Iraklio kritis 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26 , 2025 Θα ήθελα τη συμβουλή σας,καθώς είμαι νεα στο χώρο κ δεν εχω κανέναν κοντινό μου άνθρωπο να ασχολείται με μηχανές. Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ενα σκούτερ,κυρίως για μπορω να πηγαίνω λιγο πιο εξω απτο κεντρο της πόλης για δουλειά ,αλλα και για να μπορω να κάνω κοντινες εκδρομές. Ψάχνω σκούτερ κατηγορίας Α2. Και εχω τρια πράγματα στο μυαλο μου 1)Να πάρω ένα μεταχειρισμένο μικρό αρχικά ίσα να "πειραματιστω". 2)Να μαζεψω χρηματα κ να παρω το ιδανικό που σκέφτομαι κατευθείαν καινούργιο 3)Να εκμταλευτω ενα μεταχειρισμένο που μου εμφανιζεται σε προσιτή τιμη κ αγγιζει αυτο που θα ηθελα ιδανικα να πάρω (maxsym400 2016) Σκέφτομαι ,οσον αφορα το 3,μην κανω προρμητικη κίνηση για το λογο του οτι ειναι μεταχειρισμένο κ την πατησω σε κατι και επισης,τι ισχύει φορολογικά ή τι εξτρα επιβάρυνση μπορει να εχω που να εχει σχεση με τα κυβικα γενικα ή με κατι που δε γνωριζω ακομη οτι πρεπει να εχω στο νου μου? Ευχαριστώ! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Tasos Meli 4.984 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26 , 2025 Φορολογικά από όσο γνωρίζω δεν σε επιβαρύνει, αν δεν έχεις σχέση με μηχανάκια και ουσιαστικά θα είναι η πρώτη σου εμπειρία μετά τη σχολή οδηγών, προτίμησε ένα 125-150 για αρχή μέχρι να μάθεις να οδηγάς, από μάρκες και μοντέλα δεν μπορώ να προτείνω κάτι γιατί μόνο εσύ ξέρεις τι χρήματα θέλεις να δώσεις. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Stray 128 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27 , 2025 Noμίζω φορολογικά μόνο τα τέλη κυκλοφορίας αλλάζουν στο 400αρι σε σχέση με τα μικρότερα. Στη χρήση κυρίως το βάρος που θα έχεις να διαχειριστείς σε στατικές μανούβρες κτλ. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
CRX 345 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27 , 2025 Όντως, φορολογικά, τα δίκυκλα αντίθετα με τα αυτοκίνητα, δεν υπάγονται σε τεκμήριο. Δηλώνεις την αγορά και αρκεί να καλύπτεις το έτος αγοράς το κόστος. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Iraklio kritis 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28 , 2025 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, να ρωτησω κ κατι αλλο..Οταν εχεις προσωρινό διπλωμα ακόμη (σε διαδικασία πρώτης έκδοσης) η αγορά κ τα λοιπά χαρτια γίνονται κανονικά ? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
CRX 345 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28 , 2025 Μπορείς να αγοράσεις όχημα χωρίς να έχεις καν δίπλωμα. Επίσης, μπορείς να το ασφαλίσεις (επιβάλλεται). Αν η ασφαλιστική σου κάνει νούμερα, πίεσε τους ή βρες άλλη. Είναι νομιμοτατο να έχεις ασφαλισμένο το όχημα σου και να το οδηγεί οποιοσδήποτε έχει νόμιμη άδεια οδήγησης. Το μόνο που δεν μπορείς να κάνεις, είναι να το οδηγήσεις εσύ μέχρι την ημερομηνία έκδοσης του δικού σου διπλώματος. Edit: υπάρχει ρήτρα νέου οδηγού που χρειάζεται να καταβάλλεις επασφαλιστρο. Θα σου εξηγήσει η ασφαλιστική σου τι ακριβώς ισχύει. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες