Kostakis88 158 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7 , 2024 Αξίζει γιαπωνέζικη τετρακύλινδρη με καρμπυρατέρ στην εποχή μας? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
FlyingInADream 10.368 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7 , 2024 (τροποποιήθηκε) Ασαφής ερώτηση. Τροποποιήθηκε Σεπτέμβριος 7 , 2024 από τον FlyingInADream 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Tasos Meli 4.984 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 8 , 2024 πριν 9 ώρες, το μέλος Kostakis88 έγραψε: Αξίζει γιαπωνέζικη τετρακύλινδρη με καρμπυρατέρ στην εποχή μας? Ακόμα και γώ ο λάτρης των αρχαίων δεν θα έμπλεκα με κάτι τέτοιο, για ποιο μοτοσακό η ερώτηση? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Kostakis88 158 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 8 , 2024 πριν 8 ώρες, το μέλος Tasos Meli έγραψε: Ακόμα και γώ ο λάτρης των αρχαίων δεν θα έμπλεκα με κάτι τέτοιο, για ποιο μοτοσακό η ερώτηση? Kawasaki gtr 1000 (concours) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Kostakis88 158 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 13 , 2025 (τροποποιήθηκε) Κλείνω το θέμα επίσημα με ένα απλό ''ΟΧΙ'' και το βίντεο τα εξηγεί όλα. Και οι περισσότεροι σύγχρονοι μηχανικοί δεν ασχολούνται πλέον με αυτά τα μπελαλίδικα πράματα, έχουν χίλιες δυο δικαιολογίες να μην μπουν στην διαδικασία. Όσοι ψάχνετε να αγοράσετε με μικρό budget μοτοσυκλέτα, σκούτερ, γουρούνα κτλ. να επιλέξετε να είναι με τεχνολογία ηλεκτρονικού ψεκασμού βενζίνης, EFI (electronic fuel injection) Να αποφεύγετε Κινεζοκορεάτικα μηχανάκια (περίπου αρχές 2010) δηλαδή τα πρώτα με σύστημα injection. Καλύτερα να περιμένετε να μαζέψετε μεγαλύτερο budget παρά να επιλέξετε ένα φθηνό καρμπυρατεράτο Αν δεν γνωρίζετε τι τεχνολογία είναι το μηχανάκι που σας ενδιαφέρει και θέλετε λεπτομερή χαρακτηριστικά αυτό το site είναι ο οδηγός σας: https://www.motorcyclespecs.co.za/index.htm Τροποποιήθηκε Μάιος 13 , 2025 από τον Kostakis88 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
FlyingInADream 10.368 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 13 , 2025 (τροποποιήθηκε) πριν 48 λεπτά, το μέλος Kostakis88 έγραψε: Κλείνω το θέμα επίσημα με ένα απλό ''ΟΧΙ'' και το βίντεο τα εξηγεί όλα. Και οι περισσότεροι σύγχρονοι μηχανικοί δεν ασχολούνται πλέον με αυτά τα μπελαλίδικα πράματα, έχουν χίλιες δυο δικαιολογίες να μην μπουν στην διαδικασία. Όσοι ψάχνετε να αγοράσετε με μικρό budget μοτοσυκλέτα, σκούτερ, γουρούνα κτλ. να επιλέξετε να είναι με τεχνολογία ηλεκτρονικού ψεκασμού βενζίνης, EFI (electronic fuel injection) Να αποφεύγετε Κινεζοκορεάτικα μηχανάκια (περίπου αρχές 2010) δηλαδή τα πρώτα με σύστημα injection. Καλύτερα να περιμένετε να μαζέψετε μεγαλύτερο budget παρά να επιλέξετε ένα φθηνό καρμπυρατεράτο Αν δεν γνωρίζετε τι τεχνολογία είναι το μηχανάκι που σας ενδιαφέρει και θέλετε λεπτομερή χαρακτηριστικά αυτό το site είναι ο οδηγός σας: https://www.motorcyclespecs.co.za/index.htm Το βίντεο δεν το είδα. Βαριέμαι. Αυτά που γράφεις είναι όλα λάθος. ΟΛΑ. Ακόμα και οι ερωτήσεις που κάνεις είναι λάθος. Ειδικά ο ερασιτέχνης μηχανικός, είναι πολύ πιο εύκολο π.χ. να λύσει τέσσερα βιδάκια και να καθαρίσει δύο ζιγκλέρ, πράγμα που απαιτεί πολύ κοινά εργαλεία και ένα σπρέι καθαρισμού, παρά να παλεύει με ηλεκτρονικά, διαγνωστικά που σαν ερασιτέχνης ΔΕΝ έχει, να βρει τι γίνεται και ξεροβήχει το μοτό. Κάτι ψεκαστά, ολοκαίνουρια, που χωρίς κανένα λόγο, βήχουν, σβήνουν και γενικώς παρουσιάζουν ghost in the shell καταστάσεις, τα ξέρεις; Καλή τύχη με τις ''συχρονες τεχνολογίες'' όταν αρχίσουν να χαλάνε. Ρώτησες για ένα δεινόσαυρο μοτοσυκλέτα, ΠΟΛΥ ειδικής χρήσης που δεν αγόρασε σχεδόν κανένας πριν διακόσια χρόνια που είχε βγει, και από αυτό συμπέρανες ότι δεν αξίζουν γενικά οι μοτοσυκλέτες με καρμπυρατέρ. Πάω να πετάξω τα VFR μου, το RVF μου, το CBR μου, το δικύλινδρο VTR1000F μου και το μονοκύλινδρο AX1 μου, και τρέχω να πάρω ένα καινούριο σύχρονης τεχνολογίας ψεκαστό, με programmed obsolesence στα 5 χρόνια, και να γίνω πελατάκος της όποιας αντιπροσωπείας, η οποία δεν θα είναι σαν τους μαστόρους που δεν ασχολούνται, θάναι εκεί απίκο, να μην μπορεί να βρεί ούτε το πρόβλημα ούτε την λύση και να μου λέει άρες μάρες κουκουνάρες. Νάσαι καλά που με ενημέρωσες φίλε, δεν ξέρω κι εγώ τι θάκανα χωρίς το ''πορισμα'' σου. Φίου, άγιο είχαμε. Τροποποιήθηκε Μάιος 13 , 2025 από τον FlyingInADream 1 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
FlyingInADream 10.368 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 13 , 2025 (τροποποιήθηκε) Διπλό μήνυμα, άτιμο πληκτρολόγιο με delay. Ψεκαστό θάναι Τροποποιήθηκε Μάιος 13 , 2025 από τον FlyingInADream 1 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
CRX 345 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 14 , 2025 πριν 1 ώρα, το μέλος FlyingInADream έγραψε: με delay Έχει lag το ηλεκτρόγκαζο; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Kostakis88 158 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 14 , 2025 (τροποποιήθηκε) πριν 12 ώρες, το μέλος FlyingInADream έγραψε: Το βίντεο δεν το είδα. Βαριέμαι. Αυτά που γράφεις είναι όλα λάθος. ΟΛΑ. Ακόμα και οι ερωτήσεις που κάνεις είναι λάθος. Ειδικά ο ερασιτέχνης μηχανικός, είναι πολύ πιο εύκολο π.χ. να λύσει τέσσερα βιδάκια και να καθαρίσει δύο ζιγκλέρ, πράγμα που απαιτεί πολύ κοινά εργαλεία και ένα σπρέι καθαρισμού, παρά να παλεύει με ηλεκτρονικά, διαγνωστικά που σαν ερασιτέχνης ΔΕΝ έχει, να βρει τι γίνεται και ξεροβήχει το μοτό. Κάτι ψεκαστά, ολοκαίνουρια, που χωρίς κανένα λόγο, βήχουν, σβήνουν και γενικώς παρουσιάζουν ghost in the shell καταστάσεις, τα ξέρεις; Καλή τύχη με τις ''συχρονες τεχνολογίες'' όταν αρχίσουν να χαλάνε. Ρώτησες για ένα δεινόσαυρο μοτοσυκλέτα, ΠΟΛΥ ειδικής χρήσης που δεν αγόρασε σχεδόν κανένας πριν διακόσια χρόνια που είχε βγει, και από αυτό συμπέρανες ότι δεν αξίζουν γενικά οι μοτοσυκλέτες με καρμπυρατέρ. Πάω να πετάξω τα VFR μου, το RVF μου, το CBR μου, το δικύλινδρο VTR1000F μου και το μονοκύλινδρο AX1 μου, και τρέχω να πάρω ένα καινούριο σύχρονης τεχνολογίας ψεκαστό, με programmed obsolesence στα 5 χρόνια, και να γίνω πελατάκος της όποιας αντιπροσωπείας, η οποία δεν θα είναι σαν τους μαστόρους που δεν ασχολούνται, θάναι εκεί απίκο, να μην μπορεί να βρεί ούτε το πρόβλημα ούτε την λύση και να μου λέει άρες μάρες κουκουνάρες. Νάσαι καλά που με ενημέρωσες φίλε, δεν ξέρω κι εγώ τι θάκανα χωρίς το ''πορισμα'' σου. Φίου, άγιο είχαμε. Μια ζωή με τα καρμπυρατέρ είχα πρόβλημα. Και 2 φορές ειχα άγιο, παλιά οδηγούσα το magna παλιά στην μεσαία λωρίδα του Κηφισού με άφηνε χωρίς προειδοποίηση (2 φορές συνέβει αυτό) αλλα μετα απο 5 -10 μιζιές και μετά απο κανα τέταρτο συνήθος συνερχόταν.... Οταν το ανέφερα στους μηχανικούς μου έλεγαν '''πρέπει να το δώ τι στιγμή που κάνει αυτό το πρόβλημα'' Αυτό που ανέφερα που αποφεύγουν να ασχοληθούν.... Και με καρμπυρατεράτο σκούτερ που το δούλευα ντελυβεράτα πάντα κάτι χάλαγε, μια δεν κρατούσε ρελαντί και έπρεπε να κρατάω το γκάζι με ακρίβεια χειρουργού. Μιά μου έσβηνε ξαφνικά όπως το magna. Μια με άφηνε εντελώς και ηθελε γερανό. Με τα injection σκούτερ που είχα για ντελύβερι ποτέ δεν με άφησαν απο θέμα τροφοδοσίας καυσίμου. Απλά τα πουλούσα καθε 3 χρόνια λόγω χιλιομέτρων. Και όσον αφορά την διάγνωση κάποια έχουν obd θύρα που βλέπει λεπτομερώς το πρόβλημα ο μηχανικός. Αλλα τα injection δέν έχουν ένα κάρο κινούμενα μηχανικά μέρη και την πολυπλοκότητα των καρμπυρατέρ... το injection αποτελείται απο ένα ή περισσότερα μπέκ, τον κεντρικό εγκέφαλο, τον αισθητήρα λάμδα στην εξάτμιση, τον maf και την αντλία βενζίνης, ενα απο αυτά τα ανταλλακτικά αν χαλάσει το πετάς και βάζεις καινούργιο γνήσιο πάντα, τόσο απλά. Βέβαια παίζει ρόλο και η ποιότητα της βενζίνης. Σε μια μηχανή τετρακύλινδρη injection που είχε ενας φίλος μου, έβαλε νοθευμένη και μπουκώσανε τα μπέκ. Ο μηχανικός πήρε τα μπέκ και τα έβαλε σε υπέρηχους να καθαρίσουν, η μηχανή σαν καινούργια δούλευε πάλι. Φαντάσου τώρα να ήταν με 4 καρμπυρατέρ, να λύνει βελόνες, να καθαρίζει τα jet, να ξεβιδώνει ένα κάρο βίδες επι 4 φορές. Αλλα εσύ αν είσαι ευχαριστημένος με τα μηχανάκια σου , μιά χαρά. Τροποποιήθηκε Μάιος 14 , 2025 από τον Kostakis88 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Tasos Meli 4.984 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 14 , 2025 Όλες οι τεχνολογίες έχουν θετικά και αρνητικά, εγώ ποτέ δεν είχα ψεκαστό, πέρα από αυτοκίνητο, τα καρμπυρατέρ έχουν κάποια αναλώσιμα που εάν τα αφήσεις στην τύχη τους αρχίζουν τα προβλήματα, το καλό είναι ότι με ένα κιτ επισκευής μπορείς να το επιδιορθώσεις, επίσης σπάνια να σε αφήσει καρμπυρατερατο μηχανάκι χωρίς να σε προειδοποιησει με κάποια δυσλειτουργία. 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
CRX 345 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 15 , 2025 Στέκομαι σε αυτό που λέει ο Τάσος. Όλες οι τεχνολογίες έχουν υπέρ και κατά. Πχ: πρώτη γενιά cbr600rr 2003-2004. Οι τρόμπες βενζίνης μετά από λίγους μήνες ή έστω κάνα δυο χρόνια, χαλούσαν με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανεβάσουν σωστή πίεση. Συνέπεια, τα μοτερακια δούλευαν διαρκώς με πολύ φτωχό μείγμα. Καταλαβαίνεις τι σημαίνει αυτό στις 15000 rpm που πάνε αυτά τα μηχανάκια. Αν διαβάσεις λίγο, θα δεις πόσοι φίλοι μας στην άλλη άκρη του Ατλαντικού ξυρισαν τα μοτέρ τους από μείγμα. Και μιλάμε για μηχανή που πούλησε χιλιάδες. Από την άλλη, δέχομαι ότι ο ηλεκτρονικός ψεκασμός μπορεί να κάνει πολύ καλύτερη διαχείριση καυσίμου σε σχέση με το καρμπυρατέρ. Για αυτό και πλέον είναι η νόρμα. Αλλά στο θέμα ζημιών είναι το ίδιο πράγμα. Όσο υπάρχουν ανταλλακτικά διαθέσιμα και μαστορια που θέλουν να δουλέψουν, είτε το ένα είτε το άλλο, θα λειτουργήσει. Δες το και αλλιώς: το καρμπ τί θέλει από ανταλλακτικά; Λίγα πράγματα και συνήθως είναι πλήρως επισκευάσιμο. Πολλές φορές με ένα καθάρισμα. Ο ψεκασμός θέλει να μπει εγκέφαλο και αρκετές φορές το διαγνωστικό δείχνει βλάβη που μπορεί να ευθύνεται παραπάνω από ένα εξάρτημα (είμαι παθών). Τί κάνεις, τα αλλάζεις όλα; Και συνήθως δεν είναι φτηνά... Βάζεις σκάρτη βενζίνη, την ακούει η τρόμπα, φωνάζεις οδική, πουλάς ένα νεφρό για να αγοράσεις καινούρια. Βάζεις σκάρτη βενζίνη σε καρμπυρατέρ, το μηχανάκι βήχει λίγο, το χειρότερο που θα πάθεις είναι να αδειάσεις το ντεπόζιτο. Άντε και κάνα καθαρισμό... Οπότε, όλα είναι σχετικά. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Kostakis88 158 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 15 , 2025 (τροποποιήθηκε) πριν 20 λεπτά, το μέλος CRX έγραψε: Βάζεις σκάρτη βενζίνη, την ακούει η τρόμπα, φωνάζεις οδική, πουλάς ένα νεφρό για να αγοράσεις καινούρια. Βάζεις σκάρτη βενζίνη σε καρμπυρατέρ, το μηχανάκι βήχει λίγο, το χειρότερο που θα πάθεις είναι να αδειάσεις το ντεπόζιτο. Άντε και κάνα καθαρισμό... Οπότε, όλα είναι σχετικά. Αρκεί να μην πέσεις σε πονηρό μηχανικό και σου πασάρει το πρόβλημα οτι δήθεν είναι η τρόμπα βενζίνης που κάνει κοντά στο χιλιάρικο ενώ είναι αλλού το πρόβλημα. Τροποποιήθηκε Μάιος 15 , 2025 από τον Kostakis88 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
babis3g 16 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 25 , 2025 (τροποποιήθηκε) ενας φίλος πρόσφατα έβαλε βενζίνη κέρκυρα από γνωστο πρατήριο σε 125 παπί daytona πού υποστήριζε ψεκασμό... μετά από κάποια χιλ. έσβησε ενώ οδηγούσε...βρήκαν ότι είχε νερό η βενζίνη & του είπαν ότι αν είχε τα παλιά καρπ δεν θα το έκανε αυτό έχω 50αρι μοντελο 1999 με καρπ (del orto) από όταν καταργηθηκε η βενζίνα με μόλυβδο (αν θυμάμει καλά κάπου 2003), ο μάστορας άνοιξε το καρπ & ρύθμισε να πέφτει λίγο λάδι παραπάνω ... εκ τότε ποτέ δεν ξανά άνοιξα το καρπ, δουλεύει χωρίς πρόβλημα, παίρνει με την μία μπροστά κάποιες φορές στα τόσα χρόνια πρέπει να μπήκαν σκουπιδάκια γιατί βαρούσε σπάρα η εξάτμιση και έκανε διακοπές αλλά ποτέ δεν με άφησε να σβήσει...μάλλον πρέπει να τα έκαψε ή ξέρω εγώ να πέρασαν από μέσα του καρπ όλα εχουν τα θετικά & αρνητικά ... ίσως στην 1000αρα να είναι πιο πολύπλοκο γιατί ο μάστορας πρέπει να ξέρει τι κάνει γιά σωστή ρύθμιση αλλιώς ειναι φασαρία να το ξανα βγάζει ... πχ σε εμένα ο μάστορας κατι άλλο πείραξε και θέλει να ρυθμίσω το ρελαντι με παραπάνω στροφες σχεδόν τέρμα η βίδα ... το άφησα ετσι, όμως δεν είναι σωστά 100% αλλά και πάλι δουλέυει χωρίς πρόβλημα Τροποποιήθηκε Ιούλιος 25 , 2025 από τον babis3g Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Kostakis88 158 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 31 , 2025 (τροποποιήθηκε) Την 25/7/2025 at 11:09 ΠΜ, το μέλος babis3g έγραψε: ενας φίλος πρόσφατα έβαλε βενζίνη κέρκυρα από γνωστο πρατήριο σε 125 παπί daytona πού υποστήριζε ψεκασμό... μετά από κάποια χιλ. έσβησε ενώ οδηγούσε...βρήκαν ότι είχε νερό η βενζίνη & του είπαν ότι αν είχε τα παλιά καρπ δεν θα το έκανε αυτό έχω 50αρι μοντελο 1999 με καρπ (del orto) από όταν καταργηθηκε η βενζίνα με μόλυβδο (αν θυμάμει καλά κάπου 2003), ο μάστορας άνοιξε το καρπ & ρύθμισε να πέφτει λίγο λάδι παραπάνω ... εκ τότε ποτέ δεν ξανά άνοιξα το καρπ, δουλεύει χωρίς πρόβλημα, παίρνει με την μία μπροστά κάποιες φορές στα τόσα χρόνια πρέπει να μπήκαν σκουπιδάκια γιατί βαρούσε σπάρα η εξάτμιση και έκανε διακοπές αλλά ποτέ δεν με άφησε να σβήσει...μάλλον πρέπει να τα έκαψε ή ξέρω εγώ να πέρασαν από μέσα του καρπ Στα παπιά το καρμπυρατέρ είναι παλιού τύπου cfr πολύ πιο απλό και πιο αξιοπιστο , δεν είναι του πιο σύγχρονου τύπου CV με μεμβράνη που χαλάει και αλλιώνεται με τον καιρό. Δές και τα link https://ibb.co/FkdkDKr7 https://ibb.co/xKB3gJ2t Τροποποιήθηκε Ιούλιος 31 , 2025 από τον Kostakis88 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες