Jump to content
Sign in to follow this  
Gi_4ce!

Project Haya-Dio!

Recommended Posts

Όλα ξεκίνησαν όταν αποφάσισα να φτιάξω το παρατημένο dio της μητέρας μου για να μπορώ να κινούμαι στη γειτονιά.

Το μηχανάκι είναι ένα honda dio με κοντά 90000 χλμ...

Προσέξτε την σκουριά στην εξάτμιση, τις κλασμένες αναρτήσεις και τα καμμένα απο τον ήλιο πλαστικα...

26bac2ce4a.jpg

Μετά απο αρκετά χρόνια ακινησιας, το μοτεράκι του λειτουργούσε ( του εριξα λιγη βενζίνη, του εδωσα ρεύμα και πηρε μπρος) χωρίς όμως να ξεπερνά τα 30 χλμ και να κρατάει ρελαντί... Επίσης, κατι δε μου πήγαινε καλά με το πλαίσιο... το μηχανάκι σα να τράβαγε... Ετσι λοιπόν είπα να το λύσωγια να δω τι συμβαίνει...

0274159277.jpg

Όπως μπορείτε να δείτε και εσείς, το πλαίσιο, έχει "ψιλοπάρει"...

Μετα απο 1 μπύρα και 2 ωρες, έχουμε αυτό το αποτέλεσμα...

c6c917d134.jpg

Έναν σκελετό στα σκουπίδια, στον οποίο κάνουν παρέα και οι αναρτήσεις.

Να δούμε τι σώσαμε τωρα...

-Ηλεκτρικά

-Τεπόζιτο

-Πλαστικά

-Σέλες

-Μοτέρ

-Ρόδες

-Ζάντες με φρένα.

'Ολα με απίστευτη σκουριά! (εκτος απο τα πλαστικά...)

Αρχικά, επισκευάζουμε την πλεξούδα και ξεσκουριάζουμε ότι μπορούμε...

Εδώ είναι το βολάν... Ακολούθησε ο συμπλέκτης και κάποια άλλα κομμάτια.

a1b7f16ecd.jpg

Λύνουμε το μοτέρ που έχει απίστευτη μπόχα! Εδώ το βλέπετε μετά απο μία νύχτα ποτισμένο στην παραφίνη (που δυαλάει όλες τις βρωμιές και δε χαλάει τις τσιμούχες) και πιασμένο με τη συρματόβουρτα στον τροχό... Το πουρί δε φεύγει με τίποτα λέμε...

e100011aad.jpg

Απολογισμός?

Ζιγκλέρ ρελαντί, πιστόνι και τσιμουχάκια στροφάλου (χάνουν συμπίεση....)

Το πιστόνι παίρνει την άγουσα, μαζί με τον κύλινδρο και την θέση τους παίρνει ένα κυλινδροπίστονο 70 cc (το μεγαλύτερο που μπορεί να μπεί χωρίς να ανοίξεις κάρτερ σε μηχανουργείο) το οποίο έκανε 30 Ευρω... Απο τη φλάτζα βλέπουμε πως κάθεται κουτί...

bc52165e28.jpg

Η αναζήτηση για τα τσιμουχάκια στροφάλου δυστυχώς δεν έχει φέρει αποτέλεσμα...

όσο είναι λυμμένο το μοτέρ, ας κάνουμε καμιά καλλιτεχνική παρέμβαση...

Ας βάψουμε τον συμπλέκτη για παράδειγμα...

1844d85630.jpg

Για να φαίνεται ο συμπλέκτης και να μη λέμε οτι τον βάψαμε τσάμπα, ας κάνουμε και ενα παράθυρο στο καπάκι... μετά απο αρκετή ώρα και πολύ dremel...

333838669a.jpg

Αλλα δέ μου αρέσει έτσι μαύρο... Θα γίνει project bike. Πρέπει να είναι φανταχτερό!

Masking λοιπόν και βάψιμο τα κομμάτια του διαφορικού.

3f1a0d0df4.jpg

Περνάμε και στη μανιβέλα λίγο μπλέ σωληνάκι βενζίνης σαν προστατευτικο (αυτό το χρώμα θα χρησιμοποιήσουμε σε ΟΛΕΣ τις σωληνώσεις και καλωδιώσεις της μοτοσυκλέτας) και το τελικό αποτέλεσμα είναι αυτό!

44731ec8a5.jpg

Ας του κάνουμε και μια ροική εξέλιξη... Σε λίγο θα γίνει όλο καθρέφτης...

3f7e8559f1.jpg

Μαζί με τη ροική μεγάλωσε και η ριντιέρα, καθως και το καρμπυρατερ που ζιγκλερώθηκε και πήρε τα πάνω του...

Μιλώντας για το καρμπυρατερ, αυτό, μαζι με τον λαιμό, είχαν τόση λάσπη που είχαν πιάσει βρύα...

Μετά απο πολλά χημικά για να καθαρίσουν και πολλή δουλειά για να βαφτούν, έχουμε το παρακατω αποτελεσμα.

91fb4a2493.jpg

6bf50b229c.jpg

στο ίδιο χρυσό μοτίβο και η μίζα.

1e4e245bd5.jpg

Στη συνέχεια, καθάρισμα με το dremel...

2b73396caf.jpg

Μόνωση για το τελικό καθάρισμα...

8af1e7fbb3.jpg

και Βάψιμο

cacbbf8ede.jpg

Δέσιμο και έχουμε το παρακάτω αποτέλεσμα...

a5547f17ac.jpg

311fb18445.jpg

4585066bee.jpg

2efa09781c.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Ψάχνοντας στην αποθήκη ξέθαψα και ένα ωραίο καρμπυρατέρ!

Ένα Dellorto PHBG 21

be410e8419.jpg

Το οποίο θέλει τρελλό καθάρισμα!

df77bc2294.jpg

Βρήκα και ένα μπροστινό το οποίο ειναι απο ένα italjet formula. Το θέμα ήταν να προσαρμόσουμε τη ζάντα απο το dio επάνω σε αυτό το μπροστινο...

Αυτό το καταφέραμε με πολύ κωλοφαρδία και αποστάτες...

Κωλοφαρδία πρώτη! ταιριάζει το καρέ του δισκόφρενου! οπότε γλιτώνουμε τους αποστάτες της δαγκάνας.

6d8ef10b0d.jpg

Και είναι και μπούνια ετσι μεγαλύτερο...

Οι επόμενες δουλειές για να το προσαρμόσουμε είναι:

-Τορνίρισμα του άξονα για να περάσει απο τα ρουλεμάν.

81bad23973.jpg

-Άποστάτες για το κεντράρισμα του άξονα και την μεταφορα του δισκοφρενου

3b87649852.jpg

-Σέρβις μπροστά ανάρτησης

-Σέρβις στη δαγκάνα. Είχε υγρά φρενων απο το 98... πίσσα ειχαν γινει. το χρώμα ειχε χαλάσει μιας και η τσιμούχα τα είχε κλάσει και ειχε πεταξει τα υγρά... χάρμα οφθαλμού!

b2c1aa0301.jpg

και μετά απο πολύ τόρνο, βαψίματα και δεσίματα, έχουμε αυτό.

3f64650aab.jpg

Εδώ μια φωτό με τους αποστάτες.

805a713a4a.jpg

Παράλληλα ας κανουμε και ενα σερβις στην πισω αναρτηση που βρήκαμε στην αποθήκη...

Παίδες, Παραφίνη! Σώζει λεμε!

9fac5084d2.jpg

Σειρά έχει το πλαίσιο...

Το κυριότερο μέρος του πλαισίου θα κατασκευαστεί με κοιλοδοκό 8 * 3.5 ενω το υποπλαίσιο θα κατασκευαστεί απο στράντζα βαρέως τυπου 2 * 4.

Το αρχικό στάδιο είναι να φτιάξουμε μια καλύμπρα απο οπου θα αρχίσουμε να δένουμε τον σκελετό. Αυτό γίνεται με μια σιδηροδοκό τύπου "Η" και ένα σωλήνα 1 ίντσα κολλημένο με γωνία 20,5 μοίρες (η κάστερ μας) στον κατα μήκος άξονα της δοκού.

Το δεύτερο στάδιο είναι να κόψουμε τα κομμάτια και να τα κολλήσουμε απο άξονα σε άξονα. Αυτή η εργασία θέλει σταθερό τροχό (αν γωνιάζει κιολας ακόμα καλύτερα), μια πολύ καλή ηλεκτροκόλληση και κάποιον που να ξέρει να κολλάει :wink: .

a989627a64.jpg

Μετά απο μπόλικες ώρες εργασίας έχουμε αυτό που είναι μόνο η αρχή...

9c5920020b.jpg

Μένει ακόμα το πάνω κομμάτι του πλαισίου που θα παίξει περιμετρικά του τεπόζιτου και το υποπλαίσο...

Το πλαίσιο έχει σχεδιαστεί, όχι τόσο για εντυπωσισμό, όσο για την ελαφριά κατασκευή του, παρ'όλο που έχει πάρα πολύ χοντρές διατομές. ουτως η άλλως θα κρυφτεί πίσω απο πλαστικά.

Επίσης, πρέπει να υπάρχει ιδιαίτερη λεπτότης στην κατασκευή του σκελετού...

ΔΩΣΕ ΓΙΑΝΝΗ!!!

19c7a6e660.jpg

Ετοιμος ο Φώντας!

af416538b5.jpg

Και ελαφρύς...

7fac4e2d40.jpg

Και του πάν καλέ τα μπλέ...

ee0fd2d7bd.jpg

Μεχρι να στεγνώσει ας κάνουμε κατι αλλο...

Κόψαμε το πηρούνι στο σημείο που πρέπει

5c759a4e13.jpg

Και σημείωσα και το μπροστινό φτεράκι (απο italjet και αυτό) που θα κοπει για να δεχτεί σίτες.

ffa575d02f.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στη συνέχεια, το μηχανάκι δέθηκε προχειρα για να περαστούν πλεξούδες.

Αρχικά χρειαζόμαστε ενα undertray για να μπορέσουμε να στηρίξουμε την μπαταρία και τα υπόλοιπα ηλεκτρικά.

Ένα παλιό κομμάτι μαύρο μάτ plexiglass και 10 πριτσίνια μας δώσανε μια υπέροχη βάση στην οποία μπορούμε άνετα να δουλέψουμε.

Και αρχίζουν τα δύσκολα.

Η πλεξούδα στην αρχή της

e2da55392c.jpg

Και δεμένη, μετά απο ΠΟΛΛΕΣ ώρες υπομονετικής δουλειάς.

6f0b598161.jpg

Σειρά είχε η εξάτμιση.

Είχα κρατήσει ενα κομμάτι απο τον λαιμό του dio για να μπορέσω να προσαρμόσω την εξάτμιση που θα έβρισκα.

Τελικά η εξάτμιση ήρθε απο ένα Italjet Formula (το ίδιο που μου έδωσε και το μπροστινό) και ήθελε αρκετή δουλίτσα για να γινει ανθρώπινη (πολύ σκουριά) και πολύ κόψε - ράψε για να μπεί. Εδώ μετά απο αρκετές πρόβες, έτοιμη να κολληθεί.

c0021e043a.jpg

Επίσης βάλαμε και το δοχείο λαδιού όπως φαίνεται στην τελευταία φωτό.

Μένουν ακόμα:

- Φέριγκ απο πολυεστέρα (προσπαθώ να βρω φελιζόλ ακομα...)

- Βάσεις για τα φεριγκ

- Ρουλεμάν πηρουνιού και λαιμός.

:respekt:

προσλαμβάνεσαι :P

Βιογραφικό πού στέλνω? :D

Τροποποιήθηκε από τον Gi_4ce!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλά...και θα κυκλοφορήσεις αυτό το πράγμα????

Η δουλειά σου μπορεί να ήταν άψογη και σε συγχαίρω, αλλά αυτό το πράγμα δεν κυκλοφοράει! (αλήθεια...αριθμό πλαισίου τι θα έχει δηλωμένο? :lol: )

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

με αυτο θα κανεις βολτες στη γητονεια?

πηγενε το στο pimp my ride ανθρωπε μου να βγαλεις κανα φραγκο.

:respekt::victory:

αληθεια ποσο καιρο σου πηρε?

Τροποποιήθηκε από τον crazy_lkk

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλό Project αλλά δεν κατάλαβα τι θα βγεί στο τέλος!!!!!! :P :P :P

Συνέχισε πάντως γιατί αν το πηγαίνεις για πρωτότυπο θα τα σπάσει!!!!!!!

Και ειδικά η πατέντα με το δισκόφρενο είναι όλα τα λεφτά!!!!!!!!!!!!!!!!!! :_rock-on: :_rock-on: :_rock-on:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν θα κυκλοφορεί στο δρόμο βρε παιδιά. Η ζωή αυτού του μοτέρ ως commuter έφτασε στο τέλος της.

Κάτω, στα μεσόγεια, έχει 2 παρατημένες πίστες για καρτ. Εκει που πανε απο το μοτο.γρρρ και βαζουν τα παπιά... Εκει ντε...

Επίσης στη γειτονιά έχουμε μια ωραία αλάνα με ασφαλτοτάπητα κάτω, ότι πρέπει για να σχεδιάσεις μια πιστούλα για να κανεις χαβαλε...

Απο το να πάρω ένα αχούρι κινέζικο minibike με 300 ευρώ (έστω 200) φτιάχνω το δικό μου πλήρως λειτουργικό και περνάω όμορφα τις ώρες μου!!!

Όλα όσα βλέπετε μέχρι στιγμής γίνονται σε έναν πάγκο, βράδυ, μαζι με κανα βρώμικο ενιοτε...

Σε αυτό το άφτερ, τα ονόματα είναι τα εξής!

-Αφοί Ρούσσοι (Τάσος και Γιάννης) στις μετρήσεις, κοψίματα ραψίματα κλπ... (ξερω, άθλια φωτο...)

a91fdf9188.jpg

-Γιάννης στον τόρνο

1efc8c6d70.jpg

-Γιώργος aka "ΓΙΑΓΙΑ ΑΡΚΟΥΔΑ" (ο πατέρας μου) στις συγκολλήσεις.

αληθεια ποσο καιρο σου πηρε?

Όχι ιδιαίτερα πολύ...

Βασικά όπως έγραψα και πιο πάνω, το πιάνω σε στιγμές απόλυτης βαρεμάρας, μεταξύ εργασιών του ΤΕΙ και δουλειάς (σκάρτη 1 ωρα την ημέρα) και δε μπορώ να υπολογίσω πόσο μου έχει παρει... Πάντως το μηχανάκι το άρχισα μεγάλη βδομάδα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μπραβο σου ρε φιλε σου πιανει το χερι και το χερι των φιλων σου. καλα μιλαμε ενα τοσο ελαφρυ μηχανακι με μοτερ των 70cc θα πεταει

Τροποποιήθηκε από τον Giwrgakis

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το κόκκινο Χ σημαίνει ο μ@λ@κίζεται το freeimagehosting...

Θα φορτώσουν καποια στιγμη φανταζομαι...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ωραιος φιλε μου! Για το καθαρισμα του κινητηρα μπορουσες να το πας για μια αμμοβολη, πολυ πιο γρηγορα θα καθαριζες και μη νομιζεις οτι θα κοστιζε πολλα! Περιμενω κι εγω τη συνεχεια! :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρε Γιάννη εσύ δεν έχεις αποθήκη... την τσάντα του sport Billy έχεις!!!

Πολύ μεράκι έχεις πάντως φίλε μου μπράβο! Και από πατέντες σκίζεις!!! Αλλά τι να λέμε τώρα GSR οδηγείς... λογικό να είσαι και γαμώ!!! χεχεχε

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Ρε Γιάννη εσύ δεν έχεις αποθήκη... την τσάντα του sport Billy έχεις!!!

Πολύ μεράκι έχεις πάντως φίλε μου μπράβο! Και από πατέντες σκίζεις!!! Αλλά τι να λέμε τώρα GSR οδηγείς... λογικό να είσαι και γαμώ!!! χεχεχε

+599

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

:respekt: !!!!!

Εισαι ο ηρωας μου !

Εχω ενα klx250es με "κομενο" λαιμο ( εχει κοληθει με αργκον αλλα...) , σε μερικους μηνες θα φυγει απο τα χερια του μικρου αδελφου και με τρων τα χερια μου...!!!! Εβαλες ιδεες !

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ωραια δουλεια, και μπραβο στο μερακι σας, αλλα μας μπερδευεις!.. :D

αποφάσισα να φτιάξω το παρατημένο dio της μητέρας μου για να μπορώ να κινούμαι στη γειτονιά.

Δεν θα κυκλοφορεί στο δρόμο βρε παιδιά. Η ζωή αυτού του μοτέρ ως commuter έφτασε στο τέλος της.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
μηχανακια καρμπιλατερ τι ξεπηδαει απο κει μεσα!!!..... σε εφτιαξε μαγκα η αποθηκη

Βασικα το καλό ειναι οτι απο μικρός, η παρέα μου ( λόγω ελλειψης ρευστού) έπαιρνε κατι σαράβαλα (κολλημένα ή τρακαρισμένα) και προσπαθουσαμε να τα συμμαζέψουμε για να έχουμε να κυκλοφορούμε. Κατα καιρούς, ότι περίσσευε (ή δεν ταίριαζε) και δεν το θέλανε οι άλλοι, το κρατούσα εγώ. Το τι εχω μαζέψει στην αποθήκη, δε λέγεται!

Για το καθαρισμα του κινητηρα μπορουσες να το πας για μια αμμοβολη, πολυ πιο γρηγορα θα καθαριζες και μη νομιζεις οτι θα κοστιζε πολλα!

Το σκέφτηκα αυτο, αλλα το μοτέρ φτιάχτηκε τη μεγάλη βδομάδα.

Ρε Γιάννη...

Τάσος ρε Μιχάλη! Ο Admin του GSR600.gr.

Που τα εμαθες ολα αυτα, και εγω θελωω :baby:

Εξαιρετικη δουλεια !

Απο πιτσιρικάς ήμουν της πατέντας και είχα τη λόξα με ιδιοκατασκευές και συγκεκριμένα streetfighters. Αυτά που με βοηθήσαν πολύ ήταν τα www.customfighters.com και www.streetfighters.com.au τα οποία έχουν τρελλές πληροφορίες.

Ωραια δουλεια, και μπραβο στο μερακι σας, αλλα μας μπερδευεις!.. :D

Στην αρχή με αυτή τη λογική πήγαινε, Αλλα όταν το έλυσα (με αυτο το σκεπτικό) και είδα τον σκελετό οτι ήταν Μ#^ί καλλιγραφία, δεν επαιζε αυτο το σεναριο... Οπότε στραφηκαμε σε άλλη κατεύθυνση. :) . Δε μου πήγαινε καλά ούτε εμένα, αλλα ούτε του Γιάννη (του αδερφού μου) να πετάξουμε το μηχανάκι με το οποίο και οι 2 μάθαμε να οδηγούμε... :wub: :wub:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα