Jump to content
A-nik-i

Μηχανή σε ακινησία καταλαμβάνει θέσεις στάθμευσης

Recommended Posts

Καλησπέρα στο φόρουμ. Έχω μια ερώτηση που θα μπορούσε να πάει ίσως και στις "σύντομες off-topic ερωτήσεις" ή και σε άλλη κατηγορία (ας επιληφθεί κάποιος αξιωματούχος if so).

Τελευταία αφήνω το αυτοκίνητο σε περιοχή κοντά σε σταθμό ΜΜΜ για να συνεχίσω με μέσα το commute μου (εδώ πραγματώνεται το όνειρο των συγκοινωνιολόγων). Έχω παρατηρήσει ένα σημείο που η διαθέσιμη θέση στάθμευσης έχει καταληφθεί από ένα κουφάρι μιας on-off μοτοσυκλέτας (σκελετός, ζαντολάστιχα και μια σκισμένη σέλα, χωρίς κινητήρα, χωρίς πινακίδα). Παράλληλα, κάθε μέρα βλέπω σε άλλα 2-3 σημεία παραδίπλα και κάτι σκουτεράκια παρκαρισμένα που επίσης καταλαμβάνουν θέσεις όπως είναι σταθμευμένα, τα οποία φαίνονται μεν σε καλύτερη κατάσταση αλλά αμφιβάλλω αν είναι λειτουργικά και επίσης κάθε μέρα, όλη μέρα (από πρωινές μέχρι αργά απογευματινές ώρες) δεν μετακινούνται καθόλου. 

Ειδικά για την πρώτη μηχανή, φαντάζομαι πως η κατάληψη οδοστρώματος με κάτι άλλο πέραν του οχήματος με πινακίδα και τέλη, δεν επιτρέπεται. Υποθέτω οτι κάτι αντίστοιχο είναι και τα άλλα 2. 

Σημειωτέον, εκεί γύρω υπάρχει ένα συνεργείο μοτο που έχει απ'έξω αρκετά σαράβαλα (αλλά δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι είναι όλα εντός του οικοπέδου του) που επίσης καταλαμβάνουν θέσεις παράλληλης στάθμευσης. Δεν ξέρω αν το παρατημένπ κουφάρι σχετίζεται με το συνεργείο αλλά μπορώ να το εικάσω. 

Ποιό είναι το προβλεπόμενο course of action στις περιπτώσεις αυτές; Θέλω να το συνδυάσω και με όμορη περίπτωση που έχουν τοποθετηθεί κολωνάκια σήμανσης (ξέρετε, αυτά που βιδώνουν κάτω) γύρω από μια εταιρεία που έχω σοβαρή υποψία οτι έχουν τοποθετηθεί αυθαιρέτως.

Δεν έχω μεν τη δυνατότητα να χάσω το πρωινό μου για να ασχοληθώ με αυτό, αλλά από την άλλη την ασυδοσία την επιτρέπει η αδιαφορία μας. 

Ευχαριστώ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Δεν μου έχει τύχει να ασχοληθώ αν και συχνά βλέπω το φαινόμενο ''είμαι έξυπνος και κρατάω μια θέση που γουστάρω με το κουφάρι μιας μοτό''.

Λογικά αυτές οι μοτό, στερούνται άδειας (σε κίνηση), ασφάλισης κ.ο.κ. Δεν νομίζω να πληρώνει κανείς τέλη κυκλοφορίας και ασφάλιση για ένα κουφάρι.

ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ σε οποιοδήποτε ΔΥΤΙΚΟ κράτος που υπάρχουν νόμοι, εφαρμόζονται και προστατεύεται ο πολίτης από την αυθαιρεσία, συμβαίνουν δύο τινά:

1-Καλείς την αστυνομία και έρχεται, διαπιστώνει την παρανομία, βρίσκει από τον αριθμό πλαισίου τον ιδιοκτήτη και τον καλεί για τα ''καθέκαστα''. Αν δεν έχει αριθμό πλαισίου, φωνάζει η αστυνομία τον γερανό να πάει για ΟΔΔΥ το όχημα.

2-Καλείς κάποια αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, διαπιστώνει την εγκατάλειψη του οχήματος και αν δεν έχει αριθμό πλαισίου να βρεθεί ο ιδιοκτήτης, έφυγε για ΟΔΔΥ.

Ζώντας τόσες δεκαετίες στην Ελλάδα, έχοντας μια γνώση και αντίληψη των πραγματων, φαντάζομαι η διαφορά από το ''θεωρητικά'' στο ''πρακτικά'' είναι σαν το ανέκδοτο με την κόρη και την σύζυγο στο σπίτι. Πρακτικά, είμαι σχεδόν βέβαιος, δεν θα γίνει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ σε αποτέλεσμα είτε με το 1, είτε με το 2.

Προσωπικά, αν με ενοχλούσαν τόσο πολύ, αν είναι όντως παλιοσίδερα εξυπνάκηδων που πιάνουν χώρο, θα φρόντιζα εντελώς μοναχικώς-ιδιωτικώς-διακριτικώς-ητανκαλόπαιδιδενενοχλούσε-κανείςδενκατάλαβετίποτα κ.ο.κ. ,  ''ενα βράδυ πούβρεχε'' να μην είναι πχια εκεί.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

"Thanks" για το γενικότερο, "haha" για το τελευταίο αλλά ας βάλει κάποιος άλλος το reaction. Την αρμόδια τροχαία της περιοχής σκέφτηκα κι εγώ. Με τον Δήμο δε νομίζω οτι θα βρω άκρη, σιγά μην ασχοληθούν και με επιχειρηματία της περιοχής τους.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πάντως να ξέρεις στον Δήμο Αθήνας, βλέπω συχνά αυτοκόλητο ''ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ, το παρόν όχημα θα περισυλλεγεί ως ΕΓΚΑΤΑΛΛΕΛΕΙΜΜΕΝΟ'' και όντως έχω δει να μαζεύονται, οπότε υπάρχει σαν υπηρεσία.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αν δε σε αγγίζει άμεσα το θέμα μην ασχολείσαι αν δεν θες να ρισκάρεις ενδεχόμενο για επιζήμιες φασαρίες ένθεν & ένθεν - αν οι άμεσα θιγόμενοι περίοικοι δεν ασχολούνται πιθανόν να υπάρχει λόγος που μπορεί και να είναι και εύλογος ασχέτως παρανομίας πχ συχνή φορτοεκφόρτωση που θα έκλεινε τελείως το δρόμο αν δεν γινόταν αυτή η κίνηση… αν αρχίσεις να ασχολείσαι με την καθημερινή ελληνική μ@λ@κία θα ασπρίσει το μαλί σου πρόωρα - τώρα, αν πρόκειται για φασιστογειτονιά και δε προσέξεις πως θα κάνεις την όποια κίνηση θα βρεις το αμάξι σπασμένο και ελπίζω μόνο αυτό κλπ κλπ κλπ 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καθημερινό πρήξιμο στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου. Καθημερινό, συνεχόμενο, ακατάπαυστο, αδιάλλειπτο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 5/11/2023 at 11:41 ΠΜ, το μέλος Mi_ka έγραψε:

αν δε σε αγγίζει άμεσα το θέμα μην ασχολείσαι αν δεν θες να ρισκάρεις ενδεχόμενο για επιζήμιες φασαρίες ένθεν & ένθεν - αν οι άμεσα θιγόμενοι περίοικοι δεν ασχολούνται πιθανόν να υπάρχει λόγος που μπορεί και να είναι και εύλογος ασχέτως παρανομίας πχ συχνή φορτοεκφόρτωση που θα έκλεινε τελείως το δρόμο αν δεν γινόταν αυτή η κίνηση… αν αρχίσεις να ασχολείσαι με την καθημερινή ελληνική μ@λ@κία θα ασπρίσει το μαλί σου πρόωρα - τώρα, αν πρόκειται για φασιστογειτονιά και δε προσέξεις πως θα κάνεις την όποια κίνηση θα βρεις το αμάξι σπασμένο και ελπίζω μόνο αυτό κλπ κλπ κλπ 

Με αγγίζει (φαντάζομαι κι άλλους) υπό την έννοια οτι ψάχνουμε το πρωί να παρκάρουμε για να χρησιμοποιήσουμε τα ΜΜΜ. Επομένως αν κάποιες θέσεις καταλαμβάνονται παρανόμως, με καθυστερεί, με δυσκολεύει και με αγγίζει. Από την άλλη επειδή είμαι και λίγο παράξενος άνθρωπος εγώ, με αγγίζει και σε επίπεδο ηθικής τάξης. Για το άσπρο μαλλί τώρα, υπάρχουν 2 αντικρουόμενες παροιμίες οπότε ας πούμε οτι αυτοακυρώνονται, οπότε δεν το φοβάμαι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα