑΜ(50cc) έχετε το δικαίωμα να οδηγείτε εντός της ελληνικής επικράτειας μοτοσυκλέτα Α1 125cc υπό της εξής προϋποθέσεις : i. κατοχής της κατηγορίας ΑΜ πάνω από τέσσερα (4) έτη, ii. κατοχής της κατηγορίας Β πάνω από τέσσερα (4) έτη, iii. συμπλήρωσης της ηλικίας των είκοσι επτά (27) ετών. Δεν απαιτείται η έκδοση νέου εντύπου άδειας οδήγησης εφόσον στο κατεχόμενο έντυπο της άδειας οδήγησης (με τη μορφή πλαστικής κάρτας) αποτυπώνονται και οι δύο κατηγορίες (Β και ΑΜ). Σε περίπτωση που ή άδεια οδήγησης ΑΜ(50cc) είναι σε έντυπο από την Τροχαία ( μορφή τύπου βιβλιαράκι) απαιτείται βεβαίωση γνησιότητας από την Τροχαία που εξέδωσε την άδεια οδήγησης και αντικατάσταση / συγχώνευση των δύο κατηγοριών σε νέου τύπου (με τη μορφή πλαστικής κάρτας). Η βεβαίωση γνησιότητας αναζητείται απο της κατα τόπους περιφέρειες της χώρας. από ότι καταλαβαίνω το να επανεκδώσεις την ΑΜ είναι το πιο εύκολο, θα γλυτώσεις το κόστος για τα μαθήματα. Την επανέκδοση της άδειας οδήγησης, από τη στιγμή που δεν την αναφέρεται η ΑΜ πάνω σε αυτή που έχεις, δεν τη γλυτώνεις. Τώρα το πως επανεκδίδεις την ΑΜ που σου έκλεψαν μετά από τόσο καιρό δεν το γνωρίζω.
 6. Wolf1138

  MT 03 ή G 310 R

  Γιατί πας να μπλέξεις με ινδικό με σηματάκι BMW; Καλύτερα να πήγαινες στο KTM 390 που έχει γίνει καλή δουλειά παρότι "ινδικό" Δεν υπάρχει κανένα σημείο που το BMW να κερδίζει το Yamaha, και σε μεταπώληση και σέρβις.
 7. Wolf1138

  MT 03 ή G 310 R

  Γενικά υπάρχει έλλειψη σε οχήματα οπότε λογικό. Θα πρέπει να κάνεις υπομονή. Ή μπες σε κάποια ομάδα (φόρουμ ή στο facebook πχ) με Yamaha που κάποιοι μπορεί να έχουν τέτοιες μοτοσυκλέτες.
 8. Wolf1138

  MT 03 ή G 310 R

  Αρχίζεις τα τηλέφωνα σε εμπόρους Yamaha για το τι έχουν διαθέσιμο να δεις. Ίσως και κάποιο test ride.
 9. Wolf1138

  MT 03 ή G 310 R

  Δεν θα ασχολούμουν με το BMW, δεν έχω ακούσει κάτι θετικό. Το Yamaha είναι σίγουρα περισσότερη μηχανή και δικύλινδρο.
 10. Το Χούντρα ψάχνεις. Το CSS επίσης καλό αλλά πιο αγωνιστικό και ακριβότερο.
 11. Wolf1138

  Vf185

  Γιατί τόσο βιτριόλι κύριοι;
 12. Ναι αν είναι έτσι ο καταλύτης δύσκολο. Δεν θέλω να ωθήσω κανένα στην παρανομία αλλά στην Ελλάδα (ακόμα) δεν τα κοιτάει κανένας αυτά τα ευρωπαϊκά τα νόμιμα
 13. Αν ο καταλύτης είναι στους λαιμούς βάζεις απλά ένα τελικό και δεν ανησυχείς.
 14. Θα πρέπει να διευκρινίσεις για ποιο ακριβώς μοντέλο της Akrapovic σου έχουν πει αλλιώς μόνο υποθέσεις κάνουμε. Στο site τους η μόνη για το δικό σου είναι ολόσωμη αγωνιστική. Από την άλλη για το γυμνό CB650R έχει μια που συμπεριλαμβάνει καταλύτη. Τώρα για τα περί νομιμότητας και ΚΤΕΟ αν δεν έχει καταλύτη απλά δεν είναι νόμιμο. Η πιθανότητα βέβαια να σε σταματήσουν ή να μην περάσεις ΚΤΕΟ τείνει στο μηδέν. ΥΓ. Τώρα βλέπω για μέχρι το 2020 και το CBR παίρνει με καταλύτη. Μάλλον κάτι με το Euro4-5.
 15. Ναι δεν πρέπει να ταϊζονται τα ελάφια. Αλλά άντε να πείσεις όλη την Αθήνα που ανεβαίνει πάνω.
 16. Wolf1138

  Ducati Multistrada V4 2020

  Τώρα έγινε σωστό μηχανάκι. Αλλά η τιμή είναι για γέλια και κλάματα μαζί.
 17. Στη Αθήνα κυκλοφορώ με 300αρι ενώ έχω απεριόριστο δίπλωμα. Μοτοσυκλέτα άνω του Α2 είναι πρόβλημα στην Αθήνα όχι λύση. Σε αυτό που ρωτάς για την αστυνομία ανάλογα που θα πέσεις όπως πάντα στην Ελλάδα. Φυσικά μπορούν και να καταλάβουν τι οδηγείς αφού και η άδεια οδήγησης αναγράφει μέχρι πόσα kw οδηγείς και η άδεια της μηχανής πόσα είναι. Το ότι σε ενδιαφέρει βέβαια το πιθανό πρόστιμο (και αφαίρεση διπλώματος μάλλον) παρά το ότι αν εμπλακείς σε ατύχημα και καταστρέψεις τη ζωή τη δική σου και κάποιου άλλου ενδεχομένως δείχνει το νεαρό της ηλικίας, δεν πιστεύεις ότι θα συμβεί σε εσένα αφού προσέχεις, οδηγείς καλά κτλ. Μην εκλαμβάνεις όσα σου λένε ως επικριτικά αλλά ως συμβουλές που θα σε προστατέψουν. Και τέλος η Αθήνα δεν είναι παιχνίδι στην οδήγηση. Ξέρω ανθρώπους από επαρχία που και χέρια έχουν και εμπειρία και στην αρχή ειδικά τα χρειάστηκαν με όσα γίνονται εδώ.
 18. Χωρίς αυτονομία δύσκολο το βλέπω.
 19. Wolf1138

  Παρατημένο cbr 600f

  Ευγενής ο πόθος σου να σώσεις ένα μηχανάκι από τα σκουπίδια, και μάλιστα ένα καλό μηχανάκι αλλά όπως ειπώθηκε σκέψου λίγο το κόστος. Ποιος ξέρει μόνο πόσα χρόνια έχει να πληρώσει τέλη αν δεν έχει γίνει ακινησία. Αν από την άλλη δεν το φοβάσαι προχώρα.
 20. Δεν είπα ότι εξαρτάται το άθλημα από αυτόν. Αλλά η δημοφιλία του έκανε το παγκόσμιο πρωτάθλημα κάτι διαφορετικό από αυτό που ήταν πριν. Σε κάποιους δεν αρέσει προφανώς, ήθελαν την προηγούμενη κατάσταση που το άθλημα ήταν για τους μυημένους και τους "μηχανόβιους" αλλά έτσι είναι η ζωή, δεν μπορούν να είναι όλοι ευχαριστημένοι. Φυσικά το να αποδίδει κανείς τη δημοφιλία του γιατρού μόνο στις παραστάσεις του στην αρχή της καριέρας του απλά δείχνει κακεντρέχεια. Όσο για το ότι συνέχιζε για το "brand" είναι εύκολο για εμάς που βλέπουμε αγώνες με καφεδάκι χαλαρά να λέμε ότι κάποιος ζει τη ζωή ενός αθλητή σε μια ηλικία τέτοια και να βρίσκει κίνητρο μετά από 20 χρόνια καβάλα απλά επειδή κοιτάει την τσέπη του. Ζηλοφθονία; Άγνοια;
 21. Τέλος εποχής στο MotoGP που πρακτικά είναι συνυφασμένο με το Rossi. Δύσκολα βρίσκεις άλλο άθλημα που το όνομα ενός αθλητή είναι τόσο μεγάλο κεφάλαιο. Θα είναι περίεργο να μην τον βλέπεις εκεί ακόμα και με την πτώση επιδόσεων τα τελευταία χρόνια. Το ότι έτρεχε ακόμα απλά δείχνει την αγάπη του για το μηχανοκίνητο.
 22. Wolf1138

  Yamaha MT-09 2021

  Νομίζω κάπως οδηγεί λάθος αν υπολογίζει να τον φτάσει στο δρόμο το φρένο μόνο συνδυαστικά
 23. Wolf1138

  Yamaha MT-09 2021

  Πώς τράκαρε 2 φορές λόγω κακού πίσω φρένου;
 24. SS σημαίνει Super Sport ενημερωτικά....
 25. To CBR500R είναι οπτικά SS περισσότερο. Κινητήρας και πλαίσιο καμία σχέση. Και η θέση οδήγησης παρόλο που έχει clip ons είναι φιλική (ειδικά αφού αναφέρθηκε και ο σωματότυπος που πράγματι στα SS είναι σημαντική παράμετρος). Κατά τα άλλα είναι ένα πολύ φιλικό μηχανάκι που κάνει και για καθημερινό.
×
×
 • Create New...